Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 595 591
  • 4 204

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eronen on muuten alkanut ottaa mukavasti kiekollista roolia vaikean alkukauden jälkeen. 9 pojoa jo kasassa ja tehotilastokin mukava +7.

Kyllä, hieno parannus alkukauteen (ja varsinkin CHL -peleissä oli aivan sysipaska) ja nyt alkaa olemaan kirjaimellisesti mies paikallaan!!!
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Kyllä, hieno parannus alkukauteen (ja varsinkin CHL -peleissä oli aivan sysipaska) ja nyt alkaa olemaan kirjaimellisesti mies paikallaan!!!
Heiskanen - Finley oli aika instant-pari. Nyt myös Ertsin ja Genen yhteispeli alkaa tomia siihen malliin että ei ole enää neljää hyvää pakkia, vaan kaksi hyvin toimivaa pakkiparia.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmeellinen on taas tuo otteluohjelma. Tällä viikolla 5 päivään 4 matsia ja nyt puoleentoista viikkoon 3 ottelua.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Se oli kelpo peli, taas.
3 pinnaa kotiin ja nousukausi jatkuu.

Lankinen jälleen hyvä ja Juhamattiakin taisi vituttaa kultakypärän menetys, niin tehoili heti 1+2 ja etenkin syöttö Hintzin toiseen maaliin oli aivan mahtava.
Hidas liru kohti takatolppaa, jonne Hintz nousi maalin takaa ja nosti kattoon.
Olihan se Petrellinkin maalin syöttö hieno suoritus, kun luistelullaan loi 2-1 tilanteen omasta päästö lähtien. Jäi Ilveksen pakki ihmettelemään.

Ylivoima on kyllä edelleen aikamoista ideatonta hieromista. Kiekko kyllä saadaan tehokkaasti alueelle ja pakkopeli pyörimään, mutta siihen ne ideat sitten loppuukin.
Vetoja ei tule mistään ja kiekko kiertää vain laidoilla.

Muuten ei valittamista otteista sen suuremmin.
Pistää hymyilyttämään, kun alkaa tulosta tulemaan.
C'mon!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Hyvä peli. Ilves oli paikoin melko pahassakin purjeessa. Aaltonen on kyllä huikea pelaaja ja todisti taas kuinka kykenee ratkaisemaan yksin otteluita pelkästään luisteluvoimallaan. Myös Hintz oli pelipäällä. Ainiin, Hödgströmiltä äärimmäisen virheetöntä peliä sekä jatkuvasti oikeita ratkaisuja niin kiekon kanssa kuin kuin kiekottomanakin. Tämä kaveri täytyisi kyllä saada pidettyä meillä kauden loppuun vaikka väkisin.

E: Ylivoima edelleen paskaa. Kävisiköhän Erkka vetämässä projektiluontoisesti jengille muutamat YV-harkat?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ensimmäisessä erässä haettiin vielä vähän askelmerkkejä, mutta ajoittainhan se 5-5 peli näytti siltä, että meillä on ylivoima. Ja ylivoimakin oli ajoittain ihan hyvännäköistä. Se viimeinen niitti vain puuttui.

Tärkeät onnistumiset Hinelle ja JMA näytti jälleen, ettei ole epäilystäkään, etteikö olisi keväällä ihan saamarin arvokas pelaaja.

Kohti kevättä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JMA:n mietteitä IFK:n tilanteesta: (lähde Iltalehti)

kirjoitti:
Saimme pitkiä hyökkäyksiä ja onnistuimme puolustamisessa. Pelasimme omilla vahvuuksilla kiekollisena, ihan mukiinmenevä esitys.
kirjoitti:
Viisikkopelin kautta se tulee. Olemme tehdeet yhdessä hommia kentällä ja käyttäneet paikat hyväksemme kärsivällisen puolustamisen jälkeen.
Sarjataulukon kärjen karkaamisesta:
kirjoitti:
Meillä on tässä omat tavoitteemme. Runkosarjaa on yli puolet jäljellä, eihän se ole homma eikä mikään. Sehän on viisi voittoa ja toiselle tappiot, ja se on siinä

Oikea asenne, kärjellä toki yksi ottelu vähemmän pelaamatta. Kuitenkin, itsekkin ehdin jo aiemmin todeta että runkosarjan voitto taitaa mennä selvästi Tapparalle, mutta siellä on kone ihan pikkusen yskähdellyt MJ-tauon jälkeen, ja meillä taas suunta on vahvasti ylöspäin, joten eipä tässä ole vielä mitään ratkottu. Mukava nähdä että vaikkei YV toimi vieläkään, pystytään kuitenkin 5vs5-pelissä tekemään ne tarvittavat maalit. Vielä kun YV ja AV saataisiin edes ihan hyvälle tasolle, niin tässä olisi oikeasti hyvät mahdollisuudet kasata vähän pidempiäkin voittoputkia, ja syödä hiljalleen tuota kärjen eroa umpeen.

Mielenkiintoista että Törmänen tuntuu kääntäneen alkukauden ''hyökkäys - puolustus'' asetelman toisinpäin, aikaisemmalla kahdella kaudella puolustus rakoili pahasti varsinkin alkukaudesta, mutta hyökkäyksellä sekä YV:llä voitettiin pelejä. Tällä kaudella taas pystyttiin ottamaan vaikeinakin aikoina siedettävästi pisteitä juurikin hyvän puolustuspelaamisen kautta. Ehkä siellä on jotain tehty harjoittelussa eri tavalla, ja puolustuksen osalta paljon on tehty oikein. Varmaan jonkinlaista jatkumoa tuo oman alueen viisikkopuolustus on viime kaudesta, mutta toisaalta siellä on pyörinyt loukkaantumisten aikaan uusia rotaatiopelaajia, sekä TOP6 pakistossa on Finley, Heiskanen ja Eronen joille Stögön ja Kangasalustan sapluuna ei ollut ennalta tuttu. Toki pakistossa noita loukkaantumisia on ollut selkeästi hyökkäystä vähemmän, ja se on myöskin antanut jonkinlaista selkeyttä pakkipareille.

Tämä nykyinen puolustuspelin tilanne tarkoittaa sitä, ettei Stögön ja Kangasalustan tarvitse loppukaudesta tuhlata ylimääräistä energiaa tuohon puolustukseen, vaan voidaan harjoitella isommalla painolla hyökkäämistä sekä YV:tä. Hyökkäyspelissäkin ne palaset on rosterin osalta olemassa, ja Stögön aikakaudella on nähty että hyökkäyspelissä (varsinkin pitkissä pyörityksissä) IFK on omalla tasollaan kenties koko Liigan paras. Nuo 5vs5-pelin pitkät pyöritykset ovat Stögön kiekossa yksi tapa hallita sitä pelin virtausta, kun sitä ei aina muuten ole pystytty tekemään. Varsinkin vastustajan kärkikenttiä vastaan nuo pitkät hyökkäyspään pyöritykset ovat tärkeitä, parhaimmillaan on pystytty vaihtamaan jo kolmatta kenttää niihin pyörityksiin, samalla kun suurin osa vastustajan viisikosta on ollut aivan puhki. Parasta tässä on se, ettei yhdelläkään Liiga valmentajalla tunnu olevan vieläkään suoria lääkkeitä noita IFK:n pitkiä pyörityksiä vastaan. Jos paineistat omalla alueella IFK:n hyökkäyspeliä, niin jossain vaiheessa IFK:n pelaajien yksilötaito näpäyttää käsille, ja jos vastustaja pelaa, kuten yleensä pelaakin sitä tiivistä viisikkoa jossa ei lähdetä höntyilemään, niin se taas johtaa siihen ettei se IFK:n pyörittämä mankeli pysähdy ilman takaiskuja mitenkään muuten kuin IFK:n pelaajien omasta ratkaisusta, eli yleensä virheestä, jotka ovat jatkuvasti vähenemään päin.

Terävyyttä maalinedustalla ja vähän paremmin sieltä hyökkäysalueen kulmista keskustaan, ja hyvää tulee. Ilves peliä en nähnyt kuin hieman toisesta erästä, mutta ilmeisesti IFK oli tuossa ottelussa oikeasti hyvä. Lauantain Pelicans pelin näin, ja siinä IFK itse kadotti ne voiton avaimet siinä 3.erän edetessä, Åstenin jäähy oli viimeinen niitti. Kokonaisuutena ja tuo neljän pelin viikko huomioiden, myös lauantainen esitys oli varsin hyvä. Suunta on nyt siis oikea, mutta työ on vielä pahasti kesken. Nyt pitää vähintäänkin vakiinnuttaa se paikka siellä TOP6:ssa, ja hiljalleen ottaa kärki mielellään kokonaan kiinni. TPS on yhden pelin vähemmän pelanneena 4 pisteen päässä, vaikka voittaisivat huomenna niin ero on edelleen hyvin pieni.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Musta on tärkeämpää kehittää peliä, kuin puristaa mailaa runkosarjan voiton suhteen. Jos siitä runkkarin voitosta tulee pakkomielle ja se sitten saavutetaankin kaiken tuskan jälkeen, niin ei olisi mikään ihme, että puolivälierissä tulisi noutaja.

Kolmas sija voisi tuoda nälkää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Oikea asenne, kärjellä toki yksi ottelu vähemmän pelaamatta. Kuitenkin, itsekkin ehdin jo aiemmin todeta että runkosarjan voitto taitaa mennä selvästi Tapparalle, mutta siellä on kone ihan pikkusen yskähdellyt MJ-tauon jälkeen, ja meillä taas suunta on vahvasti ylöspäin, joten eipä tässä ole vielä mitään ratkottu.

Kumma kyllä, runkkarin voitosta Tapparalle pahasti kampoihin pistää joku KalaPakukko, eli en niin selvänä näksi että vain yksin Tappara siitä taistelisi
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Runkosarja on kohta puolessa välissä, joten voitaneen perehtyä sarjataulukkoon vähän tarkemmin. HIFK on nyt siis sijalla 4 ja joukkueella on pelejä takanaan 28.

HIFK on tehnyt 59 maalia ja päästänyt 54, eli +5. Näistä on tasakentällisin tehty 49 ja päästetty 31, eli +18. Erikoistilanteiden osalta saldo on 10 tehtyä ja 23 päästettyä, eli -13. Erikoistilanteiden osalta saldo on todella heikko mutta muuten joukkue on ollut ihan tikissä. Tasakentällisin HIFK:lle on muuten tehty vähiten maaleja.

Alla on listattu HIFK:n oletettavasti pahimpien kilpakumppanien vastaavat saldot. Tässä on nyt otettu huomioon ainoastaan, mutta niillähän toisaalta ottelut ratkaistaan:

tehdyt maalit, pääst maalit, maaliero
Tappara 86 62 24
KalPa 80 56 24
TPS 79 53 26
HIFK 59 54 5

tasak tehdyt, tasak pääst, tasak maaliero
Tappara 54 43 11
KalPa 52 38 14
TPS 60 36 24
HIFK 49 31 18

erik tehdyt, erik pääst, erik maaliero
Tappara 32 19 13
KalPa 28 18 10
TPS 19 17 2
HIFK 10 23 -13

Listauksista näkee, että TPS on ollut maalieron perusteella paras joukkue (+26), seuraavana KalPa ja Tappara (molemmilla +24) ja huonoimpana noista HIFK (+5). Ero on iso.

Myös tasakentällisin on TPS ollut maalieron perusteella paras joukkue (+24), seuraavana on kuitenkin HIFK (+18), sitten KalPa (+14) ja huonoimpana noista Tappara (+11).

Mutta erikostilanteet kääntävätkin sitten kelkan täysin. Tehokkain on Tappara (+13), seuraavana KalPa (+10), sitten TPS (+2) ja huonoin noista neljästä on HIFK (-13). HIFK:n -13 on muuten koko sarjan huonoin.

Vanhan toistoa, mutta HIFK:n on saatava erikoistilanteet kuntoon. Mutta jos jotain positiivista hakee niin onneksi aikaa on. Lisäksi positiivista on myös se, että peruspeli tasakentällisin on maalien valossa uomissaan. Ja mikä hienointa (ja samalla myös outoa, onhan kyseessä HIFK) omiin menee todella vähän, tasakentällisin päästettyjä maaleja on vain 31 kun otteluita on takana 28.

Vanha viisaus nimittäin on: puolustamalla voitetaan mestaruudet, esim. viime keväänä Tappara puolusti HIFK:n kumoon. Katsotaan miten keväällä käy, merkit ovat kyllä tavallaan hyvät. Mutta jos erikoistilanteita ei saada kuntoon voidaan menestyshaaveet heittää romukoppaan.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kumma kyllä, runkkarin voitosta Tapparalle pahasti kampoihin pistää joku KalaPakukko, eli en niin selvänä näksi että vain yksin Tappara siitä taistelisi

Joo KalPaa en näemmä huomioinut tuossa tekstissäni, kun huomio heidän rosterinsa, niin pelaavat kyllä hämmästyttävän hienoa kautta. Mulla on kuitenkin KalPan suhteen osittain selittämätönkin kutina siitä, ettei KalPa enää vuodenvaihteen jälkeen jatka ihan samanlaisella lennolla. Olisi mielenkiintoista tietää että millä tavalla heidän kuntohuipun ajoittaminen poikkeaa esim. IFK:sta tai Tapparasta, vai poikkeaako mitenkään. Kuitenkin, tämä KalPan arvio on puhtaasti mun oma kutina. Sen verran hyvin siellä on ollut peli kasassa, että tuskin he sieltä kovin paljoa alaspäin tulevat, eli kyllä vain, KalPa tulee olemaan yksi kanto IFK:n kaskessa kun puhutaan runkosarjan kärjestä. Aika näyttää oliko tuo mun kutina KalPan suhteen oikea, vai johtuiko se kutina jostain ihan muusta..

Musta on tärkeämpää kehittää peliä, kuin puristaa mailaa runkosarjan voiton suhteen. Jos siitä runkkarin voitosta tulee pakkomielle ja se sitten saavutetaankin kaiken tuskan jälkeen, niin ei olisi mikään ihme, että puolivälierissä tulisi noutaja.

Ehdottomasti näin, runkosarjan voitto ei ole todellakaan pakollista, vaikkakin siitä hyötyä on, mutta itse pidän runkosarjassa TOP3:een pääsemistä tämän hetken tavoitteena.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Mitäs mieltä te muut olette IFKn ylivoimasta? Omasta mielestäni tuo ykkösylivoima missä Aaltonen+Johansson pyörittävät ylivoimaa on hemmetin hyvä jos ylivoiman tarkoitus olisi pitää kiekko vastustajan alueella koko ylivoiman ajan. Harmi vain että ylivoiman tarkoitus on useimmiten tehdä maali vastustajan maalivahdin selän taaksi. Siihen nähden mitä pelaajia tässä viisikossa pelaa niin tämä ykkösyv on todella surkeassa jamassa. Kiekko pyörii pelaajalta toiselle ja lopulta menetetään jonkin toivotaan-toivotaan syötön ansiosta. Kaipaisin todella paljon enemmän suoraviivaisuutta ylivoimalle.

-Tinke
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs mieltä te muut olette IFKn ylivoimasta? Omasta mielestäni tuo ykkösylivoima missä Aaltonen+Johansson pyörittävät ylivoimaa on hemmetin hyvä jos ylivoiman tarkoitus olisi pitää kiekko vastustajan alueella koko ylivoiman ajan. Harmi vain että ylivoiman tarkoitus on useimmiten tehdä maali vastustajan maalivahdin selän taaksi. Siihen nähden mitä pelaajia tässä viisikossa pelaa niin tämä ykkösyv on todella surkeassa jamassa. Kiekko pyörii pelaajalta toiselle ja lopulta menetetään jonkin toivotaan-toivotaan syötön ansiosta. Kaipaisin todella paljon enemmän suoraviivaisuutta ylivoimalle.

Samoilla linjoilla kyllä olen. Tuo YV kaipaisi kunnollista laukaisu uhkaa. Puustinen voisi olla vastaus tähän, mutta herra vetelee varjojen mailla. Jasse Ikonen tai Elkins voisi taas seistä tuossa maalin edessä. Vastustajan AV nelikon pakit pääsevät liian helpolla, kun ei ole kunnon maskia.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
IFK:n YV:ssähän laukaukset hakee pääosin pakit, en kyllä tiedä miksi. Tuntuu olevan mahdoton yhtälö saada laukaisupaikkoja lähemmäksi ja jos saadaan niin se on kaksi metriä ja edelleen pakki laukomassa. Jokunen aika sitten Aaltonen yritti mielestäni enemmän laukoa suoraan mutta sihti one timereissa ei ole niin hyvä mikä muissa tavoissa tehdä tulosta.
Itse asiassa vaarallisin ase tuohon kun muistellaan lähivuosia on ollut Luttinen neliön keskelltä tai Jasse samalta paikalta laukoen tai ohjaten. Tätä haluaisin nähdä enemmän, jälleen, en tiedä miksi siitä on luovuttu. Vai johtuuko se kenties siitä että nämä kyseiset Luttisen maalit ja Jassen ohjaukset YV:llä syötti monesti muuan Ramstedt.

_
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
YV toimii parhaiten, jos kiekon pitäjällä / pyörittäjällä on laukausuhka. Viime vuoden Tappara on hyvä esimerkki. Kuusela/Laine/Aalto. Ota siinä sitten puolustajana.

Jopa Ramu oli viime vuonna pahempi uhka kuin Johansson, joka käytännössä vain syöttää. MG oli siitä mielenkiintoinen, että se teki aika monta maalia siltä sen bravuuripaikalta YVllä.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tuli tässä kaivettua sellanen fakta esiin, että viime kaudella joulutauolle mentäessä HIFK:lla oli plakkarissa 34 matsia ja 63 pistettä. Nyt jos voitetaan 6 seuraavaa peliä, niin vastaavassa vaiheessa meillä oli 1 piste enemmän kuin vuosi sitten. Kaikki mahdollisuudet on siis edelleen kirkastaa tämäkin runkosarja, jos saadaan pidettyä edellisten matsien pelillinen taso yllä. Runkosarjan kannalta ryhtiliike taisi tapahtua ns. viimeisellä hetkellä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan perkeleen hieno uutinen. Ton äijän rooli on niin saakelin tärkeä.

Kyllä ja kovin moni vieraskannattaja ei ainakaan tunnu tätä tajuavan. Raskilla on huikea kyky nostaa ketjun taso ihan uusiin svääreihin, ihan sama kenen kanssa pelaa. Pelaaja jota on oppinut rakastamaan tässä vuosien saatossa ja menee siihen kategoriaan jolle toivoo pitkää jatkosopimusta. Innolla odotetaan jo iltaa.

Ketäs saikkulistalla on enää? Grillfors?

E: Ja tietysti Robert Leino.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Kyllä ja kovin moni vieraskannattaja ei ainakaan tunnu tätä tajuavan. Raskilla on huikea kyky nostaa ketjun taso ihan uusiin svääreihin, ihan sama kenen kanssa pelaa. Pelaaja jota on oppinut rakastamaan tässä vuosien saatossa ja menee siihen kategoriaan jolle toivoo pitkää jatkosopimusta. Innolla odotetaan jo iltaa.

Ketäs saikkulistalla on enää? Grillfors?

E: Ja tietysti Robert Leino.
Kyllä. Niin paljon kuin tuota viime kauden Play offeja ykkösen osalta käännettiin Ramun hyvän pelin suuntaan niin katsokaa millaiset tehot Rasse teki. Ihan jäätävät. Kuten sanoit nostaa ketjun kuin ketjun tasoa. Yksi tärkeimmistä vielä niin hankkii jäähyjä. Valitettavasti tuo ei ole meille toimi, vaikka saataisiin pelata parinkin erän verran yv:tä. Ehkä se siitä aukeaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös