Pesiskausi 2014

  • 206 006
  • 1 007

Steus

Jäsen
TosiFani kirjoitti:
Puhuin tilanteesta, jossa pesäpalloilijat olisivat ammattilaisia.

Mjaa, se meni minulta ohi. Täysammattilaisuus kuulostaa absurdilta. Pelikausi kestää 3-4kk ja palkkaa pitäisi maksaa koko vuodelta. Tällä hetkellä Superpesiksen yksi suurin ongelma on juuri tuo palkkauspuoli. Seurojen pitäisi järjestää toimintaa ympäri vuoden, mutta mitä se sitten olisi? Moni järjestää mm. TyKy-toimintaa, mutta löytyykö sille markkinoita pesispaikkakunnista?
 
Tällä hetkellä jokaisen Superin jengin toiminta on aivan täysin kädestä suuhun meininkiä, joten tässä vaiheessa ei minkäänlaista kehitystä tule tapahtumaan. Saa nähdä milloin kupla puhkeaa ja seuroja alkaa kaatumaan reilulla kädellä? Pelaajien palkat ovat suhteessa maksukykyyn nousseet liian suuriksi.

Pattijoella esimerkiksi rahat ovat täysin loppu. Joukkueen pitää pinnalla tällä hetkellä se, että kilpailijoita ei lähialueella juuri ole ja pelaajia on sidottu siviilipuolen asioiden takia seuraan. Maksamattomia laskuja on kuitenkin reilusti. Vimpeli on mielenkiintoinen joukkue siinä mielessä, että se tulee hajoamaan jonkin verran jo tällä kaudella. Rinta-aho suuntaa Kouvolaan ja Kuusisto todennäköisesti Jymyjusseihin, kun Eirola joutuu lopettamaan jälleen kerran. Mielenkiintoisin off-season vähään aikaan luvassa. Se on kuitenkin varmaa jo tässä vaiheessa, että Jymy voittaa ensi kaudella Suomen mestaruuden.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Jos ei verrattaisi mitään mihinkään? Minusta ei ole kovin hedelmällistä keksimällä keksiä vertailukohtaa, joka lopulta johtaa vain ja ainoastaan lajien väliseen vastakkainasetteluun.
Tuo on tietysti hyvä lähtökohta tuokin, lajien välistä vastakkainasettelua en itsekään halua enkä laittaa lajeja keskinäiseen "paremmuusjärjestykseen" vaikka mulla toki on omat mielipiteeni, kuten kai kaikilla. Oikeastaan yritin perustella asiaa siten että jos MLB:ssä voi pelata noin paljon ja noin tiheään pelejä niin miksei Superpesiksessäkin voisi jos lähtökohdat olisi pelaajilla samat eli se että eivät käy muissa töissä. Mun mielestä näitä kahta lajia voi vertailla keskenään joissakin määrin toisin kuin esim jääkiekkoa, jossa suuri osa rasituksesta johtuu vastustajan kontaktista eli taklaamisesta.
Takaan, että keskimääräinen pesäpalloilija juoksee Cooperin testissä enemmän kuin keskimääräinen baseball-pelaaja, mutta onko se ainoa kriteeri fyysisyydelle? Onko se fyysisyyttä, kun Niko Korhonen paukauttaa 19-vuotiaana palloa tutkaan 153 km/h? Heittämällä.
Voi olla että Superpesis-pelaajat noin keskimäärin juoksee Cooperissa enemmän kuin MLB:ssä joka puolestaan kertoo siitä millaisia ominaisuuksia lajeissaan tarvitaan. Sitä on kuitenkin vaikea kiistää etteivätkö MLB-pelaajat olisi urheilijoina erittäin kovia verrattuna mihin tahansa muuhun sarjaan kun halu päästä sarjaan on niin valtavan kova ja junnuja sekä farmisarjoja ja joukkueita on paljon. Ja Niko Korhosen heittotulos on huikean kova. Mulle tulee yllätyksenä se että Superpesiksessä on yhtään pelaajaa jotka heittää noin kovasti mutta voi niitä toki olla muutama muukin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Pelaajien palkat ovat suhteessa maksukykyyn nousseet liian suuriksi.
Tämä on kyllä ihan totta ja asia pitäisi ymmärtää seuroissa. Pesäpallo ei varmasti ole ainoa lajimme missä on noin. Muilla lajeilla on se etu verrattuna pesäpalloon että pelaajia voi motivoida se että heillä on mahdollisuus kehittyä ja saada sopimus jonnekin ulkomaille jossa palkkoja voidaan maksaa enemmän.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Käsittämätön tilasto pesäpalloilijoiden juoksumatkoista | Veikkaajat.com

Tuosta linkki pesapallon fyysisyydesta. Haapakoski juoksi noilla mittauksilla 10,5 km pelissa! Etta voitaisiin tuplasti enemman pelata runkosarjassa jos olisi ammattilaissarja? Ei pystyisi. Tuo 10 km on kova lukema jalkapalloilijoillekin ja Valioliigassa pelataan 30 ottelua kaudessa ja ihan syystakin. Toki siella on cup peleja ja mestareden liigaa, mutta kausikin on yli tuplasti pidempi. Keskimaarainenkin kaveri pesiksessa taivaltaa 7-8 kilsaa pelissa. Lisaksi kun muistetaan etta juoksu on todella repivaa. Aivan kasittamatonta, etta joskus on kolmekin pelia viikossa. Turha verrata baseballin 160 ottelun runkosarjaan, ei onnistuisi ikina nailla lukemilla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Ajatellaanpas, että Toni Kohosta ei nyt jostain kumman syystä voisi vuoden pesäpalloilijaksi valita, vaan sen täytyisi olla joku muu, niin kuka se olisi? Tämä on poikkeuksellisesti sellainen kausi, että vuoden pesäpalloilijan tittelin voisi antaa ihan jollekin muulle kuin kenellekään finaalijoukkueen pelaajista.

Heh, hyvä vitsi. Sotkamossa on ainakin, huom. ainakin 5 nimeä, jotka ovat listalla edellä ennen kuin voidaan edes alkaa miettimään jotain finaaleista ulos jääneitä pelaajia. Ehkä kaikkien aikojen paras pesäpallojoukkue, ja sieltä ei muka löytyisi edes vuoden pelaajaa? Kohosen toki pitäisi olla ilmiselvä valinta vuoden pesäpalloilijaksi, mutta yhtä hyvin se voi mennä vaikka Roope Korhoselle tai jopa Niko Korhoselle, enkä olisi yhtään eri mieltä. Täyttä puusilmäisyyttä väittää ettei Sotkamosta löytyisi muita ehdokkaita kuin Kohonen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kiteen Pallolle tärkeä jatkosopimus - Pesäpallo - Alueet - Urheilu - Karjalainen

Sami Partanen tehnyt kaksivuotisen jatkopestin Kiteen Pallon kanssa. Kiteellä on nyt kahdeksan sopimuspelaajaa ensi kaudeksi:

Ville Posti (2015)
Topi Hurskainen (2015)
Joni Matikainen (2015)
Sami Partanen (2016)
Toni Laakso (2016)
Jussi Hurskainen (2016)
Simo Rahunen (2016)
Juhani Myyryläinen (2016)

Viime vuoden joukkueesta huhujen mukaan Latvalan veljekset siirtyvät muualle sekä Kapanen ja Laukkanen lopettavat. Ville Hämäläinen taitaa olla vakiokokoonpanon miehistä ainoa, jonka tilanne jatkon suhteen on täysin hämärän peitossa.

Selvää on, että Kitee tarvitsee kotiutusosastolleen rutkasti vahvistusta, jos pudotuspeleissä haluavat pelata.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Jaahas, Mika-Matti Ojala Haminaan: http://haminanpalloilijat.net/index...-mika-matti-ojala-vahvistamaan-oranssipaitoja

Alkaa olla melkoinen legioona ex-KPL-miehiä Haminassa: Ahonen, Eskelinen, Ojala, Mäkelä, Jääskeläinen, (Heikkilä)
Hyvää poimintaa. Uutisen ja kommenttisi nähtyäni tuli mieleen, että aika moni Haminan tämänhetkisistä sopimuspelaajista on edustanut KPL:ää jossain vaiheessa.

Listallesi voit lisätä allaolevat viisi pelaajaa.
Saku Suurnäkki (KPL edustus, 2007)
Mikke Nampajärvi (KPL II, 2011-2012)
Juha Leskinen (KPL A/KPL II, 2010-2012)
Ville Aalto (KPL A/KPL II, 2010-2011)
Atte Ala-Jääski (KPL juniorit)

Haminan kolmestatoista sopimuspelaajasta vain kaksi pelaajaa ei ole pelannut KPL:n joukkueissa. Ikihaminalaisiksi voi laskea siis Juha Toikan ja Jussi Suurnäkin.
Tästä voi tehdä johtopäätöksen, että seurojen välinen yhteistyö on toiminut ainakin jollain tasolla sangen hyvin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Käsittämätön tilasto pesäpalloilijoiden juoksumatkoista | Veikkaajat.com

Tuosta linkki pesapallon fyysisyydesta. Haapakoski juoksi noilla mittauksilla 10,5 km pelissa! Etta voitaisiin tuplasti enemman pelata runkosarjassa jos olisi ammattilaissarja? Ei pystyisi. Tuo 10 km on kova lukema jalkapalloilijoillekin ja Valioliigassa pelataan 30 ottelua kaudessa ja ihan syystakin. Toki siella on cup peleja ja mestareden liigaa, mutta kausikin on yli tuplasti pidempi. Keskimaarainenkin kaveri pesiksessa taivaltaa 7-8 kilsaa pelissa. Lisaksi kun muistetaan etta juoksu on todella repivaa. Aivan kasittamatonta, etta joskus on kolmekin pelia viikossa. Turha verrata baseballin 160 ottelun runkosarjaan, ei onnistuisi ikina nailla lukemilla.
Tossa sulla puolestaan on ajatuksena että vaikka Superpesis-pelaajat olisivat täys-ammattilaisia niin ottelumäärää ei voisi tuplata (koska pelaajien taso ei nykyisestään nousisi). Minä epäilen vahvasti muuta. 162 ottelusta Superpesiksessä ei ole puhunut kukaan vaan ottelumäärän kasvattamisesta. Joku Haapakoski on varmasti yksi niistä pelaajista joita kohonnut harjoittelumäärä ja lisääntynyt levon määrä ei enää kehittäisi niin paljoa kuin valtaosaa Superpesis-pelaajista.

Mietitäänpä vähän noita Adidaksen mittauksia joiden mukaan Haapakoski "juoksee" 10,5 km pelissä. Pelaajiin on ilmeisesti kiinnitetty jonkinlaiset anturit jotka mittaa pelaajien kulkeman matkan. Miten Adidas jättää pois sen matkan jonka Haapakoski kävelee ottelun aikana, tai "lönköttelee"?

Haapakoski siis juoksee yli kilometrin ottelun aikana. Miten matka jakautuu sisä- ja ulkovuorojen välille? Matkaa tulee siis yli kilometri / vuoropari. Paljonko sisäpelissä tulee matkaa jos kiertää kenttäpesät, 200 metriä vai mitä? Tottakai tuohon päälle tulee pesäkärkkymiset plus takaisintulot jotka useimmiten tullaan lönkytellen, siis laittomien lyöntien jälkeen. Tulisiko silti sisäpelivuoroon 500 metriä ja toiset 500 metriä jäisivät ulkovuoroon? Jos ulkovuorossa vastustajalla käy lyömässä 12 pelaajaa ja jokainen heistä lyö kolmesti, tulee yhteensä 36 lyöntiä. Jotta saisi 500 metriä kasaan, Haapakosken pitäisi juosta keskimäärin 14 metriä joka ainoan lyönnin takia. Osan takia juoksee varmaankin enemmänkin mutta on paljon lyöntejä joiden takia Haapakosken ei tarvitse liikkua lainkaan. Kyllä vahvasti epäilen että tossa Haapakosken 10,5 km matkassa on mukana myös paljon kävelyä kuten siirtyminen ulkopelipaikalle ja sieltä pois tulo yhdeksän kertaa, kävelyt pukukoppiin ja takaisin ja paljon myös kaikenlaista lönkyttelyä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Pattijoella esimerkiksi rahat ovat täysin loppu. Joukkueen pitää pinnalla tällä hetkellä se, että kilpailijoita ei lähialueella juuri ole ja pelaajia on sidottu siviilipuolen asioiden takia seuraan. Maksamattomia laskuja on kuitenkin reilusti. Vimpeli on mielenkiintoinen joukkue siinä mielessä, että se tulee hajoamaan jonkin verran jo tällä kaudella. Rinta-aho suuntaa Kouvolaan ja Kuusisto todennäköisesti Jymyjusseihin, kun Eirola joutuu lopettamaan jälleen kerran. Mielenkiintoisin off-season vähään aikaan luvassa. Se on kuitenkin varmaa jo tässä vaiheessa, että Jymy voittaa ensi kaudella Suomen mestaruuden.
En ymmärrä. Rinta-Aho on Vimpelin oma poika, joukkue sarjan eliittiä, maksukykyäkin pitäisi seuralla olla ja rooli kasvaisi entisestään ensi kaudeksi nuorentuvassa Vedon rosterissa. Onkohan tässä nyt taustalla jotain, mitä tavan pulliainen ei tiedä.. Vai onko Kopla täräyttänyt vain niin hyvän tarjouksen Matiakselle. Ennemmin pitäisin vaikka Rinta-Ahon ja antaisin roolia ja jättäisin Mäkelää taka-alalle tms.

Kuusisto lienee menossa "jäähdyttelemään" Seinäjoelle. Saapi nähdä olisiko pitkästä pitkästä aikaa kaverukset Puputti & Kuusisto eri joukkueissa naljailemassa toisilleen! :) Vai seuraako Puppekin Seinäjoelle.. Taitaa olla laihat vuodet Vedolla edessä, noh ans kattoo miten käy...

Mikäs Eirolan pakottaa jälleen lopettamaan?
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Mikäs Eirolan pakottaa jälleen lopettamaan?

Eihän se matkatyöläisen homma kovin herkkua ole. Siviilitöissä jää melko rutkasti tunteja rästiin kesän ajalla vaikka kaikki lomansa käyttäis pelaamisen mahdollistamiseen. Ja silloin ei jää sit yhtään oikeasti lomaa. Talvellakin viikonloput kulkea mahdollisissa "leirityksissä" pääkallopaikalla eli nyt viimeksi Seinäjoella, sitä ennen pitkään Pattijoella
(tai Oulussa jos leiritykset Ouluhallilla). Veri vetää kuitenkin kentälle joten voisin kuvitella vähintään Manse PP:n paidan löytyvän ensikesänä miehen päältä jos ei kuvioita saa superissa pelaamisen mahdollistavaan kuntoon. Viimeksi kun lopetti niin aika pian alkoi pyöriä Mansen miehistön mukana reenailemassa ja juhannuksen jälkeenhän se olikin sit paluu kentille jo valmis :D

Pattijoella esimerkiksi rahat ovat täysin loppu. Joukkueen pitää pinnalla tällä hetkellä se, että kilpailijoita ei lähialueella juuri ole ja pelaajia on sidottu siviilipuolen asioiden takia seuraan. Maksamattomia laskuja on kuitenkin reilusti.

Pattijoella on pitkällä tähtäimellä harjoitettu oikeinkin hyvää kulukuria. Viimevuosina hiipunut juniorituotanto + vähentyneet tulot ovat kyllä varmasti aiheuttaneet harmaita hiuksia toimistolla runsaasti. Nykyään junioripuoli on eriytetty edustuksen toiminnasta niin toivottavasti se puolikin alkaa jälleen rullata mukavasti ja junnupelaajia riittää. Nyt on jouduttu pari viimekautta täydentämään miehistöä liian paljon muualta tulleilla, paljolti Oulun pojilla, joille on jouduttu maksamaan "reissutyölisää" liikaa seudun (ja yleiseen) taloustilanteeseen nähden. Nyt vähän oiotaan venettä ja haalittiin ainakin Timo Ehrola jo kempeleestä kotiin. Juuri sellainen pelaaja joita pitää olla joukkueessa eli oma kasvatti joka asuu paikkakunnalla ja työskentelee paikkakunnalla. On kestämätön tilanne jos 75% jengistä kulkee Oulun ja Ylivieskan seudulta tai kauempaakin porukassa pelaamassa...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Arsenal
Mietitäänpä vähän noita Adidaksen mittauksia joiden mukaan Haapakoski "juoksee" 10,5 km pelissä. Pelaajiin on ilmeisesti kiinnitetty jonkinlaiset anturit jotka mittaa pelaajien kulkeman matkan. Miten Adidas jättää pois sen matkan jonka Haapakoski kävelee ottelun aikana, tai "lönköttelee"?

Haapakoski siis juoksee yli kilometrin ottelun aikana. Miten matka jakautuu sisä- ja ulkovuorojen välille? Matkaa tulee siis yli kilometri / vuoropari. Paljonko sisäpelissä tulee matkaa jos kiertää kenttäpesät, 200 metriä vai mitä? Tottakai tuohon päälle tulee pesäkärkkymiset plus takaisintulot jotka useimmiten tullaan lönkytellen, siis laittomien lyöntien jälkeen. Tulisiko silti sisäpelivuoroon 500 metriä ja toiset 500 metriä jäisivät ulkovuoroon? Jos ulkovuorossa vastustajalla käy lyömässä 12 pelaajaa ja jokainen heistä lyö kolmesti, tulee yhteensä 36 lyöntiä. Jotta saisi 500 metriä kasaan, Haapakosken pitäisi juosta keskimäärin 14 metriä joka ainoan lyönnin takia. Osan takia juoksee varmaankin enemmänkin mutta on paljon lyöntejä joiden takia Haapakosken ei tarvitse liikkua lainkaan. Kyllä vahvasti epäilen että tossa Haapakosken 10,5 km matkassa on mukana myös paljon kävelyä kuten siirtyminen ulkopelipaikalle ja sieltä pois tulo yhdeksän kertaa, kävelyt pukukoppiin ja takaisin ja paljon myös kaikenlaista lönkyttelyä.

Mitä sitten? Miksi ne pitäisi ottaa pois? Kun jalkapalloilijoiden liikkumia metrejä pelissä lasketaan, siinä on ihan samalla tavalla mukana kävely, lönköttely ja juoksu. Niin pesiksessäkin. Kaikki lasketaan. Jos pesispeli kestää sen kaksi tuntia ja siitä ottaa tauon 18 minuuttia pois, Haapakoski on liikkunut 10,5 km noin 100 minuutissa. Ja kun suuren osan ajasta seisoo myös toimettomana kaarella (arviolta 30 - 40 % ajasta), hän on liikkunut tuon 10,5 km reilussa tunnissa. Kyllä se keskimäärin juoksuaskelia vaatii ja varsinkin, kun rooli on ollut etenijä - tuosta matkasta suuri osa on täysvauhtista juoksua. Sitä voi huoletta verrata jalkapalloilijaan, joka 90 minuutin aikana ottaa muutamia kymmeniä lyhyitä täysvauhtisia vetoja ja lopun aikaa lönköttelee. Näin niin kuin kärjistäen.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Derksenin viesti sisältää paljon mutuja, joista monet eivät edes pidä paikkaansa sen lisäksi etteivät liity käsiteltyyn aiheeseen (baseballin ja pesäpallon aiheuttama fyysinen kuorma) millään tavalla.
Myönnän, että viestini jäi hiukan irralleen aiheesta. Hain sitä, että baseballissa pelataan kyllä 160 ottelua kuudessa kuukaudessa, mutta tuota määrää ei varmastikaan voi perustella sillä, että se olisi siinä lajissa mitenkään optimaalinen pelaajien kuormituksen tai pelin tason kannalta. Siihen ottelumäärään ei varmaankaan ole päädytty urheilun ehdoilla vaan rahallisin perustein. Jos pelin tasoa tai pelaajien suorituskykyä ajateltaisiin, tulisi tuo määrä ainakin puolittaa, millä päästäisiin n. 3 pelin viikkotahtiin. Sen jälkeen baseballin ja pesäpallon fyysisen rasituksen vertailu olisi hieman helpompaa, kun pelitahdissa oltaisiin edes jollain samalla hehtaarilla ottaen vielä huomioon MLB-pelaajien täysammattilaisuuden ja pesäpalloilijoiden puoliammattilaisuuden. Pesäpallossa pelimäärissä mennään vielä aika hyvin urheilu edellä, jolloin pelaajien on ylipäätään mahdollista suorittaa (lähes) koko ajan huipputasollaan. Baseballissa järjetön ottelumäärä on nähdäkseni itsessään muokannut pelistä niin hidastempoisen ja tapahtumaköyhän, kun pelaajat joutuvat inhimillisen suorituskyvyn puitteissa (ilmeisesti kylläkin dopingilla jossain määrin avittaen) mukautumaan liialliseen ottelumäärään. Eikä ottelumäärä varmasti laske pelin tasoa vain fyysisistä syistä johtuen vaan myös henkisistä, koska lienee myös henkisesti mahdotonta olla valmiina pelaamaan huipputasolla lähes joka päivä. Tiivistetysti vielä, että kovasta ottelutahdista johtuen baseballin fyysinen kuormittavuus ei pääse ilmenemään ottelutapahtumissa ollenkaan samoista lähtökohdista kuin pesäpallossa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Sotkamon Jymyssäkin junioreissa aikoinaan pelannut Kimmo Lukkari on solminut jatkosopimuksen Puijon Pesiksen kanssa. Ykköspesiksen toiseksi parhaaksi lyöjäksi itsensä nakutellut Lukkari iski runkosarjan 21 ottelussa 51 juoksua, joista kaksi kunnareita ja pudotuspeleissä viiteen otteluun kymmenen tavallista lisää. Tärkeä jatkopahvi PuPelle.

Jere Vikström on lähellä siirtoa Joensuun Mailaan isomman sisäpeliroolin perässä. Taas kerran Jymyn ulkopelille suht iso menetys, jos toteutuu. JoMassa Vikström saisi varmasti näytönpaikan ykköskärjestä ja Jeren tietäen käyttäisi sen kyllä hyväkseen.

Jymy-JoMa -finaalisarjalle iso peukku.

Tuossa vielä linkki Mikko Kuosmasen taas kerran viisaisiin sanoihin. Tämän miehen pitäisi johtaa koko sarjaa, eikä pelkästään Jymyä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä sitten? Miksi ne pitäisi ottaa pois? Kun jalkapalloilijoiden liikkumia metrejä pelissä lasketaan, siinä on ihan samalla tavalla mukana kävely, lönköttely ja juoksu. Niin pesiksessäkin. Kaikki lasketaan. Jos pesispeli kestää sen kaksi tuntia ja siitä ottaa tauon 18 minuuttia pois, Haapakoski on liikkunut 10,5 km noin 100 minuutissa.

Mittaus tehtiin ottelussa, joka kesti supervuoroineen yhteensä 3 tuntia 2 minuuttia. Haapakoski meni kentälle 100 % tehoilla ja toi kolme juoksua. Kun laskee liikkumisen tuntia kohden tauotkin huomioiden, niin ei mielestäni mikään "käsittämätön lukema", kuten uutisoitiin.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Mittaus tehtiin ottelussa, joka kesti supervuoroineen yhteensä 3 tuntia 2 minuuttia. Haapakoski meni kentälle 100 % tehoilla ja toi kolme juoksua. Kun laskee liikkumisen tuntia kohden tauotkin huomioiden, niin ei mielestäni mikään "käsittämätön lukema", kuten uutisoitiin.

Ok, laskee kyllä. En katsonut tuon ottelun kestoa mistään, koska näitä tutkimustuloksia oli minun muistin mukaan vuosi sitten kesällä useammasta pelistä ja Haapakosken liikkumat matkat olivat 9 - 10,5 km:n välillä. Mutta voi olla, että muisti ei ole kovin tarkka... Silti, vaikka olisi kyse yhdeksästä kilometristä kolmen tunnin pelissä, määrä on raju, ei käsittämätön. Juoksu on suurelta osalta täysvauhtista, spurtit tulevat usein ryppäissä (pitkä ulkovuoro alla ja sitten sahaamaan pesänvälejä laittomilla), että lihakset ovat keskimäärin kovemmalla kuin futiksen tasavauhtisempi juoksu. Syketasojen nopea vaihtelu lähes leposykkeestä lähes maksimiin nostaa maitohappoja nopeammin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Markku Hylkilän pelinjohtajasopimus sekä Hannu Huuskosen, Antti Vihtkarin ja Ilkka Hirvosen siirrot Oulun Lippoon ovat tiedotusta vaille selviä tapauksia. Facebookissa on ryhmä Oulun Lippo 2015, jonka ylläpitäjä on Hylkilä ja jäseninä nämä em. pelurit sekä Lipossa kuluneen kesän pelanneita.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Mitä sitten? Miksi ne pitäisi ottaa pois? Kun jalkapalloilijoiden liikkumia metrejä pelissä lasketaan, siinä on ihan samalla tavalla mukana kävely, lönköttely ja juoksu. Niin pesiksessäkin. Kaikki lasketaan. Jos pesispeli kestää sen kaksi tuntia ja siitä ottaa tauon 18 minuuttia pois, Haapakoski on liikkunut 10,5 km noin 100 minuutissa. Ja kun suuren osan ajasta seisoo myös toimettomana kaarella (arviolta 30 - 40 % ajasta), hän on liikkunut tuon 10,5 km reilussa tunnissa. Kyllä se keskimäärin juoksuaskelia vaatii ja varsinkin, kun rooli on ollut etenijä - tuosta matkasta suuri osa on täysvauhtista juoksua. Sitä voi huoletta verrata jalkapalloilijaan, joka 90 minuutin aikana ottaa muutamia kymmeniä lyhyitä täysvauhtisia vetoja ja lopun aikaa lönköttelee. Näin niin kuin kärjistäen.
Ensin kysyt ja sitten vastaat. Artikkelissa puhutaan vain pelaajien juoksumatkoista ja itsekin toteat että mukana on myös kävely.
Tokihan on niin että jalkapallossa mitataan "juoksumatkoja" samalla tavalla, siihen en ottanut kantaa mutta yhtä virheellinen informaatio on sielläkin jos "juoksumatkassa" on mukana myös kävely. Minusta on aika erikoista puhua juoksumatkasta jos koko matkaa ei edes ole juostu.
Ilmeisesti ei ole olemassa menetelmää jolla pelaajan ottelun aikana kulkema matka voidaan eritellä juoksuun ja ei-juoksuun, en tiedä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Siihen ottelumäärään ei varmaankaan ole päädytty urheilun ehdoilla vaan rahallisin perustein. Jos pelin tasoa tai pelaajien suorituskykyä ajateltaisiin, tulisi tuo määrä ainakin puolittaa, millä päästäisiin n. 3 pelin viikkotahtiin.
Onko esim noiden lauseiden taustalla joku tutkittu tieto vaiko taas mutu? Minä en ole ikinä nähnyt mitään asiaan liittyvää tutkimusta tai keskustelua.

Kyllä kai joka ainoalla sarjalla (siis ainakin kansallisella pääsarjalla) on taloudellisia tavoitteita ja jos ottelumäärää kasvattamalla päästään huomattavasti parempiin tuloksiin niin määrää kasvatetaan. Muistaakseni MLB:ssä katsojakeskiarvo/peli on noin 30.000 ja jos ottelumäärää puolitettaisiin, ei liene odotettavissa että katsojakeskiarvo nousisi tuplaksi tai edes arvoon 50.000 jolloin taloudellisesti ajatellen voitaisiin olla samankaltaisessa tilanteessa kuin nyt kun huomioidaan se että ottelutapahtuman järjestämisestä on kuluja. Superpesiksessä ottelumäärän kasvattaminen luultavasti pienentäisi katsojakeskiarvoja joten taloudellista hyötyä ei juurikaan (jos ollenkaan) tulisi. Ei ainakaan niin paljoa että pelaajat voisivat alkaa ammattilaisiksi.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Baseball on ihan järjetön laji anyway. Varmasti kaikenlaisia hienouksia ja kiehtovuuksia syöttäjän ja lyöjän taistelussa, mutta muuten siellä kentällä voisi vaikka kasvatella ruohoa. Kriketti on paljon hienompi versio samasta ideasta (ja pesäpallo paras). Amerikkalainen instituutio, enemmän kansallispeli kuin amerikkalainen jalkapallo, mutta totaalisen epäkiinnostavaa hommaa. (Ok, makuasioista ei voi kiistellä ainakaan objektiivisesti, mutta taivahan luoja, että pitkästyttävää katsoa.)
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Onko esim noiden lauseiden taustalla joku tutkittu tieto vaiko taas mutu?
Mutulla mennään mitään tulee juuri baseballiin, josta oma kohtainen kokemus taitaa olla vain kolme MLB-matsia paikan päältä nähtynä, ehkä saman verran tv:stä ja joitain keskusteluja kaverin kanssa, joka lajia on seurannut säännöllisesti usean vuoden ajan. Mutta kyllä kai yleisesti ottaen huippu-urheilussa on tutkittua näyttöä siitä, että ihmisen suorituskyky ei mahdollista huipputason suorittamista jatkuvasti peräkkäisinä päivinä, vaan välillä on levättävä ja palauduttavakin. Toki MLB:ssäkin varmaan yksittäiselle pelaajalle välipäiviä tulee hieman enemmän kuin joukkueelle, mutta huomattavasti vähemmän kuitenkin kuin muissa isoissa pallopeleissä. Ja sitä nimenomaan tarkoitinkin, että taloudellisen menestyksen maksimoimiseksi siihen ottelumäärään on päädytty. Katsomot on täynnä ja tv-katsojia riittää, niin ilman muuta siinä mielessä kannattaakin pelata joka ilta. Amerikkalaisten vaatimustaso pelin tason suhteen ei tunnu olevan kovin korkea, mutta tämähän taas on mielipidekysymys. Sallittakoon heille se, että tykkäävät baseballista juuri sellaisena kuin sitä heille MLB:ssä tarjotaan. Pakko kyllä myöntää sekin, että enhän minä varma ole, vaikuttaisiko ottelumäärän pudottaminen vaikkapa sillä puolella merkittävästi baseballin tasoon. Voihan olla, ettei siitä lajista (minua) viihdyttävää saisi millään keinolla. Jotenkin vaan järjettömän suurelta tuntuu tuo pelimäärä lajissa, jossa niitä fyysisesti kuormittavia elementtejä kuitekin kohtuullisesti on. Peilaten asiaa vaikka tähän kotimaisen kiekkoliigaan, jossa minusta pelimäärän nostaminen nykyiseen 60:een on vaikuttanut jo negatiivisesti keskimääräiseen pelin tasoon.

Tuo lienee totta, että superpesiksessä nykyinen ottelumäärä on myös taloudellisesti aika optimaalinen, jos on sitä pelillisestikin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Muutama viime aikoina kuultu tai bongattu huhu:

Roni Vartama, Kossu -> KaMa
Miika Anttila, KaMa -> Jymyjussit
Kimmo Carlsson, Tahko -> Kiri
Joni Tervo, SoJy -> KiPa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös