Edelleenkään en ole kuullut yhtään hyvää selitystä sille, miksei Suomessa kannattaisi ottaa käyttöön joko suoraan kopioitua Saksan mallia tai vain yksinkertaisesti perintö- ja lahjaveron perimättäjättämistä sukupolvenvaihdostilanteessa.
Koska meillä on jo lainsäädäntö tätä varten, eli se, että verotetaan 40% arvon mukaisesti sukupolvenvaihdoksessa. Tämä siis tarkoittaa, että perintövero on 8% max, ja kun se taite tehdään, niin tyypillisesti se on 3-5%.
Jos tuo on liian iso verokuorma, niin täytyy kylä ihmetellä ihmisten ahneutta. Ja jos se on, niin mitään perintöverosta luopumisia ei tänä pienen n 2% perintöverosummasta olevien kohdalla ei voi yleistää. Jos halutaan tuota pikkuvähemmistöä auttaa, niin sitten puututaan nykylain prosenttiosuuteen, eli tohon 40%. Yksinkertaista, eikä tartte kikkailla millään ja perintöverotuotto pysyy korkeana.
Kuten noi monet talousporffat on sanonu, niin verotuksessahan pitäisi nimenomaan pyrkiä Kansantalouden kannalta siihen, että Työtä, on se sitten yrittämistä tai ansiotyötä pitäs verottaa mahd vähän, koska se kannustaa tekeen sitä työtä. Kun taas pelkään omaisuuteen, eli perintöön ja korkoatuloihin pitäis verottaa enemmän, koska se ei tuota kansantaloudelle mitään. Puhumattakaan tuloerovaikutuksesta (jotka taas on selkeitä taloutta ja yhteiskuntaa haittaavia tekijöitä kasvaessaan liikaa pitkällä aikavälillä)
Mua eniten kiinnostas nää perintöveroa pois haluavien esitys siitä, mistä tuo puuttuva puolimiljardia sitten kerättäisiin? Työtä lisää verottamalla? Vai purkamalla palveluita?
Taivaasta niitä lisäverotuloja ei sada, joltain se on pois, jos perinnöt menee verottomiksi. Oma valintasi, keneltä?