Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 152 403
  • 684

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Vielä se antaa toivoa, että viime kaudella oltiin samassa tilanteessa, mutta keväällä parannettiin.

Nyt vaan äkkiä pelaajat kuntoon ja jos ei ole mahdollista, niin sitten vaan äkkiä pelinrakentaja sentteriä tänne.

Mua ei kyllä haittasi, vaikka Vänttinenkin lähtisi Kokkalan mukana Ilvekseen. Käsiä ja jalkoja tonne ennemmin tarvitaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Viime kaudella pelissä oli paljon hyviä elementtejä ennen jouluakin, vaikka siihen osuikin pitkä tappioputki. Kiekollinen peli oli tuolloin ehkä parhainta Sportin historiassa, mutta puolustuspelissä oli suuriakin ongelmia. Joulun jälkeen oli helppo muuttaa peliä hieman, joka valitettavasti vähensi kiekollisuutta, mutta paransi kuitenkin kokonaisuutta.

Tälle kaudelle on peritty viime kevätkaudelta kyky parantaa peliä ottelun loppua kohden mikäli tappiolla. Viime syyskaudella nuo kirit olivat aina pelkkiä vitsejä. Johtoasemassa pelaaminen on sen sijaan viime syyskauden tasolla, kuten myös puolustuspeli. Kiekollista peliä on jostain syystä jopa vähennetty tälle kaudelle ja se tuottaa kaikista eniten ongelmia. Miten voi oppia pelaamaan kiekolla, jos ei koskaan pelaa kiekolla? Sen takia muut joukkueet menevät pelinsä kanssa eteenpäin ja Sport taas tulee selkä edellä vastaan.

Tsemppilätkällä voidaan kevätkaudella tehdä jonkin verran tulosta, kun ratkaisuhetket alkavat lähestyä, mutta täytyy sanoa, että yllätyn suuresti mikäli Sport onnistuu tämän vielä kääntämään. Omaa 10. sija ennustettani Sport on tällä hetkellä kaksi pistettä jäljessä.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Muutamia ajatuksia.

Sport oli parhaimmillaan syyskaudella hyvä. Tuloksellisesti yhteen aikaan oltiin helvetin hyviä. Historiasta poiketen erikoistilanteet kannatteli meitä pitkään. Harmittavasti Laakson ja Komulaisen loukkaantumiset ja sitten vielä Nenosen, vei tehot mennessään. Kakkosylivoimahan ei ole ollut hyvä, vaan se oli nimenomaan tuo Komulaisen poppoo, joka maaleja mätti. Alivoimakin oli pitkään tosi hyvää, sitten vähän notkahti ja nyt taas viime aikoina se on ollut ihan ok. Mielenkiintoinen tilastoknoppi on muuten tuo, että Sport on ottanut eniten tällä kaudella kakkosia, kun viime kaudella se otti vähiten! Sama koutsi, osin sama jengi ja tulos tyystin eri. Joku ilkeä sanoisi, että osa tulee nimestä/logosta... Ei mennä tähän.

Sportin pelaajapolitiikka oli tälle kaudella semmoinen, että hankittiin laatua määrän sijaan. Nyt riskit on osin realisoitunut, kun useampi avainmies on ollut telakalla. Alkukausihan mentiin tosi vähillä loukkaantumisilla.

Valtaosa Sportin avainmiehistä on semmoisia, että ne on jossain helvetin hyviä, mutta taas kokonaisvaltaisuus ei ole kovinkaan erikoisella tasolla. Nenosella on maailmanluokan laukaus, mutta ei luo paikkoja juurikaan itse. Vauhkonen on todella kova pelimies, kun peli on staattista, mutta jos mennään kovaa, ei hän juurikaan ehdi peliin mukaan. Komulainen on loistava pelintekijä ja syöttäjä, kun saa tarvittavan lisätilan miesylivoimasta. Jne. jne. Nyt tämä korttitalo on hajonnut pala palalta. Tulokset syöksyneet sen myötä.

Sportin pelitapa on aaltoillut ihmeellisesti. Kauteen lähdettiin yltiöpassiivisesti, parhaimmillaan pelattiin kokonaisvaltaisesti hyvin ja nyt taas vain puolustetaan sekä vain selviydytään. On turha haaveilla nopeista vastahyökkäyksistä, jos vain seistään oman maalin edessä. Hyökkäyspelaamisessa ei ole edelleenkään minkäänlaisia rakenteita, vaan se on yksilöiden puskemista. Välillä joku väläyttää ja antaa hyvän passin, mistä syntyy maali. Nämä ovat kuitenkin pelaajien henkilökohtaisen osaamisen tuloksia kuin pelitavan. Tomekilla ei tunnu olevan annettavaa tähän. Ja tätä samaa (paskaa) on edessä vielä useampia kausia.

Tunnelmat ovat tällä hetkellä todella apaattiset. Apuja tarvittaisiin sairastuvalta nopeasti, jotta ei ajauduta ulos säälipaikalta. Toivottavasti joulu ja pieni tauko tuo taas vähän tiikerisilmää tekemiseen. Vähintä mitä kaipaisi on taistelu ja liike. Passiivisella pelillä tullut vähämaalinen tappio ei ainakaan minua kiinnosta.
 

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Seattle Kraken
Nyt kun vituttaa tämä touhu suunnattomasti, hyvä kirjoittaa muutama huomio ekasta erästä.

Kokkala (1.sentteri tänään) ei tule ehkä tällä kaudella tekemään enää yhtään maalia, ei kelvannu niitata sisään Vauhkosen tarjoilusta.

Lamberg tuo joukkueeseen juuri sitä mitä pelättiin, täysin turha jäähy taas kerran ja omissahan soi tietysti.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
olis ollu mahdollista viedä muksut katsomaan Sport - KK peliä, mutta en viitti vaivautua moiseen..

Eipä tartte mua odotella hetkeen hallille, olen nyt ollut pelipäivänä useasti n. 100 km päässä kotipelistä enkö enää vaivaudu käyttämään vähää vapaa-aikaani moiseen kidutukseen.

Ne jotka ihmettelee miks kansa ei käy hallilla, miks kävis? : koko kausi olut tätä samaa sontaa. Alkukauden pisteet ei todellakaan olleet Sportin hyvyyttä vaan muiden vielä huonompaa peliä.

Systeri, joka ei jääkiekkoa seuraa kovinkaan hanakasti, mutta sen verran on urheilu henkeä, että vaivautuu aina satunnaisesti katsomaan peliä kävi taannoin yhden kotipelin katsomassa.. Analyysi: Olipahan huonoa peliä.

- vahva veikkaus että ei käy toista peliä tällä kaudella katsomassa ellei peli ilme muutu.




edit: Lisäys
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Tämän joukkueen kuntopiikki oli sitten syys-lokakuulla - mahtavaa. Kohta menee lihoiksi ja alkaa keskittyminen ensi kauteen. Jotain pitäisi osata kiekollakin tehdä, jos meinaa olla muutakin kuin pohjasakkaa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni tänään on pelattu hyökkäyssuuntaan paljon paremmin mitä moneen viikkoon. Hyökkäysalueelle on saatu useampi pidempi pyöritys ja maalipaikkojakin ok määrä. Tietenkin pitää huomioida myös vastustajan taso, joka ei kieltämättä ole mikään kovin häävi.

Puolustuspeli taas on sitä samaa huonosti organisoitua paskaa mitä se on ollut jo pitkään. Tiiviistä viisikkopelaamisesta ei ole tietoakaan ja pari kertaa on saatu oman pakin edestä putata tyhjiin.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vaisu peli Ainalilta vastuuseen nähden. Ei mikään raketti, eikä hae taklauksiakaan, vaan paremminkin menee pehmeästi vääntöihin. Aika käsittämätöntä, että saa noinkin paljon yv-vastuuta, kun ei ole juurikaan muita pelaajia edes tavannut.

Kokkalalta ja Vänttiseltä etenkin peli-ilo täysin kadoksissa. Vauhkonen vaeltelee varjojen mailla. Karviselta hienoa taistelua ja sai kovasti virtaa kauden ekasta maalista. Vähäkangas myös pirteä, kun lopulta pääsi kentälle. Körkkökin hieman hiipunut. Lambergilta kaksi idioottimaista jäähyä. Hankki tosin myös vastustajale kaksi kakkosta. Pakit kovin tasapaksusti pelaavia kaikki. Taitopelaajia ei oikein ensimmäistäkään, pelkkiä puukäsiä.

Yleisesti ottaen mun mielestä hyökkäykseenlähdöt onnettomia ja vastuuta vältellään. Näennäistä hallintaa kolmanteen erään, kun Lukko varmisteli johtoaan. Tomekilta järjetön riski hienon 4-2 -kavennuksen jälkeen, kun viisi minuuttia jäljellä ja Lukko paineessa sekä Stepanekille vielä käytöskymppi. Olisivat jauhaneet ja ärsyttäneet nelosen voimalla vaan.

Heikolta näyttää just nyt ja välipäivien kotipeleihin ei tunkua ole, vaikka viitosen lippuja myisivät. Jos nolla pistettä ma-pe -peleistä, niin tämä kausi alkaa olla siinä.

Loppuhuumoria, joka sekään ei oikein saa hymynkaretta naamariin:
"Tapaninpäivä eli toinen joulupäivä on ensimmäisen marttyyrin Stefanoksen ja hänen myötään kaikkien marttyyrien muistopäivä. Tapaninpäivä, 26. joulukuuta on aina ollut myös hevosten ja hevosmiesten päivä."
Juon maljan itselleni...
 

Spinal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En peliä nähnyt, mutta onko nyt kaikki kannattajat ihan selvillä Sportin kokoonpanon tilanteesta? Komulainen, Nenonen ja Viitaluoma puuttuvat tällä hetkellä. Aikaisemmin tuossa listassa oli myös Laakso, sekä Vauhkonen. Ajatelkaa se vaikka näin, että otatte 2-3 viikoksi esimerkiksi TPS:ltä pois pelaajat Kallio, Thorell, Perrin ja Spina. Päälle vielä joku 1-2 korin puolustaja. Ei varmasti näyttäisi TPS:n peli hääviltä, toki osa isoista seuroista voikin klaarata tuollaisen loukkaantumistilanteen, mutta aika harva joukkue sen voi tehdä. Kyllä meidän meidän huono kuukausi menee isolta osin kärkipelaajien poissaoloon. Tässä se pienen seuran kapea keihäänkärki näkyy hyvin. Mikäli olisi saatu mennä terveellä kokoonpanolla niin uskon, että jälki olisi ollut jotain muuta.

Ei siinä valmentajan kikat auta kun alkaa puuttumaan meidän näkökulmasta tärkeitä runkopelaajia. Materiaalin leveys on mitä se on.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Otto Karvisella muuten 10 otteluun 2+2=4. Vertailuna Vihkolla tuloskentissä se 1+0, vaikka on pelannut Ilveksessä ja Sportissa yhteensä sen n. 20 peliä.

Ihan hyvin neloskentän pelaajalta sellaisilla 10-12 min. peliajoilla. Myös pitkä loukkaantuminen takana. Tänään oli todella hyvä. Ei ole kovin usein voinut sanoa, että Karvisella olisi ollut paikat hattutemppuun... Tänään taisi keskittyä normaalia enemmän pelaamiseen, kun muilta ei onnistunut.

Jatkosopimusta kouraan vaan. Jos pysyisi koko kauden ehjänä, niin hämmenyksen, taklaamisen ja tappelemisen lisäksi voisi tehdä ihan kelpo pistekauden rooliinsa nähden. Riska-Riska-Karvinen viettää meinaan omissa vaihdossaan aika paljon aikaa hyökkäyspäässä. Jäähyjäkään ei niin hirveästi tule verrattuna siihen, paljonko niitä hankkivat.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En peliä nähnyt, mutta onko nyt kaikki kannattajat ihan selvillä Sportin kokoonpanon tilanteesta? Komulainen, Nenonen ja Viitaluoma puuttuvat tällä hetkellä. Aikaisemmin tuossa listassa oli myös Laakso, sekä Vauhkonen.

Ei siinä valmentajan kikat auta kun alkaa puuttumaan meidän näkökulmasta tärkeitä runkopelaajia. Materiaalin leveys on mitä se on.
Vauhkonen ei ole kyllä missannut peliäkään. Viitaluoma on ollut nyt pari peliä poissa, mutta sitä ennen 10 peliä 1+1 eli eipä ollut häävi hänenkään panoksensa.

Pelin pystyy kyllä organisoimaan vaikka minkätasoisilla pelaajilla, jos vain löytyy osaamista. Kyllä sen näkee kentällä, että onko peli vain sekaisin vai onko pelaajat vain liian huonoja. Ja Sport on nyt voittanut edellisestä 21:stä ottelusta viisi + yhden jatkoilla ja ainoastaan Komu on ollut suurimmasta osasta sivussa. Muut merkittävät nimet eivät ole missanneet edes puolia noista.
 

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Itse en nähny peliä eilen. Mutta jos tilastoja kattoo niin Kokkala -2, Vihko -2, Vänttinen -3 yms... keskiviikkona tappara kotona. Turha luulla että tulee porukkaa hallille noilla esityksillä. Tuolla olis pitäny tehdä ajat sitten semmonen muutos et jos ei kiinnosta niin pari peliä poppareille ja omia junnuja sisään. Kokkala ollut jo kauemman aikaa ihan yössä!! Äkkiä pois tuollaset. Keskiviikkona saavat pelata tyhjälle yleisölle!
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Mitä ja ketä se kotiinjäänti hyödyttää? Ajetaan vaan joukkue takaisin divariin, ei sillä muuta saavuteta. Kukaan ei tahalleen häviä tai pelaa huonosti. Toki makava yleisä saa äänestää jaloillaan, mutta ei sillä ainakaan mitään positiivista saavuteta.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Mitä ja ketä se kotiinjäänti hyödyttää? Ajetaan vaan joukkue takaisin divariin, ei sillä muuta saavuteta. Kukaan ei tahalleen häviä tai pelaa huonosti. Toki makava yleisä saa äänestää jaloillaan, mutta ei sillä ainakaan mitään positiivista saavuteta.

Toi oli hyvä pointti, olkoonkin peli tukossa tai kuraa, niin tukea joukkue tarvii! Uskoa hei nyt siihen, että se tästä vielä aukee, vaikkakin juuri nyt ei siltä näytäkkään. Tappara pelit ovat olleet kyllä aika mielenkiintoisia, saa nähä nyt kun toisella lentokelit ja toinen sekaisin ku seinäkello.
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Mitä ja ketä se kotiinjäänti hyödyttää? Ajetaan vaan joukkue takaisin divariin, ei sillä muuta saavuteta. Kukaan ei tahalleen häviä tai pelaa huonosti. Toki makava yleisä saa äänestää jaloillaan, mutta ei sillä ainakaan mitään positiivista saavuteta.

Mä olin tulossa KK peliin, mutta en tosiaan tule. Myytävä tuote: viihde ja elämykset eivät ole kohdallaan.

Räsäsen viive+viive lähdöt oli eniten vihaamani pelityyli koskaan, mutta sekin oli sentään pelityyli. Nyt ei ole mitään, turha mennä muutaman vempan taakse selitteleen.

Joukkueella ja koko organisaatiolla on peiliin katsomisen paikka, erinäisiä syitä on varmaan useita. Ilman korjausliikettä kentällä ja joukkueen sisällä jaloilla äänestäjien määrä kasvaa entisestään.

Mä olen ajellut ympäri Suomea katsomassa Sportin pelejä muistaakseni mestisaikoina tais jäädä K-laser, Titaanit ja Hokki:n vieraspelit näkemättä, monta kertaa on ajeltu Vaasasta yötä vasten kotiin Turkuun.

Olen mielestäni hoitanut osuuteni, aina kun on on ollut mahdollisuus niin olen raahannut Saksalaisia, Italialaisia ja asiakkaita katsomaan pelejä. Nyt en edes omia tyttöjäni halua moista paskaa viedä katsomaan.

Bonuksena: Itseäni vitutti suunnattomasti, ettei kausikortin ja ruudun yhdistämistä tiedetty keväällä olisin tilannut seisomakatsomoon paikan ja ruudun yhteensä 20-30€ kalliimpi kuin pelkkä ruutu 12kk soppari. (olis varmaan Sportin kannalta kiva jos omistaisin kausikortti Sporan peleihin ja asuisin Turussa)

edit: Korjattu ja lisätty pari kirjoitus virhettä :)
 
Viimeksi muokattu:

Golffari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän siellä se perusjengi on aina kattomassa, mutta tarkotin lähinnä niitä tuulipuku ihmisiä...ei varmasti tuu kattomaan kun häviää peli toisensa jälkeen. Oon tottakai samaa mieltä että joukkue tarvii nyt just parhaimman tuen, mutta pitää myös se muistaa ettei sitä halua lähteä hallilta pois taas banaani otas. Jos eilen olis voitettu lukko niin varmasti vaikuttaisi huomiseen peliin positiivisesti. Nyt vaan epäilen että ei ole porukkaa hallilla...toivottavasti olen väärässä ja ihmiset löytää hallille.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tappara varmasti kiinnostava vastustaja, mutta kuka haluaa mennä katsomaan teurastusta. Tappara 7 ottelun voittoputkessa ja Sport 5 ottelun tappioputkessa. Lukko ottelun puolustuspelillä Tappara tekee ainakin sen 5-6 maalia ja pahimmillaan mennään sinne 7-8 päästetyn maalin luokkaan. Sitten Tapparan puolustusta vastaan meidän onneton maalinteko ei varmaan onnistu varmaan kuin kerran, kun joku telaketjuosaston äijä runnoo vastustajat ja kiekon sisään. Onhan se nyt varma tappio Tapparaa vastaan ja varmaan vielä murskalukemin.
 

nevins

Jäsen
Eilisestä Lukko pelistä muutamia omia mietteitä. Pakeista sen verran jotta jalka ja kiekko liikkui paremmin, kun Salo & Laakso palasi kokoonpanoon. Kankaanperä otti varmaan rumat - lukemat kun katseli vierestä kuinka maaleja tehdään.

Voin toki olla totaalisen väärässä, mutta omista lähtö on se suurin ongelma. Hyökkääjille ei jää paljon vaihtoehtoja, kun ohjata kiekko päätyyn. Kuinka moni senttereistä käy edes tarjoamassa vaihtoehtoa avaukseen puolustusalueella. Pakit kuskaa kiekkoa punasella ja laitureiden liike on pysähtynyt siniselle. Siinä on turha enää edes lähtee kamppailemaan kiekosta päätyyn.

Vastustaja pääsee paineen alta todella helposti pois ja pääsee hyvään hyökkäykseen. Tämä oli nähtävissä myös Jukurit pelissä ja muissakin.

Ajoitukset ei jotenkin toimi pelissä eikä se ole kiinni pelkästään Komulaisesta.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tapparaa vastaan Vähäkangas nostettu ykköseen loukkaantyneen Vauhkosen tilalle. Saukko 7.pakki eli Pukka sivussa edelleen. Muuten sama kokoonpano kuin Lukkoa vastaan. Toivottavasti Vauhkosen vanha vamma ei uusiutunut. On ilmeisesti pelannut puudutettuna. Toivotaan nopeaa toipumista. Neljä parasta pistemiestä ja kovaa vahvistusta sivussa. Huh huh....
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Toivottavasti nyt ei yritetä hienompaa peliä kuin mihin muskelit riittävät.
Simppeliä kohti maalia menoa ja kaikki samaan kasaan hakkaamaan kiekkoa sisään.

Toivottavasti ei päästä pelaamaan ylivoimaa :-)

Koska siirtoikkuna sulkeutuu?
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Toivottavasti nyt ei yritetä hienompaa peliä kuin mihin muskelit riittävät.
Simppeliä kohti maalia menoa ja kaikki samaan kasaan hakkaamaan kiekkoa sisään.

Toivottavasti ei päästä pelaamaan ylivoimaa :-)

Koska siirtoikkuna sulkeutuu?
Olisiko siirtoikkuna kiinni 15.2?
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Tänään taas melkoinen huumorikokoonpano. mm. Robin Salo 3.kentän laidassa.

Körkkö-Tikka-Kiviranta
Paukku-Kokkala-Vänttinen
Salo-Ainali-Vihko
Karvinen-Riska-Riska
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Noh huhhuh... Missä Lamberg? Ei ainakaan voinu saada pelikieltoa siitä niitistä joka oli aivan puhdas
Kuulostaisi myös vähän hölmöltä, että Tomek olisi suuttunut tuosta, koska ihan oikeasti oli puhdas taklaus ja Tomwk vielä yleensä tykkää kovasta pelistä. Loukkaantuiko itse, vai olisiko flunssaa?

No, onneksi ensiviikolla Viitaluoma ja Vauhkonen tod.näk. palaa askiin ja mahdollisesti tulee se ulkkarikin.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kuulostaisi myös vähän hölmöltä, että Tomek olisi suuttunut tuosta, koska ihan oikeasti oli puhdas taklaus ja Tomwk vielä yleensä tykkää kovasta pelistä. Loukkaantuiko itse, vai olisiko flunssaa?

No, onneksi ensiviikolla Viitaluoma ja Vauhkonen tod.näk. palaa askiin ja mahdollisesti tulee se ulkkarikin.

MItes muuten se kymppitili. Olisko täyttynyt?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös