Juuri näin, sama täällä!Minä ainakin seuraan mielenkiinnolla mestaruustaiston loppuun saakka. Miten päin hyvänsä käynnissä oleva välierä kääntyy..
1963 mestaruus ratkesi Jymylle Puurtilassa Kisa-Poikia vastaan. Silloin ei pelattu pudotuspelejä!@Grainger , oliko niin, että Jymy pelasi joskus mestaruuden ratkaisseen ottelun puolueettomalla kentällä Kouvolassa? 1990?
Toisaalta, jos Kivipellon syöttely olisi jotenkin jumalattoman vaikeaa, niin miksi samaisen kaverin syötöistä on pitkin kautta etenkin Kouvolassa pelatuissa peleissä (ja runkosarjan peli saaressa) Vedon pelaajilla napsunut varsin mukavasti risuun. Eli kertauksena, jonkun verran pystyy lukkari vaikuttamaan, mutta olen enemmän sillä kannalla, että omaan suorittamiseen ja pääkopan juttuihin tuo eilen sisällä enemmän kaatui kuin Kivipellon dominointiin.
Vimpeli ja Jymy olisivat tarvinneet toisiaan. Kopla ei sytytä Vetoa pelaamaan ja Manse ei sytyttänyt Jymyä. Nyt näyttävät molempien osalta välierät olevan vain virkamiesmäistä läpsyttelyä. Jos olisi pllut Jymy-Veto välierä, niin olisi varmasti molempien osalta ollut ihan erilaista peliä.Pelipäivän jälkeinen aamu, fiilikset; olipa aneeminen ja hengetön esitys Vedolta - pettymys.
Lukkari on iso osa tätä ns. kapellimestarina ja varsinkin ulkopelin liiderinä. Aina tällaisina hetkinä nousee väkisin mieleen tuo Pertun tuleva Manse-diili ja sen vaikutus tietyillä hetkillä koko joukkueen kemioihin & henkeen. Emme heitä kuitenkaan Perttua bussin alle ;) Sarja vielä kesken ja kahtotaan kuinka käy.
Myönnän, että lukkarien pelaamista ja syöttelyn vaikeutta (tai helppoutta) vastustajalle tulee omalta osalta seurattua / arvioitua liian vähän. Eikä se aina helppoa olekaan. Viitaten tällä esim. eiliseen, kuinka paljon oli Kivipellon hyvyyttä, ja kuinka paljon ns. Vedon sisäpelaajien omaa paskuutta - totuus lienee jossain siellä puolivälissä - eli vähän molempia.
Toisaalta, jos Kivipellon syöttely olisi jotenkin jumalattoman vaikeaa, niin miksi samaisen kaverin syötöistä on pitkin kautta etenkin Kouvolassa pelatuissa peleissä (ja runkosarjan peli saaressa) Vedon pelaajilla napsunut varsin mukavasti risuun. Eli kertauksena, jonkun verran pystyy lukkari vaikuttamaan, mutta olen enemmän sillä kannalla, että omaan suorittamiseen ja pääkopan juttuihin tuo eilen sisällä enemmän kaatui kuin Kivipellon dominointiin. Varsinkaan, kun ei Puhtimäkimäistä juhlimista lautasella nähty, vaikka kyllä, syöttäminen on nimenomaan paljon muuta kuin ne näkyvimmät jutut suurelle yleisölle; kuten kärpäset etenijöistä pesiltä tai helvetin korkeat paalusyötöt.
@Grainger , oliko niin, että Jymy pelasi joskus mestaruuden ratkaisseen ottelun puolueettomalla kentällä Kouvolassa? 1990?
Juuri näin, samaa mieltä. Helvetin paljon eri nyanssejahan tuohon lukkaripeliin kaiken kaikkiaan liittyy.Tietysti siihen liittyy paljon muutakin, mutta yksittäinen oikea normaalikorkuinen syöttö ei ole koskaan erityisen vaikea lyödä.
Todennäköisesti noin, paha sanoa.Vimpeli ja Jymy olisivat tarvinneet toisiaan. Kopla ei sytytä Vetoa pelaamaan ja Manse ei sytyttänyt Jymyä. Nyt näyttävät molempien osalta välierät olevan vain virkamiesmäistä läpsyttelyä. Jos olisi ollut Jymy-Veto välierä, niin olisi varmasti molempien osalta ollut ihan erilaista peliä.
Yksikään lukkari ei pysty syöttämään niin vaikeaa oikeaa syöttöä, ettäkö niistä olisi erityisen vaikea lyödä jos tolpat jätetään pois. Toiset pelaajat on herkempiä oman lyöntivauhtinsa kanssa ja niihin hyvät lukkarit kyllä iskevät omalla syöttörytmillään ja syötön korkeudellaan.
Niin se siis oli, mutta mikä oli se toinen joukkue?Tarkoitat toista suurta joukkuetta Hyvinkään Tahkoa ja vuotta 1979.
Niin se siis oli, mutta mikä oli se toinen joukkue?
Tuo lyöntivauhti ja sopivan ikävä syöttö taitaa olla melko ratkasevia. Parissa Vedon kotiutuksessa pisti silmään just tuo, että joutuivat hieman kurkottamaan (oman arvioni mukaan) ja lopputulos oli vajaahko sutasu. On se sitten Kivipellon syötön rytmitys, korkeus tai sijottaminen itseensä päin.
Joo kyllähän lukkarit pystyy nykyään syötöllä aika hyvin pilaamaan osumat. Syötetään syliin tai lautasen toiseen reunaan, niin väkisinkin se vaikeuttaa lyöntiä.
Tähän vahva sama ja joskus taannoin, olisiko ollut JoMan toisen mestaruuden jälkeen, heittelin täällä ideaa että JoMa voisi alkaa brändäämään itseään maailman parhaaksi pesäpallojoukkueeksi. Sen mestaruuden jälkeen suunta on heillä ollut tosin alaspäin mutta pointitna enemmänkin juuri tuo, että voitaisiin lopettaa nöyristely ja julistautua maailmanmestariksi, kuka se sitten aina onkin.Kun tämäkin pesiskausi aikanaan huipentuu niin miksei Suomessa julisteta voittajaa röhkeesti pesäpallon (seurajoukkueiden) maailmanmestariksi? Näinhän tehdään esim. baseballissa tai jenkkifutiksessa. Nyt pikkasen munakkuutta siihen touhuun!
Tuo lyöntivauhti ja sopivan ikävä syöttö taitaa olla melko ratkasevia. Parissa Vedon kotiutuksessa pisti silmään just tuo, että joutuivat hieman kurkottamaan (oman arvioni mukaan) ja lopputulos oli vajaahko sutasu. On se sitten Kivipellon syötön rytmitys, korkeus tai sijottaminen itseensä päin.
Onkohan mulla ikänäköä, vai pistääkö huippulukkarit nykyään kotiutustilanteissa entistä veemäisempää syöttöä? Siis, että katsojana miettii "huutakaa nyt matala pois!", mutta ehkä sitten kuitenkin niin rajatapauksia, etteivät yleensä uskalla huutaa. Erityisesti viimesellä.
Syötön rytmitys on iso tekijä. Toinen tärkeä tekijä on se millaista lyöntiä vastaan lukkari lähtee pelaamaan. Esimerkkinä käy vaikka Rinta-ahon viimeinen lyönti ajolähdössä. Kivipellolla ei ollut väärää alla ja Kanala odotteli kolmosella. Jokainen tiesi, ettei Kanalaa kannata ottaa kolmoselta pois millään antautumislyönnillä, joten Kivipelto syötti laudan takareunaan ja näin piti huolen, ettei Rinta-aho pysty lyömään rajaleikkuria. Helppo syöttö lyödä normaali lyönti, mutta todella vaikea lyödä rajaan. Tästä seurauksena oli rajasta laiton lyönti.
Toinen esimerkki on Kivipellon pelaaminen Isoketoa vastaan. Isoketo ei pääse juuri koskaan lyömään pystäriään siitä rytmistä kuin haluaa, koska Kivipelto pelaa sitä lyöntiä vastaan. Jälleen helppo syöttö lyödä peruslyöntiä, mutta pystymailalla hankalampi. Isoketo nyt silti kohtuullisen hyvällä prosentilla upottaa.
Kun tämäkin pesiskausi aikanaan huipentuu niin miksei Suomessa julisteta voittajaa röyhkeesti pesäpallon (seurajoukkueiden) maailmanmestariksi? Näinhän tehdään esim. baseballissa tai jenkkifutiksessa. Nyt pikkasen munakkuutta siihen touhuun!
Ke 15.9., la 18.9., su 19.9., la 25.9., su 26.9.En nyt äkkiä saanut kaivettua miesten finaaleiden pelipäiviä. Ovatko jo selvillä?
Kova suoritus Koplalta mennä neljän kovan ulkopuolelta finaaliin ja vahvasti vielä omilla kasvateilla. Ensi vuonna joukkue vielä vahvistuu roimasti ja tätä välivuotta voi pitää melkoisena menestyksenä.
Manselle Kopla on ollut vaikea pala tällä kaudella. Jännät finaalit edessä.