Petri Matikainen HIFK:n päävalmentajaksi

  • 889 691
  • 2 124

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Aika näyttää...

Matikaisella, kuten kaikilla muillakin, on sekä hyvät että huonot puolensa. Tuli sen verran tiiviisti seurattua miestä Bluesissa, että tohdin tuoda tässä muutaman esille. Modernisti ranskalaisilla viiruilla, totta kai. Eli:

+ Pitää aina omiensa puolta
+ Kuittivihko on käytössä
+ Elää tunteella joukkueen mukana, ei virkamieskiekkoa
+ Voittava valmentaja, vaikka sitä kirkkainta ei Bluesissa tullutkaan
+ Osaa ottaa median ja käsitellä paineet
+ Osaa käsitellä pelaajia, niin nuoria kuin vanhoja

Ja sitten se toinen puoli:

- Huonoimmillaan köyhän miehen Glen Hanlon. Seinään pää ja uudelleen, sitä rytmissä päivittäin mä teen... Eli pelilliset solmut on jonkun muun avattava. Ei siis maailman tietoviisain valmentaja.
-Jälleen yksi kiekkopiirien jargon-spesialisti: "Opintiellä ollaan, sotureita oltiin, me tullaan vielä..." Ei tsiisus...
-Ei tehnyt duuniaan palkkakauden loppuun asti. Normaali Petu olisi järjestänyt tarvittavan määrän hässäköitä & ylilyöntejä finaaleissa, jotta IFK:n keskittyminen olisi herpaantunut. Nyt taiston tauottua onnellisimmalta veikolta vaikutti Petri Matikainen, juuri ottelusarjan numeroin 4-0 hävinnyt valmentaja. Missä lojaliteetti, missä ammattiylpeys? Olisi luullut vituttavan, mutta kaveri oli kuin Naantalin aurinko. Nyt tiedämme miksi.

Summa summarum: Petu & IFK on mestarisuosikki no. 1. Mutta myös heikkouksia löytyy. Vuodatuksestani huolimatta iso käsi Petulle ja hänen Bluesissa tekemälleen työlle.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Matikaisen haastattelusta Ylelle poimin seuraavan lauseen:

"Taisteluelementti ja viimeiseen asti kaverin puolesta pelaaminen tulee varmasti olemaan kunniassaan myös ensi vuonna, Matikainen lupaa. "

Eli ensi kaudella tuskin jää enää kuittaamatta Nyholmin yms pelaajien telomiset.

Hienoa Petu!

Koko haastattelu täällä: Matikainen: Joukkueessa on HIFK:n traditiota | SM-liiga | Jääkiekko | YLE Urheilu | yle.fi

Mielenkiintoinen kausi tulossa! Todennäköisesti Petu on se kaveri joka palauttaa "ISON PAHAN" Nordikselle. Koko Matikaisen kikkarepertuaarin nähneenä voin takuuvarmasti olla samma mieltä muiden kanssa: Tutinaa ja tötinää tulee olemaan ja ISO PAHA IFK palaa iltapäivälehtien lööppeihin!
Ai että sitä parranpärinää ja kukkahattutätien jeesustelua....
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
palauttaa "ISON PAHAN" Nordikselle. kukkahattutätien jeesustelua....
Kiitos mielenkiinnosta, mutta Nordiksella ollaan oltu yhtäjaksoisen epäsäännöllisesti "7o-luvun" lopulta alkaen. Yhdestä uniikista maasturista luovuin juurikin sen takia että samanlaista autoa ajoi "kukkahattutäti", ostin toki isomman ja rumemman auton tilalle. Petu Matikaisen kanssa on outo tilanne, hän on ensimmäinen valmentaja vuosikausiin, (pl Shedden ja lievästi K.Jalonen) josta meikäläisellä on ns. hyvä fiilis. Aikaisempia hiippareita kohtaan on ollut jonkinlainen huono intuitio tms. heti alussa, Suhonen , Lehkonen, Backster jne, Aravirtaakaan en ole koskaan pitänyt juuri minään...Johtunneeko uuden rosterin leveydestä vai mestaruuden tuomasta euforiasta mutta Petu Matikaisen kohdalla tuli heti fiilis että "Nordiksen parkkipaikalla tavataan".
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse

Lämmittää kyllä. Olen kyllä samaa mieltä kuin Seppänen vaikkei Petu enää meillä olekaan ja vaikka olen myös sitä mieltä että se on hyvä ettei ole (koska aikansa kutakin). Hieno mies Petu on. Arvostan sata kertaa enemmän kuin edellistä koutsianne (mestaruudesta huolimatta). Olisi mahdotonta kuvitella Petua julistamaan vastustajan päävalmentajaa ämmäksi tai kieltäytymässä kättelemästä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään starttaa varsinaisesti HIFK:n pre-season ja haluankin toivottaa Petulle oikein menestyksekästä matkaa vähintään kahden kauden ajaksi punaisten käskijänä. Matikainen ei ole päävalmentajana voittanut vielä yhtään mitään ja Nokka jätti tiukat puitteet tulevaisuudelle. Olen aiemmin hiukkasen epäillyt Petun kykyä nousta sinne korkeimmalle, mutta viime kevät ynnättynä aiempiin Espoon loppukausiin antoi hyviä merkkejä potentiaalista. Mielestäni lähes kaikkien suurien ja menestyneiden valmentajien kohdalla voidaan nähdä nerouden ja hulluuden kulkevan käsi kädessä. Matikaisen "hulluutta" ei voi kiistää, mutta nyt on aika tuoda esiin lopullisesti se nerous. Kaksi kautta on aikaa ja käsissä on erinomainen joukkue ja taustat joukkueen kasaajasta hallitukseen on kunnossa. Matikainen saa minulta työrauhan vaikka ensimmäisellä kaudella majailisimme kellarijoukoissa, mutta kutina on selkeä, että näemme hyvää kiekkoa ja kärkikastissa, kuten viime kaudella. Spartalaisuus ja paskan syönti jäivät toivottavasti Espooseen. Tervetuloa Stadiin Petu!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petri Matikainen vei Bluesin niin pitkälle kuin oli mahdollista. 4 kautta päävalmentajana, joiden aikana 2 hopeaa sm-liigassa ja välieräpaikka CHL-liigassa ovat hienoja saavutuksia. Kakkosvalmentajana Matikainen voitti keväällä 2011 mm-kultaa Leijonissa, joten meriitit ovat vähän yli nelikymppisellä Matikaisella ennen HIFK-vuosia kohdallaan. Nälkää lisää varmasti se, että sm-liigassa Matikainen ei ole vielä voittanut päävalmentajana kultamitaleita ja HIFK kausina 11-12 ja 12-13 on varmasti huippuseura ja kultamitalisuosikki siinä missä korkeintaan muutama pahin kilpailija. Muut jäävät taakse, näin uskon.

Minimitavoite Petri Matikaiselle on välieräpaikka kaudella 11-12 ja oikea tavoite tietysti mestaruuden uusiminen, vaikka se on aina vaikeaa. Kausi alkakoon HIFK:n osalta Petri Matikaisen luotettavassa valmennuksessa 13.8.2011 pelien osalta Jokereita vastaan. 8,5 kuukautta pelejä ja juhliiko HIFK toista peräkkäistä mestaruutta ja Petri Matikainen ensimmäistä mestaruuttaan sm-liigassa, katsellaan ja nautitaan kaudesta 2011-12 taas kerran.
 

Fordél

Jäsen
Nyt kun on ensimmäiset pelit Petun opissa takana niin millaisen ensivaikutelman olette saaneet Petun HIFK:sta? Onko pelitavassa ja peluuttamisessa suurta eroa Jaloseen?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun on ensimmäiset pelit Petun opissa takana niin millaisen ensivaikutelman olette saaneet Petun HIFK:sta? Onko pelitavassa ja peluuttamisessa suurta eroa Jaloseen?

Kaikki kotipelit nähty so far. Tietysti kokoonpanot on eläny, mutta...

- Puolustuksen lähdöt/pelinavaukset pääsääntöisesti puolinopeita tai hitaita. Mun silmään ainakin Söde-Jokela kaksikko kiekotteli paljonkin jotta saisi hyvän syöttömestan. Pakit eivät nouse itsekseen hirveästi. Tosin ei meillä ole Maraa enää ja Kousakin on vasta aloitetullut pelinsä, joten...

- Sentteri tuo/pitää kiekkoa keskialueen ylityksessä, vastustajan siniviivalla/sen jälkeen kiekko joko jaetaan laitoihin tai kuljetetaan itse laatikkoon. Tämän nimenomaan sallii sentterien laatu.

- Suoraviivasuus varmasti/toivottavasti tulee vielä enemmän mukaan kuvioihin. Välillä meni mun papereissa liiaksi näpräilyksi vaikka toki paukutettiin myös komeita kuvioita silloin tällöin.

- Karvaus on ahnetta(kahdella tai jopa kolmella välillä). Lentokentillä voi tulla ongelmia pitää 60min tollasta menoa. Pakisto tukee keskialueen puolustusta hyvin. Pari kertaa tosin vastustaja ohitti koko viisikon nopealla klap-klap syötöillä(DIF matsi) ja oli läpiajossa. Ongelmia erittäin nopeiden jengien kanssa?

- HIFK:n oma maalialue on pyhä paikka missä muut ei juhli. Jopa junnut ovat oppineet tämän.

- Taklaukset joka vaihdossa eivät ole sallittuja vaan haluttuja, jopa vaadittuja. Koska viimeksi on nähty noin paljon taklaava HIFK? Kävikö joku viemässä sen(öh...Stigun?)Intohimoisuus, Fyysisyys, Kunnia- värssyn pukukoppiin?

Hyvältä näyttää tähän asti. Nyt vielä kun alkaa ykköskorin miehet heiluttaa verkkoja(ja torjumaan kiekkoja!) kuten viimekaudella niin ei mitään hätää. HIFK on tällä näkymin kuin naapuruston vihainen verikoira, joka käy haastamassa riitaa jokaisen vastaantulijan kanssa kuola suupielestä valuen hullunkiilto silmissä. Tai jotain sinnepäin.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koska viimeksi on nähty noin paljon taklaava HIFK? Kävikö joku viemässä sen(öh...Stigun?)Intohimoisuus, Fyysisyys, Kunnia- värssyn pukukoppiin?

Viime kevään pudotuspeleissä - tuo jengi oli fyysisempi kuin esim. Erkan ja Ramin punaiset aikanaan. Lisäksi HIFK:n karvaus oli pääpiirtettäin ahnetta läpi koko viime kauden runkosarjasta viimeiseen finaaliin. Myös maalinedusta oli pyhää aluetta viimekaudella ja lisäksi vastustajan maalinedustaa pyrittiin sekoittamaan mahdollisimman hyvin.

En ole nähnyt kuin yhden ottelun tältä kaudelta, joten en pysty oikeastaan analysoimaan mitenkään nykyisyyttä. Uskon Matikaisen tuovan suoraviivaisuutta ja ehkä pelaaminen painottuu enemmän puolustukseen eli näemme vähemmän maaleja kuin aiemmilla kausilla, mutta omiin kolisee vastaavasti vähemmän. Tästä syystä en näe mitenkään varmana HIFK:n ja Matikaisen tarvetta Järventien korvaajalle (taas tämä ikuinen korvaajuuskysymys), vaan Matikainen on uusi valmentaja, joka järjestää puolustuksen pelinappulat haluamaansa balanssiin, josta käsin on turha lähteä ynnäämään ja vähentämään menetyksiä yksi yhteen verrokina viime kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kävikö joku viemässä sen(öh...Stigun?)Intohimoisuus, Fyysisyys, Kunnia- värssyn pukukoppiin?

Stigun? Tiedätkö mitä tarkoitetaan "naisen raivolla"? Uskoisin, että -BR- näyttää sen sinulle jos et korjaa tuota... ;)

Rimpsu on nimittäin toki -BR-:n tekemästä tifosta.
 

Fordél

Jäsen
Kaikki kotipelit nähty so far. Tietysti kokoonpanot on eläny, mutta...

- Puolustuksen lähdöt/pelinavaukset pääsääntöisesti puolinopeita tai hitaita. Mun silmään ainakin Söde-Jokela kaksikko kiekotteli paljonkin jotta saisi hyvän syöttömestan. Pakit eivät nouse itsekseen hirveästi. Tosin ei meillä ole Maraa enää ja Kousakin on vasta aloitetullut pelinsä, joten...

- Sentteri tuo/pitää kiekkoa keskialueen ylityksessä, vastustajan siniviivalla/sen jälkeen kiekko joko jaetaan laitoihin tai kuljetetaan itse laatikkoon. Tämän nimenomaan sallii sentterien laatu.

- Suoraviivasuus varmasti/toivottavasti tulee vielä enemmän mukaan kuvioihin. Välillä meni mun papereissa liiaksi näpräilyksi vaikka toki paukutettiin myös komeita kuvioita silloin tällöin.

- Karvaus on ahnetta(kahdella tai jopa kolmella välillä). Lentokentillä voi tulla ongelmia pitää 60min tollasta menoa. Pakisto tukee keskialueen puolustusta hyvin. Pari kertaa tosin vastustaja ohitti koko viisikon nopealla klap-klap syötöillä(DIF matsi) ja oli läpiajossa. Ongelmia erittäin nopeiden jengien kanssa?

- HIFK:n oma maalialue on pyhä paikka missä muut ei juhli. Jopa junnut ovat oppineet tämän.

- Taklaukset joka vaihdossa eivät ole sallittuja vaan haluttuja, jopa vaadittuja. Koska viimeksi on nähty noin paljon taklaava HIFK? Kävikö joku viemässä sen(öh...Stigun?)Intohimoisuus, Fyysisyys, Kunnia- värssyn pukukoppiin?

Kiitos kattavasta vastauksesta! Kuulostaa aikalailla siltä, että Petu on ottanut Marjamäeltä oppia ja muuttanut pelitapaansa selkeästi kiekollisempaan suuntaan. Toki se oli nähtävissä viime kauden lopulla Bluesistakin, mutta ei ollut aivan varmaa, että sama meno jatkuisi HIFK:ssa. Toki kun katsoo HIFK:n materiaalia niin eipä siinä kannata mihinkään päättömään koohotukseen lähteäkään vaan pelata selkeästi kiekokontrolliin nojaavaa peliä, jossa on kuitenkin myös brändin mukaisia elementtejä. Siihen on mitä parhaimmat mahdollisuudet tolla materiaalilla.

Yksittäisenä seikkana on mielenkiintoista nähdä miten HIFK aikoo runkosarjassa hoitaa karvauksen. Jos oikein muistan pudotuspeleistä niin Jalosen aikana karvaus ei ollut ahnetta, mutta ilmeisesti Petu on tuonut tämän elementin peliin?

Uskoisin myös, että pakistoon hankitaan vielä kiekollista taitoa, jotta pakkien kiekolliseen peliin saadaan lisää leveyttä. Oma mutu on, että HIFK hankkii vielä rightin puolen pakin (ulkkari?), jolloin Petu saa rakennettua pakiston kätisyyksiltäänkin ideaaliksi.
 

trap

Jäsen
Red Machinen kuvailuista tuli mieleen lähinnä kausien 07-08 ja 08-09 Blues. Silloin varsinkin kotipeleissä Blues tuli usein hirvittävällä sykkeellä ja aggressiivisella karvauksella painaen pelin vastustajan päätyyn, ja monet voitot ratkaistiin jo alkurynnistyksen 2-3 maalilla. Vois kuvitella että ensi kaudella Nordikselta on vielä viime vuottakin pahempi paikka pelata.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stigun? Tiedätkö mitä tarkoitetaan "naisen raivolla"? Uskoisin, että -BR- näyttää sen sinulle jos et korjaa tuota... ;)

Rimpsu on nimittäin toki -BR-:n tekemästä tifosta.

Jenkkilässä on jotkut Irene ja sitä ennen Katrina- nimiset riehuneet. Mutta emmä halua mitään BR:n Pyhää Vihaa niskoilleni joten siitä syystä meditoin koko päivän anteeksiantoani jonka tässä nyt kömpelösti esitän Chandler Bing-tyyliin. BR saa tuopin niin halutessaan sitten jollain vierasreissulla vaikka.

trap: kyllä viimekaudella HIFK tuli himassa päälle kuin yleinen syyttäjä ja pelit ratkottiin usein ekan 12min aikana. Mutta kelpaa se toki taaskin.

Fordel: KJ karvas kotona ja trapitteli vieraissa(kuulostaako vaan mun korvaan kornilta?) kunnes pleijareissa teetätti tätä pelitilanteen mukaan jopa erien sisällä vaihdellen(ja tämä mykisti jopa paatuneen antiKJ:laisen).
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Jenkkilässä on jotkut Irene ja sitä ennen Katrina- nimiset riehuneet. Mutta emmä halua mitään BR:n Pyhää Vihaa niskoilleni joten siitä syystä meditoin koko päivän anteeksiantoani jonka tässä nyt kömpelösti esitän Chandler Bing-tyyliin. BR saa tuopin niin halutessaan sitten jollain vierasreissulla vaikka.

Kannattaa pitää pää ylhäällä... =D No ei vaan, perheen käyttöönhän slogan on tehty, mut kyllä mä voin silti sen tuopillisen ottaa. ; )
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Matikaiselta perus kaudenalushöpinät MTV3:lla.

Yksi pätkä vain särähti silmään: - Me pyrimme pelaamaan aina voitosta, viemään tilanteet loppuun asti.

Mikä vitun pyrimme? Ehei, IFK:n on pelattava voitosta ja vietävät tilanteet loppuun asti aina, ei vain pyrittävä siihen. Soliferilla on vielä opittavaa.
 

scholl

Jäsen
Alan tulla vanhaksi, kun olen ollut parin päivän ajan ihan varma, että otsikossa lukee Pentti Matikainen ja kuvitellut, että joku on nostanut esille jonkun vanhan ketjun.

Negatiiviset tunteet tätä uutta Matikaista kohtaan ovat kesän aikana pikkuhiljaa laimentuneet. Jännä nähdä mitä tuosta nyt tulee.
 

Stigu

Jäsen
Negatiiviset tunteet tätä uutta Matikaista kohtaan ovat kesän aikana pikkuhiljaa laimentuneet. Jännä nähdä mitä tuosta nyt tulee.
Muistelenkin ettet digannut Petun poliisitaustasta ja renttumaisesta pukeutumisesta. Onneksi pääsi on näköjään kääntymässä.

Petu on ainakin oma ihannevalmentajani IFK:n peräsimeen: tulisieluinen, karismaattinen, sanavalmis, meriittejä omaava, IFK-brändin mukaista kiekkoa suosiva valmentaja joka kaiken lisäksi avoimesti rakastaa IFK:ta ja omaa jengiään. Veikkaan, että nähdään värikäs, IFK-fanille mieleinen kausi, joka huipentuu vielä mitaliin. Kielikuvaa käyttäen: Solifer-miehellä on nyt allaan 1100-kuutioinen tuliterä Kawasaki, ja vain taivas on rajana.

Paljon on puhuttu Petun kuluttavasta pelitavasta ja sen aiheuttamista loukkaantumisista. Sen takia noita nuoria olisi ajettava sisään heti alkukaudesta lähtien, jotta he voisivat paikata mahdollisia avainpelaajien loukkaantumisia. Ja tietysti jengi huutaa vielä yhtä karalahtea puolustukseen ja petruzalekia hyökkäykseen. Nuo kun saadaan niin voidaan aivan hyvin pistää Ilmalan muukalaislegioonalle kampoihin mestaruustaistelussa.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petu on ainakin oma ihannevalmentajani IFK:n peräsimeen: tulisieluinen, karismaattinen, sanavalmis, meriittejä omaava, IFK-brändin mukaista kiekkoa suosiva valmentaja joka kaiken lisäksi avoimesti rakastaa IFK:ta ja omaa jengiään. Veikkaan, että nähdään värikäs, IFK-fanille mieleinen kausi, joka huipentuu vielä mitaliin. Kielikuvaa käyttäen: Solifer-miehellä on nyt allaan 1100-kuutioinen tuliterä Kawasaki, ja vain taivas on rajana.
Petu voi olla kaikkea tuota, mutta yksi asia äijässä vituttaa vielä jonkun aikaa yli kaiken. Sukunimi.

Petulla ei muuten ole vielä 1100-kuutioista tuliterää Kawasakia vaan joku baut 500-kuutioinen peli. Enkä tiedä kummasta mättää, joko Nybari ei halua ostaa hänelle tuota leikkikalua vaikka kaiken järjen mukaan fyrk finns, tai sitten se on Petun mielestä liian kova peli ja hän ohjaa mieluummin vähän kevyempää kalustoa.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Tappio huomenna ja kenkää....

Vähän tosiaan pelkään, että tämä kaveri ei oikein ymmärrä HIFK:n tarjoamia resursseja vaan peluuttaa kaiken maailman toivotaan, toivotaan tapauksia HIFK:ssa.
 

scholl

Jäsen
Muistelenkin ettet digannut Petun poliisitaustasta ja renttumaisesta pukeutumisesta. Onneksi pääsi on näköjään kääntymässä.

Ei pää ole kääntynyt. En pidä siitä, että hän on paskansyöjä ja epäsiisti.
IFK:ssa pitää olla itsevarma, eikä alistuva. Sen takia valmentaja ei ole nyt IFK:n näköinen pätkääkään, kun paskaa syö. Vastenmielisyys on kesän aikana laimentunut, koska hän on antanut kannanottoja, jossa on kertonut halunneensa Nordikselle, mikä on tietysti loistava asia, enkä ole täysin luopunut toivosta sen suhteen, että hänet kärrättäisin parturiin, jotta islamparta ja epäsiisti hippitukka lähtisivät vielä ennen kauden alkua. Tarvitaan sellaista rondennismäistä kuria, joka tekee valmentajasta vielä salonkikelpoisen.

Samaa mieltä kuin tiki10 siinä, että spartalaisuuden varjolla peluutetaan jätkiä, jotka eivät osaa pelata lätkää. Bayernissa van Gaalille ehdoteltiin vuosi sitten kesällä seurajohdon toimesta vaikka mitä nimimiehiä niin van Gaal vastasi, ettei hän halua uusia pelaajia, vaan peluuttaa nuoria tietyillä paikoilla. Kausi meni päin persettä. Petulle jos tarjotaan jotain nimimiestä niin hän ei todennäköisesti osaa sitä arvostaa, vaan peluuttaa mielummin koohottajia. Siinä mielessä voi olla, että palaamme takaisin Baxterin aikaan ja loukkaantumisetkin ovat kaikki vain huonoa säkää.
 

scholl

Jäsen
Nuo kun saadaan niin voidaan aivan hyvin pistää Ilmalan muukalaislegioonalle kampoihin mestaruustaistelussa.

En kyllä usko, että Jokerit on tälläkään kaudella välierissä. Ihan hyvin voi tulla taas joku kunniakas 7. sija. Heillä ei kuitenkaan ole mitään omaa identiteettiä luotu. Menee useampi kausi ennenkuin siihen pystyvät, eikä se tapahdu ex-IFK pelaajilla, vaan heidän pitää hankkia oman tyylisiä pelaajia. Se on ihan sama onko siellä nyt ulkomailta tulleita Esa Pirnes vai Jarkko Ruutu vai mitä muita näitä jätkiä on, jotka käyvät vain nostamassa palkkaa ja vähän harrastamassa mukapelailua, kun ei ole siinä touhussa yhtään sydän mukana. Yksi Janne Lahti ei voi tehoillaan kahtai kautta pitää venettä yksistään pinnalla.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Vähän tosiaan pelkään, että tämä kaveri ei oikein ymmärrä HIFK:n tarjoamia resursseja vaan peluuttaa kaiken maailman toivotaan, toivotaan tapauksia HIFK:ssa.

Mihin tämä näkemys tarkalleen ottaen perustuu? Siis jos meillä on kasassa jengi, joka koostuu pääasiallisesti viime kevään mestareista, niin mielestäni on ihan luonnollista, että sillä rungolla voidaan lähteä kauteen. Ja mahdollisesti pöytälaatikossa on jo muutama artistisoppari valmiina. Matikaisella on kuitenkin muistaakseni aina ollut Bluesissa hyvä ykkösmaalivahti, joten jos Juuso ei toivu piakkoin, uskoisin tällaisen kaverin olevan hyvin nopeasti haussa.

Täällä on nyt taas joillain mennyt kusi housuun naapurin "kovasta" rosterista ja jostain Jarkko Ruudusta. Unohdetaan tyystin se jengi, mikä meillä on kasassa sekä Matikaisen osaaminen, joka jumalauta sentään vei viime kaudella tsiljoona kertaa tämänhetkistä IFK:ta heikommalla materiaalilla pelanneen Bluesin finaaliin saakka.

Itselläni on vahva usko siihen, että IFK tulee aloittamaan kautensa vahvasti heti huomisesta alkaen, ja että meidän kakkosessa Hirschovits-Somervuori tulee tarjoamaan yllin kyllin tulitukea Peltoselle ja Granlundille. Tämän lisäksi olisi sitten kokoonpanossa vielä viime kevään superketju Nyholm-Liivik-Pöysti ja tutkapari Wirtanen-Kuhta.

Pakkiostoksille saatetaan joutua piakkoinkin Melartin pitkän poissaolon takia, mutta toisaalta tällä hetkellä noita suomalaisiakin ok-peruspuolustajia on markkinoilla ihan kivasti. Esim. joku Antti Bruun olisi hyvä haku tuohon kolmospariin Kurvisen seuraksi.

Tämä kirjoitus meni nyt osittain jo off-topic, mutta itse luotan nimenomaan Matikaisen kykyyn piiskata tehot irti materiaalista. Meillä on sitten Nybondas siinä toimistolla sparraamassa Petskua mahdollisten vahvistusten tarpeellisuudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös