Pesiskesä -07

  • 68 856
  • 482

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
NJ jatkaa nousukiitoa ja haki makean voiton Kiteeltä... Kuopiota vastaan peli kulki jo Sunnuntaina mukavasti ja homma on jatkunut. Mahtavaa!

JoMa on myös jonkunlaisessa nousu kiidossa ja Kiri ehkä hieman kangistumassa. Ihmeen hyvin kiri pelasikin alkukaudesta täytyy sanoa. Jos Eerikäinen vielä lähtee niin katsotaan mitä tapahtuu.

Kuulin tänään myös huhua että yksi seura olisi talous vaikeuksissa ja palkat olisivat jääneet maksamatta... eikä nyt puhuta Oulusta : ) En viitsi sen kummemmin sanoa mihin joukkueeseen huhu liittyi.
 

JLei

Jäsen
Kuopion lukkari Mikko Lahtinen sairastaa kilpirauhassyöpää.

Voimia täältäkin, toivottavasti tämä hieno lukkari nähdään vielä pelikentillä!

Lukkareista tuli mieleen, että eilisessä Veikkaajassa on ilmeisesti spekuloitu taas Jukka Holttisesta. Tällä kertaa Holttisen perässä olisi sarjan hännillä sinnittelevä Oulu.

Nauratti. Lähes kymmenen vuoden takaisista asioista johtuen Holttisen ja Lipon välit eivät taida vieläkään olla kovin lämpimät. Saatavista on kiistelty viime vuosiin asti, joten tuskinpa uusi yhteistyö kumpaakaan kiinnostaa.

Holttinen itsekin yksiselitteisesti kumoaa eiliset huhut tämän päivän Karjalaisessa. Oulu on hänen mukaansa liian kaukana, joten sinne mies ei ainakaan lähde. Lisäksi Holttinen toteaa, että ihmeitä pitää tapahtua, jos hän vielä pelaa.

Tiedä sitten mikä luokitellaan ihmeeksi, pieni takaportti siis kuitenkin puheiden perusteella jää. Joten jos Joensuun lukkari Jaakko Hirvonen vaikka loukkaantuisi, niin mitä saattaisiko Holttinen vielä innostua. Tai entä jos Kuopio uusimman uutisen myötä kysyy avuksi, olisikohan se liian kaukana?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuopion lukkari Mikko Lahtinen sairastaa kilpirauhassyöpää. Ilmeisesti syöpä on hyvänlaatuinen, koska se tullaan leikkaamaan juhannusviikolla? Toivottavasti leikkaushoito auttaa Mikkoa taistelussa syöpää vastaan.

Luin saman, ja ikävä uutinenhan tuo on. Pesäpalloa en seuraa, mutta aina nuorten ihmisten syöpätapaukset pistävät miettimään. Kilpirauhassyöpä on kaiketi melkoisen helposti hoidettavissa, mikäli se on jäänyt paikalliseksi. Eräs jollain tapaa tuttu sairastui myös tuohon nuorena, mutta parani täysin ja elää normaalia elämää.
 

JLei

Jäsen
KPL:n lukkari Toni Kohonen tilittää Urheilulehden nettisivujen haastattelussa hiukan tuntemuksiaan joukkueeltaan surkeasti menneestä alkukaudesta.

Mielenkiintoisimmalta vaikuttaa haastattelun seuraava kohta.

Urheilulehti kirjoitti:
Kohosen mielestä pelaajien on syytä katsoa peiliin myös syvällisemmin.

"Sanon suoraan, että kun olemme pelanneet nämä kaksi peliä alta pois ennen juhannusta, niin sitten täällä pitää tehdä päätöksiä. Niillä, jotka haluavat sitoutua tähän joukkueeseen ja jotka ovat valmiita tekemään työtä koko sydämellään, on varmasti käyttöä, muilla ei", Kohonen lataa.

Jäin vaan miettimään, kumpaankohan joukkoon lukkari kaiken tämän jälkeen itse kuuluu.
 

JLei

Jäsen
Tiedä sitten mikä luokitellaan ihmeeksi, pieni takaportti siis kuitenkin puheiden perusteella jää. Tai entä jos Kuopio uusimman uutisen myötä kysyy avuksi, olisikohan se liian kaukana?

Ihme on tainnut jo tapahtua, sillä Holttinen juttelee jo erittäin positiiviseen sävyyn paluustaan - ja nimenomaan lukkaria etsivän Puijon lautasen herraksi.

Linkki Karjalaisen juttuun:

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Urheilu/holttinen_pupen_kiikarissa_3451990.html

Näinköhän konkarilukkari nähdään sittenkin vielä kentillä?
 

jeke

Jäsen
Ihme on tainnut jo tapahtua, sillä Holttinen juttelee jo erittäin positiiviseen sävyyn paluustaan - ja nimenomaan lukkaria etsivän Puijon lautasen herraksi.

Linkki Karjalaisen juttuun:

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Urheilu/holttinen_pupen_kiikarissa_3451990.html

Näinköhän konkarilukkari nähdään sittenkin vielä kentillä?


Savon Sanomissa on hiukan laajempi katsaus PuPen kartoituksista harmittavasti sairastuneen Lahtisen korvaajaksi. Holttinen nostetaan vahvasti tapetille, mutta toisena korvaajana lehti esittelee "Tahkon kirjoissa olevan lupaavan nuorukaisen Iiro Haimin". No Afan, onko pelimies?

Jutussa haastatellaan pelinjohtaja Eero Pitkästä, joka luonnollisestikin toteaa, että Sami Haapakosken siirto lukkarin tontille olisi viimeinen vaihtoehto, vaikka uskallan melkein väittää, että hän pärjäisi lautasen ääressä esitetyistä nimistä parhaiten, kun otetaan huomioon Holttisen pelaamattomuus. Haapakoskea kun ei ole varaa irrottaa polttolinjasta, jossa mies liikkuu eestaas kuin maasusi, ainakin jos joukkue nyt haikailee kuuluttamansa mestaruuden perään.

Ja mitä tuohon mestaruuden tavoitteluun nyt tulee, vaikka Lahtinen olisikin kunnossa, niin ei mielestäni ruusuiselta näytä. Ulkopelissä on suuria ongelmia etu- ja takakentän suhteen, ja nimenomaan tuntuu, ettei näillä tonteilla materiaali riitä, vaikka polttolinjan akseli Tervo-Kapanen-Haapakoski-Haataja onkin mestaruustasoa.
 

Afan

Jäsen
Holttinen nostetaan vahvasti tapetille, mutta toisena korvaajana lehti esittelee "Tahkon kirjoissa olevan lupaavan nuorukaisen Iiro Haimin". No Afan, onko pelimies?
Kyllähän Haimi yksi lupaavimmista nuorista lukkareista on. Pääsi Tahkossa lautasen ääreen jo viime kesän alussa, kun Riku Rantasen käsi ei ollut kunnossa ja esiintyi kylmäpäisen röyhkeästi edukseen. Hyppy mestaruutta tavoittelevan joukkueen lautasen äärelle olisi toki kova haaste.

Toinen juttu on se, että ainakin tällä hetkellä Haimi on sivussa loukkaantuneena. Jalassa taisi jotain olla, ja jos oikein muistan eikä ennuste ole muuttunut, on sivussa vielä jonkin aikaa.

A-nuorten superissa Haimi on muuten pelannut neljä ottelua ja lyönyt 25 juoksua...

Ja samaa mieltä olen jeken kanssa siitä, että Haapakoski olisi varmasti paras valinta lukkarin tonttia ajatellen, mutta ei välttämättä paras vaihtoehto PuPen kokonaisulkopelin kannalta.
 
Suosikkijoukkue
Blues
Vimpelin vedon kotitaika kestää, nimittäin eilen kaatui puijo armottoman taistelun jälkeen. Selvästi näkee, että joukkueessa on hyvä meininki, ja että taistelutahto ja moraali ovat huipussaan.
 

JLei

Jäsen
Vimpelin vedon kotitaika kestää, nimittäin eilen kaatui puijo armottoman taistelun jälkeen. Selvästi näkee, että joukkueessa on hyvä meininki, ja että taistelutahto ja moraali ovat huipussaan.

Mielellään lukisi samalla kahta riviä enemmänkin vaikkapa Vimpelin joukkueesta tai sitten eilisestä pelistä, josta olisi tuloksen perusteella paljonkin kerrottavaa.

Ja samalla kun muita asiasta moitin, niin kirjoitellaan muutama rivi huomioita eiliseltä, jolloin Joensuu ja Oulu mittasivat paremmuutensa.

Oulu oli suoraan sanoen uskomattoman huono. Vaikka Joensuu on hyvässä nousuvireessä, se ei todellakaan yksin selitä Oulun vaisuutta. Eilen ainoa onnistuja lyönneissään oli Antti Vihtkari, muuten Lipolta kaikkiaan lähinnä onnetonta pelaamista.

Tilanteen rakentelu on puhtaasti kiinni Pasi Pohjolasta, joka tulee mahdollisuuksien mukaan aina etutilanteessa lyömään. Jos pomppu onnistuu, kolmostilanne syntyy - mutta muita eväitä takatilanteiden tekemiseen ei ole.

Eilen tilanne kuivui usein Antti Vihtkarin käsittämättömän hitaaseen etenemiseen. Pohjolan pomppu osui paloon johtaneissakin tilanteissa kohtuullisen hyvin ruutuun, mutta Vihtkari ei vaan ehtinyt. Lippo kärsii pahasta etenijäpulasta, kun Vihtkari tuolla nopeudella useimmiten etenee. Ykkösenä pelaavan Paavo Pellon taso ei tahdo riittaä kunnon kärkietenijäksi.

Lippo pelaa käsittämättömän vaisusti, pitkä kesä on oululaisille tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

JLei

Jäsen
Joensuun suunta on sen sijaan päinvastainen kuin Lipolla. Kärkijoukkueita vastaan eivät resurssit oikein riitä, mutta samantasoiset vastustajat ovat viime aikoina kaatuneet kevyesti. Yleensä mainiosti kulkeva kärki ei eilen onnistunut, mutta häntäpäästä löytyi apuja tilanteiden rakentamiseen. Kotiutuksissa kovin paljon on kiinni siitä, onnistuuko Mika Laukkasen tai Markku Hylkilän kumura. Eilen onnistui, mutta aina ei ole onnistunut.

Ehkäpä suurimpana ongelmana Joensuulla on siis edelleen kotiuttajien puute - liikaa on Laukkasen epävarman kumuran varassa. Ulkopeli kyllä toimii mainiosti, eikä alkukaudella nähtyjä virheitä enää enemmälti tule. Sapluuna on löytynyt, joten jokainen tietää ulkokentällä tismalleen oman tonttinsa ja tehtävänsä.

Kovakätisiä polttajia löytyy linjasta, ja lukkari Jaakko Hirvonen nostaa koko ajan tasoaan saatuaan viimeinkin turhan arkailun pois pelistään. Fyysisesti Hirvonen on luultavasti superpesislukkareiden häntäpäätä, mutta sen sijaan peliälyssä joensuulainen näyttää päihittävän useimmat saman sarjan kollegat. Hirvonen aistii yllättävän usein vastustajan merkin, ja saa näin ollen ohjattua ulkokenttää ja annettua vääriä maukkaisiin paikkoihin.

Nykyään Hirvonen pystyy haastamaan lyöjää hiukan myös nollatilanteessa, sillä jonkunlainen "tolppa" on aiemmasta poiketen hallussa. Hirvosen ehdoton bravuuri ovat vaihtotilanteet, joita mies pystyy pienikokoisena lukkarina häiritsemään ilkeän matalilla syötöillään. Pakko onkin pystyä, sillä heittokäsi ei ole edelleenkään superpesistasolle kummoinen, joten etenijä pystyy kakkosella kohtuullisen hyvin kärkkymään. Räväkät liikkeet ketterällä Hirvosella on, mutta heitto ei lähde kädestä aivan yhtä julmetusti kuin monilla muilla lukkareilla.

Joensuun suunta on eteenpäin, mutta kovimpia vastustajia joukkue tuskin silti pystyy tällä kaudella juurikaan voittamaan. Sarja on erittäin tasainen, joten mielenkiintoa katsomoissa istumiseen pitäisi ihmisillä riittää.
 

Sammeri2

Jäsen
Tällainen uutinen Kalevan sivuilta:


"Miesten superpesiksessä toisena oleva Puijon Pesis on saanut vihdoin lukkariasiansa järjestykseen. Kouvolan Pallonlyöjien Stefan Sburatura, 26, siirtyy Kuopioon loppukauden kattavalla sopimuksella.

Sburatura korvaa PuPessa kilpirauhassyöpään sairastuneen Mikko Lahtisen. Sburatura on pelannut vuodesta 2000 alkaen Kouvolan riveissä. Superpesiksessä hänellä on menossa kahdeksas kausi. Pesäpalloilun ensioppinsa Sburatura on saanut Kuusankosken Puhdissa."
 

JLei

Jäsen
Sääntönikkareille pohdittavaksi viime tiistain Kitee-Joensuu -ottelusta tilanne, joka jäi kovasti askarruttamaan. Pelituomarina kamppailussa toimi Antti Aine.

Kyseessä oli kahden palon ajolähtö ja vuorossa olleen lyöjän viimeinen lyönti. Joukkue haki tilanteessa yhtä juoksua, joten ykkösellä ja kakkosella olleet etenijät seisoivat pesässä. Kolmoselta pelaaja lähti normaalisti etenemään, mutta lyönti jäi etumiehelle kopiksi. Muut etenijät olivat kopinottohetkellä lähtöpesässä.

Kopin jälkeen heitetty polttoheitto lipsahti kotipesästä ohi, joten kotipesään ei paloa tullut. Samalla etupesille jääneet pelaajat etenivät harhaheiton myötä seuraaville pesälle, vaikka lyönti oli koppi. Tuomaristo ei millään tavalla reagoinut, joten etenijät vain haavoittuivat ja lyöntivuoro jatkui tyhjään kenttään.

Katsomossa monia jäi kovasti ihmetyttämään, millä perusteella kopinottohetkellä kiistatta pesillä seisseet etenijät saivat kopin jälkeen edetä. Jos jollain sääntönikkarilla on tähän mieltä askarruttavaa kysymykseen vastaus, niin olen kiitollinen. Vai oliko kyseessä sittenkin tuomarivirhe? Ja jos oli, niin mikä olisi ollut oikea tuomio, kenet olisi itse asiassa pitänyt polttaa?

Superpesiksessä tilanne on harvinainen, mutta alasarjoissa luultavasti tuollaistakin tapahtuu useammin. Joten kai tuosta joku tulkinta siis löytyy, vaikka arkijärjellä ajateltuna kopin jälkeen ei saisi edes ajolähdössä edetä.
 

Sammeri2

Jäsen
Simo siirtyy Tahkoon

suora lainaus Ylen sivuilta:

"Neljä kertaa superpesiksen lyöjäkuninkuuden voittanut Simo Eerikäinen siirtyy Jyväskylän Kiristä Hyvinkään Tahkon vahvuuteen.
Eerikäisellä oli sopimus Kiriin, joka kesti juhannustaukoon saakka.
Sopimuksen mukaan Eerikäisen olisi pitänyt ilmoittaa jatkoaikeistaan Kirille viimeisen pelin jälkeisenä päivänä klo 16 mennessä. Eerikäisen ilmoitus siirrosta tapahtui klo 16.15.
- Jyväskylä piti sitä selvänä, että olen heidän mies loppukauden. He haluavat tästä nyt jotain sanktiota, rahaa tai jotakin, Eerikäinen kertoi YLE Urheilulle."
 

Afan

Jäsen
Todella upea uutinen! Legenda palaa kotiin. Ja tulee Tahkossa tärkeään rooliin myös pelillisesti. Olen nimittäin pitänyt Tahkon suurimpana heikkoutena kovan luokan jokerikotiuttajan puutetta, kun Riku Tainiosta ei siihen vielä ole. Simosta sen sijaan on yhä edelleen, sen on alkukausi osoittanut. Ja Simon takana pääsee Tainiokin moukaroimaan huomattavasti vähemmillä paineilla.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kyseessä oli kahden palon ajolähtö ja vuorossa olleen lyöjän viimeinen lyönti. Joukkue haki tilanteessa yhtä juoksua, joten ykkösellä ja kakkosella olleet etenijät seisoivat pesässä. Kolmoselta pelaaja lähti normaalisti etenemään, mutta lyönti jäi etumiehelle kopiksi. Muut etenijät olivat kopinottohetkellä lähtöpesässä.

Kopin jälkeen heitetty polttoheitto lipsahti kotipesästä ohi, joten kotipesään ei paloa tullut. Samalla etupesille jääneet pelaajat etenivät harhaheiton myötä seuraaville pesälle, vaikka lyönti oli koppi. Tuomaristo ei millään tavalla reagoinut, joten etenijät vain haavoittuivat ja lyöntivuoro jatkui tyhjään kenttään.

Luettuani tekstisi, pidin ensin oikeana tuomiona, mutta sääntöjen tutkailu totesikin sen (luultavasti) vääräksi tuomioksi.

Säännöissäkään ei varsinaisesti ollut ko. tilanteeseen mitään pätevää ratkaisua, mutta jos oikein tulkitsin pykäliä 36 ja 40 yhdistelemällä, ajolähdössä pesään kopin aikana jäävillä etenijöillä on vaihtopakko, eli ns. tuplahaavoja ei voi tehdä, mutta pelaajat kuitenkin saisivat edetä vasta siinä vaiheessa, kun pallo on käynyt kotipesässä, mikä siis vasta aiheuttaa koppilyönnin raukeamisen. Pallo ei ymmärtääkseni Kiteellä käynyt kotipesässä pelaajan hallussa ennenkuin etupesän etenijät kirmasivat?

Harvinainen tilanne kyllä kieltämättä, eipä ollut omalla urallani vastaavaa tullut vastaan.
 

Mr.X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
suora lainaus Ylen sivuilta:

"Neljä kertaa superpesiksen lyöjäkuninkuuden voittanut Simo Eerikäinen siirtyy Jyväskylän Kiristä Hyvinkään Tahkon vahvuuteen.
Eerikäisellä oli sopimus Kiriin, joka kesti juhannustaukoon saakka.
Sopimuksen mukaan Eerikäisen olisi pitänyt ilmoittaa jatkoaikeistaan Kirille viimeisen pelin jälkeisenä päivänä klo 16 mennessä. Eerikäisen ilmoitus siirrosta tapahtui klo 16.15.
- Jyväskylä piti sitä selvänä, että olen heidän mies loppukauden. He haluavat tästä nyt jotain sanktiota, rahaa tai jotakin, Eerikäinen kertoi YLE Urheilulle."

Tämän pesiskesän ylivoimaisesti paras uutinen! Olen seurannut Simon uraa kohtuullisen läheltä pikkupojasta asti ja olin viime syksynä haikein mielin, kun Brena kertoi homman olevan paketissa.
Jo pelkästään uran jatkuminen oli loistojuttu, mutta paluu takaisin kotiin kruunaa kaiken!

Kaiken lisäksi Simo on tänä kesänä hyvin harjoitelleena paljon paremmassa vireessä kuin viime vuonna, jolloin tuli niin ikään Hyvinkäälle kesken kauden. Vaikka Brena sanoikin, ettei "halua" heti isoa roolia jne, niin vastuuta on luvassa kosolti - siksi heikosti pääkotiuttajana tähän asti toiminut Riku Tainio on pelannut.

Vesikielellä huomista ja ennen kaikkea seuraavaa kotiottelua odottaen!

Ei muuta kuin ukkoa kotiin ja kellot soimaan, Simo!
 

Sammeri2

Jäsen
Oli aamun Keskisuomalaisessa, että Kiri on asettanut vaatimuksen ettei Simo saa pelata Kiriä vastaan. Lehti-jutussa ei mainittu oliko asiasta päästy yksimielisyyteen, Tahko ei asiaa hyväksy joka on aika luonnollista.
 

JLei

Jäsen
Luettuani tekstisi, pidin ensin oikeana tuomiona, mutta sääntöjen tutkailu totesikin sen (luultavasti) vääräksi tuomioksi.

Näin se on minustakin nähtävä. Omien pohdintojen ja myös muilta kuultujen näkemysten perusteella tuomaristo teki tilanteessa virheen.

TaoTao kirjoitti:
Pallo ei ymmärtääkseni Kiteellä käynyt kotipesässä pelaajan hallussa ennenkuin etupesän etenijät kirmasivat?

Ei tietenkään, muutenhan tuossa ei olisi mitään epäselvää.

Säännöissä ei missään kohtaa ilmene, että ajolähtö millään tavalla muuttaisi oikeutta edetä kopin jälkeen. Kopin jälkeen edennyt pelaaja ei sitä paitsi voi loogisesti ajateltuna millään perusteella ainakaan haavoittua. Näin ollen etupesien etenijät haavoittanut tuomio ei voinut olla oikea.

Pallo ei käynyt kotipesässä lukkarin hallussa, joten etenemisoikeutta ei ollut. Ykköselle syntyi ilmeisesti tuplahaava, koska lyöjä ehti sinne laillisesti (saa edetä myös kopin jälkeen) ja pesällä oleva etenijä seisoi kopinottohetkellä pesässä. Sen sijaan kakkoselta kopin jälkeen edennyt pelaaja olisi tuomarin pitänyt kaiketi palauttaa lähtöpesälle.

Ajolähdössä on vaihtopakko, joten seuraavaksi ulkokentän olisi kannattanut pakottaa kakkoselle palautettu pelaaja etenemään (mikäli pallo on käynyt kotipesässä lukkarin hallussa) heittämällä pallo kakkoselle. Palo olisi sitten syntynyt koskettamalla pallolla etenijää tai tämän edetessä heittämälle pallo kolmoselle ennen etenijää. Jos pallo ei ole kopin jälkeen käynyt missään vaiheessa kotipesässä ulkopelaajan hallussa, kakkosella oleva pelaaja ei voi ilmeisesti edetä edes pallon ollessa kakkosella, jolloin kosketuspalo olisi tilanteessa ainoa mahdollisuus.

Jos taas ulkokenttä ei älyä palautuksen jälkeen heittää palloa kakkoselle ja polttaa samalla etenijää, peli ilmeisesti jatkuisi normaalisti. Jos lukkari syöttää, niin kakkoselle jääneellä etenijällä on normaalit etenemisoikeudet ja ajolähtö raukeaa.

Tämän ajattelun perusteella oikea tuomio tilanteesta olisi ollut yksi palo (mikäli ulkokenttä polttaa kakkosella olleen etenijän). Ymmärtääkseni kenttä ei voi sääntöjen mukaan mitenkään ainakaan tyhjentyä neljään haavoittumiseen.

Nyt on pohdiskeltu, hauskahan näitä kiemuroita on miettiä.
 
Yhtä kaikki, kakkosella ollut etenijähän teki suurimman virheen, sikäli kun oli pesässä kopinottohetkellä. Hänenhän kannattaisi juurikin kopin jälkeisen harhaheiton vuoksi olla vähintään askeleen verran irti pesästä, että pääsee tarvittaessa liikkumaan, turvattiin sitten juoksua tai ei. Ykkösellähän tätä ongelmaa ei tuplahaavan vuoksi ole.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Katsomossa monia jäi kovasti ihmetyttämään, millä perusteella kopinottohetkellä kiistatta pesillä seisseet etenijät saivat kopin jälkeen edetä..

Olipa kyllä kerrassaan erikoinen tilanne. Pesäpallossa on kyllä muutamia muitakin tilanteita mihin sääntökirja ei suoranaista tulkintaa kerro. Pelin kannalta tämäkään tilanne ei kai ollut kovin ratkaiseva?


Edit: korjaus pois, luin huolimattomasti Jlein viestin.
 

JLei

Jäsen
Yhtä kaikki, kakkosella ollut etenijähän teki suurimman virheen, sikäli kun oli pesässä kopinottohetkellä. Hänenhän kannattaisi juurikin kopin jälkeisen harhaheiton vuoksi olla vähintään askeleen verran irti pesästä, että pääsee tarvittaessa liikkumaan, turvattiin sitten juoksua tai ei. Ykkösellähän tätä ongelmaa ei tuplahaavan vuoksi ole.

Noinhan se taitaa mennä. Eli täällä pohdittu tilanne tuomittiin oikein, mikäli kakkosella ollut etenijä oli kopinottohetkellä irti pesästä. Mutta mikäli etenijä seisoi pesässä, ei kenttä voinut mitenkään tyhjentyä haavoihin.

paze kirjoitti:
Olipa kyllä kerrassaan erikoinen tilanne. Pesäpallossa on kyllä muutamia muitakin tilanteita mihin sääntökirja ei suoranaista tulkintaa kerro. Pelin kannalta tämäkään tilanne ei kai ollut kovin ratkaiseva?

Ei ollut, mutta mukava näitä silti on pohdiskella. Eihän sillä ole periaatteessa mitään väliä, miten ratkaisevaksi keskusteluttanut tilanne lopulta muodostuu.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Katsomossa monia jäi kovasti ihmetyttämään, millä perusteella kopinottohetkellä kiistatta pesillä seisseet etenijät saivat kopin jälkeen edetä.
Kyseessähän oli ajolähtö ja kolmas, eli viimeinen lyönti. Pelaajilla oli siis etenemispakko ja näin ollen ei ole mitään merkitystä milloin pelaajat lähtevät pesästä. Jos lyönti olisi ensimmäinen tai toinen, jolloin etenemispakkoa ei olisi, pelaajat eivät voisi edetä kopin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Jaahas, se olisi kesän ensimmäinen (ja viimeinen) pesäpallomatsi kohta käsillä. Jumbofinaalissa kohtaavat Oulun Lippo ja Jyväskylän Kiri. Liposta mielenkiintona on saadaanko tällä kertaa jopa juoksu aikaiseksi. Ensimmäinenhän kohtaaminen Jyväskylässähän oli runsasjuoksuinen ja sen jälkeen on tahti hieman Lipolla hiipunut, viime otteluissa ollut tapana lie yksi lyöty juoksu tai sitten ollaan kokonaan lyömättä juoksuja :)

Kirin ehdoton mielenkiinnon kohde on Tallbacka, loistavat suoritukset Itä-Lännessä, josta lisääntynyt itseluottamus antaa miehelle rahkeet puhkoa Lipon sysipaskan ulkokentän miten haluaa. Veikataan nyt 0-2 (1-4,0-9).

Oulussa on palattu niihin aikoihin kun Lippo pelasi viimeksi ykkösessä. Korhosen aika täytyy olla ohi, ja uusien ihmisten on aika aloittaa nousu pohjalta. On se kumma, että Oulussa aina täytyy valahtaa paska housuun joka lajissa, ennenkuin uskotaan.

ps. Kai sieltä vielä olutta ja makkaraa saa?=)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös