Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 269 187
  • 1 954

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän se vain niin on, että tiiviin ja hyvän viisikkopuolustuksen takana on veskarinkin paljon helpompi pelata. Irtokiekoissa on ensimmäisenä usein omat miehet, vapaille tonteille ei noin vain kävellä, vedot tulevat usein ilman maskia, ja niin edelleen. Lukolla nämä asiat eivät tällä hetkellä toimi.

Ei Setänen mikään liigan paras veskari ole. Helppoja menee kaikille, mutta tämän lauantain matsin nähneenä osoittaisin syyttävän sormeni ensimmäisenä viisikkopelin suuntaan.

Kärppien viisikkopuolustaminen on melko hyvällä tasolla. Voisiko Setänen pärjätä meidän maalilla? Mielestäni kyllä.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Mitä helvetin järkeä on suolata veskat jos joukkuepeli on aivan sekaisin?
En suolannutkaan. Ottihan tuo pari ihan hyvääkin koppia.

Fakta on se, että Setänen ei ole voittanut tällä kaudella peliäkään ja noin joka viides veto menee maaliin. Vaikka viisikkopeli on sekaisin ja osa maaleista on tehty vapaista paikoista, niin ei saatana vie voi siltikään maalivahtia kehua. Eilenkin pari suoraa vetoa sisään. Ne pitää peittää tai ottaa muuten kinni.

Ei Lehtinenkään mihenkään maagisesti pelannut mutta sille on kirjautunut kaksi voittoa tilille. Noissa peleissä viisikkopuolustuskin oli mielestäni hieman parempaa mikä saattaisi tarkoittaa, että joukkue edessä pelasi rauhallisemmin Lehtisen ollessa maalissa. Liekö joukkueen luottamus Setäseen olla yhtä ”kova” kuin osalla tälläkin palstalla?
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Ei kai kukaan tällä palstalla ole kehunut että maalivahdit on pelanneet hyvin, mutta fakta on se että yhtään varsinaista imurointi maalia ei ole mennyt, toki aina jonkun vedon olisi voinut kiinni saadakin mutta laadukkaita vetoja kaikki suorat vedot olleet jotka maaliin ovat menneet.
Jos meillä olisi edelleen maalissa Kähkönen, niin en usko että meillä olisi yhtään pistettä enempää tässä vaiheessa.

Edelleenkin joukkueen puolustuspelaaminen avaa vastustajalle pelistä toiseen virheiden kautta niin hyviä paikkoja parhaasta maalinteko sektorista että maalivahdin pitäisi pystyä ihmeisiin. Paikoittain onnistutaan hyvin kuten eilen ensimmäisessä erässä ja Tampereella mutta peli ei pysy kasassa koko 60 minuutista.

Virran pitää rohkeasti kierrättää puolustajia nyt kun on mahdollista, seuraavaan peliin Marttinen Auki tilalle, sitten Ahoselle huili jne. Oman maalin edustalla ollaa kevyitä ja kiekkoja menetetään tai annetaan harhasyöttä sinisellä kuten Nyman eilen ja Keränen Vaasassa näistä ei voi syyttää puolustusta vaan se on koko joukkueen ongelma.

Toivottavasti saadaan ykkössentteri Gordonin tilalle, Laakson ja Fribergin paikkaa vaihtaisin, antaisin Jerelle hyökkäävämmän roolin.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
1. Lehtinen, Lassi Lukko 3 171:07 1 1 0 60 10 0 3,51 85,71 0 0 0 0 75,00
2. Setänen, Oskari Lukko 6 250:19 0 1 4 90 18 0 4,31 83,33 0 0 0 0 10,00

Siis jos nyt katsoisimme pelkästään näitä tilastoja(jos siis olisimme putkinäköisiä tolvanoita) niin loppupäätelmä olisi että Lukolla on kaksi totaalisen paskaa molaria. Eikö??

Mutta emmehän me ole tolvanoita, EMMEHÄN OLE??
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Länsi-Suomen mukaan Jyri Marttinen ei mahdu tänäänkään pelaamaan. Pekka Virta kommentoi asiaa seuraavast:

- Ei siinä ole mitään draamaa. Olemme keskustelleet hänen tilanteestaan eikä mulla ole mitään valittamista hänen tekemisestään tai olemisestaan.

Janne Niskala puolestaan on kuuden pelaavan pakin joukossa. Ja Lukko treenasi seuraavilla ketjuilla eilen:

Keränen-Ilomäki-DeFazio; Koivisto-Danforth-Nyman; Liedes-Laakso-Koivistoinen; Vidgren-Friberg-Ruotsi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
4 min pelattu ja varmaan 8 maalipaikkaa Jypillä. Peli voisi olla jo ohi.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On hieman ihme, ettei Marttinen mahdu pelaavaan pakistoon. Plus-miinus näyttää nollaa ja ainoa miinuskin merkittiin tuossa koko joukkueen sysipaskassa Pelicans-pelissä. Mielestäni tehnyt myös vähemmän hazardeja kuin Niskala eikä kiekollisestikaan ole missään nimessä huono, vaikkei pisteillä juhlikaan. Ehkä liike on sitten se syy? Kovin vain köykäinen tuo pakisto ilman Jyssyä.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Ei saanut Vidgren tyhjään maaliin...
 

Puke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Björneborg Moderators
On hieman ihme, ettei Marttinen mahdu pelaavaan pakistoon. Plus-miinus näyttää nollaa ja ainoa miinuskin merkittiin tuossa koko joukkueen sysipaskassa Pelicans-pelissä. Mielestäni tehnyt myös vähemmän hazardeja kuin Niskala eikä kiekollisestikaan ole missään nimessä huono, vaikkei pisteillä juhlikaan. Ehkä liike on sitten se syy? Kovin vain köykäinen tuo pakisto ilman Jyssyä.

Varsinkin kun siellä suorittaa koko Liigan miinuskunkku Ahonen...

Muuten kyllä puolustus toimii paremmin kun Lehtinen on maalissa. Setäsen kanssa tärisee enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Paremmalla sihdillä peli olisi Lukolle varmaan 7-2 tänään. Muutenkin Lukko on ollut tänään hyvä ja aktiivinen heikon alun jälkeen. Toivottavasti jänne kestää loppuun asti tänään.

Nuo Niskalan oman pään koomailut kyllä hirvittävät. Taitaa olla itseluottamus kateissa pahemman kerran. Niskalan liike ja olemus on nykyään melkoisen kulmikasta. Pakko pystyä Niken parempaan. Onneksi on Heinola ja Reunanen, sekä Sevänen. Vaikka nuorilla tuleekin välillä vähän kiire ja virheitä, niin kyllä jalka liikkuu ja kiekon käsittely on valovuoden edellä esim. Niskalaa tällä hetkellä.

Edit. Toki Lehtinen on ottanut muutaman game saverin myös tänään ja edesauttanut tätä tilannetta.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Tänään Lukko oli kova. Helvetisti liikettä ja kiekot lähti kovalla temmolla omista ylös. Tänmöstä Lukkoa lisää ja hyvä tulee.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään Lukko oli kova. Helvetisti liikettä ja kiekot lähti kovalla temmolla omista ylös. Tänmöstä Lukkoa lisää ja hyvä tulee.
Vielä kun päästetyissä maaleissa päästään siihen kaksi per peli niin alkaa pisteitä tulla. Nythän peleissä omiin menee se kolme tai enemmän.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Niskala katsomoon takasin. Aina pelko perseessä, kun on kiekossa kiinni. Toisin on muiden pakkien kohdalla.

Itse peli oli kovaa. Lisää tätä, mut enemmän huolellisuutta omaan päähän.
 

lebak

Jäsen
Nyt syötöt olivat suurimmaksi osin laadukkaita ja kentällisen ajoituksissa oli jopa järkeä. Varsinkin toinen erä oli viihdyttävää seurattavaa. Myös oman alueen puolustuksessa keskusta saatiin melko hyvin tukittua eikä kukaan tällä kertaa kävellyt neliön keskelle laukomaan.

Heikki Liedes teki tänään hyvää duunia ja olisi voinut saada jopa 0+3 merkinnän, kun karvauksellaan sai kiekon Ilomäelle, joka sitten laukoi puikoista sisään. Myös isossa roolissa kahdessa maalissa, joista sai merkinnät.

Positiivista on myös Koivistoinen-Fribergin otteet sekä Ilomäki-Keränen, joka on alkanut löytää viittaa itselleen. Defazio ei ole vielä ihan saanut juonesta kiinni eikä ole päässyt pelaamaan vahvuuksillaan, mutta annetaan miehelle aikaa sopeutua.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä Lukon pakistossa eniten ongelmia oli Niskalalla ja Ahosella. Mutta mielestäni Niskala on tällä kaudella vielä enemmänkin pihalla ollut kuin tänään, ja Ahonenkin sentään kunnostautui maalin tekemällä. Silti mä hiukan ihmettelen Marttisen pelaamattomuutta, mutta kai se nyt sitten on jo päätetty ettei hänelle enää ole sijaa majatalossa.

Nuoriso pelasi todella hyvin, eli Ville Heinola, Tarmo Reunanen ja Roni Sevänen, jos pelkästään puolustajia katsotaan. Ja Lehtinen maalilla oli hyvä, varsinaiset haamukopit jäivät puuttumaan mutta kuitenkin kolme starttia, kolme voittoa on ihan hyvä tilasto nuorelle miehelle.

Kaikenkaikkiaan Lukolta ihan erilaista (parempaa) peliä kuin aiemmissa kahdessa kotipelissä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Heikki Liedes teki tänään hyvää duunia ja olisi voinut saada jopa 0+3 merkinnän, kun karvauksellaan sai kiekon Ilomäelle, joka sitten laukoi puikoista sisään.

Juuri samaa tulossa kommentoimaan, kun katsoin tuon maalikoosteen. Kahden syöttöpisteen lisäksi erinomainen esityö 4-2 -maaliin, kun karvauksellaan pakotti JYP-pakin hätäiseen ratkaisuun ja siitä Lukolle vastahyökkäys.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukolta hyvä peli eilen. Keränen oli liekeissä eilen ja on löytämässä hyvää virettä. Myös kolmosketju Koivistoinen-Laakso-Liedes pelasi erittäin hyvän pelin. Olisiko siinä yksi valmis ketju jatkoa ajatellen? Koivistoinen käytti kyllä näytönpaikkansa tällä kertaa.

Puolustuksesta Heinola-Sevänen oli jälleen tehokkaasti liikkeellä. Toki pelasivat paikeista vähiten ja silmään pisti lyhyet vaihdot (verrattuna Krejcik-Ahonen pariin).

Yksi kärkihyökkääjä vielä rosteriin niin eiköhän tästä vielä hyvä tule. Kova kakkossentteri Danforthille. Nyman neloseen niin saadaan kasaan ruotsalaisketju Vidgren-Friberg-Nyman ja sitä kuuluisaa neljän ketjun peliä!
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Ilomäki riittää ykkössentteriksi loistavasti ja Danforth on pelannut keskellä parhaat pelinsä. Gordonin tasoinen laituri olisi oma toiveeni (ehjä Tukonen) ja kyllä pakistoon edelleen tarvittaisiin isäntä maalin eteen. Niin hyviä kuin nämä hehkutetut nuoret ovatkin, niin melkoisen kevyitä omassa päässä kuitenkin. Ja kun Niskala ja Ahonenkin ovat kaukana parhaasta tasostaan, niin kyllä siellä yksi siivoojan paikka olisi.
 

Ligget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minusta Ilomäki riittää ykkössentteriksi loistavasti ja Danforth on pelannut keskellä parhaat pelinsä. Gordonin tasoinen laituri olisi oma toiveeni (ehjä Tukonen) ja kyllä pakistoon edelleen tarvittaisiin isäntä maalin eteen. Niin hyviä kuin nämä hehkutetut nuoret ovatkin, niin melkoisen kevyitä omassa päässä kuitenkin. Ja kun Niskala ja Ahonenkin ovat kaukana parhaasta tasostaan, niin kyllä siellä yksi siivoojan paikka olisi.
Tukonen on ehjä, ei vaan kelvannut Virralle. Se vaan on eri asia kuinka kauan pysyy ehjänä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eilinen oli kyllä Lukolta hyvä esitys. Ekan vaihdon jälkeen olivat ihan sukkasillaan muutaman minuutin JYPin maaliin asti ja sama toistui kolmannen erän alussa. Lähes ehjä 60-minuuttinen siis, tai voisi melkein sanoa että loistavaa kiekkoa sellaiset 45-50 minuuttia.

Jos se Riikola kerran kunnossa on, niin kokeilisin seuraavaa variaatiota:
Ahonen-Kreijcik
Heinola-Sevänen
Reunanen-Riikola
Auk/Niskala

Lehtinen jatkakoon maalilla, vaikka koko loppu kauden.

Se pitää muistaa nyt, että tuolla on tällä hetkellä 3-5 kovasti kehittyvää pakkia ja älyttömän potentiaalin omaava maalivahti. Mitä enemmän he saavat pelata, niin se on kuin rahaa laittaisi pankkiin. Onneksi Kreijcik alkaa myös näyttämään siltä MM-kisa puolustajalta, niin nuoret voivat hänen rinnallaan kehtittyä rauhassa. Ahosesta ja Niskalasta on vaikea sanoa oikein mitään hyvää tällä hetkellä.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samaa mieltä, oikein aktiivinen esitys Lukolta! Erien alut oli vähän nihkeitä, mutta niiden jälkeen olikin toinen ääni kellossa. Samalla ilmeellä huomenna SaiPaa vastaan, niin hyvä tästä tulee. Etenkin nuorisolle peukkua. Myös Kreijcikin kanssa voisi neuvotella jo jatkosta, erittäin tärkeä mies, mutta varmasti on kysyntää muuallakin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jos hyökkäykseen tulee loukkeja, niin Niskalaa voisi koittaa välillä peluuttaa myös puolilaiturina, saattaisi mennä snaipperina paremmin kuin nyt on pakkina mennyt. Varsinkin kun tuo laukaus on liigan kärkitasoa, niin sen käyttämiseen saattaisi aueta paikkoja enemmän laiturina.

Ja mistäs sitä tietää jos kiekollisesta pakista kuoriutuu vanhoilla päivillään ihkaoikea puhdasverinen snaipperi
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tälläistä lätkää näkisin Lukolta mielellään. Hyvin liikkuva puolustus ja hyökkäys. Paljon juonikkuutta ja nälkää hakea kiekot. Luotiin maalipaikkoja paljon ja taklattiin. Kaikki hyvän jääkiekon elementit täyttyi. Vain maalit jäi uupumaan. SaiPan kohdalla näkyy varmaan eilinen peli, mutta niin sen pitääkin näkyä. Usein Lukko on ollu paska myös tälläisistä lähtökohdista huolimatta.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Erona edellisiin peleihin, että nyt lähdetään nopeasti kääntämään aina kun paikka on. Molemmat olisi kyllä voineet häkin tai pari heittää mutta maalivahdit pelanneet hyvin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös