Petteri Nummelinin paluu!

  • 425 148
  • 1 154

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitään ihan älyttömiä hurraa-huutoja en turkulaisleirissä lähtisi tästä Nummelinin comebackista suorittamaan. Pelillisesti on ylivoimalla ja hyökkäyspäässä yhä eliittiä, puolustuksessa on vaikeuksissa ja lisäksi pelaa vain osan matseista, arviolta jotain 20-40 peliä jos hyvin käy. Voi myös olla, että pelaa vähemmän...

Kevään pleijareiden perusteella edelleen Liigan ykköspakki hyökkäyspäässä, puolustaminen nyt ei ole koskaan ollut Nummelinin vahvuus. Uskoisin, että Nummelin sopii huomattavasti paremmin Suikkasen pelitapaan, jossa hyökkäämisellä on selvästi suurempi rooli Dufvan pelitapaan verrattuna.

Nummelin on varmasti Turussa sellainen persoona, joka oikein tuotteistettuna tuo rahaa seuran kassaan. Jos lasketaan pelkästään pelattujen pelien perusteella hinta-laatusuhdetta, niin se on tietysti huono. Mutta kuten sanoin, Turussa Nummelin on paljon muutakin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ehkäpä Petua kannattaa peluuttaa pelkästään kotiotteluissa ja maksimoida kaikki se, mikä nyt sitten voidaan maksimoida?

Silti jättäisin viime kauden "tempun" takia Timon numeron hallin kattoon. Timppa on omissa silmissäni "the Numppa", jonka numeron käyttöoikeuden voisi kyllä poistaa kokonaan. Pelatkoon Petteri sitten vaikka numerolla 33.

Muilta osin bisnes on bisnestä, hienoa että palasi. Vahvuuksillaan edelleen maailman eliittiä, kokonaisvaltaisena pakkina ei enää. Toivotaan, että omissa ei kolise ja hyökkäyspäässä ranne laulaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toki jos imagosyistä hankitaan takaisin, niin ei kait siinä sitten mitään

Petun kohdalla tiedetään tasan mitä saadaan, vahvuutensa ja heikkoutensa ovat selviä kaikille, lähtökohta ei varmaankaan ole, että "essä mittä kaikki pelei pelais", kun on ihan selvää, että ison osan kaudesta Petu lepuuttaa vanhoja ja väsyneitä paikkojaan. Kun Lukko-siirto aikanaan varmistui, oli tämä se asia Nummelinissa, josta varmaan jokainen Lukkopuolella kävi muistuttamassa. Katkeraan sävyyn, mutta kuitenkin. Faktat eivät siitä muutu mihinkään.

Petu tarvitsee rinnalleen varman puolustajan, joka on mallia stay-at-home. Tämäkään ei liene salaisuus tahi yllätys kenellekään. Sitten vaan sormia ristiin, että tämä ymmärretään mustatakkienkin porukoissa, muuten siellä on VMV Nummelinin parina. Tosin VMV:lle on oman mielenrauhan takia pakko antaa vielä mahdollisuus, kun siitä ei näköjään eroonkaan päästä.

Mutta tosiaan, tervetuloa kotiin Petu, minun Palloseuraani koska vaan, tule vaikka pyörätuolissa. Petteri Nummelinin arvo Turun Palloseuralle on paljon enemmän, kuin esitykset kentällä. Pitää vaan toivoa, että markkinointikoneisto ymmärtää ottaa Numpan pojan kotiinpalusta kaiken irti. Toisaalta ei saa mennä tekopyhän puolelle, että nyt taas linnut laulaa, kaikki on hyvin ja viime kauden perseilyt on tällä unohdettu ja kuitattu. Ei ole, mutta uskottavuuden palauttamiseksi tämä oli välttämätön siirto. Edes Vahan paluu ei herättäisi isossa kuvassa niin paljon positiivista fiilistä kuin tämä. Fanien keskuudessa kyllä, mutta satunnaiskatsojia Petu vetää saletisti hallille enemmän.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
http://m.iltasanomat.fi/sm-liiga/art-1288684892307.html
Ehkäpä Petua kannattaa peluuttaa pelkästään kotiotteluissa ja maksimoida kaikki se, mikä nyt sitten voidaan maksimoida?

Silti jättäisin viime kauden "tempun" takia Timon numeron hallin kattoon. Timppa on omissa silmissäni "the Numppa", jonka numeron käyttöoikeuden voisi kyllä poistaa kokonaan. Pelatkoon Petteri sitten vaikka numerolla 33.

Muilta osin bisnes on bisnestä, hienoa että palasi. Vahvuuksillaan edelleen maailman eliittiä, kokonaisvaltaisena pakkina ei enää. Toivotaan, että omissa ei kolise ja hyökkäyspäässä ranne laulaa.

Itse toivotan Petun kotiin, mutta minulle tämä on vain siirto muiden joukossa. Ei jaksa viimekauden vuoksi enää innostaa niinkuin sulkulaudella. Lopussa linkki tuohon paita hommaan, ja pientä pohdiskelua uran jälkeisestä ajasta. Itse eniten lämmittää se että nuorille pakeille on nyt mentoria tarjolla. Vielä kun hyökkäykseen saataisiin joku samantyylinen opastaja. Linkki menikin tuonne alkuun kun puhelimella sohlaan.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Hieno juttu! Näin sen olisi pitänyt mennä alunperinkin. Todella viihdyttävä pelimanni, jota on kiva katsoa.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Petun kohdalla tiedetään tasan mitä saadaan, vahvuutensa ja heikkoutensa ovat selviä kaikille, lähtökohta ei varmaankaan ole, että "essä mittä kaikki pelei pelais", kun on ihan selvää, että ison osan kaudesta Petu lepuuttaa vanhoja ja väsyneitä paikkojaan.

Se on vain fakta, ettei Petu käy enää nuoremmaksi. Sen faktan kanssa on vaan elettävä mutta siltikin minusta on hienoa, että Petu palasi meille takaisin ja toivottavasti päättää uransakin TPS-paidassa.

Kuten monet ovat jo todenneet, niin Petu on edelleenkin ehdotonta eliittiä ylivoimassa viivapelaajana ja siinä kohtaa hän tuo meille rajusti lisäarvoa. Hänen peluuttamisensa pitää olla vaan järkevällä tasolla. Hän ei voi pelata 25 minuuttia ottelusta toiseen. Rajat tulevat siinä vastaan ja loukkaantumisten riski kasvaa. Hänet pitää roolittaa ensi sijassa pelaamaan tasakentin ja ylivoimaa. Alivoimalla pysyköön pois kaukalosta. Sen saavat hoitaa muut.
 

RNK78

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SKA
Kyllä kuulostaa hyvältä positiivinen hehkutus TPS-pukukopin tunnelmasta, kun se tulee Petun suusta!

Joukkueelle se tärkein asia on juuri tuo ilmapiirin muutos. Muut asiat tulevat kunhan perusedellytykset ovat kunnossa. Toivottavasti tämä on nyt todellakin saatu kuntoon organisaation tuuletuksen myötä eikä enää Akin tarvitse ostella itse pyyhkeitä eikä Lukolle soitella pilapuheluita vaan keskitytään olennaiseen.

Uskon ja (toivon) että ensi kaudella nähdään jo ihan erinäköistä tekemistä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Minä puolestaan toivon että petu olisi yksi joka siellä pitää kuria. Joukkue ei viimekaudella ollut Kaitsun hyppysissä ja joukkueeseen on pesiytynyt jonkinlaista edarimeininkiä. Viimevuonna Norre ei saanut kaikkia yksin kuriin, toivotaan että ensikaudella on eri meininki. Petulla on iso rooli, vielä JJ toiselle puolelle koppia niin saadaan kuria koppiin.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nostetaas vanhaa ketjua ylös.

Petun harjoituskausi/CHL-alkusarja oli todella huolestuttava, mutta kauden alettua on yllättänyt ainakin meikäläisen. Osaa nimenomaan pelata niillä omilla vahvuuksillaan ja on pystynyt karsimaan ne pahat oman puolustusalueen virheet. Vastapainoksi jokaisessa matsissa läpisyöttöjä ja ilmiömäistä avauspelaamista, Petua parhaimmillaan!

Todella hyvää pelaamista viime matseissa, toivottavasti jatkaa samaa rataa seuraavissa matseissa!
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä, Petu on ollut todella hyvä. TPS on tehnyt nyt 17 maalia ja Petu on syöttänyt näistä neljä. Lisäksi Petu oli pari matsia sivussa, eli Petun pelaamissa otteluissa mies on syöttänyt neljä maalia 11:sta. Joka matsissa yksi maalisyöttö. Eivätkä nuo syötöt ole olleet mitään merkityksettömiä kakkossyöttöjä vaan pääosin maagisia läpiajoavauksia. Toki läheskään jokainen Petun hieno avaus ei ole edes johtanut maaliin vaan maalivahditkin ovat välillä saaneet jotain kiinni. Tahti on ollut jopa hämmästyttävän hyvä, pitkässä juoksussa ei varmaan voi odottaa, että Petu taikoo neljäsosan Tepsin kaikista maaleista, mutta mikäli Petu jatkaa edes samansuuntaisesti on miehestä iso lisäarvo joukkueelle. Nyt voinee jo turvallisesti sanoa, että ilman Petua Tepsillä olisi tässä vaiheessa vähemmän pisteitä ja toisaalta mikäli Petu olisi pelannut KooKoota vastaan olisi ehkä sekin matsi voitettu, kun kai Petu nyt jonkun läpisyötön olisi siinäkin pelissä esittänyt.

Petun heikkoudet ovat myös pysyneet hyvin piilossa, eilisessä pelissä nyt tosin aiheutti yhden 2 vs. 1 -tilanteen omiin, kun oli ainoa oma pelaaja oman sinisen alla samaan aikaan, kun siellä oli kaksi Tapparan hyökkääjää ja Petu antoi helpon syötön melkein suoraan lapaan toiselle noista Tapparan hyökkääjistä. Ennen kautta itsekin ajattelin monien muiden tavoin, että Petua kannattaisi peluuttaa seiskapakkina, jota käytettäisiin ylivoiman täsmäaseena ja muuten peluutettaisiin lähinnä hajavaihtoja, joilla mies pysyisi lämpimänä. Ylivoimaahan Petu on paljon pelannutkin, mutta vaikka ylivoima on toiminut erinomaisesti, ei Petun panos yv-pelissä ole kuitenkaan ollut mielestäni kummoinen. Paremminhan tuota Petun täsmäasetta, jolla luodaan tilanteita tyhjästä, voikin toki 5 vs. 5 -pelissä hyödyntää. Petu muuten lienee maailman jääkiekkoilijoista se, joka on eniten hyötynyt keskialueen paitsion poistamisesta säännöistä.
 

Paco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon eiliseen Petun syöttöön vielä, josta tuli 2 vs. 1 -tilanne omiin, niin olin katsovinani että sielä oli Tepsin pelaaja menossa suht vapaana laidassa ja vaikutti jotenkin Petulta sellaiselta "no look - pass" syötöltä. Tuostakin olisi saattanut kaveri polkea ainakin puolittain läpi ellei toteutus olisi tällä kertaa epäonnistunut. Välillähän näissä syötöissä on riskejä, mutta hyvä että Teemu oli hereillä ja napsi mustan kiinni!
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ihan mainio aihe kirjalle, mutta jos olisi odottanut pari vuotta olisi saanut ehkä myös hienon päätöksen.
Vai jatkaako Petu vielä useamman vuoden?
Aion varmasti tutustua kirjaan, mutta julkaisuajankohta on mielestäni enemmän kuin outo.
Tai no, joulu se on tänäkin vuonna.

Pikkaisen kanssa ihmetyttää tämä hosuminen kirjan kanssa. Luulisi, että olisi hyvinkin voineet odottaa uran päättymiseen saakka. Olisi silloin saatu koko ura samaan pakettiin. Nyt jää puuttumaan vähintään yksi kausi näistä muistelmista.

Mutta eiköhän tämäkin teos luettua tule kuitenkin.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taitaa tämä Nummelinin muutaman ottelun huili taittua pikkuhiljaa jo useamman viikon loukkaantumiseksi, ikävä kyllä. Miehestä on ollut ajoittain jopa iloa kentällä joten kyllä olisi toivonut, että hieman pidempään olisi ehjänä kestänyt.

Jossain haastattelussa sanoi, että tunsi kipua jo useamman ottelun ajan. Luulisi tossa iässä jo ymmärtävän huilata ennen kun paikat on lopullisesti poikki; tosin hyvä startti kaudelle oli miltei elintärkeää tänä vuonna.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmi tosiaan tämä loukkaantuminen. Petu pelasi mielestäni odotuksiin nähden oikein hyvin. Kyllä niille avaussyötöille olisi ollut käyttöä muutamassa pelissä. Varsinkin niissä peleissä, joissa pusketaan pitkään nollaanollaa, niin muutama Petun kunnon avaus olisi vähän avannut sitä peliä. Ilman Petua tuo pakisto on aika suurissa vaikeuksissa hyökkäyksiinlähdöissä.
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ensi viikon keskiviikkona lääkäriin kuvauksiin ja sitten katsellaan sairasloman pituutta. Tai että päättyykö loma siihen...

Jotenkin tuntuu, että ei taida hetkeen pelailla...
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Hiljaa ollaan oltu kuin kusi sukassa Petun tilanteesta. Eilen piti olla tutkimuksia. Kyllä joku olkapäävamma voi olla todella pitkäkestoinen.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hiljaa ollaan oltu kuin kusi sukassa Petun tilanteesta. Eilen piti olla tutkimuksia. Kyllä joku olkapäävamma voi olla todella pitkäkestoinen.

Petu itse sanoi, että torstaina eli tänään on tarkemmat tutkimukset eli paha on vielä kertoakaan mitään
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Petu itse sanoi, että torstaina eli tänään on tarkemmat tutkimukset eli paha on vielä kertoakaan mitään
Mä kyllä muistaisin, että lääkäriaika piti olla jo keskiviikkona 21.10.2015.
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
HC TPS Turku Oy:n pääyhteistyökumppanina on kaudella 2015 - 2016 Terveystalo (lähde: hc.tps.fi). Tarkistin tänään torstaina 22.10.2015 klo 15:54 vapaita aikoja urheilutapaturmiin erikoistuneilta ortopedeilta sekä kirurgian erikoislääkäreiltä (lähde: terveystalo.com). Tänään on vapaita aikoja 13 kpl. Puhutaan kuitenkin ammattiorganisaatiosta, joten voidaan olettaa, että aika on jo varattu etukäteen. Vedän siis johtopäätöksen, että Petteri Nummelin on käynyt lääkärillä tänään välillä 08.30 - 15:30. HC TPS tiedotti kuitenkin jo kaksi tuntia sitten (lähde: facebook.com/hctps), että Petteri Nummelin ei pelaa tänään loukkaantumisen vuoksi, joten tieto on pitänyt olla siellä jo silloin. Oletetaan, että lääkäriaika kestää tunnin, joten Petteri Nummelinin on oltava ollut lääkärillä jo viimeistään kolme tuntia sitten - siis aikavälillä 8.30 - 13.00.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös