Pesiskausi 2022

  • 305 954
  • 2 301

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Harvinaisen hyvänlaatuinen tiistai-illan kattaus. Pääottelussa viivan päällä olevat Kitee ja Keki ottavat mittaa, taakse päin Imatraan toki jo hieman eroa ja voitolla kotijoukkue sinetöisi playoff-paikkansa.

Vimpeli-Manse, JoMa-KPL. Mennee kanavasurffailuksi, tilanteesta riippuen.

 

Karra

Jäsen
Hyvä kattaus tiistaihin. Vilkaisu Joman päivän kokoonpanoon ja spontaani naurahdus. En vaan pääse tohon ymmärrykseen, et miks Kettunen on jatkuvasti pienellä numerolla vaikka tuhoaa peliä kerta toisensa jälkeen? Tänään siis numerolla 2 jossa on ollu aivan sysisurkea koko kauden.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Sotsin Jymppä mennä muokkautuu tänään vierailijaksi Raaheen ja nostalgiselle Rännärin pesäpallostadionille.

Odotettavissahan ei ole missään nimessä helppo ottelu, selkeästä materiaalierosta huolimatta. Jos sisäpeli sakkaa, niin etu siirtyy kotijoukkueelle. Yksi ajo neljänteen vuoroon ja Keski-Koukkarille sopiva suonenveto käsivarsiin, niin jaksotappio voi olla tosiasia.

Tänään paahdettua maissia nauttii Haapajärven oma poika Niilo Piiponniemi ja Lohjan Louhen kasvatti Joni Rytkönen pelaa hänen paikallaan jokerina. Tulee välittömästi mieleen viime loppukesän vastaava peli, kun samainen herra oli edellisessä ottelussa rikkonut itsensä Sigge Haapakosken tuotujen ennätyksen ja legenda itse oli vastaanottamassa uutta etenijäkuningasta kotikentällään. Viime pelit vaisusti esiintyneeltä munavaahtoraketilta odotan kyllä selkeää tason nostoa, ja niin varmasti Nyrkki-Komulainenkin.

Länsirannikolla taitaa tuulla tällä hetkellä niin, että pohjois-pohjanmaalaisen emännän helmatkin paukkuu. Jos ei tyynny illaksi, niin tuo Ruotsin terveinen tuo omat mausteensa jo ennestään arvaamattomaan soppatynnyriin.

Lopputuloksena saattaa olla siis luvassa mitä tahansa välillä 1-0 ja 0-2. Mutta vähemmän kuin kolme pistettä Kainuun perämetsiin vietäväksi olisi luonnollisesti pettymys. Ulkopeliin Nälkämaan soturit eivät kaadu.

Tänään kaksi todella mielenkiintoista ottelua, KPL-JoMa ja ViVe-Manse. Jälkimmäinen erittäin todennäköinen finaalipari, joten asetelmia varmasti haetaan. Ai niin, ja ihmepoikakin saapuu vierailulle. Tuleeko vihellystä vai suosionosoituksia seisaaltaan, se jää nähtäväksi.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eilen tuli käytyä elämäni ensimmäisessä pesäpallo-ottelussa Imatralla ja aika hyvä matsi tuli valittua vaikka lopetus olikin kovin katkera. Hieno meininki stadionilla, keli oli mitä mainioin ja rahoille sai vastinetta yli 3 tunnin ottelulla. Saatanpa mennä uudestaankin!
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Melko tuulinen keli on ainakin Pohjanmaalla. On jo niin kova, että vaikuttaa pelaamiseenkin.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Pattijoella on tänään mielenkiintoinen nähdä mikä on Komulaisen peluutus ykköstilanteessa, tuleeko Viita vai Rytkönen ensin kun molemmat ovat jokeripaidassa. Viita on nimittäin tällä hetkellä sarjan parhaita ykköstilanteen purkajia ja Rytkönen on taas kaukana siitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pattijoella on tänään mielenkiintoinen nähdä mikä on Komulaisen peluutus ykköstilanteessa, tuleeko Viita vai Rytkönen ensin kun molemmat ovat jokeripaidassa. Viita on nimittäin tällä hetkellä sarjan parhaita ykköstilanteen purkajia ja Rytkönen on taas kaukana siitä.
Mielenkiintoinen kokoonpano kyllä. Piipsulla näyttää olevan lepovuoro.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Onhan tuo Mansen (Ruuska, Puputti, Puhtimäki, Jussila & kumppanit) saapuminen saareen yksi kesän odotetuimmista matseista. Ehkä kiiman määrä on kuitenkin maltillisempi nyt, kuin jos peli olisi pelattu vaikkapa kuukausi takaperin. Nimittäin hieman ainakin allekirjoittanut huomaa, että alkaa katseet - jos ei nyt vielä kokonaan, niin ainakin osittain - suuntautumaan jo kohti syksyä ja pudotuspelejä. Pienehköä väliulospuhallusta siis ilmassa, ennen kuin sitten taas täydellä höyryllä kohti kauden loppuhuipennusta! Aikaa tähän touhuun on kyllä tullut taas, alkaen alkukaudesta, sekä kesälomalla, laitettua ns. riittävästi.

Vimpelissä ilmeisesti sataa tänään runsaammin, mikä latistanee hieman tunnelmaa, yleisömäärää ja juoksuodotusarvoja, jotka näiden kahden sarjan kovalyöntisimmän porukan kohdatessa saaressa ovat (tai olivat) suuret. Aika ympäripyöreä peli, josta nyt merkittävää ennakkosuosikkia vaikea nimetä. Vedon rosterissa kiinnitin huomiota, että Severi Lassila on numerolla kuusi. Vastuuta saa Seppo kovasti, tuohon olisi moni nuorempaa Heikkalaa tai L.Vihriälää ajatellut, jos sitten 100% ehjiä ovat.

Veikkaus TV:n ennakkoja illalle alla:



Nuo Rytkösen hänen loukkaantumisen jälkeisen comebackinsa jälkeen jatkuneet vaikeudet mailassa, sekä ailahtelut, ovat kyllä siinä mielessä mysteeri, että harvemmin ne pelitaidot sieltä mihinkään itsestään katoaa, ja yleensä muutamassa pelissä alkaa jo ihan kivasti pääsemään pelirytmiin kiinni. Peilaa vaikka hieman Kanalan keissiä, kun alkukaudesta jokeripaidan kautta tuli Vedon rosteriin mukaan. Toki jos Rydellä edelleen jotain vaivaa taustalla, eikä ole edellisistä kolhuista kunnolla toipunut, niin se selittänee sitten asiaa omalta osaltaan. Mutta rajuhko on ollut tasonlasku niiden esitysten perusteella, kun suoritusta arvioidaan mitä kentällä on tapahtunut silloin kun ne pelivermeet on pesäpallo-ottelun muodossa päälle puettu. Mikä/mitkä ikinä sitten syyt taustalla onkaan. Aikaahan tässä vielä on ihan hyvästi päästä huippuiskuun pudostuspeleihin mennessä.

Muista tämän illan kamppailuista tuo Kopla - JoMa eniten kiinnostelee. Ei vain kovin mielellään edes sitä kahta ottelua katso kahdelta näytöltä samaan aikaan, jos haluaa yhdessä pelissä olla kunnolla mukana missaamatta mitään. Joka kerta ei vain myöskään jaksaisi täysin tulospiilossa olla illan "kakkosottelun vuoksi".. Vaikeita juttuja, täytyy miettiä voittava pelikirja illalle!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Nyt on ensimmäistä kertaa tällä kaudella semmoinen tutina, että Veto ottaa suoraan 0-2 pataan, pienillä marginaaleilla, mutta kuitenkin. Totisesti toivon tutinan olevan väärässä.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mites tuossa Vimpelin pelissä tuleeko siellä yli 12 juoksua tai yli? Näyttää satavan pelin aikana suht reippaasti
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Paha sannoo. Mutta jos nyt kovin reippaasti vettä tulee, niin kyllähän se alkaisi tuota alle 12:sta juoksua puoltamaan.
Ihan jo molempien joukkueiden ulkopeli takia väittäisin, että alle 12 juoksun jäädään ja päälle paska keli, niin hyvä jos kymmeneen juoksuun päästään. Tämä on vain minun valistumaton arviointi.
 

Karra

Jäsen
Tänään pelattiin pelin tasosta päätellen jumbofinaali Kouvolassa ja kahdesta huonosta toinen voitti.
Pelaamisen taakse kun katsoo, niin Joman saldo kärkijoukkueita vastaan sai hyvää jatkoo

Joensuulla on 5-8 sijoista selvästi paras saldo sarjan neljän kärkeä vastaan, eli

Joensuu 5/9
Tahko 2/8
Kipa 1/6
Keki 0/6

Joensuu siis tuosta ryhmästä selvästi paras voittamalla 55,56% varmuudella sarjan kärkijoukkueita. Seuraavana Tahkolla luku on 25%.

Sit kun otetaan Joensuu tuosta mukaan ansaituin prosentein ja tarkastetaan sarjan kärjen pelaaminen toisiaan vastaan Joensuu mukaanlukien, eli

Veto 6/7 85,71%
Joensuu 5/9 55,56%
Manse 3/7 42,86%
Kouvola 3/8 37,50%
Jymy 2/7 28,57%

Veto omilla luvuillaan. Joensuu vaikka onkin alisuorittanu pahasti, nii alisuorittaminen on osunut juurikin keskikastin ja alakastin joukkueiden kohtaamisiin. Kärkijoukkueiden kohtaamisissa Joensuu on sarjan toiseks paras
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Pakko oli vielä tuo 1j4t ratkaisu juoksu katsoa ja kuinkahan monella tässä sarjassa on vastaavassa tilanteessa jyöjien käydessä vähiin yhdellä palolla viimeisellä lupa lyödä ilmasaumaa. Onhan noista Roopellakin joskus tullut kentän tyhjennys ja ristejä taululle, mutta on tuo syksyn sateisiin viileneviin iltoihin edelleen käypäinen lyönti, kun pallo ei keskikesän tapaan kulje.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Melkoista ilotulistusta tuolla Kiteellä ollut tänään. Kempele ei saanut muutamaan peliin mitään aikaan, niin nyt yhtäkkiä joka jannu paukuttelee palloja metsikköön.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Oli suht hyvätasoinen matsi olosuhteet huomioiden tänään Saarikentällä, ainakin ulkopelin osalta. Sinänsä tässä pelissä ei suosikkia ollut niin ehkä sekin vaikuttaa arvioon, kun osalle varmaan kärkimatsin taso oli myös pettymys kun juoksut jäivät vähiin. Tuntuu siltä että Veto ei vaan suostu häviämään, ainakaan runkosarjassa...

Ja annetaan myös tunnustus selostamoon, kaksikko Taittonen-Kiviniemi toimi hyvin ja paikallinen murre sopi hyvin tähän lähetykseen.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Eilen tärkeä voitto Mansesta, ilahduttavinta kenties jälleen nousu takaa ohi. Valitettavasti pari peliä tässä jäänyt liveaikaan näkemättä, mutta nauhaa toki katsottu jälkikäteen.

Runkosarjavoitto on kyllä melkoisen varma eilisen tuloksen jälkeen. Pahoja pelejä jäljellä Sotkamo ja Manse vieraissa, lopuista vähemmän kuin 3 pistettä olisi pettymys. Jos Manse ottaisi lopuista täydet pisteet (mikä on hyvin epätodennäköistä), Vedolle riittäisi edelleen muiden pelien (kuin nämä kaksi) hoitaminen. Veikkaan, että runkosarjavoitto on varma jo ennen Vedon runkosarjan päättävää ottelua Tampereella. Sijat 2-4, 5-7 ja 10-12 ovatkin vielä mukavasti auki kenties runkosarjan loppuun asti. Alempana olevat joukkueet pelaavat isoista asioista, joten varmoja kolmen pisteen voittoja ei toisaalta taida olla olemassakaan.

Kanala oli eilen Puhtimäen livessä vieraana ja ei ole aivan lähiaikoina vielä palaamassa kentille. Nyt onneksi sarjatilanteen puolesta ei ole tarvetta kiirehtiä. Perjantaina jatkuu Kossua vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Juuri kotiuduttu pelistä, jonka on oltava yksi kauden tylsimmistä, jota olen nähnyt. HP oli niin paljon Ikaalista parempi, että ei ollut missään vaiheessa ottelua minkäänlaista jännitysmomenttia päällä. Ikaalisilta ihan hävettävän huono esitys. Juuri sellainen jo valmiiksi luovuttaneen joukkueen peli. Kamppailevat kuitenkin vielä säilymisestä ykköspesiksessä, niin luulisi tuon pelaamisen edes pikkaisen kiinnostavan.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Tänään sitten Roihuvuoressa kausi jatkuu ja vastaan tulee sitten sarjanousija Vaasan Mailattaret. Uusi tuttavuus Superpesiksessä, mutta tuttu joukkue ainakin nimenä parin-kolmen vuoden takaa kun Roihukin pelasi vielä Ykköspesistä. Taitaa olla aika paljon samoja pelaajia ja pelinjohtajat olla Vaasassa edelleen kuin silloinkin.

Mailattaret on pelannut hyvän kauden nousijana ja yllättänyt monet - mukaan lukien minut. Näillä otteilla joukkue on menossa jopa pudotuspeleihin ja se on kyllä nousijalle aika kova suoritus, kun miettii vaikka viime vuosien nousijoita. Tuo Vaasan tämän hetken sijoitus on juuri siellä, missä olisin toivonut Roihun olevan tässä vaiheessa kautta ja tietysti myös kohta runkosarjan päättyessä.

Vanhan toistoa, mutta erittäin tärkeä peli ja semmoinen joka pitäisi olla voitettavissa - todellakaan yhtään vaasalaisia aliarvioimatta. Lapualta ja Kempeleestä viime viikonlopun reissulta kanssa tuli vanhan toistoa, ajoittain taisteltiin ihan hyvin ja oltiin pelissä mukana, mutta sitten "repsahti" muutamassa ulkovuorossa. Toki edelleen korostettava, että mukana oli myös hienoja lyöntejä ja Roihun kohdalla suurimmat haasteet edelleen sisäpelissä.

Uutta on nyt muutos pelinjohdossa. Pasi Niemelä ei enää viime viikolla ollut mukana ja kakkospj Kaisa Höglund tuurasi sitten. Nyt Kaisa palaa "omalle paikalleen" ja uusi pj loppukauden on Matti Pirinen, joka tällä kaudella ehti jo yhden pelin johtaakin. Viime kaudella oli siis kakkospelinjohtaja ja vajaan 10 vuoden takaa myös pelinjohtaja Roihun silloisessa Superin joukkueessa.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Alkaa olla vähän tunkua tuonne Jymyn kokoonpanoon. Piiponniemi toista peliä putkeen huilissa (liekö vaivaa), Rytkönen palaa numerolle ja Huotari siirtyy jokeriksi.

Jos kaikki ukot syksyllä terveenä niin ihan mukavaa pähkinää pelinjohdolle purtavaksi ketä laittaa askiin. Pudotuspeleissä tuskin kuitenkaan vaihdellaan miehiä pelistä toiseen. Nyt kaksi jokeria kuitenkin sementoitu eli Roope ja Viita. Jos/kun Piiponniemi kolmas niin Kiiskinen/Huotari jää ulos. Ojanperän hiljattain väläyttämä Jussi Korhonen ulos ja Piiponniemi tilalle ei ihan mahdoton ajatus ole minustakaan vaikkakaan ei todennäköinen ja paljolti riippuu joukkueen terveystilanteesta.

Mutta tuolla skenaariolla:

1 Kuosmanen
2 Rytkönen
3 Korhonen
4 Komulainen
5 Vihanto
6 Piiponniemi
7 Keinänen
8 Kiiskinen
9 Kotro
10 Roope
11 Viita
12 Huotari/Kiiskinen

Tuossa olisi ihan kohtuullinen kakkoskärkikin jo.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jahas, sehän olisi naisten puolelta vaihteeksi päälähetyksenä huippumatsi tulossa ruudusta. Lauantaina sekä sunnuntaina lisäksi pelataan vallikentällä, joten pesistä piisaa katsottavaksi viikonlopun kaikkina päivinä.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Patrik Wahlsten palaa tänään Joensuun kokoonpanoon. Nyt näyttää kokoonpano aikalailla sellaiselta millä saatetaan mennä syksyllä, mikäli kaikki on ehjiä. Ainoastaan Hurskainen ja Niemeläinen kisaavat paikastaan. Hurskainen ei ole tänään mukana, mutta uskoisin hänen olevan syksyllä pelaamassa, jos vaan on ehjä.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Ojanperän hiljattain väläyttämä Jussi Korhonen ulos ja Piiponniemi tilalle ei ihan mahdoton ajatus ole minustakaan vaikkakaan ei todennäköinen ja paljolti riippuu joukkueen terveystilanteesta.

Omasta mielestä Jussi Korhonen on viimesiä, ketä tiputetaan pois numerolta. Korhonen& Vihanto koppari kaksikon pelote hirmusilla heitto käsillä on yksi tukipilareita tossa Jymyn ulkopelissä.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Ojanperän hiljattain väläyttämä Jussi Korhonen ulos ja Piiponniemi tilalle ei ihan mahdoton ajatus ole minustakaan vaikkakaan ei todennäköinen ja paljolti riippuu joukkueen terveystilanteesta.

Minä en tuohon vaihtoon edelleenkään jaksa uskoa, koska kaikki kunnia Vihannolle ja Piiponniemelle, niin ei me kahdella kakkoskopparilla pärjätä. Lisäksi vaihto aiheuttaisi koko ulkopelin uudelleen organisointiin ja ennen playoffeja nyt vain loppuu pelit ja aika kesken.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös