Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 561 735
  • 2 110

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Pete on tottakai kaikki kunnianosoitukset ansainnut, mutta nyt kun hänen numeronsa jäädytetään, pitää jäädyttää Niskalan ja Koivistonkin (eniten pelejä Lukkopaidassa). Alkaa numerot käymään vähiin...
Niskala ainakin on selviö, koska pelasi vähintään yhtä kovan uran (kv, mj, Lukko) näillä kriteereillä. Ja ajankohta on sitten ensi kaudella (vuosi lopettamisen jälkeen). Koivistolla jäänee nuo maajoukkue- ja kv-näytöt vajaaksi, kuten Maukallakin, vrt Eepi.
En halua negailla, mutta perkele soikoon nämä paidat olisi pitänyt jäädyttää joskus ensi vuosikymmenen puolivälissä tms.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelinumeron jäädytys on kumminkin suurin kunnia minkä pelaaja voi saada niin sen takia näissä jäädytyksissä pitää olla melko niuho. Mutta niinkuin sanottu niin onhan Pete sen kyllä ansainnut, vaikkei välttämättä Lukon ansioillaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lukon yläkerrassa kaks pelkästään seurauskollista pelaajaa … Peltonen ja Torkki. Ja nyt ehkä Vehanen. Muut vois niinku vetää alas paitsi Forssin, joka pelastii Raumalaisen kiekon ja ehkä parsas raumalainen pelaaja ikinä. Jäädytettyjen ukkelien numerot olisi silloin hyvässä sovussa. Tää on kova kommentti, mutta liikaa ei saa olla paitoja tuolla olla.
 
Lukon yläkerrassa kaks pelkästään seurauskollista pelaajaa … Peltonen ja Torkki. Ja nyt ehkä Vehanen. Muut vois niinku vetää alas paitsi Forssin, joka pelastii Raumalaisen kiekon ja ehkä parsas raumalainen pelaaja ikinä. Jäädytettyjen ukkelien numerot olisi silloin hyvässä sovussa. Tää on kova kommentti, mutta liikaa ei saa olla paitoja tuolla olla.
Lukko voisi lanseerata tavan, jossa jäädytykset ovat voimassa tietyn ajan.
Esim. Vehanen voisi olla 5v (1+1+1+1+1).
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukon yläkerrassa kaks pelkästään seurauskollista pelaajaa … Peltonen ja Torkki. Ja nyt ehkä Vehanen. Muut vois niinku vetää alas paitsi Forssin, joka pelastii Raumalaisen kiekon ja ehkä parsas raumalainen pelaaja ikinä.

Hämäläinen toki pelasi liigaa 7 kautta muualla, mutta 15 kautta Lukossa ja noista 9 kautta kapteenina. Mielestäni ansaitsee kyllä roikkua katossa Eepin paita.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Tjaa. Teppo Rastio oli sen ainokaisen takuumiehiä ja pelasi 17 kautta Lukossa. Mölli pelasi 8 kautta ja valmensi 6 sekä on edelleen ehkä tunnetuin raumalaiskiekkoilija isolla ärrällä. Joppe pelasi Lukossa 17 kautta, joista 6 kapteenina. Toke 13 kautta ja oli myös tärkeä osa 80-luvun pelastusoperaatiota.

Mielestäni jäitä on Lukossa käytetty aika maltillisesti ja hyvä niin. Kannattaisi päättää että lopetetaan koko touhu Vehaseen ennemmin kuin että aletaan vetää vanhoja alas.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mielestäni jäitä on Lukossa käytetty aika maltillisesti ja hyvä niin.
Emmä tarkistanut ole mutta perstuntumalta sanoisin Äijänsuon katossa on selvästi enemmän paitoja kuin keskimäärin Suomessa. Tietysti Lukko on vanha seura muutamaan muuhun nähden, mutta silti.

Kyllä mä sieltä muutaman olisin jättänyt jäädyttämättä ja Vehasenkin kohdalla olisin miettinyt tarkasti. Ainakin ajankohdan olisin siirtänyt pitkälle ensi vuosikymmenelle. Tuon nimim @L4E :n kahden jäädytyksen pystyisin helposti allekirjoittamaan.

Edit. Ei niitä "ylimääräisiä" sieltä alas tietenkään voi alkaa hilaamaan kun kerran ne joku on sinne päättänyt nostaa.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olkun ykkös-yv: Stenkku-Tare-Repo-Janrikki-Morand
Mielestäni kaikki paidat ansaitsevat olla katossa ja jonkun paidan alasrepimisehdotukset ovat mustaa paskaa @L4E

Enkä ala arvioimaan että kuka on legendampi kuin toinen, kaikkien jäädyttämiseen on ollut hyvät perusteet. Myös Vehasen paidannoston hyväksyn, mutta minusta tämä tapahtuu vain aivan liian aikaisin. 10 vuotta uran päättymisestä olisi ihan sopiva aika.

Emmä tarkistanut ole mutta perstuntumalta sanoisin Äijänsuon katossa on selvästi enemmän paitoja kuin keskimäärin Suomessa. Tietysti Lukko on vanha seura muutamaan muuhun nähden, mutta silti.
Aika maratontaulukon sijoituksen suhteessa numeroita on Raumalla jäädytetty. Toki vähän riippuu miten nelosen haluaa ajatella, mutta olisi se tietysti aika outoa ollut jäädyttää Rastio ja jättää Peltonen mainitsematta tai toisinpäin. En tosin tiedä jäädytettiinko nuo samaan aikaan Peltosen lopetettua.
HIFKillä ja Ilveksellä enemmän, Tapparalla ja Ässillä sama määrä, vaikka niillä on historiassaan kaikenmaailman nimenvaihtoja ym jota nykyään muovisuudeksi kutsuttaisiin. Jokainen seura tietysti päättää jäädytyksistä itse, muihin vertailussa ei mitään järkeä ole ja tuo maratontaulukkokin tietysti ihan keinotekoinen tapa vertailla.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Väärässä ketjussa olen, mutta kommentoin nyt vielä kun selasin laajemmin näitä: aika hyvällä maulla Suomessa on jäädytystä harrastettu. Poikkeuksina se idioottimaisuus, että maajoukkuepaitoja ylipäänsä on yhtään jäädytetty sekä Esa Tikkasen Jokeri-viitonen. Henkilökohtaisena mielipiteenä: Koivu, Kapanen, Timonen ja Skriko ovat pelanneet Liigaa liian vähän, jotta hekään tähän joukkoon kuuluisivat.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Vehasen numeron jäädytys on hieno juttu. Toki se nopeasti tulee uran jälkeen, mutta sinänsä ihan sama onko se hetki nyt vai sitten joskus. Ei himmennä arvoa yhtään. Liput olen jo ko. matsiin hommannut ja paikalla aion olla.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Mielestäni nuo jäädytykset tulee tehdä kuitenkin riittävän nopeasti uran jälkeen. En oikein ymmärrä esim TPS:n linjaa, jossa jäädytetään 80-luvulla pelanneita kolmosketjulaisia, joita hädintuskin muistaa enää nekään jotka ovat pelejä nähneet, saati sitten kaikki alle 30-vuotiaat jotka eivät olleet edes syntyneet kyseisten pelaajien aktiiviaikana. Maukan paidankin ehtisi vielä jäädyttämään ja suurin osa katsojista hänet muistaisi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kolme vuotta peliuran päätöksestä on mun mielestä hyvä aika jäädytykselle.
 
Perjantaina Raumalla nähdään ikimuistoinen tapahtuma. Yhden suuren Lukko-legendan, maailmanmestarin ja pitkäaikaisen Euroopan huippuvahdin, Lukko-kasvatti Petri Vehasen paita nousee Äijänsuon hallin kattoon.

Petri Vehasen urasta voisi kertoa paljon, mutta kerrotaan nyt tiivistetysti. Vehanen, joka on siis Rauman Lukon oma poika nousi kasvattajaseuransa ykkösmaalivahdiksi kaudella 2001-02. Tuon kauden jälkeen Vehanen pelasi Lukossa vielä kolme kautta, ennen kuin lähti maailmalle. Ruotsissa yksi kausi ja siitä matka jatkui KHL:än Neftehimikin riveihin.

Sen jälkeen Vehanen palasi jälleen kotiin ja Lukon paitaan. Vehanen pelasi kokonaan vuosina 2007-2009, saaden myös yhden maajoukkuepelin tililleen tuona aikana. Kausi 2009-10 muistetaan varmasti niin Raumalla kuin muuallakin. Kauden alku oli Lukolta tyrmäävä. Joukkue johti ylivoimaisesti sarjaa ja kenestäkään ei tuntunut löytyvän vastusta raumalaisille. Suuri syy, tehokkaiden ulkomaalaisten ohella Lukon ylivoimaan oli maalinsuulla. Siellä seisoi sillä hetkellä Liigaan aivan liian hyvä maalivahti. Euroopan sen aikainen paras maalivahti, joka pelasi niin hyvin, että KHL:n suurseura Kazan halusi tämän timantin itselleen. Vehasesta maksettiin Lukolle puhtaana käteen miljoona euroa. Jokainen voi ajatella miten iso rahamäärä on kyseessä ja, että se maksettiin yhdestä pelaajasta. Ensimmäisestä Kazan kaudesta Vehaselle jäi käteen Gagarin Cupin mestaruus, sekä mm. KHL:n parhaan maalivahdin titteli. Vehanen oli tuon kauden KHL:n tilastokärki melkeimpä joka tilastossa. Vehanen pelasi seuraavat vuodet 2010-12 KHL:ssä.

Keväällä 2011 Petri Vehanen oli torjumassa ykkösmaalivahtina Suomelle sen historian toista maailmanmestaruutta. Vehanen pelasi legendaarisessa 2011 vuoden Slovakian MM-turnauksessa 8 ottelua. Tilastot ovat totutusti Vehasen maalissa ollessa hurjat. Päästettyjen maalien keskiarvo käsittämätön 1,24 ja torjuntaprosentti aivan jäätävä 95.4.

Kaudella 2012-13 Vehanen saapui jälleen Raumalle ja Lukon paitaan. Vehasen runkosarja oli jälleen kovan luokan tekemistä, vaikkakin Lukko jäi runkosarjassa kymmenenneksi. Oli aika playoffien. Lukko sai playoffien ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kärpät. Lukko voitti Kärpät Raksilan ensimmäisessä ottelussa, mutta sarjan ratkaisua jouduttiin hakemaan kolmannesta ottelusta. Keväisestä unnuntai-illasta tuli unohtumaton ja hieno. Vehanen torjui ottelussa 44 kertaa ja Lukko meni jatkoajan jälkeen puolivälieriin. Lukko pudotti tuona keväänä Vehasen ja Justin Azevedon johdolla runkosarjan ykkösen, mutta Tappara oli välierissä liian kova pala. Pronssimitalli jäi lopulta saamatta, kun Lukko hävisi JYP:ille.

Kaudeksi 2013-14 Vehanen lähti viimeistä kertaa KHL:ään ja tällä kertaa seurana oli tshekkiläinen Lev Praha. No mitäpä teki Petri. Torjui tshekkiläisen lilliputtijoukkueen finaaleihin, mutta siellä tie nousi pystyyn. Petrin kierros KHL:ssä oli ohi ja suunnaksi siitä hän otti Saksan pääsarjan ja Eisbären Berliinin. Siellä kului tämän maalivahdin viimeiset uransa kaudet.

Ensi perjantaina 22.11.2019. Petri Vehanen saa upealla urallaan upean päätöksen, kun maalivahdin pelinumero #35 nostetaan Äijänsuon kattoon. Petri Vehanen on hieno persoona ja loistava maalivahti ja mikä hienointa Rauman Lukon oma kasvatti. Petri Vehasen paidan jäädytys on kerännyt mielipiteitä, mutta minun mielestäni ajankohta oli hyvin valittu ja pelipaita nousee ansaitusti kattoon. Perjantaina varmasti moni (mukaan lukien allekirjoittanut) saa pyyhkiä kiitoksen kyyneleitä ja antaa isot suosionosoitukset Meidän Petrille.

Liitän tähän alle muutaman videonpätkän Petristä. Vielä kerran, Kiitos kaikesta Petri Vehaselle siitä mitä olet tehnyt Raumalaisen jääkiekkoilun hyväksi ja ennen kaikkea Iso Kiitos upeista hetkistä ja muistoista mitä olet tehnyt Lukko-fanien lisäksi monelle Leijonafanille maajoukkueessa. Kiitos vielä kerran.

(Petri Vehasen uskomaton torjunta MM-kisoissa 2010.)





(Vehasen haastattelu 2011 MM-finaalin jälkeen)





(Vehasesta tehty highlight-video)



 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vehanen torjui urallaan kiekkojen lisäksi muiden suomalaisten liigaseurojen lähentelytkin. Ne tosin olivat lopulta harvassa.

– Mulle tuli soitto joskus, mutta ilmoitin agentilleni heti, että en tule pelaamaan missään muualla kuin Lukossa, Vehanen paljastaa.

– En ole siis koskaan neuvotellut minkään muun liigaseuran kanssa. Kyselyjä on joskus tullut.


Petri Vehanen - Länsi-Suomi

Tämä on sitä todellista seurauskollisuutta, joka on tänä päivänä vain kaunis käsite menneisyydestä. Mies, jonka sydän on oikeasti Lukon muotoinen. Mies, joka tänään saa arvoisensa kunnianosoituksen.
 

Micol

Jäsen
Upea jääkiekkoilija ja uskomaton ura takana! Täysin ansaitusti nousi paita tänään hallin kattoon muiden legendojen paitojen seuraksi. Hieno mies!
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Respect! Muistissa tulee aina pysymään MM-kisat 2011. Pudottipa mies Kärpätkin sääleissä keväällä 2013.

Onnittelut Vehaselle!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Koko peliuransa ajan väheksynnän ja aliarvostuksen kohteena ollut jääkiekkomaalivahti sai juuri niin hienot juhlat kuin hän ansaitsikin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kieltämättä roskia lenteli ilmassa yllättävän paljon silloin kun Pete puhettaan piti.
 

J.Hetfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kuparikiekko
Pakko myöntää allekirjottaneellakin pieni roska silmään tuli. Nuorempi kloppi kysyì miksi isä itket; isä itkee aikakauden päätöksestä. Kunnioitettava ura kyllä Petellä, ja ei tosiaan tavallinen urapolku, ehkä juuri siksi niin mahtava tilaisuus. Hyvä Pete!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös