Pelillinen ilme ja keskustelua joukkueen rakenteesta ja toimivuudesta

  • 70 748
  • 318

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jonakselle tänään 0+2, eli molemmissa Kerhon maaleissa syöttäjänä. Ilves pelissä voittomaalin tekijänä. Pitäiskö hänen tehdä 5+5 joka pelissä että Jussih olisi tyytyväinen?

Jos Joonas pystyisi pitämään tämän hetkisen vauhdin (0,75 pinnaa per peli) olisin tyytyväinen. En kuitenkaan jaksa uskoa, että niin kävisi. Tässä nyt kuitenkaan ei ole ensi sijaisesti kysymys Joonaksen pisteistä, vaan siitä, että Kai Nurminen tarvitsisi vierelleen peliä tekevän ykkössentterin. Kun sellaista ei Suomesta löydy Santalan lipsahdettua väärään osoitteeseen, on pakko keskittyä ulkomaisiin vaihtoehtoihin tai jonkinlaiseen kaupantekoon. Ulkomaalaisen sentterin hankinta tarkoittaa yhden ulkkaripaikan vapauttamista.

Kaikille lienee selvää, ettei Chiodosta voi luopua. Jarretista voi luopua vain jos tilalle saadaan parempi pakki. Niin ollen vaihtoehdoiksi jäävät Lundberg ja Andersson. Uskon Lundbergin olevan n. 30 pisteen mies ja keskushyökkääjiä ei rosterissa voi olla liikaa. Anderssonin veikkaan optimistina sen sijaan jäävän n. 25 pisteeseen ja n. 40 pelattuun peliin. Siksi koen, että Andersson (jonka pelityyli ja näkemyksen puute sitäpaitsi eivät juurikaan minua miellytä) joutaisi poistolistalle.

Nyt vaan on niin, että menestyvä joukkue tarvitsee:

1. hyvän valmentajan (liian aikaista sanoa, onko Matti sellainen)

2. hyvän maalivahdin (Chiodo täyttää vaatimukset, myös Lassila ok)

3. ykkössentterin (AUK ei vaan riitä tähän rooliin, Lundbergia ei kai kukaan vakavissaan edes kehtaa ehdottaa)

4. avauksiin ja hyvään viivapeliin kykenevän profiilipakin (olisiko Tikkanen? Aika näyttää, Seikola ei ole vakuuttanut, Jarret vaatii aikaa tottuakseen kuvioihin. Periaatteessa kaikissa näissä on potentiaalia, joten eiköhän se siitä)

5. fyysistä pelotetta (Mäkkäri kelpaisi jos pelaisi kuten silloin joskus, toisaalta pelkkä läsnäolokin auttaa...)

6. maaleja hakkaavan laiturin (Kai Nurminen hoitaa oikean sentterin kanssa, voimalaituri puuttuu ikävä kyllä).

Valmennuksessa ja puolustuksessa on siis kysymysmerkkejä, mutta ainoa selkeä todellinen aukkokohta on sentteritilanne. Sille asialle nyt vaan on ihan pakko tehdä jotain jos halutaan menestyä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
6. maaleja hakkaavan laiturin (Kai Nurminen hoitaa oikean sentterin kanssa, voimalaituri puuttuu ikävä kyllä).

Tuossahan on juuri kenttä koottu tuota sinun unelmaasi varten. Andersson on se voimalaituri, joka vääntää ja raastaa, kaverilla on vielä hieman käsiäkin. Lundberg pelaa rakentavampaa roolia ja Kai odottelee pisteiden välimailla vetopaikkaa. Ja kaikki voivat paikata toisiaan sopivassa suhteessa.

Se, että se ei vain sinulle millään kelpaa, kun näet unta jostain HPKn budjetista kolmanneksen vievistä senttereistä, ei ole mikään syy ulostaa pelaajia. Kyllähän tänne kaikki otetaan, mutta lapussa pitää olla muutakin kuin nollia pilkun vasemmalla puolella.

Että silleen...
 

Dante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On vähän skitsofreeninen fiilis tuon joukkueen suhteen. Kaikki on aika hyvin tasapainossa, eikä oikeen ketään tekisi mieli alkaa ulkoistamaan - varsinkaan ruåttalaisia, joiden yhteispeli on alkanut toimia. Toisaalta joukkue on vähän liiankin tasapaksu ja kaipaisi villeleinomaista ykkössentteriä, sellaista pelejä välillä dominoivia 3+1 sällejä. Sellaisia maksava yleisökin haluaa.. Mitä tehdä kun AUKta ja Loikasta ei voi poistaa? Lundberiäkään ei auta hävittää yllämainitusta syystä ja sentteripeliaika Hokkaselle on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Vaikeaa.
Tai oikeastaan ei - mennään näillä.

HäSan mukaan ketjuja muutetaan kärppä peliin siten, että
2. Salonen - AUK - Vihko ja
4. Väisänen - Hokkanen - R.Andersson
Vaikuttaa hyvältä muuvilta..
 
F

Flonaldo

Jos Joonas pystyisi pitämään tämän hetkisen vauhdin (0,75 pinnaa per peli) olisin tyytyväinen. En kuitenkaan jaksa uskoa, että niin kävisi.

Anderssonin veikkaan optimistina sen sijaan jäävän n. 25 pisteeseen ja n. 40 pelattuun peliin. Siksi koen, että Andersson (jonka pelityyli ja näkemyksen puute sitäpaitsi eivät juurikaan minua miellytä) joutaisi poistolistalle.

3. ykkössentterin (AUK ei vaan riitä tähän rooliin, Lundbergia ei kai kukaan vakavissaan edes kehtaa ehdottaa)

4. avauksiin ja hyvään viivapeliin kykenevän profiilipakin (olisiko Tikkanen? Aika näyttää, Seikola ei ole vakuuttanut, Jarret vaatii aikaa tottuakseen kuvioihin. Periaatteessa kaikissa näissä on potentiaalia, joten eiköhän se siitä)

Valmennuksessa ja puolustuksessa on siis kysymysmerkkejä, mutta ainoa selkeä todellinen aukkokohta on sentteritilanne. Sille asialle nyt vaan on ihan pakko tehdä jotain jos halutaan menestyä.
Jussilta jopa välillä ihan asiallinen viestikin :-)

Pointtihan nyt nousee toki esille jälleen se, että et vain yksinkertaisesti tykkää Anderssonista, et tule koskaan tykkäämään herrasta ja vaikka painaisi tällä kaudella 50 pinnaa (epätodennäköistä) niin silti toteaisit "odottakaa vaan, kohta se olkapää putoaa kuopastaan vielä".

Minä ainakin toistaiseksi olen varsin tyytyväinen Lundbergin suorituksiin ykkössentterinä. Tähän asti Lundberg ei ole esittänyt mitään sellaista miksi häntä ei voitaisi pitää pätevänä ykkösenä.

Perinteistä "kivikova ykkössentteri"-ajattelumalliahan HPK:sta ei tällä kaudella löydy. Mutta ei se nyt ole mikään ainoa oikea tie onneen. HPK:lla on kaksi 1½-sentteriä, kaksi kolmossentteriä ja yksi nelossentteri. Ei tuo tilanne nyt mitenkään erityisen kehno ole, kun verrataan koostumusta suht samoilla resursseilla liikkeellä oleviin jengeihin.

Okei, Lundberg ei tule olemaan pistepörssin top-10:ssä, eikä myöskään Uusikartano. Eivät siellä ole Andersson tai Tuominenkaan. Mutta ei se tarkoita, etteikö tuollaisella koostumuksella voisi menestyä. Eilen Kerhon ykkösnyrkki sai viimeiseksi kahdeksi minuutiksi hirveän myllytyksen tappioasemassa liigan selvästi parhaan jengin maalille, ja kentällä olivat ruotsalaiset, Nurminen, Loikas, Tuominen ja Seikola.

Pakistossa melkein koko treenikauden missannut Jarrett on näyttänyt ajankohtaan nähden pelottavan hyvältä. Harjoituspeleissä taas loistanut ja hurjalla itseluottamuksella pelannut Seikola on ollut kuin se Jortshun pelkääväksi pikkupojaksi huutama TPS-pakki. Josko Timppa vähän paijaisi ja halaisi ja Seikolasta saataisiin se top-2-pakki ulos mihin kykyjä selvästi on.

Puolustus muuten näyttää ihan hyvältä, kun Vellukin on nostanut tasoaan merkittävästi. Tosin hyppy ekan neljän pakin jälkeen on tällä hetkellä turhan suuri. Palomäki täyttää tonttinsa, mutta Leinonen on joutunut villaan vissiin kesken joka pelin ja Erholtz nyt ei ihan mikkomäenpäältä vielä näytä.
A. Vakuutteluja siitä, että joukkue on ihan hyvä, suorastaan viime kausien tasoa

tai

B. Meillä ei ole varaa parempaan.

Väitteeseen A ei voi kun todeta, ettei 2000-luvun aikana Kerholla ole kertaakaan ollut jalkeilla näin heikko miehistö. Se näkyy pelattaessa vähänkin kovempia jengejä vastaan. Kärpät olisi radiokuuleman perusteella voinut voittaa pelin reilusti suuremmalla marginaalilla. Ainoastaan Chiedo pelasti Kerhon totaaliselta nöyryytykseltä.

Väitteeseen B taas on pakko ihmetellä miten Jypillä (Immonen), Ilveksellä (Bishai), Tapparalla (Lehterä) ja Ässillä (Häppölä) on varaa pelaajaan, joka meillä olisi mennen tullen ykkössentteri?
edit. Tämä Jussin kommentti siirretty tuolta HPK-Kärpät-otteluketjusta tänne paremmin sopivaan paikkaan.

Ei joukkue ole samaa tasoa kuin parhailla aiemmilla kausilla, mutta ihan täysin kilpailukykyinen silti. Tyhjennys oli tällä kertaa liian suuri paikattavaksi. Jos Pihlström ja Mäenpää olisivat jengissä pysyneet, olisi ilme hyvin erinäköinen.

Ja fakta on, että varaa kaikkeen ei ole. Kun "puoli-ilmaiseksi" pelaavat ym. jätkät lähtevät NHL-jäille, ei heitä samanlaisilla vain yksinkertaisesti paikata. pasisaloset voivat ensi kaudella olla kantavia voimia ja lisäksi hankittuna uusi pasisalosia, mutta tällä kaudella onnistumista ja potentiaalinsa saavuttamista vaaditaan lähes joka jätkältä.

Kärpät olisi voinut voittaa selvemmin - mutta eipä voittanut. Eikä se ollut Kerhon ilmiömäisestä tuurista kiinni, vaan siitä että vaikka pakit olivat omassa päässä aivan kusessa kiekon kanssa, silti maalinedusta hanskattiin siten että huippuveskarimme sai hoidella oman tonttinsa. "Ainoastaan Chiodo pelasti" on ihan paskapuhetta. Kerholla oli omia maalipaikkojaan ihan riittäviin ja jyrän allakin oltaessa vastahyökättiin juuri pelitaktiikan mukaisesti, suurella kääntönopeudella ja tehokkaasti.

Maalivahtipeli nyt sattuu olemaan helvetin tärkeä osa-alue, eikä sitä voi vain heivata syrjään ajatuksella, että muuten ollaan paskoja. Jos sitä fyrkkaa ajatellaan taas, niin luuletko että Chiodo & Lassila -kaksikko on niitä liigan halvimpia? Veskareihin ollaan panostettu ja se on taas jostain muualta pois. Ja nuo veskarit puolestaan antavat Kerholle realistisen mahdollisuuden kolmeen pinnaan jok'ikinen ilta.

JYPillä on varaa koska rikas setä heittää millin omasta pussistaan / pelataan massiivisella riskillä. Kuka Kerholla sen extramillin antaa vai mennäänkö sinun mielestäsi hakemaan pankintädiltä riskisijoituslainaa?

Ja millä meriiteillä joku Toni Häppölä menee Uusikartanon tai Lundbergin edelle? Ei millään. Kivenmäen kanssa yv:tä pelatessa 37 pinnaa viime kaudella ja sitä ennen 25 pinnan äijä. Ja Jori Lehterä? Oikeasti? SM-liigan hitain luistelija, jolla ei vielä toistaiseksi ole käyttöä missään muualla kuin ylivoimalla.

Tämän kauden pisteistä maaliaan lukuunottamatta kaikki yv-syöttöjä. Samoin viime kauden jokeripisteistä 90% taisi tulla ylivoimalla. Jos tuo on mielestäsi välieräpaikoista taistelevan jengin ykkössentteri, niin en kyllä enää pysy ajatusmaailmasi kanssa perässä.

Ja mitä tulee sitten ajatukseen, että vaihdetaan kolme yhteen, niin jos et ole jo huomannut, ei Kerholla ole tällä kaudella mitenkään erityisen laaja rinki. Pakistossa ei käytännössä ole yhtään ylimääräistä miestä loukkaantumisten varalta, Jussi Ruoholaa en sellaiseksi laske enkä Risto Korhosenkaan polvien varaan mitään...

Hyökkäyksessä taas varaa on pariin loukkaantumiseen. Ja kun kiekko nyt sattuu olemaan yhä kontaktilaji, jossa sattuu ja tapahtuu niin kyllä tilanne pitää olla sellainen, ettei heti ensikäänteessä olla laittamassa B-junnuja kehiin.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jussilta jopa välillä ihan asiallinen viestikin :-)

Tähän asti Lundberg ei ole esittänyt mitään sellaista miksi häntä ei voitaisi pitää pätevänä ykkösenä.



Ja millä meriiteillä joku Toni Häppölä menee Uusikartanon tai Lundbergin edelle? Ei millään. Kivenmäen kanssa yv:tä pelatessa 37 pinnaa viime kaudella ja sitä ennen 25 pinnan äijä. Ja Jori Lehterä? Oikeasti? SM-liigan hitain luistelija, jolla ei vielä toistaiseksi ole käyttöä missään muualla kuin ylivoimalla.


Kiitos asiallisesta vastauksesta. Tähän palataan vielä pitkään ja hartaasti, mutta ensin teaserinä näihin kohtiin.

Siis, Lundberg ei ole esittänyt mitään sellaista, mikä estäisi olemasta ykkössentteri. Saldot viiden pelin jälkeen (myönnetään, tilastollisesti vähän) ovat 1 + 2 = 3. Näistä se maali syntyi tänä vuonna kivikovaa Tepsiä vastaan. Tasaisen vauhdin taulukolla oltaisiin kauden lopussa saldoissa 11 + 22. Ne eivät minun mielestäni kuulosta menestyvän joukkueen ykkössentterin tehoilta. Muutenkaan en ole havainnut Lundbergin luovan paikkoja solkenaan ja alhaisten tehojen johtuvan ainoastaan ketjukavereiden heikosta viimeistelystä.

Sitten: käsi sydämellä, ottaisit siis jos saisit valita mielummin Lundbergin kuin Häppölän? Viime kaudella Häppölä 50 peliä, niissä 10 + 27 = 37. Lundberg vastaavasti 56 peliä 12 + 18 = 30. Tällä kaudella Häppölän saldot ovat 5 peliä ja 3+3 niissä. Mitä tulee Häppölän aiempiin 25 pinnan kausiin, vilkaisepa Lundbergin vanhoja statseja.

Jori Lehterä puolestaan on pelikäsitykseltään uskomaton ja sillä on ne kuuluisat kädet. Minulle on aivan sama syntyvätkö pisteet ylivoimalla vai alivoimalla kunhan niitä tulee. Herran tehot so far 5 peliä 1+4 ja hän ei kaiketi ole pelannut ykkössentterinä Tapparassa vai onko? Ikää on 19 eli kehityspotentiaalia riittää toisin kuin jo parhaassa iässä olevalla Lundbergilla.

Niin, ja mihin jäi arviosi Bishaista, johon siis Ilveksellä oli varaa?
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Jori Lehterä puolestaan on pelikäsitykseltään uskomaton ja sillä on ne kuuluisat kädet. Minulle on aivan sama syntyvätkö pisteet ylivoimalla vai alivoimalla kunhan niitä tulee. Herran tehot so far 5 peliä 1+4 ja hän ei kaiketi ole pelannut ykkössentterinä Tapparassa vai onko? Ikää on 19 eli kehityspotentiaalia riittää toisin kuin jo parhaassa iässä olevalla Lundbergilla.

Todella lahjakasta ja paljon potentiaalia sisältävää Jori Lehterää sen enempää moittimatta kysyn, haluaisiko joku tosiaankin lähteä pudotuspeleihin ykkössentterinään ensimmäistä täyttä liigakauttaan pelaavan 19-vuotias, jonka heikkouksina ovat nimenomaan nopeus- ja ketteryysominaisuudet sekä fyysisyyden puute. Minä en.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:lla on kaksi 1½-sentteriä, kaksi kolmossentteriä ja yksi nelossentteri. ...




...ja Erholtz nyt ei ihan mikkomäenpäältä vielä näytä.


Jos Pihlström ja Mäenpää olisivat jengissä pysyneet, olisi ilme hyvin erinäköinen.

... tällä kaudella onnistumista ja potentiaalinsa saavuttamista vaaditaan lähes joka jätkältä.



JYPillä on varaa koska rikas setä heittää millin omasta pussistaan / pelataan massiivisella riskillä. Kuka Kerholla sen extramillin antaa vai mennäänkö sinun mielestäsi hakemaan pankintädiltä riskisijoituslainaa?



Ja mitä tulee sitten ajatukseen, että vaihdetaan kolme yhteen, niin jos et ole jo huomannut, ei Kerholla ole tällä kaudella mitenkään erityisen laaja rinki. Pakistossa ei käytännössä ole yhtään ylimääräistä miestä loukkaantumisten varalta, Jussi Ruoholaa en sellaiseksi laske enkä Risto Korhosenkaan polvien varaan mitään...

Hyökkäyksessä taas varaa on pariin loukkaantumiseen. Ja kun kiekko nyt sattuu olemaan yhä kontaktilaji, jossa sattuu ja tapahtuu niin kyllä tilanne pitää olla sellainen, ettei heti ensikäänteessä olla laittamassa B-junnuja kehiin.


No niin, jatketaan Flonaldon kanssa keskustelua. Aluksi anteeksipyyntö siitä, että olen hieman editoinut Flon viestiä, mutta muuten leikkauksesta olisi tullut aivan liian pitkä.

Aloitetaan siitä sentteriosastosta. Kerholla ei ole kahta 1½ sentteriä jne., vaan:

- yksi kakkossentteri (AUK)
- kaksi kolmossentteriä (Lundberg, Loikas)
- kaksi nelossentteriä (Hokkanen, Pellinen)

Erholz ei näytä Mikko Mäenpäältä, ei niin. Kuka vakavissaan uskoi, että tulee näyttämään? Jos kerran voittaa lotossa päävoiton, se ei merkitse sitä, että sen voittaa jatkossa joka kierroksella. Lähtökohtaisesti Erholz oli 30-kymppinen divarijyrä, jolle liigakutsuja ei ole pahemmin sadellut ja syykin on nähty alkusyksystä. Ei vaan riitä.

Pihlström ja Mäenpää juttuun voisi todeta myös, että jos lehmällä olisi pyörät se olisi maitoauto. Jos ja jos. Jossittelun sijasta olisi pitänyt edes yrittää paikata syntyneitä aukkoja (tai paikattiinhan niitä Mäkkärillä, mikä oli viisas päätös).

Onnistumisia vaaditaan joka jätkältä. Siinäpä se ydin. Täällä on pitkin syksyä rakennettu ajatuksia suorasta pleijaripaikasta sen vision varaa, että joka ukko ylittää kaikki odotukset. Jos oletat, että joku pelaisi odotusten mukaan, olet "epärealisti" tai suorastaan oman jengin petturi.

Jypin pelaajabudjetti on sen kuuluisan millin jälkeen 100 000 Kerhoa suurempi (vai oliko se saman kokoinen). En todellakaan odota lisämilliä, vaan olemassaolevien rahojen järkevämpää käyttämistä. Jos Jypin rahoilla saa Pihlmanin, Virtasen, Immosen ja Helmisen niin luulisi meidän samalla rahalla saavan jotain muutakin kuin Lundbergeja.

Materiaalin ohuudesta toteaisin, että kyllä siellä nelosessa ihan hyvin voi peluuttaa Sailion, Pellisen ja Karevaaran kaltaisia jamppoja. Ulostamalla mainitsemani pelaajat yhtä sentteriä vastaan nuo ukot riittäisivät vielä neloseen. Loukkaantumista voisi sitten paikata esim. Lähteenmäellä ja Jan-Mikael Järvisella. Mitä tulee Ruoholaan ja Polvi-Korhoseen, kyllä hekin stunttaamaan kelpaavat.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olen siinä mielessä Jussin kanssa samaa mieltä että nelosessa ei välttämättä tarvitse olla niitä ihan valmiita pelimiehiä. Ja meillähän on tällä hetkellä jo hyvin laatua ja määrää laituriosastolla. Mäkiaho, Nurminen, R. Andersson, Salonen, Vihko, Tuominen, Väisänen, Sailio. Sanoisin että noilla kelpaa pelata liigaa ja hyvin. J. Andersson ei tohon listaan pääse ja onkin mielestäni se joka on uhrattava heti kun veroraja sen mahdollistaa. Keskuri ulkomailta ja sitten katsomaan yhtä kotimaista perusvarmaa pakkia vaikka ruotsin suunnalta joku paluumuuttaja kun elämä ei maajoukkuetaukoon mennessä olekaan maistunut sveamamman maassa mukavalta.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Niin pahalta kun se tuntuukin, olen itsekin alkanut kallistua Andersonin ulostuksen puolelle. Keskeltä kovilla joukkueilla on pärjätty perinteisesti ja Uk, Loikas, Lundberg kolmikko muodostaa kuitenkin hyvän rungon. Se hyväkätinen puuttuu. Lauantaina se johti mm. siihen, että kultaranne oli kokolailla työtön. Ja tällaiseen kerholla ei todellakaan ole varaa.

Laadukas pakki(EI STRÖBÄ) olisi myös enemmän kuin tarpeen. Siis joukkueessa, joka taistelee kaudesta toiseen liigan kärkipään sijoituksista, ei pitäisi olla Erholzin kaltaista pelaajaa. Lisäksi Seikolalta parannusta jo seuraavaan peliin ja paljon, kiitos. Lauantain kaltaista fleguilua ei varmasti yksikään kerhofani halua nähdä enää.

Eli viivoina:
-J.Andersson ulos, hyväkätinen sentteri sisään. Valitettavasti menetetään vääntövoimaa. Käsien puute on kuitenkin niin silmiinpistävää, että olisin valmis hyväksymään tämän koukeron.
-Erholz mestikseen. Jakubilta hyvä ratkaisuehdotus tähän ongelmaan.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
Näin kun tässä Pelicans peliä kuuntelen, niin kyllä tulee jatkuvasti esille kuinka kädetön tuo Kerhon joukkue on. Ei saada mitään järkevää aikaan kiekollisesti ja Pelicans on huomattavasti varmempi kiekon kanssa.

Ok, tämä kaikki radion kautta nähtynä, mutta kyllä tuo homma on mennyt muutenkin samalla tavalla tässä viimeisimmissä otteluissa. Kiekko pyörii liikaa omassa päädyssä ja puolustus ei kykene pelaamaan kontrolloidusti omalla alueella - liike ja/tai fyysisyys ei riitä.

Tuosta syystä myös hyökkäyksiin ei sitten oikein päästä lähtemään toivotulla tavalla. Ratkaisut tuntuvat olevan melko hätäisiä.

Itse kaipaisin tuonne puolustukseen sellaista rauhoittavaa elementtiä. Tällä hetkellä puolustus on ongelmissa liian usein ja materiaali ei vaan näytä riittävän.
 

Rinksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse kaipaisin tuonne puolustukseen sellaista rauhoittavaa elementtiä. Tällä hetkellä puolustus on ongelmissa liian usein ja materiaali ei vaan näytä riittävän.

Samaa mieltä. Kärppien karvausta kehuttin eikä syyttä. Mutta kyllähän kerhon pakkien sulle-mulle leikki kiekon kanssa oli sekin osaltaan Kärppiä auttamassa. Kyllä pistäisin tämän pakin hommaamisen jopa tärkeysjärjestyksessä sen sentterinkin ohi.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Katsellaan nyt vielä pari peliä. Jos sitten oltaisiin vaikka viisaimpia.

Lainaus tuolta toisesta ketjusta, "vaaditaan käsiä", mut seuraava setti kuuluu enemmän tälle osastolle.

Eli tosiaan 2-4 peliä aikaa pelin tason nostamiseen, sillä eihän tää nyt näin vaan voi lähtee pyörimään, ilman et ilme kentällä muuttuu paljon paremmaksi. Itse en yhtään peliä kaudella nähnyt, mut kuullun perusteella nyt ei hyvältä näytä. Ei hyvältä näytä noi 4 seuraavaa peliä, SaiPa(k), Tappara(v), JYP(k) ja Jokerit(k)...

Maalivahtien takia ei ilmeisesti olla hävitty yhtään peliä ja aika paljon koppeja tullu molemmille pelaamissaan peleissä. Se osasto siis kondiksessa.

Puolustusta katsellessa tuleekin sitten enemmän kysymysmerkkejä. Näin Hyvinkäällä tuon Ipa-harkkapelin ja totesin sen jälkeen, että mahtaako Erholz pärjätä liigassa ja vastaus taitaa olla, että ei. Lukemani ja kuulemani perusteella täytyy olla myös tyytymätön Seikolan panokseen ja onko sittenkin kotimaassa paineita liikaa. Nyt se liiderin paikka odottaa täyttäjäänsä. Yhtä kaikki puolustuspelaaminen ei toimi, mutta joka saatava toimimaan tai pataan tulee jatkossakin.

Entäs sitten hyökkäys? Ihmettelen kovasti sitä, että kauanko Matti voi pitää ykkösketjun tuossa muodossa, kun Kaitsulle ei vaan tule tarpeeksi ruokaa... Ilmeisesti Pelsuja vastaan jotain muutosta koitettu 3. erässä ja jotain todellakin pitää tapahtua. Ei toi nykyinen hyökkäyskalusto nyt niin paska ole, etteikö siltä paljon enemmän voisi vaatia ja etteikö äijät siihen pystyisi.

Ehkä eniten tässä kuitenkin huolettaa se, että Matti ei vaan saa tota hommaa toimimaan. Peluutukseen on pystyttävä tekemään tarpeen mukaan muutoksia, mutta se taitaa olla Matille kovin vaikea asia. Ja tekemään niitä muutoksia ja kokeiluja, että kenellä kulkee kenenkin kanssa. Tästä edelleen esimerkkinä se, että Kaitsulla taitaa olla n. 23 vetoa 6 pelissä eli melkein neljä vetoo ottelua kohden!

Ja seuraavax SaiPa on sit vaan pakko voittaa!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Öh, ennätysvaihtuvuus, jätkät eivät tunne toisiaan vielä edes nimeltä ja täällä painetaan paniikkinappulaa sormet verillä kuuden matsin jälkeen. Ja kaiken kukkuraksi Kerhon pelipaidoissa, lippiksissä ja kalsareissakin lukee tällä kaudella Välikausi. Mitä te oikein odotitte? Pelaajamarkkinat kuihtuvat vuosi vuodelta. Jalosen aika meni jo ja siitä muistona kaunis pronssinen vivahde kultareunuksin.
 

Reno^^

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tietyllä tavalla melkein harmi että meillä on Chiodo maalissa, pääsee Alatalo lässyttämään että ollaan pelissä mukana kun tänäänkin hävittiin vain 3-2 Tapparalle. Pelitilanteiden valossa oltiin suurin osa matsista taas aivan kusessa, nopeammin tulisi muutoksia kun otettaisiin ihan rehellisesti sitten kuokkaan 8-2.
 

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tietyllä tavalla melkein harmi että meillä on Chiodo maalissa, pääsee Alatalo lässyttämään että ollaan pelissä mukana kun tänäänkin hävittiin vain 3-2 Tapparalle. Pelitilanteiden valossa oltiin suurin osa matsista taas aivan kusessa, nopeammin tulisi muutoksia kun otettaisiin ihan rehellisesti sitten kuokkaan 8-2.

Nimenomaan. Sitä tässä on itekkin jo toivonu että otetaan esim 5 peliä putkeen turpaan rumilla lukemilla tyyliin 8-2 niin johan alkaa muutoksia tapahtumaan, jos ei muuten niin en usko että sponsoreitakaan kyseiset otteet tyydyttäisivät.
 

Cooley

Jäsen
Johan täällä asiantuntemus jyllää. Tänään Tapparaa vastaan torjunnat Lehto 24, Chiodo 25. Aika huono veskari saa olla, jos 28 kohti tulleesta laukauksesta hörppii 8 sisään...
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos olisit nähnyt pelin et puhuisi tuollaista paskaa torjunnoista. Kerho oli omassa päässä niin kusessa etten muista vastaavaa kymmeneen vuoteen ja tämä sama on toistunut tämän kauden aikana melkein joka pelissä.
 

d2uce

Jäsen
HPK:n pelillinen ilme tällä hetkellä. Sisältää myös terveiset valmentaja Matti Alatalon suuntaan.

***

Sivuhuomiona muistutan vielä, että Lundberg ei osaa tehdä paikoista maaleja, silti hänelle siunaantuu eniten maalipaikkoja lähes joka pelissä.
 

Kimmo80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ahdistunut Palloseura
Onhan tää melkoista tervan kittausta (eikä ees snapsi muodossa).

Alatalolla riittää uskoa joukkueeseen, mutta riittääkö johto portaalla Mattiin. Sikäli hyvä että M.A tunnustaa

Alatalo arvioi HPK:n tilannetta toisenlaisissa tunnelmissa.

- Varmasti ennen tiistain peliä ehditään istua joukkueen kanssa yhteen ja pohtia tilannetta. Mutta korjauksia täytyy tehdä varmasti joka suunnalla, sekä valmentajien että pelaajiston.

- Tämän joukkueen menestymisen elementit ovat varmasti erilaiset kuin HPK:lla aikaisemmin. Se ei sitä poista, etteikö tästä voisi tulla menestyvä joukkue – ja ihan varmasti tulee.

- Puolustus pelaaminen on hanurista, jätkät ei tiedä kenen pitää ottaa kuka.
- Maalintekopaikoista ei vaan mene tietyillä hepuilla sisään.
- Minkä takia peleihin lähdetään samoilla kentällisillä joka kerta. Jos kerran useampaan otteeseen ollaan hävitty huonon ekan erän pelaamisen johdosta ja toisessa ja kolmannessa erässä kun kenttiä ollaan muokattu on pelikin alkanut edes vähän kulkeen.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei käy kateeksi "Kerholaisia" palstaveljiä, HPK oli tänäänkin suorastaan aneemisuuden perikuva.
Alatalon paletti ei vaan toimi, joko Matilla on jäänyt pelikirja kirjoittamatta, tai se on muuten vaan hukassa.
Pelaajien "ajolinjat" näyttää siltä, ettei kukaan todellakaan tiedä mitä kenenkin tehtäviin kuuluu.
Kyse saattaa tietysti olla myös pelaajiston ja valmennuksen välisestä luottamuksesta, mutta toivotaan että umpisolmu vielä aukeaisi.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Onko muuten jollakin tietoa, onko valmennusjohdon toimenkuvat suunnilleen samat kuin Jalosen aikana? Eli Kaakku hoitaa maalivahdit ja Lehkonen puolustuksen?
 

SaHPKo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Vaikeeta

Kerhon peli omassa päässä Tapparaa vastaan oli yhtä vaikean, ellei vaikeamman, näköistä kuin kauden avauspelissä. Toivottavasti Alatalolla löytyy keinoja eilisen kaltaisen puolustustyöskentelyn kitkemiseen, ellei sitten ole merkkauspeliin ja pelin avaamiseen tyytyväinen. Puolustamisen alkeet osa 1 vois olla se, mistä lähteä taas matkalle huipulle.
 

Teemu Aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HC Andersen
Onko muuten jollakin tietoa, onko valmennusjohdon toimenkuvat suunnilleen samat kuin Jalosen aikana? Eli Kaakku hoitaa maalivahdit ja Lehkonen puolustuksen?

Näin olen ymmärtänyt ja siltä se myös vaihtopenkillä näyttää. Ei minun mielestäni ainakaan Kaakun kannata lähteä kentällisiä peluuttamaan (en kuitenkaa kyseenalaista Kaakun pelillistä tietoutta), koska tietää varmasti enemmän V-tyylistä ja räpylän oikeasta asennosta.

Pelissä on ongelmia, mutta jos 8 peliä täysin uudistuneena organisaatiolla on takana, paniikkinappulaa on turha pitää vielä pohjassa. Tietysti Hämeenlinna on turvoksissa ihmisiä joiden mielestä kaikki HPK:n toiminta kautta linjan on ihan hanurista.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Huomasin tuossa että Blues on taas laittanut Juha Gustafssonin hakemaan peliaikaa Kirkkonummelta. Kelpaisi nykytilanteessa hyvin kyllä kerhoonkin 5-6 pakiksi koska on liigakokemusta ja pystyy ilmeisesti hyvään peruspeliin. Kotimaisena ei rajoittaisi muita hankintoja joita toivottavasti on tulossa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös