Pesiskausi 2019

  • 357 763
  • 2 431

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Viime syksyn (ja tämänkin syksyn) Joman ulkokenttä on taktisesti ja riskin tunnistamisessa hiottu viimeiseen asti, sieltä ei näitä läpilyöntejä mene, jotka eivät saa mennä. Esimerkiksi Haapakoski hakee useimmiten läpilyöntiä kakkosjatkeelta, näitä on mennyt hurjasti kauden aikana ja tuntuu oudolta, että heikot vastustajat yllätetään kerta toisensa jälkeen tällä. Nyt kun Haapakoski lyö ja ulkokentälle signaloidaan, ettei merkki ole päällä, kakkosjatke on täysin tukittu. Pakko todeta, että toki Sami lyö läpi myös muualta, mutta pidän erikoisena, kuinka jääräpäisesti Sami on läpilyöntiä yrittänyt. Kanala lyö palloa ihan eri nopeudella ja tänään nähtiin, että hän saattaa kiskaista läpi myös Joman ulkokentästä. Kuitenkin näkisin, että jääräpäistä läpilyöntien hakua pitäisi lauantaille vähentää ja koittaa saada joka vuorossa tilanteita Pertulle ja Mäkelälle. Palottomia ajoja on liian vähän kun läpäriyritykset maksaa takapaloja.

Tästä olen itse täysin samaa mieltä ja tästä kirjoittelinkin ennen pleijareita. Jotenkin tuntuu että Veto on jämähtänyt tuohon läpärin hakkaamiseen. Eilenkin Joensuu lähti ekan jakson ekassa vuorossa hyökkäämään heti viemällä miehiä eteenpäin ja täyttämään pesiä. Kyllä sen sisäpelin pitää kulkea ja sujua muutenkin kuin läpilyönneillä. Mun mielestä Lehtimäki on vienyt Hylkilää tähän asti kuin sitä kuuluista paskasta lakanaa sekä sisällä että ulkona. Kyllä ne läpäripaikatkin sitten aukeaa kun saa kärkeä konemaisesti rullaamaan. Ulkokenttä saattaa turhautua kun ei saa kärkeä kiinni ja lähtee hakemaan joitain lyöntisuuntia pois jne..

@Diablo tuolla myös kirjoitteli siitä että Veto on tietyllä tapaa hurmosjoukkue. Mun mielestä nyt pitäs saada niitä "perusonnistumisia" ja niiden kautta hyvää pöhinää/hurmosta päälle. Kun saa itseluottamusta kohilleen niin kyllä se pallo rupeaa siihen keppiin osumaan. Yllättävää tai ei niin pakko vielä todeta että Haapakoski on ollut luvattoman heikko.

Ilman sen kummempaa analyysia voi kyllä todeta, että Joensuu oli eilen todella kova! Toisen jakson osalta numerot jopa mairittelevat Vimpeliä.
 
Viimeksi muokattu:

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Viime syksyn (ja tämänkin syksyn) Joman ulkokenttä on taktisesti ja riskin tunnistamisessa hiottu viimeiseen asti, sieltä ei näitä läpilyöntejä mene, jotka eivät saa mennä. Esimerkiksi Haapakoski hakee useimmiten läpilyöntiä kakkosjatkeelta, näitä on mennyt hurjasti kauden aikana ja tuntuu oudolta, että heikot vastustajat yllätetään kerta toisensa jälkeen tällä. Nyt kun Haapakoski lyö ja ulkokentälle signaloidaan, ettei merkki ole päällä, kakkosjatke on täysin tukittu. Pakko todeta, että toki Sami lyö läpi myös muualta, mutta pidän erikoisena, kuinka jääräpäisesti Sami on läpilyöntiä yrittänyt. Kanala lyö palloa ihan eri nopeudella ja tänään nähtiin, että hän saattaa kiskaista läpi myös Joman ulkokentästä. Kuitenkin näkisin, että jääräpäistä läpilyöntien hakua pitäisi lauantaille vähentää ja koittaa saada joka vuorossa tilanteita Pertulle ja Mäkelälle. Palottomia ajoja on liian vähän kun läpäriyritykset maksaa takapaloja. Yllättävän vähän myös on lyöty vaihtotilanteissa pieniä. Isoketo ja Kanala kulkevat niin kovaa, että pieniäkin voisi joskus kokeilla, vaikka Kuosa pelote onkin
Niin, Veto on tunnettu siitä, että näitä läpäreitä haetaan varsin runsaasti vaihtotilanteissa ja etenkin siihen hyvin mahdollistavalla kotikentällä. Tuolla lyöjä-arsenaalilla se onkin ollut monesti varsin toimiva ja kannattava pelitaktiikka. Mutta kuten sanoit, nyt niitä on haettu kenties vielä normaalia enemmän ja jo hieman jääräpäisestikin, jolloin myös näistä katoaa tietynlainen yllätyksellisyys.

Haapakoskella on ollut kyllä tässä sarjassa useita sellaisiakin vaihtotilanteita, jossa kakkosjatke on ollut ihan hyvin auki ja edellytykset läpärille on ollut hyvällä suorituksella olemassa, mutta yksinkertaisesti suorituksista on puuttunut laatu. Hyvälle lyönnillehän on aina tilaa, kuuluu sanontakin (katsokaa JoMa - ViVe toisen pelin lehdistötilaisuus, jossa Jussila totesi Kanalan vedon ottamattomaksi - Lehtimäki nauroi/kommentoi tämän jälkeen tuota sarkastisesti Jussilalle). Parhaimillaan tälläkin kaudella useissa peleissä Sigge puhkoi kenttää laadukkailla rajan pintaan tippuvilla lyönneillä lähes miten halusi. Eli sellaisia lyöntejä, joista varmasti moni olisi JoMankin kentän yhtälailla puhkonut. Nyt nämä ei ole vain uponneet kenttään. Samanlainen vaihe oli Sigellä tuossa taannoin ja nyt vaikuttaisi, että myös tähän JoMa-sarjaan on osunut toinen samanlainen vaihe. Toki tämänmukaisesti pitäisi sitten reagoida ja vaihtaa enemmän vaikka sillä ensimmäisellä lyönnillä ja lennoilla. Tämähän se tässä on akilleen kantapää, eli tähän kaikkeen olisi pelinjohtoa myöden pitänyt reagoida ja hieman muuttaa suunniteltua ns. lennosta, kun joku ei ota toimiakseen.

Ulkopelin osalta on myös poikkeuksellista, että noinkin moneen kertaan on pallo lyöty pöpelikköön Haapakosken tontilta, mitä tässä ottelusarjassa tähän mennessä. Onhan siellä ollut laadukkaitakin lyöntejä, mutta uinahduksiakin on Sigelle sattunut. Toisaalta joku tuollainen lyönti kuten Rautiaisen avauspelissä, niin jos missaat lyönnin lähdön ja pahimmassa tapauksessa "sokaistut" auringosta niin minkäs teet. Ainakaan ei ole räpylästä mennyt, kuten vaikka Jussilan räpylän alta avauspelissä, silloin on helppo osoittaa syyttävällä sormella virheen tekijää, kun ei vain saanut palloa kiinni. Noitahan Sigelle ei ole tullut, vaan epäonnistuneita sijoittumisia yhdessä Rinta-Ahon kanssa. PJ / joukkue sen varmaan parhaiten tietää kuka noissa on lopulta suurin syyllinen ollut.

Mielenkiintoista nähdä, muuttuuko kokoonpano tai lyöntijärjestys lauantaille. Otetaanko Heikkala nyt ykköskeulaan, jota jo tänään mietittiin.
Näin on, mahdollisia variaatioita on todella monia. En kyllä millään jaksa uskoa tässä vaiheessa välieriä mentäessä pakan totaaliseen räjäyttämiseen, vaikka aivan varmasti ihan kaikkia vaihtoehtoja mietitään. Ennemmin varmaan kuitenkin lähdetään siitä, että suoritukset (ja sijoittumiset) saataisiin nykyisen miehistön osalta kuntoon. Onhan toki vimpeliläisillä hyvin muistissa, kun taannoin Kivimäki toi muuan teinipojan Perttu Ruuskan kylmiltään mukaan finaaleihin..

Eiköhän siellä mennä joko samoilla tai sitten Heikkala nostetaan tuohon ykköskärkeen mukaan. Seuraavaksi "villein" muutos olisi Hanhisalon tuleminen rosteriin Heikkalan tilalle, tai Takala kehiin. Kuitenkin Takalan osalta herää kysymys, kenen tilalle? Esimerkiksi Isoketoa en sisäpelin takia uhraisi. Ellei sitten Heikkalaa kärkeen kuten alkukaudesta, kun Isoketo oli vielä telakalla. Toisaalta, miksi korvata Takalalla välierissä ihan hyvin suorittanutta ja viime pelin ykköspalkittua pelaajaa..

Takala pelasi muistaakseni runkosarjassa peräti 29/30 matsia yhdeksikössä ja on nyt filassa.

Sitten joku ihmettelee miten ulkopeli ei pidä!? No olisikohan sillä mitään tekemistä asian kanssa, että tällä ulkopelikokoonpanolla ei olla pelattu runkosarjassa yhtä ainutta matsia.

Toki joukkueenjohto on luultavasti ainakin pään sisällä päättänyt, että "parhaat pelaavat, kun tervehtyvät". Menestyksen kannalta tuo ei välttämättä tai todennäköisesti ole se paras mahdollinen ratkaisu.
Tämä on sellainen asia, josta jo mainitsin, ja jota omalla tavallaan osasi pelätä, ennen pudostuspelien alkua. Eli vaikka se ns. "ykkösrosteri" saadaan nyt kasaan, niin pelejä ja yhteistä kokemusta tuolla nipulla ei juuri ole kaudelta kertynyt.

Kuitenkin tuo meinaa välillä itseltäkin päästä unohtumaan, että niitä yhteisiä pelejä ei oletetulla parhaalla rosterilla ole juuri takana. Toisaalta pirun vaikea tilanne käsitellä ja ketä sieltä nyt sitten mahdollisesti tiputtaa "Takaloiden" tieltä pois kokoonpanosta. Ottaen myös huomioon täällä mainitun, niin pahimmat vuodot ulkopelin osalta on tapahtuneet kakkospuolelta, jossa on siellä lähes koko kauden operoineet Rinta-Aho ja Haapakoski. Tässä olisi myös tientynlaisen auktoriteetin ja joukkueen harmonian kannalta erittäin mielenkiintoinen tilanne, jos edelleen vaikka se työnimi "Takala" korvaisi tässä vaiheessa yllättäen kokoonpanossa kokonaan jonkin kokeneemman pelaajan; samalla annettaisiin tavallaan epäluottamuslause myös tulevaisuuteen tälle kokeneelle pelaajalle. Ymmärrän toki, että ammattilaisurheilua, parhaat pelaa ja joukkueen etu edellä mennään jne. mutta tuolla on myös tuo kolikon toinen puoli ja seuraukset.

Yleisesti ottaen; kyllähän tässä vaiheessa kautta joukkue kuin joukkue ottaa ne "parhaat pelaajat" kehiin, jos ovat pudotuspeleihin kuntoutuneet. Eli vaikka Koplalla joku Lammila olisi ollut vielä pidemmän aikaa poissa, niin eiköhän hänetkin olisi ulkopeliin haluttu ottaa mukaan heilumaan. Tai JoMalla nämä tietyt miehet, jotka pelaavat nyt hieman isommat numerot hihassa, mutta on haluttu ehdottomasti ulkopeliin mukaan, vaikka takana onkin enemmän tai vähemmän repaleisia kausia. Toki jokainen tilanne ja joukkue on erilainen, että eiväthän nämä koskaan suoraan verrannollisia keskenään ole.

Täysin samaa mieltä, että uusi ulkopelirosteri ottaa aikansa, ennen kuin homma natsaa. Erikoista kuitenkin, että tänäänkin läpilyönnit paiskottiin Rinta-Ahon ja Haapakosken kakkospuolelta, jossa he ovat pelanneet koko kauden ja vuosien yhteisillä kokemuksilla työnjako ja sijoittuminen pitäisi olla kunnossa.
Juuri tämä.

@Diablo tuolla myös kirjoitteli siitä että Veto on tietyllä tapaa hurmosjoukkue. Mun mielestä nyt pitäs saada niitä "perusonnistumisia" ja niiden kautta hyvää pöhinää/hurmosta päälle. Kun saa itseluottamusta kohilleen niin kyllä se pallo rupeaa siihen keppiin osumaan. Yllättävää tai ei niin pakko vielä todeta että Haapakoski on ollut luvattoman heikko.
Näinhän se on. Vielä Haapakoskesta, niin alle oman tason on pelannut. Tuo pesien välin vauhti pisti myös ainakin avausmatsissa silmään. Keskikesällä kulki kyllä kovempaa pesin välit, vaikka ikää onkin. Eli onko parhaan fyysisen suorituskyvyn ajoitus ja optikointi mennyt jotenkin pieleen. Tietty Sigge pelasi kaikki runkosarjan pelit ja loppukaudesta oli Vedolla noita loukkaantumisia, niin ei päässyt oikein missään vaiheessa huilaamaan. Viimeistään nyt tietty hyvä jossitella, vielä kun JoMa tuli vastaan, että runkosarjan voiton kustannuksella olisi voinut vetää osan peleistä vielä enemmän huumorirosterilla, mitä muutamassa loppukauden pelissä nähtiin. Toisaalta, ehkä yhden-kahden pelin vaikutus nyt ei isossa kuvassa ole fyysiseen kuormaan juuri mitään. Ehkä kyse ennemminkin laajemmasta kokonaisuudesta..

-

J*malauta, tulipahan taas runoiltua pitkästi. Nyt pois koneelta ja muutaman tunnin päästä suunnaksi Kouvola! Montaa peliä ei olekkaan vielä paikanpäällä päässyt tälle kautta väijymään.

Siellä muuten ennakkokokoonpanoissa eräs Toni Laakso mukana, jonka kauden piti olla aina luotettavan Arffmanin mukaan paketissa.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Siellä muuten ennakkokokoonpanoissa eräs Toni Laakso mukana, jonka kauden piti olla aina luotettavan Arffmanin mukaan paketissa.
Jos 80 kertaa arvaa, niin kyllä jokainen kerran osuu oikeaan.

Näin lausui Arffmanista taannoin eräs Superpesis-pelaaja.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Eiköhän siellä mennä joko samoilla tai sitten Heikkala nostetaan tuohon ykköskärkeen mukaan. Seuraavaksi "villein" muutos olisi Hanhisalon tuleminen rosteriin Heikkalan tilalle, tai Takala kehiin. Kuitenkin Takalan osalta herää kysymys, kenen tilalle? Esimerkiksi Isoketoa en sisäpelin takia uhraisi. Ellei sitten Heikkalaa kärkeen kuten alkukaudesta, kun Isoketo oli vielä telakalla. Toisaalta, miksi korvata Takalalla välierissä ihan hyvin suorittanutta ja viime pelin ykköspalkittua pelaajaa..

Jep, Isoketo nykykunnossaankin on niin nopea, ettei tule kuuloonkaan häntä pudottaa rosterista ja onhan hän ihan kohtuu hyvin pelannut ulkona. Ainut heikko lenkki ulkokentällä on Sillanpää ja nyt ei ole yksinkertaisesti muuta vaihtoehtoa (viime vuonna esim. A.Ruuska pelasi ihan kohtuullisesti tuuraajana kopparin paikkaa) niin näillä mennään ja kaksi hyvää ulkopelaajaa jää vääjäämättä rosterin ulkopuolelle. Jymyä vastaan oltiin niin köysissä muutamia vuosia sitten, että selkä seinää vasten tehtiin muutoksia (2014 Heimonen syöttämään kolmanteen finaaliin ja 2016 jo mainittu Pertun rosteriin ottaminen 2-1 tilanteessa, joka olisi tosin pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin:D), nyt kuitenkin näen, että huomenna voittaminen on mahdollista nykyiselläkin sapluunalla, kun vaan saadaan turhat virheet (ja samalla läpilyönnit) pois, ja sisäpeli rullaa, kuten ensimmäisessä pelissä. Sisäpeliin on hyvä nojata, jos joka vuorolla saa juoksun tehtyä, näin oli vedolla ensimmäisessä pelissä ja Joensuulla samanlainen meininki on nyt vahvasti sisällä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jää itsellä eka jakso näkemättä kun vielä työmatkalla. Harmi

Eikö tuota kuuluttajaa vois jotenkin sensuroida näistä lähetyksistä pois?
Harvemmin tulee Kouvolassa käytyä matseissa, vaikka vain tunnin matka, kun ei jaksa tätä tyyppiä kuunnella: Aarnoldsin donitseja!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vähemmän yllättäen helvetin kova alku Pompunlyöjiltä. Vaikea on Kouvolassa voittaa, mutta ei suinkaan mahdotonta. Vähän samalla lailla taisi alkaa välieräsarja viime vuonna, joten kova luotto, että Jymy vielä tästä nousee.

Alkuhaastattelussa oli Niko Korhosen hauska cv ruudussa: 26-vuotias, viisi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ompas mukava kuunnella Waheebin selostusta. Selostaa itse meneillään olevaa tilannetta eikä menneitä tilanteita saati typeriä knoppitietoja pelaajista kun tärkeät pelitilanteet ovat menossa.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Etupesät täynnä ja Väliaho purkamaan. Mahtavaa!
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ponneton oli Koplan suoritus palottomaan ajoon, Matti Latvala aivan yössä, ulkopelissä taas antoivat harhalla turhan juoksun. Veikkaan että nyt Jymy painaa rinnalle ja ohi.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko tuossa jotain dataa taustalla, kun tehdään tahallinen laiton ajolähdön viimeisellä lyönnillä? Miksi ei voi laittaa vaan palloa maihin tai vaikka sitten sillä keskipompulla ja kaikki liikkuisivat. Onko se muutaman kymmenyksen nopeampi etenijä todella tahallisen laittoman (ja palon) arvoista?
 

Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, PattU
Onko tuossa jotain dataa taustalla, kun tehdään tahallinen laiton ajolähdön viimeisellä lyönnillä? Miksi ei voi laittaa vaan palloa maihin tai vaikka sitten sillä keskipompulla ja kaikki liikkuisivat. Onko se muutaman kymmenyksen nopeampi etenijä todella tahallisen laittoman (ja palon) arvoista?

Samaa kummastelin. Semi-maallikon silmin tyhmän tuntuinen ratkaisu, ku eikös Mäentausta ihan hyvin kerennyt palata pesälle?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Roope Korhonen on ollut ihan yössä viime aikoina. Taas tuhosi yhden palon ajon kahdella kopilla (plus palolla).
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Olisi Hartikaisen kannattanut muistaa vapaalla lähtiessään, että siellä on Piiponniemi kopparina.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aika räikeä ero päävaihtajien etenemisvoimassa. Vastaavalla kakkosjatkekupperilla Jymyn numero 3 Niko Korhonen olisi tuonut juoksun ainakin kahden metrin marginaalilla.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Kuinkahan kauan Jymy vielä tuohon ykkösrajaan pistää, kun Hartikainen ihan kohtuullisesti on noita käynyt nyt hakemassa.

edit. Nythän tietysti siitä olisi maukas paikka hakea jaksovoitto
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko ketään lyöjäjokeria huhuttu Kouvolaan ensi kaudeksi? 2/9 kotiutukset ensimmäisellä jaksolla.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Nikon kallis aivokuolema jälleen, nää pitäis saada pois.

Mutta nahu jakso oli, molemmat hermoili enemmän ulkona kuin oli laadukkuutta sisällä.

Peli alkaa kohta uudelleen.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Koplan pitäisi kenties koittaa Saukkoa ykköstilanteeseen ja näin saada enemmän kuin yksi nopea etenijä kentälle. Hartikainen pomputtaa kaksi pesänväliä jos pakko ja Hacklin on seuraavana pomputtamassa.

Sotkamo möhli kyllä jakson, typerät kaksi ensimmäistä paloa, etenkin Nikon palaminen kun kivitalon korkuisella pompulla Koplalla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta polttaa Rytköstä kakkoselle. Roope ollut tosiaan aivan yössä, mutta eiköhän se ratkaise nyt sitten toisen jakson tapansa mukaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onko syöttäjän kannalta mitään merkitystä lyöjän kätisyydellä? Eli onko harvinaisempi syöttöpuoli sen verran vaikeampi, että vasurit saisi helpompaa syöttöä, vai onko asia ihan merkityksetön tai marginaalinen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös