Mainos

Pitääkö keskiolutta laimentaa?

  • 10 563
  • 98

Pitääkö keskiolutta laimentaa?

  • Ei missään nimessä!

    Ääniä: 248 76,1%
  • Ehdottomasti, muuten suomalaiset kuolevat sukupuuttoon!

    Ääniä: 36 11,0%
  • Aivan sama!

    Ääniä: 42 12,9%

  • Äänestäjiä
    326

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oluella ei ole päihdyttävää tehtävää.
No, kyllä silläkin monet humalaan itsensä vetävät.

Muutoin sinänsä aika samaa mieltä, että olut on parhaimmillaan nautiskelujuoma jossa toki se verrattain pieni alkoholimäärä tuo mukavan rentouttavan lisän.

Joka tapauksessa todella pienillä prosenteilla varustetut oluet harvemmin on niitä parhaimman makuisia. Sen verran on jo ehtinyt tähän ikään mennessä erilaisia oluita juoda, että voi jotain arviota tehdä.

Parhaat oluet löytyy prosenteissa viidestä ylöspäin.
 

scholl

Jäsen
No, kyllä silläkin monet humalaan itsensä vetävät.

Mitä vain voi käyttää väärin, eikä siinäkään ole mitään pahaa, jos joskus siitä päihtyy, mutta päätehtävä se päihtyminen ei takuulla ole. Harvoin esim. arkisin lounailla tai päivällisillä kukaan itseään känniin tempaisee.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Valmistetaanko siellä edes kolmosolutta? Tuoko ulkomaalaiset panimot edes Viroon kolmosolutta? Tuskin Hurritkaan vie sinne mellanööliä.
Muistaakseni Tallinnassa kaupoissa myytävät normi Saku ja A.Le Coq -oluet ovat vahvuudeltaan "kolmosolutta". Suomeen kyllä tuodaan enimmäkseen laatikoissa nelosta.
 

scholl

Jäsen
Muistaakseni Tallinnassa kaupoissa myytävät normi Saku ja A.Le Coq -oluet ovat vahvuudeltaan "kolmosolutta". Suomeen kyllä tuodaan enimmäkseen laatikoissa nelosta.

Siellä on molempia. Puolen litran tölkeissä myydään ainakin sitä 4,7% A.le Coqia, mutta se on sellaisen pahvilavan päällä, eikä "salkussa". Yksi kaveri niitä oli sieltä Tallinnasta muutama vuosi sitten tuonut. Niissä oli vielä sellainen tinapaperi päällä suojaamassa sitä kantta, ettei mene suuhun juodessa mitään epäilyttävää. Tuollainen maa huomioonottaen niin ilmeisesti halutaan estää se, ettei ihmisten suuhun menisi rotanmyrkkyä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä nyt Ruotsissa on joskus tullut sitä mellanöliä maistettua, nin mielestäni siinä kannattaa pysytellä paikallisissa merkeissä. Esimerkiksi Mariestads on noillakin vahvuuksilla ihan hyvän makuista (mielipideasia toki). Viime kesänä erehdyin ostamaan Heinekenia ja se oli niin litkua, että yhtä hyvin olisi voinut vissyä juoda. Tuo on kuitenkin yksi niistä lagereista, jonka luulisin vielä kolmosvahvuuksilla tunnistavani sokkotestissä.

Mutta en kannata laimentamista. Melkein voisi arvata, että kun Suomessa ollaan, prosenttien laimentaminen ei laimenna hintaa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
...ai, ei saa aina kun mieleen pälkähtää.. that's the fucking point.

Samaa mieltä siitä että turhan moni tässä maassa sortuu vetämään perseet ihan vain hetken mielijohteesta, päätös voi syntyä muutamassa sekunnissa kaupan hyllyllä. Jos alkoholipitoisuus olisi pienempi niin kynnys voisi hieman kasvaa tähän extempore-juomiseen. Ja tämähän olisi ihmisten yleisen hyvinvoinnin kannalta varmasti ihan jees juttu. Toki tarkoittaisi sitä että juomat tulisi ostaa etukäteen Alkosta, mutta se olisikin se pointti siinä ettei joka kauppareissulta tarttuisi sixpackkiä mukaan.
 

scholl

Jäsen
Samaa mieltä siitä että turhan moni tässä maassa sortuu vetämään perseet ihan vain hetken mielijohteesta, päätös voi syntyä muutamassa sekunnissa kaupan hyllyllä.

Eikö noita ole muissa maissa sitten? Mun mielestä tollaisten tyyppien pitää kuolla. Jos valtaväestö ei saa olutta tai viiniä ostaa sen takia, että jotkut kusipäät käyttäytyvät väärin niin kuolkoot perkeleet siihen juomaan. Darwinin laki.

Mitä nyt Ruotsissa on joskus tullut sitä mellanöliä maistettua, nin mielestäni siinä kannattaa pysytellä paikallisissa merkeissä. Esimerkiksi Mariestads on noillakin vahvuuksilla ihan hyvän makuista (mielipideasia toki).

Starköl on siellä 5% vähintään, mutta myös mellanöl on kielletty kaupoissa. Sehän on kai max 4,5%. Esim. Carlsberg Hof on mielestäni ihan ok. Olen juonut sitä joskus mm. TGI Fridaysissa. Se on se Folköl, jossa on max 3,5% supermarketissa, joka on sitä vedeltä maistuvaa scheissea. Kerran joku kollega tarjosi 3,5% vahvuista Carlsbergia ja se oli kauhean vetistä. Se on ainoa kerta, kun olen maistanut 3,5% olutta. Raflassa otan varmuuden vuoksi aina starköl, joka on yli 5%, vaikka Ruotsissa onkin 0,2 rattijuopumusraja, mutta ei mua ole koskaan missään puhallutettu, vaikka yhdestäkin varmaan menisi sen rajan yli. Ei ole minun syyni, jos raja on väärä viranomaisten taholta määrättynä.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Eikö noita ole muissa maissa sitten? Mun mielestä tollaisten tyyppien pitää kuolla. Jos valtaväestö ei saa olutta tai viiniä ostaa sen takia, että jotkut kusipäät käyttäytyvät väärin niin kuolkoot perkeleet siihen juomaan. Darwinin laki.


Tämä ryhmä "jotkut" on vaan valitettavasti jostain syystä Suomessa melko suuri, onko syynä sitten viinalle persot geenit vai mikä? Ei se ole tavallaan niiden ihmisten vika etteivät voi vastustaa kiusausta siellä kaupassa. Toki paatuneet alkoholistit hakevat juomansa vaikka suon silmästä, mutta siinä vaiheessa kun ollaan vasta matkalla alkoholismiin niin tällä laimentamisella voisi olla tehoa. Kun alkoholia ei olisi niin helposti saatavilla niin ongelmakäyttäjiksi päätyvienkin määrä voisi pienentyä. Tottakai tässä kohtuukuluttaja "kärsii", mutta se hinta on mielestäni kuitenkin pieni verrattuna saataviin hyötyihin. Kyllä minä ainakin liikkuisin tuolla kadulla paremmin mielin kun ihan joka k-kaupan kulmalla ei olisi näitä kaljaveikkoja odottamassa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikö noita ole muissa maissa sitten? Mun mielestä tollaisten tyyppien pitää kuolla. Jos valtaväestö ei saa olutta tai viiniä ostaa sen takia, että jotkut kusipäät käyttäytyvät väärin niin kuolkoot perkeleet siihen juomaan. Darwinin laki.

Niin. Ja sitten kännissä autonrattiin ensin parin lapsen yli ja himassa muija kirveellä kilon paloiksi. Kuolkoot perkeleet siihen juomaan. Darwinin laki
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Starköl on siellä 5% vähintään, mutta myös mellanöl on kielletty kaupoissa. Sehän on kai max 4,5%. Esim. Carlsberg Hof on mielestäni ihan ok. Olen juonut sitä joskus mm. TGI Fridaysissa. Se on se Folköl, jossa on max 3,5% supermarketissa...

Aina oppii uutta. Olen kuvitellut, että se 2,8 % on lättöl (meni varmaan oikein) ja 3,5 mellanöl ja itse asiassa en ollut edes tietoinen, että siellä on tuollainen 4,5%-luokkakin. Mutta juuri tuota 3,5:ttä tarkoitin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jaah, tämän äänestyksen olen näemmä avannut lähes kymmenen vuotta sitten, nuorena opiskelijapoikana. Noh, kaipa sitä tässä voin kertoa nykyisenkin mielipiteeni.

Oikeastaan voisin vastata tähän tuon "aivan sama". Henkilökohtaisesti en näitä bulkkioluita juo. Siksi minulle ei aiheuta tunnontuskaa, jos Koff III muuttuukin Koff II:ksi. Toki tämä vaikuttaisi siihen, että en todennäköisestikään löytäisi kauppareissulla esim. Kangasalan Prisman varsin kohtuulliselta olutosastolta enää näitä suomalaisten pienpanimoiden tuotteita tai sitten näitä ulkomaisia markettikaljoja, jotka pieksevät kotimaiset bulkit yleensä 6-0. Jos kaupoissa ei saa myydä II-olutta vahvempaa, tuskin nämäkään tahot alkavat tehdä miedonnettuja versioitansa. Niiden myynti siirtyy alkoon tai loppuu joidenkin merkkien kohdalla kokonaan.

Ei se sinänsä haittaa - Kangasalan Prisman ohessa on myös Alko. Kauppareissun päätteeksi sitten sinne. Samalla saattaakin mukaan tarttua esim. tummien tshekkien sijaan joku skottiale tai belgitrappist. Noita kun ei Prismasta edes saa. Lakimuutos pakottaisi menemään toistamiseen kassajonoon, mutta samalla mahdollistaisi laadukkaamman olutvalikoiman ihailun.

En muutenkaan kovinkaan usein nauti kotonani alkoholijuomia. Joskus vieraiden kanssa iltaa istuessamme saatan yhden tai kaksi juomaa ottaa. Samaten teemme joskus kesällä grillaillessamme, ja joskus korkkaamme oluet saunan jälkeen. Muuten juon juomani yleensä Tampereen olutravintoloissa.

Mutta joka tapauksessa vastustan lakiesitystä. Pahimmillaan se näivettää nousuun päässeen suomalaisen pienpanimokulttuurin totaalisesti. Toisaalta minua ärsyttää se, että sitä kansan enemmistöosaa, joka osaa käyttää alkoholia oikein, rankaistaan alkoholia väärinkäyttävän vähemmistön toimien takia. Ja juurikin tuo eräiden tahojen väittämä "laimentaminen ei vaikuta makuun" -mantra ärsyttää. Vaikuttaa se. Laimennettu olut on lähes yhtä pahaa, kuin kirkkailla jatkettu olut.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Aivan sama -linjalla. Aikuinen ihminen saa oluensa, oli se myynnissä missä vaan. Ja kakarat saavat siiderinsä kun vastuuttomat vanhemmat niitä niille kantavat.

Sen verran kuitenkin, että nykyinen 4,7% -olut on vahvuudeltaan turhan lähellä IV-olutta. Panimofirmat voisivat olla sen verran fiksuja ja valveutuneita, että sijoittaisivat kehitystyöhön sen verran että tekisivät laadukkaampaa keskiolutta joka voisi sitten olla esim. 4,2-4,3%.

Useissa Euroopan maissa juodaan juuri tuon vahvuista olutta ja mikäs siinä silloin kun se on laadukasta eikä mitään vedellä jatkettua litkua.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Suomalaisissa juomatavoissa on yksi paha puute, eikä se ole alkoholiprosentti. Suomessa laiminlyödään kokonaisvaltaista huoltoa ja jätetään syöminen väliin. Saksassa juodaan baari-illan aikana luultavasti enemmän ja vahvempaa olutta kuin Suomessa, mutta saksalaiset kestävät paremmin alkoholia, koska he mutustelevat juomiensa kanssa bratwurstia, bretzeleitä ja muuta suolaista. Espanjassa saatetaan illan aikana kumota paljonkin punaviiniä, mutta sen vaikutusta tasoittaa lukuiset nautittavat tapakset. Ei hiihtämäänkään lähdetä pelkillä suksilla ilman sauvoja. Yhtä lailla yhteen kuuluvat ruoka ja juoma.

Eli baareihin takaisin käytäntö, jossa tietyn märään alkoholijuomia ostaminen edellyttää myös jonkinlaisen ruoka-annoksen tilaamista. Voisi soveltaa kaupassa ostettuihinkin oluisiin, esim. niin että six päckin mukana pitäisi ottaa vähintään sipsipussi. Ruuanostopakosta voisi sitten siirtymäajan jälkeen luopua, kun katsottaisiin että suomalaiset ovat ottaneet tavakseen yhdistetyn juomisen ja syömisen.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
En kannata laimentamista, mutta ei tuo itseäni lopuksi edes koske. En enää pöhnittele, vaan juon ruoan kanssa tai muuten vain nautin silloin tällöin pari. Täten myös en osta suomalaisia keskioluita, jotka on oikeasti ihan hirveitä litkuja. Toisaalta myös ulkomainen peruskama on Alkossa ihan sairaan hintaisia. Onneksi kuljetukset lahden toiseltapuolen on lisääntynyt ja sieltä saa tilattua hyvää olutta ihan ok hintaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eli baareihin takaisin käytäntö, jossa tietyn märään alkoholijuomia ostaminen edellyttää myös jonkinlaisen ruoka-annoksen tilaamista. Voisi soveltaa kaupassa ostettuihinkin oluisiin, esim. niin että six päckin mukana pitäisi ottaa vähintään sipsipussi. Ruuanostopakosta voisi sitten siirtymäajan jälkeen luopua, kun katsottaisiin että suomalaiset ovat ottaneet tavakseen yhdistetyn juomisen ja syömisen.

Tämähän olisi kansanterveyden kannalta mainio uudistus. Sipsiostopakko.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Minä en osaa syödä ryyppäämisen lomassa, väkisin ehkä saa yhden suolapähkinän alas kaljalaatikkoa kohti. Siksi joudun syömään ensin ja aloittamaan ryypiskelyn vasta sen jälkeen. Toki sitten umpituubassa tulee joskus nälkä, mutta siinä vaiheessa se ruoan popsiminen ei auta kuin ehkä seuraavan päivän olotiloihin.

Kannatan siksi keskioluiden laimentamista. Suomen kansa on pääosin niin tyhmää porukkaa, että kaikki holhous on hyvästä.
 
Minä en osaa syödä ryyppäämisen lomassa, väkisin ehkä saa yhden suolapähkinän alas kaljalaatikkoa kohti. Siksi joudun syömään ensin ja aloittamaan ryypiskelyn vasta sen jälkeen. Toki sitten umpituubassa tulee joskus nälkä, mutta siinä vaiheessa se ruoan popsiminen ei auta kuin ehkä seuraavan päivän olotiloihin.

Kannatan siksi keskioluiden laimentamista. Suomen kansa on pääosin niin tyhmää porukkaa, että kaikki holhous on hyvästä.

Kyllähän tässä ollaan mahdottoman tehtävän edessä, kun suomalaiset haluavat olla kännissä sen sijaan, että se alkoholi olisi sellainen mukava seurustelujuoma, jolla rikotaan vähän jäätä.

Paras vaihtoehto olisi alkoholin täydelllinen vapauttaminen ruokakauppoihin ja kioskeihin. Darwin veisi muutaman enemmän, mutta miksi pitäisi olla huolestunut muutamasta prosentista ihmisistä, joita maailmassa on muutenkin liikaa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tämähän olisi kansanterveyden kannalta mainio uudistus. Sipsiostopakko.

Itseasiassa tämähän on käytössä monessa maassa, ja joissain maissa tietyissä paikoissa rajoittavat suoraa ostoa kuten koko perheen tapahtumissa, ravintoloissa jne.

Viimeksi tähän törmäsin Montrealissa kun yritettiin frendin kanssa ostaa bisset puistokahvilasta. Ei irronnut bisset kun sipsipussin kera, joka oli siis halvin ruokaan verrattava tuote kassalla.
Ei välttämättä huono idea. Voisi toimia esimerkiksi URHEILUTAPAHTUMISSA.


_
 

scholl

Jäsen
Eli baareihin takaisin käytäntö, jossa tietyn märään alkoholijuomia ostaminen edellyttää myös jonkinlaisen ruoka-annoksen tilaamista.

Ei se noin pidä mennä, vaan niin, että pöytiin kannetaan automaattisesti suolapähkinöitä, sipsejä jne. En ymmärrä, miksei niitä Suomessa saa, kun ne maksavat baarille jumalattoman vähän ja tuovat kansalaisille janon. Melkein joka muussa maassa saa usein jotain pöytäänsä kun tilaa oluen. Suomessa ei saa mitään ikinä.
 

scholl

Jäsen
Niin. Ja sitten kännissä autonrattiin ensin parin lapsen yli ja himassa muija kirveellä kilon paloiksi. Kuolkoot perkeleet siihen juomaan. Darwinin laki

Suosittelen hoitoon ohjausta pakolliseksi niille, jotka käyttävät olutta tai muita juomia väärin. Juomahoidossani hoitaja kaataisi juomaa kurkkuun ja sitten sitä humalatilaa tarkkailtaisiin jatkuvasti. Tavoitteena sellaiset promilleluvut, jotka ovat mahdollisimman paljon henkilölle pahoinvointia aiheuttavat. Sitten jos menee överiksi niin juotetaan vettä kunnes ollaan taas jossain vaihteluvälissä ja sitten taas lisää brenkkua kurkusta alas. Tuota kun on kestänyt joku 2-3 päivää niin ei sen jälkeen enää todennäköisesti väärinkäyttö maita.

Siihen on ihan turha mitään kirveitä sotkea.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei se noin pidä mennä, vaan niin, että pöytiin kannetaan automaattisesti suolapähkinöitä, sipsejä jne. En ymmärrä, miksei niitä Suomessa saa, kun ne maksavat baarille jumalattoman vähän ja tuovat kansalaisille janon. Melkein joka muussa maassa saa usein jotain pöytäänsä kun tilaa oluen. Suomessa ei saa mitään ikinä.
Yleensäkin pöytään tarjoilu, on se sitten juomaa tai jotain syötävää on sellainen asia joka takuulla parantaa paikan imagoa asiakkaiden silmissä. Näin ollen siihen kannattaa panostaa, se ei vaadi paljon vaivaa eikä sitä rahaakaan (vrt. nuo pähkinät). Jos asiakas pitää paikasta, niin viipyy siellä pidempään ja ehkä tulee toistekin.

Itse olen ainakin yleensä pitänyt meiningistä jos tullaan henkilökunnan puolelta kysymään, haluaako vielä jotain ja tuodaan se pöytään.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Ei se noin pidä mennä, vaan niin, että pöytiin kannetaan automaattisesti suolapähkinöitä, sipsejä jne.

Kuuluu sarjaan poikkeus vahvistaa säännön, mutta Ravintola Ahjossa sain viimeksi pöytään ilmaiseksi kupillisen suolapähkinöitä.

Ja nyt tuli mieleen ne saksalaiskrouvien isotissiset pimatsut jotka kiertelevät myymässä Bretzeleitä pöytiin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Loputkin kyläkaupat kuolee sukupuuttoon, jos keskiolutta mennään lantrailemaan, kun mökki-ihmiset käy Kitumarketissa ruokaostoksilla samalla reisulla, kun hakevat Alkosta oikeeta kaljaa.
 

scholl

Jäsen
Yleensäkin pöytään tarjoilu, on se sitten juomaa tai jotain syötävää on sellainen asia joka takuulla parantaa paikan imagoa asiakkaiden silmissä. Näin ollen siihen kannattaa panostaa, se ei vaadi paljon vaivaa eikä sitä rahaakaan (vrt. nuo pähkinät). Jos asiakas pitää paikasta, niin viipyy siellä pidempään ja ehkä tulee toistekin.

Pöytiintarjoilun puuttuminen on käsittämätöntä. Usein olen liikkeellä yksin ja jos näen vapaan pöydän terassilla niin ajattelen, että tuohon voisi mennä. No eihän mukanani ole mitään, mitä voisin jättää varaamaan sen pöydän. No yritän mennä tilaamaan nopeasti, mutta siellä onkin sisällä joku mummo joka arpoo lohi ja silakkavoileivän välillä. Vihdoin saan juoman ja pöydän on sillä välillä vienyt joku toinen. Nakkaan ehkä juoman kukkapenkkiin ja lähden pois.

Jos sen sijaan istun sisällä baarissa niin baaritiski pitää olla niin lähietäisyydellä, että voin käydä hakemassa lisää juomaa niin ettei kukaan vie pöytääni sillä välillä. Joskus ajattelin, että en juo edellistä tyhjäksi, joten paikka pysyy. No plokkarihomo oli vienyt silti lasin pois ja jotkut juntit istuivat pöydässäni. Sanoin vittuun siitä mun pöydästä niin vastaus oli: ei tässä ketään ollut.

Se on juuri niin kuin Ted Raikas sanoo eli jos palvelu on hyvää niin sitä mielellään istuu paikassa pidempäänkin. Samoin voi kokeilla myös uusia tuotteita, kun hyvä tarjoilija voi suositella erilaisia oluita. Tai kun hän vie sillä samalla tarjottimella jotain erinäköistä jonnekin muualle niin asiakas voi kysyä, mitä tuo on.

Vuosi sitten kesällä käytiin Gringos Locosin terassilla Kisiksen päädyssä. Hollannissa lähes koko ikänsä asunut suomalainen halusi ostaa tupakkaa. Baarista sanottiin, että hän käy katsomassa mitä on ja tuo sitten pöytään näytille. No niin tapahtuikin, tarjoilija toi askeja, joista hän valitsi sitten yhden. Sitten kundi sanoi, että hän tilaa vielä kaikille pöydässämme oleville Heinekenit. Se ei sitten käynytkään. Perusteluna oli se, että joku toinenkin voi haluta pöytiintarjoilua tämän jälkeen. Paikka oli melkein tyhjä, mutta silti palvelu oli vastenmielistä jonkun byrokraatin keksimän säännön vuoksi.

Suomessa se ei mene niin kuin sanoit, että tulee toiste sen takia, että on viihtynyt. Täällä on pakko tulla toiste, koska vaihtoehtona on kotonaoleminen. Joka paikassa on näet yhtä paska palvelu ja vittuilut päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös