Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 735 713
  • 12 310

Theosaurus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se vain vituttaa. Toiveissa oli 30 tuntia sitten, että tähän aikaan ollaan välierissä. Sitten puhallettiin ulos himassa eka erä ja oli valmista. Tänään olisi Hirvoselle ja Innalalle ollut käyttöä.
Niin, missä ihmeessä nuo kaksi pelaajaa ovat? Eihän nyt voi olla että kaksi helvetinmoisella tiikerinsilmällä eilen pelannutta soturia tippuu pois?! Paremmin pelasivat kuitenkin kuin osasin odottaa, Halonen mukaanlukien
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Washington Capitals
Kylläpä oli väsynyt IFK. Raskas oli jalka.

Näytti aivan siltä korona-IFK:lta. En tiiä, että oliko toi back-to-back sitten liikaa, vai onko siellä sit pelaavassakin kokoonpanossa mahdollisesti koronaa tai jotain muuta flunssaa.

Toivotaan, että tiistaina oltais paremmalla jalalla liikkeellä.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vedä nyt kätees, apinan raivolla yrittivät
Junnukiekossakin on kova yritys ja tsemppi. Tämä on ammattilaisurheilua, jossa se yrittäminen pitäis olla vähän niinku itsestäänselvyys.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Eniten tässä vituttaa ja vähän huolettaakin, että pelitavalliset ongelmat ovat massiivisia.

Pakit kiekottelevat omissa kun ei päästä lähtemään rytmillä ylöspäin, se on tuhoon tuomittu tie jos sitä on toteuttamassa esimerkiksi Ahonen - Jardine.

Valmennukselle järkyttävän iso lampaanperse.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tänään tappio ja suurin syy siihen on Innalan ja Hirvosen poisjäänti. Lisäksi kaksi aika halpaa/helppoa maalia.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Perkele kyllä mä hallille tiistaina menen. Oli sitten kauden viimeinen himamatsi tai ei. Paikkoja oli ihme kyllä tänäänkin lopulta ihan tarpeeksi tehdä enemmän kuin yksi.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, missä ihmeessä nuo kaksi pelaajaa ovat? Eihän nyt voi olla että kaksi helvetinmoisella tiikerinsilmällä eilen pelannutta soturia tippuu pois?! Paremmin pelasivat kuitenkin kuin osasin odottaa, Halonen mukaanlukien
Tämä. 2 parasta pelaajaa sarjassa putoavat kummatkin pois kauden ratkausupelissä. Jos ja kun on korona, niin miten vitussa se voi valikoida just nuo kaverit? Ei voi olla totta, mutta tää on IFK aina vaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaisua ja sekavaa pelaamista oli pääosin tänään. Osalla pelaajista loppui puristus noin 30 sekunnin vaihdon jälkeen. Normaalisti näin ei pitäisi olla, mutta kun epidemia on kiertänyt joukkueessa, ei kannata tuohon nyt tarttua.

Peli on laitojen ja kulmien kautta pakottamista. Keskikaistalta tai edes sen läheltä ei saada oikein minkäänlaisia hyökkäyksiä ja jos saadaan luotua joku muu kuin kulmapeli hyökkäyspäädyssä, on peliasetelma 1 vastaan 3/4 - missä muut hyökkääjät ovat näissä tilanteissa? Menossa vaihtoon tai nousemassa pystyyn keskialueella tapahtuneen kaatumisen jälkeen?

Ihmettelen myös kokeneempien pelaajien kurittomia jäähyjä. Tässäkin sarjassa on nähty, että tuomareiden toleranssi kyseenalaisiin riketapauksiin on vaihteleva - kaikki tällaiset riskit on minimoitava. Se on eri asia, jos koukataan läpi päässyt vastustaja tai jäähyyn liittyvällä pelitilanteella on edes jonkinlainen yhteys kiekontavoitteluun tai vastaavaan.

Joukkuetta pitää valmentaa, opastaa, ohjeistaa ja kannustaa myös pelin aikana. Joukkueen valmennuksen flegmaattinen habitus voi tarttua myös pelaajiin - tämä ei ole toivottavaa, koska nyt pelataan kauden tärkeimpiä otteluita. Kädet taskussa ei kannata seisoa nyt vaan kannustusta, välillä penkin eteen tuloa ja vaikka jotain normaalista poikkeavaakin.

Ihmettelen myös sitä, kun osa pelaajista tuntuu vieläkin naureskelevan vastustajien pelaajien kanssa pelikatkoilla. Joo, jääkiekko ei ole maailman tärkein ja vakavin asia ja omaa ammattiaan pitää saada harjoittaa haluamallaan tavalla. Ja varmemmaksi vakuudeksi, arvostan kaikkia ammattiurheilijoita suuresti ja ymmärrän, että aina ei voiteta ja monesti asiat näyttäytyvät kotisohvalle yksinkertaisimpina ja suoraviivaisempina kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Mutta välillä noista kaukalon kuvaotoksista herää kysymys - suhtaudummekohan me fanit joukkueen menestykseen intohimoisemmin kuin osa pelaajista? Tähän ei ole oikeaa vastausta ja en myöskään halua väittää, että tunteilla ja aistimuksilla olisi jotain universaalia mitta-asteikkoa.

Tiistaina, Koivistoisen alkuhaastattelussa toteamaa lainaten ja vapaasti siihen lisäten - kaikki jätetään jäälle, fiksusti ja tavoitetietoisesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Piti käydä merenrannassa haukkaamassa happea. Kevät on parasta aikaa - tunteiden aikaa. Kyllä se taas ratkesi osaltaan yhteen Halosen helppoon. Niitä vaan ei saa mennä.

Mutta nothing is over yet. Tiistaina uusi peli, uusi ilme ja täysi hullu raivo. Seiskapeli on taas oma maailmansa ja siinä voi tapahtua mitä vain. Toki olisi karsea teurastus edessä Tapparan myllyssä, mutta sitä kohti.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Oletko selvittänyt daamin syntymäkaupungin? Kenties Turku? Muuten pelkkää onnea vaan täältä.

Olen selvittänyt, onneksi ei sentään Turusta ole! IFK:n kelkassa hänkin on tässä, vaikka luurankona kaapissa on Tampereella vietetyt opiskeluvuodet. Olen jopa nähnyt hänen Tappara-kaulahuivinsa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Piti käydä merenrannassa haukkaamassa happea. Kevät on parasta aikaa - tunteiden aikaa. Kyllä se taas ratkesi osaltaan yhteen Halosen helppoon. Niitä vaan ei saa mennä.

Mutta nothing is over yet. Tiistaina uusi peli, uusi ilme ja täysi hullu raivo. Seiskapeli on taas oma maailmansa ja siinä voi tapahtua mitä vain. Toki olisi karsea teurastus edessä Tapparan myllyssä, mutta sitä kohti.
Eikös KooKoo ole menossa jatkoon? Tulisi Ilves/Kärpät
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös KooKoo ole menossa jatkoon? Tulisi Ilves/Kärpät
Kappas - käsi ylös ajatusharhasta ja haen vuoheni. Sopisi kyllä paremmin punaisille tämä kaksikko kyllä.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Joku tätä luuseria aikoinaan halusi IFK:hon valmentajaksi... Ei ikinä enää, tuota itkupilliä ei ikinä saa palkata IFK:hon valmentajaksi vaikka tulisi ilmaiseksi. Hei Ahokas, sun koirasikin häpeää sua...
Itse en ole oikein koskaan pitänyt Ahokkaasta. Jotenkin jo U20-ajoilta tuli todella vahvat Paskansyöjä fibat sekä hyvin samantyylinen habituskin vielä, joten en myöskään ko. herraa haluaisi ikinä meidän penkin takana nähdä. Kyllähän Jussi tässä nostaa itse itsensä Tapolan rinnalle Liigan oksettavimpana itkupillinä. Noh joukkueensa näköisiä valmentajia molemmat.

Mutta itse peliesityksiin, niin onhan tämä säälittävää jos toista kautta putkeen tiputaan ”junnupitoiselle” TPS:lle pudotuspeleissä. Poissaoloista huolimatta kyllä meidän jalkeilla olevalla rosterillakin pitäisi Turku tiputtaa. Toki menetykset ovat olleet erittäin kovia mutta silti. Meillä kuitenkin pitäisi olla jengissä kokemusta ja nimenomaan voittamisesta kokemusta omaavia pelaajia parista pudotuspelien MVP:sta Olympiavoittajaan. Parhaimmillaan pelataan erinomaista lätkää mutta käsittämättömästi taso heittelee pelin ja jopa erien sisällä. Lisäksi meille tulee (on koko kauden tullut) älyttömiä henkilökohtaisia aivopieruja varsinkin omissa, joista vastustajat ovat rankaisseet kovalla prosentilla.

Vaikka sanotaan, että paras 7stä sarjasta menee aina parempi joukkue jatkoon, niin kyllä nyt pitää todeta, että kyllähän TPS:llä on käynyt aivan älytön tuuri melkeinpä joka pelissä. On sekin sarjassaan uskomatonta. Liikaa annetaan nyt tasoitusta maalivahtipelin ailahtelussa ja koronassa. Ja jos tuo huhu HIFK:n ylitarkasta testaamisesta vrt. muut jengit pitää paikkansa, niin on sekin kerrassaan käsittämätöntä. Esimerkiksi Hirvonen ja Innala olivat loistavia eilen ja nyt yht’äkkiä alle 24h myöhemmin olisivatkin pelikyvyttömiä? Aikamoista.

Kauden jälkeen kannatan ja vaadin täysin avointa selvitystä ja selontekoa tämän kauden tapahtumista sekä niiden kulusta. On tässä niin käsittämättömia asioita tapahtunut joulun sarjajohdon jälkeen ettei paras kirjailijakaan osaisi näitä juonen käänteitä paremmin kirjoittaa.

Ylempänä viittasin tason heittelehtimiseen ja ailahteluun, niin ehkä se on ollut tähän mennessä koko kauden kuva ja sitä summaava tekijä. Meillä on koko kauden kaikki ydinasiat enemmän tai vähemmän ailahdelleet. Maalinteko ja tehokkuus, ylivoima, maalivahtipeli ja täten myös pelin taso. Tämän kauden parhaalla HIFK:lla ja paskimmalla HIFK:lla on aika helvetinmoinen ero. Tiettyä tasaista ”konemaista” suorittamista ei ole oikein löytynyt koko kauden aikana. En tiedä johtuuko se pelitavasta, joka ei anna tarpeeksi selkänojaa, epävarmasta maalivahtipelistä, tehottomuudesta, henkimaailman asioista vai koronasta ja jatkuvista vaihtuvista sekä isoista poissaoloista treeneissä ja peleissä. Varmaan näiden kaikkien asioiden summa, luulen.

Vaikea tässä on siis yhtä syyllistä tai syyllisiä etsiä. Jotenkin niin käsittämätön on ollut koko kausi. Samalla vituttaa niin ettei veri kierrä ja samalla en jotenkin osaa olla pettynyt, kun tämä sama lopputulos on nähty niin monta kertaa ennenkin, koska tää on meidän HIFK.

Samalla pohdin voiko se olla vaan sattumaa, että kerta, kausi ja vuosi toisensa jälkeen näin käy aina ja vain yhdelle jengille. En vittu tiiä. Tulee jotenkin mieleen Tuomas Virkkusen Pikku Pedron tarina ja sieltä lause ”Isä, miksi me kannatamme Atleticoa?”.

Tätä tämä elinkautisuus on mutta olisi se joskus kiva mennä vakuuttavasti koko kausi tai pari läpi. Alusta loppuun. Olisi arkikin hieman stressittömämpää, onnellisempaa ja iloisempaa vaikka tämä vain lätkää onkin.

No jos tästä noustaan ja jengi pysyy terveenä sekä saadaan Ville takas, niin nakit paistuvat taas pitkän tauon jälkeen kattilassa.

KAMOON!!!
 

NuoriSkloddi

Jäsen
Suosikkijoukkue
RELEASEBULI
Itse en ole oikein koskaan pitänyt Ahokkaasta. Jotenkin jo U20-ajoilta tuli todella vahvat Paskansyöjä fibat sekä hyvin samantyylinen habituskin vielä, joten en myöskään ko. herraa haluaisi ikinä meidän penkin takana nähdä. Kyllähän Jussi tässä nostaa itse itsensä Tapolan rinnalle Liigan oksettavimpana itkupillinä. Noh joukkueensa näköisiä valmentajia molemmat.

Mutta itse peliesityksiin, niin onhan tämä säälittävää jos toista kautta putkeen tiputaan ”junnupitoiselle” TPS:lle pudotuspeleissä. Poissaoloista huolimatta kyllä meidän jalkeilla olevalla rosterillakin pitäisi Turku tiputtaa. Toki menetykset ovat olleet erittäin kovia mutta silti. Meillä kuitenkin pitäisi olla jengissä kokemusta ja nimenomaan voittamisesta kokemusta omaavia pelaajia parista pudotuspelien MVP:sta Olympiavoittajaan. Parhaimmillaan pelataan erinomaista lätkää mutta käsittämättömästi taso heittelee pelin ja jopa erien sisällä. Lisäksi meille tulee (on koko kauden tullut) älyttömiä henkilökohtaisia aivopieruja varsinkin omissa, joista vastustajat ovat rankaisseet kovalla prosentilla.

Vaikka sanotaan, että paras 7stä sarjasta menee aina parempi joukkue jatkoon, niin kyllä nyt pitää todeta, että kyllähän TPS:llä on käynyt aivan älytön tuuri melkeinpä joka pelissä. On sekin sarjassaan uskomatonta. Liikaa annetaan nyt tasoitusta maalivahtipelin ailahtelussa ja koronassa. Ja jos tuo huhu HIFK:n ylitarkasta testaamisesta vrt. muut jengit pitää paikkansa, niin on sekin kerrassaan käsittämätöntä. Esimerkiksi Hirvonen ja Innala olivat loistavia eilen ja nyt yht’äkkiä alle 24h myöhemmin olisivatkin pelikyvyttömiä? Aikamoista.

Kauden jälkeen kannatan ja vaadin täysin avointa selvitystä ja selontekoa tämän kauden tapahtumista sekä niiden kulusta. On tässä niin käsittämättömia asioita tapahtunut joulun sarjajohdon jälkeen ettei paras kirjailijakaan osaisi näitä juonen käänteitä paremmin kirjoittaa.

Ylempänä viittasin tason heittelehtimiseen ja ailahteluun, niin ehkä se on ollut tähän mennessä koko kauden kuva ja sitä summaava tekijä. Meillä on koko kauden kaikki ydinasiat enemmän tai vähemmän ailahdelleet. Maalinteko ja tehokkuus, ylivoima, maalivahtipeli ja täten myös pelin taso. Tämän kauden parhaalla HIFK:lla ja paskimmalla HIFK:lla on aika helvetinmoinen ero. Tiettyä tasaista ”konemaista” suorittamista ei ole oikein löytynyt koko kauden aikana. En tiedä johtuuko se pelitavasta, joka ei anna tarpeeksi selkänojaa, epävarmasta maalivahtipelistä, tehottomuudesta, henkimaailman asioista vai koronasta ja jatkuvista vaihtuvista sekä isoista poissaoloista treeneissä ja peleissä. Varmaan näiden kaikkien asioiden summa, luulen.

Vaikea tässä on siis yhtä syyllistä tai syyllisiä etsiä. Jotenkin niin käsittämätön on ollut koko kausi. Samalla vituttaa niin ettei veri kierrä ja samalla en jotenkin osaa olla pettynyt, kun tämä sama lopputulos on nähty niin monta kertaa ennenkin, koska tää on meidän HIFK.

Samalla pohdin voiko se olla vaan sattumaa, että kerta, kausi ja vuosi toisensa jälkeen näin käy aina ja vain yhdelle jengille. En vittu tiiä. Tulee jotenkin mieleen Tuomas Virkkusen Pikku Pedron tarina ja sieltä lause ”Isä, miksi me kannatamme Atleticoa?”.

Tätä tämä elinkautisuus on mutta olisi se joskus kiva mennä vakuuttavasti koko kausi tai pari läpi. Alusta loppuun. Olisi arkikin hieman stressittömämpää, onnellisempaa ja iloisempaa vaikka tämä vain lätkää onkin.

No jos tästä noustaan ja jengi pysyy terveenä sekä saadaan Ville takas, niin nakit paistuvat taas pitkän tauon jälkeen kattilassa.

KAMOON!!!
Yksi parhaista kirjoituksista mitä lukenut! Allekirjoitan kaiken. Respect.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselleni jää tästä kaudesta koronan ja maalivahtipeli lisäksi mieleen taas se asia, että HIFK ei ottanu askelia kohti modernimpaa avauspelaamista. Tänäänkin jokainen puolustaja puuhaili mitä parhaaksi katsoi. Ei mitään toisteisuutta avauspelaamisessa ja tämä on maalivahtipelin lisäksi suurin syy miksi kesäloma häämöttää. Ei lähde peli niin sanotusti rullaamaan ja hyökkäysmateriaalista ei saada mitään irti. Sanon nyt tämän, että vaikka hyökkääjiä on paljon poissa, niin olisin tänään mielummin ottanut kaksi kiekollista puolustajaa jengiin ja antanut vielä muutaman hyökkääjän pois. Siis vaikka kolmonen olisi ollut tyyliin Hede-Kaskimäki-Teissala. En jaksa enää yhtään tämmöistä epäkiekkoa mitä IFK kaudesta toiseen esittää. Peltonen-Murphy eivät millään tasolla muuttaneet IFK:n suuntaa.

Paljon on tapahtunut taas. Koronat yms. ja loukkaantumisia. On asioita joihin voidaan vaikuttaa ja asioita joihin ei. Ei oikein onnistuttu niissäkään joihin voi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös