carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Petri Vehasen haastattelu Satakunnan kansassa 9.10.2014

- Valitsin Keski-Euroopan koska Venäjä ei tule enää kysymykseen. Tämä syy myös viime kauden Prahan visiittiin.
- Saksassa tunnelma on katsomoissa uskomaton. Muualla ei vastaavaa. Ottaa myös kantaa Liigan tilanteeseen. Näkee yhdeksi syyksi lippujen hinnat. Saksassa pääsee halvalla katsomoon. Liigassa liput kalliita.
- Saksan joukkueet ei ehkä Suomessa pärjäisi. Puolustuspeli ei ole niin organisoitua. Tunnetta, vauhtia ja fyysisyyttä silti löytyy. Sarja on kuitenkin tasoltaan hyvä, taitavia yksilöitä löytyy.

- Seuraa kaikki Lukon pelit jos pystyy. Lukon peli näyttää hyvältä ja joukkue on tasokas, on Niskalaa ja Niemistä.
- Ei kuulemma harmita pelata Saksassa vaikka Lukolla saumat menestykseen, Lukossa kuitenkin pelaa yksi Liigan parhaita maalivahteja (Zapolski). Tyytyväinen oloonsa Saksassa.

" En tietenkään sulje paluuta Raumalle. Sitä pitää katsoa, kohtaavatko intressit minun ja seuran puolelta. Se on hyvä pitää mielessä, ettei Lukko pyöri minun ympärilläni."
 
"Johtaja Virran Dream Team" Ari-Pekka Untamo Selin 29.2.2020

Meripoikk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pete on pelannut alkukauden aikana DEL-liigassa Eisbärenin 15 ottelusta 11. Päästettyjä maaleja 3,10 per ottelu, torjuntaprosentti tasan 90. Joukkue on sarjataulukossa sijalla 11, kaikkiaan 14 joukkuetta. Tilastollisesti ei ainakaan näytä siltä, että homma olisi täysin jiirissä, ei joukkueella eikä Petelläkään. Tosin: Sarjataulukosta maalimääriä nopeasti katsellen ainakin kotoiseen Liigaan verrattuna reppu heiluu useammin.
 
Näköyhteys mereen on täällä sisämaassa poikki, siksi Meripoikk.

lebak

Jäsen
Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa. Upea ura Petellä mahtavin saavutuksin! Raumalta on monta huippuvahtia luonut uraansa, mutta itselle Vehanen on ollut se ensimmäinen suunnanantaja ja esikuva seuraaville Raumalaisille huippuveskareille.

Ensimmäinen täysi kausi Liigassa taisi olla muuten 24 vuotiaana.
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestari
Hienon ja huikean uran on mies pelannut. Kultaa ja kunniaa on ropissut joka puolella, paitsi Lukossa. Se on sääli, olisin sen Petelle suonut. Otti itsekin tuosta varmaan turhaan paineita viime kierroksella Raumalle. Kiitos kuitenkin kaikista hetkistä Petelle! Lukon mies henkeen ja vereen Suomessa pelatessaan.

Toivon että palaa Raumalle ja ottaa maalivahtivalmennuksen jollain aikataululla haltuunsa. Hän on toiminut niin monen huippuvalmentajan kanssa, että uskon hänen tuovan myös valmennuspuolelle paljon. Tietysti oman mielenkiinnon mukaan.
 
"Jari Toke Torkki vaa, hyvä peli vaa"

Riksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Johtaja Virran Dream Team
Ei muuta kun paita kattoon ja tulevaisuudessa mikäli Petri itse haluaa niin maalivahtivalmentajaksi vaikka Lukon A-Junioreihin.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
People's Front of Judea
Seurauskollisuus liigassa on äärimmäisen harvinaista joten Petelle hattu ilmaan.
Ja olihan hänen otteensa parhaimmillaan maagista katsottavaa joten kiitos vielä niistäkin.
 
NOBODY expects the Spanish Inquisition!

Samila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Itseltä löytyy Peten kolme game wornia kaapista. Yksi kettupaita, yksi lehväslogopaita ja yksi Leijona-paita. Ei voi muuta kun hattua nostaa hänelle ja toivottaa kaikkea hyvää jatkossa! Se rauhallisuus ja sijottautuminen maalilla oli parhaimmillaan maailmanluokkaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaaha. Peliura tuli päätepisteeseen, ja komea ura se olikin vaikka alkutahdit ihan junnuista lähtien hiukan muuta ennustivat. En olisi itsekään silloin kaudella 99-2000 kun Pete Lukon liigajoukkueeseen kakkosvahdiksi nousi uskonut että jonain päivänä hän torjuu Suomelle maailmanmestaruuden, pelaa KHL:n finaaleissa kaksi kertaa ja voittaa mestaruuden sielläkin.

Ei se kausi 2012-13 Lukossa ihan niin hyvin sujunut kuin ennakoitiin, ja jokusen kerran tuli harvoja hiuksia harottua kun Petelle lipsahti joku helppo. Silti sanon että Pete on kaikkien aikojen paras Raumalta maailmalle lähtenyt maalivahti ja ihan turhan aliarvostettu veskari muualla kuin Lukon kannattajien keskuudessa.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2021
Petri on todellakin aliarvostettu maalivahti Suomessa. Hieno ura ja harmi ettei päässyt Lukossa menestymään - ainakaan vielä. Jätän ainakin itse takaportin mahdolliselle ensi kauden paikkauskeikalle. Sitähän ei koskaan tiedä, jos vaikka jompi kumpi veskareista loukkaantuu. Vehanen on varmasti valmis pukemaan vielä Lukko paidan tälläisessä tapauksessa ja olen oikeastaan varma, että jossain vaiheessa kautta jengi alkaa jo itkeä tällä palstalla Vehasen perään. Kerroin tuolle on noin 1,05.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Mestarit 2021
Kiitos Petelle hienosta urasta.

Nyt sitten Lukon toimistolla pelisilmää käyttöön ja ensi kaudella numero 35 kattoon tyylillä.

Runkosarjan 35.peli, lauantai ja kova vastustaja. Show pystyyn ja tupa täyteen, Vehanen on sen ansainnut.
 
Missä sitä kossua on?

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sen verran pistän pakkia päälle että numeron jäädytykseen tarvitaan mielestäni hiukan enemmän kuin mitä Pete Lukossa saavutti. Maajoukkueessakin hän pelasi numerolla 31 ja sillä voitti maailmanmestaruuden. Saksassakin hän oli 31, Kazanissa ja Lev Prahassa puolestaan 35.

Muuten Peten loistavaa uraa pitää tietysti kunnioittaa, esimerkiksi niin että numeroa 35 ei ihan tavallisille märkäkorville anneta, mutta ei sentään paitaa kattoon.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Ei noita vain lukossa liigassa pelanneita maailmanmestareita kyllä tunguksi asti ole.
 
"Jos Lasse Kukkonen syötetään yksin läpi, on maailmankirjat sekaisin, helvetti saattaa jäätyä ja Lukkokin voittaa suomenmestaruuden." - Risto Leino

"Nyt hypättiin seivästä mut meiltä puuttu se seiväs." - Tero Lehterä SaiPan hävittyä Raumalla 8-0

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Karjalalippikselle (jollainen olen) Vehasesta muistuu ensimmäiseksi mieleen tietysti MM2011. Hieno turnaus kaikkinensa Vehaselta, mikä tullaan ikuisesti muistamaan. Se on kuitenkin vain yksi osa komeaa uraa, olihan Vehanen paitsi Liigan myös koko Euroopan eliittiä parhaimmillaan. Se jää usein hieman unholaan, koska Suomesta on läpi vuosituhannen tullut niin kovia NHL-vahteja.

Kaikkea hyvää jatkoon.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vuonna 1996 Huovinrinteellä en osannut nähdä millaisen uran aliupseerikoulukaverini Vehanen vielä tekee. Alikessun hommissa ei niin loistanut, mutta maalivahdin hommat lähtivät sittemmin sujumaan paremmin. Hieno ura ja hyviä ”eläkepäiviä”.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Pete ei ole koskaan pitänyt itsestään kovaa meteliä.
Junnuissakin veti aina niillä kaikkein vanhimmilla ja paskimmilla kamoilla.
Teki pyyteettömästi töitä kehityksensä eteen ja palkintona pitkä ja menestykäs ura. Kruununjalokivenä tosiaan Maailmanmestaruus ykkösmaalivahtina. Ehdottomasti paita kattoon mielestäni!
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva
Vähän riippuu jäädytys siitäkin , ehtiikö Niskala voittaa mestaruuden. Jos ehtii niin menee Peten edelle ja voi jäädä 35 kokonaan jäädyttämättä. Jos ei niin sitten Pete seuraavana vuorossa, mutta ei nyt n viiteen vuoteen kuitenkaan.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kirjoitin muuten opiskeluaikana kauden 2009-2010 alussa Lukon silloisesta voittoputkesta Petri Vehaseen liittyen äidinkielen ainekirjoitustehtävänä pienen mielipidekirjoituksen, saa arvostaa ja arvostella:
Raumalainen jääkiekko – takaisin menestyskartalle?


Rauman kaupungin oma kiekkoylpeys Lukko on jälleen nostattanut keskustelua kaupungissa, tosin nyt positiivisempaan sävyyn kuin aikaisemmin. Äijänsuon yleisö on saanut tällä kaudella seurata joukkuetta, jota voisi verrata vaikkapa vuoden 1963 mestaruusjoukkueeseen huikean menestyksensä takia. Jopa toriparlamenteissa on ennustettu Lukon menestyvän liigassa hyvin. Tälläkin hetkellä Lukko on sarjataulukossa ensimmäisellä sijalla 45 pisteellään, kun sillä on 17 ottelua pelattuna. Kuitenkin nyt raumalainen kiekkoyleisö elää suuressa jännityksessä, koska joukkueen ehdottoman tukipilarin, maalivahti Petri Vehasen on huhuttu siirtyvän kesken kauden kohuttuun KHL-liigaan.


Raumalaiset ovat kokeneet kauden aikana myös kauhunhetkiä, kun kapteeni Antti Laaksonen oli sivussa loukkaantumisen vuoksi hetken aikaa. Kuitenkin Laaksonen on taas kehissä entistäkin tehokkaampana. Lukon ulkomaalaiskiintiö on sekin ollut kovaa luokkaa. Uudet ulkomaalaishankinnat Jakub Petruzalek ja Kurtis McLean ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen ja heiltä on odotettavissa paljon tehoja. Mielenkiintoinen seikka on se, että syyskuussa kettupaidat voittivat kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla, mutta lokakuun otteluista kaksi Lukko voitti jatkoajalla ja yhden hävisi varsinaisella peliajalla ja silti kettupaidat porskuttavat edelleen sarjan kärjessä. Moni jääkiekon ystävä (itseni lisäksi) varmasti ihmettelee, miten tämä voi olla mahdollista. Mitä Rauli Urama on muuttanut valmennusfilosofiassaan vai onko tämä pelkästään pelaajien ansiota? Mitä joukkueen kasaamisessa tehtiin nyt oikein aikaisempiin kausiin verrattuna? Useana vuotena Lukko ei ole yltänyt menestykseen joten nyt tätä asiaa on ilmeisesti alettu miettimään Lukon johtoportaan toimesta.


Kaiken kaikkiaan, jos kauden tässä vaiheessa voisi veikata yhtä potentiaalista mestariehdokasta, niin se olisi – totisesti – Rauman Lukko.
 
Espoolainen ja ylpeä siitä
Suosikkijoukkue
Lukko
Vähän riippuu jäädytys siitäkin , ehtiikö Niskala voittaa mestaruuden. Jos ehtii niin menee Peten edelle ja voi jäädä 35 kokonaan jäädyttämättä. Jos ei niin sitten Pete seuraavana vuorossa, mutta ei nyt n viiteen vuoteen kuitenkaan.
Samoilla linjoilla, Honkaheimoa unohtamatta, vaikka ei maailmanmestari olekaan. Mutta missään nimessä ei mitään paitoja kattoon ennen kuin Niskala lopettaa ja siitä vähintään viisi vuotta eteenpäin. Oletuksella ettei Janne tee mitään jäähdyttelyjä Ässissä tms. Näistä kolmesta (Niskala Vehanen Honkaheimo) näillä tiedoilla jäädyttäisin vain Niskalan. Aikaisintaan n. 2025 jos ensi kausi olisi viimeinen. Mieluummin jäädytyksiä liian vähän kuin liian paljon.

Edit: jos mun olisi pitänyt päättää kumpi paita nostetaan kattoon, Torkki vai Hämäläinen niin olisin valinnut #13 silmää räpäyttämättä.

Vaikka Eepi on The pakki niin en olisi mieltäni pahoittanut vaikka 77 olisi jäänyt pois katosta. Toke pelasi kuitenkin uransa Lukossa Amerikan keikkaa lukuunottamatta. Pitää nostaa Tokelle hattua että lähti koittamaan ja pääsi ylhäälläkin pelaamaan. Kapteenina Eepi toki oli vuosia, mutta silti näistä kahdesta #13 olisi ollut valintani.
 
Viimeksi muokattu:
-Mikä vitun variantti-

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Pale Knuckles - EASHL
Honkaheimon mainitseminen jäädytyksistä puhuttaessa on kyllä aika huono vitsi. Parhaimmillaan toki hieno pelimies, muttei kuitenkaan edes lähellä sitä tasoa, että paitaa pitäisi kattoon hilata.
 
Raumalainen rämehomo ©Crapbag

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Honkaheimon mainitseminen jäädytyksistä puhuttaessa on kyllä aika huono vitsi. Parhaimmillaan toki hieno pelimies, muttei kuitenkaan edes lähellä sitä tasoa, että paitaa pitäisi kattoon hilata.
Samaa mieltä, varmasti kannattajien mielessä muistellaan lämmöllä mutta ei mitään syytä nostaa paitaa kattoon.

Vehasen paidan voisin nähdä katossa kyllä.
 
"Jos Lasse Kukkonen syötetään yksin läpi, on maailmankirjat sekaisin, helvetti saattaa jäätyä ja Lukkokin voittaa suomenmestaruuden." - Risto Leino

"Nyt hypättiin seivästä mut meiltä puuttu se seiväs." - Tero Lehterä SaiPan hävittyä Raumalla 8-0
Suosikkijoukkue
Lukko
Honkaheimon mainitseminen jäädytyksistä puhuttaessa on kyllä aika huono vitsi.
Voipi olla näinkin. Sanoisin kuitenkin että ei iso vitsi, pieni olisi ehkä lähempänä. Kuten edellä kirjoitin niin nostetaan mieluummin liian vähän paitoja kattoon kuin liian paljon.

Ei aihe edes ole ajankohtainen vielä moneen vuoteen. Annetaan nyt Nikenkin pelata uransa ensin loppuun ja palataan asiaan joskus ensi vuosikymmenen loppupuolella kuka tämän sukupolven edustajista olisi jäädytyksen arvoinen.
 
Viimeksi muokattu:
-Mikä vitun variantti-
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy