Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 745 171
  • 12 310

444

Jäsen
Oli kyllä hengettömin ja pelokkain ”petolauma” hyvin pitkään aikaan. Vissiin kolme taklausta koko pelin aikana ja kiekko poltteli lavassa siihen malliin, että ”onko tähän pakko koskea, koska kiekotonta ei saisi taklata?”
Aivan helvetin surullinen esitys, jälleen kerran. Toissapäivänä hankittu lippu lauantain peliin jää näin ollen käyttämättä. Pelatkoon tuota paskalätkää vaikka tyhjille katsomoille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Tuon Tilkasen voisi surutta painaa kravatista vittuun tuolta. Tussin saa pitää.

Tilkanen silti ainoa (siis AINOA) valmentajista joka yrittää olla aktiivinen. Katsokaa Murphyn ja Peltosen tekemistä pelin aikana, täysin jäässä eikä tapahdu mitään. Ymmärrän jos joukkue dominoi jäällä, silloin Peltosen flow-tila saa viedä peliä ja antaa poikkien nauttia, mutta tilanteessa jossa pelaaminen on huonointa vuosikausiin voisi kenties yrittää edes jotain tehdä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä mies tämä Tilkanen on, onko silläkään aiempaa kokemusta liigassa valmentamisesta?
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästä tulikin mieleeni. Tänään ihmettelin, että minkä takia hyökkäysalueella pelatessa pakki-pakki -levityksen jälkeen aina heitettiin irtokiekon toivossa onneton sutaisu kohti maalia, kun toisen puolen kaarella olisi ollut syöttöä odottava hyökkääjä vetonappi pohjassa. Ässät pelasi IFK:n ainoaa maalia lukuunottamatta keskustaa todella jämäkästi, eikä voitettu muuten yhtään irtokiekkoa sota-alueella. Maalinedustapelaaminen on ollut huomattava ongelma kaikissa tämän kauden peleissä molemmissa päissä ja näistä tilanteista on tullut niitä otteluiden ratkaisuja IFK:n kannalta väärään suuntaan.
Ilmeisesti Peltosen pelikirjassa on tavoitteena toimittaa kiekko mahdollisimman pian maalille, jotta kulmissa pörrääminen vältettäisiin. Ongelmana kuitenkin se, että Kotkansaloa lukuunottamatta (ja eilen hänkään ei ollut poikkeus) kiekko räkäistään laput silmillä (Auvity, Teräväinen) poikkeuksetta ekan vastustajan ryysyihin, jolloin peliväline päätyy takas keskialueelle tai kanaverkkoihin. Eikä maskipelikään vakuuta.
Viivasta puuttuu kiekollista taitoa ohittaa plokkaaja liikkeellä/syötöllä/harhautuksella.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tilkanen silti ainoa (siis AINOA) valmentajista joka yrittää olla aktiivinen. Katsokaa Murphyn ja Peltosen tekemistä pelin aikana, täysin jäässä eikä tapahdu mitään. Ymmärrän jos joukkue dominoi jäällä, silloin Peltosen flow-tila saa viedä peliä ja antaa poikkien nauttia, mutta tilanteessa jossa pelaaminen on huonointa vuosikausiin voisi kenties yrittää edes jotain tehdä.

En ole koskaan arvostanut pönöttäjävalmentajia, jotka eivät anna palautetta pelaajille pelin aikana. Ei tarvitse välttämättä olla mikään vauhko Tami Tamminen, mutta joukkoja pitää johtaa edestä ainakin silloin, kun homma sakkaa. Jotkut valkut ikäänkuin haluavat säilyttää (kuvitellun) arvokkuutensa/imagonsa sillä patsastelullaan. “Homma on hanskassa sunnitelmien mukaan, ei syytä huoleen tai poikkeustoimiin”. Seisovat jäätyneenä katkeraan loppuun asti, kuten klassinen hukkuvan laivan kapteeni.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Olihan tuossa lehdistötilaisuudessa ilmeisesti yksi kommentti, mikä nyt tuo itselle orastavaa valoa:

”Meillä kiekollinen peli ei täyttänyt niitä laatuvaatimuksia, mitä me halutaan. Ässien alivoimalla tekemä voittomaali kuvasti sitä. Ei riitä”
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole koskaan arvostanut pönöttäjävalmentajia

Suurin osa ihmisistä kuitenkin on pönöttäjiä. Näyttävät manooverit, joissa ollaan tekevinään jotakin vs. konkreettinen hyöty ovat usein ristiriidassa. Valmentajat & pelaajat ovat ihmisiä, jokainen omalla luonteella varastettuna. Se, mikä on sinunsta arvostettavaa tai hyvää ei välttämättä ole edes 10 % pelaajista tai valmentajista mielipide.

Ei tarvitse välttämättä olla mikään vauhko Tami Tamminen, mutta joukkoja pitää johtaa edestä ainakin silloin, kun homma sakkaa

Ei ole olemassa yhtä tapaa johtaa vaan ainoastaan erilaisia ihmisiä johtamassa. Jokaisen johtajan täytyy itse rakentaa oma tapansa johtaa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa johtaa. Joukkoja voi johtaa monella eri tavalla ja valmentaja ei ole pelaaja, joten tämä edestä johtaminen on hieman hassun kuuloista. Edestä johtaminen tapahtuu jossain muualla kuin pelin aikana.

Jotkut valkut ikäänkuin haluavat säilyttää (kuvitellun) arvokkuutensa/imagonsa sillä patsastelullaan. “Homma on hanskassa sunnitelmien mukaan, ei syytä huoleen tai poikkeustoimiin”

Tätä voi miettiä myös toisesta näkökulmasta: onko käsillä olevan voitokkaaan tehtävän suorittaminen optimaalista, jos pyörit siinä pelaajien edessä ja huutelet tsemppiä? Kyllä nämä tsemppaajatkin taitavat hävitä pelejään. Yksi mielenkiintoisimpia asioita jääkiekossa on se, että joukkue tekee työtä 90 % ajastaan ilman yleisöä ja pelit ovat vain ison jäävuoren huippu. Kuvitelma siitä, että ero voittamisen ja häviämisen välillä tehtäisiin juuri tuossa hetkessä, kun pelataan, on aika mielenkiintoinen.

Jääkiekko on kollektiivinen tuote, jossa on monenlaisia osa-alueita. On pelitapaa, yksilöitä, ihmisiä, mentaalista valmistautumista, taistelua jne. jne. Kyllä tosiasia on se, että valmentaja on kompromississa 24/7. Yksi ihminen ei vain voi valmentaa kaikkia niitä asioita, jotka voivat vaikuttaa yhteen muuttujaan eli pelin voittamiseen. Ylipäätään sen, jos ongelmat ovat pitkälti yksilöistä kiinni eli esim. joku ei laita kiekkoa paikastaan reppuun vaan katsomoon tai ohitse niin silloin kaikki valmennus on enemmänkin henkistä. Mutta tässä hetkessä on aika vaikea vaikuttaa (kenenkään) siihen, osuuko Levtchi kiekkoon vai heittääkö takakulmasta ohitse. Se myös luo suuren osan jääkiekon voimasta, ettei asioita pysty ennakoimaan tai ennakolta täysin valmiiksi pureksimaan.

Aina kun kovaan ääneen julistetaan, että joku tapa tehdä asioita on oikea ja jonkun toisen tapa tehdä niitä väärin niin sivuutetaan se, mitä kaikkea sillä "patsastelulla" voidaan saavuttaa. Ihmiset, jotka haluavat valmentajia, jotka heiluvat penkin edessä suu vaahdossa käsiään ja fläppitaulua heilutellen unohtavat täysin, että jokaisessa joukkueessa on ihmisiä, joille tuo toiminta on täysin hyödytöntä. Semmonen kovaan ääneen selostaminen & tsemppaaminen voi oikeasti aiheuttaa painetta, jännitystä, pelkoa, joka aika usein unohtuu. Suolapatsas ei pelota ketään, koska joskus on hyvä viestiä myös tuloksen ollessa huono, että kaikki hyvin, malttakaa, ollaan rauhallisia.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Hajuton, mauton & väritön taisi joku jo todeta ja sitähän se oli. Ja meni kyllä NIIN käsikirjoituksen mukaan (alavireisesti pelannut Ässät katkaisee kotikentällä tappioputken jne. jne.)

Miten on mahdollista että pelattiin VIELÄ huonommin kuin Jukureita vastaan; ei minkäänlaista herätystä tapahtunut?! YV:kin niin totaalisen surkeaa ettei kohta kukaan pelaajista varmaan edes kehtaa mennä YV:llä jäälle...

Kausi on ollut sieltä CHL:stä monella osa-alueella suorastaan syöksykierteinen.

Tän enempää ei jaksa eilistä analysoida, masentavaa. Saas nähdä kuinka paljon tän illan jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen ehkä taas vähän hyväuskoinen höveli, kun uskon vahvasti, että IFK on keväällä taas erittäin kova joukkue.

Mutta ei se silti tarkoita sitä, että tarvitsee syksy mennä suht perseelleen ja lähdetään kevääseen altavastaajana, kuten niin useasti.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Olen ehkä taas vähän hyväuskoinen höveli, kun uskon vahvasti, että IFK on keväällä taas erittäin kova joukkue.

Mutta ei se silti tarkoita sitä, että tarvitsee syksy mennä suht perseelleen ja lähdetään kevääseen altavastaajana, kuten niin useasti.

Nyt kun vitutus nukuttu pois niin onhan se niinkin, että mielummin kasvukivut tässä kohti kuin keväällä. Ehkä tässä ajateltiin Peltosen olevan Messias jonka jälkeen IFK on pelkkää teflonia ongelmille ja jos niitä esiintyy, taikoo Peltonen ne taikasauvallaan piiloon. Ihan samanlaista savottaa tuolla näyttää olevan muillakin.

Tänään on joka tapauksessa hieno päivä. Nuorempi tyttö on kysellyt jo pitkään milloin hän pääsee tuonne kun ollaan peliä katsottu televisiosta. Meidän vanhempien vastaus on ollut toistuvasti, koronan jälkeen. No tänään hän sinne pääsee. varmasti 5 vuotiaalle kokemus kun televisiosta nähnyt oikeastaan vain tyhjille katsomoille pelaamista.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Ehkä tässä ajateltiin Peltosen olevan Messias jonka jälkeen IFK on pelkkää teflonia ongelmille ja jos niitä esiintyy, taikoo Peltonen ne taikasauvallaan piiloon. Ihan samanlaista savottaa tuolla näyttää olevan muillakin.

Tässä olet mielestäni ytimessä. Villen taustasta johtuen - osin "Paluu Nordikselle" -sarjan kaunopuheiden buustaamana - ajattelin, että Peltosen auralla joukkue nousee heti lentoon kultasiivin.

Tuskailu loukkaantumisten ja palasten yhteensovittamisen kanssa on normaalia, joten täytyy tässä itsellekin yrittää muistuttaa maltista. Peli-ilmeeseen toivoisin kyllä eilisestä isoa muutosta, varsinkin eilisestä.
 

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan tuo eilinen Ässät-peli surullista katsottavaa.
Tänään pientä viilailua kokoonpanossa. Punaista päälle ja kohti Nordista.
Kyllä HPK tänään kaatuu.

Aivan varmasti kaatuu. Toiveissa 7-0 raiskaus, jotta päästään tosta tettiläisestä joskus eroon. Ini - saa suorittaa!
 
J

Just-Ice-Hockey

Enpä olisi uskonut näkeväni sitä päivää, kun olen itse maltillisen siiven edustaja tässä osiossa. Todennäköisesti tämä kumpuaa siitä tietoisuudesta, että Ville Peltonen ei tule tämän kauden aikana saamaan potkuja IFK:n valmentajan paikalta. Samalla mä toivon koko sydämeni pohjasta, että Ville jatkaa valitsemallaan tiellä ja vie suunnittelemansa prosessin läpi sellaisenaan. Meidän kannattajien tehtäväksi jää nyt vaan syödä tää paska.

Nyt kun tuon olen saanut sanottua, on pakko todeta, että näin sekaista IFK:ta en muista ihan hetkeen nähneeni. Ässät ottelusta mieleen jäi onnistuneina suorituksina kaksi sentterihakua, joissa toki niissäkään ei ollut laiturit lainkaan mukana, ja pakkien toimitukset viivasta ensimmäisessä erässä. Kiekkoa vipattiin maalille nopeasti ja melko usein se sinne asti päätyikin. Noista hauista olen innoissani, koska suorittajana oli kaksi kaksi eri pelaajaa (Koivistoinen ja Paajanen). Olisko siellä jotain toisteisuutta tulossa hyökkäyksiinlähdöissä? Kiekontoimittaminen taas lämmitti mieltä kovasti, koska se oli selkeä reagointi tehottomaan kulmissa pörräämiseen. Pienessä on ilot tällä hetkellä, mutta pakko se on vaan yrittää, koska tämä kausi mennään näillä.

Toki yhä edelleen haluan, että puolustusta vahvistetaan kunnolla. Hyökkäyksen osalta nyt ei tarvita kuin malttia ja aikaa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pieni ääni sisälläni toivoo, että kundit olisivat eilen vetäneet pers... ööö pari olutta pelin jälkeen. Josko sitä rentoutta ja oivalluksia syntysi old skool style.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Suurin osa ihmisistä kuitenkin on pönöttäjiä. Näyttävät manooverit, joissa ollaan tekevinään jotakin vs. konkreettinen hyöty ovat usein ristiriidassa. Valmentajat & pelaajat ovat ihmisiä, jokainen omalla luonteella varastettuna. Se, mikä on sinunsta arvostettavaa tai hyvää ei välttämättä ole edes 10 % pelaajista tai valmentajista mielipide.

Ei ole olemassa yhtä tapaa johtaa vaan ainoastaan erilaisia ihmisiä johtamassa. Jokaisen johtajan täytyy itse rakentaa oma tapansa johtaa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa johtaa. Joukkoja voi johtaa monella eri tavalla ja valmentaja ei ole pelaaja, joten tämä edestä johtaminen on hieman hassun kuuloista. Edestä johtaminen tapahtuu jossain muualla kuin pelin aikana.

… …

Ettäkö en olekaan Suuri Auktoriteetti kiekkoilun alalla? Nyt kyllä maailmani romahti. Yritä kuitenkin tajuta, että tuo esittämäni mielipide on omani eikä sinänsä ansiokas kirjotuksesi muuttanut sitä laisinkaan. Saat ihan vapaasti olla eri mieltä ja voit tietenkin myös lämpimiksesi spekuloida, että sinulla on se parempi mielipide (suolapatsastyylin korostaminen), arvioimasi noin 90% äänten enemmistöllä.

Kirjoitit myös, ettei ole yhtä tapaa johtaa ja jokainen rakentaa oman tapansa. Heti perään kuitenkin poissuljet edestäjohtamisen eli aktiivisen kommunikoinnin/ohjeistamisen pelin aikana. Ei täsmää.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n tämänhetkinen pelitapa vaatii etenkin puolustajilta ihan valtavan taitotason ja pelirohkeuden, eli ihannepakkiprofiili on Miro Heiskanen tai Cory Murphy. Ei ole mitään alakerran viisikko kasaan kiekottelua, vaan pystyyn pitäisi lähteä oma mies voittamalla jalalla tai pelaamalla syötöllä pystyyn.
Just eilen sanoin kaverille, että ei kai tässä vaan ole käynyt niin, että pitää olla Murphyn taidot pystyäkseen pelaamaan niin kuin Murphy pelin on suunnitellut.
Koko postaus täyttä asiaa!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@WPK näin siinä herkästi käy, kun unohtaa (viitaten nyt ainoastaan itseeni) viestissä erikseen sanoa, että totta kai sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Olen vain eri mieltä omista lähtökohdistani tuosta johtopäätöksestä, jonka olet tehnyt. Tulosurheilussa on kuitenkin viime kädessä kysymys voittamisesta & tuloksesta.

Nyt taas laajemmin, jottei tule tunnetta, että kohdistaisin tähän sinuun niin toistan vain sen oman näkemykseni - joukkueurheilussa voittaminen on niin monen asian summa, että 10 % analysointi syynä siihen, mitä kentällä tapahtuu on aika ylimalkaista. Valmentajien toiminta vaihtoaition penkin takana on usein sellainen, johon viime vuosina on kiinnitetty etenevässä määrin huomiota.

Näen, että tällaisessa asiassa kokonaiskuvan muodostaminen vaatii sellaista kokonaisuudessa läsnä olemista, joka ei onnistu faneilta katsomosta. Kentällä nähtävää tuotetta on totta kai lupa rakentavasti ja kriittisesti arvioida, mutta aika usein näissä tyydytään hyvin yksinkertaistettuihin ajatuksiin.

Tärkeintä on se, että valmentajan persoona on siellä läsnä. Ihmisten tapa lukea erilaisia asioita on kuitenkin hyvin subjektiivinen - jonkun mielestä se etulinjassa huutaminen ja heiluminen osoittavat tunnetta & paloa, joka voi parhaimmillaan tarttua joukkueeseen. Mutta ihmisen viestintä on aina epätäydellistä - samalla tulee viestittyä myös paljon muuta. Yksi sellainen tulkinta on myös se, että henkilö näyttäytyy pelottavana ja tämä husmurointi sitten sekoittaa joukkueen peliä, kun ajatuksen tilalle tulee kiire. En siis yleisesti kannata 10 % analysointia siinä miettiessä, jos kollektiivi horjuu. Kannattaa miettiä, onko vikaa jossakin siellä 90 %:n puolella.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
@peterra Jatkuvasti jostain syystä korostat “huutamista ja vaahtoamista”, vaikka alkuperäisessä tekstissäni esitin, etten kaipaa Tamin tyylisiä vaahtoajia. Aktiivisuus pelaajien ohjeistamisessa ja ylipäätään pelitapahtumiin reagoiminen onnistuu monilta valkuilta todistetusti tyylikkäämminkin.

NHL:ssä muuten on perinteitä mainitsemistasi “pelottavista “ valmentajista, joilla menee käytös herkästi ylireagoinnin puolelle. Punakoneen Tihonov oli myös sellainen (silloin harvoin kun menestystä ei tullut), enkä itse arvosta suolapatsaiden lisäksi myöskään tuollaisia tyranneja, vaikka menestystä tulisi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jatkuvasti jostain syystä korostat “huutamista ja vaahtoamista”, vaikka alkuperäisessä tekstissäni esitin, etten kaipaa Tamin tyylisiä vaahtoajia. Aktiivisuus pelaajien ohjeistamisessa ja ylipäätään pelitapahtumiin reagoiminen onnistuu monilta valkuilta todistetusti tyylikkäämminkin.

Enpä tässä kanssasi missään vaiheessa ole oikeastaan ollut eri mieltä. Olen ainoastaan eri mieltä siitä, onko tämä toiminta vaadittavaa. Jäin viestistäsi ehkä virheellisesti siihen käsitykseen, että nimenomaan pidät tätä edellytyksenä voittamiselle. Jos valmentaja on tottuneesti persoonansa puolesta mielellään etulinjassa ohjeita jakamassa & tsemppaaminen on luonnollinen osa persoonaa niin kaikin mokomin. Ehkä itse menin vähän kauaksi, mutta tarkoitan lähinnä, onko valmentaja, jonka persoonaan tämä ei istu, automaattisesti huonompi kuin joku, jolle se on luontaista? Minun mielestäni ei ole.

Sitten se, missä mennään jo valtavan kauaksi käsityksissä toisiimme on se, kuinka relevanttia tämä on voittamisen kannalta. Minusta tuollainen on semmosta pientä nyysäämistä keskittyä tuollaiseen, koska siellä on kuitenkin ne kaikki treenit ja yhdessä vietetyt tunnit joukkueen kesken. Tuolla se kaikki hyvä tapahtuu, jos on tapahtuakseen. Se, mitä pelissä milloinkin nähdään on sitten niin monen asian summa, etten pidä mieluisana tämän yhden asian korostamista siinä osana voittamisen jaloa taitoa.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ihan näpsäkkä alku, mutta mikä ihme siinä on, että heti maalin jälkeen pitää antaa vastustajalle huippupaikka? Tämä on toistunut monessa ottelussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös