Pesiskausi 2015

  • 249 650
  • 1 501

Pawe87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ura, Hermes
Jotenkin on sellainen tunne, että huomenna Jymy voiton nappaa. Luotto Vedon kotipeleihin on kova ja tän päivän esityksen perusteella ei ole Jymyllä kovinkaan helppoa vierasvoittoa kairata. Mutta pakko ihailla Vedon henkistä kanttia verrattuna viime vuoden finaaleihin. Toiseen jaksoon Jymy tuli täysiä ja meni johtoon. Viime vuoden Veto olisi tähän katkennut täysin, mutta nyt oli uskoa ja kovuutta tulla kahdesti tasoihin ja kaasu pohjassa vielä ohikin. Eipä ole kovin kaukana täysi viiden pelin finaalisarja...

Peliä täällä jo käyty läpi monelta kantilta, mutta se pisti silmään että Kohonen antoi ekaan jaksoon kolme vahinkoväärää. En muista tällaista aikaisemmin nähneeni. Muutenkin lukkareiden taistossa Heimonen vei voiton tänään.

E: Hidas. @Kisapuisto ehti samat huomiot jo kirjoittamaan.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Peliä täällä jo käyty läpi monelta kantilta, mutta se pisti silmään että Kohonen antoi ekaan jaksoon kolme vahinkoväärää. En muista tällaista aikaisemmin nähneeni. Muutenkin lukkareiden taistossa Heimonen vei voiton tänään.

Ja päästi kärjenkin kerran vapaalla kentälle. No, vanhuus ei tule yksin ja Heimonen tosiaan vei lukkarien taiston tänään selvästi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Onko siinä joku mainos?

En minä tiedä, kunhan olen olettanut, kun se tosiaan on eri värinen. Kohosella kun on käytössään aina myös erilainen sponsorilippis kuin muilla, niin kuvittelin kypärän menevän samaan kastiin.

Minä katsoin tuota naisten finaalia ja ne kuvakulmat olivat välillä kirjaimellisesti perseestä. Tiukka pesäkilpa, niin kuvattiin takaetenijän takapuolta. Ei sillä, että se miehenä hirveästi haittaisi, mutta ihan mielellään katsoisi sitä peliä, kun kerran sitä on alun perin alkanut katsomaan. Lisäksi pääkameran pitäisi olla suoraan kotipesän takana, eikä tuolla lailla viistosti.

Lyhyesti voisi todeta, että todella kauas on YLE:n taso pesäpallolähetyksissä mennyt reilussa puolessa vuosikymmenessä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En minä tiedä, kunhan olen olettanut, kun se tosiaan on eri värinen. Kohosella kun on käytössään aina myös erilainen sponsorilippis kuin muilla, niin kuvittelin kypärän menevän samaan kastiin.

Ehkäpä Kohoselle on annettu lupa myydä mainos omiin nimiin. Mutta jos noin on että siinä on joku mainos, niin surkea se on koska kukaan ei näytä tietävän että mitä siinä mainostetaan.

Lyhyesti voisi todeta, että todella kauas on YLE:n taso pesäpallolähetyksissä mennyt reilussa puolessa vuosikymmenessä.

No, noista pääsisi helposti eroon jos halua on. Saa nähdä että onko sitä halua, huomenna ajattelin taas katsoa naistenkin finaalin kun se kerran sopivasti ennen miesten finaalia tulee.

Vielä Vimpelin voitto-ottelusta sen verran, että ihmeen kuumana kävivät Sotkamon pelaajat pelin lopussa. Onhan se toki kova paikka ottaa noin rumasti pataansa finaalissa ja onhan Sotkamoltakin nähty yksittäisiä pimenemisiäkin joskus (Jimi Heikkinen) mutta tuollaista kollektiivista lämpenemistä ei Sotkamolta ole nähty miesmuistiin. Toki ei sitä tarvitse hermojaan menettää kun etenee voitosta voittoon, mutta ihmettelen tuota silti.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Vielä Vimpelin voitto-ottelusta sen verran, että ihmeen kuumana kävivät Sotkamon pelaajat pelin lopussa.

Eikö se ollut vähän puolin ja toisin? Mikko Korhosen jalkahan tuntui saavan koko Vedon sekaisin. Siinä tilanteessa ei yksikään Jymyn pelaaja ollut osallisena, vaan Kivimäki ja kumppanit olivat vain pelinjohtaja Korhosen kimpussa. Kävi sellainenkin skenaario mielessä, että yritettiinkö sillä(kin) saada Vetoa keskittymään vääriin asioihin? Tai sitten joukkue vain ei osannut käsitellä tappiota.

Onhan se Jymylle tavallaan uusi tilanne, mutta kyllä nuo kokeneet jermut ovat tällaisessa tilanteessa olleet ennenkin. Nyt vain tämä tappio pitää käsitellä nopeasti ja ottaa opiksi. Huomenna on uusi päivä ja uusi peli, mutta toisaalta Jymyllä myös käytännössä pakkovoitto. Kerran Saarikenttä voidaan valloittaa, mutta kaksi kertaa näillä esityksillä on aika utopiaa.

Viime syksynä tuntui jo siltä, että Kohosen ja Komulaisen jatkosopimusilmoitusten jälkeen ajattelin kiinnostukseni vähenevän ja Jymyn marssivan helppoon mestaruuteen. Kissanpaskat, laji kiinnostaa juuri nyt enemmän kuin neljään vuoteen ja Jymy on kesän esitysten perusteella todella kaukana mestaruudesta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen hieman eri mieltä. Ensimmäisellä jaksolla Jymyn ainokaisella 2-1 -kavennusjuoksu. Toisella jaksolla 2-0 ja 3-2 -johtojuoksut sekä 4-6 ja 6-10 -kavennusjuoksut. Korkeintaan tuo viimeinen oli sellainen, jossa peli oli tavallaan jo ratkennut. Siinäkin tietysti viimeisenä lyöjänä rakensi itse tilanteen ja löi Kohosen kotiin.

Joo, täytyy myöntää, että olen väärässä, jäi vaan sellainen kuva että Korhonen löi kaksi juoksua viimeisellä lyöntivuorollaan.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Hyvä ensimmäinen finaali nähtiin, vaikka suosikkijoukkueeni hävisi. No viimeisiään Vimpeli oli finaaleissa voittanut Jymyn lähes päivälleen neljä vuotta sitten,joten kait oli jo aikakin...ei Jymy nyt ihan huonosti pelannut tänäänkin. Sisäpelissä olisi tarvittu kotiutuksiin enemmän tehoa ja ulkona tuli koppareille pari karkeaa virhettä. Valitettavasti tällä hetkellä Puputti-Haukkala kaksikko vaikuttaa paljon varmemmalta kuin Jymyn kopparit. Hyvä huomio Graingerilta oli myös että yleensä Janne Mäkelä on sulanut täysin finaaleissa mutta tänään oli hyvin lyönti "tikissä"...Samoin se, että vielä parina viime vuonna olisi Vedon selkäranka katkennut esim Sotkamon tauon jälkeiseen hyökkäykseen. No, huomenna Sotkamossa sarja tasoihin, niin saadaan vielä huikeampi finaalisarja, eipä mene ainakaan tänä vuonna 3-0 poikki.
 

halogeeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Erittäin tärkeä tekijä Vimpelin parantuneisiin mestaruusmahdollisuuksiin edellisvuosiin nähden on huomattavasti parantunut lukkaripeli. Edellisvuosina Hannu Huuskonen oli finaaleissa suorastaan pelokas sekä epävarma. 0-tilanteen tolppa ei pysynyt ja vaihtotilanteissa Sotkamo sai viedä puhtaalla lentomerkillä erittäin paljon, koska epävarmuudesta johtuen taktista väärää ei juurikaan tullut. Heimosellakin on heikkoutensa heittokäden muodossa, mutta muuten kyllä Huuskosta huomattavasti varmempi ja parempi. Ennenkaikkea uskaltaa antaa taktista väärää ja muutenkin pelata sääntöjen rajamailla matalansa kanssa. Jos lukkari ei uskalla pelata niin vaikeaa on pärjätä. Tämä nähtiin aikanaan Sotkamonkin kohdalla kun materiaaliedusta huolimatta hävisivät finaalisarjat Tahkolle ja PattU:lle lautaskammoisen Jani Komulaisen lukkaroidessa.
 
Viimeksi muokattu:

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Finaalit avattu ja Vedolle kotivoitto, jota sai olla todistamassa paikan päällä. Veto otti sen "pakkovoiton" ja nyt on tänään Jymyn pystyttävä samaan, jos mielii viidennen mestaruuden putkeen. samaa mieltä veli Graingerin kanssa, että loukkaantumisten kanssa painiva Jymy ei kahta peliä Saarikentältä kairaa (ennen kuin kukaan ehtii tarttua, niin tämän taakse ei ole tarkoitus mennä, on vaan kylmä fakta ja kaikilla näitä on ollut vuosien saatossa). Kovan työn takana tulee olemaan se yksikin joka ei kyllä kestä tämän päiväisiä häpläyksiä ulkona...

Tärkeimpinä eroina aiempiin finaalisarjoihin se, että Vedolla on nyt Lukkari ja Pelinjohtaja (tarkoituksella isolla). Kivimäkeä olen jo aiemmin arvostanut, mutta Heimonen pelasi finaaleihin hemmetin hyvän matsin. Jos Jannella olisi vielä Karppasen käsi niin siinä meillä olisi uusi kuningas.

Taistelu on hävitty, mutta sota jatkuu. Uskoa antaa Jymyn helpohko tilanteiden rakentelu ja 20 kolmostilannetta, joka on kova lukema finaalimatsissa vieraskentällä. Ulkopeli tikkiin ja laatua kotiutuksiin, siitä se lähtee.

Oliko Vimpelissä sovittu, että katsotaan TV:stä niin ei tule verkkoja jatkeille? Ellei, niin ihmetyttää yleisömäärä < 3300?!?
 
Viimeksi muokattu:

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vimpeli on takonut pudotuspeleissä kotonaan keskimäärin 13,6 juoksua per ottelu. Eilen mentiin siis aika lailla keskiarvon mukaan. Päästettyjä nyt 3,8. Vieraissa juoksukeskiarvo on 5,6-5.

Otos ei ole kummoinen, mutta kyllähän Vimpeli osaa kotikenttänsä hyödyntää erinomaisesti. Voi Sotkamo tietysti kaksikin peliä vieraissa voittaa, eikä puhuttaisi mistään ihmeestä, mutta käytännössä tänään olisi erittäin suotavaa tasoittaa sarja. Kertoimien perusteella Sotkamoa pidetään edelleen hieman laadukkaampana joukkueena.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Neljä viimeisintä Suomen mestaruutta ottanut Sotkamon Jymy lähtee tällä kertaa haastajana finaalisarjaan, jossa se kohtaa runkosarjan voittaneen Vimpelin Vedon. Kaikki kunnia Jyväskylän Kirille ja Hyvinkään Tahkolle, mutta kyllä finaaleissa pelaa taas kerran kaksi tämän lajin legendaarisinta seuraa. 17 kertaa Suomen mestaruutta juhlinutta Jymyä ei vain voi syrjäyttää, eikä Veto jää legendaarisuudessa juuri jälkeen.

Lukkarit:
Viime syksynä tässä vaiheessa kirjoitin, että kaikkien aikojen lukkari Toni Kohonen kohtaa Hannu Huuskosen, joka räpelsi välierissä perussyötöissäkin. Nyt Huuskonen on Vimpelin jättänyt, mutta lautasen äärellä häärii ehkä jopa Jymylle vaikeampi lukkari Janne Heimosen muodossa. Helvetillinen tempo ja Heimosen syötöt eivät ole edes puolirikollisia, vaan täysin kriminaalisia. Kohonen vs. Heimonen on huomattavasti tiukempi pari kuin Kohonen vs. Huuskonen.

Sotkamon Jymy *****
Vimpelin Veto ****

Ulkopeli:
Sotkamon Jymy on voittanut 17 Suomen mestaruutta puolustamalla tiiviisti ulkopelissä. Tällä kaudella Roope Korhosen poissaolo on näkynyt uskomattoman karulla tavalla, kun Jymyn kopparipari on juossut pallojen perässä pääasiassa kentän ulkopuolella. Jos ja kun Saarikentällä pelataan kaukalossa, se tulee auttamaan Jymyä paljon. Vedon ulkopeli on ollut tiivistä läpi kauden muutamia uinahduksia lukuunottamatta.

Sotkamon Jymy ****
Vimpelin Veto ****

Sisäpeli:
Veto on edelleen hurmosjoukkue, joka voi jauhaa kymmenen juoksua ottelua kohti koska tahansa. Toisella puolella on se vaihtoehto, että Kohosen johtama Jymy syö Vedon vaihtopelin ja kotiutukset aseettomiksi, jolloin Veto turhautuu, eikä hommasta tule mitään. Jymy sen sijaan lähtee hakemaan yhtä juoksua jokaiseen vuoropariin. Roope Korhonen on edelleen tämän maan kovapäisin ratkaisija, kun mestaruuksia ratkotaan. Lajista riippumatta.

Sotkamon Jymy ****
Vimpelin Veto ****1/2

Pelinjohto:
Urheilulehti on yrittänyt taas kerran sekoittaa Jymyn pakkaa huutelemalla Jymyn kriisistä ja pelinjohtajan vaihdosta. Kriisijoukkueen kaadettua Joensuun Mailan suoraan 3-0, tuo kritiikki UL:n taholta hieman hellitti. Korhonen ei ole Mikko Kuosmanen, mutta hän on jo voittanut yhden Suomen mestaruuden pelinjohtajana ja hän tuntee systeemin paremmin kuin kukaan. Hänen suonissaan virtaa Jymy-dna, menestymisen aapinen. Sami-Petteri Kivimäki on mielestäni paras mies Vedon peräsimessä sitten Ojanperän Riston. Hurmosvalmentaja, sopii Vetoon kuin kirkko Saarikentän viereen.

Sotkamon Jymy ****
Vimpelin Veto ****

Henkinen kantti:
Viime kaudella pistin tämän tähdin 7-3 Jymylle. Nyt Veto on kaatanut sotkamolaiset kaksi kertaa runkosarjan loppupuolella, joten ero ei ole noin suuri. Siitä huolimatta Jymy tietää miten nämä pelit voitetaan ja joukkueessa on noin 70 Suomen mestaruutta. Pakko antaa Vedolle täydet viisi tähteä, mutta Kainuun karhun henkinen kantti on edelleen seitsemän tähden arvoinen.

Sotkamon Jymy *******
Vimpelin Veto *****

Kainuun kansa, ah, arpasi lyö, 3-2 Jymylle.

Ansiokas analyysi ja olen aika tavalla samaa mieltä. Yksi olellinen seikka mielestäni tuosta unohtuu eli kotikentän merkitys. Vimpelissä yleisö on todella kiihkoisaa, lähellä ja paine sieltä on kova, äänen voimakkuushan noudattaa etäisyyden neliötä. Sotkamolainen yleisö on mielestäni enemmän "virkamies"-tyyppistä.
 

Nixe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Hokki,SoJy
Rantalahden kiskaisu taisi pudota lähes takarajalle. En paljoa lähtisi Niiloa moittimaan siitä lyönnistä..keskelle mailaa osunut tappikupperi yritys, josta muodostui lopulta unelmaveto!
Huomattavasti isompi ulkopelivirhe sattui Vartiaiselle ennen Rantalahden puhkaisua, jos joku nyt näitä virheitä haluaa ruotia.
Vimpeli oli henkisesti yllättävän vahva eilen ja juuri oikeaan saumaan heidän kannaltaan saivat juoksut lyötyä. Takatilanteessa siis veivät Sotkamoa aika rajusti. Eilisen vireen peruusteella luulisi Roopen pääsevän tänään lyömään avauspinnaa jaksoille ennen Komulaista!
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alustavien kokoonpanojen mukaan tämän päivän peliin Lönni ja Puputti vaihtavat paikkansa "takaisin oikeille paikoilleen" eli Lönni 4, Puputti 5. Samoin Suominen tekee paluun jokeriosastolle. Mikähän idea se eilinen Nygårdin peluutus oikein oli? No toisaalta, mies löi juoksun että sikäli meni ihan hyvin sekin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Mikähän idea se eilinen Nygårdin peluutus oikein oli?

Taisi jossain olla, että Suominen oli sairaana. Ei kai tuossa muuten mitään järkeä olekaan.

Naisten finaaleissa Jyväskylässä Virkiä kovaa kyytiä tasoittamassa finaalisarjaa. Ensimmäinen jakso lapualaisille 3-0 ja toisen jakson puolivälissä vierasjoukkue johtaa 2-0 ja pelaa dominoivaa pesäpalloa. Hieno joukkue Virkiällä, vähän kun vielä hellittäisivät noita ennalta sovittuja ylituuletuksia. No, naiset.

Kimmo Porttila twiittaa, että Sami Haapakoski olisi poissa kokoonpanosta. Nygård ykkösvahtina ja Suominen jokerina, Haukkalalle numero kolme hihaan. Saa nähdä. Tuolla lailla kokoonpano nyt on Pesislivessäkin.
 
Viimeksi muokattu:

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Pesistulokset.fi kertoo että Haapakoski ei pelaa tänään. Haukkala kolmoseksi ja Nygård kentälle. Mikähän kokoonpano siellä liekkään kentälle juoksee.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Naisten finaaleissa Jyväskylässä Virkiä kovaa kyytiä tasoittamassa finaalisarjaa. Ensimmäinen jakso lapualaisille 3-0 ja toisen jakson puolivälissä vierasjoukkue johtaa 2-0 ja pelaa dominoivaa pesäpalloa. Hieno joukkue Virkiällä, vähän kun vielä hellittäisivät noita ennalta sovittuja ylituuletuksia. No, naiset.

Lapua tasoitti voitot tilanteeksi 1-1, jättäen Jyväskylän juoksuitta. Tv-toteutus oli huomattavasti parempi kuin eilen, vaikka oli siellä joukossa edelleen hieman "mielenkiintoisia" kuvakulmia. Mutta tuo pelaajahaastatteluja tekevä reportteri oli kyllä edelleen ihan kujalla.

Kimmo Porttila twiittaa, että Sami Haapakoski olisi poissa kokoonpanosta. Nygård ykkösvahtina ja Suominen jokerina, Haukkalalle numero kolme hihaan. Saa nähdä. Tuolla lailla kokoonpano nyt on Pesislivessäkin.

Ja Lönni on taas numero 5 ja Puputti 4. Mikähän on Haapakoskelle tullut? Haapakosken eilinen peli sisällä oli kyllä umpisurkea, joten sen stunttaamisessa Haukkala onnistuu varmasti ihan ok. Ulkona sitten taas Haapakosken merkitys on erittäin suuri, joten saas nähdä miten käy. Kyllähän Haapakosken poissaolo on sen verran suuri kokonaisuudessaan, että Sotkamon osakkeet nousevat kohisten tässä ottelussa.
 

baxxter

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pesistulokset.fi kertoo että Haapakoski ei pelaa tänään. Haukkala kolmoseksi ja Nygård kentälle. Mikähän kokoonpano siellä liekkään kentälle juoksee.
Kolme tuntia ennen pelin alkua julkaistut kokoonpanot voivat vielä olla "mitä sattuu" mutta siinä vaiheessa, kun kokoonpanot ilmestyvät pesistulokset.fi -sivulle, on ne jo virallisen kokoonpanoilmoituksen mukaan syötetty pöytäkirjaohjelmaan. Toki sitäkin kokoonpanoa vielä voi muuttaa ennen ottelun alkua loukkaantumistapauksissa mutta muuten mielestäni ei.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jaahas. Haapakoski pois. Pelipaikat uusiksi jne. Voihan v****. Jos muuten kulkee niin pitäähän sitä kuitenkin sitten jotain vastoinkäymisiä tulla.

Anteeksi skeptisyyteni, mutta..
Sisällä: Haapakoski >>> Haukkala
Ulkona: Haapakoski >>>>>>>> Nygård

EDIT: Surkeaan ja epävarmaan alkuun Vedon osalta jotain positiivista. Mäkelän hyvät otteet jatkuvat ja loistava koukkunäppi ykkösrajaan.

Ps. Sotkamossa sataa AINA, taas.
 
Viimeksi muokattu:

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Voihan P..! Ei olisi kyllä tällaista tovonut, menee turhan vaikeaksi Vedolle!
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nojoo tämä menee nyt ihan pelleilyksi. Nyt Nygårdkin sivuun ja Rantalahti ulkokentälle. Vit....kevät.

Ens viikonloppuna jatkuu. Eiköhän ja toivottavasti Haapakoski ole silloin taas mukana ja rosteri normaali. Puoli-ilmaiseksi saa Jymy nyt todennäköisesti tämän kiinnityksen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Nyt Diablo otat itseäsi niskasta kiinni. Kaksi vuoroparia vasta pelattu. Eikä Jymykään saa mennä Roopen tai Tuikan loukkaantumisten taakse.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nyt Diablo otat itseäsi niskasta kiinni. Kaksi vuoroparia vasta pelattu. Eikä Jymykään saa mennä Roopen tai Tuikan loukkaantumisten taakse.
Joo mutta valoja päälle, siellä mm. seisoskelee muuan Mikko Rantalahti ulkokentällä :D Ja nyt pois ja Suominen tilalle. Onneksi kuviota on kuitenkin keretty harjoitella hyvin tällä ryhmityksellä, eiku.

Eihän peli nyt tietenkään hävitty ole vielä, mutta helvetin vaikeaksi menee.

EDIT: Eipä pelaa Sotkamokaan tällä hetkellä kummoisesti. Korkeintaan eilisellä tasolla, mutta se riittää ainakin toistaiseksi. Kolmas pinnahan tuli saumasta, kun Isoketo paikkaili niin paljon kolmoslukkua kiinni. Näyttäisi nytkin turvailevan ja auttavan Suomista aika paljon, jolloin kolmossauma jää auki.
 
Viimeksi muokattu:

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Nupponen kujalla.. Jymy sai melkein 3:lla palolla yrittää ukkoa kotiin ;0)
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Onko tämä nyt sitten "Hiukan erikoinen", kun kotijoukkue saa pelata neljällä palolla ;) Aina sama touhu Sotkamossa jne. vai miten se meni..

Kyllä on erikoinen peli.. Kaikkea nyt sattuu. Tunnetta ei muuten ole ollut kentällä tänään puoliksikaan siitä mitä eilen oli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös