Philadelphia Flyers 2013–2014

  • 547 786
  • 1 800

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eikös nimittäin tuohon LTIR-listaan laittamiseen vaadita ihan lääkärinlausunto, jottei sitä pystytä hyväksikäyttämään? Ja tuo lääketieteellinen lausunto tehdään joka kausi erikseen. Käytännössä siis Holmgren joko itse tekee tuossa jo ennakkoon sen (lääketieteellisen) lausunnon tai sitten lääkäriltä on tullut lausunto, jonka mukaan Pronger ei enää ikinä pelaa. Kyse on varmasti jälkimmäisestä.

En tiedä miten Liiga tähän suhtautuu, koska tilannehan on käytännössä se, että Holmgren (sekä varmasti moni muukin) tietää Prongerin pelaamisen mahdottomaksi, mutta silti puhtaasti muodollisella seikalla kierretään säännöksiä.

Juuri noin. Pronger tulee joka syksy training campille ja lääkärit toteavat, että hän ei pysty pelaamaan. Näin hänen on mahdollista pysyä LTIR-listalla sopimuksen loppuun asti.

Niin kauan kuin Pronger ei itse ilmoita lopettavansa, niin kuviossa ei ole mitään ongelmaa. Flyers maksaa palkan, mutta Prongerin palkka ei rasita palkkakattoa. Jos Pronger ilmoittaisi lopettavansa, niin häneltä loppuisi palkanmaksu ja Flyers saisi hänen palkkansa rasittamaan palkkakattoa.

Järjellä ajateltuna tuo kuvio kuulostaa hieman hämärältä, mutta ilmeisesti siinä ei ole mitään ongelmaa, niin kauan kuin tuota kulissia pidetään yllä.

Lähes sama juttu on Marc Savardin kohdalla. Savard ei tule enää koskaan pelaamaan, mutta hän ei ilmoita lopettavansa, koska silloin loppuisi palkanmaksu. Bostonille ei kuitenkaan tulisi palkkakattoon rasitetta Savardin lopettaessa. Kumpaankaan ei myöskään voi käyttää buy-outteja, koska loukkaantunutta pelaajaa ei voi ostaa ulos sopimuksestaan.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllä tässä kiire kuitenkin tulee jos playoffeihin mielitään :)

“From 2005-06 through 2011-12, just three of 32 teams who were four points out of a playoff position on November 1 recovered to make it. "
-Elliotte Friedman
Kiire tulee mutta vielä ei hätää kun kolmanneksi pääsy Metrossa riittää kun nuo pleijarit meni uusiksi.
Mutta kyllähän tässä pikkuhiljaa tulee 06-07 mieleen,toivotaan että ei sellaista tule,sitten taas räjäytetään porukka,korkea varausvuoro tietenkin tulis mutta muutoksia on ollut niin paljon lähivuosina että rauhaa kaivattaisiin,sellaista ei tosin Phillyssä ole koskaan.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Timonen sanoi haastattelussa ettei preseasonilla harjoiteltu yv:tä lainkaan?

“Power play is all about chemistry, the confidence, knowing exactly where everyone is,” Timonen said. “We didn’t practice that in the preseason at all. I knew it was going to be trouble at the beginning of the year and it has been.”

Frank Seravallin juttu: Flyers dread own power plays
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Joo-o, ei olla taidettu harjoitella hyökkäyspeliä lainkaan. Seitseämän peliä pelattu ja Flyersin maalipörssiä johtaa Tye McGinn kolmella maalilla (kahdessa pelissä...). Taisi mennä tämäkin kausi pipariksi. Ketähän deadlinellä voisi treidailla? Timonen ainakin? Saisikohan Meszaroksesta tai Coburnista jotain kiekkokasseja?

Toisaalta pitää olla positiivisella mielellä. Konttasihan Flyersin viime kauden alussakin ja jos runkosarja olisi ollut pidempi, niin playoffsit olisivat olleet saavutettavissa. Ei tällaiseen varaa kyllä olisi, mutta eiköhän siellä Giroux ja kumppanit jossain vaiheessa herää. Mutta Berubelta toivoisin jotain todellista muutosta pelitavassa ihan välittömästi. Aletaan vaikka pelaamaan trappia, kunhan vaan jotain tapahtuisi.


Malajas kyseli Lecavalierista. Leca on ollut hyökkäyksen harvoja valopilkkuja. Mielestäni Masonin ja Readin (0+0 -4 -tilastoista huolimatta) ohella Flyersin parhaita pelaajia. Mutta vaikea hänen on yksin kantaa muuten konttaavaa joukkuetta.


edit: Se vielä, että Flyersin pakisto kaipaa todella kovasti kunnollista johtavaa kahdensuunnan peliin pystyvää puolustavaa puolustajaa, puolustuksen johtajaa. Timosesta ei enää tuohon ole, ikä painaa päälle pahasti. Streit on hyvä ylivoimapakki ja olisi varmasti hyödyllisempi, jos YV noin muuten toimisi, mutta ei hänen otteet omassa päässä vakuuta tällaiseen rooliin.
 
Viimeksi muokattu:

arizje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, SaiPa
Viimeaikaisten edesottamusten pohjalta voisi kuvitella,että ensi yönä tulee rumasti tukkaan. Onneksi näiden joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa voi tapahtua mitä tahansa. Vastustajan luulisi ainakin sytyttävän vihdoin. Tässä on paikka kääntää kausi parempaan suuntaan.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Toiveikkain mielin lähdetään seuraamaan kauden ensimmäistä Battle of Pennsylvaniaa. Phillyn peli on ottanut pieniä askeleita eteenpäin viime peleissä, juurikin Detroitia ja Vancouveria vastaan, eli ei ainakaan huono merkki lähitulevaisuuden mahdollisista esityksistä. Kun peli on kerran oikeaan suuntaan menossa, niin josko joukkue napsisi ensimmäiset pisteet sitten Florida-pelin?

Tänään odotan paljon joukkueen johtohahmoilta Giroux'n johdolla. Voracek on esiintynyt pirteästi, mutta vielä saisi pykälän lisää röyhkeyttä kiekolliseen peliinsä, kun sitä voimaa ja vauhtia löytyy. McGinniltä en niinkään odota mitään ihmeempiä vieläkään, sillä kaverin rooli tiedetään tuossa ykkösessä. Kunhan on valppaana taklaamaan aina kun mahdollista, ja pitää lapansa jäässä maalin edessä, niin hyvä tulee. Simmonds voisi heittää niitä häkkejä myös, kun niitä paikkoja kuitenkin jokusen verran tulee. Pakisto voisi ottaa crosbyjen mailat kiinni, niin luulisi pärjäävän edes kohtalaisesti. Mason aloittaa odotetusti maalilla.

Luottoa löytyy jengiin, ja odotan, että tässä pelissä se kurssi jatkaa sen kuin kääntymistään. Kauden toista voittoa kohden, ei kait tässä muuta. Jos tämä peli ei herätä, niin ei sitten mikään.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, Eagles
Berube on saanut pelin näyttämään paremmalta, mutta voittojakin pitäisi tulla. Pelataan aika ajoin ihan mallikkaasti, mutta ei se vaan riitä. Suurin syy kaikkeen on tehottomuus. Ei tarvi jutella maalivahdeista, eikä oikeastaan pakeistakaan, ainakaan parannus mielellä, vaan ihan positiivisesti. Alivoima oli hyvää ellei loistavaa. Gustafsson pelaa mielestäni kypsästi ja miellelläni annan minuutteja hänelle. Mezaros voi syödä poppareita ihan rauhassa.


Ylivoima on parempaa, mutta ylivoimalla matsit voitetaan, joten se pitää saada tehokkaammaksi. Itse en tykkää siitä että ammutaan liian hätäisesti (Timonen), vaan haluaisin että sitä pyöritetään. Voisi olla ykkösYV, jossa paikka pelataan syöttelemällä ja kakkosYV, joka pelaisi suoraviivaisella tavalla.

YkkösYV: Streit, Giroux, Leca, Vora ja Read.
Streit pointilla
Giroux omalla paikkalla
Leca Voran paikalla
Read ja Vora lähellä maalia

KakkosYV: Timonen, Schenn B, Harts, Simmonds ja McGinn.
Timonen pointilla toimittamassa kiekkoa maalille
Harts b-pisteen yläkaarella ampumassa
Muut lähellä maalia lyömässä kiekot sisään.

Nämä siis kaikkien ollessa terveinä.

Ymmärtääkseni Leca on kohta puolin tulossa takaisin, joten laittaisin ns. kaikki munat samaan koriin. Ykköskentällä selkeä vastuu tehokkuudesta. Kätisyydetkin toimisivat paremmin kentissä.

Giroux - Leca - Vora
Read - Schenn - McGinn
Simmonds - Couturier - Raffl (Hartnell)
Rinaldo - Hall - Talbot

Nykyisillä kentillä on ihan hyvä pelata, mutta siitä puuttuu jotain ja se jotain on murhaava ykköskenttä. Kyllä sillä on syynsä miksi huippuduot laitetaan välillä yhteen. Halutaan tehoja!! Väitän että G:n peli paranee heti, kun siinä on taitavampia pelaajia ympärillä ja alkaa tulla tehoja. Silti tämä ei oleellisesti heikennä muita kenttiä, vaan näen että niissäkin miehet pääsevät pelaamaan ominta peliään.
 

Stringer B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Flyersin äijä pelasivat yleisesti ottaen tänään hyvin, ja mielestäni tasapeli olisi ollut vähintääkin oikeudenmukainen. Kyllä ne voitot sieltä alkavat tulemaan, on vaan kohta jo kiire. Girouxta tunti turpaan pukkarissa, niin eiköhän se siitä.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
G:n nyt täytyy vain nostaa tasonsa jälleen toissa kauden tasolle. Ottaa nyt vain roolia, ei se ole ketjukavereista kiinni. G on tehnyt Hartnellistakin 37-maalin tykin.
Kun Giroux herää, koko joukkue herää mukana. Kapteeni näyttää mallia. Nyt vain Berube vetää muutamat yksilölliset viivaluistelut 'Roolle, niin sieltä tullaan.
En suostu sammuttamaan vielä valoja tältä kaudelta.
 

arizje

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, SaiPa
Ajoittainkin yltiöpositiivista kirjoittelua täällä tämän hetken räpeltämisestä. Noh,toki uskoa pitää olla... Ei kääntynyt kelkka viime yönäkään, eikä hirveästi ole viitteitä parempaan. Mitä radikaaleja muutoksia on enää tehtävissä? Peiliin katsomisen paikka todella monella pelaajalla. Näinköhän voidaan hanskat heittää tiskiin pleijareiden suhteen jo aikaisin ennen joulua? Vaikeat on ajat.
 

-Metro50-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Caps
Yön matsista ei jäänyt paljoa talteen 1-4 tuloksen lisäksi. Ensimmäisenä mieleen tulee Philadelphian enemmän ja vähemmän säälittävä hyökkäyspelaaminen, molempien maalivahtien erinomainen ottelu (viime kausilla harvinaista kun nämä joukkueet kohtaa) ja Claude Giroux.

Niin, Giroux. Mun mielestä kaverissa on näkynyt supertähden ominaisuuksia, mutta vaikuttaa siltä että mies onkin vain tähtipelaaja. Ei voida puhua supertähdestä kuten Ovechkin, Stamkos tai Crosby. Oon nähnyt kolme Penguinsin peliä ja tää oli niistä huonoin Crosbyltä, mies oli suht näkymätön josta voi antaa kredittiä Couturierille. Siitä huolimatta saalisti tehot 1+1. Oikeastaan 1+2, sillä Crosby järjesteli voittomaalin ja olis ansainnut siitä kakkossyötön pyöriteltyään Flyersin alivoimaa yli minuutin verran ennen maalia. Niskasen viivaveto osui näköjään Dupuisiin, ennen kuin Kunitz korjas irtokarkin talteen.

Crosby on tehnyt pisteitä kaikissa alkukauden 7 ottelussa, yhteensä 14. Mutta Penguins onkin juuri nyt sarjan yksi kuumimmista joukkueista, kun taas Flyers on yksi heikoimmista. Se ei kuitenkaan auta Giroux:n tilannetta yhtään. Kattokaa vaikka supertähtiä Vanek ja Ovechkin, jotka ovat Giroux:n tapaan kapteenina joukkueissaan. Buffalo on voittanut yhden ottelun tällä kaudella (rankkareissa) ja tehnyt 11 maalia - Vanekilla on tehot 3+2. Capitalssilla on yksi voitto varsinaisella peliajalla ja tehtyjä maaleja 17 - Ovechkinin 6+3 tehoilla pääsee koko änärin pistepörssissä top kymppiin. Kaikki myös tietää millasilla tehoilla Stamkos veteli viime kaudella, vaikka Lightning oli koko änärin toisiksi huonoin joukkue. Ykköskorin jätkät ei vaan voi pelata Giroux:n tasolla änärissä. Kun koko joukkue on hankaluuksissa ja on uusi valmentaja, niin kapteenin pitää olla joukkueen johtava pelaaja. Varsinkin tässä tapauksessa kun on kyse Flyersin ykköspelaajasta jolta odotetaan aika paljon enemmän. Mainittakoon, että antoi eilisessä pelissä ihan näppärän passin Phillyn ainoaan maaliin, kun vilkaisi ovelasti skriinille ja kun huomasi että peliaikaa on alle viisi sekuntia niin heitti kiekon maalille jossa Simmonds oli lapa jäässä. Se ei kuitenkaan riittänyt mihinkään niinkuin eivät riitä miehen tehotkaan (8GP, 0+3). Itellä ei ainakaan oo tiedossa, että onko taustalla joku loukkaantuminen lähiaikoina tai onko tälläkin hetkellä mahdollisesti, joka vaikuttaa pelaamiseen. Luistelu näytti ainakin todella tahmealta eilisen pelin perusteella.

Mites muuten Vinny Lecavalier on pelannut? Ei ollut yöllä messissä. Aika paljon herätti ihmetystä kesällä, että Yzerman kauppas kapteeninsa pois. Noh Tampassa varmasti myhäillään ihan tyytyväisinä, sillä tilalle tullut muuan Valtteri Filppula nakuttaa pinnoja joka pelissä.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Kotiavauksessa Torontoa vastaan Flyers pelasi kuitenkin mielestäni oikein hyvää Flyers-kiekkoa. Jos eilistä Flyersia pitäisi kolmella sanalla kuvailla niin ne olisivat huono, hengetön ja vastaanottava.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eipä ole varsinaisesti enään mikään uutinen, mutta laitetaan kuitenkin, että Chris Pronger on ilmeisesti virallisesti lopettanut.

Uskomattomia nuo Holmgrenin sopparit. Nyt joutuvat maksamaan Prongerille yli 30 miljoonaa vaikka mies ei pelaa peliäkään. Olkoonkin, että tuli loukkaantuminen, mutta jos tekee sopparin 43 vuotiaaksi asti, niin on se silkkaa typeryyttä. Tähän päälle vielä Bryz sekoilut, niin saa nähdä kauan hän vielä häärii tuolla.

Mutta eikös näistä ole spekuloitu, että Holmgren on vain asioiden toteuttaja? Sätkynukke ylemmälle johdolle. Itse Snider määrää, että hommaat nyt sen Prongerin makso mitä makso. Rahaa on. Ja Homer teki työtä käskettyä. Saa toki siitä paskan niskaansa.

Muuten tässä alkaa tuntea pientä sympatiaa Paul Holmgrenia kohtaan. Käsittääkseni hän on ollut Flyersin organisaatiossa häviämässä nuo kaikki kuusi Stanley Cup Finaalia vuodesta 1976 vuoteen 2010.

Flyers oli menestyksensä huipulla kausina 1973-74 ja 1974-75, jolloin voitti kaksi peräkkäistä Stanley Cupia. Holmgren varattiin Flyersiin 1975 draftissa.

Mies pääsi debytoimaan seuraavalla 1975-76 kaudella, kun Flyers selvisi jälleen finaaleihin, mutta joutui Scotty Bowmanin alkamaisillaan olevan Montreal-dynastian jyräämäksi. Valtikka vaihtui ja Homer katsoi sivusta kaksi kautta voittamattomana olleen Flyersin kaatuvan.

Homerin NHL-ura alkoi täysillä vasta seuraavalla kaudella 1976-77 ja miehen urahuippu (runkosarjassa 30 maalia, playoffseissa 20 tehopistettä) osui kaudelle 1979-80, jolloin Flyers pääsi jälleen finaaleihin. Tuloksena katkera tappio, nyt NY Islandersin alkamassa olevalle dynastialle.

Holmgrenin viimeiseksi jääneellä NHL-kaudella 1984-85 mies oli jälleen Stanley Cup -finaaleissa. Nyt Edmontonin dynastiaa vastaan ja tuloksena tappio.

Pelaajauran päätyttyä mies siirtyi Flyersin apuvalmentajaksi ja kaudella 1986-87 Flyers oli jälleen, nyt Mike Keenanin johdolla finaaleissa. Lopputulos sama kuin edellisellä kerralla, Edmonton-dynastia oli yksinkertaisesti liian kova voitettavaksi.

Kaksi kautta myöhemmin 1988-89 Holmgren oli ylennyt jo Flyersin päävamentajaksi ja joukkue selviytyi idän konferenssifinaaliin. Tappio tuli Montreal Canadiensille joka meni finaaleihin häviämään Calgary Flamesille.

Flyers-päävalmentajaura päättyi 1992 potkuihin, joista mies siirtyi pienen huilin jälkeen Hartford Whalersin valmentajaksi. Tämä pesti päättyi 1995-96 kauden lopussa. Edessä oli paluu Flyersiin.

Holmgrenista tuli Flyersin Pro Scoutingin johtaja kaudelle 1996-97 ja taas Homer oli todistamassa Flyersin finaalitappiota 90-luvun dynastia-termiä lähimpänä olevalle Red Wingsille, jo viidettä kertaa.

Homer yleni Assistant GM:ksi kaudella 1998-99 ja kaudelle 2006-07 mies yleni GM:ksi, Bobby Clarken erottua tehtävistään.

Neljä vuotta myöhemmin, periaatteessa Homerin rakennustyön tuloksena, Flyers oli kuudetta kertaa finaaleissa hänen Flyers-aikanaan. Ja hävisi finaalit Chicago Blackhawksille, 2010-luvun dynastia-termiä lähimpänä olevalle joukkueelle.

Kovan taipaleen on mies kulkenut. Työtä on tehty ja hihoja kääritty. Kyllä tuohon kannun soisi jonain kauniina päivänä, vaikka sitten jossain Vice Presidentin roolissa GM-pallilta kohdattujen potkujen jälkeen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Timonen ilmeisesti loukkaantui viime yönä? Kuinkahan pahasti? Ei pelannut vaihtoakaan tokan erän puolivälistä eteenpäin.

Tämän olisi varmaan viimeisenä asiana toivonut Flyersin kurjaan tilanteeseen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Aikamoinen henkinen lukko näyttää olevan joukkueella päällä. Schennille ei riittänyt tyhjä maali, Vorachek käänsi selvässä vetopaikassa vielä rystylle ja yritti... en tiedä mitä yritti. Nuo nyt jäivät mieleen katsottuani pelin aamusella, mutta siellä oli kyllä muutakin vastuunpakoilua, mailanpuristusta ja yksinkertaisesti vääriä ratkaisuja ratkaisupaikoissa. Pelillisesti Flyers oli mukana ottelussa ja se olisi voinut voittaakin, mutta jos ei tee paikasta tai jättää paikan kokonaan käyttämättä, niin vähän vaikeaksi menee.

Edelleen olen sitä mieltä, että rosterissa riittää taso jatkopeleihin, mutta toki laivan pitäisi kääntyä ennemmin kuin myöhemmin. Mielestäni alisuorittaminen menee puhtaasti joukkueen piikkiin. Tietenkään Homer ei ole kasannut täydellistä joukkuetta ja selkeitäkin puutteita on, mutta katsoo asiaa miten päin hyvänsä, ja varsinkin nyt kun maalivahtipeli ei ole pettänyt, joukkueen pitäisi taistella kotiedusta eikä jumbosijasta.

Giroux'lla kova paikka. Käytännössä C:tä ei pelaajan rinnasta viedä kuin treidillä, vaan enpä tiedä mikä on kenenkin tulevaisuus organisaatiossa, jos tämäkin kausi menee pupeltaessa.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Niin, Giroux. Mun mielestä kaverissa on näkynyt supertähden ominaisuuksia, mutta vaikuttaa siltä että mies onkin vain tähtipelaaja. Ei voida puhua supertähdestä kuten Ovechkin, Stamkos tai Crosby. Oon nähnyt kolme Penguinsin peliä ja tää oli niistä huonoin Crosbyltä, mies oli suht näkymätön josta voi antaa kredittiä Couturierille. Siitä huolimatta saalisti tehot 1+1. Oikeastaan 1+2, sillä Crosby järjesteli voittomaalin ja olis ansainnut siitä kakkossyötön pyöriteltyään Flyersin alivoimaa yli minuutin verran ennen maalia. Niskasen viivaveto osui näköjään Dupuisiin, ennen kuin Kunitz korjas irtokarkin talteen.

Crosby on tehnyt pisteitä kaikissa alkukauden 7 ottelussa, yhteensä 14. Mutta Penguins onkin juuri nyt sarjan yksi kuumimmista joukkueista, kun taas Flyers on yksi heikoimmista. Se ei kuitenkaan auta Giroux:n tilannetta yhtään. Kattokaa vaikka supertähtiä Vanek ja Ovechkin, jotka ovat Giroux:n tapaan kapteenina joukkueissaan. Buffalo on voittanut yhden ottelun tällä kaudella (rankkareissa) ja tehnyt 11 maalia - Vanekilla on tehot 3+2. Capitalssilla on yksi voitto varsinaisella peliajalla ja tehtyjä maaleja 17 - Ovechkinin 6+3 tehoilla pääsee koko änärin pistepörssissä top kymppiin. Kaikki myös tietää millasilla tehoilla Stamkos veteli viime kaudella, vaikka Lightning oli koko änärin toisiksi huonoin joukkue. Ykköskorin jätkät ei vaan voi pelata Giroux:n tasolla änärissä. Kun koko joukkue on hankaluuksissa ja on uusi valmentaja, niin kapteenin pitää olla joukkueen johtava pelaaja. Varsinkin tässä tapauksessa kun on kyse Flyersin ykköspelaajasta jolta odotetaan aika paljon enemmän. Mainittakoon, että antoi eilisessä pelissä ihan näppärän passin Phillyn ainoaan maaliin, kun vilkaisi ovelasti skriinille ja kun huomasi että peliaikaa on alle viisi sekuntia niin heitti kiekon maalille jossa Simmonds oli lapa jäässä. Se ei kuitenkaan riittänyt mihinkään niinkuin eivät riitä miehen tehotkaan (8GP, 0+3). Itellä ei ainakaan oo tiedossa, että onko taustalla joku loukkaantuminen lähiaikoina tai onko tälläkin hetkellä mahdollisesti, joka vaikuttaa pelaamiseen. Luistelu näytti ainakin todella tahmealta eilisen pelin perusteella.

Eipä siitäkään kovin kauaa ole kun Oviesta puhuttiin entisenä supertähtenä. Nyt mies on toki "ansainnut" tuon tittelin takaisin, mutta joskus näitä heikompia jaksoja sattuu pelaajille. Giroux on edelleen potentiaalinen supertähti, nyt mies ei vaan pelaa sillä potentiaalilla. Crosby on ihan oma lukunsa, saatanan robotti.

Minä (ja moni muu) kirjoitti viime kaudella siitä, että onko Giroux oikea valinta kapteeniksi. Ehkä Giroux ei vaan kestä C-merkin tuomaa painetta. Varsinkin nyt voi olla aikas raskasta johtaa joukkoja, kun kaikki paitsi kusi on paskaa. Kentällä Girouxilla on edellytykset olla liideri, mutta miten sitten pukukopissa.

Meinaa taas kevyesti vituttaa koko jääkiekko.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eipä siitäkään kovin kauaa ole kun Oviesta puhuttiin entisenä supertähtenä. Nyt mies on toki "ansainnut" tuon tittelin takaisin, mutta joskus näitä heikompia jaksoja sattuu pelaajille. Giroux on edelleen potentiaalinen supertähti, nyt mies ei vaan pelaa sillä potentiaalilla. Crosby on ihan oma lukunsa, saatanan robotti.

Minä (ja moni muu) kirjoitti viime kaudella siitä, että onko Giroux oikea valinta kapteeniksi. Ehkä Giroux ei vaan kestä C-merkin tuomaa painetta. Varsinkin nyt voi olla aikas raskasta johtaa joukkoja, kun kaikki paitsi kusi on paskaa. Kentällä Girouxilla on edellytykset olla liideri, mutta miten sitten pukukopissa.

Meinaa taas kevyesti vituttaa koko jääkiekko.

Varmasti kapteenin vastuu painaa, mutta olisihan se melkoinen epäluottamuslause Girouxia kohtaan jos natsat häneltä vietäisiin.
Ja toisaalta, vaikka Girouxilla ei olisikaan sitä C-kirjainta rinnassa, häneen joka tapauksessa katsottaisiin pelillisellä puolella, sillä hän on Flyersin paras ja johtava pelaaja oli hän kapteeni tai ei.
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin, Giroux. Mun mielestä kaverissa on näkynyt supertähden ominaisuuksia, mutta vaikuttaa siltä että mies onkin vain tähtipelaaja. Ei voida puhua supertähdestä kuten Ovechkin, Stamkos tai Crosby. Oon nähnyt kolme Penguinsin peliä ja tää oli niistä huonoin Crosbyltä, mies oli suht näkymätön josta voi antaa kredittiä Couturierille. Siitä huolimatta saalisti tehot 1+1. Oikeastaan 1+2, sillä Crosby järjesteli voittomaalin ja olis ansainnut siitä kakkossyötön pyöriteltyään Flyersin alivoimaa yli minuutin verran ennen maalia. Niskasen viivaveto osui näköjään Dupuisiin, ennen kuin Kunitz korjas irtokarkin talteen.

Crosby on tehnyt pisteitä kaikissa alkukauden 7 ottelussa, yhteensä 14. Mutta Penguins onkin juuri nyt sarjan yksi kuumimmista joukkueista, kun taas Flyers on yksi heikoimmista. Se ei kuitenkaan auta Giroux:n tilannetta yhtään. Kattokaa vaikka supertähtiä Vanek ja Ovechkin, jotka ovat Giroux:n tapaan kapteenina joukkueissaan. Buffalo on voittanut yhden ottelun tällä kaudella (rankkareissa) ja tehnyt 11 maalia - Vanekilla on tehot 3+2. Capitalssilla on yksi voitto varsinaisella peliajalla ja tehtyjä maaleja 17 - Ovechkinin 6+3 tehoilla pääsee koko änärin pistepörssissä top kymppiin. Kaikki myös tietää millasilla tehoilla Stamkos veteli viime kaudella, vaikka Lightning oli koko änärin toisiksi huonoin joukkue. Ykköskorin jätkät ei vaan voi pelata Giroux:n tasolla änärissä. Kun koko joukkue on hankaluuksissa ja on uusi valmentaja, niin kapteenin pitää olla joukkueen johtava pelaaja. Varsinkin tässä tapauksessa kun on kyse Flyersin ykköspelaajasta jolta odotetaan aika paljon enemmän. Mainittakoon, että antoi eilisessä pelissä ihan näppärän passin Phillyn ainoaan maaliin, kun vilkaisi ovelasti skriinille ja kun huomasi että peliaikaa on alle viisi sekuntia niin heitti kiekon maalille jossa Simmonds oli lapa jäässä. Se ei kuitenkaan riittänyt mihinkään niinkuin eivät riitä miehen tehotkaan (8GP, 0+3). Itellä ei ainakaan oo tiedossa, että onko taustalla joku loukkaantuminen lähiaikoina tai onko tälläkin hetkellä mahdollisesti, joka vaikuttaa pelaamiseen. Luistelu näytti ainakin todella tahmealta eilisen pelin perusteella.

Todella asiallinen ja hyvä kirjoitus. Lainasin tätä vain sen takia, että olen tässä itsekin miettinyt Giroux:n tilannetta. Flyers on nyt pari kautta ollut enemmän tai vähemmän kriisijoukkue. Giroux saa kyllä aika paljon paskaa niskaansa. Tietenkin se myös kuuluu asiaan, koska on Phillyn kapteeni ja pelillisestikin ehdottomasti tärkein pelaaja. Kuitenkin kun puhutaan siitä että Giroux:n tehot on sitä ja tätä niin tulee mieleen kuin olisin kuullut tämän joskus ennenkin. Kyllä näille supertähdillekin (kyllä, miellän Giroux:n sellaiseksi) tulee näitä kuivempia kausia. Joskus ne osuu kauden alkuun ja joskus keskelle kautta. Näin kauden alussa ne pistää pahemmin silmään, kuin jossain keskellä kautta. Esim. mainittu Ovechkin oli hirveän kritiikin kohteena jonkun aikaa viime kaudella, mutta herättyään oli lopulta NHL:n parhaita pistemiehiä ja pelaajia ylipäätään. Uskallan kyllä väittää, että Giroux:n pistetahtikin ilman loukkaantumisia on loppukaudesta vähintään se piste per peli. Nyt on vaan koko joukkueella, kapteeni mukaanlukien, paha lukko päällä. Se on sitten toinen juttu miten tuo muu joukkue pystyy parantamaan. Ikävä kyllä tuosta Flyersin rungosta aika moni näyttää/tuntuu/vaikuttaa siltä, että taso ei enää/vielä/koskaan riitä ihan sinne tasolle, että Flyers olisi cup contender matskua tällä nykyisellä sakilla. Kyllä ne syyt löytyy minusta ihan jostain muualta kuin Claude Giroux:sta.

edit: Ja nimim. Knox oli tuossa jo pitkälle samaa puinutkin. No jätänpähän tämän nyt kuitenkin.
 

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP (Never stop the madness)
Aika syvällä kyntää Flyers paatti tällä hetkellä. Jos joukkuetta pitäisi jollain adjektiivilla kuvailla olisi se hengetön. Ilmeisesti henkinenlukko on niin tiukassa ja apina selässä on jo niin iso, ettei pelaamiseen saada sitä tekemisen meininkiä. Tiedä sitten jäikö pukuhuoneen puolelle vielä jotain hölynpölyä, kun valmentaja osastoa ei tuuletettu kunnolla. Eipä tosin ollut kyllä markkinoilla saatavilla parempaakaan henkilöä Beruben tilalle.
Pittsburghin olisi luullut sytyttävän joukkuetta enemmän, mutta kyllä se kiima jäi sieltä uupumaan. 4-1 lukemat eivät tosiaan kerro koko totuutta, mutta jossiteltavaa ei jäänyt, parempi voitti. Maalinteko oli edelleen tuskaa ja tyhjistäkään ei saatu sisään. Couturierin jarrukenttä sai hienosti pidettyä Cindyn aisoissa n. 57min, mutta sitten kun olisi pitänyt aloittaa se lopullinen kiri, niin herra87 kävi näyttämässä osaamistaan ja peli oli ohitse. Harmi että se jolta kiekko vietiin kulmassa oli Coburn. Pelasi kuitenkin näkemistäni peleistä parhaimpansa. Timonen sai siipeensä ottelussa ja muutama peli huilia ei tekisi Kimmolle pahaa. En tiedä onko taustalla ollut jo jotain pientä loukkaantumista, vaiko sitten pelkkää turhautumista, mutta pari viime peliä ei ole ollut sitä tuttua Timosta. Gustafssonille vaan lisää peliaikaa ja vastuuta. Tilastot kuitenkin Timonen 8ott 0+0 -2, Gustafsson 3ott 1+1 -1.
Nyt on siis pelattu 8 peliä, joista tuo 1 voitto panttereita vastaan. Tällä saldolla ollaan liigan viimeisenä, mutta kuten täälläkin on ollut puhetta, niin omassa divisioonassa neljä joukkuetta on vain kahden pisteen päässä edellä. Ylivoima on toiminut ainoastaan 9,1% tehokkuudella, mutta tämä on aivan ymmärrettävää, kun kausi on vasta alussa (eikä ilmeisesti treenattu ollenkaan harjoituskaudella) ja maalinteon kanssa tuskastellaan muutenkin. Alivoima on 81,6%, kuten pitääkin.
Joten mitään ei ole vielä menetetty. Nyt kuuden päivän tauon aikana on Flyersilla hyvä itsetutkistelun paikka ja Beruben ilmeestä päätellen(kun käveli vaihtoaitiosta pens-pelin loputtua) joukkue on kyllä kuullut valmentajansa mielipiteen. Kuten Golden Brett aikaisemmin jo kirjoitti, niin Vinny ilmeisesti on pelikunnossa jo seuraavassa pelissä ja itsekin olisin valmis laittamaan Vinnyn ja Girouxin samaan kenttään. Jostain päin tuota lukkoa on nyt ruvettava avaamaan ja laittamalla kaikki munat samaan koriin saataisiin toivottavasti nyt yhdelle kentälle niitä onnistumisia ja sitä kautta maaleja ja sitä kautta positiivista henkeä joukkueeseen ja sitä kautta muillekin onnistumisia ja sitä kautta lisää maaleja ja sitä kautta voittoja ja...toivossa on hyvä elää!
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Oshawa Generals voitti London Knightsin vieraissa 5-3 ja Scott Laughton teki kolme maalia. Oshawa Generals Hockey Club

Laughtonilla on nyt kasassa 7 ottelua tehoin 8+7. Luultavimmin tahti hieman hiipuu pikkuhiljaa tuosta sinne 1.5 ppg tasolle. Joka tapauksessa hyvältä näyttää Scottin peli.

Toisin kuin Flyersin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jossain vaiheessahan ton on käännyttävä, ja nyt on ensimmäinen pidempi tauko, saas nähdä millain Flyers luistelee kotijäällään Rangersia vastaan to-pe yönä. Luulisi porukan ainakin syttyvän.

Maalipaikkoja on ollut toisinaan aika reippaasti mutta ei ole hirveästi sisään mennyt. Giroux tarvitsee onnistumisia, ja Voracek. Koko joukkue. Luotto on itsellä kova.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Giroux on varmasti vielä puolikuntoinen, kun sormileikattiin golf onnettomuuden jälkeen elokuun puolessa välissä ja toipumisennuste oli silloin 5-6 viikkoa. Varmasti vaikuttaa kaikkeen tekemiseen.

Vanhasta pelimiehestä nähtiin kuitenkin jo väläyksiä Penguinsia vastaan, mm. maalissa jonka Simmonds ohjasi maalin edestä. Ennen Giroux'n vetoa herra katsoo pelikellosta paljon aikaa jäljellä ja tekee ratkaisunsa sen mukaan.

Wayne Simmonds scores with two seconds - YouTube
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Kyllä ottaa koville tämä kuuden yön tauko Flyers- kiekosta. Noh, muutama yö vielä ja sit todellinen helmi vuorossa kun Rangers saapuu Philadelphiaan. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet erittäin heikosti joten mielenkiintoista nähdä minkälainen peli tulee.
Tänään oli harjoituksissa laitettu yhteen Leca - Giroux - Raffl. Tuo koostumus olisi mielenkiitoista nähdä to-pe yön pelissä koska uskon että Leca joka on ollut yksi parhaista alkukauden peleissä, sytyttäisi Girouxin liekkeihin. Joku täällä jo kirjottikin hyvän huomion viime pelistä kun G vilkaisi yv:lla kelloa toisen erän lopussa ja totesi että nyt pitää toimia ja maalihan siitä oli seurauksena. Tämä oli yksi esimerkki siitä että G alkaa heräilemään siihen omaan juonikkaaseen rooliinsa. Raffl on ollut erittäin hyvä peleissä jotka on ylhäällä pelannut ja saa parhaan mahdollisen paikan näyttää jos vaan ketju pelaa yhdessä Rangers pelissä.
Joku Flyers "insider" kentän laidalta toivoi Couturierille hyökkäävämpää roolia ja ketjukavereita. Ihan sopis mullekin mutta se on eri juttu kuinka se järkätään.
Kyllä kun Flyersin sentteri tilannetta miettii niin onhan se kinkkinen kun tuntuu että niitä on jo melkeen yli oman tarpeen. kauppoja, kauppoja varmasti tulee jossain vaiheessa.
Jotakin piti käydä tuskissaan veistelemässä....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös