Estämisellä ei voi edetä, joten on ihan sama miten tulkittiin sen jälkeinen peliteko kun estäminen oli jo tapahtunut. Silläkään ei ole siis mitään merkitystä, mitä ulkopelaaja pallolla olisi tehnyt tilanteen jälkeen. Lisäksi No call -tilanne voi syntyä vain kärkietenijän kanssa, ei siis ikinä takaetenijän. En keksi yhtään sääntöjen mukaista ratkaisua tuomarien tuomiolle.
Oikeusmurha.
Niin, siis nimenomaan sitä tarkoitan että tuomaristo olisi ajatellut, ettei ykkösen pesäkilvassa tapahtunut estämistä ja toista sellaista pelitekoa, jossa estäminen olisi ollut mahdollinen ei tehty. Tilanteitahan voi olla kaksi peräkkäin, joista ensimmäisessä ei ole estämistä ja toisessa on, ja kyseessä voivat olla samat pelaajat silti. Silloin voisi etäisesti siis ajatella, että kun ulkopelaaja ei tehnyt pallolla mitään, kotiin suuntautuneen pesäkilvan suhteen ei mitään estämistilannetta ollut.
Kirjoitinkin edellä, ettei no call ole kärjen takana mahdollinen ja vanhastaan tuomarikoulutuksissa opetettiin että kun osuu, aina joku estää, sen jälkeen ratkaistaan vain kuka. Tässä sitä ei katsottu tapahtuneen, vaikka kontakti on. Tästäkin on kuitenkin poikkeus - jos heitetään pallo pesäkilvassa pesälle, ulkopelaaja saa pallon kiinni ja sen jälkeen on kontakti, ei se enää estäminen ole.
En sano, että tuo tilanne olisi niin tulkittu, mutta sieltä voisi tulla se mahdollinen tuomio, jossa ainoa mitä voitiin tarkastella oli pesäkilpa ykköselle ja että siinä ei kumpikaan olisi estänyt. Tämän jälkeen sitä toista ulkopelisuoritusta, jota olisi ilman muuta kyllä tuossa estetty ei ollut tulossakaan, jolloin siitä ei olisi ollut estämistäkään. Ainoa logiikka, jonka tuohon tuomariston ratkaisuun keksin, eikä sekään toki kovin looginen.