Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 651 985
  • 18 959

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän se juuri on. Nykyinen malli tiukasta puoluekurista hallituspuolueilla on ollut yleinen käytäntö jo ainakin 90-luvulta asti. Joitain yksittäisiä poikkeuksia on sallittu esim. vakaumuksellisista syistä ja muissa omantunnon kysymyksissä ja ovat kaiketi koskeneet silloinkin lähinnä kristillisdemokraatteja. Lisäksi aina äänestykset eivät ole olleet niin tiukkoja muutenkaan, kun on ollut suurempi enemmistö, joten on voitu antaa hieman siimaa yksittäistapauksissa. Periaatteessa puoluekuri on tosiaan väärin, mutta hallitukset suojelevat sillä päätöksiään ja hallitusohjelmaa. Sama on koskenut kaikkia kokoonpanoja.
Jälleen seikka, joka ei tue lainkaan aattellisia hallituksia. Varmaankin pitäisi miettiä jonkinlainen uusi järjestelmä demokratian sisään, missä ei voida henkilövaaleissa valittua henkilöä velvoittaa äänestämään lupaustensa vastaisesti sen puoluekurin nimissä. Jos näkee, ettei puolue hallituksessa vastaa sitä, mitä omalle äänestäjäkunnalleen on luvannut, niin on petollista äänestää eri tavalla, kuin mitkä asiat ovat valintaansa johtaneet. Edustuksellinen demokratia ei toimi, ja siksi siirtyminen kohti suoraa demokratiaa lienee kuitenkin se parempi vaihtoehto kaikille.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muuten olen ihan yleistuen ja byrokratian purun kannalla, mutta kun uudistajina ovat Kokoomus, Grahn-Laasonen ja KD:n Maanselkä, niin luotto on aika nollissa. Sieltä tulee luultavasti joku Britannian kaltainen katastrofi.

Tästähän on vasta puoli vuosisataa puhuttu jo ihan kansalaistenkin toimesta, ja nyt siellä joku Grahn-Laasonen -joka oikeasti tuntuu olevan idioottimaisia asioita suustaan laukova pelle (juu, anteeksi kovin taas sille, jonka mielestä ei saa pelleksi nimittää poliitikkoja)- on hoitelemassa asiaa, ja samalla keksimässä pyörää uudelleen. Kyllä yksinkertaisistakin asioista pitää saada vaikeita, että pääsee edes jotenkin pätemään. MItenhän asiat oikeasti hoituvat silloin, kun kyseessä alkaa olemaan oikeasti vaikeita asioita. Vai tehdäänkö näitä juttuja ihan vaan, että jollekin tulisi fiilis jostakin ultimaalisesta älykkyydestä?
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tähän on tultu; jopa bisnes, jolla on lupa painaa omaa rahaa, vastustaa leikkauksia!

Apteekkariliiton mukaan hallituksen kaavailemat säästöt uhkaavat apteekkien taloutta. Liiton mukaan jopa 40 prosenttia apteekeista on vaarassa joutua säästöjen takia konkurssiin.


Jotenkin ei käy apteekkialaa yhtään sääliksi.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisi mielenkiintoista miksi Orpo päättää vääristellä asioita. Myös jatkuva Sote ratkaisun syyllistäminen on vähän outoa, koska mitään muutakaan mallia ei saatu aikaiseksi ja uudistus piti tehdä. Kyllähän pääministereitä on ennenkin vaihdettu, kun on kyselytunnilla puhuttu muunneltua totuutta. Vai onko kokoomuslainen pääministeri jotenkin erityissuojeluksessa?

 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri

Hyvä artikkeli työperäiseen maahanmuttoon liittyen. Tämä ryhmä on sellainen joka maksaa paljon veroja ja käytännössä pystyy myös valitsemaan minne haluavat asettua aloilleen.

Hallitus toki näennäisesti tätä ryhmää tavoittelee, mutta peilaten tuohon "Riikan avautumiset vol X" osioon Persuketjun puolella kyllähän se tosiasiallinen viesti rivien välistä kuitenkin jotain muuta kuin tervetuloa.

Samaa tukee myös tämä lainaus jutusta. Jota toki on läpikäyty tässä ketjussa monesti aiemminkin, mutta kertauksena:

"Jos ulkomaalaisen työsuhde päättyy, eikä uutta työpaikkaa löydy, pitää Suomesta poistua viimeistään oleskeluluvan voimassaolon päätyttyä.

En usko, että työtekijät haluaisivat mennä maahan, jossa he muutaman vuoden jälkeen menettävät työpaikkansa ja yhtäkkiä heitä pyydetään lähtemään pois. He ovat investoineet maahan, ja heidän lapsensa käyvät paikallisia kouluja, Kumar sanoo."


Niimpä.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Olisi mielenkiintoista miksi Orpo päättää vääristellä asioita.

No eikö se käy aika selvästi tuosta sinun linkkaamastasi uutisesta selväksi?

"Orpo myönsi, että täytyy olla tarkkana, mitä sanoo. Hän muisteli hoitotakuulainsäädännön tuleen voimaan 1.9.2023."
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitäs muuta se Orpo nyt siellä sitten vääristeli? Jotenkin ymmärsin viestisi keihäänkärki olleen se, että nyt vääristellään ja valehdellaan ja koitetaan vääntää punainen vihreäksi?
No kyllähän se oli vääristelyä, että hoitojonot olisivat pidentyneet. Lisäksi on melkoista "punaisesta vihreäksi vääntämistä" syyttää terveysmenojen noususta vain sote mallia. Samalla jättäen huomioimatta väestön vanhenemisesta, inflaatioiata ja työvoimakustannusten noususta koituvat kustannukset, jotka olisivat vaikuttaneet sote ratkaisun budjettiin vaikka malli olisi ollut mikä hyvänsä.


Editoin poikkeuksellisesti viestiäni nyt kun tänään sopivasti tuli uutinenkin aiheesta @RexHex

 
Viimeksi muokattu:

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Myös tuo "minä saan olla eri mieltä kuin te". Meneekö perhe-elämässäkin asiat läpi tuolla heitolla?

Tuo sote vaikea aihe tälle hallitukselle, kun niin usein pitää lähteä tuohon "mutku edellinen hallitus" -linjalle. Kovin rakentavasti ei koiteta puhua. Eikä kertoa, mikä nykyhallituksen mielestä olisi parempi sotemalli.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
”En muuta keksinyt.” Miten mulla on tunne, että Petteri on Riikan hanskassa.

Kun tätä kotimaan meininkiä katsoo niin taisi sittenkin se espanjalainen demari olla ihan jäljillä mitkä toimijat mahdollistavat ensin laitaoikeiston ja kohta myös äärioikeiston nousun valtaan. Samaa on nyt sivuttu eurovaaleissakin ja kyllä siinä ihan validi pointti on kun siellä on laitaoikeiston koalitiossa mukana aikamoinen puolueiden kirjo (mm. ihan suoraan äärioikeistolaiseksi luettava espanjalainen VOX). Näiden kanssa siis sopuisasti viritellään yhteistyötä, sitähän viesti jo eurovaaliradiokin.

Nyt pitäis Petterin kyllä skarpata. Homma ei todellakaan ole omassa hanskassa. Aiemmin veti hiljaisuuden linjaa (josta edellistä pääministeriä tykiteltiin huoletta sivukaupalla), sama pelikirja käytössä siis mutta sen lisäksi nyt jo avoimesti lipsuu siihen ettei ole tilanteen tasalla. Marin sentään piti näissä paineistetuissa tilanteissa homman vähän eri tavalla kasassa, oli hänen politiikasta sitten mitä mieltä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Ei vakuuta Orpo ei. Hapuilua, tietämättömyyttä, vääriä tietoja. Silminnähden hermostunut jatkuvasti ja melko usein pimennossa. Perussuomalaisia jaksaa puolustaa koko ajan.

Tämä ”en sitten muuta keksinyt” taitaa kyllä jäädä historiaan mm. lauseiden ”sori siitä”, ”minä juon myt kahvia” ja ”puhun niin totta kuon osaan” kanssa.

Toisaalta ei kyllä käy kateeksi Orpoa, mutta pelottavasti alkaa murenemaan paineiden alla. Purra pärjää siinä suhteessa paremmin. Kyllä Kokoomus on PS:n takataskussa ikävä kyllä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kun tätä kotimaan meininkiä katsoo niin taisi sittenkin se espanjalainen demari olla ihan jäljillä mitkä toimijat mahdollistavat ensin laitaoikeiston ja kohta myös äärioikeiston nousun valtaan. Samaa on nyt sivuttu eurovaaleissakin ja kyllä siinä ihan validi pointti on kun siellä on laitaoikeiston koalitiossa mukana aikamoinen puolueiden kirjo (mm. ihan suoraan äärioikeistolaiseksi luettava espanjalainen VOX). Näiden kanssa siis sopuisasti viritellään yhteistyötä, sitähän viesti jo eurovaaliradiokin.

Laitetaan EU-parlamentin ja eurovaalien osalta asiat kuitenkin kontekstiin?

Kokoomusta ja ylipäätään oikeistoa syytetään oudosti kautta rantain siitä, että vasemmisto vaikuttaisi häviävän vaalit ja sen jälkeen suurin puolue EU-parlamentissa eli EPP katselee yhteistyötä joissakin asioissa myös laitaoikeiston kanssa.

Laitavasemmisto - johon kuuluu Suomesta vassarit - muodosta parlamentissa Left koalition. Siihen kuuluu laita-/äärivasemmistoa (kuten Anticapitalistas, Syriza, Die Linke, Communista Portugal jne). Venäjä on rahoittanut osaa ryhmän puolueista, jotka ovat äänestäneet Venäjän käskyn mukaan EU:ssa. Ei tällaiselle ryhmälle ja politiikalle ole onneksi EU:ssa enää entisenlaista tilaa. Toivottavasti jatkossa laita- ja äärivasemmisto saa vähemmän paikkoja.

Demarit puolestaan ottavat jopa ison tappion mm. Saksassa. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, että kannattajiensa pettymyksen tuloksena vasemmisto supistuu ja laitaoikeisto kasvaa. EPP ei ole tehnyt päätöstä lopettaa yhteistyönsä muiden keskiryhmien kanssa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Laitetaan EU-parlamentin ja eurovaalien osalta asiat kuitenkin kontekstiin?

Ihan yhtälailla oikeiston suunnalta tulee olla huolissaan laita ja äärivasemmiston noususta jos tilanne olisi toisinpäin. En suoraan osta argumenttia että vaalitappiota selitetään nyt tällä.

Iso kuva on että molemmat äärilaidat murentavat EUta ja yhteistyöllä toki voidaan koitaa halata populisteja pienemmäksi joka tuntuu ajattelutapa olevan, mutta kyllä siinä samalla kustaan myös omiin muroihin kun maltilliset ratkaisut jäävät taustalle ja repivä politiikka saa jalansijaa.

En ole suuresti yllättynyt jos EPP kääntyy pikkuhiljaa aiemmin euromyönteisestä jarruttavaan rooliin. Nähtäväksi jää.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jonkin muun asian kuin äärioikeiston nousun valtaan (Suomessa myös Kokoomuksen tuella) EPP:n mahdollistamana olisi odottanut olevan vasemmiston ykkösslogan. Lindtman toi a-studiossa EPP:n tukeman äärioikeiston nousun estämisen kärkiteemana esille a-studiossa. Visio EU:n kehittämisestä, vaikka.

Ja täydellinen hiljaisuus vasemmalla kun osa Leftin puolueista on nostanut rahaa Venäjän kassasta ja äänestäneet Venäjän ohjeiden mukaan ja pyrkineet estämään EU:n Venäjään kohdistamia pakotteita. Esimerkiksi Die Linke ja Syriza ovat poliittisella retoriikalla lähempänä Putinin kuin EU:n tavoitteita.

Eiköhän tämä riitä osaltani kun ei ihan ketjuunkaan istu.

Toisaalta ei kyllä käy kateeksi Orpoa, mutta pelottavasti alkaa murenemaan paineiden alla. Purra pärjää siinä suhteessa paremmin. Kyllä Kokoomus on PS:n takataskussa ikävä kyllä.

Julkisuuden perusteella Orpon paineet ovat suuret ja saa nähdä, miten ne kestää vielä kolme vuotta. Vaikka ensi kuussa Orpo valitaan uudelleen - taas kerran - Kokoomuksen puheenjohtajaksi, sisäinen oppositio kasvaa sitä mukaan kun Orpo mahdollisesti hapuilee lisää. Ulkoisesta oppositiosta ja mediapaineesta puhumattakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös