Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 219 637
  • 1 511

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Nyt ei näytä hyvälle. Tuloskentät pettää pahasti. Eniten ihmetyttää laukausten puute ja varsinkin ylivoimalla. Ramonassa Ilmari Pitkänen muuten ihmetteli samaa, miksi kaverit ei lauo, vaan siirrellään, siirrellään. Ilmeisesti itseluottamus nollassa.

Aaro alkaa olemaan ison apinan kanssa tekemisissä, ei enään näytä hymyilyttävänkään. Lähteenmäellä 4-5 avopaikkaa/peli, no ei vaan mene. Ville ei enään lauo, vaan hieroo vaan ylivoimassa ja syöttelee Jessen kanssa, kunnes joku vetää vastustajan polvareihin.

Vuoren valmentaja pesti ei ole ollut uhattuna ja varmasti ei Lukko vaihda valmentajaa kesken kauden, näin viime perjantaina saatua faktaa. Katellaan...
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos nyt ottelua miettii kokonaisuutena, niin Lukolla oli paikat varmaan 4-5 maaliin, mutta ratkaisut ovat jatkuvasti käsittämättömän puukätisiä. Virtasen viivakuditkin paukkuvat varmaan 99% kerroista plekseihin tai sitten suoraan veskaria rintapanssariin. Tukoselta nähtiin ylivoimalla useampikin veto suoraan Ilves-pelaajaa päin ja vieläpä huonosta kulmasta. Lähteenmäkeä tuskin tarvitsee mainita.

Kun miettii lähtökohtia kauteen, niin eipä 3-4 -ketjuja voi hirveästi parjata; ovat olleet energisia ja saaneet onnistumisia, kuten tässäkin pelissä. Sen sijaan tulosyksikkö on pahasti pakkasen puolella; tämän voisi vielä hyväksyä, jos ylivoimalla tulisi toistuvasti onnistumisia, mutta kun ei tule.

Nyt tarvittaisiin valmennusjohdolta ennen kaikkea johtajuutta. Jos mikään muu ei auta, on pelisuunnitelmaa yksinkertaistettava ja luotava sellainen taisteluhenki, että matseja voitetaan vaikka väkisin.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Seigo on omastakin mielestä ollut hyvä, niiden parin ensimmäisen heikon pelin jälkeen.
Ei tänään ainakaan ollut hyvä. Hiihteli perässä Ilveksen avausmaalissa, hukkaili kiekkoa viivalla eikä sen enempää saanut aikaiseksi kuin muutkaan.
 

SJK10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei tänään ainakaan ollut hyvä. Hiihteli perässä Ilveksen avausmaalissa, hukkaili kiekkoa viivalla eikä sen enempää saanut aikaiseksi kuin muutkaan.

Ainakin Liigan tilastojen mukaan kentällä oli Ilveksen avausmaalin aikaan Sevänen sekä Mäkinen.

Laatikainen oli pelaaja joka heitti kiekon maalille, joten tilannetta sen enempää en nyt jaksa vitutuksissa kelailla mutta se on ollut ainakin lähtökohtaisesti laiturin mies

Kyllä mä näin Seigolta tänäänkin kiekkovarmaa peliä, muutaman hyvän kiekon toimituksen maalille ja järkeviä ratkaisuja kiekon kanssa.

E: korjataan nyt kun tarkistelin kuitenkin, olihan Seigo kentällä mutta Tukosen mies, Laatikainen heitti kiekon maalille josta Saarela sen teki omiin joten en tuosta nyt millään keksi risuja Seigolle.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä mä näin Seigolta tänäänkin kiekkovarmaa peliä, muutaman hyvän kiekon toimituksen maalille ja järkeviä ratkaisuja kiekon kanssa.

Pakko yhtyä. 5 Minuutin ylivoima oli ehkä ainoa hetki Seigolta pelissä, kun homma ei kulkenut, mutta muuten toi kiekkoa aika taitavasti alueelle ja muutamilla pyöräytyksillä pelasi itselleen tilaa ja aikaa. Sai näin aina kiekon toimitettua omille tai maalille.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Koko joukkue oli tänään kyllä höyryävä kasa paskaa. Nyt ei voi antaa ainakaan yhdellekään kärkimiehistä puhtaita papereita. Kaksi kärkisentteriä täysin yössä, eikä oikein lupauksiakaan tehoista, kultakypärä täysin jäässä ja ykköspakki teki yhteen peliin enemmän virheitä kuin kahdella aiemmalla kaudella yhteensä. Ylivoima ei toimi ollenkaan, kunnei kiekko liiku eikä kukaan edes yritä laukoa. Tukonenkin on kuin varjo entisestään.

Järkyttävä jumi päällä koko joukkueella.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään nähtiin, että pelejä ei ratkaista paperilla. Lukon tähtipelaajat eivät saanet tulosta aikaan ja lukuisista ylivoimista huolimatta Toivonen joutui torjumaan vain 22 kertaa. Niinpä heikolla rosterilla varustettu Ilves kiitti ja kuittasi täydet kolme pinnaa. Rehellisyyden nimissä on sanottova, että kyllä noilla Lukon nimimiehillä olisi Ilves pitäny nuijia jäänrakoon, mutta kun peli on sekaisin ja asennekin oli vähän löysä, niin tulos ei valehtele.

Lukon tähdistä vain umpisurkeasti pelannut Saarela onnistui maalinteossa, tosin väärään päähän.

Positiivista oli Niemelän upea maali yksilösuorituksella. Sevänen antoi maaliin hienon avaussyötön.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Nyt alkaa olemaan hätä jo kädessä, sillä housuista se on tullut jo pois.
Ilves oli huono, kun ihan rehellisiä ollaan ja silti ne pystyi voittamaan. Lukko teki yhden ja sekin voidaan sanoa olevan Toivosen lahja kotiyleisölle, EI NÄIN!
Nyt täytyy jo rehellisesti kysyä, kuinka vaikeaa taktiikkaa Vuori pelaajia pyytää /yrittää saada pelaamaan, koska katsomoon näyttää, että ideaa ei ole nimeksikään. Vai eikö pelaajat jostain syystä halua pelata valmentajan esittämällä tavalla?
YV on aivan mielikuvituksetonta, senkin kestäisi jos edes pelaisivat yksinkertaista toimita kiekko maalille peliä, mutta ei!!
Jos nyt asian olen oikein ymmärtänyt on Vuori saanut valtameren takana kiekkokoulutusta ja omien sanojen mukaan vähän sellaista kiekkoa yrittää tuoda tuohon jengiin, niin missä mennään niin pahasti pieleen, että peli on vielä onnettomampaa kuin RD:n hyvin hidas kaikki puolustaa peli huonoimpina aikoina oli.
Lukon pelistä puuttuu kaikki asiat, joita koutsi sanoi kauden alussa siitä haluavansa, mutta taitaa olla myös osa syynsä siinä, että tuo nippu on kasattu ihan päin persittä taktiikkaan nähden.


PS: ulostin tähän yhteen otsikkoon nyt muutakin kuin pelkkää otsikon alle tulevaa, mutta menköön se patoutumien purkautumisen piikkiin. Piiitkän kirjoitus tauon jälkeen.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ensimmäisessä erässä oli hyviä paikkoja ja ihan raikasta peliä. Sen jälkeen kunnon jumi, Ilveksen maalia seurasi väkinäistä puurtamista vailla kunnon ajatusta.

Niemelän yksilösuoritus oli toki hieno.

Jotain posia, niin mielestäni molemmat raitin puolen puolustajat pelasivat hyvin: Seigo ja Riikola oli myös hyvä liikkeessään ja kiekon kanssa.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
On kyllä harvinaisen masentavaa. Peli oli harvinaisen paskaa taas vaihteeksi, mutta kyllä noilla paikoilla luulisi että jonkun on pakko osua. Ekan erän lopussakin kolme kaveria sai koittaa peräjälkeen metristä. Tukonen oli läpi. Saarela pelasi Liedekselle puolityhjän maalin. Saarela vastakiekkoon kolmesta metristä täysillä ohi. Ei vaan voida voittaa, jos noin paljon hukataan selviä maaleja kuin nyt pelistä toiseen. Samaan aikaan omissa tehdään koko ajan kardinaalimunauksia.

Enpä tiedä millä tämä kääntyy vai kääntyykö millään. Tulee pitkä talvi kun ei tätä selvinpäin viiti seurata.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seigo listalle mukaan.
Seigo on ollut hyvä viime aikoina. Alkukaudella oli parissa kolmessa pelissä pihalla mutta ei enää. Nykyään on jo ihan puolustuksen parhaita.

Mutta tuossa Lukon ylivoimapelissä ei ole mitään järkeä.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Ensimmäisessä ja toisessakin erässä Lukko hyökkäsi ihan mallikkaasti. Minun mielestä suurin ongelma on kärkijätkien tehottomuus. Eilenkin oli paikat ratkaista ottelu mm. 2-3 2vs1 hyökkäystä. Ei vaan mene.

Ylivoiman ongelma taitaa olla ettei kukaan puutu siihen. Samalaista seisoskelua tuo on kuin viime kaudella. Nyt muut ovat tajunneet pitää linjat tukossa. Gagnonia ja nelikon poikkisyötöllä Tukosta tuossa haetaan koko ajan. Variaationa Virtasta viivalta.

Toivottavasti saunatiloissa on iso peili.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuosta itsekkin jokin aika sitten mainitsin, eli kun hyökkääjä saadaan vauhtiin ja hänelle pitäisi kiekko pelata, kiekollinen pakki tekee piruetin ja syöttää sitten seisovin jaloin odottavalle hyökkääjälle. Sitten kun saadaan vauhdissa olevalle hyökkääjälle syötettyä, tulee kiekko jalkoihin tai jää pari metriä taakse. Erityisesti Mäkinen kunnostautunut tässä, en tiedä kuvitteleeko välillä olevansa Nummelin kun näyttää etsivän pystysyöttöjä, sitten jää paikalleen pyörimään ja antaa kärkikarvaajan paineen alla vaikean syötön toiselle pakille. Tosin saattaa olla että puolustuspään jatkuvien virheiden takia on enemmän seurannassa.

Lisäksi miksi helvetissä pakin täytyy pysähtyä katselemaan minne syöttö menee, ei se ole niin saatanan vaikeaa antaa syöttöä ja pysyä liikkeessä kokoajan.

Jos ja kun noita viivelähtöjä joudutaan tekemään paljon, niin voisi välillä nuo kiekollisemmat pakit (Virtanen ja Seigo) jopa koittaa alimpanakin miehenä kynäillä kärkikarvaajaa. Ei varmaan kauheasti vähemmän pisteitä kertyisi.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Suurin syy mielestäni huonoihin otteisiin löytyy siitä, että Lukon pakit ja hyökkääjät pelaavat osittain eri peliä. Hyökkääjät saattavat olla jo menossa hyökkäykseen kun taas pakit peruuttelevat ja antavat pakkipakki syöttöjä tästä johtuen hyökkääjien ja pakkien välimatkat olivat liian isot ja ajoitukset myös pielessä. Huomiota herätti myös se, että Lukko lähti kerta toisensa jälkeen avaamaan peliä hitaasti ja Ilves kerkesi helposti ryhmittymään keskialueelle.

Komppaan tätä näkemystä täysin.
Valmentajan kauden alla ja sen jälkeenkin antamiin lausuntoihin kun vertaa pelitapaa niin ei niissä ole mitään samaa. Itse olen ymmärtänyt, että Vuori halusi peluuttaa taktiikkaa jota paljon käytetään/käytettiin valtameren takana, eli 1-2 syöttöä ja ollaan hyökkäysalueella, enkä nyt tarkoita sitä että joka kerta tempastaan oman sinisen ja punasen välistä kiekkko päätypleksiin ja toivotaan että oma kaveri kerkii siihen(jota nyt käytetään).
Tällä hetkellä lähdöt ovat välillä hitaampia kuin RD:n aikana ja se on paljon se, ilves pelissä taisi 2-3 kertaa käydä jopa niin, että lähtö oli niin seisova, että Ilves kerkesi ryhmittyään neljällä kaverilla Lukon puolustus alueelle ja jätti yhden pakin ottamaan sen vääjäämättömästi tulevan pitkän roiskaisun joko hakemalla sen päädystä tai katkaisemalla sen muuten.
Tosin kerran saivat purettua sen niin, että siitä taisi tulla 2-1 hyökkäys joka sekin sitten sössiitiin, mutta muuten se aina arvattavissa mitä siitä tulee.

Alkuu se varmaan tökki kun ei ollut ihan hallussa toi muuttunut pelitapa, varsinkin niillä jotka ovat RD:n aikaisia pelaajia. Nyt se vaan on epäonnistumisten muodossa siirtynyt kaikille menttaalipuolen ongelmaksi, eivätkä tällä hetkellä pysty sisäistämään kohta edes muuttuvaa kotiosoitettaan vaikka elämä riippuisi siitä.

Ainut asia mitä en tajua on se miten se voi olla niin vaikeaa ammattimiehiltä sisäistää uutta takktiikkaa harjoituskauden aikana tän paremmin, varsinkin kun se on mielestäni yksinkertaisempaa pelaamista kuin RD:n taktiikka oli.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Edellä hyvää pohdintaa. On kyllä käynyt omassa mielessä sekin, että minkä hemmetin takia peliä ei yksinkertaisteta. Sarjataulukko ei nyt mahdollista sitä, että matseja käytetään pelaamisen ohessa treeneinä.

Ja joo, kyllä pisti silmään, kun pari kertaa Seigo vei kiekkoa maalin taakse ja sitten sitä haudottiin varmaan puoli minuuttia, kunnes lähdettiin puskemaan kohti Ilveksen täydellisesti ryhmittynyttä viisikkoa. Peli oli enemmän tukossa kuin Dufvan aikana koskaan.

Vaikka peli onkin aivan jumissa, niin silti on anteeksiantamatonta, että kv-tason viimeistelijät eivät saa metrin etäisyydeltä kiekkoa rysään. Tämä korostuu etenkin otteluissa näitä hmv-jengejä vastaan; surkeasta pelistä huolimatta esim. Ilvestä vastaan Lukolla oli iso läjä avopaikkoja, mutta niin vain maalin tekee (b-luokan paikasta) Ilveksen junnu.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vuoren ja Dufvan ajassa on tähän asti ollut ainakin se ero, että nykyisin Lukko pelaa kiekolla enemmän ja tuo pelin hitaus ei varmastikaan ole Vuoren tavoite. Dufvan aikana tehtiin päin vastoin, eli kiekko varmasti punaisen yli, välillä hitaasti ja välillä nopeasti, mutta punaisen jälkeen se heitettiin 80% varmuudella päätyyn ja halukkaat painimaan perään. Joskus varman paikan tullen kiekko vietiin alueella. Nyt tuon hitauden takia harvoin saadaan mitään aikaiseksi ja tilanteet tulevat joko yksilötaidolla tai vastustajan virheistä. Päätykiekkoihin ei juuri kukaan ehdi koskaan, kun se ei taida olla varsinainen ykkös-kakkos tai kolmosvaihtoehtokaan. Olisi kiva tietää, kuinka paljon kiekko on Lukon pakeilla peliajasta ja kuinka paljon sitä pidetään omalla alueella. Lisäksi kuinka monta syöttöä saadaan omille vauhtiin per yritys. Ei varmasti kovin montaa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jakub Stepanek on maalissa aivan ylikylän reijo. Kaikki pompuista suorii vetoihi jää varmasti hanskaan. Ei kadota ikinä kiekkoa näkyvyydestä ja liikkuu niin perkeleen nopeasti. Sanoisin kahden erän perusteella, että voi olla jopa parempi kuin Zapolski... Aikaista sanoa, mutta ainakin itseeni tuo tyyli on tehnyt vaikutuksen.

Mutta mitä tekee Lukko? Ihan älytön sekoilu toka erä suurimmaksi osaksi. Ihan kuin varmisteltaisiin johtoa? Ei ainakaan kovin hyvältä peli näytä... HERÄTYS viimeiseen erään tai kolme pistettä jää haaveeksi.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miten Vuori on saanut Lukon pelaamaan noin huonosti? 2 erä oli sellaista kuraa, ettei uskoisi tuolla rosterila olevan edes mahdollista.

Onneksi Stepanek seisoi päällään ja kiekko pomppi Lukolle. Saa nähdä mihin asti se riittää.
 

laitapakki-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Ilves, TPS
Nyt on äijä maalissa. Stepanek antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa; toivottavasti käyttävät sen hyväksi. Nyt ei Lukon tarvitse ainakaan veskarista murehtia, rosterissa on kaksi erinomaista maalivahtia.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vittu, että voikin pelata noin huonon erän. Onneksi maalissa on veskari, joka ei pomputtele irtokiekkoja maalinedustalle.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Huono erä, mutta ei siinä ensin tepsukoilla edes vaarallisia paikkoja. Sitten pakeilta pari järkyttävää hazardia. Miksi ihmeessä ne kääntyy oman maalin taakse jos parilla potkulla pääsisi sinisen yli? Stepanek on hyvä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Päivän positiiviset:
- 3p
- Saarelan laukaus
- Claireauxin maali
- Stepanek

Itse peli oli pääpiirteittäin aikamoista kuraa ensimmäisen erän jälkeen. Ei kyllä lämmitä tuo 3p kauheasti, odotin peliltä kuitenkin vähän enemmän. Kotipeli perjaintaina ja erittäin vaikea alkukausi alla. Noh ei tätä peliä kauaa muista.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Ei tuolla pelillä tule jatkossa ainoatakaan pistettä. Todella heikko esitys.
Stepanek erittäin vakuuttava mutta yksin ei vie lukkoa pudotuspeleihin kukaan.

Ei näyttänyt Perjantai ja TPS vetäneen halliin porukkaa juuri lainkaan.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Saattaa ne pari Saarelankin tolppaa upota.

Mutta joo peli ei ole vielä kunnossa. Ehkä voitot rentouttavat hieman peliä ja saadaan pää mukaan.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
3 Pinnaa oli erittäin tärkeä. Olen edelleen toiveikas, että pelikin paranee maajoukkuetauon jälkeen.

Stepanek oli hyvä lisä joukkueeseen. Jos molemmat veskat taistelee tosissaan ykköspaikasta hyvällä tuloksella niin se on harvinaista Raumalla. Nyt on siihen kaikki saumat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös