Peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 140 681
  • 888

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Enkä tarkoita että pitäisi ollakaan, mutta jos vastaan tulee esim. Spartak heti ekalla kierroksella niin ei tarvitse miettiä kahta kertaa syövätkö kumia ja millä asenteella tai millä vauhdilla takakarvataan ja ydintä puolustetaan.

Ne jotka seurasivat Venäjän ja Kanadan finaalia U20 näkivät, millä tasolla nuoret laittavat vaikka päänsä kiekon eteen. Samassa vaihdossa uudelleen ja uudelleen. Tänään nähdään ei varmaan samanlaista taistelumoraalia Spartakilta, mutta ei siellä Snarokin ryhmässä voi pelata, ellei ole valmis tekemään kaikkensa, jotta kiekko ei tule puolustuksen läpi maalille. Pelataan logolle, noin yksinkertaistaen. Ja Jokerien osalta tästä on ollut hyviä merkkejä. Mutta vasta playoffeissa nähdään, kestävätkä ne.
 
Tämä. Ja tässä tullaan koko viisikkoon. Myös hyökkääjiin. Vaatii hiukka eri asennetta ja kulmahammasta esim.Niemi,Moses&Konna kolmikolta omissa. Ei riitä, että vetoa blokataan maila toisessa kädessä 3 metriä irti vastustajasta suorin jaloin. Tämä on itselle se isoin kysymys kun tuo joukkue ei ole asenteeltaan kuitenkaan mikään "duunari luonnostaan". Enkä tarkoita että pitäisi ollakaan, mutta jos vastaan tulee esim. Spartak heti ekalla kierroksella niin ei tarvitse miettiä kahta kertaa syövätkö kumia ja millä asenteella tai millä vauhdilla takakarvataan ja ydintä puolustetaan.

Niin, blokkaaminen ja oman maalin edustan puolustaminen on enemmän asenne kuin taito kysymys. Ja Jokereiden onneksi pakistossa ei ole yhtään huonoa pakkia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Painaisin hivenen jarrua. Kuten Marjamäkikin totesi, 6-0 ei ole koko totuus. Toinen asia, SKA oli huono. Eikä vähiten taktisesti. Kolmas asia yksittäinen peli. Mitään jälleen kerran Jokereilta pois ottamatta. Oli upea voitto ja murskaava toinen erä. Kaikki onnistui

Ei SKA ollut todellakaan huono. Kannattaa katsoa se peli uudestaan. Ensimmäisen erä oli todella tasainen, ja vaikea nähdä, että sitä parempaa jääkiekkoa voisi Euroopassa edes tällä kaudella nähdä. Kalnins onneksi oli mies paikallaan. SKAn pelaaminen loppui tuossa 2- tai 3-0 maalien jälkeen totaalisesti, ja sen jälkeen olivat kyllä sysipaskoja. Vähän turhaan jopa Viasatin studiossa otettiin Jokerien voiton arvoa pois muka SKAn ohipelillä yms vastaavilla selityksillä, kun totuus oli aivan toinen. Pienten marginaalien peli, joka repsahti siinä vaiheessa kun Jokerit pääsi karkuun.

Nemo "pizza" Nieminenkin jaksoi tarttua johonkin Ketovin pelaamiseen oman maalin edessä neljännessä tai viidennessä maalissa, ihan kuin tuolla olisi ollut enää yhtään mitään merkitystä. Toki, vahva joukkue pelaisi edes jotenkin pelin loppuun asti. Sitä SKA ei tällä kaudella ole, toisin kuin Marjamäen Jokerit.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Töitähän siinä joutui tekemään olan takaa. Inhottava vastustaja, mutta kun on kuuma niin on kuuma. Hyvä ja tärkeä voitto kaikkinensa. Nyt ollaan aivan tähtääjän paikalla konfrenssin kakkossijaa ajatellen.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajoittain kun Spartak nosti karvaustaan niin Jokereiden peri puuroutui omissa. Tuota tulevat käyttämään play-offeissa aivan varmasti ja sitä on harjoiteltava lisää.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Tänään oikeastaan näki parhaiten kuinka elintärkeää Jokereille olisi saada tulitukea alemmilta ketjuiltakin playoffeihin mentäessä. Kolmosketjun peli puuroutuu kerta toisensa jälkeen Moseksen sooloiluihin ja nelosketju Niemen sentteröimänä pysyy pelkästään laidoilla. Toki vastustajan puolustuspelaaminenkin oli tänään aivan priimaa, mutta enemmän pitää vaatia näiltä ukoilta.

Ja jottei menisi pelkäksi negailuksi, niin iso voitto tänään! Sarjataulukon kannalta myös, mutta ihailtavaa kykyä Jokereilta taas kerran kääntää tiukka matsi kotiin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli hyvää, oli huonoa. Toivotaan että Spartak ei ole r1 vastassa. Osaa iskeä Jokereiden heikkouksiin armotta-->Pieni mv+ei niin fyysinen pakisto. Hyvä ja hieno voitto, joka antoi valmennukselle toivon mukaan näkemystä missä pitää parantaa. Alaketjuilta tarvitaan enemmän pudotuspeleissä. Myöskään pakkien hyökkäämisen tukeminen ei tänään ollut riittävää vaikka Leppä maalin painoikin. Seuraavaksi 2kpl aika hmv-pelejä Tallinnassa.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä peli Jokereilta eilen. Ekassa erässä muutamia tilanteita, joissa olisi voinut olla terävämpi, mutta noikin menivät enemmän henkilökohtaisen tekemisen piikkiin kuin Joukkuepelaamisen. Toisesta erästä eteenpäin aina kolmannen erän puolivälin paikkeille Jokerit kuskin paikalla joka puolella kenttää. Laukaisuhalukkuus on aivan eri levelillä kuin alkukaudesta. Ja kun liike sekä tahto on tällä hetkellä huippuluokkaa, niin tuo laukaisuhalukkuus tuo jatkopelejä ja jatkuvuutta hyökkäämiseen.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Tällä hetkellä pelaaminen on hienoa katottavaa. Itseluottamus on kunnossa ja joka jätkä saa luotua maalipaikkoja. Maalissa Kalnins pelaa loistavasti.
Loukkaantumisesta toipunut Nicklas Jensen on palannut vahvasti. Viimeiseen kahteen peliin 5 maalia.!!!

Nyt Tallinnassa jatketaan siit mihin ollaan jääty.. Aktiivista pelaamista, toimitetaan kiekkoa maalille ym. Näitä lätkän perusasioita :)
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt kun peli kulkee ja pisteitä on tullut muistaakseni 13:sta ottelusta peräkkäin niin mistä voi olla kyse? Onko Marjamäki keksinyt jotain mullistavaa harjoittelun tai pelitavan suhteen kokeneille ammattipelaajille? Ei ole, vaikka toki hyvin eri yksilöille suunnitellulla ja fyysiseltä rasitukseltaan ajoitetulla harjoittelulla on tietenkin myös vaikutusta pelisuorituksiin. Pääosin syy vahvaan pelaamiseen on kuitenkin pelaajien itseluottamuksessa ja henkisessä vahvuudessa. Eri kirjoista olen viime kuukaudet ihmisen henkisestä puolesta lukenut, ja ehkä vähän siihen hurahtanutkin uusien jääharjotteiden keksimisen kustannuksella, mutta paljon on ollut mielenkiintoista asiaa.

Marjamäelle olen myös rapaa reippaasti antanut, mutta KHL:ssä 13 pelin pisteputki ei tule sattumalta eli olen ollut paljolti väärässä häntä dumatessani. Yhteinen punainen lanka kemioissa koko joukkueen ja taustahenkilöiden kesken näyttäisi löytyneen. Entinen toteemina penkin takana seissyt hintelä poika näyttääkin juuri nyt silmääni lähinnä nerolta kaikkine ilmeineen ja eleineen.

Toivottavasti joukkueen tämän hetken tunnetila kestää takuuvarmasti tulevan pienen notkahduksen ennen pudotuspelejä ja sen tunteen säilymisen eteen tehdään työtä, koska mikään hyvä tulee harvoin ilmaiseksi. Vahva usko omaan juttuun niin joukkueena kuin yksilönä kantaa pitkälle kevääseen. Pitkässä paras seitsemästä- sarjassa aina parempi ja henkisesti vahvempi joukkue menee jatkoon. Neljää kertaa ei voi voittaa tsägällä. Vahva tunne nyt Jokereista!
 

Lelle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse lukeudun myös niihin jotka kritisoi voimakkaasti Marjamäen tekemistä. Täytyypä sanoa että on ollut ilo olla väärässä tässä asiassa. Toki meno alkukaudesta oli just sitä että aihetta kritiikkiin oli usein. Mutta voisko tosiaan olla nyt niin et iskussa ollaan just sillon ku sitä tarvitaan!? Näyttää helvetin hyvältä. Latehan sano jossain haastattelussa et oli istunu äijien kans alas ja puhuttu paljon siitä tekemisen tasosta ja vaatimuksista että ei monellakaan ollut kohdillaan aikasemmin ja onko tosiaan vedetty eri tavalla kun aikasemmin mm kesä. Anyway on ollut kyllä ilo seurata tekemistä tällä hetkellä. Vielä kun joka ketjuun saadaan pieni ripaus itseluottamusta ja onnistumisia niin who knows.
 

pappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minäkin kritisoin Marjamäen touhuja Jokereissa ja toivoin, että lähtisi mahdollisimman nopeasti. Toiveet eivät toteutuneet ja täälläkin on takki tavallaan kääntynyt. Jotain on Marjamäen Jokereille tapahtunut, kun peli kulkee todella hyvin.
Ei se sattumaa ole vaan jotain on tehty nyt oikein.
Kyllä tästä taitaakin tulla pitkä kevät tänne Lappeenrantaankin. Taitaa paikallinen jääkiekko joukkue aloittaa kesäloman aikaisemmin kuin Jokerit.
 
En nyt muista missä täällä niistä pakeista väännettiin ja puolustuksen kovuudesta, niin mä en nyt sinällään olisi huolissani. Jokerit voitti TsSKA:n (ultimaattisin testi) lähtemällä peliin pakistolla: Lepistö - Kivistö, Gilroy - Jensen, Wirtanen - Mäki. Kivistö ja Jensen tippu kesken pelin suihkujen takia. Ja oliko sama peli vielä missä Lauridsenkin oli mukana, mutta hajos. No, mutta kuitenkin.

Jos nyt mietitään tän hetken pakistoa, niin Lehtonen - Grant - Lepistö = Pystyvät vastaamaan fyysiseen pelaamiseen ihan varmasti. Lehtonen hoiti MM-kisoissa samaa roolia isoilla minuuteilla isoja maita vastaan. Sit jää jäljelle Sklenicka, Kivistö, Eronen ja Lööv. Näistä ehdottomasti kovimmat ovat kaksi ensimmäistä ja Kivistöä lukuunottamatta muut omaavat jalat, jolla pääsee paineen alta pois.

Jokereilla menee nyt ilmeisesti liian hyvin, kun nostetaan myrskypilviä ihan turhasta. Marjamäki vois alkaa peluuttaa Niemeä maalissa ja sekoittaa Reginin kentän, niin pakit eivät olisi suurin huolenaihe. #hymiö
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Lapajäähän totta, että voitti. Yhden pelin. Sarjan vei TsSka. Kaksi ensimmäistä peliä aivan kassalla Jokerit.

En ole mitään sen isompaa myrskypilveä nostamassa, mutta erikoinen palsta tämä kyllä on kun jostain on eri mieltä argumentoiden asiaa, niin se on joko myrskypilven nostamista,höpinää,mustamaalaamista tms.

MM-kisoja en @Lapajäähän tähän keskusteluun vetäisi. Siellä oli pakistossa myös nimet Ohtamaa,Hakanpää,Mikkola,Lindbohm. Kokoa,voimaa ja kamppailua. Ja esim.pikkuKiviharju istui vikan erän/kriittisen vartin villassa kun puolustettiin johtoa finaalissa.

Edit. Voitti siis yhden pelin ko.pakistolla ja 2 ylipäätään.
 
Viimeksi muokattu:
@massaonvoimaa Ei mitään ressiä buddy. Ihan samaa mieltä mäkin olen ja tiedostan Jokereiden ongelmat. Tuo TsSKA esimerkki oli vain sitä, että kapeallakin pärjää eikä Jokerit niitä "Mironoveja" välttämättä maalin edessä tarvitse. Mutta just ottaa huomioon, mitä Jokereilla nyt on, niin ei tässä ihan superhuolissaan tarvitse olla, sillä noistakin on ihan pelimiehiksi.
 
Jokereiden voitto Severstalista oli vähän samanlainen kuin TsSKA:n voitto Jokereista joskus pudotuspeleissä, tai ihan runkosarjassakin. Jokerit "hallitsi" peliä ja TsSKA rankas. Tänään Severstal "hallitsi" peliä, Jokerit teki tarvittavan. Severstalin fanit riehuu paikallisella jatkoajalla, että miten Jokerit on rahajengi ja kyllä hekin pärjäisivät, jos voisivat hankkia "Mikko Lehtosia" pakistoon, mutta heillä on varat vain Vladislav Provolneviin.

Suhteellista taas kaikki.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tällä hetkellä toimiii kaikki, Marjamäen, siis Hänen, visio on toteutumassa hyvää vauhtia ja edetään lujaa kohti kaikkien aikojen KHL-kautta Jokereiden historiikissa. Nyt kannattaakin nauttia joka hetkestä ja heittäytyä kyytiin mukaan.

Toivottavasti Niemi pelaa tänään maalissa ja Kalnins sitten taas seuraaviin Vitjaz ja SKA peleihin.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Hyvä peruspeli. Joskun näitä on hävitty isolla prosentilla tähän aikaan kaudesta. Hyvän joukkueen merkki voittaa myös nämä pelit rutiiniesityksellä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eilinen oli aika lailla huono peli, marjamäkisyys paistoi läpi. Onneksi riitti voittoon. Erien alussa oli vähän saatu pumpattua, mut se riitti vaan 5 min ja sit oli joku rengas puhki. Erityisen hämmentävää, kun renkaan puhkaisee itse tehty johtomaali...alkukaudesta tällä paskalla oltaisiin tosiaan hävitty, joten huonon illan taso on noussut. Posit siitä.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Kyllähän tuosta paistaa läpi että luottamus omaan tekemiseen on kova. Esitys ei ollut kummoinen, mutta tarvittavat maalit tehtiin ja Kalninsin yksi hieman helpompi päästetty ei vaikuttanut kaverin pelaamiseen sen jälkeen. Severstal pelasi myös hyvin, joten otetaan se huomioon.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sieltä se ulospuhallus tuli. Vaikka Severstal on taisteleva joukkue, niin kyllähän tää ois pitäny hoitaa. Tuomareiden kyseenalainen toiminta, eilen voittopeli, viimeset kuukaudet ollut yhtä lentoa, niin annetaan anteeksi tämän kerran tämä hukattu peli. Pakko tän oli jossain vaiheessa tulla ja se oli oikeastaan hyvä, että se tuli nyt, eikä ensi viikolla Pietarissa. Edelleen ollaan SKA:n edellä ja konfrenssin kakkospaikka on omissa käsissä. Jatketaan kohti ensi viikkoa ja unohdetaan tämä. Kaikki hyvin edelleen!
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tulihan se ulospuhallus vihdoin, sen takuumies oli taas Antti "en saisi edes silmiäni kiinni" Niemi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös