Pesiskausi 2018

  • 315 689
  • 1 955

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Patriarkaattinen sovinistisika. Eikun Jennaa ja Janettea et sillä silmällä katso. Ne on varattu.

Katson vain hyvää pesäpalloa. Vaimo kyllä totesi, että katsoisin naispesäpalloa vain perseiden takia, mutta sehän on täysin höpöhöpöä.

Rehellisesti, kyllähän naisten pesäpallo on niitä harvoja kauniimman sukupuolen lajeja, joita oikeasti kiinnostaa katsoa. Aina sattuu ja tapahtuu.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Todella heikkotasoinen oli naisten ensimmäinen finaali. Karmeita virheitä molemmilta sekä sisällä että ulkona.

Jos tänään olisi pelattu Joensuu - Vimpeli ja tämä naisten finaali olisi näytetty monikameralähetyksenä, niin ei hyvää päivää, pakko sanoa. Vaikka mielenkiinnolla seuraankin naisten pelejä, niin kyllä nämä välillä ovat aika heikkotasoisia pelejä, ei voi muuta sanoa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kaikenlaista aaltoilua pelissä. Kirittärien #1 Korpela oli täystuho 1. jaksolla, nimenomaan oman joukkueen kannalta. Useampi ykköspalo ja ainoa kentällemeno 2. jaksolla. Kävi katsomassa kuitenkin 3-pesää sillä. Toisaalta, #1 Peltokangas kärkkärit 3/8 ei ihan optimi sekään.

Mansella ei oo ollut ilotulitusta ja juoksujuhlaa vaikka tilannetta kykenevät tekemäänkin. Tänäänkin veivät kotiutustilanteet niukasti. Tehottomuus vaivaa. ja kuten Tokkari totes, kun paloja tulee koko ajan alle kotiutustilanteetkin hankaloituu.

Kärkipäästä Hukka-Urpelainen onnistu kärkkäreissä ja toivat kumpainenkin 2. Kolehmainen-Ala-Lipasti onnistu myös mailassa ok, mutta tehomerkintöjä vaan se avauskunnari. Kotiutukset Súmen 2/2, Mäki-Maukola 2/3. Vierailijat Kylä-Kause 1/3, Vuorinen 0/4. 2. jaksolla Mansella vain 3 kotiutustilannetta.

Kunnarin jälkeen Mansella oli sauma ottaa 1. jakso haltuun, eivät onnistuneet vaan Kirittäret sen tekivät. Toisaalta, kotijoukkuekin anto jonkun verran apuja räpylästä, jäi paloja tekemättä ja Manse pääs jauhamaan. Noilla tilannemäärillä pitäs Mansekin alkaa tehdä useampi juoksu.

Kumpaan suuntaan sitten alkaa kääntymään. Mansella ollut paha tapa parantaa sarjojen edessä, löytyy henkistä kovuutta ja sitkeyttä. Eivät häkelly tappioasemasta. Manse parantaa varmasti tehokkuuttaan, eli Kirittärien on tähän kyettävä vastaamaan.
 
Vuoden pelaajasta on täällä spekuloitu useampaan otteeseen, mutta onkohan kertaakaan mainittu Anssi Lammilaa. Mielestäni ihan vahva ehdokas etenkin jos Kopla voittaisi mestaruuden. Selvästi eniten 1-2 -vaihtoja koko sarjassa ja taso pysynyt hyvänä pudotuspeleissäkin. Kärkilyöntiprosentit Haapakosken tasoa, vaikka vie enemmän tuota vaikeampaa väliä.

Ulkona ollut suhteellisen ok koko kauden ja playoffeissa taso vielä noussut.
Validi ehdotus ja asiaa tarkemmin miettineenä, niin täyttäisi kaikki kriteerit. Haapakoskihan tuon olisi runkosarjan perusteella täysin ansainnut, mutta harmittavasti pleijareissa poissaolevana tuskin valitaan. Onhan Lammila erinomainen sisäpelaaja, erittäin hyvä ulkopelaaja ja luonteeltaan positiivinen ja iloinen. Lammilan haastattelut poikkeuksetta mukavaa kuunneltavaa. Todella tasaisen kaudenhan Lammila on pelannut. Ne jotka sanoo, ettei pomputtajaa voi valita vuoden pesäpalloilijaksi, niin Henri Puputti ja 2013.

Mites muuten Kopla nousi aikaan jaloilleen Aslak Kaikon vetäessä rahahanat kiinni? Aika kuultaa muistot hyvin nopeasti.. Käytiinkö sitä hakemassa vauhtia ykköspesiksen kautta.

Tästä on pitkälti kiittäminen Jari Vesasen värväämistä toiminnanjohtajaksi. Yritysmyynti, uskallan sanoa, moninkertaistui Vesasen aikana, taloutta pidettiin tarkasti nuorassa ja ottelutapahtumaa kehitettiin. Kouvolassahan jäätiin pudotuspelien ulkopuolelle kolmella kaudella 2012-2014, kun joukkuetta nuorennettiin rajusti.

Melko huonotasoinen oli tuo naisten ensimmäinen finaali. Korpela kunnostautui palokärkenä, mutta Hukka kulkee valtavan lujaa. Sisäpelissä huonoa suorittamista molemmilta, mutta erityisesti Manselta. En ymmärrä, miksi koko peli lyödään vaihtotilanteissa lyhyttä, kun koko etukenttä on aivan sylissä. Molemmilla on vara parantaa reilusti ja ainekin Manse on jostain syystä näissä ottelusarjoissa pelannut usein ensimmäisen pelin todella huonosti, parantaen seuraaviin. Tämä tosin taisi olla Kirittärille jo neljäs voitto Mansesta tällä kaudella?

Huomenna pitäisi yrittää olla spoilaantumatta AA-Manse viidennestä karsintapelistä ja katsoa se jäljessä, mutta tuskimpa onnistuu. Hieno on varmasti tunnelma ja tapahtuma! On kerrassaan upea syksy menossa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Heh, hermo kireällä ollut myös meillä :) Pesäpallolle tulee ongelmia mikäli kesä-ajasta luovutaan. Silloin pitäisi syksyn pelit aloittaa arkena jo klo 16.00 tai klo 15.30. Tuskin kaikkia välieriä voidaan viikonlopuillekaan sijoittaa.

Sen verran läpihuutojuttuja ainakin tuloksellisesti viime vuosien välierät ovat olleet, että tosiaan nyt saatiin vasta toista kertaa viides välieräottelu 2010-luvulle. Sotkamon joutuu nyt ensimmäistä kertaa koskaan vieraskentälle viidenteen välierään ja kohtaa siinä nyt ensimmäistä kertaa jonkun muun kuin nykyisen Seinäjoen alueen joukkueen.
Kyllä, kyllä. Painottaisin tässä tapauksessa pelejä jo välierävaiheessa viikonlopuille. Tyyliin molemmat parit joutuisi pelata samana viikonloppuna päällekkäin lauantaina ja sunnuntaina (ehkä alkamisaikoja voisi vähän porrastaa). Loput pelit ottelusarjasta sitten viikolla, tai sitten niin, että yksi peli tyyliin keskiviikkona aikaisella alkamisajankohdalla ja mahdolliset game 4 ja 5 sitten taas seuraavana viikonloppuna. Näin ei yleisömäärät ja näkyvyys kärsisi, verrattuna siihen, jos pelit alkaisi arkena jo klo. 16 tai jopa aiemmin.

Yllättävää faktaa tuokin, että Jymy ei ole vielä kertaakaan ollut vieraskentällä välierävaiheessa viidennessä pelissä. Toki paljonhan nämä on tavanneet mennä jo kolmannessa tai viimeistään neljännessä pelissä poikki.

Kaksi saman kaupungin joukkuetta siis 2009 tulleen kuntaliitoksen myötä. No seurajäärätkin lopulta ymmärsivät ettei kahdessa joukkueessa muutaman kilometrin päässä toisistaan ole mitään järkeä ja seuraavalla kaudella sarjassa pelasikin sitten jo Jymy-Jussit. Maratontaulukon kuudes ja 17 mitalin Maila-Jussit soisi nimenäkin palaavan superpesikseen, mutta tätä nimenmuutosta tuskin on ihan lähivuosina tapahtumassa, sen verran vähän aikaa yhdistymisestä vielä on aikaa.

Parhaimmillaan Etelä-Pohjanmaalta pelasi siis viisi joukkuetta superissa mikä oli ilman muuta liikaa. No, ensi kaudella saattaa olla "vain" kolme. Tampereen seudulla nykyisin asuvana entisenä Seinäjokisena täytyy toivoa Mansen nousua, jos vaikka ensi kaudella pääsisi useamman superin pelin paikan päälle katsomaan.
Joo tuossa on mennyt aikaa, että nurmolaiset ja seinäjokiset ovat ottaneet JymyJussit omakseen, mutta pikkuhiljaa parempaan päin. Olihan siellä aikanaan kovia derbyjä Jymyn ja MailaJussien välillä. Mutta ei tosiaan enää tänä päivänä pysty kahta noin lähekkäin olevaa joukkuetta elättämään. Varsinkaan, kun Etelä-Pohjanmaalla on jo muutoinkin niin monta superin joukkuetta.

Kyllähän Ankkurit saisi mun puolesta tippua. Kolme superin joukkuetta riittäisi EP:n alueelle vallan mainiosti. Ja taas Tampere toisi aivan uutta väriä ja olisi tervetullut lisä ison kaupungin joukkueena superiin. Tiedä vielä minkälaisia vahvistuksia sinne saisivat, jos vain talouspuoli kestää.

Mediassahan aina hehkutetaan uutta seuraa ja puhutaan mikä lämmittää kuulijan korvaa. En anna paljoakaan painoarvoa noille.
Minä olen kai sen verran sinisilmäinen, että annan tuolle edes hitusen painoarvoa. Olen kuullut monesti puhuttavan pelaajien omasta suusta Saarikentän ainutlaatuisuudesta. Ja uskon, että aika moni superpesispelaaja valitsisi tuon kentän ja tunnelman mieluusti kotikentäkseen.

Huhu Puputista vuosien takaa kertoo, että mies neuvotteli joskus Joensuun kanssa ja pyysi "25000 pöydän päältä ja 25000 pöydän alta." Tämä on toki vain puhetta, mutta kyllä puheillakin jossain on yleensä juuret. Toisaalta minun osaltani on vähän ikävää levitellä tällaisia huhuja, joita ei pysty todentamaan. Pidän kuitenkin älyttömänä, että markkinointipäällikkö & huippupesäpalloilija tienaisi keskimäärin alle 2000e kuukautta kohden.
En epäile yhtään, etteikö tämä huhu pitäisi paikkaansa. Ja tienistit 2000€/kk kuulostaa kyllä järkyttävän pieniltä, oliko verotettavat tulot todella noin pienet. Tuossa sopii kysyä, että miten vähän tämä ns. siviilipuolen palkanantaja muka maksaa tuolla tittelillä firmassa toimivalle työntekijälle. Mutta joo, tuossa suhteesssa olin ainakin alkuun liian sinisilmäinen. Meinaan, että kyllähän siellä varmaan paljon "pöydän alta" maksellaan ja kulukorvaukset yms. niin saattaapi se Vedon budjetti nousta jopa top-1:ksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että eiköhän vaikka siellä Kouvolassakin ihan hyvin maksella vielä lisää tuon ilmoitetun budjetin päälle.

Kouvolassa kaupunki maksaa "kärkiseuroille" 75000e vuodessa, joka on valtava panostus verrattuna pienempiin pitäjiin. Muuten lähinnä perinteistä mainos- ja lippukauppaa, kuten muuallakin. Ei mitään lounaskuvioita tai rokkifestivaaleja.
Nyt kun sanoit, niin tämän olen tainnut kuulla jostain jo aiemmin. Fiksu juttu ja iso apu totta kai myös Koplalle.

Rannilalla on noin 50 miljoonan euron omaisuus, joten eiköhän hän jaksa leikkiä aika kauan, kun kyseessä on innokas pesäpallomies ja Veto-fanaatikko. Tuota omaisuutta ei pesäpallolla tuhlata.
Onneksi on. Ja tähän minäkin luotan, että into ei hiivu. Tämän puolestaan pitäisi taata hyvien omien junnujen lisäksi meille kilpailukykyisen joukkueen tulevaisuudessakin. Rahaa eli kyhnyäkin aina tarvitaan, ei siitä ainakaan mitään haittaa ole.

Rehellisesti, kyllähän naisten pesäpallo on niitä harvoja kauniimman sukupuolen lajeja, joita oikeasti kiinnostaa katsoa. Aina sattuu ja tapahtuu.
Tämä on aivan totta. Vaikka naisten pesäpallo ei henk.koht. kiinnostakaan yhtä paljoa kuin miesten vastaava, niin kontrasti ei ole kuitenkaan niin suuri, kuin se on vaikka futiksen puolella. Eli naisten futis ei kiinnosta oikeastaan pätkääkään, eikä liioin kiekkokaan. Mitä nyt jonkun Suomen MM-välierän/finaalin saattaa katsoa. Naisten pesistä jaksaa sentään joten kuten katsella, ainakin näin playoffsien aikaan. Ja jos ei muuten, niin niiden pakaroiden takia.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomenna pitäisi yrittää olla spoilaantumatta AA-Manse viidennestä karsintapelistä ja katsoa se jäljessä, mutta tuskimpa onnistuu. Hieno on varmasti tunnelma ja tapahtuma! On kerrassaan upea syksy menossa.

Syksy on upeaa aikaa hienoina pudotuspelineen, järkyttävät pettymykset on jo koettu kun Saarikenttä hiljeni välierissä. Joensuulle onnittelut, ehdottomasti eteni ansaitusti finaaleihin..

Pesiksen leviäminen pääsarjatasolla kohti laajempaa otteluyleisöä, eli sopivaa kaupunkimista kohti olisi toivottavaa. SuperPesiksen kasvun rajoitteena on kun "puolet" joukkueista ovat pöräilyetäisyydellä jolloin fani-, katsojakunta ei laajene kuten kaupunkilaistumisella. Noilta pyöräilyetäisyyksiltä pitää saada joukkeuita vähenemään ja sen johdosta Mansen nousu olisi lajille todellinen suonenveto ylöspäin.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Vielä lisää ajatuksia, niin mikä on antanut itseäni hämätä esimerkiksi ViVen osalta, niin kun menestystä on tullut useampana vuonna ja pelit ovat jatkuneet poikkeuksetta pitkälle syksyyn, että sitten olisi kassa täynnä rahaa mm. hyvien lipputulojen ja varmasti myös sponsoritulojen kautta, niin sitä meinaa aina unohtaa, kuinka pienet rahat (tulot) pesäpallossa loppujen lopuksi on verrattaessa vaikka jääkiekkoon. Eli jääkiekon puolella, jos/kun joku Tappara vetää joka vuosi päätyyn asti, niin siellä oikeasti jää sitä rahaa aika mukavasti viivan alle. Välillä meinaa siis realiteetit unohtua.

Jos tänään olisi pelattu Joensuu - Vimpeli ja tämä naisten finaali olisi näytetty monikameralähetyksenä, niin ei hyvää päivää, pakko sanoa. Vaikka mielenkiinnolla seuraankin naisten pelejä, niin kyllä nämä välillä ovat aika heikkotasoisia pelejä, ei voi muuta sanoa.
Juurikin näin. Pahemman luokan sovinistina olen samaa mieltä.

Itsellä on nyt useamman vuoden mennyt samalla tavalla tämä homma, kuten varmasti monella muullakin, että kyllä tämä innostus aina näin syksyä kohti kiihtyy. Eli siis kokeneella pesis-penkkiurheilijalla samalla tavalla kuin kokeneella pelaajallakin - alkukauden "merkityksettömiin" peleihin ei jaksa niin paljoa syttyä, mutta tämän loppukauden elää todella intensiivisesti mukana. Vaikka kaikki Vedon pelit, olisiko yhtä lukuunottamatta, tulikin katsottua. Ehkä esim. alemman keskikastin joukkueen kannattajalle sitä mielenkiintoa ja panosta riittää enemmän myös runkosarjan ajalle.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on aivan totta. Vaikka naisten pesäpallo ei henk.koht. kiinnostakaan yhtä paljoa kuin miesten vastaava, niin kontrasti ei ole kuitenkaan niin suuri, kuin se on vaikka futiksen puolella. Eli naisten futis ei kiinnosta oikeastaan pätkääkään, eikä liioin kiekkokaan. Mitä nyt jonkun Suomen MM-välierän/finaalin saattaa katsoa. Naisten pesistä jaksaa sentään joten kuten katsella, ainakin näin playoffsien aikaan. Ja jos ei muuten, niin niiden pakaroiden takia.

Tämä menee itselläni ihan samalla tavalla. Eipä tule minkään muun joukkueurheilulajin osalta naisten sarjoja seurattua, mutta pesiksessä ne kuitenkin kiinnostavat eivätkä edes ihan hirveästi vähempää kuin miesten pelit. Vaikka toki ne perseet on jotain aivan jumalaista (vaikea edes sanoin kuvailla kuinka hyvältä näyttävät noissa pelivaatteissa), niin itse pelaaminen kiinnostaa kuitenkin enemmän.

Luulen @aceman81 tavoin, että Manse parantaa seuraavaan peliin. Vaikuttavat henkisesti lujalta joukkueelta Nina Taipaleen johdolla.

Pronssipelissä Pesäkarhut on tilastojen perusteella ollut melkoisen ylivoimainen ja onnistunut paremmin nollaamaan välieräpettymyksen. Vaikka mestaruus kiertää Pesäkarhuja vuodesta toiseen, on mitaliputki melkoisen vakuuttava. Mikäli tästä pronssin ottavat, on se Pesäkarhujen 15. mitali 2000-luvulla.

Mitenkähän tuon huomisen nyt sitten järjestäisi. Kaksi aivan huippukiinnostavaa ottelua tarjolla samaan aikaan. Pitää tosissaan vielä miettiä sitä vaihtoehtoa, että katsoo ensin toisen ja sitten perään toisen nauhalta. Se on vaan nykyään jotenkin kovin hankala ajatella, että niin tekisi. Tulospiilossa pysyminen vaatii täydellisen eristäytymisen internetistä, puhelimelta ja muilta viestintälaitteilta. Jollain hullulla tavalla koen jääväni jostain paitsi, jos en samaan aikaan pelin kanssa pysty seuraamaan mitä esim. Twitterissä ja täällä kirjoitetaan pelistä. Toisaalta voisi tehdä hyvää seurata kerrankin ihan oikeasti koko peli vain peliä eikä yhtään mitään muuta. Niin tulee nykyään yllättävän harvoin tehtyä.
 
Mitenkähän tuon huomisen nyt sitten järjestäisi. Kaksi aivan huippukiinnostavaa ottelua tarjolla samaan aikaan. Pitää tosissaan vielä miettiä sitä vaihtoehtoa, että katsoo ensin toisen ja sitten perään toisen nauhalta. Se on vaan nykyään jotenkin kovin hankala ajatella, että niin tekisi. Tulospiilossa pysyminen vaatii täydellisen eristäytymisen internetistä, puhelimelta ja muilta viestintälaitteilta. Jollain hullulla tavalla koen jääväni jostain paitsi, jos en samaan aikaan pelin kanssa pysty seuraamaan mitä esim. Twitterissä ja täällä kirjoitetaan pelistä. Toisaalta voisi tehdä hyvää seurata kerrankin ihan oikeasti koko peli vain peliä eikä yhtään mitään muuta. Niin tulee nykyään yllättävän harvoin tehtyä.
Itse onnistuin tuossa kerran laittamalla puhelimen lentokonetilaan ja viemällä sen makuuhuoneeseen piiloon. Huomenna temppu ei onnistu, koska Kouvolassa varmaan kuulutellaan tuosta toisen ottelun lopputuloksesta. Yllättävän hyvin se onnistui ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan, vaikka tosiaan vaikeaa se on kun ei voi nettiä selailla samalla.
 

Histo

Jäsen
Lisätään vielä vuoden pesäpalloilija-spekulaatioihin Sami Partasen nimi. Jo viime vuonna huikea ja tänä vuonna vielä parempi, vaikka loppusarja meni loukkaantumisen takia vähän ohi. Mutta toisaalta eipä siellä muutkaan kilpeään kiillotelleet. Minun mielestäni erikseen jaettavan pudotuspelipalkinnon aikakaudella loppuotteluiden arvoa ei tarvitse palkintoa jakaessa korostaa ja tällöin Partanen täyttää oman joukkueensa MVP:nä kriteerit palkintoehdokkuuteen vallan hyvin.

Pienehkö tilastopaketti:
Miesten Superpesiksessä on pelattu 131 kertaa paras viidestä-pudotuspelisarjoja ylemmissä pudotuspeleissä. Ne jakaantuvat vuosittain seuraavasti: 1992 (finaalit), 1993 (puolivälierät), 1995-2001, 2010, 2013- (kaikki sarjat pl. po), 2002 (pve ja ve), 2004 (ve), 2005-2009, 2011-2012 (ve ja finaalit). Viidenteen peliin on edennyt 22 sarjaa ennen tätä. Lisäksi kaksi paras seitsemästä-sarjaa on mennyt päätyyn asti, molemmat puolivälierissä. Puolivälierien viidensiä pelejä on 9 (kotijoukkueet 8-1), välierissä 8 (5-3) ja loppuottelusarjoissa 5 (3-2). Kotijoukkueet ovat voittaneet 16/22 kertaa (paras seitsemästä 1/2).

Vain kolme kertaa ratkaisupeli on mennyt jatkovuoroille, jokainen näistä välierävaiheessa ja vierasjoukkue on voittanut niissä jatkoilla kahdesti.
Välierien viidensien pelien yleisöennätys on vuodelta 1997 Sotkamosta, karvan verran yli 4000 katsojaa. Olisi hienoa, jos Kouvolassa ylitettäisiin tuo huomenna. Alle 2000 katsojan on jääty ratkaisupelissä kahdesti, 2003 Hyvinkään seitsemännessä ottelussa kolmen Tahkon tappion jälkeen (1435) ja Joensuussa 2013 puolivälierässä (1613) ja viidensien otteluiden kolme kovinta yleisömäärää ovat loppuotteluista 2011 (5480), 2015 (5010) ja 2016 (4325).

Välierien viidennet ottelut miesten Superpesiksessä:
1997 Sotkamo-Seinäjoki 2 - 0 (1-0,5-1) 4020
2000 Kitee-Oulu 1 - 0 (2-2,4-3) 3560
2005 Sotkamo-Nurmo 1 - 2 (1-3,2-0,0-1) 2780
2005 Kitee-Hyvinkää 1 - 0 (0-0,1-1,0-0,k3-2) 3067
2006 Puijo-Pattijoki 1 - 2 (0-1,4-0,0-1) 2635
2007 Nurmo-Hyvinkää 0 - 2 (2-6,1-3) 2177
2008 Sotkamo-Nurmo 1 - 0 (1-1,3-0) 2440
2013 Vimpeli-Pattijoki 2 - 0 (12-0,5-0) 3462
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Välierien viidennet ottelut miesten Superpesiksessä:
1997 Sotkamo-Seinäjoki 2 - 0 (1-0,5-1) 4020

Nostalgia-fiilistelyissä vilkasin tilastoja. Maila-Jussien puolelta löyty Vedon 2. pj. Pasi Tyynelä. Jani Komulainen debytoi superissa tuolla kaudella. Pesiksen Maailman pelaajakorteissa ei vielä eritellä tuon kauden pudotuspelitilastoja, mutta wikipedia tietää kertoa:

Komulainen pelasi ensimmäisen kautensa Superpesiksessä vuonna 1997, kun kesken kauden Asko Tuhkasen tilalle pelinjohtajaksi palannut Juha Tanskanen nosti vielä A-juniori-ikäisen Komulaisen edustusjoukkueeseen jokeripelaajaksi. Hän pelasi ensimmäisen pääsarjaottelunsa 29. kesäkuuta Hyvinkäällä. Komulainen löi ottelussa uransa avausjuoksun kotiuttamalla Marko Pääkkösen toisella jaksolla ja keräsi kaksi kärkilyöntipistettä.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Sotkamo voitti välierissä Seinäjoen Komulaisen kolmospuolen läpilyönnin ratkaistessa viidennen välieräottelun toisen jakson ja samalla finaalipaikan.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Ei muutoksia kokoonpanoissa viidenteen välierään, miksiköhän muutaman kerran on pesislivessä jo edellisiltana kokoonpanot, yleensä tulee tasan klo 10 aamulla. Jokin puolivälieräkierros kokoonpanot olivat illalla luettavissa, aamulla ennen kymmentä ne olivat taas hävinneet. Noniin, asiaan, mielenkiinnolla huomista peliä kohti, toivon neutraalina katsojana jälleen supervuoroa ja miksei kotareitakin. Jos Jymy todella saman lyöntijärjestyksen pitää, saattaa kopla olla ensimmäisellä jaksolla lähellä jaksovoittoa ensimmäistä kertaa sarjassa, mikäli Jymyn kärkietenijät eivät paranna. Kopla voisi mennä mielellään finaaliin monestakin syystä, mutta esimerkiksi siksi, että el klassiko pronssipelissä voisi sytyttää enemmän kuin Kpl-Veto. Pakko muuten ihailla Koplan pelaajien rentoa meininkiä tiukoissakin tilanteissa, Hacklin totesi kuvajalle viime pelissä, että siirry tai huuda väärät :D. Kpl-Joma -finaalit ja ensi kaudelle saataisiin lähtökohtaisesti kutkuttavat asetelmat, kun kaksi suurinta janoaisivat finaaleihin vuoden pettymyksen jälkeen.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pakko muuten ihailla Koplan pelaajien rentoa meininkiä tiukoissakin tilanteissa, Hacklin totesi kuvajalle viime pelissä, että siirry tai huuda väärät :D.
Samaa mietin tuossa tiistain pelissä. Olivatko jopa häviämässä pelin tuolla kyseisellä hetkellä vai muistanko väärin? No, eipä näitä pelejä ole tapana voittaa turhalla puristamisella, mutta ihailtavaa rentoutta oli tilanteessa silti.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Samaa mietin tuossa tiistain pelissä. Olivatko jopa häviämässä pelin tuolla kyseisellä hetkellä vai muistanko väärin? No, eipä näitä pelejä ole tapana voittaa turhalla puristamisella, mutta ihailtavaa rentoutta oli tilanteessa silti.

Joo se oli 0-0 tai 0-1 -tilanteessa :D
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Mitenkähän tuon huomisen nyt sitten järjestäisi. Kaksi aivan huippukiinnostavaa ottelua tarjolla samaan aikaan. Pitää tosissaan vielä miettiä sitä vaihtoehtoa, että katsoo ensin toisen ja sitten perään toisen nauhalta. Se on vaan nykyään jotenkin kovin hankala ajatella, että niin tekisi. Tulospiilossa pysyminen vaatii täydellisen eristäytymisen internetistä, puhelimelta ja muilta viestintälaitteilta. Jollain hullulla tavalla koen jääväni jostain paitsi, jos en samaan aikaan pelin kanssa pysty seuraamaan mitä esim. Twitterissä ja täällä kirjoitetaan pelistä. Toisaalta voisi tehdä hyvää seurata kerrankin ihan oikeasti koko peli vain peliä eikä yhtään mitään muuta. Niin tulee nykyään yllättävän harvoin tehtyä.
Näin on. Itse kyllä seuraan molempia yhtäaikaa. Kopla-Jymy pyörimään telkkarista ja AA-Manse läppärin näytöltä. Kaksi matsia menee vielä ihan ok yhtäaikaa, että pysyy kohtuu hyvin mukana pelien tapahtumissa. Toki jos siihen yhdistää vielä twitterit ja vaikka tämän palstan seurailun, niin se tekee seuraamisesta ja keskittymisestä jo asteen tai pari haastavampaa!
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Näitä päällekkäisyyksiä tuskailen minäkin. Lisäksi takuuvarmasti selostaja kertoo aina välillä toisen ottelun tilanteen, joten yritä siinä sitten olla pimennossa.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näitä päällekkäisyyksiä tuskailen minäkin. Lisäksi takuuvarmasti selostaja kertoo aina välillä toisen ottelun tilanteen, joten yritä siinä sitten olla pimennossa.

Vieläkin täällä mietinnässä, miten toimisi tänään pelien suhteen. Olen vähän jo kallistumassa sille kannalle, että #tulospiilo on nyt rakennettava kaikin keinoin ja matsit katsotaan peräkkäin. Twitterissä sekä Olli Eronen että Aleksis Ärje lupasivat, ettei kummassakaan lähetyksessä kommentoida toista peliä mitenkään. Erinomainen juttu!

Eli nyt siis selostuksen osalta ei pitäisi ongelmaa tulla. Hmm, sitten on laitettava puhelin kokonaan pois katsomisen ajaksi, mieluiten siten, ettei se ole edes näkyvillä. Koneelta ei voi avata muita sivuja kuin Ruudun lähetyksen. Yksi ongelmakohta tulee mieleen, jolle ei voi varmaan tehdä mitään: kuuluttajat. Olisiko kuitenkin todennäköisempää, että Kouvolassa ei kerrottaisi (ainakaan niin usein) karsintapelin tilannetta, Alajärvellä varmaan kerrotaan aktiivisemmin tilannetietoja välierästä. Eli Kouvolan peli katsotaan suorana, Alajärven peli nauhalta. Siinä suunnitelma.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sarja mennyt pitkälti, kuten Lammila ennakoi.

Tuleeko kolmas kotipeli putkeen, josta joutuu lähtemään tappio niskassa. Sotkamon Jymy ja ratkaiseva 5. ottelu ei hirveän hyvältä kuulosta, mutta katsotaan. Sotkamon kärki kulki Kouvolassa kuin unelma, mutta ei sitten viimeksi enää Sotkamossa. Jotenkin tuntuu, että Jymy pelaa Kouvolassa paremmin kuin kotonaan.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Sarja mennyt pitkälti, kuten Lammila ennakoi.

Tuleeko kolmas kotipeli putkeen, josta joutuu lähtemään tappio niskassa. Sotkamon Jymy ja ratkaiseva 5. ottelu ei hirveän hyvältä kuulosta, mutta katsotaan. Sotkamon kärki kulki Kouvolassa kuin unelma, mutta ei sitten viimeksi enää Sotkamossa. Jotenkin tuntuu, että Jymy pelaa Kouvolassa paremmin kuin kotonaan.

Voi olla että Jymy pelaa paremmin Kouvolassa, mutta melkein veikkaisin asian olevan toisinpäin. Kauden perusteella Kopla on kokonaisuudessaan parempi joukkue, mutta tuoko kotiyleisö heille sitten paineita niin että kotiutus sakkaa omalla areenalla pahemmin kuin Hiukassa.

Toisaalta kaikki sarjan pelit ovat olleet näin äärimmäisen tasaisia, voiton ja tappion ero on ollut joka kerta minimaalinen. Näin koko vierasvoitto-vuorottelu voi selittyä todennäköisimmin sattumalla enemmän kuin pelin tason normaalia isommalla heilahtelulla tai psykologisilla tekijöillä
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tässä sarjassa on äärimmäisen vaikea ottaa kaverin etumatkaa kiinni. Jos otat aloittavan vuoron, niin sinun on pakko tehdä pinna ennen kuin vastustaja. Jymyn toiset jaksot ovat sakanneet siihen, että toisella jaksolla peliä ei ole pystytty tappamaan. Tiistaina se periaatteessa oli lähellä, kun johtoasemakin oli hallussa, mutta näin se taas vain meni.

En tiedä voiko enää sanoa, että parempi voittaa. Ennemminkin se, jolla tänään loksahtaa kohdalleen voittaa. Olkoon se kumpi vain, yksi kaikkien aikojen sarjoista. Kiitos Kouvolan Pallonlyöjät, kiitos Sotkamon Jymy
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jaahas, Kopla tullut kohtalaisen vakuuttavalla höyryllä ja Jymy telineissä. Tällä hetkellä näyttää erittäin pahalta, kun kotijoukkue lyö hurmosta päälle Juha Korhosen johdolla.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kylläpä ryssi Jymy heti alkuun. Tänään ei muuten superiin mennä. Vahva tunne on nyt et sunnuntaina pitää Kouvolaan ajaa, vaikka vannoinkin joskus boikotoivani tuota kenttää niin pitkään ku siellä on sama kuuluttaja.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kylläpä ryssi Jymy heti alkuun. Tänään ei muuten superiin mennä. Vahva tunne on nyt et sunnuntaina pitää Kouvolaan ajaa, vaikka vannoinkin joskus boikotoivani tuota kenttää niin pitkään ku siellä on sama kuuluttaja.

Meinasin lähteä jo tänään. No sunnuntaina sitten. Mä oon se äänekäs läski.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Pari huomiota pelistä:

Toikka Koplan mvp
Mitä on tapahtunut Topi Korhoselle ? Aivan hyödytön mailassa koko sarjan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös