Mainos

Pesiskausi 2016

  • 183 115
  • 969
Ihan mielenkiintoisen runkosarjan jälkeen on vuorossa playoffs, joka on Superpesiksessä maailman tylsin koska kaikki tietää jo valmiiksi miten käy.
Tänään aloitettiin säälipleijarilla ja katsojaluvuista voi käydä miten kiinnosti, eipä mitenkään.
Hyvinkää-Jyväskylä 871 katsojaa. Kitee-Seinäjoki 502 (!) katsojaa. Hamina-Imatra 2303 katsojaa. En tiedä, oliko Haminan peliin jaettu ilmaislippuja mutta vaikka olisikin, niin kyllä saa pääsarjajoukkueet katsoa peiliin.
"Hieman" taisi alhaisiin katsojalukuihin vaikuttaa se kun koko päivän satoi vettä. Hyvällä säällä olisi ollut varmaankin kolme kertaa enemmän katsojia.
Olisi kyllä tahallisen häviämisen paikka huomenna, kun tuli taloudelliset tappiot noista eilisistä peleistä sään takia. Mutta tietysti jos häviääkin sen toisen kotiottelun, niin voi menettää kotipelejä. Tai ehkä ei.

Hyvä uudistus ehdottomasti nämä "minipudotuspelit". Parempi näin, kuin että joillain olisi kausi loppunut ja toiset olisi heti joutuneet Sotkamoa tai Vimpeliä vastaan pelaamaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Koko vuoden sairain pesispeli pelattiin tänään. Kyseessä oli Vimpeli - KPL A-poikien 2. puolivälierä.

Tulos 2-1 (10-7, 10-11, 1-1, 3-2) ei vielä vaikuta kovin kummalliselta, mutta pienen selvennyksen jälkeen on melkein mahdoton uskoa, että tuollainen peli on tänään pelattu.

KPL johti 1. jaksolla ennen Vimpelin neljännen lopettavaa 0-7. Vimpeli teki tuossa vuorossa 10 juoksua ja voitti lukemin 10-7 1. jakson.

Vimpeli teki 2. jakson ensimmäisen avaavalla 9 juoksua ja johti toista jaksoa 2. avaavan jälkeen 10-0. KPL teki kolmeen seuraavaan vuoropariin 11 juoksua ja voitti jakson 10-11.

Vimpeli teki siis 20 juoksua putkeen, mutta voitti vasta kotiutuskilpailussa.
1. jakso 0-7 -> 10-7
2. jakso 10-0 -> 10-11
 
No huh huh mitä vuoristorataa. Melko jännittävä peli katsojille. Ja joukkueille.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kiteen jokerilla Sami Joukaisella ei oikein kulje.

Edelliset 3 ottelua kotiutukset 0/13 = 0%
Edelliset 8 ottlua kotiutukset 7/46 = 15,22%

Ihmettelen, jos kaikkien aikojen lyöjäkuningas Joukainen jatkaa vielä ensi kaudella, kun tämä kausi on mennyt etenkin loppukaudesta aivan penkin alle.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Turha spekuloida vielä Samin perään tilastojen perusteella, kun kausi on pahasti kesken. Vai onko Matiaskin lopettelemassa ?

Jymylle Pihkalan reissua tiedossa toissa vuoden tapaan, sopii kuvioon ihan mukavasti.
 
Viimeksi muokattu:
Turha spekuloida vielä Samin perään tilastojen perusteella, kun kausi on pahasti kesken.

Pari peliä olen Vimeosta katsellut (+ pari ohipeliä aiemmin) ja asiasta vähän lueskellut, niin kyllähän pelit ovat pelattu ainakin tällä tasolla. Jos ei löydy jotain tarpeeksi epätoivoista. Kotiutusprosentti koko runkosarjasta 31,8%. Seassa vielä totaalisia nappi-iltoja, mutta lähinnä heikompia vastaan. Ykkös- tai kakkospalkittuna mies on ollut koko kauden aikana seitsemän kertaa, näistä viisi on tullut seuraavia joukkueita vastaan: Kempele, Alajärvi, Kankaanpää, Jyväskylä ja Seinäjoki. Kaikki kunnia pitkälle uralle, mutta viime vuonna sanoin samaa Tahkossa Timo Rantatorikan osalta, että tuolla vastuulla onnistumisia tulee väkisinkin, varsinkin jos harjoittelee edes yhden talven pääasianaan kotiutukset. Varsinkin kun otetaan huomioon, että Joukainen on jo vanhahko kaveri, jolla tuossa iässä ei ole odotettavissa enää mitään suurta harppausta ylöspäin.

Kokonaisuutena noiden näkemieni pelien perusteella heittäisin, että ei käsi-silmä -koordinaatio ja reaktiokyky ehdi enää mukaan. Ennen pystyi vaihtamaan vielä syötön hetkellä lyöntivalintaa, nyt on nähty lyöntejä siihen sumppuun, missä on puolijoukkueellista ollut jo odottamassa puhkaisua. Teknisesti lyönti on edelleen ihan hyvä, joskin myös totaalisen epäonnistuneita lyöntejä tulee ymmärrettävästi huomattavasti enemmän kuin parhaina päivinä.

Eikä varmasti tyydytä otteet myöskään varauksetta myöskään Kiteellä, vaikka yli 50 juoksua ehtikin lyömään. Toki rahat on vähissä, mutta uskon silti hakusessa olevan pitkäaikaisempi tai parempi kotiuttaja. Toki jos nämä Mikkolanahot ja kumppanit kiertävät edelleen kaukaa, niin Joukainen saattaa olla vaihtoehto. Toisaalta nuorista löytyy materiaalia. Esimerkiksi Hannes Pekkinen on ollut vakuuttava junnuissa ja pienellä otannalla kohtalainen myös Superissa, Ei ehkä kotiuttajajokeri -tasoa, mutta kuitenkin sinne ~20 kärkilyöntiyrityksen Eko Partasen seuraan hyvää tukea. Oli nimittäin hurja määrä tuo eilisen pelin saldo Partasella: 19 yritystä, 11 onnistumista. Ja siis tämä ilman kunnareita, eikä pelissä pelattu edes Supervuoroa tai ensimmäisen jakson neljännen tasoittavaa. Seitsemään sisävuoroon tuo suoritus - toki mukaan mahtui vuoro, jossa lyöntivuoro rullasi siihen malliin, että Eko pääsi kolmeen otteeseen huitomaan.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Turha spekuloida vielä Samin perään tilastojen perusteella, kun kausi on pahasti kesken. Vai onko Matiaskin lopettelemassa ?

Jymylle Pihkalan reissua tiedossa toissa vuoden tapaan, sopii kuvioon ihan mukavasti.
Lähinnä siksi tuo tuli mieleeni, kun muistelin Samille olleen 1+1-vuotinen sopimus ja mietin jatkaako Joukainen Kiteellä myös ensi kesänä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lähinnä siksi tuo tuli mieleeni, kun muistelin Samille olleen 1+1-vuotinen sopimus ja mietin jatkaako Joukainen Kiteellä myös ensi kesänä.

Jos Joukainen haluttaisiin vaihtaa parempaan lyöjäjokeriin, niin mistäs sellaisen kaivaa? Siis realistisesti. Asia on sitten erikseen, jos Joukainen vaihdettaisiin johonkin nuoreen ja urallaan eteenpäin menevään kaveriin joka ei vielä ole lyönyt kunnolla läpi, mutta ketäs niitä sellaisia sitten olisi?

Minun puolestani Joukainen saisi tulla Imatralle vetämään uransa viimeisen kauden, mutta tuskin miestä kiinnostaa vaihtaa seuraa enää minkään muun takia kuin mahdollisuuden pelata kullasta. Ja Vimpelillä, Sotkamolla eikä Joensuulla ole miehelle tarvetta, joten eiköhän se ole joko Kiteellä jatko tai sitten pelit ohi, mutta uskoisin sen tapahtuvan kyllä miehen omasta aloitteesta eikä Kiteen "pakottamana".
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Kitee päässyt oivaan syysvireeseen kaataen Vainionpään, eikun Seinäjoen ja seuraavaksi sitten paineettomana kiusaamaan Vetoa puolivälieriin. Pallon kausi on jo ehdottomasti plusmerkkinen ja Eko Partanen pelaa elämänsä kautta. Mikko Kuosmanen totesi jo aiemmin kesällä, että kysymyksessä on Vuoden pesäpalloilija. No, tiedä häntä mutta hienoa nähdä veteraanin suorittamista.

Ei tule olemaan ihan läpihuutojuttuja Vimpelille ja Sotkamolle puolikkaat, pitkät pelimatkat siihen vielä päälle. Mielenkiintoista nähdä varsinkin torstaina Pihkalassa onko jymyläisten harteilla minkäänasteista peikkoa kovalyöntisten Nikkasen ja Korhosen astuessa mailanvarteen. Edellinen kohtaaminen Hyvinkäällä oli hirveää katsottavaa.
 

Histo

Jäsen
Itse asiassa Puputti taisi siinä tehdä yhden kauden ennätyksen samalla, muistaakseni Juha Korhonen löi numerolla 91 juoksua silloin pari kautta sitten mutta silloin pelattiin myös 2 ottelua enemmän runkosarjassa.
Puputti löi neljässä jokerina pelaamassaan otteluissa 2+11 juoksua eli numerolla 9+70 juoksua.

Mikko Kanala ja kotiutustehot, 23 ottelua.
- kotiutusprosentti täysin mahdoton: 96,6% (28/29) - 6+22=28 lyötyä

Kanalalla on noin kymmenkunta kotiutusyritystä ajolähtöön ja niistä juoksuja on tullut selvästi enemmän kuin mitä noita yrityksiä on, epäonnistumisia siis tasan yksi kappale.
Kanala löi tämän kauden runkosarjassa kaksi (2) kertaa ajolähtötilanteessa (molemmilla kerroilla hän löi merkkaamattoman läpilyönnin). Ainoa epäonnistuminen tuli kotiottelussa Seinäjokea vastaan, kun koppari poltti merkkaamattomalla 2-saumalyönnillä kotiin yrittäneen Jere Saukon. Rohkenen epäillä, että merkkikotiutusten osuus noista lyödyistä on siten nolla tai hyvin lähellä sitä, koska Vimpelin sisäpelissä haetaan vaihtotilanteissa läpilyöntejä ja pelaajat myös pystyvät niitä todella hyvillä tehoilla lyömään. Ei siis Kanalalta mitään pois, mutta tuota prosenttia ei voi verrata merkkilyönneillä kotiutuksia yrittävien pelaajien lukemiin.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Kanala löi tämän kauden runkosarjassa kaksi (2) kertaa ajolähtötilanteessa (molemmilla kerroilla hän löi merkkaamattoman läpilyönnin). Ainoa epäonnistuminen tuli kotiottelussa Seinäjokea vastaan, kun koppari poltti merkkaamattomalla 2-saumalyönnillä kotiin yrittäneen Jere Saukon.
Pakko se on uskoa, jos näin sanot. Heitin tuon arvion näkemistäni Vimpelin peleistä ulkomuistista ja siis arviosta. Olen nähnyt noin kaksi kolmasosaa Vimpelin tämän kauden matseista. Saattaa olla, että pääni laskee takatilanteet tai kolmostilanteet tuohon mukaan, koska minun on vaikea uskoa, että noita ajolähtöjä olisi vain kaksi kappaletta. Mutta voit siis olla oikeasssa, sitä en kiistä.

Saanko tiedustella mistä tuon tilaston taioit vai oletko Vimpelin tilastovastaava? Jos olet itse Mikko Kanala, niin sitä ei tarvitse paljastaa. ;)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
edit. Itse asiassa Puputti taisi siinä tehdä yhden kauden ennätyksen samalla, muistaakseni Juha Korhonen löi numerolla 91 juoksua silloin pari kautta sitten mutta silloin pelattiin myös 2 ottelua enemmän runkosarjassa.

Pikaisella tarkistuksella Puputti löi numerolla 79 juoksua 24 ottelussa, Juha Korhonen iski kaudella 2014 30 ottelussa 91 juoksua ja Roope Korhonen vuotta aiemmin 90 pinnaa 26 ottelussa.

No, myönnettäköön, että Roope taisi 2013 pelata jokerina jonkun ottelun ja muistaakseni aika hurjilla tehoilla. Komeathan nuo Puputin runkosarjatilastot ovat, mutta sitä ne ovat olleet ennenkin. Miehen pitäisi vain lyödä kaveria kotiin tuolla tasolla vielä syyskuussakin.

Roopellehan nämä tuppaavat aina kääntyä tavalla tai toisella. Onhan kyseessä lajin kaikkien aikojen kovin ratkaisija.
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Saanko tiedustella mistä tuon tilaston taioit vai oletko Vimpelin tilastovastaava? Jos olet itse Mikko Kanala, niin sitä ei tarvitse paljastaa.
Vimpeli pelasi sisäpelitehojen osalta niin kovan kauden (kautta aikojen toiseksi eniten tehtyjä juoksuja), että noita tilastoja on tullut plärättyä useaan otteeseen. Ottelupöytäkirjat voi tarkistaa pesiksen maailman tilasto-osuudesta. Kanala löi itse tekemäänsä tai muilta perittyyn 1-3 -tilanteeseen useaan otteeseen kauden aikana ja noista kotiutuksista jokin on saattanut olla merkitty, vaikka Vimpelin pelityyliin se ei oikein sopisi.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Vimpeli pelasi sisäpelitehojen osalta niin kovan kauden (kautta aikojen toiseksi eniten tehtyjä juoksuja), että noita tilastoja on tullut plärättyä useaan otteeseen. Ottelupöytäkirjat voi tarkistaa pesiksen maailman tilasto-osuudesta. Kanala löi itse tekemäänsä tai muilta perittyyn 1-3 -tilanteeseen useaan otteeseen kauden aikana ja noista kotiutuksista jokin on saattanut olla merkitty, vaikka Vimpelin pelityyliin se ei oikein sopisi.
Kiitoksia. Vaikka kuinka paljon on tullut tuota sivustoa käytettyä, niin en silti ole osannut vierittää kotijoukkue/vierasjoukkue -kohdasta tarpeeksi alaspäin pöytäkirjaukset kohtaan. Tuolta nuo tarkat sisävuorojen tilastot löytää todella paljon nopeammin kuin esim. Pesislivestä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nyt on Sotkamo-faneilla ja muillakin Sotkamoon uskovilla rahastuksen paikka, kun Veikkaus antaa Sotkamon mestaruuskertoimeksi jopa 1.85, kun Vimpeli saa vain 1.82.

Riittääkö usko ja montako kivitaloa Sotkamossa pannaan panokseksi?
 

Nick Neim

Jäsen
Nyt on Sotkamo-faneilla ja muillakin Sotkamoon uskovilla rahastuksen paikka, kun Veikkaus antaa Sotkamon mestaruuskertoimeksi jopa 1.85, kun Vimpeli saa vain 1.82.

Riittääkö usko ja montako kivitaloa Sotkamossa pannaan panokseksi?
Ja Unibetilta Sotkamon kertoimeksi saa 1.95, Vimpelin kerroin vastaavasti 2.05. Nimittäin jos alkaa satasilla murjomaan, niin tuollainenkin ero kertoimissa on jo merkittävä. Olettaen toki, että Unibetille ei ole panosrajat paukkuneet kiinni.

Tuo 1.95 kyllä houkuttelee jo allekirjoittanuttakin. Saas nähdä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Viisi kertaa kivitalon panttaaminen on onnistunut, mutta saa nähdä joutuuko kuudennella kerralla sillan alle. Sen verran kova kerroin joka tapauksessa, että pakkohan se on lähteä hakemaan talolle tuottoa.

Vihdoinkin tosipelit, onhan näitä 10,5 kk odotettukin. Jymyllä avauskierroksella vastassa todennäköisesti pahin mahdollinen vastustaja, mutta voittamisen kulttuuri ja rutiini tämän sarjan ratkaisevat. Hieno sarja kuitenkin luvassa. Ei muuta kuin pisara verta ja Hiukka hikeä.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nämä Hannu Huuskosen lukkaroimat pelit ovat kyllä yhtä kärsimystä niille jotka eivät pidä kolmetuntisista tai pidemmistä peleistä.

Itse en niihin kuulu jotka otteluja haluavat väkisin lyhentää, mutta tänäänkin Oulussa on vasta 1. jakson neljännen vuoroparin avaava menossa, kun Hyvinkäällä Sotkamo johtaa jo 2. jakson ensimmäisen avaavassa vuoroparissa 0-4. Ottelut alkoivat siis samaan aikaan.

Jos esim. tiistaina Kouvolassa ottelu olisi mennyt kotiutuskilpailuun, niin ei olisi ollut ollenkaan varmaa olisiko ottelu voitu pelata loppuun enää lähellä iltayhdeksää hämärän takia.

Luulin, että liitolla oli ideana lyhentää ottelun kestoa tälle kaudelle. Kannattaisikohan aloittaa vaikka noista lukkarin heittelyistä ja alkuasennon kestosta. Esim. max. 4 heittoa ennen syöttöä ja max. 3 sekunnin alkuasento lyhentäisivät otteluja ja peliin tuolla ei olisi suurta vaikutusta.
 

Histo

Jäsen
Luulin, että liitolla oli ideana lyhentää ottelun kestoa tälle kaudelle. Kannattaisikohan aloittaa vaikka noista lukkarin heittelyistä ja alkuasennon kestosta. Esim. max. 4 heittoa ennen syöttöä ja max. 3 sekunnin alkuasento lyhentäisivät otteluja ja peliin tuolla ei olisi suurta vaikutusta.
Pelkään edelleen pahoin, että ensi kaudelle otetaan käyttöön pelin lyhentämiseen tähtääviä sääntöjä, joita kokeiltiin hallipeleissä. Lisäksi varmaan tulee bonuksena karmeuksia tyyliin "kolmen juoksun sääntö", joka ei vaikuta millään tavalla pelin kestoon. Joukkueiden pelitaktiikka on pelata sisävuoronsa ensisijaisesti yhtä juoksua havitellen ja vaikka tulisi kaksi, pyritään lyöntijärjestys silti petaamaan seuraavaa sisävuoroa ajatellen ideaaliin kohtaan. Kaksi juoksua on 12 pelaajalla aivan riittävä rajoite estää pitkät lyöntivuorot. Kolmen juoksun säännön ainoa merkitys olisi, että (yli kolmella juoksulla) tappiolla olevien joukkueiden takaa-ajo jakson lopussa vaikeutuisi kohtuuttomasti ja se on minusta pelin idean vastainen.

Todelliset lyhennykset voidaan tehdä käytännössä ilman mitään sääntömuutoksia:
- alkuheittelyt pois ennen ensimmäistä ulkovuoroa.
- vuoronvaihdot pidetään max. 70 sekunnissa (nyt 1 min 20 sek normaali) -- ohjeistus on 60 sek mutta se on liian tiukka väli jos koppari on juossut juuri useita pesänvälejä ja palanut esim. kolmoselle -- vaihtopenkillä ei kunnolla ehdi käymään, jos haluaa välttää vapaataipaleen.
- lukkareiden heitellessä käsi nousee pystyyn nopeammin = nopeutuminen riippuu ottelusta, mutta joka tapauksessa ne lyhenevät tarvittaessa.
- superissa kaikille tuomareille korvanapit ja mikit, että voivat jutella keskenään pelin aikana = ei ylimääräisiä keskustelutuokioita joissa löntystellään varmistamaan epäselvyyksiä. Näitäkin on vähintään kerran pelissä kuin pelissä.

Näillä muutoksilla joka ainoa ottelu lyhenee yli 5 minuuttia. Onko viisi minuuttia minkäänlainen lyhennys? Minulle on aivan sama kauanko ottelu kestää, koska olen varannut koko illan sille pelille, jota menen katsomaan. Tilastoja kyttäävälle superin toimitusjohtajallekin se on vasta neljäsosa tavoitteesta, koska ajastaan pikkutarkka televisio haluaa otteluiden keston kahteen tuntiin (oksettaa).

Alkuasennon kestolle en alkaisi sekuntirajoja laittamaan. Syöttötuomareilla on jo nyt ohjeistus ilmoittaa "syötä" (joka tarkoittaa että lukkarin on syötettävä tai heitettävä), jos lukkari pitää hänen mielestään liian pitkään alkuasentoa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ensimmäisenä pitäisi muuttaa tuo välistä jättö sääntö takaisin siihen vanhaan, että saa hypätä niin monen pelaajan yli kerralla kuin vain haluaa. Mitä eroa tuossa nykyisessä on siihen, kun huippujoukkueet pelaavat sen kuitenkin tavalla tai toisella siihen numeroon 1. Tietysti välillä joku hupiukkojen porukka onnistuu perästä tekemään kopinnostopalon. Nyt siellä mennään tyylillä 6 lyö pystyyn, 7 välistä, 8 tulee lyömään pallon taivaalle ja 9 taas välistä. Mikä järki tässä on?

Enkä olisi niin huolissani itse tuosta ottelun kestota, kun sinne kerta illaksi mennään niin sama kai se on loppuuko se 8 vai 9. Tärkeämpää olisi keskittyä noihin tylsiin hetkiin, joita nykypesäpallo valitettavasti sisältää aivan liikaa. Ei ihmisiä kiinnosta tulla katsomoon istumaan ja katsomaan kun vuoron alkuun peräkärki nostelee vuorotellen koppia ja kahden palon jälkeen nostellaan taas koppia, että jää parempaan kohtaan seuraavaan vuoroon. Siihen väliin kun lukkari heittelee ennen jokaista syöttöä puoli minuuttia niin istu siinä sitten ja nauti kansallispelistä. Tätä pesisniilot eivät tunnu ymmärtävän. Uusia katsojia on aivan turha yrittää saada houkuteltua lajin pariin tuon tylsyyden takia, ja katsojamäärät eivät tuosta enää tule nousemaan ilman kokonaan uusia katsojia.
 
Viimeksi muokattu:
Tosiaan tuolla sääntömuutoksella saadaan se 15min pois peleistä varmasti, kun voidaan jättää välistä se koko peräpää, kun harva jengi sillä edes tosissaan pelaa poislukien KPL, ViVe ja Joensuu.

Lukkareiden nykyissä nyrkki pystyyn herkemmin, aikalisät pois, alkukopittelut veke (näillä saa ehkä max.10min pois). Tuo taas on ihan perseestä, että pelaajat juoksutetaan suoraan sisältä ulos ja päin vastoin, kun osa pelaajista yrittää vielä säätää välineitään jne.. Sitten tapahtuu niin, että kun ensimmäinen syöttö on syötetty, niin sieltä joku nostaa käden pystyyn ja rupeaa suorittamaan toimenpiteitään.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ensimmäisenä pitäisi muuttaa tuo välistä jättö sääntö takaisin siihen vanhaan, että saa hypätä niin monen pelaajan yli kerralla kuin vain haluaa.
Tuosta olen täysin samaa mieltä. Siinähän se on aivan ilmeinen ratkaisu tähän otteluiden "liian pitkän keston ongelmaan". Tuo muutoshan, tai paluu aiempaan käytäntöön, ei millään tavalla söisi peleistä niitä mielenkiintoisia elementtejä tai taktisia hienouksia, vaan pääosin juuri niitä kaikkein tylsimpiä vaiheita. En voi ymmärtää, miksei otteluiden lyhentämistavoitteissa ilman muuta lähdetä tuosta asiasta liikkeelle.

Toinen jossain ehdotettu hyvä juttu voisi olla runkosarjan otteluiden pelaaminen niin, että kummankin joukkueen saadessa jaksovoiton, voittaja ja lisäpisteen saaja ratkaistaisiin juoksueron perusteella ilman supervuoroparia. Vasta juoksujenkin ollessa tasan, mentäisiin superiin ellei suoraan kolmen kierroksen kotiutuslyöntikisaan.

Nuo molemmat muutokset paitsi huomattavasti lyhentäisivät pelien kestoa, myös aktivoittaisivat pelaamista mielenkiintoisempaan suuntaan. Ja tämä ilman, että lajin perustavaa laatua oleviin luonteenpiirteisiin tarvitsisi juurikaan koskea. Ei tämä voi olla näin vaikeaa.
 
Piti ihan itseään muistuttaa kuinka paljon lukkareiden taso on tullut kymmenessä vuodessa alas. Tässä nimittäin Superpesiksen lukkarit kaudella 2006:

Sotkamon Jymy, Jani Komulainen - sarjan parhaimmistoa fysiikaltaan, välillä syöttö hapuili
Hyvinkään Tahko, Riku Rantanen - taktisesti sarjan parhaimmistoa, tässä vaiheessa vielä fysiikkakin oli riittävä
Pattijoen Urheilijat, Topi Kosonen - sarjan parhaimpia lukkareita ja näpynhakijoita jo tässä vaiheessa
Vimpelin Veto, Pekka Hietakangas - perusvarma syöttelijä, joita on tällä hetkellä paljon
Puijon Pesis, Mikko Lahtinen - sarjan kärkilukkareita, erittäin fyysinen lukkari hänkin
Nurmon Jymy, Antti Tokkari - taktinen lukkari, joka omasi erittäin hyvän syöttötekniikan
Kouvolan Pallonlyöjät, Stefan Sburatura - taktisesti heikko, mutta varma syöttö ja erittäin kova käsi
Imatran Pallo-Veikot, Toni Laakso - nuori superlupaus ja erittäin fyysinen lukkari jo tällöin
Joensuun Maila, Jukka Holttinen - pelaava legenda, joka omisti sarjan korkeimman tolpan
Koskenkorvan Urheilijat, Sami Heinikainen - Legendaarinen Haidu ei kädellään / näpynhauillaan häikäissyt, mutta oli paha lukkari silti
Kiteen Pallo, Toni Kohonen - Ei lisättävää
Oulun Lippo, Mika Väisänen - Ei jäännyt tuolloin mieleen, mutta tällä hetkellä Superin TOP 4-lukkari
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ensimmäisenä pitäisi muuttaa tuo välistä jättö sääntö takaisin siihen vanhaan, että saa hypätä niin monen pelaajan yli kerralla kuin vain haluaa.

Minä taas ole sitä mieltä että sisävuorossa olevien pelaajien lyöntioikeutta tulee rajoittaa niin että lyöntioikeus on vain yhdeksällä pelaajalla nykyisen 12 asemesta. Jos lyönnit alkavat numerosta 6, lyöntioikeus on tässä järjestyksessä numeroilla 6, 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4 ja 5. Jokeria saa käyttää missä välissä tahansa kuten nytkin (samaa jokeria vain kerran yhdessä sisävuorossa, kuten nytkin) mutta jos käytät tuossa em tilanteessa jokeria, lyöntioikeutta ei enää ole numerolla 5. Kahden jokerin käytöstä lyöntioikeus pois kahdelta pelaajalta lyöntijärjestyksen hänniltä ja jos käytät kolmea jokeria niin sitten kolmelta numeropelaajalta.

Tuon uudistuksen myötä peli nopeutuu koska joukkueilla ei ole varaa kopitteluihin kovinkaan paljon, on kai aika samantekevää vaikka lyöjän saisikin jättää pois välistä koska se toimi syö aika rajallista lyöntivuorojen määrää. Kahden lyödyn juoksun sääntö pitää tietenkin olla mukana kuten nytkin: jos teet kaksi juoksua vuoropariin niin saat oikeuden yhdeksään uuteen lyöntivuoroon.

Tossahan tulee etuna sekin että entistä useampi pelaaja saa tai joutuu osallistua sisäpeliin, nuorten sisäpeliroolittomien pelaajien kohdalla oikea termi tässä kohdassa lienee "saa osallistua". Sisäpeliä pitäisi pelata entistä enemmän koko joukkueella ja roolituksen merkitys pienenisi.
 
Minä taas ole sitä mieltä että sisävuorossa olevien pelaajien lyöntioikeutta tulee rajoittaa niin että lyöntioikeus on vain yhdeksällä pelaajalla nykyisen 12 asemesta. Jos lyönnit alkavat numerosta 6, lyöntioikeus on tässä järjestyksessä numeroilla 6, 7, 8, 9, 1, 2, 3, 4 ja 5. Jokeria saa käyttää missä välissä tahansa kuten nytkin (samaa jokeria vain kerran yhdessä sisävuorossa, kuten nytkin) mutta jos käytät tuossa em tilanteessa jokeria, lyöntioikeutta ei enää ole numerolla 5. Kahden jokerin käytöstä lyöntioikeus pois kahdelta pelaajalta lyöntijärjestyksen hänniltä ja jos käytät kolmea jokeria niin sitten kolmelta numeropelaajalta

En usko tähän ehdotukseen. Sinänsä ihan hyviä ajatuksia, mutta jos saa sanoa vastaan, niin..

- Ensinnäkin, kyllähän tuossa pelin viihdearvo laskee varsinkin lyhyellä tähtäimellä todella paljon, kun nämä "iirokuosat" ja kumppanit "saisivat osallistua" enemmän. Ei Superpesiksellä ole varaa tehdä pelistä enää yhtään vähemmän viihdyttävää. Sen takia olen huomattavasti enemmän sitä mieltä, että ennemmin vapaa välistäjättö. Parhaat pelaajat ovat myös viihdyttävimpiä pelaajia - pelaajia joiden suorituksia iso massa tulee katsomaan.

- Toisekseen, tämä korostaisi tasoeroja entisestään. Jollain Kankaanpäällä materiaali riittää sisäpelissä juuri ja juuri yhteen laadukkaaseen kärkeen, lyöntijärjestyksen jäädessä huonoon paikkaan olisi suht toivoton tilanne lähteä kaatamaan jotain Vimpeliä, jolla on realistiset mahdollisuudet rakentaa vaikka Itä-Länsi -peleistä tuttu kolmen kärjen lyöntijärjestys

- Vaikka tuon pitäisi nopealla ajattelulla vähentää taktikointia, mutta jo ensimmäisessä ottelussa kävisi selväksi, että lyöntijärjestyksen taktikointi vaihtuisi jo edellisen sisävuoron loppuun. Pahimmillaan kahden palon tilanteessa ruvetaan purkamaan jo kohtalaisiakin tilanteita, jotta saadaan lyödä koppia lyöntijärjestys loppuun ja päästään aloittamaan seuraava puhtaalta pöydältä

Nuo nyt tuli heti mieleen. Lähtökohta on kuitenkin se, että peli itsessään ei missään nimessä saa kärsiä. Jos muutokset vaikeuttavat pelin seuraamista tai vähentää viihdearvoa, yksi vartin lyhennys on täysin yhdentekevää, jos ei se edistä viihdyttävyyttä. Ja jotenkin tuntuu, että myös pelin seuraaminen vaikeutuu, jos pitää ruveta laskemaan yhdeksää lyöjää siitä toisen juoksun tehneestä pelaajasta. Ei ehkä vannoutuneelle pesisseuraajalle, mutta jo kirjureille, taulun päivittäjille ja tuomareille tuossa olisi kyllä muisteltavaa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Jukurit vs TPS
  • 2.84
  • 4.10
  • 2.20
KalPa vs K-Espoo
  • 1.67
  • 4.75
  • 4.15
KooKoo vs Ilves
  • 2.14
  • 4.15
  • 2.90
Kärpät vs Sport
  • 1.71
  • 4.60
  • 4.00
Lukko vs Pelicans
  • 1.50
  • 5.10
  • 5.20
Tappara vs SaiPa
  • 1.93
  • 4.50
  • 3.55
Ässät vs HIFK
  • 1.76
  • 4.30
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös