En jostain syystä päässyt enää muokkaamaan eilistä viestiäni, joten mainitaan nyt vielä että Flyers oli haastatellut myös Rantasta.
Melzerin blogista löytyi Chris Pryorin (scouting director) kommentit Rantasesta:
"He’s predominately a right wing but he’s a versatile guy," said Flyers scouting director Chris Pryor. "In Europe some guys like to play their off wing. This guy, he can play both. Our guys have seen him mostly on the right side, but they have seen him play on the left side. He’s a big body and he’s got a really good stick. He’s got a nose around the net and he’s good on the wall.
" If you look at his stats and the way he’s handled himself with the men at that level tells you a lot about the player, because there’s not a lot of young guys that play as big a role as he has this year. He’s an interesting guy. The group we’re talking about, there’s a lot of interesting names there and they all bring something different to the table that’s attractive."
http://www.hockeybuzz.com/blog.php?post_id=69093&blogger_id=45
Flyersin scoutit ovat siis nähneet Rantasen pelaavan myös vasenta laitaa. Vaikka suurin osa peleistä on pelattu oikealla laidalla niin siitä huolimatta tämä varmasti nostaa hänen osakkeitaan. Ja se, että pelasi ihan liigatasolla, nakutti siellä hyvät tehot 56:ssa pelissä: 9+19 = 28. Pistepörssin voittajalla oli pisteitä vain 58, joten siihenkin nähden hyvät tehot.
Sitten parit ketjuhahmotelmat jos mietitään kokoonpanoa 1-2 vuoden päähän. En sisällyttänyt nimeltä mainitsemattomia turhakkeita tähän ja 4. ketju sitten sama kaikissa hahmotelmissa.
Vaihtoehto 1.
Jos Flyers varaisi Rantasen, niin ketjut voisivat mennä jotenkin näin:
Raffl - G - V
Rantanen - Laughton - Simmonds
Read - Couts - BSchenn
Bellemare - VV – White
1.ja 3. samassa muodossa kuin mitä runkosarjan lopussa nähtiin. 2. ketjun keskellä hyvin luisteleva Laughton puolustavana sentterinä, Rantanen playmaker ja Simmonds viimeistelee. Isokokoiset laiturit pystyvät vääntämään kulmissa ja maalinedessä ja kaikilta löytyy myös käsiä. Ei riskejä puolustussuuntaan, mutta maalinteko olisi pieni kysymysmerkki.
Vaihtoehto 2
Jos taas varattaisiin Crouse, niin ketjut pitäisi muuttaa kun Crouse on enemmänkin sniper kuin playmaker. Istuttaisin tämä Giroux`n viereen, kun kapteeni vaatii rinnalle vahvan pelaajan. Voracek voitaisiin tällöin siirtää 2. ketjuun, niin saataisiin sinne lisää leveyttä.
Crouse - G - Simmonds
BSchenn - Laughton - V
Read - Couts - Raffl
1. ketjussa kapteeni playmakerina ja laidoilla kaksi isokokoista powerforwardia. Simmonds ja Crouse tekevät likaista työtä laidoilla ja voittavat kiekkoja Giroux´lle, joka jakaa niitä ensisijaisesti Crouselle joka vastaa viimeistelystä. Simmonds ajaa maalille tekemään maskia ja kauhomaan riparit sisään. Kaikki ketjun pelaajat ovat myös hyviä puolustussuuntaan (Crouse mm. hyvä av-pelaaja)
2. ketjussa Laughtonin rooli puolustavana sentterinä. Voracek on se playmaker kenelle kiekot pelataan, ja hyvän laukauksen omaava BSchenn toimii sniperina. Ketju ei ole niin hyvä puolustussuuntaan kuin muut, mutta ei missään nimessä mikään heikko. Voracek on hyvä puolustumaan ja Laughtonista kehittynee sen alan spesialisti. BSchenn ei ole samaa tasoa mutta ei myöskään mikään iso riski. Ketjusta löytyisi jalkoja, taitoa ja voimaa.
3. Ketju toimii sitten shutdown ketjuna, mikä kuitenkin pystyy maalintekoon mm. vastaiskuilla. Read palaa terveen nilkkansa kanssa omalle tasolleen ja tekee Raffl:n kanssa ~ 20 maalia, Coutsin toimiessa maestrona.
Vaihtoehto 3
Pavel Zachan kanssa ketjuja on vähän vaikea muodostaa. Ensimmäinen ongelma se että Zacha pitäisi siirtää vasempaan laitaan sentterin tontilta. Laughtonia ei kannata siirtää laitaan kun tämä on niin hyvä puolustussuuntaan, ja hyökkääjistä sentterillä on siinä suurin vastuu. Zacha on huono aloittaja ja heikosti puolustava Zacha keskellä olisi liian iso riski. Mutta jos taas Zachasta kehittyisi Voracekin tai Jagrin tyylinen iso ja taitava laituri joka ratkoo pelejä yksinään niin se puolustuspelaaminen ei tietystikään merkitsisi niin paljoa.
Raffl - G - V
Zacha – Laughton – Simmonds
Read – Couturier - BSchenn
Eli 1. ja 3. nykyisessä muodossaan ja 2. ketjun roolitus sitten niin, että Laughton toimii puolustavana sentterinä, Simmonds tekee likaiset työtä ja Zacha sitten vastaa siitä että niitä maaleja tulee.
Vaihtoehto 4
Jos ei varatakaan hyökkääjää, vaan Ivan Provorov niin hyökkäys ei enää näytä niin leveältä.
Raffl – G – V
x - Laughton - Simmonds
Read - Couts – BSchenn
X:n paikka saataisiin paikattua helpoiten FA markkinoilta, mutta sieltä ei mitään potentiaalisia tähtipelaajia ole irtoamassa, vaan realistisempi skenaario olisi joku Ryan Whiten tyylinen perus-duunari. Puolustuksen prospect pool olisi Sanheimin, Morinin ja Ghostin , Häggin ja muiden osalta sen verta hyvässä kunnossa, että Provorov ei olisi mikään välttämättömyys. Tosin nämä kaikki ovat edelleen nimenomaan prospecteja minkä kehityksestä ei ole mitään varmuutta. Flyersin puolustus on liigan heikoimpia ja näissä nuorissa on se tulevaisuus.
***
Loppuyhteenvetona voisi sanoa, että Zachaa on aika vaikea istuttaa joukkueeseen, kun tuosta laiturin roolista ei ole mitään varmuutta. Rantanen olisi aika safe-bet, kun tämä on niin monipuolinen. Pystyy laitureiden lisäksi pelaamaan myös sentterinä mihin vastaavasti mihin esim. Crouse ei pysty. Mutta Crouse on ehkä hitusen parempi, kun senttereissä on ihan tarpeeksi leveyttä ja hän on ihan puhdas vasen laita, ja jolla on parempi laukaus. Rosterihan huutaa enemmän kunnon maalintekijää kuin playmakeria.
Silti, Zachassa on sitä jotain, vaikka ei tämän hahmotelman jälkeen vaikutakaan enää niin järkevältä vaihtoehdolta. Provorovin osakkeet laskivat myös vähän omissa silmissä. Mutta vain vähän.
Nämä neljä kun ovat omissa silmissäni aika samoilla viivalla, niin tällaisen analyysin jälkeen järjestys muuttuisi, jos mietittäisiin vaihtoehtoja joukkuiden tarpeiden mukaan:
1. Crouse
2, Rantanen
3-4 Provorov/Zacha
Mutta tuskinpa näitä pelkällä järjellä valitaan. Kyllähän siinä pitää olla myös mukana fiilistä :)