Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 424
  • 4 000

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Olen niin valtavan fiiliksissä. Mukava, että tulosta tuli vaihteeksi myös tulostaulun muodossa. Lähes koko ottelun tuli oltua lähes euforisessa tilassa. Joukkue on pelillisesti ollut jatkuvasti edellä niin Pelsua kuin Kärppääkin vastaan, mutta tänään otettiin niin vielä yksi askel eteenpäin sielukkuudessa. Siis eihän noi saatana hävinneet tänää varmaan yhtään kaksinkamppailua koko pelissä ja joka ukko oli niin zonessa kuin vain olla ja voi.

Sarjajärjestelmä on paska, mutta nyt ei haittaa neljän päivän huili kyllä ollenkaan. Pikkarainen peluuttaa, kuten on tehnyt koko kauden hienosti ja fiksusti, mutta kyllä tämä pleijareihin kaivettu lisämauste kaksinkamppailujen kanssa on vaan oltava kuluttavaa. Primitiivikiekkoa parhaimmillaan. Saivat toki tänäänkin Nordiksen yleisöstä potkun tai kaksi lisää voimaa. Mikäli pelejä ei olisi jäljellä ainuttakaan Raksilan jääpallokentällä niin en epäilisi hetkeäkään etteikö IFK heilahtaisi tästä finaaliin. Nyt vaan täytyy jollain tavalla kaivaa se voitto ainakin kertaalleen sieltä.

IFK!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Olipa upea. Aivan helvetin upea matsi ja hallissa samanlainen tunnelma kuin välieräsarjassa keväällä -11 jolloin vain jotenkin tiesi, että ”Tää hoidetaan ja finaaleissa nähdään”.

Niin suvereeni IFK oli tänään lukuunottamatta jotain yksittäisiä ekan erän hetkiä. Tää Pikkaraisen kiekko (varmasti myös Selinin kanssa osittain rakennettu) on niin hiton hienoa katsottavaa, että Mannerin ilmeestä tuntuu jopa paistavan kateus. Ja epätoivo. Jos vain ei tule enempää loukkeja niin en näe mitään syytä miksei tätä sarjaa hoideta! Harmittaa, että nyt tulee tauko. Toi kolme päivää antaa aikaa näädille löytää lääkkeitä. Jos pelattaisiin huomenna Oulussa niin otettaisiin varmuudella ryöstö. Niin aseeton Kärpät oli.

Ja Atte kouluttaa kyllä nyt Vehviläistä. Se on ihan sama mitkä ne prosentit on jossain Jukurit ja Sport -peleissä tai hävityissä playoff peleissä. Prosenteista huolimatta pitää pystyä voittamaan enemmän pelejä tässä sarjassa. Ja tilanne on nyt 2-2.

Meillä on voittava veska, pelitapaan sitoutunut aktiivinen joukkue ja ”upea kasvutarina”. Ja Pikkarainen tuntuu koko ajan tekevän oikeita ratkaisuja tuolla pelin sisällä.

Ai niin Salminen, Keränen ja Quincey on aivan ihania hankintoja. Vähän aikaa sillä Porin taikurilla kesti päästä jengiin sisään, mutta onhan toi nyt uskomaton ukko. Esim. Iikka ei varmaan odottanut, että se syöttö ylivoimalla tulee läpi. Se tuli kovaa ja lapaan.

Iikkakin tuntui hieman löytävän pelistä otetta ja oli usein vaarallinen. Kun se kone alkaa jylläämään niin ei tätä jengiä enää pysäytä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordiksen aski ei sovellu Kärpille lainkaan enkä usko, että tulevat vieraissa voittamaan IFK:ta. Nyt pitäisi perjantaina kaapia vaikka väkisin ryöstö Oulusta ja sitten maanantaina sarja poikki. Kyllä IFK on ollut Raksilassa selkeästi parempi kuin Kärpät Nordiksella.
Nyt vasta alkoi harmittaa enemmän mitä silloin pelin jälkeen se ekan matsin tappio. Silloin oli iskun paikka ja ryöstö lähellä, mutta homma kaatui sitten pieniin huolimattomuusvirheisiin ja Kärpät otti sinänsä ihan ansaitusti ekan kiinnityksen.

Sanoisin, että nyt muutaman päivän huilin jälkeen vaan kaasu pohjaan Raksilassa silläkin uhalla, että Kärpät pääsee kotilentokentällään paineen alta karkuun ja vievät voiton. Peruuttelutaktiikka ei HIFKlle sovi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joko ne aukenee? Mulla täällä vippikortti handussa!

En tarkalleen ottaen tiedä sijaintiani, koska tämä on ihan pimeetä toihua, mutta luulen, että kerroksia on vielä kaksi noustavana. Ovea avattiin jo, mutta se meni sitten samantien kiinni ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Ilmoittelen ensi tilassa, jos ja KUN portit on auki.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Mitä tästä nyt sanoisi. Kyllä oli sellainen esitys, mitä en marraskuun puolivälissä 2018, perättäisten Lukko- ja Ässät-pelien jälkeen, olisi ikinä uskonut näkeväni tältä jengiltä. IFK söi tänään mestarisuosikin totaalisesti. Nyt oli THE VERENPUNAINEN SYDÄN mukana pelissä 60 min..
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa kyllä loistava esitys IFK:lta tänäänkin.

Ei jäänyt paremmasta jengistä epäselvyyttä. Itseasiassa jotenkin tätä seuraa taas hämmentyneenä. Onko se oikeasti minun IFK, joka pitää Kärppiä takataskussaan.

Vähän toki sai jännittää, kun peli oli vain 1-0 ja IFK kolisteli tolppia useammin ja siellä oli vielä Varakkaan soolokin, mutta ei vain mennyt. Onneksi Kärpät ei saaneet aikaan yhtään mitään ja IFK puolusti loistavasti vieden silti ottelua.
Engrenille hieno nollapeli ja varmaa työskentelyä. Todella vähän oli huippupaikkoja Kärpillä tänään, olikohan yhtäkään. Kertoo jotain tämän jengin tekemisen tasosta, kun noin hyvin puolustettiin taas.

Huhhuh on tämä kyllä hienoa kevättä.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Nordiksella olin tsiigaamassa, ja olihan hieno esitys. Aivan täydellistä dominointia, näädillä ei ollut mitään palaa koko ottelussa vaikka tyydyttiinkin kolistelemaan tolppia aika moneen otteeseen.

Oli mahtava kiekkoilta kyllä, ei tästä nyt oikeen muuta sanottavaa löydy. Joka äijältä ryhdikäs peli ja vaikka tästä tuleekin vain yksi otteluvoitto, pakko on antaa uskoa henkisellä puolella omaan tekemiseen ja siihen, että tästä on täydet saumat mennä jatkoon.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on kotonaan kyllä pelottavan kova joukkue playoffseissa.
Kattelin tässä kotitilastoja menneen kolmen kauden osalta:

Otteluita 26
Voittoja 21
Tappioita 5
Tehtyjä maaleja 82
Päästettyjä maaleja 45

Hellurei.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
HIFK on kotonaan kyllä pelottavan kova joukkue playoffseissa.
Kattelin tässä kotitilastoja menneen kolmen kauden osalta:

Otteluita 26
Voittoja 21
Tappioita 5
Tehtyjä maaleja 82
Päästettyjä maaleja 45

Hellurei.

Ensi kaudella sitten runkosarjan voitto.
Tämän jälkeen tie mestaruuteen on helppo.
Lähtökohtaisesti Hifk pitää aina olla runkosarjassa 1-4 sijoilla.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Sellainen fiilis ton eilisen jäljiltä, että perjantaina se ryöstö tehdään ja maanantaina lähtee näädät lomalle. Ja kun/jos näin tapahtuu niin tota jengiä ei pysäytä enää mikään ja Tappara/HPK murskataan. Olispa jo perjantai!
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Perjantaina tulee ihan eeppinen taistelu. Kärpät on ensimmäisen kerran selkä seinää vasten ja pakkovoiton edessä. Tietävät kyllä, että jos häviävät, niin maanataina heillä ei ole Nordiksella mitään palaa. Nyt jo jännittää ja varmaan koko viikon.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Pakko tunnustaa, kun Kärpät tulivat vastaan pleijareissa olin varma että tähän tämä kausi tulee päättymään. En olisi ikinä uskonut että IFK pystyy nostamaan näin paljon tasoaan näin lyhyellä aikavälillä. Vaikka tämä sarja on vielä pahasti kesken, on ollut todella hienoa nähdä kun IFK on vienyt pelejä ja Kärpät on pyristellyt mukana. 9!
 

Stigu

Jäsen
Itse olen oikeastaan shokissa tuosta IFK:n pleijariesityksestä. Miten helvetissä voi runkosarjan flegmaattinen esitys muuttua pliejareissa kuin napin painalluksesta tuollaiseksi silmiä hiveleväksi taideteokseksi, joka vain paranee, mitä pidemmälle pleijarit jatkuvat?

Itsekin myönnän virheeni ja totean, että tuo Huutokauppakeisarin näköinen ja Seppo Rädyn oloinen junttivalmentaja omaa sekä pelillistä kompetenssia ja näkemystä, että pelaajien psyykkauksen. Varsikin eilinen oli oikeastaan täydellinen ja kaikinpuolin kaunis suoritus IFK:lta ja aiheutti itselläni itkun, naurun, epäuskon, riemun ja euforian tunteita, unohtamatta kuumia aaltoja ja psykedeelisiä näkyjä.

Vaikka Kärpät vaikuttaa edelleen siltä, kuin ei olisi oikein herännyt tähän sarjaan, uskallan ennustaa että IFK on tämän kevää mestari jos Engren pelaa huipputasollaan. Veskarin lisäksi joukkueen suurimmat puutteet ovat lähinnä alemmissa kentällisisssä, mutta eilisen kaltaisella koko joukkueen pelillä ei tästä maasta löydy joukkuetta, joka IFK:n kaataisi. Tuossa jengissä on tahtoa, sitkeyttä, kestävyyttä, kurinalaisuutta ja ennen kaikkea kykyä äärimmäiseen joukkuepeliin.

Loppuottelussa toivon vastaan Tapparaa, vaikka HPK olisi varmasti helpompi vastus. Olisi niin kiva maksaa porkkanapöksyille takaisin heidän aiheuttamia tuskan tunteita vuosien varrella.

Ensi kaudeksi sitten sama pöhinä heti runkkariin. Ainakin itselläni on tästä kaudesta kaiken riemun keskellä hieman kusetettu fiilis, aivan kuin olisi ollut katsomassa rokkikonserttia, jossa ensimäiset 60 biisiä esittää duo Antti Tuisku/Arttu Wiskari ja vasta encore-biisen aikana (kun Arttu ja Antti ovat poistuneet) paljastuu että taustabändinä onkin koko ajan ollut AC/DC.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Veskarin lisäksi joukkueen suurimmat puutteet ovat lähinnä alemmissa kentällisisssä, mutta eilisen kaltaisella koko joukkueen pelillä ei tästä maasta löydy joukkuetta, joka IFK:n kaataisi. Tuossa jengissä on tahtoa, sitkeyttä, kestävyyttä, kurinalaisuutta ja ennen kaikkea kykyä äärimmäiseen joukkuepeliin.

Muutama opponointi/lisäys:

Veskari - kuten joku tiivistikin, Engren on epätasaisin huippuveskari, jota meillä on ollut kunnia katsella. Mutta. Kun pitää voittaa neljä matsia, toisaalta katastrofi ei ole, jos pelaa neljä-kuusi huippupeliä ja häviää luokattomilla esityksillä pari.

Alemmat kentät - mielestäni juuri sieltä on tullut tämä uusi ilme. Sen lisäksi sinne on tasapaksun rosterin muodossa saatavissa koko ajan kierrrätystä ja esimerkiksi yksittäisistä pelaajista Åsten on pelaamassa jälleen todella vahvaa pudotuspelikevättä. Viime pelissä taisi pelata putkeen kolme vaihtoa eri ketjuissa lopussa, edellisessä voittopelissä nostettiin muistaakseni nelosen lisäksi kakkosketjuun kolmoserässä turvaamaan "nihkeilyä".

Kärkikentät - kuten on usein sanottu, täällä on se ongelma, etenkin nyt kun tuloksentekijöitä tippuu pois ja moni pelannee vakavasti klesana. Maalinteko on ollut vaikeaa ja juuri se voi osoittautua ongelmaksi, mutta toisaalta, kuten nyt kun yv on alkanut tuottaa jo maalipaikkoja, kun se on yksinkertaistettu äärimmilleen (parhaimmillaanhan sitä pelattiin G3:ssa kuin tasakentällisten peliä), myös sille sektorille on varmaankin pakko ottaa vaan röyhkeämpi ja suoraviivaisempi ote, jos puhtaalla taidolla ei maaleja/paikkoja tule. Eli toivottavasti kärkiäijät tuottaa jatkossa isommin. Ja linjahan muuttuu koko ajan, kun kärkiosaajia putoaa pois. Nyt esimerkiksi yv:ssä oli kyllä laukaisuvoimaa, kun siellä oli ykkös-yv:ssä thorell, salminen, santala ja eronen samaan aikaan vetämässä.

Valmennus - tässä voi tosiaan olla yllättävästikin etu meillä. Mikä ihmeen mörkö siellä toimistolla löydettiin penkin taakse?

Puolustus - huimaa suorittamista oman maalin edessä! Eilen ei kertaakaan Kärpät päässeet kakkoskiekkoihin, koko sarjassakin vain yksittäisiä kertoja. Mikä tasonnosto halussa. Kankaanperäkin on suorastaan vahvistus - mikä painioteheitto eilenkin: jos lennät ilmassa kymmenen metrin matkan maalilta pois, et voi osua ribariin. Motin on ainoa, joka on ollut sekä pakoin fyysisesti köykä'inen ja antanut harhasyöttöjä systemaattisesti. Nyt jopa Eronen on fyysinen pelaaja ja O'Connor kiekollisesti varma.

Sitoutumisesta ja kurinalaisuudesta - eilen oli tilanne, jollaista en ole nähnyt. Eronen meinasi riplata yv:llä kiekon viivassa ja kärppien hyökkääjä lähestyi. Eronen lämäs kiekon täysiä omaan päähän. Uusi kuvio, mutta varmisti, että Kärppien pelaaja ei mitenkään voinut päästä läpi.

Fanit - jälleen huima tasonnosto aneemiseen runkosarjaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös