Pennanen byebye!

  • 219 670
  • 1 461

Narayana

Jäsen
Kyllähän Pennasen naamasta näkee, että paineet ovat olleet jo pidemmän aikaa valtaisat. Koko Suomen kiekkoväki seuraa herkeämättä mitä tuleva maajoukkuevalmentaja saa aikaiseksi Ilveksen peräsimessä. Käsissä on vielä joukkue, johon on upotettu säkki kaupalla rahaa. Vaatii rautaista ammattitaitoa ja jopa tietynlaista hulluutta, että tuollaiset paineet osaa kääntää voimavarakseen.

Selvää on se, ettei Pennanen tähän Ilveksen peräsimessä pystynyt. Paineet söivät miehen. Viimeisen ottelun loppupuolella, kun kamerat kuvasivat miestä, oli Pennanen kuin jähmettynyt suolapatsas. Kun joukkuetta pitäisi aikalisällä piiskata ja johtaa penkin takaa, niin Pennanen puri taustalla kynsiä silmissään pelokas ja paniikinomainen katse.

Eipä tuossa toki tuuriakaan ollut mukana. Kalpa oli jäätävän hyvä ja harvinaislaatuisen raikas tuulahdus. Vaikea tuollaisen hurmion löytänyttä underdog-joukkuetta on kenenkään pysäyttää puolierävaiheessa. Tässä mielessä Pennasta käy jopa sääliksi.

Oli miten oli, niin eihän tämä tietenkään lupaa hyvää maajoukkueelle. Maajoukkueella on edessään isot vuodet, kun päästään pelaamaan kerrankin parhaalla mahdollisella nipulla. Vahva tunne on se, että Pennanen on nyt laitettu liian kovaan paikkaan ja edessä on Marjamäen tarinan toisto.

Sikäli täysin turhaa spekulaatiota, mutta kyllähän esimerkiksi Olli Jokinen olisi aivan eri luokan kaveri johtamaan maajoukkuetta, johon saadaan koottua NHLstä nippu. Suomen kannalta harmi, että näin pitkälle ei olla kyetty näkemään. Toisaalta ehkä tämä on vain lopulta oikein ummehtuneelle Jääkiekkoliitolle, joka on hoitanut jo vuosia asioita enemmän tai vähemmän päin vittuja.
 
Viimeksi muokattu:

Bourque

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Boston Bruins
Mä en ainakaan usko, että Antti vahingossa jätti kättelyn väliin. Jokainen lajia tunteva tietää miten sarjan päätyttyä toimitaan. Antti, joka ei varmasti ole jättänyt kiveäkään kääntämättä ja varmasti on tämänkin skenaarion käynyt henkisen puolen spesialistien kanssa läpi. Tosi noloa luikkia karkuun tilanteessa, jossa sut saadaan kiinni ns. housut kintuissa. Kalpa oli parempi, Kalpa meni jatkoon, se siitä. Respect the game.
 

Polvitaklaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Timo Koskelan pyydykset
Saisipa Pennasen kertomaan ihan suoraan, avoimesti sekä yksityiskohtaisesti ja ilman jargonia tai latteuksia, että mikä hänen mielestään meni pieleen. Kun katsoo rosteria ja runkosarjaa, niin olisi luullut ämpärillisen kiekkojakin valmentavan Ilveksen välieriin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kun vedotaan usein (täysin ymmärrettävästi) runkosarjaan, niin näin kaikki pelit seuraavana Pennasen Ilves ei pelannut nopeasti muistellen yhtään ehjää 60-minuuttista koko kaudella. Pelistä puuttui paljon tunnetta ja pistekertymä oli pitkälti huippuyksilöiden suoritusten varassa eikä toivottua toisteisuutta näkynyt kuin lyhyinä välähdyksinä.

Sokeasti luotin, että jotenkin peli nytkähtää raiteilleen jossain vaiheessa mutta näin ei kuitenkaan käynyt.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pennanen oli vaan tähän tilanteeseen turhan ylianalyyttinen koutsi, ja kehitti itselleen liikaa paineita Ilveksen historiasta. Jos ja kun pitää paikkansa että molemmat tamperelaiset olivat hänen perässään tuolloin 2022, niin tekeehän sekin tilanteesta ainutlaatuisen ja nyt kävi näin. Helppo tietysti täältä naputella että Pennanen ottaa itsensä liian vakavasti, mutta en nyt muuhunkaan markan analyysiin osaa päätyä. Kerhossa saavutettu mestaruus oli niin kova suoritus, että se nosti osakkeet vähän liiankin korkealle, koska kyseessä oli ja on edelleen kuitenkin kokematon päävalmentaja. Jukka Jalonen nousi yhdellä HPK:ssa saavutetulla mestaruudella maajoukkueen päävalmentajaksi, ja selkeästi jossain on päätetty että Pennasen toistettua saman tempun heikommalla materiaalilla, on hän itseoikeutettu valinta seuraavaksi maajoukkuevalmentajaksi. Tätä on todella vaikea tiivistää, mutta mutu on että Pennanen saavutti liikaa liian nopeasti, mikä nosti ympäristön ja miehen omat odotukset liian korkealle. Tällöin epäonnistumisen mahdollisuus nousi niin suureksi peikoksi, että se vaikutti koko joukkueen ilmapiiriin ratkaisevasti. Pelillisesti kaikki palaset olivat olemassa, mutta päävalmentaja murtui ympäristön paineissa eikä joukkue voinut olla sitä huomaamatta.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en ainakaan usko, että Antti vahingossa jätti kättelyn väliin. Jokainen lajia tunteva tietää miten sarjan päätyttyä toimitaan. Antti, joka ei varmasti ole jättänyt kiveäkään kääntämättä ja varmasti on tämänkin skenaarion käynyt henkisen puolen spesialistien kanssa läpi. Tosi noloa luikkia karkuun tilanteessa, jossa sut saadaan kiinni ns. housut kintuissa. Kalpa oli parempi, Kalpa meni jatkoon, se siitä. Respect the game.

Miten Pennanen toimi viime kaudella? Kättelikö Pelicansin hävityn välieräsarjan jälkeen? Jos kätteli, niin puhui paskaa.
 

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Miten Pennanen toimi viime kaudella? Kättelikö Pelicansin hävityn välieräsarjan jälkeen? Jos kätteli, niin puhui paskaa.

Paskaahan tuo jauhaa, Hölön uskalsi kohdata viime keväänä.
 

Liitteet

  • GJ3SQCaX0AAvgpP (1).jpeg
    GJ3SQCaX0AAvgpP (1).jpeg
    66,8 KB · kertaa luettu: 247

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Olihan tuo lehdistötilaisuus ja Alkion haastattelu karua katsottavaa. Näki Pennasen elehdinnästä, että mies oli erittäin hermostunut ja varmaan shokissa. En jaksa sen kummemmin jeesustella kättelyn väliin jättämisestä vaikka se emämoka olikin. Luulenpa että paineet oli järkyttävät kun homma kääntyi Kalpalle jo 3-1 ja tässä viimeisessä pelissä aika valui kokoajan ja kavennusta ei tullut. Ihmisiä me kaikki ollaan loppujen lopuksi kuitenkin ja täystyrmäys kun tulee niin käytös voi olla tämmöistä.

Toivotaan maajoukkueessa menestystä Antille ja ennen kaikkea toivon, että kun Niemelä ottaa homman haltuun niin Ilveksen kirous loppuu ja saatte menestystä.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
"Aina tähän, jos se pyytää sut sinne"
-Antti Pennanen, tuleva maajoukkuevalmentaja

Sarja 1-3 vastustajalle ja ratkaisevassa pelissä, omassa kotiluolassa, joukkue täysin solmussa ja päävalmentajan suurin huolenaihe on mankua tuomarille, että hänelle pitää tulla kertomaan mitä vastustajan valmentaja ja tuomari ovat keskustelleet. Tämä jätkä oli täysin aseeton ja totaalisen väärässä paikassa. Sitten vielä nämä luikkimiset pukukoppiin ilman kättelyitä kruunaavat koko paskan. Tuolla materiaalilla ei voi olla näin jaloissa. Onneksi tulevassa pestissä materiaali heikkenee vastustajiin nähden, ehkä sellainen asetelma sopii paremmin tälle reppanalle. Pthyi.
 
Sallinette, että kirjoitan pari sanaa, vaikka suosikkijoukkueeni onkin Tappara. Mä kun en ikinä ole oppinut tuohon jyrkkään vastakkainasetteluun paikallisten suhteen ja on sitä myös nuorna poikana tullut paikan päältä todistettua ne -85 finaalien Tampereen pelit.

Tää on varmaan ensimmäinen kerta -98 finaalien jälkeen, kun Ilveksen playoff-tappio tuntuu näin pahalle henkilökohtaisesti. Oli nimittäin aika synkät fani-matkat Stadiin silloin. Paha mieli ja vitutti. Sama mieliala on myös nyt, vaikka huomista Tapparan peliä odotankin.

Mieleen tulee toki puhtaasti subjektiivisena näkemyksenä myös se, että aikoinaan kun Myrrä sai potkut, pidin sitä epäreiluna ja tyylittömänä vetona. Myrrä olisi mielestäni ansainnut kaiken työnsä jälkeen paremmat jäähyväiset. Hän oli kuitenkin nostamassa Ilveksen takaisin huipulle. Ehkäpä karma teki nyt hommiaan tuon suhteen.

Pennanen. Jo pidempään olen hämmästellyt tuon kaverin habitusta vaihtoaitiossa. Naama aina norsun vitulla, kädet taskussa ja koko ruumiinkieli kertoo siitä, että hän haluaisi olla mieluummin missä vain muualla. Todella ahdistuneen oloinen hahmo. Aika montaa valmentajaa on täällä Jatkoajassa haukuttu suolapatsaaksi, mutta Pennanen näyttää lisäksi siltä, kuin sitä suolaa olisi myös extra-latinki hiertämässä persvaossa. Ihan kauhean suuret odotukset ei muuten ole tuon maajoukkue-pestinsä suhteen tällä hetkellä.

Ja tuo kättelyn väliin jättäminen oli totaalisen ala-arvoinen veto. Eikä taida muuten ihan helpolla unohtua.

Summa summarum. Onnea Kalpalle. Hieno joukkue ja hienoa kiekkoa. Voimia Ilveksen uskollisille ja upeille faneille. Te ansaitsette parempaa. Vuosi sitten näihin aikoihin kirjoitin, että voittamaan oppii katkerien tappioiden kautta. Se on tullut karvaasti opittua Tapparaa seuratessa. Sopiva nöyryys ja oma tekeminen kuntoon. Siitä se kaikki lähtee.

Tämä ei varmasti paljon lohduta juuri nyt, mutta aina tulee uusi kausi. Ja lähitulevaisuudessa tulee vielä se vuosi, joka on Ilveksen.

edit: Tuli vilkaistua tuo vuoden takainen viestini ja hämmentävän paljon toistin nyt itseäni. Ehkäpä sekin kertoo siitä, että Pennanen ei saanut vietyä Ilvestä ainakaan eteenpäin. Josko sit ensi keväänä voisi kirjoittaa jotain iloisempaa asiaa.
 
Viimeksi muokattu:

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Nyt jälkiviisaana helppo sanoa että Miksi Myrrä heitettiin ulos. Paljon Ilveksen pelejä nähneenä ja pari paikan päällä, niin ihmetellä täytyy ja suuresti.
Ilves oli kuitenkin suhkoht aseeton tässä sarjassa. Niinkun Pendo sanoi haastattelussa että " Aina ei oo Ilves huono, vaan siellä on myös hyvä vastustaja"

Ja sitten tähän kättelykohuun :
Ei muka tiennyt että on tälläinen käytäntö on liigassa? Viime vuonna kyllä katteli Pelicansin Niemelän kanssa.

Fakta on se että Antti Johan Ensiota harmitti niin vietävästi , sekä ärsytti. Mutta se ei oo mikään selitys. Aina viimeisen playoff pelin jälkeen kätellään vastustaja ja heidän Staffinsa. Piste.

Tää kohu seuraa Pennasta vielä ja pitkään.
Ja vielä se ettei kätelly pelin jälkeen, niin toinen asia mitä ei käynyt tekemässä, oli se Ilveksen fanien kiittäminen. Tappion hetkellä myös täytyy muistaa faneja.
Ilman faneja ei oo joukkuetta. Ja kun oli viimeinen peli Ilveksestä, niin olis ollu Pennasen velvollisuus mennä fanien eteen pelin jälkeen. Että näin.

Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Kiitos Ilves fanit. Olitte loistavia joka pelissä. Keltavihreä seinä!!
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Itse en usko hetkeäkään, että suuri psykologiatohtori ja leijonavalmentaja unohti kätellä vastustajan. Pitkän aikaan seisoi "Malhosen paikalla" pelin jälkeen ja katseli jäälle, kun joukkue, huoltajat, Tinke yms muodostivat jonon ja rehellisesti kättelivät vastustajan. Buuaus- ja vihellyskonsertti yltyi entisestään kun tämä paskahousu luikki karkuun hallin uumeniin, kun Palveen johdolla pelaajat kävi vihellysten saattelemana taputtamassa fanipäätyä kohti.

Taitaa ukko leijailla niin korkealla, että ego ei yksinkertaisesti kestänyt Karjalaisen ylikävelyä.

Arvoista jaksettiin höpistä useaan otteeseen, mutta tiikerin raidat paljastuivat lopulta.

Ei tule ikävä, tähän Dressmann äänellä "Onnea Suomen Maajoukkue".
Surullista myös Ilves-pelaajille, että valmentaja jättää tuollaisella hetkellä. Vähän kun laivan kapteeni joka sanoo olevansa ylpeä porikasya ja laivasta ottaisi ainoan pelastusveneen ja menisi nopeasti karkuun, vaikka koko porukka siihen pelastusveneeseen jatkuisi. Tätä pidän itseasiassa pahempana kuin sitä että "ei kunnioita vastustajaa". Miten tuollaisen valmentajan pitäisi saada oman joukkueen kunnioitus, sillä lopulta on eniten väliä.

Karjalainen puhui useaan otteeseen sarjan aikana, että pitää pystyä sietämään huonot hetket. Se on ehkä juuri se, mitä Ilvekseltä puuttui? Edes SaiPaa vastaan ei ole aina hauskaa ja helppoa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Mä en ainakaan usko, että Antti vahingossa jätti kättelyn väliin. Jokainen lajia tunteva tietää miten sarjan päätyttyä toimitaan.
Täsmälleen näin! Pennanen on kuitenkin sen verran pitkään ollut Liigassa ja myös Mestiksessä koutsina ja hänen joukkueensa on sekä voittanut että hävinnyt play off sarjoja. Mutta vaikka olisi miten katkera tappio tai tunne tahansa viimeisen hävityn matsin jälkeen, niin aina on kätelty vastustajan pelaajat, kollegat valmennuksessa ja muu staffi ketä siellä nyt onkaan huoltajista alkaen.

Sen nyt voi vielä jotenkin ymmärtää ettei nyt halunnut käydä kotiyleisöä kiittämässä kun tulos oli mikä oli ja homma päättyi kotijäällä
 

OnVainRauma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos joukkue on niin yhtenäinen ja halukas pelaamaan kuin kalpa oli tässä sarjassa niin ihan sama ketä valmentaa ja pelaa vastapuolella. Ihan sama se oli kun HPK voitti mestaruuden Pennasen kanssa.

Kalpa vaan oli niin kova ettei ilveksen pelajaat sitä sarjan aikana sisäistäneet. Luulivat loppuun asti että homma kääntyy selässä olevilla nimillä.
 

Laukoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,
Antaako Pennanen tulevaisuudessa samankaltaisen ”Suomi-kuvan” Kanadan joukkueelle jos ja kun häviää maaottelussa? Jättää kättelemättä ja selittää sitten että en tiennyt?
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Antaako Pennanen tulevaisuudessa samankaltaisen ”Suomi-kuvan” Kanadan joukkueelle jos ja kun häviää maaottelussa? Jättää kättelemättä ja selittää sitten että en tiennyt?
Voitaisiin kota joku likaisten temppujen valmentajaryhmä ensi kauden 4 maan turnaukseen niin
Kanada, Usa ja Ruotsi olisi sykkeet liian korkealla myös olympialaisissa :)
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Surullista käytöstä. Selittelemällä kuoppa se vaan syvenee.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mä en ainakaan usko, että Antti vahingossa jätti kättelyn väliin. Jokainen lajia tunteva tietää miten sarjan päätyttyä toimitaan. Antti, joka ei varmasti ole jättänyt kiveäkään kääntämättä ja varmasti on tämänkin skenaarion käynyt henkisen puolen spesialistien kanssa läpi. Tosi noloa luikkia karkuun tilanteessa, jossa sut saadaan kiinni ns. housut kintuissa. Kalpa oli parempi, Kalpa meni jatkoon, se siitä. Respect the game.
Jep, varmasti vitutuspäissään lähti koppiin. Et sää nyt vahingossa unohda kun muutaman kerran kättelyitä aikasemminkin tehny.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä on todella vaikea tiivistää, mutta mutu on että Pennanen saavutti liikaa liian nopeasti, mikä nosti ympäristön ja miehen omat odotukset liian korkealle. Tällöin epäonnistumisen mahdollisuus nousi niin suureksi peikoksi, että se vaikutti koko joukkueen ilmapiiriin ratkaisevasti.
Luulenpa, että olet mutusi kanssa oikeassa. Marjamäelle kävi samoin, kun kokemattomana valmentajana saavutti Kärpissä liian paljon, liian nopeasti. Marjamäellä taisi vain käydä niinpäin, että kusi nousi päähän ja itsensä kehittäminen valmentajana unohtui. Kuvitteli olevansa ylivertainen ilman työntekoa.
Pelillisesti kaikki palaset olivat olemassa, mutta päävalmentaja murtui ympäristön paineissa eikä joukkue voinut olla sitä huomaamatta.
Tästäkin samaa mieltä. Minusta Pennanen siirsi omia paineitaan joukkueelle alkaen heti ensimmäisestä haastattelustaan Ilveksen päävalmentajana.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
On yksi asia olla loistava valmentaja. Toinen asia on sitten paineensietokyky, jota kyseisellä valmentajalla testattiin ensimmäistä kertaa ikinä ihan kunnolla.

Tarkoitan siis että kun vain mestaruus kelpaa ja koko Suomen jääkiekkoväki osoittaa sormella vieressä. Lehdet ja netti täynnä kritiikkiä. Ei ole vaikea arvata, että suurin osa ihmisistä eikä edes valmentajista ei pysty tuota tilannetta käsittelemään. Kehonkieli kertoi kyllä tällaiselle kotipsykologille, että karmea paikka oli.

Koska hän nyt kuitenkin on maajoukkueen seuraava valmentaja, tarjoaisin hänelle kaiken mahdollisen TUEN. Haluan uskoa että pääkopan hoidolla/tuella hänkin tuosta vielä nousee. Uskon että hän voi olla todella hyvä valmentaja. Yhtäkään maajoukkuepeliä ei ole vielä pelattu

Netissä on helppo ilkkua ja viisastella meidän, jotka kuolisimme paljon pienempäänkin stressiin. Tähän on helppo sanoa mutta kun hän on valmentaja ja pitää kestää…mutta helppo sanoa, vaikea tehdä itse

E: voi jopa olla että hän unohti kättelyn äärimmäisessä stressitilanteessa. Ihminen voi olla aika kujalla tuossa. Jääkiekkoväki kotisohvalla kalja kädessä on vaan niin kovia sotureita että kaikki pitää pelaajien ja valmentajien kestää, vaikka ei itse kestettäisi edes yhtä prosenttia siitä
 
Viimeksi muokattu:

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
”Molemmat joukkueet pelaavat vauhdikasta lätkää.”

Kova poika valehtelemaan, muustakin kuin kättelemisestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös