Mainos

Piippo lateli totuuksia sosialistisesta Suomesta

  • 10 054
  • 100
Tila
Viestiketju on suljettu.

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viestin lähetti Barnaby
Ovatpahan hilanneet esimerkiksi paperiduunarien liksat aivan poskettomiksi verrattuna EU-maiden tasoon.

Tätä asiaa jonninverran seuranneena kehoitan sinua tarkastelemaan firmojen tilinpäätöstietoja (siis henkilöstökulujen osalta) ja myöskin ihmettelemään sitä, miksi esim. Ruotsiin on lähdetty paperihommiin täältä. Valitettavasti oma työnantajani ei pörssi- tmv. taloustiedotteita päästä julkisuuteen niin faktoja en voi esittää omalta kohdaltani.

Ja ei se palkka mikään "posketon" ole, enivei TAM37:lla oikeastaan ainoa mahdollisuus päästä jonkunlaiselle tulotasolle. Niin, ja vaikka paska jätkä olenkin niin veroja maksan 35%.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Re: Hentoa kriittisyyttä

Viestin lähetti Jip Pii
Anteeksi nyt vaan epäilykseni ja hento kriittisyyteni, mutta onko asia todellakin niin, että nämä suomalaiset piipot sun muut itkevät yrittäjägurut plus pörssiyhtiöiden toimitusjohtajat, jotka nyt eivät ole tyytyväisiä yritystoiminnalla vuodessa hankkimiinsa miljoona/kymppimiljoona voittoihin vaan siirtävät kiihtyvällä tahdilla ja muodikkaasti firmojensa toimintaa Viroon ja Bulgaariaan saadakseen halvempien palkkakustannusten ja alempien verojen vuoksi vielä yhdennentoista/sadannenensimmäisen miljoonansa, nämäkö "jalot työllistäjät" olisivat sitten "parempina" aikoina valmiita uhraamaan suurella vaivalla saamistaan miljoonista edes hippusia työntekijöilleen? Työntekijöille, joilla ei tietenkään pitäisi olla mitään oikeutta järjestäytyä, vaan vain velvollisuus nauttia työnantajansa valveutuneesta hyväntekeväisyydestä?

Tällaisista mielipiteistä johtuen bonuspalkkauksen rantautuminen Suomeen on varmasti ollut niin työn ja tuskan takana, vaikka kyseinen palkkausmuoto on osoittanut, että silloin työntekijöiden tuotos on korkeimmillaan. Itselläni on bonuspalkkaus ja mielestäni se on erinomainen tapa motivoida työntekoon, sekä turvata firman ja minun tulevaisuus. Huonoina aikoina työni tulos ei varmasti ole niin hyvä, että minulle voisi/pitäisi maksaa kovaa palkkaa, mutta jos yrityksellä menee hyvin niin palkkani muodostuu siitä johtuen erittäin hyväksi. En ymmärrä mitä pahaa tässä on? Jokaisella on se työsopimus ja se takaa sen, että työnantaja maksaa työntekijälle hänelle kuuluvaa palkkaa.

Mutta mitä sitten tehdääm ja miten suu pannaan, kun näitä luusereita, joilta takominen ei vaan kerta kaikkiaan onnistu, alkaa olla useampi satatuhatta. Mieletön massa, jonka elämä on pelkkää toivottomuutta ilman mitään visioita paremmasta elämästä. Satojatuhansia ihmiiä, joilla ei enää ole mitään menetettävää?


Kieltämättä yhteiskunnan takaamalla perustoimeentulolla on yhteiskuntarauhankannalta merkittävä rooli, mutta eikö systeemi mene liian pitkälle jos käteenjäävästä tulosta töiden jälkeen ja kotona olemisen jälkeen on niin pieni ero, että työstä johtuva rasite on niin iso, että ihminen jää kotiin ja ottaa sossusta rahat? Miten voi olla, että pääkaupunkiseudulla siivousfirmoissa on pulaa työntekijöistä ja porukka käy nostamassa työttömyystukea? Tiedän esim. tuttavani siivousfirman hakeneen työntekijöitä. Kyseinen firma maksaa ihan ok palkkaa, mutta paikkaa haki pari venäläistä, somali ja vietnamilainen. Samaan aikaan maassa on vaikka millä mitoin työttömiä. Tästä ainakin itselleni tulee helposti se kuva, että siivousala on liian huono monille. Ei sitä viitsi itseään rasittaa jos kerta sossusta saa rahaa.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Ei ole kovin kauan aikaa kun suureen ääneen toitotettiin, että Suomi on Euroopan kilpailukykyisin maa. Eikö tämä tarkoita sitä, että eivät ne palkat ole liian suuria verrattuna tuotteista/palveluista ym. saataviin voittoihin. Jos työnantajat haluaisivat Ahon työreformimallin mukaisesti sopia (=alentaa) työntekijöiden palkkaehtoja yrityskohtaisesti, niin eikö tässä työnantajat sahaisi omaa oksaansa; työntekijöiden tulotaso ja sitä kautta myös ostovoima hankkia tuotteita/palveluja alenisi.

Ne, jotka maksavat huimia ansiotuloveroja saavat kuitenkin käteen isot summat, vaikka verottaja viekin suuren osan. Jotenkin näillä suurituloisten ahneudella ei ole mitään rajaa. Itse maksan tuloveroa 35 %, enkä valita. Se joka maksaa veroa 50 %, saa kätöseensä vielä jonkin verran enemmän ja sehän lopulta ratkaisee mitä jää viivan alle.

Suomen korkea ansiotulon verotus on kuitenkin parempi kuin joku USAn malli, humaanisti ajatellen. Ettei niiden poispotkittujen ellojen ja kallejen tarvitsi mennä metsään syömään jäkäliä.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti Nahkaparturi
Jos työnantajat haluaisivat Ahon työreformimallin mukaisesti sopia (=alentaa) työntekijöiden palkkaehtoja yrityskohtaisesti, niin eikö tässä työnantajat sahaisi omaa oksaansa; työntekijöiden tulotaso ja sitä kautta myös ostovoima hankkia tuotteita/palveluja alenisi.


Miksi yrityskohtaisesti sovittavat palkat johtaisivat palkkojen alentamiseen? Omakohtaisesta kokemuksesta ainakin voin sanoa, että meillä ei kukaan kuulu liittoon, palkat sovitaan työntekijän ja pomon kanssa neuvotteluissa => palkat joustavat, hyvänä aikana saa enemmän käteen, huonona vähemmän.

Työntekijän tulisi saada sitä palkkaa, mikä hänen työn tuottavuus on. Valitettavasti jäykät palkat tarkottavat sitä, että myös hyvinä aikoina työntekijän pussiin jää vähemmän kuin hän joustavissa palkoissa voisi saada.

Suomen korkea ansiotulon verotus on kuitenkin parempi kuin joku USAn malli, humaanisti ajatellen. Ettei niiden poispotkittujen ellojen ja kallejen tarvitsi mennä metsään syömään jäkäliä.

En oikein ymmärrä tätä suurimmilla tuloilla on oikeudenmukaista, että joutuu maksamaan korkeampia veroja. Mielestäni olisi oikeudenmukaisempaa jos korkeammista tuloista maksettaisiin enemmän veroja, koska on isommat tulot, mutta veroprosentti ei nousisi, ainakaan kohtuuttomaksi.

Harmittaa, että nyt ei ole käsillä sellaista lehtiartikkelia, missä oli tutkimus siitä, että verojen alentaminen itseasiassa lisäsi valtion verotuloja. Tämä johtui siitä, että matalapalkkoalojen työllistyminen tuli kannattavammaksi, sekä ihmisten ostovoima kasvoi. Pitääkin yrittää kaivaa tuo artikkeli esiin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Taas kerran vaan hajahuomioita ajan puutteessa.

Tämä puhe niistä siivous ym. hommista ja niiden palkkauksesta sisältää pienehkön ongelman niille ihmisille, jotka näihin töihin voisivat hakeutua. On nimittäin niin, että jo keskituloisillakin asumismiskustannukset nielevät lähes puolet tulosta ja niillä, jotka ovat työttömyys- ja sossukierteessä ittensä joutuneet köyhdyttämään ei kertakaikkiaan ole varaa mennä töihin, kun se kiva palkka ei riitä tämän onnelan elinkustannuksiin tukien poistuessa. Tämä ns. tuloloukku ei laukea tukien alentamisella vaan tilanne pahenee. Oikeastaan niihin kivaa palkkaa maksaviin hommiin voi mennä ainoastaan joku, jolla on siihen varaa, esim nuoret jotka asuu vielä kotonaan tai joilla on puoliso, jonka tuloilla voi tulla toimeen, näistäkin tuo nuoriso on aika tarkkaan poissuljettu, koska sen ikäiset tässä maassa pääsääntöisesti opiskelee ja yrittää päästä eteenpäin elämässään. Näinollen ei liene syytä ihmetellä, että varsinkin täällä etelässä on vaikea saada palkattua väkeä.

Ainoa nopea lääke olisi vuokrasääntelyn palauttaminen, koska asumiskustannukset tässä maassa on karanneet käsistä suhteessa ihmisten tulotasoon.

Kansalaispalkka on asia joka varmaankin väistämättä tulee jollakin aikavälillä, koska se on käsillä olevista ratkaisuista se halvin. mutta kuinka se toteutetaan onkin toinen juttu. Oma näkemys olisi riittävä tulo. jolla tässä maassa kitkutellen elää ja samalla minipalkkoja voisi tiputtaa, joka alentaisi kaikenlaisen työllistämisen kustannuksia ja toimisi myös boostina pk-sektorille. Suomalaisen kansanluonteen tuntien työintoa se valtaväestöllä ei vähennä tippaakaan, mutta kaikenlainen turha heikompien nöyryyttäminen saisi jo jäädä historiaan. Muistakaapa vaan tässä jokin aika sitten kun Ben Zysc...sossupummi populistipalopuheitten jälkeen tehtiin tutkimus, jossa paljastui, ei niinkään tukien väärinkäyttö, vaan että suomessa silloin oli 100 000 ihmistä jotka niitä eivät hakeneet, joille ne olisivat kuuluneet.

Ja edelleen: lukekaa niitä kansantalouden käppyröitä, ne on lahjomattomia, sen jälkeen tämmöset piipottamiset osaa panna oikeaan läjään kun tietää missä oikeasti mennään.

Niille jotka meidän kalliista työvoimasta keuhkoaa muistuttaisin, että euroopassa on vielä käytäntönä maksaa 14 jopa 15 kuukauden liksa vuodessa työntekijöille ja silti siellä on varaa työllistää.

Yhä edelleen poliittinen edustamo käyttää ylintä päätäntävaltaa ja valitsee arvopohjan tulevaisuuden valinnoille. Yksinomaan ne, eikä mikään talous sanele mitään, jos tähän uskoo uskoo harhaan. Vertaisin sitä vanhaan neuvostoliittokorttiin. Tietenkin tänä päivänä on mahdollista, että pääoma ostaa itselleen edustajat päättämään, mutta jos tämän annetaan tapahtua, todistaa se vaan kansan tyhmyyttä ja kaippa me se sitten ansaitaankin tuli mitä tuli.
 

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Viestin lähetti Timi


En oikein ymmärrä tätä suurimmilla tuloilla on oikeudenmukaista, että joutuu maksamaan korkeampia veroja. [/B]

Koska valtion pitää kuitenkin saada kasaan se sama verotulokakku, josta mm. valtion budjetti koostuu. Otetaan sieltä mistä on otettavaa. Reilua tai ei - mieluummin suuri- kuin pienituloisilta. Pienituloiset ovat kuitenkin se suuri massa, joten rahaa valtion kassaan kertyy heiltäkin.

Miten se paikallinen sopiminen hyvien aikojen vs. huonojen aikojen palkkauksesta käytännössä menee? Elääkö palkka koko ajan, jos yhtiön tuottavuudessa on pientäkin heittoa?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Minusta aika turha puhua sosialistisesta Suomesta, kun katsoo vain kuinka oikeistopoliittista on kaikkien suurten puolueiden politiikka. SDP on nykyään aivan yhtä oikeistopuolue kuin kokoomus käytännön tasolla. Ei ehkä aatetasolla, eikä yksilöiden kohdalla, mutta kun päätetään niin samaa menoa se. Itse näkisin että suurimmat ongelmat ovat kansanedustajien eriytyminen kansasta. Kansanedustajat alkavat olla sen verran elitistisiä, että todellisiin ongelmiin ei riitä rahaa, vaan se kohdennetaan vaikkapa kansanedustajien palkankorotuksiin, eduskunnan virkamiesten palkan korotuksiin ja tietenkin eduskunnan lisärakennuksiin. Samaan aikaan ongelmia löytyy varsinkin sairaanhoitopuolella enemmän kuin kylliksi.

Mielestäni veromalli on monilta osin hyvä nykyisin, mutta ongelma muodostuu varojen kohdentamisessa. Jos nykyiset verorahat kohdennettaisiin oikeasti 100% kansalaisia hyödyttävästi niin väittäisin että me olisimme todellakin hyvinvointi yhteiskunta. Puheet Virosta malliksi ottamisesta ovat aika tuubaa. Maa joka ajaa mallia missä tietty osa kansasta jätetään täysin oman onnensa nojaan ei ole hyvä. Mutta se on totta että Virostakin tulisi osata ottaa mallia joiltain osin, samoin muista maista, varsinkin lähettyvillä.

Niin ja lopuksi, mikäs sen helpompaa kun arvostella, kun ei itse esitä rakentavia vaihtoehtoja.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Nahkaparturi
Suomen korkea ansiotulon verotus on kuitenkin parempi kuin joku USAn malli, humaanisti ajatellen. Ettei niiden poispotkittujen ellojen ja kallejen tarvitsi mennä metsään syömään jäkäliä.

Tässä eräs perspektiivi asiaan.

http://www.kaleva.fi/html/JTpage356251.html

Suomalaisen verotuksen voi kokea myös tällaisena.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Viestin lähetti eagle
Minusta aika turha puhua sosialistisesta Suomesta, kun katsoo vain kuinka oikeistopoliittista on kaikkien suurten puolueiden politiikka. SDP on nykyään aivan yhtä oikeistopuolue kuin kokoomus käytännön tasolla. Ei ehkä aatetasolla, eikä yksilöiden kohdalla, mutta kun päätetään niin samaa menoa se.

Asian taas voisi kääntää myös toisinpäin, Suomesta puuttuu omasta mielestäni taas oikeisto oikeastaan kokonaan. Kokoomus on olevinaan oikeistopuolue, mutta hallituksessa ollessaan liikkui koko ajan vasemmalle.

Sinäänsä en jaksa tässä alkaa esittämään omia pointtejani asioihin, koska niitä tuskin täällä tultaisiin hyväksymään ja aikani ei todellakaan riitä pidempään debattiin.

Lyhyesti sanottuna en ymmärrä sitä, miksi Suomessa ei yleisesti voida hyväksyä sitä, jos rikkaat ihmiset haluavat ajaa etujaan ja kivasti vaan nyökytellään, kun köyhät itkevät olevansa vain rikkaiden ihmisten ahneuden uhreja - ilman omaa syytään yhteiskunnan päähänpotkimia olosuhteiden uhreja.

Jos jostain täällä rahaa saisi säästettyä, niin tehottamasta julkisesta palvelusta. Valtiolla on työntekijöitä enemmän kuin olisi tarvetta, mutta lisää vain palkataan, kun lähes kaikki mahdollinen on tehty mahdollisimman monimutkaiseksi ja siten järjettömän määrän turhaa työtä vaativaksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
re: Huerzo

Kiitokset kauniista sanoista! Itse asiasta sen verran että ilmeisesti tässä tosiaan ratkaiseva askel oli pääomavirtojen vapautuminen 80- ja 90-luvuilla. Suomenkin hyvinvointijärjestelmä on tähän saakka perustunut jatkuvalle talouskasvulle, joka puolestaan perustuu dynaamiselle markkinataloudelle. Aiemmin oli vain mahdollista melko pitkälle tavallaan politiikan keinoin hillitä markkinataloutta ja maksimoida sen hyöty verovaroina – ja riitely käytiin siitä että miten suuri verotus on mahdollinen ilman että se vahingoittaisi lypsylehmää pysyvästi. Mutta nyt nämä päätökset ovat luisumassa käsistä koska melko pitkälle niiden kohteena olevat pääomatkin voivat tämän tehdä. Lisäksi elinkeinoelämän on hyvin helppo ja pitkälle totuudenmukaista vedota kansainväliseen kilpailutilanteeseen. Eli kapitalismi johon ollaan nojauduttu onkin heittämässä sosiaalidemokratiaa selästään keskellä virtaa. Kiintoisa prosessi seurata, vaikka siis lopputuloksiltaan melkoisen karun oloinen.

Piipon analyysiin sen verran, että olen muistaakseni nähnyt tutkimuksia, joissa osoitetaan että Suomessa sosiaalinen nousu on ollut yleisempää kuin USA:ssa. Tämä johtunee ensisijaisesti siitä, että julkinen koululaitos on aina ollut melkoisen tasa-arvoinen ja korkealaatuinen lapsen sosiaalisesta luokasta ja koulun maantieteellisestä sijainnista riippumatta. Piipon mallissa julkiset verotulot minimoidaan ja yksityiset ja yritystulot maksimoidaan. Tämä johtaa varmasti siihen että talouselämästä tulee dynaamisempi, mutta USA:n esimerkki johtaisi ajattelemaan että tilanteeseen liittyy myös köyhien määrän lisääntyminen sekä sellaisen työn olemassaolo, joka ei enää kunnolla riitä elämiseen. Myös julkiset palvelut huonontuvat ja epätasa-arvoistuvat niukkojen verotulojen jakaantuessa epätasaisesti: julkiset koulut jakaantuvat erinomaisiin ja huonoihin, ja ne joilla on mahdollisuus laittavat lapsensa parempiin kouluihin ja ne joilla ei tähän ole varaa joutuvat tyytymään huonoon peruskoulutukseen. Vaikka yliopistoihin pääsee myös stipendeillä, jos on poikkeuksellisen lahjakas, on peruskoulutuksen huonoudesta kärsineillä heikko lähtötaso pyrkiä tähän jatkokoulutukseen. Yliopistojen lukukausimaksuthan ovat USA:ssa taivaissa.

Yksi huomio USA:n kehityksestä on myös se, että vaikka talous on erittäin dynaaminen ja työllisyys hyvä, ei keskiluokan suhteellinen asema ole kauheasti parantunut. Lasten koulutus etenkin on todella kallista, eikä palkkakehitys keskiluokan laajoissa riveissä ole ollut kauhean positiivinen. Talouden tuottama lisäarvo on keskittynyt ylempään keskiluokkaan ja yläluokkaan, jotka elävätkin todella hyvissä ja melkoisen turvatuissa olosuhteissa. No, koska äly ei tosiaan (ehkä ikävä kyllä) tunnu jakautuvan vieläkään sosiaaliluokan mukaisesti merkitsee tämä sitä että resursseja menee hukkaan melkoisen osan väestössä slummiutuessa työttömyyteen tai yhä lisääntyviin McJobeihin. USA:ssa joka on mantereen kokoinen valtio tähän tuhlaukseen on varaa, eikä huono-osaisten perinteinen poliittinen aktiivisuus (uskonnon ja ”amerikkalaisen unelman” kesyttämänä) ole koskaan ollut kovin suuri.

Mutta Suomi on vähän eri tapaus: onko meillä tosiaan varaa luoda mini-USA tänne pohjan perille ja tuhlata vähäisiä inhimillisiä resurssejamme? Piippo pitää kansaa tyhmänä, mutta en ole aivan varma siitä, etteikö peruskeskiluokan (SDP:n, Keskustan ja Kokoomuksenkin kannattajien valtaenemmistön) konservatiivinen reaktio ole suht. rationaalinen. Ellei ole valmiiksi huippuosaaja tai itseään lisäkouluttamaan pystyvä henkilö, ei välttämättä Piipon yhteiskunnassa avaudu kovin hienot näköalat. Jos on 40-vuotias perheellinen toimihenkilö aivan kunniallisessa ammatissa (ja vaimo esim.julkisen terveydenhoidon ammatissa ja pari-kolme lasta peruskoulussa) ei välttämättä osaa tervehtiä ilolla joustavampia työmarkkinoita ja ”oman onnensa seppänä olemista”. Toki talous voisi olla tehokkaampi, mutta onhan näinkin hyvin pärjätty ja lasten koulutus ja terveydenhuolto ei ole maksanut liikoja (ja kumpaakin on ollut hyvätasoisena saatavilla). Verot voisivat pienentyä, mutta mitä jos menee työpaikka? Siivojaksi kyllä varmasti ”pääsee” tilanteessa kuin tilanteessa, mutta elättääkö sillä perhettä? Eli en pitäisi vähemmän tehokkaan vaihtoehdon kannattamista tyhmyytenä, koska lisätehokkuus ei välttämättä tosiaankaan kohdistu kaikkiin. On sinänsä rationaalista toimia omaksi edukseen - niin itse asiassa Piippokin tekee (sekä pitää periaatetta yleisen inhimillisen käytöksen perustana - tiettyä varjomaisuutta tässä!)

Toisaalta jos on nuori ja korkeasti koulutettu henkilö, avaisi Piipon malli varmasti laajempia näköaloja ja mahdollisuuksia kuin tämä nykyinen korkean verotuksen hyvinvointivaltio. (Kunhan työ ja terveys vain säilyvät.) Koko talouskin varmasti tehostuisi, ja tietyt vähemmistöryhmät (mutta eivät merkityksettömän pienet kuitenkaan) hyötyisivät selvästi lisätehosta. Enemmistö ei kuitenkaan ole tässä tai Piipon asemassa ja siis aivan loogisesti ja rationaalisesti kannattaa nykyisiä rakenteita. Ongelma taitaa vain olla siinä, ettei tällä suuren enemmistön mielipiteellä välttämättä ole mitään vaikutusta: näitä asioita ei ratkaista vaaliuurnilla. Lisäksi hyvinvointivaltio on nojannut kapitalismiin, ja jos kapitalismi muuttuu niin ettei siitä enää nojaa löydy on itse hyvinvointivaltionkin perusajatus kadonnut. Ehkä jopa tiettyä tragiikkaa tässä asetelmassa lienee...

Edit: typoja, mahdottomia lauseita
 
Viimeksi muokattu:

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti JypFabu
Tämä puhe niistä siivous ym. hommista ja niiden
palkkauksesta sisältää pienehkön ongelman niille
ihmisille, jotka näihin töihin voisivat hakeutua.
On nimittäin niin, että jo keskituloisillakin asumismiskustannukset
nielevät lähes puolet tulosta ja niillä, jotka ovat työttömyys- ja
sossukierteessä ittensä joutuneet köyhdyttämään ei
kertakaikkiaan ole varaa mennä töihin, kun se kiva palkka
ei riitä tämän onnelan elinkustannuksiin tukien poistuessa.
Tämä ns. tuloloukku ei laukea tukien alentamisella vaan tilanne
pahenee.

Ei herran jestas mitä tekstiä. Anteeksi nyt, mutta minkä vuoksi
valtion VELVOLLISUUS on tässä tapauksessa sitten kustantaa
näiden ihmisten kotona oleminen, jos heillä ei ole varaa mennä töihin ja miten niin tukien pienentäminen ei olisi vastaus tähän ongelmaan? Ehkä olen sen verran tyhmä, että en tajua, mutta tuloloukku on siis sitä, että kotona olemisesta saatava korvaus ei vastaa sitä korvausta, mitä ihminen saa töistään. Yksinkertainen lääke on se, että pudotetaan korvausta kotona olemisesta (eli sossun tukia) jolloin työntekemisestä tulee taas kannattavaa. Jos sillä palkalla ei ole varaa asua Helsingin keskustassa niin on kaksi lääkettä: 1. Muuttaa sitten Keravalle, Vantaalle yms. jossa asuminen on halvempaa 2. Kouluttaa itseään jolloin tulotaso
tulevaisuudessa luultavasti kasvaa.

Ainoa nopea lääke olisi vuokrasääntelyn palauttaminen, koska asumiskustannukset tässä maassa on karanneet käsistä suhteessa ihmisten tulotasoon.


Juuh.. säännöstely kehiin. Samantien voitaisiin laatia viisivuotissuunnitelmat. Pariisissa oli vuokrasäännöstely, josta oli seurauksena vain kaksi asiaa. Pimeänä maksettavat vuokrat olivat käytäntö, sekä se, että asuntojen taso romahti, koska ei yksinkertaisesti kannata korjata/laittaa asuntoa. Vuokraaja ei kuitenkaan voisi maksaa enempää palkkaa. Tässä on yksinkertaisesti kysyntä ja tarjonta (eli ne kansantalouden käppyrät!!!). Koska PK-seudun muuttovirta on ollut huomattavasti vilkkaampaa kuin asuntojen rakentaminen
nousee vuokranhinta.

Ja edelleen: lukekaa niitä kansantalouden käppyröitä, ne on lahjomattomia, sen jälkeen tämmöset piipottamiset osaa panna oikeaan läjään kun tietää missä oikeasti mennään.


Kannattaa aloittaa kysyntä ja tarjontakäyriin tutustumisesta!

Niille jotka meidän kalliista työvoimasta keuhkoaa
muistuttaisin, että euroopassa on vielä käytäntönä
maksaa 14 jopa 15 kuukauden liksa vuodessa
työntekijöille ja silti siellä on varaa työllistää.


Ei palkkatulo olekaan se ongelma, vaan kaikki muut maksut, joita
työnantajat joutuvat maksamaan. Siitä tulee aivan suhteettoman suuret kulut työnantajalle. Sen lisäksi keski-Euroopassa mm. logistiset kustannukset ovat huomattavasti pienemmät jne.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti Nahkaparturi
Koska valtion pitää kuitenkin saada kasaan se sama verotulokakku, josta mm. valtion budjetti koostuu. Otetaan sieltä mistä on otettavaa. Reilua tai ei - mieluummin suuri- kuin pienituloisilta. Pienituloiset ovat kuitenkin se suuri massa, joten rahaa valtion kassaan kertyy heiltäkin.
/B]

Niin.. kuten tuolla aikaisemmin taisin mainita on monissa Euroopan maissa verojen laskun jälkeen valtion verotulot kasvaneet. Kyse on kerrannaisvaikutuksesta, sekä siitä, että valtion tulot eivät toimi aivan samalla tavalla kuin matti meikäläisen kukkaro. Veroprosentin kasvu saattaa nostaa itseasiassa valtion verotuloja.

Miten se paikallinen sopiminen hyvien aikojen vs. huonojen aikojen palkkauksesta käytännössä menee? Elääkö palkka koko ajan, jos yhtiön tuottavuudessa on pientäkin heittoa?


Meillä asia menee juuri näin. Meille maksetaan peruspalkka ja siihen päälle suoraan tuloksesta palkkaa. Homma toimii ainakin meillä erinomaisesti, työ on motivoivampaa ja jokainen tekee paljon enemmän tuloksen eteen, kun omat tulot riippuvat siitä.

Firmallakin menee paremmin, työntekijät ovat ahkeria, sekä vaikeiden aikojen aikana palkka joustaa..
 
Viimeksi muokattu:

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti E
Valtiolla on työntekijöitä enemmän kuin olisi tarvetta, mutta lisää vain palkataan, kun lähes kaikki mahdollinen on tehty mahdollisimman monimutkaiseksi ja siten järjettömän määrän turhaa työtä vaativaksi.

Tarkoitatko valtion työntekijöillä myös kuntien työntekijöitä? Ja mikä on se ammattiryhmä, josta olisit valmis työpaikkoja leikkaamaan?

Onko Suomessa liikaa opettajia vai sairaanhoitajia? Bussikuskeja vai palomiehiä? Poliiseja vai päiväkotitätejä?
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Maple Leaf
Tarkoitatko valtion työntekijöillä myös kuntien työntekijöitä? Ja mikä on se ammattiryhmä, josta olisit valmis työpaikkoja leikkaamaan?

Onko Suomessa liikaa opettajia vai sairaanhoitajia? Bussikuskeja vai palomiehiä? Poliiseja vai päiväkotitätejä?

Nyt päästiin asiaan:)

Ensinnäkin, demokratian ylläpitämiseksi Suomessa riittäisi varmasti vähempikin kuin 200 kansanedustajaa. 50 saattaisi olla melko "hyvä" väkilukuun nähden.

Toiseksi, Suomen kunnissa ja kaupungeissa on edelleen käytössä ns. suojatyöpaikkakäytäntö, jolla pidetään oikean värisen puoluekirjan haltijat leivän syrjässä kiinni riippumatta siitä, onko töitä vai ei. Käykääpä tutustumassa kirjastoissanne kotipaikkakuntanne budjettia niin löydätte luultavasti aivan uskomattomilla nimikkeillä "työskenteleviä" henkilöitä. Ja hieman penkomalla saa selville henkilön "poliittisen"-historian melko helposti. Toisaalta, mitä enemmän tätä paskaa penkoo sitä enemmän haisee, joten en suosittele...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti Maple Leaf
Tarkoitatko valtion työntekijöillä myös kuntien työntekijöitä? Ja mikä on se ammattiryhmä, josta olisit valmis työpaikkoja leikkaamaan?

Onko Suomessa liikaa opettajia vai sairaanhoitajia? Bussikuskeja vai palomiehiä? Poliiseja vai päiväkotitätejä?

Loistelias kysymys! Esitän vielä toisen, millä näistä ryhmistä on liian suuri palkka?? Itse asiassa ainakin julkinen terveydenhuolto ja koululaitos ovat Suomessa äärimmäisen tehokkaita resursseihin nähden. USA:ssa esimerkiksi terveydenhuollon kokonaismenot ovat suuremmat (ja vain työssä käyvät on vakuutettu - hmm, tilanne jota Antti Piippo epäilemättä odottaa vesi kielellä tännekin...). Myöskään USA:ssa ei katsota koko ikäluokan tarvitsevan korkeatasoista peruskoulutusta. No, pakostakin sitä vähän roiskuu kun rapataan. Anyway, ainakin näiltä osin Suomen julkinen sektori on hämmästyttävänkin tehokas. Tosin saattaa olla että eläin kuolee juuri kun oppii olemaan syömättä, mutta se on sitten toinen asia.
 

maolli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kyllä on mielenkiintoista lukea mjr:n analyyttistä ja kiihkotonta kirjoittelua tämän asian tiimoilta. Allekirjoitan täysin näkemykset viihdeteollisuudesta, koulutuksesta, terveydenhuollosta ym.

Ihmisten pitäisi oppia ymmärtämään enemmän, että asiat eivät aina ole mustavalkoisia. Vähän kaikella on kuitenkin taipumus vaikuttaa vähän kaikkeen. Pitäisi pystyä katsomaan myös omaa nenää pidemmälle, niitä suurempia kokonaisuuksia. En tosin väitä itsekään pystyväni siihen, mutta aina kannattaa yrittää. Nykyisin opetetaan, että jokainen vastaa vain itsestään (oman onnensa seppä tms.) ja toisten elämään ei saisi puuttua jne. Samoin esimerkiksi työelämässä seurataan yksisilmäisesti sitä oman tulosyksikön budjettia. Kuntien ja valtion välinen kissanhännänveto veromarkkojen kohtalosta ja kustannusten jakamisesta on yksi hyvä esimerkki tästä.

Suomalaisessa yhteiskunnassa julkisen hallinnon puolella on aivan varmasti laihduttamisen varaa. Ehkei kuitenkaan siellä suorittavalla tasolla. Turhan byrokratian karsimisella saavutettaisiin todennäköisesti selviäkin säästöjä. Samanaikaisesti kuitenkin julkisten alojen palkkauksen tulisi parantua merkittävästi.

Amerikkalaisen yhteiskunnan sisäänajo on kyllä kovaa vauhtia käynnissä. Sitä ajetaan vähän niin kuin takaovesta. Kovin harva loppujen lopuksi uskaltaa kyseenalaistaa kehitystä ja ääneen ajattelevatkin leimataan helposti kommunisteiksi, kateellisiksi yms. Politiikan pelikenttäkin on kaventunut merkittävästi sitten 80- ja 90-lukujen kapitalismin otteen vahvistumisen vuoksi. En kuitenkaan väitä, että se olisi pelkästään huono asia.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Sama vika kuin monella muulla, että aikaa on rajatusti muutama pointti esiin.

Aiemmin puhuttiin kouluttautumisesta. Onhan se vallan mainio idea, mutta jos kaikki hankkisivat korkean koulutuksen, kuka tekisi ne suorittavan portaan työt?
Jos auto ja kuljetustekniikan insinööri sitten ajaa sitä bussia ja korjaa sen auton?
Ekonomi hyllyttää kaupassa ja Restomi paistaa hampurilaisia?
Listaa voisi kai jatkaa pidemmälle, mutta pointtina on se, että kaikki eivät voi olla pitkälle kouluttettuja.

On mukavaa huomata, että muutkin näkevät harmaan sävyjä toisin kuin Piipon Antti.
Mutta jos Piippo suoltaisi mattivanhas-retoriikkaa, ei sillä pääsisi Iltalehteen. En tiedä ajatteleeko Antti todella noin vai valitseeko sanansa niin, että tulee kuulluksi.

Itse uskon, että tuloerojen tasaaminen tiettyyn rajaan asti tukee yhteiskuntarauhaa. Se onko reilua leikata ääripäät pois onkin eri juttu. Sillä vain tuntuu olevan kannatusta Suomessa.

Periaatteessa olen sitä mieltä, että kokopäivätyöstä saatavalla palkalla olisi voitava elää.
Ongelma vain on se, että kokopäiväisiä töitä eivät työllistämisodotuksia kantavat palvelualat tarjoa.
Ja toinen periaate on, että työn tekemisen pitäisi aina olla lompakolle parempi kuin työttömänä olo.
Se miten tämän voisikaan ratkaista pääkaupunkiseudulla nykyisillä elinkustannuksilla onkin vaikempi yhtälö.

SAK:sta sen verran, että kyllähän SAK on työssä olevan asialla. Ja itseasiassa laman koittaessa hyötyjä on se, jolla duuni säilyy. Eräskin tuttu osti pilkkahinnalla rivariasunnon lamavuosina.
Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaisin kuitenkin.
Ei voi yleistää, mutta olen ympäristöstä kuullut tokaisuja, että mitä sitä töihin kiiruhtamaan kun on 500 päivää aikaa.
Kuitenkin pidemmät poissaolot työmarkkinoilta vaikeuttavat työllistymistä jatkossa. Ainakin pitkien sairaslomien vaikutusta työelämään palaamiseen on tutkittukin.
Jos haluttaisiin työllistää enemmän, pitäisi kai koskea nyt töissä olevien asemaan?

Työnantajalle on omalla tavallaan eduksi suurtyöttömyys, joka tarjoaa runsaasti tarjontaa työvoimasta.

Tuntuu, ettei työmarkkinajärjestöjä voisi vähempää kiinnostaa kuinka suuri työttömyys vallitsee. Yhteiskunta on ainoa taho, jolle nykytila on ongelma, jos siis unohdetaan yksittäinen ihminen.

Totuus kai on jossain Antti Piipon ja Lauri Ihalaisen välissä? Mutta jo ketjun otsikko sisältää vahvan musta-valkoisen kannanoton.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
E, samaa mieltä kyllä monin osin. Sanotaanko vain niin että Suomen johtavat puolueet ovat aivan samaa massaa. Tämähän rajoittaa kehitystä, koska käytännössä erilaista näkökantaa ei asioihin tuoda ja ilman sitä jatketaan samaa rataa. Myös valtion mallista samaa mieltä. On laskettu useita kertoja kuinka tehoton valtiomme on. Jos maailmassa olisi yritys joka olisi yhtä huonosti hoidettu ja tehoton sekä byrokraattinen ei se yritys kauaa pysyisi pystyssä. Valitettavaa, mutta totta. Itse olen pitkälti vasemman laidan kulkija, mutta mielestäni kehitykseen tarvittaisiin selvä muuto ja puolueiden palaaminen "juurilleen", jotta jotain saataisiin aikaan. Nykyisellään eduskunta on aivan liian tehoton ja kansasta&ajatuksistaan eriytynyt instituutio.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ensinnäkin jos puhutaan Helsingin liian korkeista vuokra-hinnoista, niin koko Suomen alue-politiikka on perseestä. Onko kukaan koskaan miettinyt, että miksi Yhdysvaltain pääkaupunki on Washington, Kalifornian pääkaupunki Sacramento, New Yorkin osavaltion pääkaupunki Albany tai EU:n "pääkaupunki" on Bryssel? Historiallisten syiden myös siksi että päättäjät ovat tajunneet, että se on taloudellisesti hemmetin paljon fiksumpaa tasata työpaikkoja. Jos esim EU:n pääkaupunkina oli Pariisi, niin voin kertoa että kustannukset olisivat entistä suuremmat ja Pariisin asuntojen hinnat nousisivat ennestään.

Vastaavasti jos Helsingistä lähtisi esim. 20 000 työpaikkaa vaikka Poriin, niin se muuttoliikettä tapahtuisi aivan varmasti ja asuntojen hinnat Helsingissä laskisivat, eivätkä porilaisetkaan valittaisi (pääkaupunkia en sinne siirtäisi, mutta monia virastoja ja kouluja voitaisiin hyvinkin siirtää).

Talouden ohjaava käsi ei ole vain hoitanut tilannetta (vaikka kaikkivoipa onkin) ja Helsingin vuokrat ovat olleet liian pieniä jotta muutos olisi tapahtunut luonnollisesti.

Viestin lähetti Timi
Anteeksi nyt, mutta minkä vuoksi valtion VELVOLLISUUS on tässä tapauksessa sitten kustantaa näiden ihmisten kotona oleminen, jos heillä ei ole varaa mennä töihin ja miten niin tukien pienentäminen ei olisi vastaus tähän ongelmaan?
Nimenomaan siksi valtiolla on velvollisuus elättää nämä ihmiset, että sillä itseään on perseestä oleva systeemi jos ihmisillä ei ole varaa mennä töihin.

"Yksinkertainen lääke on se, että pudotetaan korvausta kotona olemisesta (eli sossun tukia) jolloin työntekemisestä tulee taas kannattavaa. Jos sillä palkalla ei ole varaa asua Helsingin keskustassa niin on kaksi lääkettä: 1. Muuttaa sitten Keravalle, Vantaalle yms. jossa asuminen on halvempaa 2. Kouluttaa itseään jolloin tulotaso tulevaisuudessa luultavasti kasvaa."

Tottakai se on lääke, mutta mikään oikea ratkaisu se ei ole.
1) jos puoliso on töissä jossain Lohjalla, niin ei kovin toimiva ratkaisu
2) kaikilla ei ole siihen henkisiä resursseja

Mulla on kaksikin ratkaisua pulmaan:
3) Yritys maksaa siivoojilleen Helsingissä sen verran parempaa palkkaa että halukas löytyy (4K euroa kuussa, niin minäkin voin alkaa siihen homman FM-papereilla). Tai yritys voi muuttaa halvempaan paikkaan jossa halukkaitakin löytyy .
4) palkkaa sen vietnamilaisen tai muun ulkomaalaisen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Ohmi
Ensinnäkin, demokratian ylläpitämiseksi Suomessa riittäisi varmasti vähempikin kuin 200 kansanedustajaa. 50 saattaisi olla melko "hyvä" väkilukuun nähden.

Toiseksi, Suomen kunnissa ja kaupungeissa on edelleen käytössä ns. suojatyöpaikkakäytäntö...
Entäs sitten kun tajuttu että näiden vaikutus valtion budjettiin on promillen murto-osia? Valtion henkilöitä on tuossa karsittu 150 kappaletta eli kun valtio työllistää 123 000 henkilöä, niin luku tippuu heti 122 850:een, JIPPII!!!

Kunnat työllistävät tällä hetkellä yli 400 000 henkeä. Onkohan heistä puoletkaan kirjastojen suojatyöpaikoissa?
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Viestin lähetti dana77
Nimenomaan siksi valtiolla on velvollisuus elättää nämä ihmiset, että sillä itseään on perseestä oleva systeemi jos ihmisillä ei ole varaa mennä töihin.


Hmm.. minä näen taas asian täysin toisin. Minusta valtion systeemi on perseestä jos ihmisillä on varaa lonnia kotona. Eli meillä on vain täysin päinvastainen näkemys asiaan. En ymmärrä miten ihmisillä ei ole varaa mennä töihin.. näen asian niin, että ihmisillä ei pitäisi olla varaa olla ottamatta vastaan töitä.


Tottakai se on lääke, mutta mikään oikea ratkaisu se ei ole.
1) jos puoliso on töissä jossain Lohjalla, niin ei kovin toimiva ratkaisu
2) kaikilla ei ole siihen henkisiä resursseja


Ykköskohtaan sen verran, että en ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä, miksi työn pitää tulle ihmisen luoksi. Esimerkkinä mainittakoon itäsaksalaiset automekaanikot. Itä-Saksassa heillä ei ole mitään mahdollisuutta työllistyä, mutta Baijerissa olisi duunia autonasentajalle vaikka kuinka paljon. He eivät kuitenkaan lähde Baijeriin vaan mielummin elävät sossun tuella Itä-Saksassa. En ymmärrä miksi tällaisessa tilanteessa yhteiskunnan velvollisuus on elättää tällaisia ihmisiä.

Kakkoskohtaan tahtoisin kysyä mistä henkisistä resursseista sinä puhut? Siivoamaan tarvittavista resursseista?


Mulla on kaksikin ratkaisua pulmaan:
3) Yritys maksaa siivoojilleen Helsingissä sen verran parempaa palkkaa että halukas löytyy (4K euroa kuussa, niin minäkin voin alkaa siihen homman FM-papereilla). Tai yritys voi muuttaa halvempaan paikkaan jossa halukkaitakin löytyy .


Niin jokaisen oma valintahan on ottaako työtä vastaan, mutta edelleen vetoan siihen, että miksi yhteiskunnalla on velvollisuus elättää tällainen henkilö, joka kieltäytyy ottamasta vastaan työtä? On jokaisen oma valinta mitä opiskelee, mutta jos aloittaa munkkilatinan opiskelut niin on sitten täysin oma vika jos sitä duunia ei löydy.

Ja miten yritys muuttaisi halvempaan paikkaan? Tätä pointtia en rehellisesti sanottuna ymmärtänyt..

4) palkkaa sen vietnamilaisen tai muun ulkomaalaisen.

Noh, kohtahan sitä halvempaa työvoimaa on tulossa...
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Niin Timi hyvä. Vastineessasi kysyit miksi valtion tulisi huolia heikommistaan; ja oikeastaan vastasit kysymykseen itse käyttämällä termiä yhteiskunta, mietipä kaikkia tuon sanan ulottuvuuksia ja sisältöjä kaikessa rauhassa ajan kanssa.

Toinen esittämäsi ajatus noista derkkulan monttööreista herättää myös kysymyksen, että tiivistätkö ajatuksesi mottoon: ei elämää vaan työtä varten? Nähdäkseni sen duunin puskemisen lisäksi ihmisen psykofyysiseen olemukseen kuuluu tarve kuulua johonkin, kotipaikkaansa, perheensä luo tai rakkaittensa läheisyyteen. Jos epäilet näiden asioiden painoarvoa todellisessa elämässä tutkiskeleppa vaikka vaikka Maslowin tarvehierarkiaa ja mieti voiko edes suuri jumala bisnis kävellä sen yli.

Yksisilmäinen ajatus, että pakottamalla ihmiset työskentelemään tuloilla, joilla ei reaalimaailmassa voi tulla toimeen ei johda tilanteeseen, jossa tämä köyhälistö lakki kourassa sävyisänä paahtaa kahta kolmea duunia vailla parempaa huomista tai edes mahdollisuutta siihen. Siten järkkyy vain yhteiskuntarauha ja lopulta tuottavuuden laskun kanssa lasku on taatusti suurempi kuin välilliset työllistämiskustannukset.

Näiden Piippojen ajatushan on luonnollisesti, että ne viulut maksaa se valtio(yhteiskunta), eivät he itse, ne otetaan vain ansaittuna subventiona kansainvälisen kilpailun nimissä.

Se on ongelma, että tämmöisiä tikuja ja täkuja tuppaa olemaan kohta koko tämän maan eliitti vailla todellista ymmärrystä tai visiota oman yhteiskuntansa arvosta ja merkityksestä.

Muistatteko milloin viimeksi saattoi ajatella jostakusta, että siinä on todellinen valtiomies?

Sinulle Timi vielä, että nämä bkt käppyrät eivät ole mitään nakkikioskin debet ja kredit vihkosia, vaan niitä opiskelemalla voit lukea melkein yksi yhteen, kuinka maa makaa.

Se vielä, että jos firmalla ei ole varaa maksaa palkkoja stadissa on sen todellakin viisasta hakeutua halvemmille vesille, tai panna lappu luukulle ja vapauttaa sitomansa pääomat kilpailijoidensa eduksi, niillä ehkä olisi varaa työllistää ja maksaa niille, jotka heille työtäkin tekee, eli tavallaan kääntäen, miksi niiden köyhien pitäisi työpanoksensa polkuhintaan myydä onnettoman huonoille yrittäjille joille tulos syntyy palkkadumppauksella?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Timi
Hmm.. minä näen taas asian täysin toisin. Minusta valtion systeemi on perseestä jos ihmisillä on varaa lonnia kotona. Eli meillä on vain täysin päinvastainen näkemys asiaan. En ymmärrä miten ihmisillä ei ole varaa mennä töihin.. näen asian niin, että ihmisillä ei pitäisi olla varaa olla ottamatta vastaan töitä.
Minunkin mielestänikin systeemi on perseestä, jos ihmisten ei kannata mennä töihin. Näen vain että vika on muussa kuin sosiaaliturvassa, jonka pitäisi taata ihmiselle minimi-toimeentulon, jonka alle saa mennä on ihminen töissä tai ei.

Jos asumiskustannukset ovat liian kalliita, niin ehkä minimipalkkaa pitäisi nostaa.
Viestin lähetti Timi
Ykköskohtaan sen verran, että en ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä, miksi työn pitää tulle ihmisen luoksi. Esimerkkinä mainittakoon itäsaksalaiset automekaanikot. Itä-Saksassa heillä ei ole mitään mahdollisuutta työllistyä, mutta Baijerissa olisi duunia autonasentajalle vaikka kuinka paljon.
Eli loogisesti EU-aikana Suomessakaan ei saisi olla työttömiä automekaanikkoja, kun Baijerissa on työpaikkoja.
Viestin lähetti Timi
Kakkoskohtaan tahtoisin kysyä mistä henkisistä resursseista sinä puhut? Siivoamaan tarvittavista resursseista?[/B]
Kakkosvaihtoehto oli "Kouluttaa itseään jolloin tulotaso tulevaisuudessa luultavasti kasvaa". Siihen itsensä kouluttamiseen ei kaikille henkisiä tai taloudellisia resursseja ole.
Viestin lähetti Timi
Ja miten yritys muuttaisi halvempaan paikkaan? Tätä pointtia en rehellisesti sanottuna ymmärtänyt..
käyttämällä muuttofirmaa. Jos työvoima Helsingissä on asuinkustannusten takia liian kallista, niin yritys muuttakoon järvenpäähän tai kuusamoon.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Itse olin muutama kesä takaperin töissä firmassa joka toimi takavuosina kehäkolmosen kupeessa. Noh firman omistajat totesivat että on halvempaa ostaa iso tontti 30km päästä pohjoisesta, rakennuttaa oma rakennus, kuin maksaa 5-vuotta vuokraa paljon heikompi tasoisista tiloista Kehän kupeessa. Varsin hyvä esimerkki miksi yritysten kannattaisi hakea muuallekkin kuin Helsinkiin tai välittömään läheisyyteen.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Viestin lähetti eagle
Itse olin muutama kesä takaperin töissä firmassa joka toimi takavuosina kehäkolmosen kupeessa. Noh firman omistajat totesivat että on halvempaa ostaa iso tontti 30km päästä pohjoisesta, rakennuttaa oma rakennus, kuin maksaa 5-vuotta vuokraa paljon heikompi tasoisista tiloista Kehän kupeessa. Varsin hyvä esimerkki miksi yritysten kannattaisi hakea muuallekkin kuin Helsinkiin tai välittömään läheisyyteen.

Eiköhän nykyaikana liiketoiminnan tärkein väline, tieto, kulje aika lailla nopeammin eikä liikehuoneiston tarvitse sijaita ihan siinä valtiollisen keskuksen kupeessa. Toki tämähän riippuu toimialasta mutta noin yleisesti ottaen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös