Pesiskausi 2019

  • 358 118
  • 2 431

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuosta KPL - Tahko pelistä jäi vähän kaivelemaan 2J4A ja Koplan 8. juoksu, 2 paloa taululla ja Laakson epäonnistunut kotiutusnäppi. Näpy siis jäi Huuskolle käsiin kotipesässä ja etenijä tulossa kolmoselta kotiin. No syöttötuomari hätäisesti vihelsi etulaittoman, kun ei ilmeisesti nähnyt Huuskon ottaneen kopin... Toki sääntöjen mukaan tuossa mentiin, kun tilanne uusittiin ja siitä sitten Laakso löi tuon 8. juoksun...

Laakso yritti lyödä palloa uudestaan, oikea tuomio olisi ollut estäminen ja palo. Toisaalta koppi tulee ennen väärää vihellystä ja Huuskolla on jalka pesässä, palo etenijästä. Tilanne meni väärin, uuden tulkinnan mukaan tuomarilla on enemmän valtuuksia väärien vihellysten kohdalla. Palo joko etenijästä tai Laaksosta, ei uusiksi.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Laakso yritti lyödä palloa uudestaan, oikea tuomio olisi ollut estäminen ja palo. Toisaalta koppi tulee ennen väärää vihellystä ja Huuskolla on jalka pesässä, palo etenijästä. Tilanne meni väärin, uuden tulkinnan mukaan tuomarilla on enemmän valtuuksia väärien vihellysten kohdalla. Palo joko etenijästä tai Laaksosta, ei uusiksi.

Kiitos, seison korjattuna. Olin vain siinä ajatuksessa, että virheellinen vihellys, niin tilanne uusitaan.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kymmenen pelin tappioputkessa seilaava Kempele antoi potkut pelinjohtajakaksikolleen Antti Vihtkarille ja Jarkko Kokolle. Kokko sai itseasiassa jo toistamiseen monoa KeKin pelinjohdosta joukkueen kolmivuotisen pääsarjataipaleen aikana. Edellisellä kerralla lähtö tuli ykköspelinjohtajan paikalta. Luulisi, ettei kolmatta mahdollisuutta tule, vaikka pesäpallopiirit melko pienet ovatkin.

Uusi pelinjohtaja on Petri Pulliainen, joka saa avukseen nykyisen fysiikkavalmentajan ja jaksotaukokisan juontajan Ari Roppolan. Roppola oli korvaamassa Kokkoa myös tämän edellisten potkujen aikaan.

KeKin toimintaa on leimannut tietynlainen sisäsiittoisuus, joten on hienoa, että Pulliainen sentään tuli seuran ulkopuolelta. En tosin usko hänen tekevän sen suurempaa ihmettä joukkueen pelaamiseen, sen verran paljon on tullut ihan puhtaasti pelinjohdosta riippumattomia helppoja henkilökohtaisia virheitä. Jospa tämä kuitenkin hieman rentouttaisi joukkuetta, ja Koskenkorva ja Alajärvi pysyisivät takana karsintojen ja jopa putoamisen välttämiseksi.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Seinäjoella peli katsottuna paikan päällä, viihdettä oli kerrakseen, olisi ollut täydellinen pudotuspeliottelu, mutta nyt menetettiin piste. Loppujen lopuksi kaksi pistettä tämän päiväisestä on plusmerkkinen suoritus. Huomioita:

-Haapakoski loistovireessä, läpilyönnin uhka on koko kentällä, tänään kunnari kolmospuolelta ja vaivattomasti lähtee kovia lyöntejä. Pomppu myös oli varmaakin varmempi tänään vaikka seinäjoen kenttä ei kovin mahdollinen ole.
-Hylkilältä hieno yllätysotto pelin alussa Rinta-Aholla yhden palon takatilanteessa 1-3 vaihdon jälkeen. Erikoinen ratkaisu oli hakea toisen jakson neljännen tasoittavalla kahden juoksun takaa-ajoasemassa Haapakoskella kahdella lyönnillä läpilyöntiä, kun varma pomppu olisi tuonut ajolähdön. Toki nämä nyt on näitä valintoja mitä on helppo viisastella jälkikäteen. Superin aloittavalla kahden palon etutilanteessa Heimosen laittaminen lyömään, kun Ruuska ja Mäkelä olivat molemmat lyömättä, oli sen sijaan omaan silmään tyhmä ratkaisu.
-Pudotuspeleihin pitää saada tyhmät virheet minimiin. Liikaa annettu pinnoja kun ei ole tunnistettu tilannetta, että polttoheiton voi tehdä rauhassa. Tänään Puputti kotitaipaleella laittoi jo kävelyksi, kun kotiutuslyönti oli heikko ja Takala heitti todella vaikean heiton Heimoselle, joka ei saanut palloa kiinni. Lisäksi Sillanpään kopparipeli hirvittää, 3-0 tilanteessa ensimmäisen tasoittavalla yksi palo ja lyöjät vähissä, Vainionpään hyvä kumura väliin, pitäisi peruuttaa ja antaa yksi juoksu kenttä huomioonottaen. Nyt löysästi vastaan eikä kroppaa takana ja juoksun arvoisesta lyönnistä 4 pinnaa ja haiskahtaa vahvasti lyöjäkuninkuuden ratkenneet (Jukkis 11 edellä seuraavaa).
-Isoketo kulkee kovaa ilman syöksymistäkin. Kotarissa Haapakosken hidas lyönti pussinpohjaan ja ulkokenttä suoritti melko hyvin ja silti ehtiminen. Toivottavasti Teemu saa vielä syöksyäkin pudotuspeleissä. Kuitenkin ilman syöksyäkin kärjessä muutamia pelejä pelannutta Sillanpäätä nopeampi.

Kopla menetti tänään myös pisteen ja vaikuttaa jo hyvin mahdolliselta, että Joensuu nousee kolmanneksi. Vedolla runkosarjavoitto omissa käsissä kaikesta huomimatta, mikäli Sotkamo voittaa loput pelit puhtaasti, saa Veto menettää yhden pisteen. Sunnuntaina Kouvolasta voitto olisi kova juttu, eikä Sotkamollakaan täydet pisteet ole kirkossa kuulutettuja, vierailut Hyvinkäälle ja Seinäjoelle eivät ole läpihuutojuttuja. Mielenkiintoisia aikoja, runkosarjavoitosta käydään kova kamppailu, etenkin jos Kouvola jäisi neljänneksi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Onko tietoa, minkälainen aikataulu Tampereen kaupungilla on uuden pesäpallo- ja hiihtostadionin rakentamisen suhteen? Nykyinen Kauppi on auttamatta ankea, joskin tunnelmallinen. Uusi hieno stadion Kauppiin, niin uskon, että varsinkin miesten puolella 2000 katsojaa peliin on täysin realismia.

No nykyinen Kauppi on sopiva sellaiselle 700-800 katsojalle. Käytännössä katsomo-olosuhteet ovat tismalleen samanlaiset kun viime kerran Superin visiitillä. Tosin tämän päivän muutos on että saa olutta ja sitten on siirrettäävät ulkovessat joita taitaa olla neljä. Jos nyt oman mielipiteeni sanon niin nykyisellään stadioin puitteet eivät täytä miltään osin nykypäivän standarteja taikka sitten Superin tasoo. Mutta kyllä hinta/laatusuhde palveluissa on hyvä. Mukava siellä on pelejä katsella jos väkeä on se 500 mutta ei sovellu millään tapaa yli 1500 katsojan paikaks, valitettavasti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ei ole vielä täällä vissiin mainittu, mutta Vihtkari sai kenkää Kekistä. Saapa nähdä auttaako vai ei, vai joutuvatko pohjoisen pojat karsintoihin.

Kuten kirjoitin aikaisemmin, niin kaikki ei näyttänyt tiimihengen puolesta olevan kunnossa. Saapa nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu.

Itsellä on ilo päästä katsomaan tuota Tahko - Jymy matsia livenä. Mielenkiintoinen peli tulossa Pihkalan hienolla ja avaralla kentällä.
Taidetaan vaimon kanssa myöskin tulla paikan päälle. Harmi, että sää ei nyt näytä oikein hellivän. Voi tulla vähäjuoksuinen peli. Saapi nähdä.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Vimpelillä 8 päivään 4 peliä eilisestä lähtien. Huomenna kotipeli Kossua vastaan ja viimeisiä paikkoja laittaa Perttu lautasen äärelle lukkariksi, uskon että näin huomenna käy ja muitakin huilauttamisia voidaan nähdä. Perttu on lukkaroinut vain yhden pelin tällä kaudella ja nyt alkaa lyöjäkuninkuuskin olla epätodennäköinen, joten nyt on hyvä sauma peluuttaa näin. Toisaalta jos peli kulkee niin numerolla pelatessahan voi saada enemmän kotiutuspaikkoja :D. Toiselta foorumilta sain kuulla, että tälle kaudelle tasapisteissä kolmen pisteen voitot eivät ratkaisekaan ensimmäisenä. Tämä lienee runkosarjavoittotaistelussa Sotkamon etu.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Taitaa voitot ratkaista. Tällä hetkellä niitä on Jymyllä 22 ja Vedolla 21.

No, eiköhän tuossa ero vielä saada aikaiseksi ihan pisteissäkin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Pientä kierrätystä / vaivoja havaittavissa; tänään Vedolta kokoonpanosta pois Isoketo, Kanala, Heikkala ja Heimonen. Ulkopelissä Olli, Takala ja Hanhisalo ja Ruuska lavalla. Sekä Suominen jokerina.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Pientä kierrätystä / vaivoja havaittavissa; tänään Vedolta kokoonpanosta pois Isoketo, Kanala, Heikkala ja Heimonen. Ulkopelissä Olli, Takala ja Hanhisalo ja Ruuska lavalla. Sekä Suominen jokerina.

Katos vaan Heikkalakin jäänyt pois aamuisesta kokoonpanosta. Harmi juttu, toivottavasti ei mitään vakavaa. Haapakosken kuorma runkosarjaan on älytön, toivottavasti tällä kertaa ei ole rikki pudotuspeleissä. Ei ole itsestäänselvyys kolme pistettä vaikka tuollakin rosterilla kaikki muu olisi katastrofi. Koska viimeksi Joonas Suominen on muuten pelannut superia, 2015 oli aktiivisesti kokoonpanossa, mutta seuraavalle kaudella upgreidattiin mies Saukolla.

E: Näköjään Suominen pelannut viimeksi kaudella 2016 kymmenen pelin verran.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jomalle paha pistemenetys, jos aikeissa oli saada Kopla kiinni.

Rautiainen ja Niemi umpijäässä.

Jos pitää vältellä koppia, niin miksi helvetissä yritetään jotain kumuraa hä?? Lehtimäki?
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Tahko-Jymy aika peruspelaamista molemmilta, jossa Jymyn laajempi materiaali tuotti lopulta selvän jaksovoiton. Rytkösen kunnari kolmosluukusta oli jakson kohokohta
 

Nick Neim

Jäsen
Näinkö kenties väärin, mutta eikö Keski-Koukkari lyönyt takaa läpi tuossa jakson ratkaisseessa? Lähinnä ihmettelin tässä sitä, että siinä missä Dalla paineli Imatralle 4 juoksua (1 olisi riittänyt), loppui Raahessa jakso 4-3, vaikka kakkosellakin ollut etenijä oli jo lähes kotipesässä asti. Olisi luullut kunnarin kiinnostavan...

Vai mitä ihmettä tuossa lopussa tapahtui?
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näinkö kenties väärin, mutta eikö Keski-Koukkari lyönyt takaa läpi tuossa jakson ratkaisseessa? Lähinnä ihmettelin tässä sitä, että siinä missä Dalla paineli Imatralle 4 juoksua (1 olisi riittänyt), loppui Raahessa jakso 4-3, vaikka kakkosellakin ollut etenijä oli jo lähes kotipesässä asti.
Dalla löi kunnarin. Piironen katsoi, että Keski-Koukkarin lyönti on ulkona, mutta menikin sisälle. Oli sen verran "koppilyönti", ettei pallo kierinyt kauas. Eikös tuosta kerenny vaan yksi juoksu tulla, kunnes pallo palautettiin kotipesään?
 

Nick Neim

Jäsen
Eikös tuosta kerenny vaan yksi juoksu tulla, kunnes pallo palautettiin kotipesään?
Siinä tapauksessa tämä meni ohi. Voi hyvinkin olla, kun tässä sivusilmällä tuota vilkuilin ja vasta näytetystä hidastuksesta tilanteen kokonaan näin.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Tahko-Jymy -pelin toisen jakson kolmannen tasoittavalla pieni kalabaliikki, kun Juha Korhosen kopilta näyttänyt lyönti polttolinjaan tuomittiin kentässä käyneeksi, mutta tuomareiden palaverissa päätös kumottiin. Muutenkin värikäs vuoropari kun Jymyn huikea ulkopelisuoritus (olikohan Niko) tuhosi syntymäisillään olleen palottoman ajon, mutta Tahko kaivoi vielä tilanteen päälle jokereiden voimin. Jymyn kärjestä etenkin Niilolla ollut tukkoinen toinen jakso
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Tahko tekee sen näemmä ihan itse. Ja viittaan tuohon Roopen kopinnostojuoksuun

e. Niilolla tukkoinen peli. Myös Rytkönen sisäpelissä ollut todella huono tänään.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoja, että kuka on eniten taktisilla väärillä kolmoselta irronnut pelaaja. Veikkaisin Tuomas Jussilan olevan korkealla. Mies on ulkopelissä ja mailanvarressa täyttä kultaa, mutta etenijänä aivan liian hätäinen. Eikä noissa lentomerkkikään voi olla päällä, kun nytkähtää vaan muutaman sentin viivan yli syötöstä.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Tahko tekee sen näemmä ihan itse. Ja viittaan tuohon Roopen kopinnostojuoksuun

e. Niilolla tukkoinen peli. Myös Rytkönen sisäpelissä ollut todella huono tänään.

Rytkösen peli on tänään ollut vähän sellainen ennenvanhainen, eli ihan kuin keskittyminen ei olisi tapissa. Kunnarin ja ehkä kahden väläytyksen lisäksi kolmoselta irtoaminen omin päin ja paljon laittomia ja paloja
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha. Pattu neljännen aloittavalla 5-3 johtoon 0-3 tilanteesta. Piironen vuotaa kun Irakin laivasto takakentällä.

Ohipeli tais tulla. Kopla saa huokaista. Enää ei Joma ohi tule.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen: Kelit viilenevät, yöt pimenevät ja Sotkamon Jymy alkaa näyttää päivä päivältä vahvemmalta mestaruustaistelua ajatellen. Peli rullaa mukavasti samalla, kun päävastustajat hieman yskähtelevät. Tänään ei nähty parasta Jymyä ja silti Tahko sai Pihkalassa neljä juoksua ja nolla pistettä.

Hieno pesissyksy tuloillaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: NaPa

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Olipa Pihkalassa tänään epävarman oloinen kotijoukkue, johtuuko sitten Haimin poissaolosta? Ainakin kolme aivan käsittämätöntä ottoa kolmoselta joilla ei yhdelläkään ollut edes pientä hiventä mahdollista ehtiä..Räpylässä myös paljon häpläystä joskin oli myös paikoin Jymyllä. Hemmetin kylmä oli joka tapauksessa!

Sarjataulukossa Vimpeli näyttää olevan edelleen piikkipaikalla vaikka Jymyllä enemmän voittoja..Kuka näistä nyt ottaa selvää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös