Pesiskausi 2018

  • 315 259
  • 1 955

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jep, jep. Että sellainen ratkaisu. Ei ollut Mäkelän päivä ei. Väärä olisi pitänyt ottaa pois, ja eikö se huudettukin, mutta Mäkelä yritti lyödä.

Peli parani kokoajan Vedolta loppua kohden, mutta ei riittävän ajoissa ja riittävän paljon.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ensin Kohonen antaa ratkaisevan vapaan kotiin.

Sitten Janne Mäkelä lyö yhden palon ajossa viimeisellä ratkaisevan hudin.

Onko jo kaikki nähty? Mitä seuraavaksi, vaikea keksiä?
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Täältä noustaan vielä. Maanantaina on huima matsi tulossa! Prkle se Siggekin tonne rosteriin nyt maanantaiksi.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Harmittaa vain, että Kanala oli tulossa ja hirmuisessa juoksukunnossa ja ei päästy antamaan painepalloa. Tuolla ulkopelillä 1-2 johto olisi voinut riittää. Ykköskorin miehiltä liian heikkoa suorittamista, esim. Kanalan pitää yksinkertaisesti saada vietyä Isoketo kolmoselle, se onnistuu kaikilla muilla lyönneillä, paitsi jos lyö suoraan kaverin räpylään. Myöskin kotiutuksissa peli on raakaa, noilla ukoilla pitää saada enemmän onnistumisia, kun toisella jaksolla tilannettakin saatiin. En epäile pätkääkään, etteikö vielä Joensuussa keskiviikkona pelattaisi, mutta nyt on vain yksi mahdollisuus saada voitto. Isoketo pelasi moitteettomasti kopparina, tätä olisi pitänyt ehkä kokeilla jo aiemmin, vaikka itsekin sitä vastustin, sisäpeli on tällä hetkellä se ongelma nimittäin. Saukko oli melko turhake tänään, pystyisikö Sigge pelaamaan edes jokerina? Miksi Arttu Ruuska ja Heikkala palkittiin? Yleisöllä meni ilmeisesti myös tunteisiin ekan pelin episodi, sillä kyllä tuosta joukkueesta Isoketo oli tänään niitä harvoja, joiden taso oli riittävä. Voi kumpa heräisin kohta unesta, että Veto ei olisi ryssinyt suvereenin avausjakson jälkeen toissapäivänä, tai Mäkelä olisi osunut äsken palloon. Kolmen voiton sarjat ovat armottomia, äkkiä ollaan selkä seinää vasten. Parempi voitti tänään, tilanteenrakentelu oli Jomalla vaivatonta ja kotiutukset tehokkaampia. Ja ilmaisia juoksuja, kuten Veto antoi käsittämättömästi kaksi ensimmäisellä jaksolla, ei Joma anna yhtään, ei edes ilmaisia vaihtoja, mitä Vedon kakkosvahti antaa tällä hetkellä ihan henkilökohtaisesti.
 

KIMPE

Jäsen
Edellisen kerran Vimpelin sisäpeli on ollut varmaan yhtä jumissa joskus 2000- luvun alussa kun ykköspesiksessä tuli nihkeä voitto kotona Muhoksesta(vastustajasta en ole varma) 1-0 (0-0 ja 2-1) tai vst. Joensuun peli hyvää ulkona, mitään heiltä ottamatta, mutta kyllähän Vimpelin sisäpeli on ihan uskomattoman tukossa tuohon materiaaliin nähden. Maanantaihin on lyhyt aika ja jotain pitää keksiä, perussuorituksien kautta ilman mitään läpäriyrityksiä tilannetta päälle ja pari pinnaa. Luottoa löytyy, mutta matka on pitkä. Joensuu johtaa sarjaa oikeutetusti 2-0.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Prkl sentään, pitkäveto vituiksi, kiitos Hamina ja Vimpeli. Mutta täytyy sanoa, että on meillä tässä upea laji. Runkosarjassa saatiin yleisömäärässä kasvua, ja nyt on pudotuspeleissä kova pöhinä karsintojen ja mitalipelien osalta. Hienoa, että ollaan saatu myös uusia kirjoittajia tähän osioon tuomaan keskustelua. Tuntuu, että viestimäärät kasvaa joka kesä. Täytyy lausua kiitos kaikille kirjoittajille, kyllä me vielä saadaan tää hieno peli hilattua vielä korkeammalle jalustalle, jolle se kuuluu.
 

Mleknoe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Vimpelin Veto
Kylläpä tänään kirjoituttaa, pahoittelut jos joku ei jaksa lukea horinoitani. Tuli hirveä deja vu kevään liigafinaaleihin. Kaamealla nipulla varusteltu Tappara täysi turisti ja aivan kuutamolla ekat kaksi peliä, pian 0-3 otteluvoitot. Sitten oli jo rento fiilis katsella pelejä, ei ollut kuin voitettavaa, tappio ei maata kaada, koska sitä skenaariota varten on jo valmistauduttu. Sieltä pari voittoa ja taas oltiin mukana pelissä, sillon ei matka riittänyt vaan tasaisista peleistä vääjäämättä neljää peräkkäistä ei pystytty voittamaan. Nyt on Vedolla samanlainen tilanne, tänään oli vähän ”pakkovoitto”, nyt kaikki todella uskoo jo, että Joma menee jatkoon —>rentoutta peliin ja nauttimaan, teillä edelleen on sarjan paras nippu koossa, nyt vaan kohti sitä omaa laadukasta tekemisen tasoa. Maanantaina voitto Saarikentällä on jopa todennäköinen, sitten on taas Jomalla paineet. Ja mikä tällä kertaa parasta, kolmen voiton ottaminen putkeen ei vaadi ihmeitä, kaksi peliä niistä tulisi olemaan kotikentällä. Nyt sitä samaa ilmettä kuin 2015 ja 2016 neljännessä finaalissa Hiukassa selkä seinää vasten. Kaikki on itsestä kiinni, juoksuhanat vain auki.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaaha se ois yhtä voittoa vaille finaalipaikka. Niin jännältä kun se kuulostaakin,niin pidän edelleen Vetoa suosikkina menemään tästä jatkoon, ei sillä etten luottas Jomaan, mut tää vaan tuntuu jotenkin epätodelliselta olla tässä tilanteessa, kun viimevuodet on totuttu menemään päinvastoin. Viime vuonna 2-0 välieräjohto oli sanoinkuvaamattoman lähellä. Sen episodin jälkeen sitten peli menikin vituralleen. Noh, vielä on pitkä matka ottaa se kolmas voitto. Positiivista on nyt että räpylävirheet on saatu aika vähiin. Näin ku jatkus nii vaikee voitettava Joma on. Ja sisäpeliin vielä napsu tehokkuutta niin taivas on rajana.

Tänään tuli myös Mehtimäen yleisöennätys Superpesiksen sarjaottelussa, piirun verran alle 3000 katsojaa.
 
Ei Vimpelin tarvi kuitenkaan pyörää keksiä uudelleen, vaan luottaa siihen, että sisäpelissä taso nousee edes perussuorittamisen tasolle. JoMan ulkopeli on maailman huippua, mutta ei nuo lukuisat laittomat lyhyet ja puukäsinäpit sinänsä JoMan hyvyyttä ole. Hieno sarja on tämäkin. Vimpelin sisäpeli ei välttämättä tarvi, kuin sen yhden puhkaisun jotta se palaa normaalille tasolle. Katkaisun paikka on aina vaikea, kysykää vaikka alkoholisteilta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Uudet toimintatavat ulkopelissä ja niin edelleen. Ei kai tuo paikkojen ja muodostelmien vaihtaminen syöttöhetkellä tänä päivänä poikkeuksellista ole, mutta eikö Joensuussa tätä ajettu korostetusti sisään parin edellisen kauden aikana? Välierätappioiden jälkeen osu silmään piikittelyäkin, kun kuvittelevat muka keksivänsä lajia uudelleen.

Toki ihan peruspelaamisensa kovaa tasoa, räpylät pitää jne. Mutta jostainhan sitä kilpailuetua on pienten marginaalien peleissä haettu, onko Joensuu saanut sitä laadukasta Vetoa vastaan? Tai osastoa Ruuska, Puputti, Mäkelä kotiutuksissa? Todennäkösyydet ja prosentit huomioituna suunnitelmallisuudessa.

Muutamalla sanalla Toni Kohosesta. Joku täällä aiemmin jo ottikin kiinni, että otteissa näkyisi se, että sopimus on jo muualle ensi kaudesta?!

Mutta niin edelleen se jokin tiikerinsilmä tuntuisi lautasen äärellä puuttuvan Koden pelistä. Vai alkaako yksinkertaisesti vain ikä tehdä tehtävänsä, ei kai sentään. Ei tule niin paljoa linkkua, on nähty vahinkoväärillä pinna, sisällä muutama traaginen etenemisvirhe yms. En tiedä, mutta kiva näillä on aina spekuloida. Voihan se olla, että jos vaikka jatkosa ei ole tarjottu, niin se ottaa isosti Koden itsetunnon päälle - ja siinä on vissiin ero, onko asenne 99% vai 110% näissä peleissä.

Vähän sama käväs mielessä Kohosenkin kohdalla. Todennäkösyydet, prosentit ja suunnitelmallisuus. Kummosiakaan linkkuja ei ole osunut silmään juurikaan. Haetaanko sitä etua sitten mieluummin vittumaisessa ja oikein rytmitetyssä syötössä, yhteistyössä ulkokentän kanssa? Katsovat väärä alla-etenemiset tappiollisemmiksi kuin joku kärpänen?

Tämäkin ihan omaa spekulaatioita, mutta kyllä näitä systeemejään varmasti miettineet ovat. Ja oli Kohosella sopimus muualle tai ei, voittamisesta on tavannut tykätä. Ja Voittaja onkin. En millään näkis että antais murustakaan tasotusta millään osa-alueella tässä vaiheessa kautta.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vedon onneksi ei JoMallakaan esim. herrat Puhtimäki ja Rautiainen mailassa aivan parhaalla mahdollisella tavalla suorita.

Vimpeli parantaa kokoajan. Nyt jo vähän JoMan kärkeä kiinni. Sisällä sama draivi ja nyt vain kotiutuksissa päät auki!


Joo, näillä kentillä, kun ilta-aurinko paistaa suoraan kotipesään päin, niin tv-katsojan kannalta ongelma, eli suurin osa kentistä. Toisinpäin sitten se aurinko on ulkopelijoukkueen harmina. Taitaa olla muutama kenttä, jossa ilta-aurinko paistaa illasta poikkisuunnassa, jolloin ei häiritse tv-katsojaa, eikä paista ulkokenttää silmiin. Olisko Seinäjoki pellipaikkana yksi tällainen, mikäli yhtään oikein muistan.

Joensuussa aurinko ei paista suoraan kotipesään kuin vasta noin klo 20 kesäajassa vaan paistaa kakkosjatkeen takaa. Kenttä on länsiluoteeseen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Karsinnoissa kuuma tunnelma. Haminan Simo Vanhala muun muassa polkee kahta siipeläistä mailaa piikkareillaan ja sitten selittelee jälkikäteen Facebookissa vahingoksi. Raukkamainen temppu.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
2018 on saavuttamassa pikkuhiljaa hekumaansa.

"Jymy hyytyy, ennen kuin Kymi jäätyy" saattaa olla tänä vuonna kohtalona Kymenlaakson ylpeyden käsittelyssä.

- Silti en suutu, jos toisin käy. Koska liki jokaikinen kerta, kun Kultajuna on mennyt maaliin asti, niin viimeistään siinä vaiheessa kautta, kun Nälkämaan laulu on kajahtanut eetteriin, ovat kylmät väreet värähtäneet tuntuvasti pitkin selkärankaa.


"Minä lähdin Pohjois-Karjalaan,
vaihdoin farkut verkkarihousuun,
Sivukujilla runkosarjan kulkien,
toivoin onneni jostain vielä löytyvän,
enhän minäkään liikoja vaatisi,
jotakin jolla päättäisin seitsemän pronssimitalin putken,
pettymykset kultamitalilla kuittaisin"

- Jos en kenekään muun takia, niin Tuomas Jussilan takia... jokainen voi ymmärtää kuinka paljon tämä hieno pesäpalloilija tahtoisi kirkastaa seitsemän kauden putkensa hieman paremmaksi. Hänen takiaan voisin hymyillä ja nostaa maljan Joensuun mestaruuden kunniaksi ilman suurempaa pettymystä samalla, kun kultaa ja mestaruuspystiä huuhdotaan Pielisjoessa.


Asuu porukka siellä pikkuisen kummallinen,
Keskellä heinäseipäiden ja latojen,
Mutta on tää paras paikka maailman

- ainakin, jos Pohjanmaalla saadaan nostaa kolmatta mestaruutta putkeen melkein täysi-ikäisen Perttu Ruuskan viedessä pääroolin mestaruuden ratkaisuvaiheissa Pohjanmaan lakeuksilla. En pahastuisi, vaan nostaisin hattua aivan ansioista.


Kymenlaakso sun laulusi soikoon,
yli kaunihin Suomenmaan,
se pelaajasi haltioikoon mestaruuden eestäs toimintaan

- Silti eniten toivon 42 vuoden tauon jälkeen kuulevani Kymenlaakson laulun viimeisen ottelun jälkeen ja hekuman saavuttavan huipentumansa, vaikka kaikkein pisimmän tien viidennen ottelun kotiutuskilpailun viimeisen parin kolmannen lyönnin kautta. Sitä on toivottu, odotettu, haluttu ja pyydetty niin kauan, että moni ei voi edes muistaa.

Paras voittakoon!
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vimpeli meinasi pelata 3 jaksoa nollille, mutta onneksi ei kuitenkaan. Tulosveto oli kiinni siitä, että Vimpeli pystyy 1-2 tekemään ja aika myöhäiseksi se juoksun tekeminen meni. On kyllä hienoimmat välierät koskaan. Molemmat sarjat tasaisia ja vieläkin aika auki, vaikka JoMan loppuottelupaikka on varmaan todennäköisyydeltään jotain 80 % luokkaa. Mutta äkkiä se voi kääntyä ja historia alkaa painamaan, jos Vimpeli saa oman pelaamisensa tasoa nostettua.
 

Steus

Jäsen
Minusta on absurdia ajatella Toni Kohosen väitetyn tasonlaskun johtuvan sopimuksesta muualle. Kohonenko ei syttyisi välierille, kun odottaa niin kiihkeästi ensi kauden runkosarjaa?
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
2018 on saavuttamassa pikkuhiljaa hekumaansa.

Paras voittakoon!

Tämä koko viesti oli hekumallisen hyvähenkinen, mukavaa luettavaa! Tässä todellakin eletään yhtä koko vuoden parhaista ajoista, kun joka päivä jossain päin Suomea isketään yhteen aivan tosissaan.

Onko nyt tosiaan niin, että Haminasta ei tule karsintapelin lähetystä tänään? Ensimmäisestä Haminan kotipelistä tuli ja sillä oli yli 600 katsojaa linjoilla koko pelin ajan. Jos ei tule, niin en syytä Haminan organisaatiota, resurssit varmasti hyvin rajalliset. Mutta kyllä Ruudulle pakko näyttää kunnon lampaanperseitä siitä, että näitä karsintapelejä ei tule fanikameralähetyksinä. Toistan itseäni eiliseltä, kun nyt on ainakin kolmas kausi putkeen kun näitä on kyselty aktiivisesti somessa, niin jo on kumma. Harmittaa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kun vielä tuota Veto-JoMa sarjaa pohdiskelee, niin kyllähän JoMasta paistaa tällä hetkellä sellainen pirun kova nälkä ja voitontahto. Jussilan johdolla siellä on osa kavereista tippunut pian 10 vuotta (se on pitkä aika se!!) putkeen ulos finaalipeleistä, joten nälkää ja näyttämisen halua on. Tämä näkyi eilen hyvin JoMan ulkopelin rauhallisuutena ja keskittyneisyytenä, niin kuin ylipäänsä kaikessa tekemisessä. Sitten tuollaiset ensimmäisen välieräpelin kaltaiset nousut ja onnistumiset omat omiaan ruokkimaan sitä positiivista kierrettä, jonkun tällaisen kipinän se alkuun monesti vaatii.

Mulla tulee jollain tavalla mieleen se, kun Veto oli jäänyt niin monta kertaa Jymyä vastaan kakkoseksi finaaleissa, lopulta äijät halusivat kääntää ja voittaa homman vaikka väkisin. Eihän se asenne ja tietynlainen voitontahto kaikkea ratkaise, mutta jos toisella on sitä muutaman prosentin verran enemmän, niin absoluuttisella huipulla, erojen ollessa pieniä, se saattaa tehdä yllättävänkin paljon. Tarkoitan, että jos tällä hetkellä vertaa vaikka Jussilan ja Puputin kehonkieliä keskenään, niin siinä on kyllä eroa.

Nyt katsotaan huomenna miten Veto vastaa. Nyt on viimeinen aika herätä kunnolla taisteluun mukaan. Ainakaan enää ei voi sanoa tai luulla, että laittamatta 110% jokaisen äijän osalta itsestään likoon homma hoituisi kuin itsellään.

Tämänpäiväisestä Kopla-Jymy pelistä ennakoin Kouvolan voittoa. Voisi kuvitella, että tuo viime pelin nousu ja voitto vapauttaa tekemistä ja tuo paljon positiivista energiaa & rentoutta peliin. Nyt sitten vielä pääsevät kotikentälleen. Eli vähän sama asetelma kuin JoMalla ensimmäisen pelin jälkeen. No voipi olla, että marginaalit ovat yhtä pienet kuin aiemmissakin peleissä ja Kouvolassa väännetään jälleen pisimmän mahdollisen kaavan kautta.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
"Näitä pelejä on ennenkin pelattu." Niko Korhonen vastaa Koplan psyykkauksiin. Ja niin se pitää vastatakin, eikä lähteä mukaan noihin.

Nyt ratkaistaan hyvin pitkälti tämä sarja.
 

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nyt jumalauta se haasto-oikeus pitäisi todellakin olla käytössä. Ei nyt ole ollenkaan selvää tv-kuvan perusteella paloiko Saukko oikeasti vai ei.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No nyt ne täptäpit on tasan. Täsmälleen samanlainen tilanne ja tuomio sama eli palo. Näytti juoksulta.

Neloselle sen verran negatiivista palautetta, että grafiikkahenkilö voisi olla palojen ja muiden kanssa paremmin hereillä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No, eiväthän nämä nyt todellakaan ole tasan. Sotkamon palo/juoksu tarkastettiin videolta, Kouvolan ei. Minun mielestäni siinä ollaan aika kaukana tasatilanteesta.

No, jos tuomio oli siitä huolimatta väärä, niin sillä ei ole mitään merkitystä tarkistetaanko vai ei.

Kaksi väärää tuomiota on tasatilanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös