Pesiskausi 2011

  • 181 962
  • 924

Tex Willer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Superpesiksen yleisömäärät

Omasta puolestani voin sanoa, että suurin syy oman mielenkiintoni lopahtamiseen pesäpalloon on tämä Veikkauksen luoma jaksopelijärjestelmä.

Itse viehätyin pesäpallosta 13-vuotiaana pojankloppina, kun seurasin seisomapaikalta!!! serkkuni kanssa ykköspesiksen ratkaisuottelua Oulun Lipon ja Muhoksen Pallo-Salamien välillä Oulun legendaarisella Keskuskentällä aivan saatananmoisessa kaatosateessa ja Lippo meni ja voitti tuon ottelun ja varmisti nousun Superpesikseen.

No seuraavalle kaudelle tuli lukkariksi "Kalle" Kallio ja Lipon pesisbuumi sai alkunsa. Toiminnanjohtajaksi värvättiin eräs Kai Suikkanen ja pikkuhiljaa Lippoon alkoi lipua vuosi vuodelta nimiä kuten Jari Viitasalo, Riku Kytösalmi ja Jan Hautala. Nopea huipulletulo huipentui syksyllä 1994 Lipon kolmanteen Suomen Mestaruuteen.

Lippo taisi voittaa kolmannen mestaruutensa vuonna 1994 ensimmäisenä pelattuna jaksopelijärjestelmäkautena. Tottakai syyskuisella edelleen legendaarisella keskuskentällä juhlittiin, mutta en silloinkaan pitänyt jaksopelijärjestelmällä saavutettua voittoa aivan entisten voittojen veroisena.

Suurimmat muistoni pesäpallosta sijoittuvat edelleen 90-luvun alkupuolelle. Silloin saattoi yhdellä taitavalla löynnillä muuttaa tappion voitoksi. Nykyään tämä taitava lyönti tuo pahimmillaan vain lohdutuspisteen jaksovoiton muodossa.

Muutenkin nyky pesäpallo on liian taktista ja ulkopelivetoista. Yhtä tehtyä juoksua turvataan "newjerseydevilsmäisesti" aukottomilla ulkopelikuvioilla.

Eli pesiksen yleisömäärät nousuun -projekti alkakoon minun mielestä siitä, että vanha yhdeksän vuoroparin -järjestelmä takaisin. Veikkauskin voisi sopeutua tilanteeseen koripallon tavoin ja laittaa kertoimet tyylin 1.50-12.00-2.05 tai jotain.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Vielä näköjään jotkut jaksavat vaatia vanhaa juoksupeli- sääntöä takaisin. Mielestäni sillä ei olisi mitään tekemistä pesäpallon yleisömäärän kanssa, koska jaksopeli- menetelmä on ollut käytössä jo 17 vuotta! Perusteluni tähän on se, että iso osa yleisöstä on alkanut katsoa pelejä jaksopeli systeemin aikakaudella, eikä mitään muistikuvia ole vanhasta systeemistä, kuten ei ole muillakaan ikäisilläni pesäpallon seuraajilla. Lisäksi Superpesis, ja pesäpallo yleensäkin on nostanut huimasti päätään viimeisinä 3-4 kautena, ja uskon vahvasti, että kun kesä pääsee kunnolla vauhtiin, niin kansaa myös näkyy lehtereillä. Tuollainen ikivanha juoksupeli- säännöstä itkeminen on myrsky vesilasissa, jota ihmeekseni vielä pieni piiri harrastaa. Nyt tässä vaiheessa tuon säännön takaisin tuominen veisi pesäpallon jälleen sopupeli- aikojen synkille vuosille, ja koko homma pitäisi rakentaa jälleen alusta, nuorien ihmisten pitäisi totutella uuteen sääntöön ja taas kymmenen vuotta valuisi ihan hukkaan. Oikea iso liike olisi saada pesäpallo juurrutettua suuriin kaupunkeihin, ja saada sinne niitä Superpesis- joukkueita. Keinotekoisesti rahalla näitä projekteja ei kannata tehdä, vaan ajan kanssa. Pesäpallon harrastajamäärät on kasvussa, joten sieltä sitä kulttuuria alkaa pikkuhiljaa tulemaan. Nosteessa kuitenk elämme vielä!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Ei kannata vielä tehdä kovin kauaskatsoisia päätelmiä tämänhetkisistä katsojamääristä. Kaikki pesistä seuraavat tietävät, että eniten katsojia pesismatseissa käy kesän kuukausina, joten nuo tämänhetkiset keskiarvot tulevat "korjaantumaan" mitä pidemmälle kesään päästään.
Tein kuitenkin jonkinlaisia. Seuraavassa taulukossa vuosien 2006-2010 T=toukokuun katsojakeskiarvo, K=kokovuoden katsojakeskiarvo ja K/T-arvo:
2006: 1106 1301 1,18
2007: 1297 1396 1,08
2008: 1253 1434 1,14
2009: 1764 1839 1,04
2010: 1486 1631 1,10

Vuoden 2011 T-arvo on 1245. Vaikka tänä vuonna K/T olisi 1,20, koko kauden keskiarvo jäisi hieman alle lukeman 1500.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sotkamon Jymy jatkaa jyräämistään! Kahdeksas peräkkäinen ottelu ja yhtä mones voitto, loistava alkukausi. Joensuun Maila kaatui jaksoin 2-0 (4-0, 3-1). Aivan uskomatonta ulkopeliä taas ja maestro Kohonen napsii taktisia vääriä ja tekee kärpäsiä sieltä täältä. Sisällä peli ei päätä huimaa, mutta joukkue kykenee tekemään tarvittavat juoksut kerta toisensa jälkeen. Hienoa seurattavaa. Tänään taas juoksut jakautuivat varsin tasaisesti, Roope Korhonen oli tapojensa vastaisesti hieman heikko mailan varressa.

Tästä on taas kerran hyvä jatkaa. Loistavaa Jymy!
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Sotkamon Jymy jatkaa jyräämistään! Kahdeksas peräkkäinen ottelu ja yhtä mones voitto, loistava alkukausi. Joensuun Maila kaatui jaksoin 2-0 (4-0, 3-1). Aivan uskomatonta ulkopeliä taas ja maestro Kohonen napsii taktisia vääriä ja tekee kärpäsiä sieltä täältä. Sisällä peli ei päätä huimaa, mutta joukkue kykenee tekemään tarvittavat juoksut kerta toisensa jälkeen. Hienoa seurattavaa. Tänään taas juoksut jakautuivat varsin tasaisesti, Roope Korhonen oli tapojensa vastaisesti hieman heikko mailan varressa.

Tästä on taas kerran hyvä jatkaa. Loistavaa Jymy!

Jymyn ulkopeli on kyllä uskomattoman hyvää. Jymyä vastaan on hemmetin vaikea tehdä juoksuja. Sisäpeliinkin löytyy sen verran kovia tekijöitä, että väkisin ne saavat muutaman paikan Korhoselle rakennettua ja homma on sitä myöten selvä.

Näkisin, että Vimpeli on ainoa joka Jymyn pystyy jollain tasolla haastamaan. Siihen on kuitenkin hemmetin pitkä matka, että Vimpeli pystyisi Jymyn syksyllä kaatamaan. Melko ylivoimainen joukkue Sotkamolla kasassa, mutta eipä tuo itseä Lippo-kannattajana haittaa. Jymy ansaitsee ottaakin mestaruuden, kyllä siellä pesäpallohommat on vedetty niin hyvin jo vuosikausia.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jymyn ulkopeli on kyllä uskomattoman hyvää.

Näin juuri. Taas tänään JoMa jäi ensimmäisellä jaksolla juoksuitta. Ihan paskahan Jymykin oli sisäpelissä, mutta niin vain vierasjoukkue antoi mahdollisuuden harhaheitolla ja Antti Hartikainen karkasi kolmoselta kotiin tuoden jakson ainoan juoksun. Väkisin ne sen yhden tarvittavan juoksun tekevät ja ulkopeli tosiaan tuntuu olevan ihan uskomattoman tiivistä. Kohonen saanut homman kasaan aika hyvin.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Kamalle eilen ensimmäinen kolmen pisteen voitto ja Hyvinkää kaatui 2-0 (4-2, 11-2). Ensimmäisen tiukemman jakson jälkeen ero hieman kasvoi toisella jaksolla. Hyvä sää antoi lyöntipelille mahdollisuuksia entistä enemmän läpilyönneille ja niitä tulikin Kaman toimesta Isokedon, Suorauhan, Lankisen ja Heinikaisen toimesta. Ulkokenttä varsinkin Iiro Haimin kautta avustivat hieman. Sen verran helposti muutama lyönti painui läpi. Tuomarit ratkaisivat osaltaan peliä, sillä Heinikaisen näpinhaku kopiksi ja poltto siitä tuomittiin oikeaksi, mutta Rantatorikan vastaava tuomittiin estämiseksi. Jälkimmäisestä tulikin toisen jakson ratkaisu sillä Kama takoi 4 juoksua kyseisen tilanteen jälkeen. Hidastuksista katsottuna tuomiot olisi pitänyt jakaa toisin päin. Noh, kelpaa se näinkin. Kama onnistui laajalla rintamalla ja yksilöitä nyt ei erottunut, mutta jos pari pitäisi valita niin Isokedon eteneminen (kunnari ja 4 tuotua) ja lähes varma kentälle meno yhtenä ja toisena Korhonen, joka löi Kamalle jokerina 4 juoksua. Ulkopelissä Heinikainen "vanhana" miehenä oli ketterällä jalalla liikkeellä ja dominoi paikka paikoin ihan mukavastikin.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Jumankauta, tappioista sisuuntunut Kiri vie ainakin jakson suurelta ja mahtavalta Jymyltä!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Uskomatonta, että Jymy häviää Kirin tasoiselle jengille. No, pitkän kauden aikana näitä lapsuksia sattuu väkisinkin, jospa sitten sisuuntuneen Vimpelin kaatoon. Vituttaa kyllä kuin pientä makkaraa, lajin paras ulkokenttä hyytyy avausjakson kahden viimeisen vuoroparin aikana aivan täysin. Uskomatonta! Toinen jakso korjasi vähän tilannetta, mutta sitten superissa turpaan, ei paljon naurata. Kaikki kunnia Kirille, mutta ei Jymyn ulkopeli voi sulaa tuolla tavoin. Jotain Vimpeliä vastaan yhden tuollaisen jakson voisi ymmärtää, mutta ei juuri muita.

Uutta matoa koukkuun, perkele.

EDIT: Pahoittelut vitutuksen aiheuttamasta purkauksesta ja onnea Kirille pisteistä.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Kamalle eilen ensimmäinen kolmen pisteen voitto ja Hyvinkää kaatui 2-0 (4-2, 11-2).

Nyt sitten tuli heti perään eka vierasvoitto myös, kun KaMa kaatoi Kouvolan 0-2 (2-4, 1-8). Tällä hetkellä sarjan paras etenijä Teemu Isoketo näemmä löi jo 3. kunnarinsa tällä kaudella ja samalla toi 3 juoksua ja palkittiin taas KaMan I pelaajana. KaMan Jukka Lankinen on päässyt lyöntivireeseen ja löi 3 juoksua. On se hienoa nähdä, kun lyötyjen juoksujen Top-12 parhaan joukossa on kolme KaMan lyöjää, kelläkään muulla ei ole vastaavaa määrää joten on hienoa, että tälläinen tasainen lyöjäkalusto on siunaantunut. Ottelussa parasta on mielestäni kakkoskärjen tehot. Siellä on Itävalo tuonut 3 juoksua ja Ilkko yhden, kun Haidu Heinikainen on lyönyt 2 juoksua ja Ihanamäki yhden juoksun. Tämä on hemmetin hieno juttu, sillä olen kritisoinut hiukan kun kakkoskärkeä ei peluuteta vaan lyödään vain koppia. Toivottavasti nyt annetaan hiukan 2. kärjellekin mahdollisuuksia. Hieno voitto kaiken kaikkiaan.

Kentältä kuului myös valitettavia uutisia. Konkari Ismo Ankkurilla on kuulemma akilesjänne mennyt pelin aikana. Todella valitettava juttu, taisi miehen ura katketa siihen. Toivottavasti Ankkuri nähdään nopeasti takaisin kentällä, mutta pahoin pelkään.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Uskomatonta, että Jymy häviää Kirin tasoiselle jengille. No, pitkän kauden aikana näitä lapsuksia sattuu väkisinkin, jospa sitten sisuuntuneen Vimpelin kaatoon. Vituttaa kyllä kuin pientä makkaraa, lajin paras ulkokenttä hyytyy avausjakson kahden viimeisen vuoroparin aikana aivan täysin. Uskomatonta! Toinen jakso korjasi vähän tilannetta, mutta sitten superissa turpaan, ei paljon naurata. Kaikki kunnia Kirille, mutta ei Jymyn ulkopeli voi sulaa tuolla tavoin. Jotain Vimpeliä vastaan yhden tuollaisen jakson voisi ymmärtää, mutta ei juuri muita.

Uutta matoa koukkuun, perkele.

EDIT: Pahoittelut vitutuksen aiheuttamasta purkauksesta ja onnea Kirille pisteistä.

Paikan päältä nähtynä osan Jymy-pelaajien toiminta ihmetytti. Ensimmäisellä jaksolla tilanne 5-0 Jymylle ja varsinkin Kohonen kävi kuumana kuin hellankoukku. Moni muukin Jymy-peluri keskittyi mussuttamiseen. Ihmettelen vain, että tuossa tilanteessa tuskin tarvitsee noin kuumana käydä. Noh, Kiri sai läpäristä hengen päälle ja väänsi Jymyn eka jaksossa siltaan. Toisessa jaksossa sotkamolaisten tunteet viilentyivätkin hieman, tosin Kohonen purnasi jossain 7-2 tilanteessa aivan raivona tuomareille tuomioista.

Superissa Kiri onnistui varmaan ensimmäisen kerran saamaan kärjellään ajolähdön rakenneltua ja hyvin lyövä jokeri (en muista nimeä) paukautti hienon lyönnin kakkossaumaan. Karppanen onnistui sekoittamaan Jymyn kotiutuspuuhat ja pisteet yllättäen Kirille.

Kirin lukkarista kuullaan vielä, jos saa lautaskammonsa jätettyä kokonaan unholaan. Kaverilla on pokkaa syöttää hirmuisen vaikeaa syöttöä, vaikka olisi jo väärä alla. Lisäksi aivan älyttömän kova käsi. Jos pikkaisen saisi liikkeeseen sähäkkyyttä, niin voisi hakea itse pienet vaihtolyönnit pois.
 

BobbyFromMars

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kentältä kuului myös valitettavia uutisia. Konkari Ismo Ankkurilla on kuulemma akilesjänne mennyt pelin aikana. Todella valitettava juttu, taisi miehen ura katketa siihen. Toivottavasti Ankkuri nähdään nopeasti takaisin kentällä, mutta pahoin pelkään.

Koplalle oli aika synkkä peli kaikkiaan. Riku Rantanen loukkasi nivusen 2.jaksolla tilanteessa 0-0 ja tilalle syöttämään tullut Ismo Ankkuri katkaisi akillesjänteen ensimmäisen!!! syötön jälkeen. Sen jälkeen rampa Rantanen nosteli nilkuttaen loppupelin syötöt.

Ei hyvältä näytä...
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Tietääkö joku mitä mahtaa pesiskenttien kauhukakara Antti Tokkari nykyään touhuta? Onko mahdollisesti muuttanut takaisin Jyväskylään?
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Tietääkö joku mitä mahtaa pesiskenttien kauhukakara Antti Tokkari nykyään touhuta? Onko mahdollisesti muuttanut takaisin Jyväskylään?

Toimii Urheilulehden pesäpalloasiantuntijana jos en aivan väärässä ole.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Muistutuksena se, että kärkiottelu Sotkamo-Vimpeli tulee luonnollisesti VeikkausTV:stä. Lähetyshän alkaa reilun tunnin kuluttua.

Jännä nähdä, onko Jymy saanut ulkopelinsä kuosiin. Jos parin aikaisemman ottelun meno jatkuu, niin Vimpeli pommittaa kyllä juoksuja ja paljon. Kaikki riippuu sitten Jymyn omasta sisäpelistä. Toisaalta Kuosmanen ja Kohonen saavat ulkopelin kuntoon parissa päivässä, jos kaikki vain menee nappiin.

Kauden toistaiseksi jännittävin matsi joka tapauksessa tulossa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Todella kehno avausjakso Jymyltä ja vastaavasti loistava alku Vedolta. Jymy kusee ulkona helppoja palloja, eikä sisällä saada miestä kotiin. Tuskaista on ollut muutamat viime ottelut, mutta pitkän kauden aikana näitä tulee väkisinkin ja hyvä olisi kääntää homma nyt voittamalla toinen jakso ja superin kautta pisteet kotiin.

Kyllä se runkosarjan voitto sieltä kaivetaan ja syksyllä vain kastelemaan kenttää ennen Veto-matseja.
 

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Kyllä se runkosarjan voitto sieltä kaivetaan ja syksyllä vain kastelemaan kenttää ennen Veto-matseja.

Kyllä varmasti Jymy saa taisteltua runkosarjan voiton ja Tavoite12 saavutetaan, tuossa on kyllä voittamisen meininkiä ja kun palaset loksahtaa kohdalleen niin ei ole hätää. Kyllä Kiriä vastaan näki sen, että Jimi Heikkistä kaipaamme ulkopeliin. Nyt vaan tämä peli superiin niin hyvä on.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
ja hyvä olisi kääntää homma nyt voittamalla toinen jakso ja superin kautta pisteet kotiin.

Sieltähän se tuli. Toinen jakso aika suvereeni esitys kaiken kaikkiaan. Lisäksi superissa hienosti kolme lyötyä, eikä kehno ulkopelikään enää pelastanut Vetoa. Roope Korhonen taas kerran ottelun hahmo. Maailman paras.

Hartikaisen vaihtovarmuus on jotain ihan uskomatonta, mutta se lyöntivalikoima. Tai oikeastaan sen puute, vain ja ainoastaan vihaamaani pomppua. Jukolauta, kun miehellä on loistava lyönti, niin miksi ei mitään muuta voi lyödä? Pesäpallon syöpä katsojan kannalta.

Kauden paras matsi tässä maassa tänä kesänä, lajista riippumatta. Hienoa Jymy! Ja hienoa, että näitä pelejä näkee VeikkausTV:n kautta aika kattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Nume

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, FC Bayern München, SoJy
Pelin unohdin katsoa, mutta numeroiden perusteella toinen jakso ei voinut olla mitenkään suvereeni Jymylle, ettei värilaseilla olisi osuutta asiaan????

Täällä toinen Jymy-fani, mutta toisella jaksolla Jymyltä tason nosto ja Jymyllä ei tavallaan hätää ollut. Ihan hyvää suorittamista oli ensimmäisen jakson jälkeen. Odotan torstaina Kajaanissa Jymyltä kunnon revanssia Kiristä. Se peli Jyväskylässä oli aika ihmeellinen. Jymy vei pelin alkua aika helposti, mutta Kirin yksi hurmosvuoropari ja jaot olivat uudet ja siihen Hippoksen hornankattilan syttyminen ja homma oli valmis.
 

Jusu7

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toimii Urheilulehden pesäpalloasiantuntijana jos en aivan väärässä ole.

Päätoimena Tokkarin Antilta kuitenkin löytyy Seinäjoelta Hyllykallion alakoulun opettaja virka.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eilinen peli näytti, että Vimpeli ei tule helpolla luovuttamaan mestaruutta Pohjanmaalta, kun se tänne viime vuonna saatiin. Eli Vimpelin mestaruuden puolesta täällä tulen kirjoittamaan. Vimpelin 1. jakson hallinta näytti suunnan sille, mitä tuleman pitää. Huuskosesta mestari-Vimpeli on saanut oivan lukkarin. Huuskonen oli Puputin ohella 1. jakson paras pelaaja. Tutut mestarit Henri Puputti ja Sami Haapakoski pelasivat jo kauden tässä vaiheessa hyvää pesäpalloa. Kunhan saadaan Jere Dahlström syksyksi täyteen iskuun, niin Vimpeli on vahva ehdokas mestariksi tälläkin kaudella.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Pelin unohdin katsoa, mutta numeroiden perusteella toinen jakso ei voinut olla mitenkään suvereeni Jymylle, ettei värilaseilla olisi osuutta asiaan????

Ei ole. Toisella jaksolla Jymy oli niin sisuuntunut ja kaikessa edellä, että todellisuudessa mitään hätää ollut missään vaiheessa, vaikka Veto pyristeli pelissä mukana. Oikeastaan Roope Korhosen kärsimä tuomarivirhe laittoi Jymyn sellaiseen iskuun, että tuo pelleily oli lopulta vain etu Jymylle. Numerot mairittelevat toisen jakson osalta Vetoa. Toisaalta vimpeliläiset olivat avausjaksolla yhtä ylivoimaisia kuin Jymy toisella.

Nyt on kyllä luotto omiin kohdallaan. Ihmeen vaatii, ettei poika ui syksyllä Kainuussa. Ja nimenomaan violettipaitojen uittamana.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Oikeastaan Roope Korhosen kärsimä tuomarivirhe laittoi Jymyn sellaiseen iskuun, että tuo pelleily oli lopulta vain etu Jymylle.
Mistä tiedät että kyseessä on tuomarivirhe? Katsoin ottelun, en voi sanoa juuta enkä jaata oliko lyönti ulkona vai ei.
 
Mistä tiedät että kyseessä on tuomarivirhe? Katsoin ottelun, en voi sanoa juuta enkä jaata oliko lyönti ulkona vai ei.

Ottamatta kantaa tilanteeseen, onko tämä vain omaa mutuilua, vai onko nämä tuomareiden sekoilut yleistyneet? Tällä kaudella kaksi ottelua TV:stä nähneenä ja kolme Hyvinkäällä, niin jokaisessa on ollut tuomareiden itsensä aiheuttamia turhia kärhämiä useampiakin. Ja siis nyt puhun ihan suuremman luokan töhöilystä, enkä mistään "eipäsjuupasolinpasensin" -tilanteista. Ehkä parhaiten muistuu mieleen tilanne Hyvinkäällä, jossa tilanne vihellettiin laittomaksi heti, pelaaminen lopetettiin ja tuomio muutettiin hetken jälkien tutkailun jälkeen kunnariksi. Sitten edellisessä VeikkaTV:n Tahkopelissä estämistilanteet juuri väärin päin, molemmat vastustajan eduksi. Ja nyt kun oikein mietitään, ehkä kaikkein räikein tilanne oli Hyvinkäällä, kun pallo meni metritolkulla sivulaittomaksi ja kakkoskoppari ei saanut tilannetta selkeästi pompusta kiinni ja kakkostuomari ei pitänyt lyöntiä laittomana. Onneksi tähänkin löytyi loppujen lopuksi oikea ratkaisu, mutta siihen mennessä Nurmon (?) pelaajat olivat jo juoksennellet kunnarinsa. Näitä jälkien tutkailuja ja muita nyt on ja on aina ollutkin, mutta mielestäni lisääntyneet.

Ylipäätänsä nykypäivän tuomareilta puuttuu munat (ei pahalla naistuomareita kohtaan), pelaajat määräävät mitä kentällä saa ja mitä ei saa tehdä. Eikös juuri viime viikolla ollut tilanne, josta annettiin tuomarin koskemattomuudesta pelikieltoa jälkikäteen, kun itse tilanteessa puuttui taas ne kuuluisat cojonesit ja tilanne painettiin villaisella. Kortin antamisen kynnys on tänä päivänä hemmetin korkealla suurella osalla tuomareita. Eilenkin pelituomari kaiveli persettään ihan muualla samaan aikaan, kun tehtiin tuota "korhos-ratkaisua" takarajalla muiden toimesta. Ihmekään, ettei tuomareita arvosteta, kun joukossa on tuollaisia paskahousuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös