Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 744 022
  • 12 310

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Koivistoinen ja Jääskä olivat molemmat 2 kertaa ihan huippupaikassa, niistä olis pitäny tehdä. Edes joku niistä.

Ja todella raskaaks käyny toi, ettei voida tasottaa lopussa. Se on niin jokavuotinen juttu IFK:ssa, että loppuu ymmärrys.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se nyt on niin, että HIFK:lla on niin laaja rosteri, että kyllä sieltä olisi pitänyt saada ihan henkilökohtaisella taidolla tänäänkin se vähintään kaksi maalia tehtyä. Nyt oli toki lieventävänä asianhaarana se, että kenelläkään ei ollut pelituntumaa, ollaan oltu kollektiivisesti sairaana ja vastustaja oli pelannut eilen. Tämä oli varsinkin alussa hyvä huomioida ja pelata varman päälle. Toisaalta, jos Jääskä olisi tänään laittanut paikoistaan edes yhden sisään, olisi ollut ihan eri peli. Ja samat sanat Koivistoiselle. Enkä nyt syytä Jääskää mistään, vaan ainoastan korostan sitä, että jengistä ei löytynyt yhtään pelaajaa, joka olisi ottanut joukkueen reppariin ja tehnyt sen maalin vaikka väkisin. Että en mä puhtaita papereita anna Innalalle, Dykille, Palolalle, Tallbergille (+Koivistoinen ja Jääskä)

Väänäsestä ei vain ole hyökkäävän ketjun sentteriksi. Hänestä jotenkin huokuu sellainen epäurheilullisuus ja hän alkaa piiputtaa ennen muita. Ei siis koske vain tätä peliä, vaan olen tehnyt saman havainnon jo aiemmin. Tällöin hän ei voi pelata sellaisten pelaajien kanssa, kuten vaikkapa Tallberg ja Dyk, joiden parhaat avut tulee esiin joko nopeudessa tai sitkeydessä ja pitkissä hyökkäyksissä, missä kiekko ja ukot liikkuu.

Kotkansalo on aika surullinen ilmestys, mutta nuori mies vielä kyseessä. Tänään kuitenkin kentällä, kun esim. Jardine oli penkillä. Ymmärrän, että annetaan saumaa, mutta jos näkee kotikatsomoon asti, että tänään ei lähde, niin onko ihan tosiaan pakko hakata päätä seinään?

Koivistoiselle erittäin iso lampaanperse lopun ylimielisestä silmät kiinni pelaamisesta. KOLME kertaa sokkosyöttö ja kiekko pois hyökkäysalueelta. Lienee jonkinlainen ennätys?

Sarjataulukko ei mua edelleenkään kiinnosta pätkän vertaa, koska pelejä on niin paljon jäljellä. Katsotaan vaikka 5-6 viikon päästä uudestaan. Tappiot vituttaa aina, varsinkin, jos saaliina on nolla itse tehtyä maalia.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Nasta oli ulkoilla matsin parissa, mutta eipä siinä paikoille päästy ja lopun syöttely oli jo ala-arvoista. Ykkösketju erottui ehkä hiukan, muut ei ollenkaan. Schmaltz ja Karjalainen jatkoivat hyvällä tasolla.

Ja olihan se toki tiukka peli ja pelaamattomuus vaikuttaa, ikävä kyllä. Toivottavasti ei niin pahasti kuin viime kaudella. Pisti silmään myös, kuinka yhdessä kohtaa todella hyvin pelannut Hirvonen - Paajanen - Palola -ketju oli nyt todella näkymätön.
 

auvo11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, maajoukkue, NHL:n suomalaiset
Tästä tunnusteli matsista plussat mitä jäi käteen oli, Kotkansalo löysi tekemiseen otetta, Garteig oli hyvä, Auvity oli raikkaalla jalalla.

Miinukset, Väänäsellä ei tahdo riittää tulosyksiköissä.

Muut veti ok mut kosketuksen, ajoitukset ja yleinen tatsi hukassa, mikä ymmärrettävää ku ei olla pelattu.

Broadhurstia kaipaan kentälle.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Ainoa asia josta jaksan tämän illan pelin osalta innostua on että ainakin jengi sai pelata eli harjoitella yhdessä. Muuten kyllä niin hohhoijaa-osastoa kun olla ja voi. Onneksi vartin päästä alkaa rapakon takana kunnon höntsäily-show!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olipas rasittava matsi. Koivistoisella ja Jääskällä saumat painaa 2-0 johto mutta useista paikoista huolimatta ei yhtään byyriä. Käsittämätöntä miten noin surkealle jengille voi hävitä, eikä edes tuuria ollut mukana. Pelicans ei juuri saanut hyökkäyksiä eikä maalipaikkoja rakennettu mutta roikkui mukana.

Hyvää oli se että joukkueen viisikkopeli oli hyvää ja vaikutti että kondis kestää korona breikistä huolimatta, vaikka varmaan hakemista rytmin ja ajoitusten kanssa olikin, mutta kyllä maalipaikkoja saatiin ihan riittävästi matsin voittoa ajatellen.

Sarjataulukko alkaa mennä aika tasaiseksi yläpäänkin osalta ja nyt jokainen voitto olisi kyllä tärkeä. Vituttaa turhat tappiot Pelicansille, Sportille, Ässille ja Kalpalle viime ajoilta.

Mutta, eteenpäin!
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miro Väänäsestä pakko sanoa, että on mielestäni todella hyvä pelaaja nelosketjuun, välillä stunttaamaan yksi ketju ylöspäinkin, mutta sen jälkeen tulee taidot vastaan, ainakin toistaiseksi. Se on nähty monta kertaa. Tulosyksikön sentteriksi ei vaan riitä ja nimenomaan tällä hetkellä ei riitä, ei sitä koskaan tiedä jos myöhemmin riittää.

Edelleen, Väänänen ajaa silti esimerkiksi Otto Karvisen ohitse peliaika hierarkiassa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Koivistoinen ja Jääskä olivat molemmat 2 kertaa ihan huippupaikassa, niistä olis pitäny tehdä. Edes joku niistä.

Ja todella raskaaks käyny toi, ettei voida tasottaa lopussa. Se on niin jokavuotinen juttu IFK:ssa, että loppuu ymmärrys.
Ja 93 oli kerran niin hyvässä paikassa, että olisi vain tarvinnut tähdätä ja iskeä rannarilla sisään. Sen sijaan silmät kiinni ja lämäri ja kas kummaa metrin ohi noin viidestä metristä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja 93 oli kerran niin hyvässä paikassa, että olisi vain tarvinnut tähdätä ja iskeä rannarilla sisään. Sen sijaan silmät kiinni ja lämäri ja kas kummaa metrin ohi noin viidestä metristä.

Itse en muista tuollaista tilannetta. Kerran muistan kun laukoi ranteella rimaan ja sitten se kunnon lämäri silmät kiinni ja suoraan logoon!
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jos tappiomatsissa pitäisi jakaa tähtiä, niin eilen ei kuitenkaan, mutta kuitenkin:
3* Auvitu
2* Innala
1* Paajanen
Jardine yllättävän pirteä.
3* bää Väänänen
2* bää Kotkansalo
1* bää Koivistoinen, vaikka muuten pirteä peli, mutta maalipaikkoja möhli liikaa ja lopussa sokkosyöttöjä liikaa.
Lähes samaan laatikkoon maalipaikkojen tuhlailusta Jääskä ja Schmaltz.
Hede ei riitä edes täytehommiin.
Neljäs sylinteri ei ainakaan vielä kanna. Varamiehet liian vähissä tai vähillä taidoilla.
Garteig menee liian alas ja sylkee edelleen liikaa. Tänäänkin se ainoa pomppi syndeistä eteen, eikä hän ehtinyt/ylettänyt sulkea sitä eikä kukaan pakki ehtinyt auttamaan.
Näitä tulee jatkuvasti.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Itse en muista tuollaista tilannetta. Kerran muistan kun laukoi ranteella rimaan ja sitten se kunnon lämäri silmät kiinni ja suoraan logoon!
Ehkä mä olin liian kaljassa, mutta maaliin se ei ainakaan mennyt ja lämäri se kyllä oli. Käyttäisi enemmän rannareita tuo meidän puolustus ja maalille enemmän maskia.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Hede ei riitä edes täytehommiin.
Olen täysin samaa mieltä. Fyysisesti vielä raakile eikä pysty edes kamppailemaan/vääntämään askissa, joka nyt olisi se tärkein ominaisuus melkein ton roolin hyökkääjälle. Hyvä luistelija, mutta ei vain riitä. Ei edes taklaa yhtään. Hyökkäyspäähän ei myöskään saa mitään aikaan, eikä hän mikään sateentekijä edes junnuissa ole ollut (hyvissä sarjoissa). Mennyt viime kaudesta eteenpäin, mutta kaiken kaikkiaan aika turha pelaaja meille. Joku Holopainen ajaisi saman asian, jopa paremmin. Toivottavasti Hede ei jatka meillä, tohon rooliin on paljon parempiakin vaihtoehtoja.
 
Viimeksi muokattu:

Eemin76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisen siisti peli Pelsuilta, ei tainnut saada yhtään jäähyä? No onneksi ollaan kohdassa, jossa runkkaria on vielä 20 peliä jäljellä ja ehkä koronatkin sairastettu.. Nyt vaan peli kuntoon ja uskon että runkosarja vielä voitetaan. Ilves tulee kyllä vielä kyntämään, tappurasta en olisi niin varma?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mä en jotenkin jaksa jumittaa eilistä, enkä ymmärrä mikä "materiaali ei riitä" keskustelu täällä on käynnissä? Meillä juuri vähän aikaa puuttui useampi kärkipelaaja, Broadhurst mukaan lukien, ja oltiin ykkönen sarjan kuntopuntarissa.

En jotenkin jaksa uskoa, että näillä rajoituksilla meille tulisi uutta ukkoa. Eiköhän nuo menetykset ole taas miljoonaluokkaa, jos yhdestä pelistä voi jäädä sata tai kaksisataakin tonnia fikkaan.

Tämän koronatartuntaryppään vuoksi multa meni vähän maku näihin runkosarjan peliin. Liian paljon jää nyt sattuman varaan.

Onneksi nämä tartunnut tuli todennäköisesti jo kolmasti rokotetuille pelaajille ja näin alkuvuodesta. Tähän jää vielä se melkein kaksi kuukautta hakea paras pelituntuma.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n pelaamisessa sellaisia tämän kauden omituisia piirteitä:

1. Kotipeleissä häntäpään jengejä vastaan on todella nihkeää riippumatta kokoonpanosta. Esim. edellisessä Pelicans tappiossa odotin koko pelin sitä, että Koivistoisen ketju ottaa jengin tarvittaessa reppuselkäänsä. Kaikki edellytykset sille oli, mutta tuolla kolmikolla viimeistelytehokkuus on välillä kauttaaltaan keskinkertaista. Maaliodottama mutulla on jotain ihan muuta, kuin se tulos, joka saadaan. Kolmikon ongelma on vähän se, että pitää yrittää tehdä "liian hienoja" maaleja. Joskus niistä maaleista pitää maksaa enemmän hintaa, kuin 2 poikkaria läpi puolustuksen ja laatta tyhjiin. Sellaisia maaleja kuitenkin tulee suht. vähän. Pelicans voitti "rumalla" rebound-maalilla. Jääskällä on halua mennä iskemään maaleja läheltä, mutta rehellisesti sanottuna Jääskällä voisi olla jo 20 maalia kasassa. Todella usein se tontti tulee hänelle, mutta viimeistely sakkaa. HIFK:lla on ollut useita kausia sellainen tilanne, että on käytännössä ollut yksi tulosyksikkö, kuten Thorell-Tyrväinen-Rask ja nyt olisi kolme, niin on aika käsittämätöntä jopa, että niin usein tulee pelejä, ettei yksikään näistä pysty tuloksentekoon.

2. Kolmessa ensimmäsessä hyökkäyskentällisessä on se tilanne, että kun kolmikosta kaikki on paikalla, niin pääsääntöisesti peli sujuu, kun ottaa yhden palasen pois, niin ei tapahdu mitään. Hirvonen oli pois, niin Paajanen ja Palola vetelivät kiikareilla monta peliä, kun Broadhurst on pois, niin Tallbergilta ja Dyk:ltä on turha odottaa tehoja. Toki ketjujensa luovimmat kaveri ovat kyseessä, mutta omituiselta tuntuu vähän silti, että tuon tason jätkät voivat sitten vetää ehkä YV:tä lukuunottamatta vaikka 8 peliä kiikareilla. Miettii tilannetta, että Kärpät veti 7 lainapelaajalla kuitenkin pisteet 0-5 Saipalta. Miten sekaisin meidän paletti olisi ollut samassa tilanteessa?

Isossa kuvassa silti mitään kauheata valittamista ole. Juna puksuttaa eteenpäin ja kärkijengejä vastaan on pelattu hyvin. Silti nuo täysin löperöt pistemenetykset harmittaa ja saakin harmittaa. Kotitilastossa ollaan sijalla 10.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän sitä lauantain läpsyttelyä kuvaa oikeasti hyvin myös se, että HIFK ei päässyt kertaakaan ylivoimalle. Otteluhan oli kokonaisuutena siisti, mutta kyllä HIFK pelasi varsin kananmunat kainalossa koko matsin. Tavallaan ymmärrän sen, että kun edellisestä pelistä on pitkä aika, kaikilla on pelituntuman puutetta ja osa voi olla tavalla tai toisella vielä vähän toipilas, pelataan varman päälle ja minimoidaan riskit, varsinkin puolustussuuntaan. Mutta hyökkäyssuuntaan em. syyt ovat kyllä sillä tavalla anteeksiantamattomia, että kunnon haastoja ei pääse edes syntymään, kun pelataan ylisafetya. Aika hyvin tilannetta kuvaa tuo "ei olla valmiita maksamaan vaadittua hintaa".

Jos ei ole valmis tai pysty laittamaan all in heti alussa, sitä on oikeasti aika vaikea kääntää myöhemminkään. Ei se ole mahdotonta, mutta vaatii ylimääräistä keskittymistä kuitenkin. Kysymyshän ei ole niinkään halusta, vaan siitä, että valmistautuminen alunperin on mennyt jokseenkin pieleen, kun pelaaja ei ole pystynyt psyykkaamaan itseään sellaisen tilaan, että menee vaikka läpi harmaan kiven. Siksi jokaiseen matsiin pitäisi aina valmistautua kuin se olisi elämän ja kuoleman ottelu. Ymmärrän, että ihan jokaisessa pelissä se ei runkosarjassa ole mahdollista, mutta riittävän määrän pelaajia per ottelu pitäisi siihen kuitenkin pystyä. Mistään flow-tiloista on turha haaveilla, jos ei ole henkisesti valmis.

Itse odotan, että HIFK lähtee tänään hullunkiilto silmissään pelaamaan täysillä ihan joka ikisen tilanteen. Meillä on pelaajia, joilla on henkilökohtaista osaamista sen verran paljon, että kyllä edes haastamisen pitäisi onnistua, vaikka ei maalia tulisikaan. Lauantainahan sellaiset kunnon haastamiset jäivät hyvin vähiin. Sinne maalille pitää mennä, vaikka väkisin ja sitä paskaa pitää syödä. Niin se vaan menee.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Pessimistinä voinee olla varmaa, että Tepsin YV-kuivaputki lakkaa ainakin tänään. Tepsi ei myöskään ole kahteen kuukauteen voittanut vieraissa. Ei hätää siis.

Edit: sieltähän se YV-maali tuli
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voin jo nyt sanoo, että tulee paska peli. TPS träppää ja tuomarit päästävät jo nyt täysin selvät estämiset läpi sormien.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Pessimistinä voinee olla varmaa, että Tepsin YV-kuivaputki lakkaa ainakin tänään. Tepsi ei myöskään ole kahteen kuukauteen voittanut vieraissa. Ei hätää siis.
Jeps. Ja aivan kammottavaa puolustamista maalin edessä. Aivan käsittämätöntä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Pessimistinä voinee olla varmaa, että Tepsin YV-kuivaputki lakkaa ainakin tänään. Tepsi ei myöskään ole kahteen kuukauteen voittanut vieraissa. Ei hätää siis.
No ylivoimamaali tulikin yllättävän nopeasti.
 

Päähaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tutun oloista - Karvinen nappaa jäähyn ja jostain syystä vastustajan ennen niin uninen YV tekee klapklapin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Hakin sanoja mukaillen vittu IFK on paska
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös