Peliesitykset kaudella 2017–2018

  • 605 337
  • 4 265

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No sellanen määrä maalipaikkoja, että olis voinu olla aika selkeetkin voittolukemat. Hyvä meininki pelaajilla kyllä, ja voitto teki varmasti hyvää kaikille.

Rosterista sen verran, että jos siellä esim. Jalasvaara on ilman sopparia, niin äkkiä tarjousta sinne. Puolustuksen täytyy olla parempi, vaikka pari äijää onkin pois.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Tämmöiset esitykset antaa toivonvirettä siihen, että kuuden sakkiin olisi mahdollisuudet. Parilla lisähankinnalla ja puolustusreservin paluun myötä voisi kotietuunkin olla mahikset, kun vastoin tapojani hetkellisesti oikein yltiöoptimistiksi heittäydyn.

Alku oli kerhon, mutta nousujohteisesti HIFK vyörytti kaikilla ketjuillaan. Nykopp erityisesti ansaitsisi vihdoinkin ehjän kauden, todellinen powerforward. Ylivoimapeli on kehittynyt alkukauden aikana enemmän kuin koko viime kaudella ehti tapahtua. Maalivahtipeli a la Engren on timanttia. Eronen jatkaa tehoiluaan, eikä sohlannut omissa entiseen tapaan. Josko sittenkin yltäisi Taimen ekan kauden tasolle? Pitäis vaan löytää se "Järvinen" pariksi, niin sitten saisi keskittyä paremmin hyökkäyksiin.

Rask, Thorell, Carlsson pirteitä, mutta toistaiseksi tehottomia. Luulis kohta tulevan onnistumisia heillekin.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ekassa erässä HPK yllätti kyllä housut kintuissa. Näytti pitkään, ettei tuosta tule hevonpersettä. Toka erä oli hyvä ja olisi saanut tehdä monta byyriä, mutta ei tehty yhtään, kun piti siirtää vielä siirtämisen jälkeenkin.
Kolmannessa 2-0 -johto jeesasi ja onneksi HPK ei lyönyt peliä tasoihin loppuminuuttien ylivoiman aikana.
Oli ihan mukavaa olla tsiigaamassa Nordiksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Ykkösketjulle toivoisi onnistumisia vähän helvetin äkkiä. Peli pyörii ihan nätisti, mutta tuntuu, ettei TCR saa sisään mistään.

+++ Engren
++ Nykopp
+ Carlsson

- Yleisömäärä oli naurettava.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ekaa erää lukuunottamatta, HIFK oli tänään hyvä. Paikkoja luotiin todella paljon ja vaikka jokaista maalia varten jouduttiin tekemään paljon duunia, en valita. Iloinen yllätys oli uskalias ja rohkea pelaaminen ja kikkailu, vaikka ehkäpä suoraviivaisemmalla pelaamisella oltaisiin pari maalia enemmän voitu ehkä tehdäkin. Pitkässä juoksussa uskon kikkailun kantavan hedelmää. Joukkueesta paistoi hyvä fiilis ja ero viime kauteen oli suuri. Vaikuttaa hyvähenkiseltä nipulta. Tästä on ihan hyvä jatkaa, vaikka tekemistä on vielä todella paljon.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ylläolevat kirjoittajat (kuten @Liikkuva Maski @-Kantor- ja @WPK) kirjoittivat jo suunnilleen kaiken oleellisen, joten ei ole juurikaan lisättävää. Muutama pointti kuitenkin.

- Toivon niin älyttömän paljon, että Nykopp saisi ehjän kauden. Voisi hyvinkin olla parhaita senttereitämme jos pysyy kokonaisen kauden kasassa.
- Yllättävän hyvin toi ykkösketju toimii, vaikkei sen oman logiikkani mukaan pitäisi toimia. Sama juttu oli viime kaudella, en mä nähnyt mitään syytä miksi Puustinen-Hintz-Rask toimisi niin hyvin kuin se sitten loppukaudesta toimi. Ehkä mä en vaan tajuu. En silti koe, etteikö hyökkäykseen tarvittaisi ykkösylivoiman moottoria eli pelintekijää, sekä johtajuutta.
- Jääskä ja Mieho ovat pelanneet hyvin, paremmin kuin muutama muu hyökkääjä. Mutta toisaalta pakko sanoa, ettei kukaan hyökkääjistä ole ollut surkea (no ehkä Ahtola, mutta ei pelannut tänään). Saakohan nyt Nordgren (ja Kulmala) ollenkaan vastuuta jos kukaan noista ei nyt meinaa pelata surkeasti?! hymiö.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Juu, peli soljui ihan mukavasti, pisteet ne on nämäkin HPK-pisteet.

- Jääskä ja Mieho ovat pelanneet hyvin, paremmin kuin muutama muu hyökkääjä. Mutta toisaalta pakko sanoa, ettei kukaan hyökkääjistä ole ollut surkea.

Tosiaan nämä yllämainitut pisti mukavasti silmään. Jääskän on mielestäni oikeutettua olla top9:ssa ennen Petrelliä ja Ahtolaa. Tuntui että Petrell oli/on nykyään hirveän hidas liikkeissään, sellainen dieselveturimainen. Sitten toisaalta kun vauhtiin pääsee, niin voi tuollaisia spin-o-ramia tulla. En tiedä sitten löytääkö kapu itseään nelosesta. Ahtolasta en osaa sanoa mitään, koska mies on ollut todella näkymätön, todellinen ghost. Tänään toki sivussa kokoonpanosta, mutta "havainnot" menneistä peleistä.

Puolustuksesta minäkin peluuttaisin enemmän tätä Ulanderia, jotta näkisi todelliset kyvyt.
 

chamberlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka suurin osa omista huomioistanikin täällä on jo kirjoitettu, niin pari asiaa on pakko nostaa vielä esiin. Ensinnäkin toi ylivoima. Aivan mieletömän hienoa, että pitkästä aikaa saa taas jännittää sen puolesta, että tuleeko kohta MEILLE maali. Niin paljon ovelampaa ja mielikuvituksekkaampaa se nyt kauden alussa on ollut. Ja parasta että tätä parantunutta yv:ta pystyy tällä hetkellä pyörittämään yhtälailla molemmat yv-ketjut. Thorell ja Carlsson ykkös-yv:ssa pystyvät molemmat luomaan hyviä paikkoja ja kakkosessa Malinen on erittäin rauhallisella (muttei kuitenkaan hitaalla) pelityylillään todella hyvä yv-pelin pyörittäjä. Jotenkin koomista oli katsoa HPK:n yv:lla, kun Leino pyöritteli peliä oikealla laidalla ja teki niitä viime kaudelta tuttuja ja täysin samoja turhia ja mihinkään johtamattomia pyörähdyksiä kiekon kanssa saamatta aikaiseksi mitään muutakuin pelin pysähtymisen ja IFK:n helpon muodossa pysymisen ja loppujen lopuksi helpon purun.

Toisekseen pelin tunnelma (pelaajien esittämänä). En edes muista milloin olisin viihtynyt pelin parissa näin hyvin! Oikeasti peli oli todella viihdyttävä, varsinkin ekan erän kympin jälkeen, jolloin IFK alkoi saamaan otetta pelistä ja viimeistään tokassa erässä, jolloin se alkoi pyörittämään peliä ihan oman halunsa mukaisesti. En edes muistanut, että tällä lailla voi pelistä nauttia, vaikkei tänään nyt maaleilla mässäiltykään.

Kolmannekseen nelosketju kokonaisuudessaan! Ennakkoon kauheata nähdä samassa ketjussa Mieho ja Tamminen (omat inhokkini), mutta olin niin iloinen ennakko-odotuksieni osoittautuessa vääriksi! Siis aivan loistava peli koko ketjulta ja juuri sellaista vääntöä, pörräämistä ja vastustajan sekoittamista, mitä nelosketjulta pitääkin odottaa. Painavia taklauksia etenkin Mieholta ja Tammiselta. Muutenkin Tamminen, vaikkakin on täällä kovasti parjattu kaveri, mielestäni lunasti tänään palkkansa ihan täysin. Teki juuri niitä asioita kentällä, joissa voi pärjätä eikä juurikaan pahoja virheitä ja pelin ulkopuolella surffaamista, mitä normaalisti esittää.

Olen siis aivan perhanan tyytyväinen tämän päivän ilmeestä. Toki vastassa oli tällä hetkellä pahasti alisuorittava Kerho ja tällaista peliä olisi kiva nähdä Tapparaa, Jypiä tai vaikkapa Kalpaa vastaan, mutta kun kerran vastustaja antoi meille avaimet olla tänään parempi, niin ihan kiitettävästi siitä tällä kertaa suoriuduttiin ja ainakin itselläni on jo kova odotus tulevan viikonlopun pelejä kohtaan. Edellisellä kaudella kun ei hirveästi aina seuraavaa peliä edes odottanut, oli alla voitto tai tappio. Todella tervetullutta vaihtelua tämä tämmöinen!
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Viihdyin tänäänkin ruudun ääressä. Toisin kuin viime kaudella jolloin pelit olivat lähes kaikki pelkkää tuskaa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Muutenkin Tamminen, vaikkakin on täällä kovasti parjattu kaveri, mielestäni lunasti tänään palkkansa ihan täysin. Teki juuri niitä asioita kentällä, joissa voi pärjätä eikä juurikaan pahoja virheitä ja pelin ulkopuolella surffaamista, mitä normaalisti esittää.
Joo, siis meikäläinen on ainakin huomannut, että Tammisesta on muutaman viime vuoden aikana ehtinyt muodostua todellinen inhokki. Ihan sama miltä kokoonpano on näyttänyt, niin jos sieltä on Tamminen löytynyt, on alkanut sapettaa. "Nuori", puukätinen, pelkkä "warm body" muiden ollessa loukkaantuneina. Muistan jopa sellaisia hetkiä jolloin on ärsyttänyt nähdä kaveri tekemässä maalia, 'no niin, nyt on lunastettu taas alaketjujen varma pelipaikka kymmeneksi peliksi eteenpäin, eikä tulla näkemään muuta kuin koohotusta'. Mutta, "Tami" on todellakin CHL:ssä ja näissä muutamissa alkukauden peleissä onnistunut. Onhan se luistelu kulmikasta ja hidasta, eikä käsiä ole nimeksikään, mutta taklaa kyllä kun on paikka ja jaksaa vääntää kulmissa. Omaa aika lujan (ja epätarkan) skoden, ja tekee yleensä tajuttoman rumia maaleja. Eihän se tuosta varmaan enää kauheasti kehity, mutta on kyllä lunastanut nyt omalla tekemisellään paikan tuosta nelssonista. Ideaalitilanteessa Tamminen on tottakai rotaatioukko, ja jos (ja kun) tämän kauden aikana vielä hyökkääjä tai kaksi hankitaan, niin hän tuohon rooliin siirtyykin.

Hyvä Tami!
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
....Jotenkin koomista oli katsoa HPK:n yv:lla, kun Leino pyöritteli peliä oikealla laidalla ja teki niitä viime kaudelta tuttuja ja täysin samoja turhia ja mihinkään johtamattomia pyörähdyksiä kiekon kanssa saamatta aikaiseksi mitään muutakuin pelin pysähtymisen ja IFK:n helpon muodossa pysymisen ja loppujen lopuksi helpon purun....

Kun joku ihmetteli miksi YV oli niin paskaa viime vuonna, niin tuossa lauseessa se kaikki on. Meillä on ollut tässä Stögön aikakaudella vääriä miehiä kiekon kanssa. Leino, Aaltonen ja jopa Pudi olleet kiekon kanssa. Se ei ole liikkunut ja on vaan hierottu. Micke Johansson yritti jotain, mutta ei silläkään oikein riittänyt. Kun ei vain ole synnynnäinen Ramstedt niin ei ole. Se taito (Juhis) ei yksinään riitä.

Nää kaverit: Karlsson, Tyrväinen, Malinen, Thorell... ne on jotenkin luontaisempia liikuttamaan sitä kiekkoa YVllä. Ja kun on jo pari kaveria kentällä, jotka ajattelee samoin sen kiekon liikkeen kanssa, niin johan rupeaa olemaan vaaraa kentällä. Aikun kiva.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Erittäin viihdyttävä matsihan tuo oli ja vielä 3 pistettä takataskussa...yeah!!! Eritoten hyökkäysvitjoihin oltava tyytyväinen, koska yksikään ei pettänyt. Koko ajan pyrkimys aktiiviseen peliin ympäri kenttää. Hyökkäyksestä ollut itsellä muutenkin sellanen fiilis kaikissa kolmessa liigamatsissa, että tuosta tulee vielä jotain hyvää. Löytävät toisensa koko ajan paremmin ja paremmin.

Muutama nosto:

+ Nykopp! Voi kun pysyisi terveenä!!!
+ Engren on aivan huikea ukko!
+ Mieho oli hyvä, kuten koko nelonen!
+ YV! Huima parannus viime kauteen!

- Taas meinattiin arkailla johtoasema ja kolme pistettä pöntöstä alas.

...jätetään negat tähän, kun kerran voittopeli!


P.S.

Ahtolaa ei ollut todellakaan ikävä...onkohan parasta ennen päiväys jo Jerryn osalta ummessa??? Tai sitten pelannut loukkaantuneena. Ollut todella haamu tähän asti. Toivottavasti nostaa tasoa.
 

444

Jäsen
En tiedä, olenko ihan yksin tämän ajatuksen kanssa, mutta Thorell ei oikein vakuuta ylivoimalla. Tilanne ikään kuin pysähtyy joka kerta kun Ekille pelataan kiekko laitaan. En vielä toistaiseksi ole nähnyt muita variaatioita kuin nousu b-pisteen kaarelle, josta veto suoraan logoon tai ohi maalin, sekä toisena vaihtoehtona helppo syöttö Kassiselle. Siinä vaiheessa, kun tuohon vetoon saadaan tarkkuutta ja maaleja alkaa syntyä, olen valmis olemaan väärässä. Sen sijaan niitä pelintekijäelementtejä, joista useampikin mainitsi kesän aikana, ei ole juuri näkynyt.

Mutta eilinen peli oli oikein viihdyttävää katsottavaa. Etenkin toinen erä meni Kerholta aivan pipariksi jäähyjen muodossa ja paketti hajosi siihen. Kolmannessa alkoi jo taas vähän jännittää, kun oma peli meni hosumiseksi.

Åsten on muuten parantanut tuota jäähyjen kalastelua huomattavasti viime kaudesta. Ei enää mene niin herkästi katolleen, vaan "horjahtaa" juuri sopivalla hetkellä osoittaen, että maila tai käsi oli vähän väärässä paikassa. Odotan vain, koska tuomarit onnistuvat näkemään nuo samalla tavalla kuin JYP-matsissa, jolloin selvästi nosti ja sulki vastustajan mailan kainaloonsa.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka suurin osa omista huomioistanikin täällä on jo kirjoitettu, niin pari asiaa on pakko nostaa vielä esiin. Ensinnäkin toi ylivoima. Aivan mieletömän hienoa, että pitkästä aikaa saa taas jännittää sen puolesta, että tuleeko kohta MEILLE maali. Niin paljon ovelampaa ja mielikuvituksekkaampaa se nyt kauden alussa on ollut.

Tamminen (omat inhokkini), mutta olin niin iloinen ennakko-odotuksieni osoittautuessa vääriksi!

Näistä vähän lisää.

Ylivoimassa on paljon samaa, kuin mitä TPS:llä oli viime kaudella. TPS:n ylivoimaa oli vittumaista viime kauden pudotuspeleissä katsella. Yksi millä HIFK saa siihen peloitetta on kiekon pelaaminen siihen maalin kulmalle ihan samalla tavalla, kuin mitä TPS (Kallio) teki viime kaudella. SIitä pelaajalla on mahdollisuus pelata itse maalia kohti, pelata takatolpalle tai av-neliön keskelle. Kun vastustajan on pakko ottaa sitä pois jää taas viivaan tilaa. Vaikka sellaista superpelaajaa ei YV:lle löydykään nyt, niin hyvin on YV:t roolitettu. Malinen ottanut isoa roolia. Muutenkin onnistumisia tullut sellaisille pelaajille, joilla viimekaudella oli vaikeaa, kuten Eronen ja juurikin Malinen.

Kyllä valmennuksella on iso merkitys näissä asioissa. Pelaaja parantaa pelaamistaan, kun oikeasti tietää mitä kentällä kussakin tilanteessa pitää tehdä sekä saa tukea muulta viisikolta. Tälläiset heijastuvat juuri esim. ylivoimalle ja lisäksi sitten pelaajien itseluottamus alkaa nousta.

Tamminen myös ollut silmätikkuni pitkään. Viime kevään pudotuspeleissä aloin miehestä jossain määrin pitämään. Hoiti ruutunsa mallikkaasti neloskentästä. Tämän kauden ensimmäisissä CHL peleissä taas manasin, että käsittämätöntä miten tälläinen pelaaja kaudesta toiseen on mukana ja mitään kehitystä pelaamisessa ei tapahdu. Teki pari maalia niissä ja nosto peli peliltä tasoaan. Mielestäni kehitystä viime kauteen on tullut: liike parantunut, pyrkii röyhkeämmin vedolle ja pystyy pelaamaan kiekkoa omille pelaajille, vaikka mitään maagista ei tapahdukaan. HIFK:n ongelma ei tällä hetkellä ole missään nimessä Tamminen. Neloskentän rooliin hyvä pelaaja, mutta ei yhtään ylemmäs. Ongelma on kärkipelaajien taso ja se riittääkö käsiä kolmeen kentälliseen. Neloskenttä voi olla tuollainen Åsten-Mieho-Tamminen aivan hyvin. Terveellä rosterilla sinne vielä tulisi rotaatiota.

Tällä hetkellä rosterissa eniten kaihertaa Juuso Salmi. Kiekottomana vielä menee, mutta kiekon kanssa kaikessa suhteessa aivan katastrofi. Perussyöttö paineettomassa tilassa ainoa, jonka osaa. Vähänkin vaikeampi pystysyöttö aina pitkäksi tai vastustajalle/roikko keskialueelle/50/50 rännikiekko omissa. Laukoa ei osaa lainkaan. Kaverin pitäisi oikeasti pelata Mestistä isoilla minuuteilla ja pyytää vain tuuraamaan. Nyt on taas vakioroolissa.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omaan silmään Salmi pelasi eilen jälleen hyvän pelin - siinä omassa roolissaan. Eli juuri siinä roolissa, joka antaa sen helpon syötön ja jos siihen ei ole tilaisuutta, niin neppaa vain kiekon pois alueelta, ilman turhaa kikkailua. Ei kai kukaan Salmelta muuta odottaakaan? Joo, lauantaina sutaisi lopun paikassa lumet kiekon päältä ja eilen se yksi vetopaikka päätyi ensimmäisen vastustajan syndeihin, mutta mitä sitten? Puolustuspäässä Salmi oli taas suhteellisen näkymätön ja se on tuossa roolissa kehu. Eihän Salmi olisi kokoonpanossa ilman, että sieltä on kolme avauskokoonpanon puolustajaa pois, kuten nyt, mutta kun noita poissaoloja on kuitenkin käytännössä aina, niin itseni mielestä tuollaiset Juuson kaltaiset palaset joukkueessa ovat melko korvaamattomia. Ne on niitä palasia, jotka eivät valita vaikka välillä joutuvatkin katsomon puolelle, mutta myös niitä palasia joita helposti voi heittää kentälle ilman sen suurempia pelkoja ja taatusti pelaavat suurella sydämellä joukkueelle tilanteessa kuin tilanteessa. Päätän Juuso Salmi -puolustuspuheeni tähän.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Gilmore , samoilla linjoilla. Salmen tehtävä on ensisijaisesti puolustaa ja siinä hän onnistuu useimmiten varsin hyvin. Salmea ei helposti siirretä ja näitä pelaajia meillä on varsin vähän puolustuksessa. Voidaan myös vetää mutkia suoriksi ja todeta, että jos avopaikka pelataan Salmelle, jotkut muut ovat tehneet duuninsa huonosti. En kuitenkaan kiistä väitettä, että Salmella on puutteita kiekollisessa pelissä. Mutta helppo avaussyöttö on mielestäni hänen roolinsa pelaajalle se tärkein puolustamisen lisäksi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
En silti koe, etteikö hyökkäykseen tarvittaisi ykkösylivoiman moottoria eli pelintekijää, sekä johtajuutta.

Tyrväinen menee mielestäni hiukan hukkaan tällä hetkellä laiturina, hänen osaltaan siirto keskelle tekisi hyvää. Rinnalleen toivoisin kiekollista laituria. Ykkösketjun soisi pysyvän kasassa, koska tekeminen on hyvän näköistä ja energiaa piisaa.

Salmesta sen verran, että peruspuolustajan hommat hoitaa, mutta on kyllä todella yksipuolinen. IFK:n pelitavassa puolustajatkin osallistuvat hyökkäyspäässä peliin ja kyllä IFK antaa tässä selkeää tasoitusta vastustajalle joka kerta, kun Salmi on jäällä. Varmasti mukava kundi ja hyvä tsemppari, mutta ei vaan riitä pelaavaan kuusikkoon. Teppo on monipuolisempi ja Ulanderillekin soisi peliaikaa. Mutta kuten sanottua, Salmi on tämän hetken pelikuntoisesta pakistosta se fyysisesti vahvin, joten varmaan siksi peliaikaa on tarjolla.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tyrväinen menee mielestäni hiukan hukkaan tällä hetkellä laiturina, hänen osaltaan siirto keskelle tekisi hyvää. Rinnalleen toivoisin kiekollista laituria.

Musta taas Tyrväinen on onnistunut karvauksessa useammankin kerran kaivamaan kiekon vastustajan pakeilta, sentterin tontilla tuo ase jäisi käyttämättä, sentterin kun ei kuuluisi olla se joka rouhii ensimmäisenä siellä vastustajan päädyssä.
 

444

Jäsen
Muistaakseni meillä oli edellisellä mestaruuskaudella pakistossa varsinainen maaliruisku, Kurvinen. Enkä nyt mitenkään aio enkä halua rinnastaa näitä herroja toisiinsa, mutta haluan muistuttaa, että keväällä 2011 Kurvisen tehottomuutta ei pidetty minään ongelmana. Tämä oli vain suoraa seurausta siitä, että joukkue suoritti hyvin, toiset puolustajat hoitivat hyökkäysvelvoitteensa ja Kurvinen sai keskittyä omaan osaamisalueeseensa.

Se ei ole Salmen syy, että häntä joudutaan loukkaantumissuman takia peluuttamaan. Tuo joukkue ei myöskään häviä ainuttakaan peliä siksi, että Salmi on lapanen hyökkäyspäässä, ei osaa laukoa (oikeasti, jopa mulla on kovempi laukaus, vaikken vedäkään yhtä paljon leukoja), osaa auttavasti antaa sen helpon ykkösyötön jne. Tuo joukkue häviää siksi, että siitä ei löydy ratkaisuvoimaa tarpeeksi laajalla rintamalla sekä siksi, että puolustus vuotaa ajoittain kuin seula. Myös silloin, kun Salmi ei ole kentällä.

Meni vähän puolustuspuheeksi, mutta menköön. Salmi ei kuulu aloittavaan kokoonpanoon, mutta kun edestä on kolme pakkia vempassa, niin asiaa ei ole ratkaistu vielä paremminkaan. Kauden edetessä, joukkueen pärjäämisen kannalta, toivoisin parempien puolustajien pysyvän reservissä. Ja toivoisin seurajohdon myös heräävän siihen todellisuuteen, jossa tuo puolustus tarvitsee vahvistuksia, jotta TeppoSalmi ei löydy avauskokoonpanosta liian usein.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Gilmore En kuitenkaan kiistä väitettä, että Salmella on puutteita kiekollisessa pelissä. Mutta helppo avaussyöttö on mielestäni hänen roolinsa pelaajalle se tärkein puolustamisen lisäksi.

Itselleni ideaalinen jääkiekko on sellaista, että kiekko pidetään omalla joukkueella niin pitkään, kuin mahdollista. Törmäsen kiekossa välillä oksetti se jatkuva kiekosta luopuminen. Siirtokiekkoja suorastaan viljeltiin. Toki Törmäsen kiekossa oli hetkensä ja olisin aivan hirveästi toivonut hänen onnistuvan, koska Sveitsiläinen coast to coast kiekko on todella viihdyttävää, mutta kun sekin tehdään oikein, niin siinä ei luovuta kiekosta. Sveitsiläisiä jengejä vastaan oli monia hauskoja tilanteita, kun he lähtivät hyökkäämään, kun vaihdot molemmilla jengeillä kesken, kun hyökkääjä lähti nostamaan jalalla. Suomessa pelaaja olisi heittänyt sen kiekon päätyyn vastustajan päätyyn tai pitänyt oman maalin takana. Sveisiläinen haastoi kiekon kanssa ja, kun tuli seinä vastaan, niin koko kentän syöttö omalle pakille alas ja uutta volttilähtöä hakemaan. Pelissä on hauskaa jatkumoa, jossa pyritään koko aika olemaan aktiivinen ja kiekollinen joukkue. Mikä vitun herrasmiessääntö, että kun molemmat vaihtaa, niin odotellaan maalin takana. Jotenkin tuntuu, että suomalaisten pelaajien mielikuvitus poikkeusyksilöitä lukuunottamatta on niin rajoittunutta, että kaiken pitää mennä ennalta määrteltyjen ratojen mukaan ja jos tulee joku tilanne, jossa pitää soveltaa, niin ollaan ihan sormi suussa.

Miten tämä Salmeen liittyy ja muutenkin pelaajiin, joita kritisoin. En pidä pelaajista, joiden kohdalla tuo kiekon hallussapito pääsääntöisesti katkeaa. Salmen kohdalla se katkeaa todella usein. Paineen alla oikeastaan aina. Tee paineen alla hyvä kiekollinen ratkaisu (syöttö, nosta jalalla, haasta), niin omissa papereissani olet korkealla. HIFK:lla on tällä hetkellä mielestäni liikaa pelaajia, joille tämä tuottaa vaikeuksia ja ihan kärkikentissä. Joskus pelitapa auttaa ratkaisemaan näitä ongelmia, mutta joidenkin pelaajien kohdalla ei ikinä tule sitä päivää, että paineen alla syötöt napsahtelee lapaan. Peli menee ikään kuin rikki jo yhden tälläisen pelaajan ollessa kentällä ja jos niitä on useampi, niin peli menee ihan sekaisin, kun huonot ratkaisut kertautuvat. Esim. Joe Finleytä arvostan suunnattomasti jo siitä, että osaa fyysisten avujensa lisäksi antamaan myös vaikeamman syötön.

Neloskenttä voi olla kiekollisilta taidoiltaan rajoitetumpi. Sinne on turha lähteä sen kummemmin kiekollista taitoa sotkemaan mukaan. Tarpeeksi laadukas pakisto ja keskialueen ylitys ja sen jälkeen simppeliä peliä, eli kiekkoa syvään ja kaivamaan. Yksi sellainen ketju on todella raastava vastustajan kannalta, jos tekee työnsä hyvin. HIFK:ssa ei vain mielestäni olla sellainen tilanne, että kaksi kenttää tekee tätä duunia. Nyt ollaan aika lähellä sitä tilannetta, kun kaikki taito tiivistetty kahteen kentään.
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Onpa peli kehittynyt viihdyttävämpään suuntaan viime kaudesta. Poissa on liigan hitaimmat hitaat lähdöt, pakkien pitkät avaukset päätyyn tai hyökkääjän kantapäähän ja pelaajien keskinäiset neuvonpidot keskellä kenttää aikalisän aikana. Mukan on tullut vauhtia, taklauksia, onnistuneita syöttöketjuja jne. Tämähän alkaa jo muistuttaa HIFK:ta, törmäslätkän sijaan. Uskon, että voittojakin alkaa pikku hiljaa tulemaan, kunhan saadaan rutiinia tähän melkoiseen muutokseen. Täytyy myös huomioida, että valmennus ja sitä kautta pelitaktiikka ja huomattava osa jengistä on vaihtunut. Sitä paitsi paljon parjatut Salmi ja Salmelakin pelaavat mun mielestäni omaa tonttiansa hyvin. Suoraan sanottuna hatuttaa lukea täältä näiden muutaman ikivikisijän jatkuvaa valitusvirttä jokseenkin kaikesta, joka koskee IFK:ta. Jokaisella tietysti saa olla mielipiteensä, mutta jos elämä tämän jengin kanssa on niin vaikeaa, eikö kannattaisi vaihtaa jengiä tai lajia, ettei pitkän päälle tule ongelmia masennuksen tai mielenterveyden kanssa? Jengiä ja matseja on paljon kliffempaa seurata, kun näkee niissä edes jotain positiivista, edes joskus.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Vaikka eilisestä pelistä melkein kaikki on sanottu niin pakko mainita että vaikka 1. erä oli ihan järkyttävää kuraa suurimmaksi osaksi, niin toinen ja kolmas erä pelastivat paljon. Ja vaikka ylivoima toimi todella hyvin niin ehkä itse olisin kaivannut enemmän suoraviivaisia ratkaisuja. Nyt yritettiin tehdä niitä Tulosruutumaaleja™ vaikka väkisin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
YV:stä muuten, että ei sinne näköjään tarvita mitään samettikättä niitä lättyjä jakelemaan, jos viisikko pelaa yhteen ja kiekko liikkuu. Ei sillä, etteikö se ykkössentteri edelleen mukaan mahtuisi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Eilen illalla duunissa ja tänään tähän asti, joten pääsin kommentoimaan vasta nyt. Näin matsin töissä ja kyllä täytyy sanoa samaa kuin moni muu, että eka erä oli todella heikko. HPK olisi voinut johtaa 3-0. Moni täällä näkee heti suht vaisun voiton jälkeen pelkkää aurinkoa. Itse olen varovaisen optimistinen. Täytyy muistaa, että kausi on aluillaan ja HPK:lla painoi sen johdosta jaloissa edellinen peli. Siksi nähdäkseni noin 20 minuutin tauon jälkeen jalat oli täynnä taikinaa. HPK ei ole huono, he rakensivat hienoja paikkoja, viimeistely vain petti. Samalla IFK hienosti aloitti vanhan kunnon karvaamisen (ei trappia), joka puri HPK:n väsyneisiin jalkoihin (kiitos Selin). Toinen erä oli toisaalta aikamoista haukottelua. Ei IFK ole vieläkään hirveän kädellinen eikä siksi maaleja tullutkaan. Kolmannessa sitten aika tasaisen väännön jälkeen voitto. Malinen teki komean maalin hyvästä syötöstä. Samoin Nykopp ja Palve - upeita suorituksia. Lopussa HPK pelasi taktisesti huonosti ja oli väsyneempi. Siksi kolmas maali tyhjiin. IFK:n pakisto edelleen liian epäfyysinen (mikkihiirejä). Fyysisimmät tällä hetkellä ovat Salmi ja Varakas (Laakson ja Finleyn ollessa poissa). Kaski voisi runkonsa puolesta nostaa sitä puolta, samoin Teppo. Kädellinen liideri puuttuu (Heiskanen olisi, mutta niitä saisi olla kaksi). Eronen ja O'Connor tekevät liian paljon virheitä puolustuspäässä, jotka eivät tänään näkyneet. Engren oli aivan huikea. Hyökkäyksessä järjestys: Nykopp, Malinen, Tyrväinen, Thorell, Haataja, Åsten, Petrell.
Rask ja Carlsson saavat parantaa paljon vielä.
***Engren
** Nykopp
* Malinen
Selin on saanut minut ainakin vähän enemmän kiinnostuneeksi, joten saatan käydä jopa matseissa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
HPK olisi voinut johtaa 3-0. Moni täällä näkee heti suht vaisun voiton jälkeen pelkkää aurinkoa. Itse olen varovaisen optimistinen.

Kyllä tuossa on nyt jonkinlaiseen optimismiin aihetta heikohkon alun jälkeen. Sama kertautui eilen, kun todellakin huonon ensimmäisen erän jälkeen peli parani merkitsevästi. Voi olla, että HPK:ta alkoi väsyttää, mutta ennen kaikkea IFK paransi. Kyllä kaksi iltaa pitää jaksaa painaa.

Muutenkin kyllä tuolla kiekolla voi voittoja tulla. Mihinhän se riittää on tietysti tässä vaiheessa kaikille arvoitus, mutta parantaminen on jo itsessään positiivinen asia. Kiteytyisikö se jotenkin näin, ei tätä kautta nyt ihan vielä ole hävitty :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös