Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 562 355
  • 2 110

RJM

Jäsen
Toinen asia onkin, miksi juuri finaalissa kuusi kiekkoa selkänsä takaa kaivanut häkkäri oli kisojen MVP, kun ei ollut edes paras maalivahti.

Eiköhän tuo ollut päätetty ennen finaalia. Minusta finaali ottelu olisi saanut ratkaista kumpi maalivahti on MVP. Tämän jälkeen ei ole kahta sanaa KUMPI.
 

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toinen asia onkin, miksi juuri finaalissa kuusi kiekkoa selkänsä takaa kaivanut häkkäri oli kisojen MVP, kun ei ollut edes paras maalivahti.

Naurattavaa että nuo valinnat tehdään ennen kisojen tärkeintä ottelua, jossa ruotsalainen suli totaalisesti toisin kuin PETRI VEHANEN!

Vehanen torjui kisojen "tärkeimmissä"(Norja, Venäjä ja Ruotsi) peleissä yhteensä 99 laukausta ja päästi 2 maalia!!

Onnea Pete!
 

Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Arsenal FC
Vehanen torjui kisojen "tärkeimmissä"(Norja, Venäjä ja Ruotsi) peleissä yhteensä 99 laukausta ja päästi 2 maalia!!

Onnea Pete!

Kyllähän tuo kertoo aika karun faktan, että Vehanen oli yksinkertaisesti paras maalivahti loppupeleissä. Uskomattoman rauhallinen ja keskittynyt koko ajan. Ei paljon hätkähtänyt vaikka Jalonen herätteli joukkuetta ensimmäisessä Venäjä -pelissä vaihtamalla maalivahtia.

Tämän suo kyllä Petrille, kuin myös Niskalalle. Onnea!
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eiköhän tuo ollut päätetty ennen finaalia. Minusta finaali ottelu olisi saanut ratkaista kumpi maalivahti on MVP. Tämän jälkeen ei ole kahta sanaa KUMPI.
Itseasiassa tuo oli jo ennen päätöstä selvillä(viimeinen erätauko), sillä Vehanen päästi ennen sitä vain 2 maalia ja ruotsin reikäjuusto 5 maalia pudotuspeleissä. MVP:ksi olisin valinnut Immosen, mutta Vehasen kisojen parhaaksi vahdiksi(tähdistökentälliseen). Toki Vehasen valinta MVP:ksi ei olisi mikään vääryyskään ollut.

Vehanen oli tosiaan kisojen paras veska, josta osoituksena 95,43 torjunta-%(paras ykkösvahdeista) sekä kolmessa pudotuspelissa vain 0,67 maalia per peli päästettynä.

Onnittelut Petelle maailmanmestaruustasoiselle veskarille!!!
 

Fordél

Jäsen
Oon jo pitkään ihmetellyt, että miksei mikään NHL-seura tee Vehasen kohdalla "bäcströmeitä"? Vehanen on kuitenkin näyttänyt jo olevansa maailman toiseksi kovatasoisimmassa sarjassa mestaruusainesta. Nyt päälle tuli vielä maailmanmestaruus, jossa Vehanen oli aivan keskeisessä roolissa niin luulisi, että joku seura haluisi testata Vehasen kyvyt myös rapakon takana. On kuitenkin persoonanakin sellainen, että varmasti ottaisi haasteen tosissaan ja voisi pärjätä. Jos kerran Norrenakin aikanaan pystyi murtautumaan pelaavaksi veskaksi niin miksei Vehanenkin.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Kun Vehanen aikanaan Lukkoon tuli, ei voinut paljoa miehestä mitään sanoa, vaikka oli juuri valittu Norjan liigan parhaaksi maalivahdiksi. Jo ensimmäisellä kaudellaan kuitenkin nousi maajoukkueeseen ja esitti ajoittain aivan ilmiömäisiä eleitä. Itse olen aina sympannyt maalivahteja, koska olen itse joutunut samassa touhussa pyörimään ja Vehanen teki oikeastaan välittömästi musta itselleen "fanin". Tätä keskusteluketjua olen seurannut vuosien varrella mielenkiinnolla ja hymysuin...

Muutama vuosi sitten Uusi Rauma-lehti järjesti äänestyksen, jossa pyydettiin raumalaisia valitsemaan Lukon paras maalivahti. Tuolloin sain ääneni kuuluviin kohtuullisen hyvin perustellessani Jarmo Myllyksen parhautta sillä, että oli mukana nostamassa Lukkoa uudelleen mitalikantaan 80-luvun lopulla ja vielä 90-luvulla. Samoin hän oli maalivahtiseppä ensimmäisen arvokisamitalin ja MM-kullan taustalla. Jouduin kuitenkin tuolloin miettimään neljän vaihtoehdon välillä. Olihan Lukossa pelannut Petr Briza, mutta vain muutaman kauden, Boris Rousson, joka oli ensimmäisen kautensa alussa aivan ilmiömäinen ja tuolloin vielä taisi pelailla muuan Petri Vehanen, joka ei ollut saavuttanut oikeastaan mitään muuta kuin maajoukkuepaikan ja sen tittelin Norjan liigan parhaana maalivahtina.

Tänä päivänä en mieti enää kahta kertaa, jos esitetään kysymys, kuka on paras koskaan Lukossa pelannut maalivahti. Vehanen on tehnyt aivan ilmiömäistä työtä Lukossa kehittyessään hyvin nopeassa tahdissa ja kovalla työllä Suomen parhaiden joukkoon. Kauden niin Ruotsissa kuin KHL:ssä ovat osoittaneet hänen pystyvän kantamaan mitä tahansa joukkuetta, missä tahansa sarjassa. Myllys ei siihen kyennyt, Brizat ja Roussonit olivat vierastyövoimaa, jotka pelasivat rahasta kuin myös samaan kategoriaan helposti luettava Dwayne Roloson. Vaikka Suomen maailmanmestaruus on ihan helvetin kova juttu - varsinkin kun viimeksi pelattiin amatööreillä ja se soi suomalaisille kenties pienen edun, koska liiga oli tuohon aikaan ihan Euroopan eliittiä - niin jouduin kyllä pidättelemään ilonkyyneliä Vehasen puolesta.

Toivoisin palaavan Raumalle mahdollisimman pian, mutta ymmärrettäväähän se, ettei taida ihan toviin tapahtua... mutta onhan tässä vielä pelivuosia edessä niin pitkään kuin vaan kunnossa pysyy ja peli-iloa piisaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onhan tämä fiilis nyt ihan erilainen kuin vuoden 1995 jälkeen, vaikka siinäkin joukkueessa pelasivat Eepi ja Jamo. Eivät Pete ja Nikkekään sen puoleen Lukossa nyt pelaa kuten eivät nuo vanhat staratkaan silloin -95, mutta silti olen todella iloinen kaksikon MM-kullasta, ja erityisen iloinen olen siitä että Vehanen sen torjui ykkösvahtina. Lukon junnujoukkueiden kolmosvahdista (Sampsa Siivosen ja Iiro Enggrenin takaa) Pete nousi 33-vuotiaana MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi, se jos mikä kertoo sen että sinnikkyys palkitaan ja jos yksi nimi tuosta MM-joukkueesta pitäisi mainita jolle erityisesti kullan suo, niin se on Petri Vehanen.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Samat sanat kuin Rokulla. Petri Vehasen pitkä ja sinnikäs työ tuotti MM-tittelin (Venäjän liigan mestarihan hän jo on) ja paikan kiistatta yhtenä maailman parhaista maalivahdeista tällä hetkellä.

Toivottavasti Lukko ja Rauman kaupunki järjestävät kunnon juhlat Vehasen ja Janne Niskalan, parhaan pakkimme, kunniaksi. Syytä nimittäin on. Todella hienoa, että kultajoukkueessamme on kaksi Lukosta lähtenyttä pelaajaa. Ja toivottavasti Lukkoon joskus palaavia tekijämiehiä sitten, kun ulkomaita on kierretty tarpeeksi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kun Vehanen aikanaan Lukkoon tuli, ei voinut paljoa miehestä mitään sanoa, vaikka oli juuri valittu Norjan liigan parhaaksi maalivahdiksi. Jo ensimmäisellä kaudellaan kuitenkin nousi maajoukkueeseen ja esitti ajoittain aivan ilmiömäisiä eleitä.
Semmoinen huomio, että Vehanen ei noussut Norjan reissun jälkeen vielä maajoukkueeseen eikä edes Lukon ykköseksi, vaan pari kautta meni Draperin ja Racinen kakkosena, ja sen jälkeen neljä hyvää kautta ykkösenä (pl työsulkukausi) ennen Ruotsin ja Venäjän visiittiä. Ensimmäinen EHT-keikka taisi tulla tuolla Venäjän-kaudella, ja sen jälkeen on ollut maajoukkueen vakiokalustoa.

Pitkän tien on Vehanen kulkenut maailmanmestariksi, sen huomaa vaikka tämän ketjun ensimmäisiä viestejä lukiessa.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Maalivahdit kehittyvät ja kypsyvät usein vasta myöhemmällä iällä johtuen paljon kokemuksen mukanaan tuomasta osaamisesta jota ei saavuteta pelkillä lahjoilla. Tähän tulee liittää kova halu tehdä työtä vuosien ajan vaikka väliin tulee kausia jolloin peliaikaa ei paljon kerrykkään. Vielä kun tähän lisätään osaava MV-valmentaja jonka kanssa maalivahdilla on hyvä/täydellinen molemminpuolinen luottamus kuten Petellä on Moisasen Arin kanssa niin tulokset voivat olla tämän kaltaisia.

Olen ollut todella tyytyväinen Peten puolesta, mutta myös kolleega Moisasen jonka työ ja luotto valmennettavaan on ollut iso tekijä tässä menestystarinassa.

Viime viikolla juuri juttelin Arin kanssa asioista ja pakko yhtyä tuohon toteamukseen että kyylä todella kova tason suorittamisesta on kyse kun sekä KHL playoffsit että MM-kisat Pete vetänyt +95% torjuntaprosenteilla. En muista ihan heti montaakaan vastaavaa suoritusta.

Jukka
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jukalle kysymys. Vehanen torjui räpsällä yhden kudin kuten kilvellä ja pisti vain "ohjurin" kulmaan. Olisikohan tuo ollut Venäjämatsi. Kotisohvalta tuo näytti ainakin ihan tarkoituksenmukaiselta ohjaukselta(yleensähän noista otetaan koppi ja sitten ehkä mailalla kiekko peliin). Eli mahdollistaako nuo vermeet periaatteessa räpsällä kiekon kulmaan ohjaamisen vai oliko kyseessä puhdas sattuma?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Vehanen muuten valittiin MM-kisoissa joukkueensa TOP-3 pelaajistoon(muut Immonen ja Koivu). Torjuntaprosentti oli kisojen paras ja samaten päästettyjen maalien arvo per peli. Järkyttävän hyvä tämä Peten tilasto menneeltä kaudelta:

2010-2011
KHL Playoffs Best GAA (1.32)
KHL Playoffs Best SVS% (.957)
World Championship Best GAA (1.24)
World Championship Best SVS% (.954)
World Championship Gold Medal
World Championship Top 3 Player on Team
 

BrDead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vehanen oli kuulemma vähällä lopettaa kiekkotouhut kokonaan ennen tuota Norjan keikkaa ja sinä vuonna tapahtunutta nostetta. Tuskin olisimme enää vuosiin miehestä kuulleet ilman tuon vuoden tuottamaa itseluottamusboostia.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vehanen jatkaa Venäjällä siis vielä tulevat kolme kautta, eli olisi Lukon käytettävissä aikaisintaan kaudella 2014-2015, 37-vuotiaana.

Mitkä fiilikset palstalaisilla? Eikö joku aiesopimus ollut aikaisemmastakin paluusta?

KHL: Petri Vehanen jatkaa Ak Bars Kazanissa - Ilta-Sanomat
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Eikö joku aiesopimus ollut aikaisemmastakin paluusta?
Eipä tuossa mitään aikaa ollut vaan soppari on Lukon kanssa, kun joskus liigaan palaa. Pete tosin itse taisi jossain haastattelussa antaa ymmärtää ettei ihan noin kauaa enää ulkomailla olisi.

Vähän myöhäiseksi paluu venyy kyllä, vaikka tuolloinkin on vielä varmasti huippu iskussa. Se nyt lienee ainakin varmaa, ettei Vehasen varaan kannata menestystä laskea ihan vähään aikaan.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vehanen jatkaa Venäjällä siis vielä tulevat kolme kautta, eli olisi Lukon käytettävissä aikaisintaan kaudella 2014-2015, 37-vuotiaana.

Mitkä fiilikset palstalaisilla? Eikö joku aiesopimus ollut aikaisemmastakin paluusta?

KHL: Petri Vehanen jatkaa Ak Bars Kazanissa - Ilta-Sanomat

EP:n mukaan Vehasen sopimus Kazanin kanssa loppuu kauteen 12-13, eli Pete olisi Lukon käytettävissä kaudella 2013-2014, jos silloin päättää palata. Lukon kanssa Peten sorvaama 2-v. sopimus oli muistaakseni juurikin mallia, että se astuu voimaan, kun Pete palaa Suomeen ja Lukkoon, kuten L4E ylempänä mainitsee.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitkä fiilikset palstalaisilla?
Vituttaa tietysti kuten joka päivä muutenkin.

Tosin Petelle tuon suo mielihyvin, siitä ei ole kahta sanaa, mutta Lukon kannalta paskempi homma että paluu venyy ja vanuu. Hyvä sen puoleen että asia tiedetään jo nyt eikä sitä tarvitse joka kesä miettiä.
 
Suosikkijoukkue
Timo Rajalan Kultainen Takki
Vehanen jatkaa Venäjällä siis vielä tulevat kolme kautta, eli olisi Lukon käytettävissä aikaisintaan kaudella 2014-2015, 37-vuotiaana.

Mitkä fiilikset palstalaisilla? Eikö joku aiesopimus ollut aikaisemmastakin paluusta?

KHL: Petri Vehanen jatkaa Ak Bars Kazanissa - Ilta-Sanomat

Ilmeisesti Paskasanomien toimittajalla on mennyt vähemmän yllättäen numeraalit sekaisin, sillä ainakin Ak Barsin kotisivujen mukaan uusi sopimus on kaksivuotinen:

http://www.ak-bars.ru/news/5966.html kirjoitti:
"AK BARS" EXTENDS CONTRACT WITH VEHANENOM
Date: July 14, 2011
Source: Press Office HC "Ak Bars"
Views: 1119

-------------------------------------------------- ------------------------------



The hockey club "Ak Bars" extended his contract with goalie Petri Vehanenom. The new agreement is designed for two years.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilmeisesti Paskasanomien toimittajalla on mennyt vähemmän yllättäen numeraalit sekaisin, sillä ainakin Ak Barsin kotisivujen mukaan uusi sopimus on kaksivuotinen:

No joo, onhan vastuu osittain minunkin, kun en asiaa luotettavasta lähteestä tarkistanut vaan kuvittelin, että kun Vehasella on kausi sopimusta jäljellä ja tehdään kahden kauden jatko = kolme vuotta. Mutta ilmeisesti yhden kauden sopimus vain muutettiin kahden kauden sopimukseksi.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Pikkasen paskanmaku tulee suuhun tästä jutusta. Lukko päästi Vehasen Venäjälle ja myi samalla mitalin sillä kaudella. Hinta oli tietysti hyvä ja olin sitä mieltä, että hieno ele Lukolta.

Nyt jos joskus Lukossa pelaa niin on paikat paskana tai ikäloppu pelaaja. Lukko maksaa hyvän korvauksen jäähdyttelystä. Näemmä vaan raha ratkaisee ja miksi tyytyä kolmeen miljoonaan kun voi saada neljännen jne. Lehdille heitetään paskaa hyvistä menestymismahdollisuuksista, hienoista putteista, hyvistä Borsh ravintoloista jne. Onhan meilläkin hieno halli, Lapskoussi ja pitäisi olla jonkinmoiset menestymismahdollisuudet. Ei vaan merkkaa "kettusydän" mitään pelaajille.

Hoitaako Lukko asiat aina niin päin persettä, ettei kukaan oma kasvatti halua pelata Lukossa jos täältä pois pääsee? Vai onko se pelaajien edustavien viha Lukko kohtaan?
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Kyl maar juu. Hasekkeja kakii maalivahdit. Jotenkaan en usko, että parhaat vuodet on edessä vielä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Lehdille heitetään paskaa hyvistä menestymismahdollisuuksista, hienoista putteista, hyvistä Borsh ravintoloista jne.
Kazanin tapauksessa tässä on myös totta mukana. Venäjän suurista kaupungeista Kazan on Moskovan ja Pietarin jälkeen ehkä se paras Venäjällä, yhdessä Rostov-on-Donin kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös