Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 338 493
  • 4 623

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hienoa, että joku pystyy tällä Lukko-historialla olemaan positiivinen. Mulla n. 35 vuoden Lukon kannatushistoria on jättänyt jälkensä. Varsinkin viimeisin vuosikymmen on ollut tehokas negatiivisuuden ja pessimismin luoja luottamukseeni Rauman Lukkoa kohtaan. Vaikka tekemisessä on ollut myös paljon hyvää ja hienoja hetkiä, kuitenkin se kruunu on jäänyt aina saamatta.

Ja kyllä, tämä vituttaa minua, että otan yksittäiset tappiotkin niin raskaasti, ja heti kun näyttää vähän huonommalta, usko alkaa horjua. Väitän, että jos Lukko kerran voittaisi sen mestaruuden, osaisin ottaa nämä pelit hieman kevyemmin.

Ei mulla samaa kokemusta ole. Joskus ehkä 98-00 paikkeilla alkanut seuraamaan kiekkoa ja Lukkoa. Eli paljon samoja paskoja kokemuksia on meillä kuitenkin ja mestaruutta ei ole tullut - ei edes finaalipaikkaa mun elämän aikana, mikä tuntuu ajatuksena ihan kuselta etenkin, kun tietää mitkä resurssit Lukolla on ollut.

No joka tapauksessa kyllä tuota Suomen maailmanmestaruuttakin tuli odoteltua pitkään 95 vuoden jälkeen. Silloin olin sen verta pieni, että mitään mistään ymmärtänyt. Monta finaalitappiota (3MM,Olympia, World cup) ennen kuin 2011 pääsi sitten senkin kokemaan. Tuntui sekin oikeasti ikuisuudelta ja olihan se todella hienoa silloin 2011 nähdä miten se yhdisti ja miten jengi sekosi. 2011 Mestaruuden jälkeen on helppo sanoa, että asenne muuttui. Se mestaruus ei enää ole joka kisoissa läheskään samanlainen pakkomielle, mitä se oli joskus, mutta silti 2019 oli upea ja siitä nautti. Lukon mestaruus on tietyllä tapaa pakkomielle, mutta ensin RD:n tultua alkoi sellaista uskoa tulla, että nyt hommassa on jotain järkeä ja nyt vielä Kallen tulon jälkeen järkeä on tullut siihenkin verrattuna x1000. Tietyllä tapaa pystyy olemaan levollinen, vaikka varmasti vituttaa enemmän kuin ketään, jos Lukko ei taaskaan voita. Nyt ei varmaan edes se finaalihuuman kokeminen lämmittäisi pätkääkään, kun katsomoihin ei pääse, mutta mestaruus lämmittää - ihan sama onko tyhjä halli.
 
Nyt se on selkeästi vaikeampi jakso menossa, mutta sellaisia vaikeita jaksoja on jokaisen joukkueen jokaisessa menestystarinassa. Sanoisin, että nyt vaan pitäisi alkaa pelaamaan omaa peliä ja keskittymään jokaiseen vaihtoon ja otteluun entistä paremmin. Pelissä on paljon sellaisia pieniä asioita, joita muuttamalla mentäisiin askel parempaan suuntaan. Ensinnäkin syöttöjen laatu on ollut karmean huonoa jo pitkän ajan. Koko viisikon pelaaminen puuroutuu, kun annetaan huonoja syöttöä ja peli seisoo. Lisäksi annetaan usein varsinkin omissa hölmöjä syöttöä paikalla olevalla pelaajalle. Vastustaja kyllä monesti iskee ja haistaa veren, kun kiekot tulee puolustajille jalkoihin.

Joukkueelle pitäisi nyt tehdä selväksi se, että tilanne on mikä on tällä hetkellä ja Peksiä ei saa valitettavasti penkin taakse, eikä Klok - Saarijärvi paria kokoonpanoon. Joukkueen pitäisi siis pystyä joka pelistä raapimaan vaikka väkisin pisteitä. Ei auta, jos vedetään puolivaloilla ja odotellaan, että Lehtinen torjuu kaiken. Kun vastustaja tekee avausmaalin tai menee johtoon niin ei saisi lamaantua. Silloin pitäisi lyödä seuraava vaihde silmään ja alkaa tekemään töitä.

Toivon todella sitä, että jos ja kun Peksi palaa niin jokainen pelaaja laittaisi työhaalarit päälle ja alkaisi nöyrästi tekemään töitä. Vääjäämättä tilanne oli uusi, kun karattiin sarjassa jo todella pitkälle etumatkalle niin huomasi, että ehkä se päivittäinen kova työnteko jäi vain reeneihin, mutta ei näkynyt peleissä. Jokainen kannattaja ja pelaaja on varmasti huomannut, että miten suurta myrkkjä Lukon toimiva pelitapa, jota syksyllä pelattiin oli vastustajille.

Uskon, että kun saamme puuttuvat palaset (Päävalmentajan ja kaksi tärkeää puolustajaa) kokoonpanoon niin hommaa menee taas raiteilleen ja toivon, että kevätaurinko herättäisi joukkueen jälleen. Todella hyvä merkki pelaamisessa on se, että vaikkapa heikompia pelejä on tullut niin pisteitä on sentään raavittu.

Kun puuttuvat palaset saadaan takaisin niin toivon, että kopissa pidetään yhteinen palaveri, jossa sanotaan asiat suoraan. Peli ei ole kulkenut joukkueen haluamalla tavalla ja nyt tästä päivästä lähtien jokanen pelaaja pistää itsensä likoon 100% ja alkaa nöyrästi tekemään töitä, joukkueen etu mielessä. Ei tuijoteta sarjataulukkoa, eikä katsota henkilökohtaisia pistetilastoja, vaan jätetään kaukaloon, joka ilta kaikki, niinkuin joukkue teki viime syksynä ja esim. viime keväänä. Uskon, että tuolla joukkueella, joukkueen henkilökunnalla ja fanien säestyksellä ja uskolla se riittää pitkälle. Mutta... Miten pitkälle se riittää? Sen kevät näyttää ;)
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Mikäli tässä nyt pidempään vielä joudutaan pelaamaan ilman Pexiä, niin kyllähän tuo pitäisi pelaajille myydä niin, että nyt pelataan Virralle. Käännetään voimavaraksi.

Ei peli nyt ihan hirveän näköistä ole ollut, ja tästä on laiva vielä ihan käännettävissä. Henkilökohtaiset virheet minimiin, niin pelaaminen helpottuu myös joukkueena. Epäonnistuneen avaussyötön varaan on mahdoton rakentaa minkäänlaista peliä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Keskittyminen ja suoritusten loppuun vieminen kärsii varmasti väsymyksen takia. Tiivis pelitahti tekee sen, että peleissä todellakin väsymys hiipii eri tavalla joukkueeseen. Lukko on puheiden mukaan treenannut kovaa tällä kaudella ja sen takia pelit ovat olleet mukavampia. Nyt tilanne on se, että pelejä on koko ajan. Toivottavasti näitä asioita on mietitty. Uskoisin, että levolliset jaksot olisi myös hyvä pitää välillä.

Mielestäni tämä tiivis pelitahti on näkynyt koko sarjassa. JYP voitti Tapparan ja on melko paljon maaleja tehnyt hyviä joukkueita vastaan nyt. Lisäksi HPK viilettää melkoisessa putkessa. Sitä vaan, että tempollisesti hitaammat joukkueet saavat oman saumansa, kun kukaan ei jaksa jokaisessa pelissä pitää vauhtia yllä samalla tavalla. Lukon pelissä se on ainakin näkynyt selvästi. Tämmöistä itse ainakin miettinyt.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Varmasti osasyynä on pelitahti ja Pekan poissaolo, mutta väittäisin että suurin syy on kahden maajoukkuepuolustajan puuttuminen kokoonpanosta. Lukon pelitavassa hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustus on se moottori joka helpottaa myös hyökkääjien työtä. Tällä hetkellä tuosta moottorista ja kuudesta pytystä on kaksi ollut pois käytöstä tai toiminut yskähdellen jo kolmen viikon ajan. Jos se ensimmäinen syöttö ei tulekaan lapaan vaan vähän eteen/taakse/jalkoihin niin tällöin peli hidastuu heti valtavasti ja silloin vastustajan karvaajat pääsevät iskemään kiinni.

Onneksi kuulemani mukaan sekä Vilin että Lukasin koronatestit ovat olleet negatiivisia joten ensiviikolla pelaajat ovat jälleen pelikelpoisia.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Hyvää HIFK:iä vastaan oli, että sinänsä Lukolle aika myrkyllinen kiivas karvaus antoi aika monta läpiajoa. Ei vaan päättynyt maaliin. Ehkä siellä on oivallettu, mikä puree tuohon myrkkyyn.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Varmasti osasyynä on pelitahti ja Pekan poissaolo, mutta väittäisin että suurin syy on kahden maajoukkuepuolustajan puuttuminen kokoonpanosta.
Samaa mieltä. Lukon pelitahti ei ole ollut viime viikkoina mitenkään isompi muihin kärkiseuroihin verrattuna. Suoraan sen taakse ei voi mennä, mutta toki jos harjoituksissa olisi silti tarkoituksella vedetty ns. kovaa, niin jäykäksi siinä tahtoo mennä. Tosin en usko tuohon kovaan harjoitusjaksoon, koska sellainen juuri tarjottiin tammikuussa kun pelejä ei ollut lainkaan.

Saarijärvi on iso moottori ja hänen poissaolonsa näkyy. Hienoa että Korkka ja Pietilä ovat saaneet vastuuta, mutta ihan Vilin tasoista hyökkäävää puolustuspelaamista ei heiltä vielä voi edes odottaa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pospisil otettu kohteeksi. Kestääkö kasetti? Epäilen. Vituttaa melkein jo nyt
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Nyt oli hyvä reagointi valmennusjohdolta.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään ainakin avauserässä tuomarit olivat selvästi Lukon puolella, hyvä jos Eepi on psyykannut. Tepsille yksi kevyt jäähy, josta maali ja lisäksi Revon koukku ja Petmanin viikate menivät läpi.

Boman - Kova jatkoon
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Voi hemmetti, miten on Lukko solmussa. Tällä menolla ei pisteitä jää Raumalle ainuttakaan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tepsi on potkun edellä koko ajan, onneksi tänään roikkua.

Press pelannut valtavat minuutit.

Peli silti auki, ylivoimista pussit vaan. Lehtiselle ei maalia helpolla saa.
 

KultaLukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei riitä nuo Korkat ja Laitiset. Ei sitten millään. Toki Lukon peli on ihan sekaisin, joten kai nuo mukana roikkuu ja antaa Pressille lepoaikaa.

Tätähän on koko kausi yritetty sanoa. Vaikka peli miten perustuisi kiekonhallintaan ja sitä tietysti haetaan, niin toisenlaistakin pelaamista tulee jokaisessa pelissä vastaan - pudotuspeleissä vielä korostuu. Pelottavan kevyt on pakisto, etenkin kun "tosipelit" alkavat.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kukkosen kausi on ollut tasaisen varmaa alamäkeä. Koko ajan myöhässä ja kiekon kanssa jatkuvasti kiire. Unohtamatta tyhmiä jäähyjä.

Pietilä menee edelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös