Pesiskausi 2019

  • 357 573
  • 2 431

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
On tuo vähän jotenkin koomista, että finaalivastustajan edustaja on siinä vieressä kommentoimassa tv-lähetykseen peliä ja siinä "ohi mennen" scouttaa tulevaa vastustajaa.
Meinaatko että olisi kuhaa uistelemassa jos ei olisi kommentoimassa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Niin joo. Onhan Sotkamolla toki kotietu finaaleissa. Ehkä täytyy hieman himmailla tuon selkeän altavastaisuuden suhteen. Voi kääntyä yllättävänkin ympäripyöreäksi.

Sunnuntai peli #1 ja sitten viikon tauko. Siinä on taas aikaa miettiä sarjan alkua.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jymyn peli kehittyi enemmän sarjan aikana ja parempi tämän tietysti voitti. Hartikainen oli erinomainen mutta siltikin Koplalta puuttui pelaaja, joka olisi pystynyt aiheuttamaan epävarmuutta Sotkamon ulkopeliin.

Minulle ei aukea tänäkään syksynä se, miksi Hacklin saa ratkaisupeleissä niin paljon vastuuta. Lyö varmaan kovaa tutkaan, muttei ole onnistunut näissä peleissä koskaan.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Puhtimäen lähetyksen päättävästä loppupuheenvuorosta huokuu juuri se, miksi hänestä on kuoriutunut voittaja ja kaveri on kovissa paikoissa tulta & tappuraa. Puhtimäki hehkutti sitä, kuinka hienoa on päästä nimenomaan Hiukkaan pelaamaan finaalipelejä ja hakemaan Jymyn päänahkaa. Meillä Vimpelissä olisi kaivattu tuollaista kaveria etenkin joskus silloin +5 vuotta sitten. Toki on syytä muistaa ettei vuodetkaan ole veljiä keskenään ja nyky-JoMan artistina on tuollaista helpompi heittääkin, nyky-Jymyä vastaan pelaamaan mentäessä, kuin jos vastassa olisi vaikka se "kaikkien aikojen" Jymyn joukkue.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
On tämä yksi perkeleen joukkue silloin, kun toivo on lähes nollissa, niin kaivavat tuollaisen asenteen ja Kisu Kiiskisestä lähtien paukutetaan palloa maisemiin.

Kiitos Koplalle ja sen kannattajille makeasta sarjasta. Nyt on hyvä fiilis.
 
Kyllähän Sotkamon Jymy oli tuon yhden pelin ja erävoiton verran parempi. Pelasi ”ehjiä pelejä” enemmän kuin KPL ja ansaitsi finaalipaikkansa. Kuten kapteeni Lammila sanoi, niin parempi voitti tänäänkin.
Koplalla on hienoja pelaajia joukkueellinen, mutta se kovissa paikoissa kovana oleminen (lue: tylynä) ehkä loistaa poissaolollaan. Toivoisin sydämmeni pohjasta Lammilalle, Latvalalle, Hacklinille, Kivipellolle ja Mäentaustalle mestaruutta, mutta ehkä se jonain kauniina syksynä vielä toteutuu. Vuodet toki käyvät konkareilla vähiin, mutta nousee se aurinko huomennakin (ainakin jossain päin maailmaa) ja elämä jatkuu.
Jymyllä on hieno joukkue täynnä hienoja persoonia. Kaikkia en tässä mainitse, mutta arvostan esim. Jani Komulaista todella korkealle, vaikka pelin aikana joskus roiskuu, niin aina pystyy antamaan arvoa ja kunnioitusta vastustajalle pelin ja sarjojen päätyttyä. Rehellinen ja voittava pesäpalloilija, sekä maila, että laikka kädessä. Roope Korhonen on myös upea pesäpalloilija ja nykymuotoisen Superpesiksen kiistattomia supertähtiä. Joni Rytkönen on äärettömän hyvä pelaaja ja hattua täytyy nostaa, miten hienosti on oppinut ja kasvanut urheilijaksi.

Tulee hienot finaalit, jälleen kerran. Jotenkaan en usko, että kolmesta pelistä menee tälläkertaa poikki, mutta en minä myöskään kivitaloani siihen panttaisi.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Oli kyllä kova sarja taas, kymmenen välieräpeli näiden kahden kesken ja miten helvetin tiukille meni taas kun mennään vuoronperään toisen edelle. Tänään osui Jymyllä paremmin risuun, kahden edellisen pelin perusteella osasi toki hiukan ennakoida sarjan kääntymistä mutta jaksopelin hienous ja kirous on että koskaan ei voi olla varma ennen kolmea pitkää vihellystä.

Ei ollut pelin jälkeen yllätys että vastustajan mikki laitettiin Anssi Lammilan eteen. Hieno tunnustus kaverin paremmuudesta ja rehti näkemys omasta suorittamisesta. Ei ole ollut helppo kausi hänelle ja todellakin soisi vielä ainakin uran viimeisen pelin joka päättyisi voittoon jos se sattuisi olemaan tänä syksynä. Härmä oli Koplan suvereeni mvp, ainakin kolmessa pelissä kultakypärä. Hacklin on pesiskenttien velmu jonka pilke ei hyydy koskaan.

Kaikkia en tässä mainitse, mutta arvostan esim. Jani Komulaista todella korkealle, vaikka pelin aikana joskus roiskuu, niin aina pystyy antamaan arvoa ja kunnioitusta vastustajalle pelin ja sarjojen päätyttyä. Rehellinen ja voittava pesäpalloilija, sekä maila, että laikka kädessä.

Taitaa olla ensimmäinen tämän palstan naapurin kehu Komulaista kohtaan pelinjohtajana. Veti tänään kokeneesta ja arvostetusta virkaveljestä voiton ja johti joukkueensa finaaleihin. Luotti omaan pelikirjaansa loppuun asti ja tuli voittajana ulos.

Enemmistö varmasti odottaa JoMan voittokulkua finaaleissa ja se kelpaa meille. Avauspeli Hiukassa ei tule kuitenkaan olemaan helppo paikka.

Nyt jälkikäteen mietittynä, Rytkösen ja Väliahon vaihtaminen kaiken voittaneisiin Hartikaiseen ja Kohoseen oli varsin onnistunut. Kaksi nuorta, voittamisen kiimaista nälkää janoavaa huippulahjakkuutta tulee olemaan finaaleissa vielä kova kaksikko.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vähän kierrokset laskenut, joten pystynee kirjoittamaan jotain.

Varmaan olen väsyksiin asti kirjoittanut siitä, kuinka toukokuussa Jymyä ennakoitiin taistelemaan sijasta neljä yhdessä JymyJussien kanssa. Paskat, Jymy hävisi runkosarjassa kärkipään joukkueista vain kerran JoMalle. Runkosarjan toinen sija ja nyt se on vähintään samalla sijoituksella pudotuspelien jälkeen. Joku voisi sanoa voittaminen kulttuuriksi, mutta minusta se olisi aika monen hienon pelimiehen vähättelyä. Ei Antti Korhosella, Joni Rytkösellä tai Ville Väliaholla ole vielä voittaminen kulttuuria. Mutta he ovat helvetin kovia pelimiehiä ja ottaneet jokainen tällä kaudella valtavia harppauksia eteenpäin. Ja se Roope. Ihmiset voivat haukkua niin paljon kuin jaksavat, aika usein sama kaveri nämä pelit sitten lopulta ratkoo. Huikea ukko.

"Jymy ei taistelee enää mestaruudesta, kun kolme kovaa Koota lopettaa". No Roope pelaa vielä ja Jani on viuhkassa, mutta sanokaa mitä sanotte, Kuosmanen veti tuon nuorennusleikkauksen aika hienosti. Niilo Piiponniemi, 28 vuotta, on Jymyn toiseksi vanhin pelaaja. Iloinen ja rempseä jätkäporukka, joka pelaa hyvää pesäpalloa. Voi olla, että JoMa on vielä tällä kaudella liian kova ja voi olla, että Jymy ei ole finaaleissa seuraavan vuosikymmenen aikana. Jaksan silti epäillä, koska Sotkamon Jymy on aika hyvä pesäpallo-organisaatio.

Kiitos vielä KPL:lle, välillä tunteetkin meinasivat roiskahtaa sen pompun kanssa, mutta niinhän sen kuuluu mennä, kesken ottelun ja sarjan ärsyttää ja tunteet ovat pinnassa, mutta jälkeenpäin kunnioitetaan ja arvostetaan. Tuossa aiemmin oli, että Koplan rungolle mestaruuden soisi. Helposti tekisin sen itsekin, mutta onhan Lammila, Hacklin ja kumppanit kovia jätkiä, vaikka sitä kultaa ei koskaan tulisikaan.

Läski leidi on nyt laulanut. Poijjat loppuotteluun!
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jymy ei olisi Jymy, jos se ei olisi Jymy. Pelaajat vaihtuu, mutta voittamisen dna säilyy joukkueessa. Täytyy sanoa, että yllätti miten Kopla pystyi viemään sarjan aina viidenteen peliin saakka. Sekin täytyy sanoa, että niin kauan, kun Koplalla on nykyinen vanhentuva runko kriittisillä pelipaikoilla, niin tuskin siellä mestaruutta juhlitaan.

Nyt on sitten Jomalla seurahistorian isoin vuori kiivettävänä henkiselläkin puolella. Jymy on ollut iso peikko Jomalle pudotuspeleissä. Kaikki ne välierätappiot ovat varmasti jättäneet pelaajiin jonkinnäköistä erityistä nälkää ja "kostonhalua". Hieno sarja tulossa. Paras voittakoon, mutta yksi pyyntö mulla ois. Suvi Kaukovalta - pysy helvetin kaukana tästä sarjasta.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lippo tiedottanut, että Jussila ei pelaa ensi kaudella Oulussa. Oli varmaan ehdollinen sopimus jos Lippo olisi noussut.

Nyt olisi Kekillä sauma saada joukkueeseen uskottavuutta surkean kauden jälkeen.


Tällä kaudella tehtiin myös taloudellisesti tappiota. Yllätys.

Ensi kaudeksi Sopimukset 13 pelaajan kanssa, joista kaksi nykyisen joukkueen ulkopuolelta. 11 omaa junioria.

Lipon juniorityö on kyllä niin hyvää, että toivottavasti pääsevät takaisin Superiin.

Edit: Kuulemma Hartikainen menossa Jomaan tai ainakin joku lehti tällaista kirjoittaa Facebookissa kiertävän kuvakaappauksen mukaan. Oliko tää jo julkinen ja mennyt itseltä vaan ohi?

Edit2: Tässä vielä eilisen hienoin vaihto:

 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pistetään samaan syssyyn linkki Ylen juttuun Joni Rytkösestä. Käsittämättömän hieno luonnonlapsi, joka on kaikkien vaikeuksien jälkeen löytänyt pelillisen kotinsa. Ja tuntuu kaikkien juttujen perusteella viihtyvän Jymyssä.


Ei muuta kuin Kuosmanen koko rahalla Jussilaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
@NaPa kommentoikin yllä hienosti Rytköstä ja Väliahoa. Etenkin Väliahon pelaaminen oli eilen niin upeaa, että Koplan pronssipelien jälkeen hyppään suoraan katsomaan finaaleja ja Jymyn bandwagonissa. Puhtimäki on usein ärsyttävän hyvä, mutta Väliahon hyvyys jotenkin ihastuttaa vieraskannattajiakin eikä vain ärsytä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

JAgE

Jäsen
Toivoisin sydämmeni pohjasta Lammilalle, Latvalalle, Hacklinille, Kivipellolle ja Mäentaustalle mestaruutta, mutta ehkä se jonain kauniina syksynä vielä toteutuu. Vuodet toki käyvät konkareilla vähiin, mutta nousee se aurinko huomennakin (ainakin jossain päin maailmaa) ja elämä jatkuu.
Lammilahan on jo mestari vuodelta 2007.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Juka/Itävalo/Lindström kentälle 2/9 kolmeen vuoropariin. Lopun alkua, ainakin 1. jakson suhteen.

Ja hyvin pian koko finaalisarjan suhteen. Tappio tänään ja se oli sitten taas siinä Pesäkarhujen kannujahti.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Katkesiko Porin selkäranka ensimmäisen jakson häviöön? En ole varma, toivon että tulevat tiukasti toiselle jaksolle. Mutta Kirittäret on todella kova, tulee ihan Jymy mieleen.
 

haepis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Pelituomari ennakoi, puhaltaa palon ja todellisuudessa tilanne on muutaman sentin ehtiminen ja tilanne Porille 0-1.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pelituomari ennakoi, puhaltaa palon ja todellisuudessa tilanne on muutaman sentin ehtiminen ja tilanne Porille 0-1.

No olihan tuo ihan inhimillinen virhe, kun tilanne oli äärimmäisen täpärä.

Onneksi meni oikein lopulta.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Pori on vuodesta toiseen henkisesti liian pehmeä tosipeleissä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Pari komeeta nousua, 0-1 2. jakso ja parin juoksun takaa tasoihin superissa. Mutta ei kyennyt Pori tekemään Kirittärien temppua asetelmien kääntämisessä pelin lopussa. Siinä on se ero ja siihen ratkes mestaruus.

Puisto löi jaksovoiton, toisaalta nollat niin 1. jakso, superi kuin kotarit. Kun Kirittäret jäi 2 juoksuun kotareissa, ajatus että peli elossa. Mutta 1/5 oli sitten saldo.

Kotarit mukaanlukien 4/15 kotiutukset. Ei oikein riitä mihinkään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tänään pelattiin Miilu Areenalla Harmaakarhujen eli 45-vuotiaiden Suomen mestaruudesta. Mukana oli neljä joukkuetta, isäntäjoukkue PattU, Kempeleen Kiri, Seinäjoen Atria ja Iltatuulen Viesti. PattU vei mestaruuden näytöstyyliin.

Turnauksessa oli mukana myös pari todellista lajilegendaa, Sami Ahola ja Sami Joukainen. Ahola löi kunnarin joka kerta mailan varressa ollessaan, olisi Superpesiksessä edelleenkin kova sana vaikka ikää onkin jo 50 vuotta. Taidot ei ole mihinkään kadonneet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Twitteristä muisteloita. Saatto löytyä joku SK:n mestaruusjulistekin, mutta muutoin ei ihan 17 vuoden takaiset nouse äkkiseltään pintaan. Tuo keskari kuulostaa kaukaisesti tutulta.

Tuomas Heikkilä
Turpakäräjistä kun puhuivat @aleksisarje'n studiossa, niin muistutan Kirittärien ja Porin 2002 finaaleista. Se Porin pieni mestaruusmarginaalihan löytyi nimenomaan niin sanotusta psyykkamisesta elikkästen tanakasta vittuilusta, jossa olivat inasen kovempia tuolloin

Ärje
Olet täsmälleen oikeassa! Oli kuuma finaalisarja, jossa mm. Porin lukkarilla keskari vilkkui ja sai pelikieltoa

Simo Pöyhönen
Kohtalaisen tarkka muistikuva on 2002 ykkösfinaalista, kun kotarit lyötiin jokseenkin pimeässä. Olin takarajatuomarina, sovittiin koppareiden kanssa, että huudellaan mihin tulee, kun ei mtn saumaa heillä tai mulla nähdä palloa. Käytännön ratkaisu se, että Pori löi toisena

Katja Saari
Käänsi kakkospesän päältä ranteella läpi. Jossain kohti alko epäilyttää, kun osuman jälkeen ei kukaan liikkunu linjassa
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös