Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 575 648
  • 4 000

Joe Cool

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jäätävää paskaa, odotetusti. Meillä on ykkösketju ja muutama kakkosketjun pelaaja ja loput nelos-vitosketjun kuraa. Taitoa puuttuu liikaa. Ja veskaripeli on luokatonta, pakko laittaa Ruusu tai vaikka Lundell maaliin, Atte on nyt nähty. Ens kauteen... No, toivotaan jotain heräämistä mutta vaikealta näyttää.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vanhoja pappoja kismitti, muita ei niinkään. Mutta noi on joskus jotain voittaneet, niin ymmärtäähän sen, kun lisää tekisi mieli.

Ei palaa. On toki niin, että näissä pudotuspeleissä matsit ovi heilahdella rajustikin (ollaan itse voitettu samalla lailla ja hävitty sarja) mutta ei tässä nyt kyllä ole mitään sellaista näkyvissä.

Pelicans voi mennä pitkällekin: taitoa monella eri sektorilla, kovuutta monella eri lailla ja vieläpä ilkeyttä päälle (saattaa muuten meidän pojille tulla vielä nenä kipeäksi tässä sarjassa). Plus fanit, jotka ei poistu matsista saman tien: jengi saa kiitellä muutakin kuin yhtä kulmaa. Ja hienot paidat tiiliseinineen ja snadine uhoamisineen. Pidän jopa siitä niiden hallifiiliksestä - on just sen oloinen sekoitus punkkia ja karvanopparappia, kuin on (ainakin mielikuvissa) kaupunkinsakin, eli identiteetti tuntuu olevan oikealla lailla yhteisön mukainen.

En nyt ole luovuttamassa, mutta jos (kun) otetaan kuokkaan, niin Pelicansille tervemenoa seurahistoriansa toiseen mestaruuteen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahti peli on se ero. Ainakin tänään. Aika kiire on muuttaa tilanne.
Lauantaina on uusi päivä ja uusi mahdollisuus!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
On käsittämätöntä, että jääkiekkoliiton tilastoissa se ei ole, vaikka Tapparalle ja muille vastaaville lasketaan muiden seurojen menestykset mukaan.

Viipuri oli osa Suomea, kun sikäläinen Reipas lätkämestaruutensa voitti. Se, että seura siirtyi Lahteen Lahden Reipas-nimellä aluemenetysten takia 40-luvulla, ei mitenkään tuo lahtelaisille mestaruutta. TBK sentään oli tamperelainen seura, mutta ei se kilpatoiminnan jatkaminen Tapparana kolmen peräkkäisen TBK-mestaruuden jatkoksi ongelmaton ole ollut. 1990-luvun alussa TBK vaati, että Hakametsän jäähallin katossa olevat Tapparan kolme ensimmäistä mestaruusviiriä vaihdetaan TBK-logoisiksi. Tappara myös taipui silloin pitämään vuotta 1955 perustamisvuotenaan.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joukkue kävi tänään Lahdessa ja ainoastaan häpäisemässä logon. Valmistautuminen otteluun ei näemmä ollut onnistunut ja osa pelaajista oli aivan muussa tunnetilassa kuin valmiina pelaamaan play off-kiekkoa. Positiivista oli se, että runkosarjan aikana nähtyä naureskelua vastustajan pelaajien kanssa ei nähty. En käsitä erityisesti kokeneiden pelaajien osalta sitä, että näihin peleihin ei saada kunnon latausta päälle. Vai onko niin, että osa muihin seuroihin ensi kaudella siirtyvistä pelaajista on hieman jo menettänyt sitoutumisen astettaan? Huono vaihtoehto ei olisi, että joukkue laitettaisiin julkisilla kulkuvälineillä Lahdesta kotiin.

Lauantaina on mahdollisuus kääntää suunta - tarvitaan vaikka yksinkertainen mutta toimiva pelisysteemi ja 100-prosenttista keskittymistä jokaiseen tilanteeseen. Keskittymistä ja laadukkaan pelin aikaansaamista saattaa eräiden pelaajien osalta hankaloittaa tänäänkin nähtävissä ollut kuntopohjan vajavaisuus. Tämä ilmeni esimerkiksi heikkona liikkeenä hyökkäysalueelta kohti omaa puolustusaluetta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Itselläni ei ole pitkään aikaan ollut niin altavastaajafiilis kuin ennen tätä sarjaa ja näköjään oma veikkaus 1-4 / 2-4 sarja pelsuille oli jopa optimistinen?

Peliä en päässy katsomaan duunien takia, mutta ilmeisesti samat ongelmat joita toitotin ennen pleijaireiden alkamista oli läsnä:

-Kurittomuus ja sitä kautta tyhmät jäähyt
-YVn heikkous
-Maalivahtipeli

Mutta voisiko joku selväjärkinen raportoida vielä ton Olkinuoran 33 torjuntaa?

Aika kova määrä 60 minsaan jos Pelsut on vieneet ”mielin määrin”.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta voisiko joku selväjärkinen raportoida vielä ton Olkinuoran 33 torjuntaa?

Aika kova määrä 60 minsaan jos Pelsut on vieneet ”mielin määrin”.
Ei Pelsut sitä mielen määrin vieneet. IFK hallitsi näennäisesti peliä ja piti enemmän kiekkoa. Pelicans kävi sitten tekemässä maalit vastahyökkäyksistä ja ylivoimalla. IFK:llakin oli ihan kohtalaisesti paikkoja läpi ottelun, mutta heti alussa lähti homma menemään perseelleen Quinceyn tyhmän jäähyn myötä. PAPPissa Pelicans oli kyllä selkeästi edellä.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Pelsut sitä mielen määrin vieneet. IFK hallitsi näennäisesti peliä ja piti enemmän kiekkoa. Pelicans kävi sitten tekemässä maalit vastahyökkäyksistä ja ylivoimalla. IFK:llakin oli ihan kohtalaisesti paikkoja läpi ottelun, mutta heti alussa lähti homma menemään perseelleen Quinceyn tyhmän jäähyn myötä. PAPPissa Pelicans oli kyllä selkeästi edellä.
Pelsut pelasi kyllä molempien maalien edustoilla todella jämäkästi ja miehekkäästi. Olisiko ollut juuri ennen Pelsujen neljättä maalia, kun Varakas (?) pääsi vetämään ihan OK tontilta ja Olkinuora antoi suht mehukkaan ribarin, mutta maalin edessä päivysti tiiviisti kolme Pelikaania ja tilanne kuivui siihen. Hetkeä myöhemmin toisessa päässä tiukat väännöt HIFKn maalin edessä, Engreniltä ribari ja Zohorna puttaa rauhassa tyhjiin. Samoin Pelsujen kolmas maali oli esimerkki oikeanlaisesta asenteesta maalineduspelissä. Kovalla vauhdilla vastustajan maalille asenteella, että minähän en lähde tästä yhtään mihinkään. Lopputuloksena kiekko HIFKn rysässä.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelsut pelasi kyllä molempien maalien edustoilla todella jämäkästi ja miehekkäästi.
Sitähän se Raskikin sanoi, että maalineduspelaamisessa tänään hävittiin. Tosin se ensimmäinen olis mennyt varmasti ohi ellei Engren olis koskenut siihen ja se toinen lähti viivasta rannarilla. Pikkasen toivois jonkin näköstä hallintaa noihin kiekkoihin, ettei niitä kaikkia torjuttais joka paikasta ihan ykkösmestoille.

Ruusu maaliin lauantaina. Sei ei saa yhtään paremmin noita sivuttaisliikkeestä kiinni, mutta kiekon hallinta saattaa olla vähän paremmalla tasolla.
 

Turre#2

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin olen sitä mieltä, nyt kun vitutuksen verhon läpi hahmottaa jo muotoja, että ei tässä nyt ihan niin kuilun partaalla olla kuin suurin osa antaa ymmärtää. Tuloksesta riippumatta peli pyöri aika tasaisesti molemmissa päissä, ellei jopa enemmän Pelicansin päädyssä. Tämä siitäkin huolimatta että (kuten koko kauden on ollut) syötöt ja viimeistely, ja nimenomaan siis syötöt olivat aivan luokattoman huonolla tasolla. En muista esim. Thorellin saaneen yhtään avausta tai syöttöä lapaan, luistimiin kaikki. Viivalla aivan tavalliset poikittaissyötöt menevät ihan minne sattuu. Tätä en pysty käsittämään, jääkiekolla elantonsa tienaavat pelaajat jotka hinkkaavat tuolla mailan ja kiekon kanssa tuhansia tunteja, eivät saa syöttöjä edes sinnepäin. Tänään useita hyökkäysmahdollisuuksia kuivui kasaan ihan vain koska avaava / levittävä syöttö tuli jalkoihin tai taakse sen sijaan että sen olisi saanut lapaan ja vauhtiin.

Tuollaisen yksinkertaisen asian kun fiksaa niin vaikutus pelin kulkuun on huomattava.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai niin ja en voi olla taas nillittämättä siitä, että Jääekä pelaa sentterin tontilla vaikka nykyään ottaakin aloitukset Keräsen kanssa puoliksi. Tänään taas aloitusprosentti huikea 12,5. Ei tollasta kaveria voi laittaa alottamaan yhtään kertaa. Engrenkin ottais aloitukset paremmalla prosentilla.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK on kyllä jalalla liigan hitain joukkue. Näennäistä näperrystä, kulmissa pyörimistä ja viisikkopuolustaminen on täyttä kuraa. Ei ollut mitään jakoa eikä tule olemaan myöskään jatkopeleissä. Pelicans on niin paljon parempi ja kunnia siitä heille.
Nopeasti laskettuna HIFK on keski-iältäänkin vanhin joukkue joten mitä olettaa voi?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lta puuttuu kyllä täysin sellainen kyky rakentaa voittavaa pakettia/ kokonaisuutta. Pelitapa/valmennus ei oikeastaan koskaan mene siellä aallonharjalla tai ole sovelias sille materiaalille, joka kulloinkin on jalkeilla. Nytkin pelataan jotain ihmeellistä pelkistettyä pystysuunnan rytmitöntä sekalätkää sellaisella materiaalilla, joka ei sovi tuollaisen pelaamiseen lainkaan. Mikäli noin pelataan, niin pitäisi olla taitoa, jalkaa ja alempien kenttien pelaajillakin jalkaa ja fyysisyyttä. Kyllä tämän kauden HIFK:n materiaalilla pitäisi pelata rakenteellista ja hyvin rytmitettyä jääkiekkoa, että saataisiin materiaalin edut esille tai pikemminkin heikkoudet (liike) minimiin. Selinillehän tämä oli rakennettukin, jolla on rytmit mukana pelaamisessa. Sen näkee monesta HIFK:n pelaajasta, että he turhautuvat, kun jokainen pelitilanne johtaa vain seuraavaan kaksinkamppailutilanteeseen. Missään vaiheessa pelitilanteet eivät oikeastaan avaa sitä peliä. Olen esimerkiksi ihan varma, että nyt jumalmoodissa oleva JMA olisi HIFK:ssa se sama surffaileva JMA, kuin mitä edelliselläkin kerralla. Ei se ole sattumaa, että JMA onnistuu Pelicansissa ja Sakari Salmista ei meillä edes huomaa jäällä. Ei tule apuja pelitavasta, eikä muulta viisikolta. Peli on jatkuvasti yhtä miekkailua ja eteenpäin puskemista. Pelaajien vahvuuksia ei saada esiin, mutta heikkoudet kyllä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Syyskuusta alkaen olen jupissut, että tuolla mv-pelillä ei mennä pitkälle. Jostain käsittämättömästä syystä Tobbari on pitänyt lapsenuskonsa HIFK:n veskarikaksikkoon ja nyt siitä maksetaan hintaa. Lievennyksenä Engrenin kompuroinnille (torjuntaprossa alle 80) toki se tosiasia, että Pelicans oli pirun hyvä ja vei mv-pelin ohella jokaisen muunkin pelin osa-alueen nimiinsä. Hemmetin vaikea on uskoa, että tästä sarja käännetään. HIFK on luvattoman hidas joukkue, joka selkeästi tarvitsee onnistumisia heti ensimmäiseen erään.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Yön yli nukuttuani toivoisin näkeväni huomenna jotain yllätyksiä kokoonpanossa. Vaikka niitä pelaajia jotka haluavat pelata HIFK:lle, joista Toblerone silloin aikanaan puhui.

Vaihdetaan esimerkiksi Kolleista Eetu Kukka Lennun tilalle. Niin minä tekisin.
 

Wire

Jäsen
Syyskuusta alkaen olen jupissut, että tuolla mv-pelillä ei mennä pitkälle. Jostain käsittämättömästä syystä Tobbari on pitänyt lapsenuskonsa HIFK:n veskarikaksikkoon ja nyt siitä maksetaan hintaa. Lievennyksenä Engrenin kompuroinnille (torjuntaprossa alle 80) toki se tosiasia, että Pelicans oli pirun hyvä ja vei mv-pelin ohella jokaisen muunkin pelin osa-alueen nimiinsä. Hemmetin vaikea on uskoa, että tästä sarja käännetään. HIFK on luvattoman hidas joukkue, joka selkeästi tarvitsee onnistumisia heti ensimmäiseen erään.
Katsoin eilisen pelin ja pakko todeta että HIFK pakisto oli kuin lammaslauma. Pelsut teki maalin edessä mitä huvittaa. Engren oli melkoisen yksin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös