Peliitat 2015–2016 – menestystä hakemassa?

  • 60 478
  • 130

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Rovaniemeltä kuokkaan 1-5. Päästettyjen maalien määrä näyttää melkoisen isolta ja taasen sitä tuli lisää... Ottelun raportissa mainittu tehottomuus oli kyllä tosiasia, paikkoja olisi ollut. Parissa maalissa Larmi jätettiin täysin yksin vastustajan kanssa. YV:llä ei oikein ajatus kulkenut vaikka kiekko pysyi ajoittain koko YV:n ajan hyökkäysalueella. Uutta matoa koukkuun tänään!
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Poromiehet teurasti etelän vieraat tylysti. En peliä nähnyt, mutta vaikuttaa raporttien ja tilastojen perusteella, että RoKi pääsi iskemään vahvuuksillaan. Tänään vastassa Hokki, joka kärsii loukkaantumisista ja alla vielä kova peli Savonlinnassa. Nyt pitää vaan iskeä hanakasti kiinni Hokin peräpäähän ja eiköhän niitä onnistumisia sieltä tule. Järveläinen on tulittanut kahteen peliin sellaista tahtia, että kohta on iskemäkeskeispiste väkisinkin kohdallaan. Täysi mekkala ja rähinä vaan nälkämaalla päälle ja riistämään pisteet vaikka väkisin Heinolaan.
 
Näyttää Peliitat kiinnittäneen joukkueeseensa KJT:n parhaan pelaajan Juuso Perttilän. Mitä miestä kaukalossa olen nähnyt, niin tulee antamaan ilonaiheita Heinolan kiekkofaneille.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Heipä hei Heinolasta ja rillumarei päälle. Tänään oli merkitty jääkiekko-ottelu mestiksen kalenteriin pelattavaksi Heinolassa. Joukkueet Peliitat ja Sapko, kotijoukkue ensin mainittuna. Tallustinpa minäkin ystävieni kanssa paikalle odottaen nuorten maailmanmestareiden palkitsemisen lisäksi näkeväni väkevän Heinolan Peliitat. Näin palkitsemisen ja juhlallisuudet, jota tosin taustamusiikki häiritsi vieden juhlallisuudesta suuren osan. Väkevää Peliittanippua en nähnyt. Olinkohan väärässä hallissa, en kai?

Peliitat aloitti ottelun kelvollisesti luoden muutaman tekopaikan, tuloksetta. Sitten iski Sapko kaksi kertaa. Ensimmäistä en nähnyt kunnolla, mutta toisen näin ja ihmettelin, miten puolustuksessa olevat 3 kotijoukkueen pelaajaa eivät voita yhtä vastustajaa. Kuului pieni naks ja ote siirtyi täysin Sapkolle. Helvetti, kauden ennätysyleisö ja tämän jälkeen täysin munatonta meininkiä kaukalossa. Näennäistä "taistelua" ilman minkäänlaista asennetta.

Olisi niin paljon mukavampi kirjoitella positiivisia asioita, mutta nyt ei voi. Taululla 0-7 ja sen luulisi hävettävän jokaista joukkueeseen kuuluvaa. 0-3 tilanteessa kaipasin Jasin tippuvan taivaalta hetkeksi vaihtoaitioon ja huutavan naama punaisena ja herättävän nuo nukkuvat miehet, saatana. Edellinen tarkoittaa sitä, että johtamistapoja on erilaisia ja arvostan todella paljon "keskustelevaa" tapaa, mutta jossain menee raja. Ei aikalisää, ei mitään, HERÄTYS VALMENNUS! Ei se takaa muutosta, mutta jotain on yritetty.

Joukkue ei ole noin kehno kuin tulos taululla osoitti, mutta pahalta tuntuu. Ihmiset kovassa pakkasessa astelevat tai ajelevat hallille ja maksavat 13 € näkemään joukkueen, joka ei TAISTELE. Hei, se ei kaikille ole paljon, mutta jotain rahan vastinetta on saatava. Ja te, nuoret jääkiekkoilijat, teidänkin pitää ottaa huomioon yleisö missä sitten ikinä pelaattekin. Heille TE pelaatte.

Siitä huolimatta, uskon huomiseen ja siihen, että parempaa on tulossa. Kautta on vielä jäljellä.

Hallilla tavataan ja Peliittaotteita seurataan, TAISTELUA!

Ikäväksi lopuksi, Sapko oli kyllä hyvä, mutta ei niin hyvä kuin taululla komeili.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Näyttää Peliitat kiinnittäneen joukkueeseensa KJT:n parhaan pelaajan Juuso Perttilän. Mitä miestä kaukalossa olen nähnyt, niin tulee antamaan ilonaiheita Heinolan kiekkofaneille.

Totta. Siihen ne ilonaiheet tosin tänään sitten jäikin. Perttilä oli jopa Peliittojen paras kenttäpelaaja tänään ja lähimpänä maalintekoa. Maaliverkot kyllä heiluu Mestiksessäkin ennemmin tai myöhemmin.

Olihan hienosti järjestetty ottelutapahtuma Heinolassa kaikkinensa. Hämmästyttävintä oli kuitenkin, että käytännössä kaikki katsojat istuivat vielä paikallaan 0-5 tilanteessa ja 0-7 tilanteessa omia jopa äänekkäästi kannustettiin. Uskomatonta, mutta totta. Olinkohan edes oikeassa jäähallissa...

Huomenna on Peliitoilla kyllä kauden tähän mennessä tärkein ja kovin koitos Keuruulla. KeuPa saanut levätä perjantain, jonka Peliitat käytti takomalla päätään seinään. Toivottavasti kuumavireinen KeuPa pystyttäisiin taltuttamaan.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Onhan kyllä höhelösti Peliitoilla ja Pelicansilla tässä kuussa kolme kertaa kotiottelut päällekkäin. Näkynee taas jonkin verran yleisömäärissä. Samoin pelaajavalinnoissa on lahtelaiset tällöin etusijalla.

Peliitat selvisi jotenkuten vaikeasta tammikuusta. Vaikka viivan alle on menty, niin edellisviikolla Jokipoikia ja Hermestä vastaan nähdyillä otteilla otetaan playoff-paikka kyllä takaisin. Hermestä vastaan jäi piste käteen. Vain ja ainoastaan Hermeksen maalilla huikean ottelun pelannut maalivahti Godla oli syypää siihen, miksi kaikki kolme pistettä eivät jääneet Heinolaan. Hiemankin heiveröisemmälle maalivahdille olisi kyllä niistä maalipaikoista uponnut.

Hermes-ottelussa Peliitat pelasi järjettömän hyvin vastustajan maalin edessä. Parhaimmillaan oli kolmekin miestä mylvimässä Godlan edessä. Maalipaikkoja oli myös monen monta aivan parhaalta paikalta. Tähän malliin pitäisi pystyä myös Vantaalla jatkamaan. Jos olisin valmentajan henkseleissä, sanoisin "älkää muuttako mitään".

Runkosarjan loput pelit Peliitat pelaa pääosin kotonaan, joka on joko siunaus tai kirous. Kotipeleissä ei ole ollut tuloksellisesti hirveämmin hurrattavaa. Vieraissa vastaavasti peli on kulkenut odotuksia paremmin. Tällä viikolla Peliitat pelaa kahdesti vieraissa. Keskiviikkona Vantaalla ja lauantaina Mikkelissä. Välissä pelataan ottelu Heinolassa. Maaliskuun alussa onkin sitten enää yksi vierasreissu.


Tässä muuten mielenkiintoisia poimintoja Peliittojen tilastoista.

- Pelicansin Sebastian Repo, Miika Roine, Taavi Vartiainen, Kimi Koivisto, Hannes Björninen, Joonas Alanne, Vili Sopanen ja Henri Heino pelanneet Peliitoissa vähintään piste/peli tahdilla. Miska Siikosen ja Roope Elimäen pistearvot ottelua kohden ovat 0.82 ja 0.80.

- Kapteeni Ville-Matti Koposen tehosarake on yllättäen eniten pakkasen puolella -15

- Joona Hiltunen johtaa Peliittojen jäähypörssiä 35 rangaistusminuutilla.

- Ylivoimalla tehokkain Peliitta on ollut Roope Elimäki 3+10 pakkopelipisteellä.

- Joukkueen maalipörssiä johtava Tuukka Rajamäki on ainoa, joka on pelannut Peliittojen kaikissa 39 ottelussa. Tehot 9+7
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Halipatzuiba! Peliitat - Tuto ottelu takana. Lyhyesti, Peliitat olisi totuuden nimissä ansainnut enemmän kuin sai. Pelin hallinta oli mielestäni kotijoukkueella, mutta kun ne maalit ratkaisevat nämä kamppailut. Eikä minkäänlaista onnenhitustakaan matkassa.
Ylivoima on nykyään enemmän sitä, että ei mene omiin kuin sitä, että se olisi pelote vastustajalle. Se toki on selvää, kun koostumukset vaihtelee ottelusta toiseen.
Sapko-ottelun jälkeen kirjoitin munattomuudesta. Tänään näin sen taistelevan Peliittalauman, jonka haluaisin nähdä joka kotiottelussa. Maalinteko on aina ollut suomalaisten ongelma, ja se on sitä sisäisissäkin sarjoissa. Peliitat loi tänään jonkin verran maalipaikkoja, joista 3 upposi. Enemmänkin oli tarjolla, mutta piste voi olla tärkeä kun alkukevät koittaa.

Sekavan kerronnan lopuksi huvittaa Tuton Virkki, toki kapteeniainesta, mutta onko aina kaikesta valitettava? Ällöttävää katsella, kun äijä mussuttaa melkein jokaisesta rangaistuksesta. Jos rangaistukset ovat aina väärin on syytä kääntää katseet tuomarikoulutukseen. Siinä Virkki sinulle oiva tulevaisuuden ura. Pelimieskin olet, tai ainakin olit vielä Sapkon aikoina. Nyt hiukan hiljaisempaa.

Summa summarum! Tuolla asenteella ja "normaalilla" tuurillakin homma hoituu. Jatkakaa samaan malliin niin kohta pisteitä plakkariin karttuu! Katsojana uskon, että tuo taistelu niin kentällä kuin penkin takanakin tuo tulevaisuudessa tulosta. Hyvä jätkät tuosta pisteestä.
 

pertteli

Jäsen
Hyvä taistelu tänään sarjakärkeä vastaan, mutta ei riittänyt. Tosin Larmi aika hyvin työllistetty. Minkähänlaisia vammoja on Elimäellä, Häkkisellä ja Siikosella, kun eivät viikonloppuna pelanneet? Ja meniköhän Väinölän jalka pahasti rikki viikolla?
 

Accompagnato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, sympatiat Pelsuille ja HPK:lle
Hyvä taistelu tänään sarjakärkeä vastaan, mutta ei riittänyt. Tosin Larmi aika hyvin työllistetty. Minkähänlaisia vammoja on Elimäellä, Häkkisellä ja Siikosella, kun eivät viikonloppuna pelanneet? Ja meniköhän Väinölän jalka pahasti rikki viikolla?

Muiden vammoista ei ole allekirjoittaneella tietoa, mutta Elimäestä on tullut tänä viikonloppu isä. Eli lienee siinä syy poissaoloon. Peliittojen facebook tiesi tämän kertoa. Henkilökohtaisesti onnittelen erittäin paljon!
 

Tanhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, Ilves
Rukajärvi, Hurri ja Koivisto loppukaudeksi Pelicansiin. Poikien puolesta voi olla iloinen, joukkueen ei niinkään.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Rukajärvi, Hurri ja Koivisto loppukaudeksi Pelicansiin. Poikien puolesta voi olla iloinen, joukkueen ei niinkään.

Niin.. Veit jalat suustani.

Suomi-sarjasta tuli mielenkiintoinen täydennys takalinjoille. Markus Hämäläinen on korston mittoja lähentelevä maalinedustan puhdistaja. Silti vähän hapan maku jää, kun Lahteen lähti kolme avainpeluria. Hurrin lähtö ei kylläkään yllätys. Koivistokin pitkään pelannut Pelicansin mukana. Rukajärvi on harmittava menetys. Minkäs teet, kun pojat pelaa liian hyvin.

Toivon mukaan tauon aikana olisi saatu sairastuvalta ehjää ukkoa kokoonpanoon. Tällä viikolla kaksi kotipeliä, joista ensimmäinen on loppukauden vaikein. Keskiviikkona vastassa Savonlinnan päkäpäät, jotka ovat pukkineet heinolalaisia oikein urakalla. Vaikea peli myös perjantaina RoKia vastaan. Lapin ylpeys on ollut todella vaikea vastus Peliitoille ja kenties siksi, että ennakkosuosikin pukineet puetaan taaskin heinolalaisten harteille.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Niin.. Veit jalat suustani.
Rukajärvi on harmittava menetys. Minkäs teet, kun pojat pelaa liian hyvin.

Niin no olikos se -15 tuo +- tilasto. Koposella ainoastaan huonompi (-20). Eiköhän tossa haettu loppukaudeksi leveyttä vaan. Hieno homma että saivat sopparin mutta näyttäs siltä että kausi on jälleen aika lyhyt Heinolassa (toivottavasti).
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Peliittoihin pari kovaa kiinnitystä ensi kaudeksi. Ilari Metsola ja Christian Silfver isoja kaloja Peliitoille. Varmaankin ovat hioutumassa hiljalleen Pelicansin miehiksi Heinolassa.

Takaisin tähän kauteen. Melkoinen kaskeaminen ja savotta perjantaina kotijäällä RoKia vastaan oli, mutta voitto lopulta tuli. Takaa-ajon kannalta Peliittojen ei passaa enää pelejä liiemmälti hävitä. Yksi pakollinen tilastotappio lasketaan nyt kuitenkin tilille, joka saattaisi tulla Turun vieraspelissä. Kotona on vietävä kaikki ja odotettava, että KeuPa ottaa pari pakollista tilastotappiota kontolleen. TUTO olisi periaatteessa saavutettavissa, mutta turkulaisten räpiköintiin en millään jaksa uskoa. Hermes olisi ollut vielä tähtäimessä elleivät kokkolalaiset olisi onnistuneet ottamaan arvokasta yllätysvoittoa Jukureista männä lauantaina.

Onhan niitä katkeria kahdeksan joukosta suistumisia vuosien saatossa Heinolassa nähty. Milloin on pudottu playoff-kelkasta pisteellä ja milloin maalierolla... Josko nyt otettaisiin se yksi riittävä piste enemmän ja noustaisiin viime metreillä takaisin viivan päälle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Katkeran kitkerä tappio. Lopulta jäi yksi piste käteen. Onhan se nyt hieman tyhjää parempi, mutta tämähän tietää vain sitä, että lopuista peleistä ei ole varaa menettää kuin ehkä yksi piste korkeintaan. Kaikkihan tosin riippuu pahimpien vihulaisten menestyksestä. Seuraavat kaksi kovaa peliä näyttävät suuntaa tulevaan. Kotona olisi rypistettävä voitto Hokista ja keskiviikkona pystyttävä tekemään temput Kupittaalla. Siitä olisi hyvä jatkaa kolmeen viimeiseen kotipeliin. Turha tässä on kuitenkaan alkaa asioita lauantaita pidemmälle miettimään. Ottelu kerrallaan etiäpäin.

Peliittojen kanssa kilpailevien TUTOn ja KeuPan otteluohjelmat eivät ole helpoimmasta päästä. KeuPa pelaa lopuista kuudesta ottelustaan neljä vieraissa. TUTOlla haastava vierasviikonloppu RoKin ja Hermeksen vieraana. Lisäksi turkulaiset kohtaavat vielä mm. vieraissa Jukurit ja kotona Hokin. Toisaalta kaksi ottelua heinolalaisia vähemmän pelanneella TUTOlla on kaksi peliä vielä JYP-Akatemiaa vastaan, josta odotettavissa täydet kuusi pistettä. Kai näistä nyt jompikumpi kompuroi sen verran, että Peliitoilla olisi sauma ohittaa ainakin toinen joukkueista. Eihän KeuPakaan voi voittaa loputtomiin, eihän..?
 
Suosikkijoukkue
Kai sen nyt jo uskaltaa tunnustaa: KeuPa HT
Peliittojen kanssa kilpailevien TUTOn ja KeuPan otteluohjelmat eivät ole helpoimmasta päästä. KeuPa pelaa lopuista kuudesta ottelustaan neljä vieraissa.
KeuPahan on pelannutkin tosi heikosti viime aikoina vieraissa; hävinnyt jopa Jukureille tammikuun lopulla.
TuTon otteluohjelmaan en ota kantaa.

Eihän KeuPakaan voi voittaa loputtomiin, eihän..?
Juu, eiköhän noutaja tule viimeistään syksyllä, kun tulee Kärpät/Tappara/HIFK vastaan.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Hienoa Peliitat! Olipa hyvä esitys. Tasapainoista tekemistä täydet kuusikymmentä minuuttia. Vaikea sanoa, oliko Hokki kehnonpi kuin yleensä vai oliko Peliitat vaan niin hyvä. Täytyy sanoa, että tykkään Arttu Heikkisen pelaamisesta. Alkukausi hyvä ja sitten loukkaantuminen. Sitten toipumista ja nyt näyttää kulkevan. Asenne kohdallaan ja uskallusta. Hienoa Arttu. Emil Larmi maalillaan tututun varma, jollei jopa erinomainen. Markus Hämäläisen näin nyt ensimmäisen kerran ja voin olla vain ilahtunut kaverin suorituksesta. LOISTAVAA. Loppukausi on sitä, että paineita ei ole. Voitto joka matsista ja jos riittää niin rittää. Tänään kuitenkin hatun noston arvoinen suoritus. Kiitos.
 

Koukkupolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat ja tietysti Titu
Ja vielä... ei kaikkia kehtaa kehua, mutta silti. Tänään oli hyvä joukkuepeli. Captain Koponen etunenässä. Ei pisteitä, mutta tärkeitä aloituksia ja erinomaista pelaamista molempiin suuntiin. Samoin kaikki muutkin. Lahden junnut erinomaisia. Nyt pokerin kimppuun.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Ratkaisun hetket käsillä. Peliittojen jatkopaikka edellyttää kahta 3-pisteen voittoa KeuPasta ja LeKistä. K-Vantaan olisi jäätävä nollille viikonlopun kotiottelussaan SaPKoa ja vieraspelissä KeuPaa vastaan. Tällöin ratkaisu nähtäisiin Heinolassa runkosarjan päätöskierroksella Peliittojen ja K-Vantaan kohdatessa. Ja tuo peli pitäisi Peliittojen voittaa varsinaisella peliajalla. Epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta. Tänään kyllä Peliitoilla melkoinen vuori kiivettävänä. Toivottavasti jännitys jatkuisi ensi viikon puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Iltapuhde

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa HT, JYP, Ilves
Askel kerrallaan. Nyt kun KeuPa voittaisi K-Vantaan 60 minuutissa niin Peliitoilla onkin pudotuspelipaikka omissa käsissä...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Peliitat selvitti ensimmäisen kohtalon hetkensä aivan viime tingassa ilman maalivahtia saadulla maalilla. TuTo taistelusta jäljelle jäänyt teoreettinen mahdollisuus elää siis vielä Peliittojen leirissä. Toinen kohtalon hetki on tänään LeKiä vastaan ja samaan aikaan Vantaa kohtaa vuorostaan KeuPan. Jännitys huipentuisi kolmannessa kohtalon hetkessä, jossa Peliitat ottaa yhteen Vantaan kanssa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Nythän se on sitten taas omissa käsissä :)

Omissa käpälissä homma yllättäen taas on. Oli kyllä melkoisen arvokas maali KeuPaa vastaan loppuhetkillä. Otan karvaisen hattuni nöyrästi pois päästä, sillä itse en olisi vastaavalla hetkellä olisi uskaltanut Larmia vielä maalinsuulta vetäistä pois. Miska Siikosen laittaminen aloitukseen oli myös onnistunut, vaikka itse olisin sinne ennemmin Elimäen tai Koposen laittanut. Mutta siksipä tuo Merikivi kumppaneineen seisoo siellä vaihtopenkin takana ja itse kökötän oikealla paikalla katsomon puolella.

LeKi-ottelussa on nyt roimasti panosta ja tämä tulee varmasti näkymään katsojamäärissä. En tiedä pitääkö heinolalaisyleisön usko vielä niin paljoa, että mökkiin saataisiin keskiviikkona +600 katsojaa, mutta tappion tullessa lopuissa peleissä olisi paikalla varmasti alle 300 katsojaa. Keskiviikkona taistelu jatkuu ja karsintoja välttelevä LeKi tarvitsee kipeästi jatkoa voittoputkelleen karsintojen välttämistä varten. Panokset ovat kummallakin joukkueella kovat. K-Vantaa peliin on vielä aivan liian pitkä matka. Kaikki keskittyminen LeKin kaatoon ja keskiviikkoillan jälkeen näkee sitten mitkä ovat panokset runkosarjan päätöskierrokselle.

Peliitat taisteli koko joukkueen voimin hienosti perjantaina, mutta täytyy nostaa Roope Elimäki esille. Vaikka pisteitä ei tullut, niin oli ehdottomasti parhaita kenttäpelaajia jäällä. Mahtuu mukaan mm. yksi vaarallisen laukauksen blokkaus. Elimäki pelasi hyvin ja täysillä kumpaankin suuntaan kahmien siinä sivussa aloitusvoittoja hyvällä prosentilla. Samaa menoa on toivon mukaan luvassa seuraaviin peleihin. Larmi on ollut maalilla oma itsensä. Puolustus pitänyt maalinedustan melko hyvin siistinä ja paineen alta on päästy peliä avaamaan, vaikka se välillä tahmeaa onkin. Tosin LeKi kenties tulee paineistamaan kiekollisia pakkeja huomattavasti kovemmin ja aktiivisemmin kuin KeuPa perjantaina.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin otteita kun ei tarvitse nyt niin jännittää, sillä paikka auringossa on jo lunastettuna, niin täytyy tulla keskiviikkona paikanpäälle väijyvään Peliittojen peli. Onko kyllä kutkuttavat asetelmat ja tälläiset hollywood tyyppiset tuhkimotarinat iskee allekirjoittaneeseen aika kovaa. Tästä saa varmasti mukavan muiston myös itselle tältä keväältä, kävi sitten keskiviikkona mitä vaan. Jo se jännitys pitkin aamupäivää joka vaan kohoaa siihen hetkeen kun kiekko putoaa jäähän on kokemisen arvoinen. Tätä on urheilu parhaimmillaan. Toivottavasti heinolalaisilla uskoa riittää ja saadaan väkeä hallille reilusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös