Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 595 591
  • 4 204

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kokoonpanon näköinen esitys voisi sanoa. Pakko se on vain luottaa siihen, että kun/jos saikkulista tyhjenee niin myös se peli siitä sitten paranee. GeneMatti sentään näytti heti niitä elkeitä jonka takia kyseisestä pelaajasta ei vain voi olla pitämättä!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt alkaa kyllä vituttamaan oikein urakalla. HIFK pelasi kaksi jopa hyvää peliä Linköpingiä vastaan ja ajattelin, että tästä saadaan jotain Liigaankin mukaan, mutta ei mitään. Nyt on helppo sanoa, että noihin positiivisiin Linköping peleihin oli kaksi syytä: 1. Vastustaja ei pelannut Liigakiekolle tyypillistä trap pelaamista, vaan peli meni HIFK:ta suosivaksi coast to coastiksi, jossa on helpompi kiekonriistojen ja nopeiden hyökkäysten turvin luoda laadukkaampia hyökkäyksiä. 2. Onko kaikkien joukkueiden pelaajilla motivaatio ihan 100% kyseistä sarjaa kohtaan.

Tähän peliin tultaessa ei voida edes mennä siinä mielessä loukkaantumisten taakse, että niitä on Ässilläkin ja HIFK:n materiaalin pitäisi ainakin kärjen osalta olla silti Ässiä terävämpi. Ei näkynyt missään. Heillä huomattavasti matalamman profiilin hankinta Paakkolanvaara ratkaisi tänään pelin ja KHL-vahvistuksen ja moninkertaisen Ruotsin mestarin johtama kenttä ei rakentanut hevon vittuakaan koko pelissä. HIFK oli tänään 100% Åsten-Nykopp-Petrell + Elkins oli oma itsensä ja se on ihan hevetin huolestuttavaa. HIFK:n nelosketjun peli kun perustuu pääasiassa kovan työmoraaliin ja he eivät samassa määrin tarvitse oganisoidun hyökkäyksen tukea, kuin meidän profiilipelaajat, joita tuolla on Partanen, Hintz, Johansson, Taimi, Eronen nyt ensi alkuun, jotka eivät tuottaneet yhtään mitään tänään. Tästä mennään mielestäni tällä hetkellä tähän HIFK:n ongelmaan. Voi hyvin olla, että kun meidän sairastupa tyhjenee, niin sitä maagista tason nostoa ei tapahdukaan. Eihän nyt Liigatasolle aivan perkeleen kova ketju Partanen-Johansson-Hintz luonut varmaan yhtään kunnon maalipaikkaa koko pelissä. Miksi ne muutkaan loisivat? Todennäköisyys vain sille, että kun se maalipaikka sitten joskus saadaan aikaiseksi, niin sitä on sutimassa Salmelan sijaan Aaltonen sisään ja maalinteon todennäköisuus kasvaa, mutta itse peli ei parane mihinkään. Esim. Johansson on aivan helvetin taitava kaveri, mutta tässä alkaa olemaan iso riski, että floppaa HIFK:ssa totaalisesti. Miksi? Koska HIFK:n pelin rakenne on tällä hetkellä aivan 0-tasoa, kun pitää hyökätä organisoitua trapia vastaan. Ei ole murtautumismalleja trapiin, ei ole murtautumismalleja kulmapyöritykseen, eikä ole murtautumismalleja ylivoimalle. Mikäli edes tuo HIFK:n ykkönen pelaisi organisoidusti ja loisi jotain, niin odottelisin vesi kielellä sairastuvan tyhjenemistä. Johansson esimerkiksi on pelimies isolla P:llä. Ongelma vain on siinä, että kun hän yksinään kynää koko kentän läpi ja tuo sen kiekon hyökkäysalueelle ilman yhtään syöttöä, niin se pelin jatko on niin helposti luettavissa pois. Johansson tipahtaa hyökkäysalueelle usemmman pelaajan väliin vailla pelin jatkomahdollisuutta. Tuon tasonkin pelimies tarvitsee viisikon tukea avukseen tasaviisikoin ja ylivoimalla. Vasta silloin hän muuttuu potenttiaalisesta pelimiehestä pisteitä tekeväksi pelimieheksi.

Ei Ässät tänään mitään esittänyt. Se veti trapin HIFK:n eteen ja odotti HIFK:n virheitä, jotka HIFK teki. HIFK kotijoukkueena on tietyn paineen alla kotihallissaan ja Ässät vierajoukkueena pystyi vetämään rennosti sumppua odottaen IFK:n virheitä. Alivoimalla napsahti heti typerän hyökkäyspään jäähyn jälkeen. Jääskän helppo kiekonmenetys viivalla ja kaiken kruunasi tuo Ässien voittomaali, jossa HIFK:lla oli kenttätasapaino täysin hukassa kummassakin päässä kenttää. Jo se hyökkäyspään pelaaminen oli jotain surkuhupaisaa. Pakko myös sanoa, että eihän Bäckströmistä ollut tänään voittavaksi maalivahdiksi. Lankinen vie tällä hetkellä tätä taistoa.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy sanoa, että Hintz on kauhea pettymys. Loukkaantumisherkkä jätkä, jonka kehitys ei ole mennyt juurikaan eteenpäin sitten Ilves vuosien. Näennäis nättiä pelaamista toisin sanoen tehotonta pörräämistä ja näyttävää luistelua, mutta missä tehot. Kovat pelimiehet pystyvät jo nuorella iällä ottamaan joukkueen reppuselkään kuten Micke Granlund eikä vajoa joukkueen mukana siihen samaan harmaaseen alisuorittavaan massaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
@Kajastus , samoilla linjoilla olen itsekin. Näyttävä luistelu ja kiekon kuljettaminen sujuu, mutta tehotonta on.
Laukaisutaidon puute, sekä ymmärrys pelin virtauksesta, eli mene sinne minne kiekko tulee on ihan onnetonta.
Maalit tulevat suoran luistelun päätteksi, siis jos tulevat.
Ajautuu jatkuvasti ohi tilanteista ja irtokiekoista. Vauhtia jopa liikaa ja peliälyä liian vähän. Hiukan A-junnumainen kaahottaja. Tarvitsisi henkilökohtaista ohjausta enemmän, esim. Kibe pystyis neuvomaan asioita jotka maalintekoon johtavat.
1. Maalinteko alkaa laukauksesta
2. Ammu kohti maalia jne. jne.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Olen todella tyhmä, kun jaksan tulla hallille asti, tuoda kaksi nuorta mukaan, maksaa kaikesta ja sitten vielä ylihinnoitelluista ala-arvoisista ravintolatuotteista. Tietääpähän taas pysyä hetken aikaa poissa hallilta ja itseasiassa sieltä pitäisi pysyä pois pitkään! Tuossa pelissä ei ole pienintäkään ideaa, ei sitten yhtään mitään. Kaksi viimeistä ylivoimaa ja niiden aikana yksi heitto maalille ja ohjaus ohitse, ei varmasti yksikään muu liigajoukkue pystyisi olemaan niin avuton. Pakko kysyä myös, onko Törmäsellä oikeasti mikään hallussa tällä hetkellä?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen todella tyhmä, kun jaksan tulla hallille asti, tuoda kaksi nuorta mukaan, maksaa kaikesta ja sitten vielä ylihinnoitelluista ala-arvoisista ravintolatuotteista. Tietääpähän taas pysyä hetken aikaa poissa hallilta ja itseasiassa sieltä pitäisi pysyä pois pitkään! Tuossa pelissä ei ole pienintäkään ideaa, ei sitten yhtään mitään. Kaksi viimeistä ylivoimaa ja niiden aikana yksi heitto maalille ja ohjaus ohitse, ei varmasti yksikään muu liigajoukkue pystyisi olemaan niin avuton. Pakko kysyä myös, onko Törmäsellä oikeasti mikään hallussa tällä hetkellä?

Itseäkin vituttaa tilanne, mutta puolustellaan nyt sen verran, että kyllä siinä oli jo Linköping peleissä ideaa, mutta syystä tai toisesta se kaikki katosi taas kun liigapelit jatkuivat.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karmeaa, karmeaa ja karmeaa. Ensinnäkin seurasin tänään kahta pelaajaa oikeastaan ensimmäisen yhtenäisen erän jälkeen tarkemmin, muun pelin hajotessa.

1. TT, täystuho Taimi

Miten tämän nyt alottaisi. Tekisi mieli toivoa kaverin olevan rovaniemellä tai jossain muussa liiga jengissä skulaamassa. Seurasin tuhon otteita ja yks asia mikä jäi mieleen; Taimi ei kentällä ollessaan puhunut juuri kenellekkään, vaihtoaitiossa puri tuppea. Joukkueen sisäinen hengen tappaja? Kovavauhtinen hyökkäys, kiekko Tuholle, tuho vetää päättömänä pitkän, Elkinsin ilme priceless.
Taimen kehonkieli, luistelu, asennot, keskittyminen ja kaikki mikä rakentaa susta pelaajan on jossain aivan muualla kuin itse pelissä.
En jaksa uskoa loukkaantumiseen tai henkisiin ongelmiin.
Kaveri on saatava yksinkertaisesti huitin vittuun pelaavasta kokoonpanosta tai annettava vaikka ilmaiseksi loppukauden diilillä Rokiin. Hyi helvetti mikä diiva.

2. M.J -softness

Eka peli häneltä tallennettu kovalevylle ja hyvältä näyttää. Kaverilla on kaukismainen tatsi pelaamiseen. Luistelu ja liike näyttää kehnolta, mutta vauhti on silti jäätävää. Kädet ovat pehmeät, taitoa löytyy ja syötöt kun vielä napsahtelevat oikeiden ketjulaisten kanssa kohdilleen, on jälki jäätävää. Mukavasti näyttää asennetta, halee alhaalta kiekkoa ja tuo ylös, yrittää yv:llä saada kiekkoa liikkeelle nopeammin ja kerran haki bobilta jopa tikkarin vittuun ja näytti miten pelimiehet pelaavat.

Muuten Hifk oli tänään taas -rahat kaivoon olemuksella. Go Sweden Boy ja Gene!
 
Lyödääs pitkästä aikaa plussia ja miinuksia:

+ Åsten - Nykopp - Petrell: Jotain trio -rosvojen sukuista havaittavissa. Jostain syystä Miken kanssa pelaaminen sytyttää usein myös Lennun taklaamaan. Jos nelosketju (tai "nelosketju") iskee jengin ainoan maalin tasakentällisin, nelssonin laituri tällää toisen vielä ylivoimalla, ketju voittaa "oman pelinsä", vaikka pelasi vastustajan kärkiukkojakin vastaan, niin ei voi olla pahaa sanottavaa. Laiturit tuntuvat saavan toisistaan enemmän irti.

- Salmela:
Tuli, näki ja voi jatkaa matkaansa vaikka RoKiin. Päivän kohokohdat nyrkillä laidan hakkaaminen ja yksi hankittu jäähy. Muuten joko täysin näkymätön tai sitten vain 1) aivan väärällä pelipaikalla ja 2) aivan väärässä sarjassa. Usein noista ukoista näkee edes jotain, miksi kannattaa uskoa parempaan huomiseen, Salmelan kohdalla en sitä näe

- - Miihkali Teppo:
Miten ihmeessä kukaan voi olla potkimassa Salmea pois, jos Teppo on jengissä? Mies, joka tuntuu jatkuvasti olevan väärässä paikassa väärään aikaan. Katsoin tuon voittomaalin nyt vielä Ruudusta ja mun paskasanko lentää Tepon suuntaan. Laskee ensin hyökkäysalueella tilanteen väärin -> Ässät kääntää pelin. Seuraavaksi jää omasta miehestään jälkeen maalin takana. Lopulta lähtee maalin edustalle, josta lähtee haahuilemaan vain johonkin ja jatkotilanteessa on kahden punapaidan sylissä. Paakkolanvaara on toki sentteri, mutta kun tuota tilannetta veivaa, niin oman maalin edustalla oli kolme punapaitaa, kaksi patapaitaa + Johansson joka katsoi tilanteen ja reagoi viivan suuntaan. Teppo se siellä pyöri kuin pelle sirkuksessa.

Katsoinpas sitten vielä tuon 2-2-maalinkin. Mistä se maali tuleekaan? Tepon selustassa on ukko vapaana ja Tepponen siinä tekee jotain puutyöharjoitteita, kun kaveri lyö laatan naaman edestä sisään. Jankutan taas samaa: Ilman vanhoja antipatioita Salmi > Teppo tällä hetkellä.

- - - Mika Partanen
: No, kenetkäs muun laitat sinne laidalle, siinäpä kysymys. Partasen paikka siellä ei ainakaan ole. Ei osaa luopua kiekosta, muttei viitsi oikein vetääkään. Olen aivan korviani myöten täynnä Partasen kikkailuista aiheutuvia paitsioita. Vittu sen siniviivan yli mennään vauhdilla tai ei ollenkaan. Typerin teko mitä hyökkääjä voi keskialueella kiekollisena tehdä, on kääntää siinä 5cm ennen sinistä takaisin keskialueen puolelle. Harhasyötöissäkin yleensä edes yritetään jotain, tuo pelkästään kusipäistä tai aivotonta. Välillä tuntuu, ettei jannulla ole minkään sortin aivotoimintaa. Pakonomainen tarve änkeä kiekon luo, vaikka siellä olisi jo kaikki muut neljä kentällisen pelaajaa siitä vääntämässä tai sitten on järkyttävä kiire karata vastustajan träpin taakse paikkaan, johon ei ole edes mahdollista kiekkoa pelata ja siinä samalla sitten venyttää niitä viisikon etäisyyksiä.
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Kaikki olennainen onkin tässä tullut palsaveljiltä skrivattua. Lisään tähän, että joukkueella ei ole minkäänlaista pelillistä identiteettiä. Täysin halutonta, mautonta ja munatonta puurtamista. Kysymykseni kuuluu: Onko joukkue enää Stögön hanskassa ja pelaako joukkue enää valmentajalleen. Mielestäni vastaus molempiin kysymyksiin on EI.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saiskohan Hintzisitä vaihdossa jotain? Vaikka pari pakettia buranaa sairasosaston äijille? Ei kerta kaikkiaan mitään hyötyä koko joukkueelle. Jos pääsee läpi, niin viimeistään toinen harhautusyritys ja kiekko on jo karannut. Läpiajosta tehtyä maalia en enää muista. Puolustuksessa hentoa hääräämistä. Ei ainakaan kehitystä ole tapahtunut. IFKn kuvaajat tosin saavat hänestä ihan "nättejä" kuvia. Vilttiin.

Koko joukkueen esiintymisessä ei ole hyökkäyspäässä näkyvissä yhtään ruutia, eikä kyllä hymyjäkään. Jotain pakkopullaa mussutetaan, ilman minkäänlaista yhdenaikaisuutta ja mielikuvitusta. Lennu tosin iski kahdesti, mutta HEI, se on meidän nelonen! Otteluissa tehdyt maalit kymmenessä pelissä tästä taaksepäin; 2, 0, 1, 0, 1, 3, 1, 0, 2, 1. Siis 11maalia 600min;ssa! 10 tuntia lätkää ja maali per tunti... Antihuikeeta!

Sorry negailusta, kun alkaa olla jo kaiken maailman selitykset kuultu, eikä "mitään" tapahdu.
Kyllä noita superlainoja pitäisi seuran oikeasti etsiä, eikä korvausjunnuilla taaplata ja tarjota tälläistä skeidaa. Siis, jopa maksaville katsojille.
Huh-huh.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Mä en kyllä vieläkään pistä tätä tilannetta Stögön piikkiin.

Muistuu mieleen omat A-junnuajat. Meillä oli sarjan paras materiaali, mutta samaan aikaan ollut Intti- loukkaantumis- ja tiesmikä aalto tuhosi koko treenaamisen.

Oli saamarin vaikea pelaa, kun oli joka saamarin treeneissä eri jätkiä ympärillä. Milloin oli B-junnuja, milloin lainajätkiä ties mistä.

Ainoat kerrat kun napsittiin pisteitä oli kun liiga vapautti siellä pelaavat meidän käyttöön. Ne oli niin kovia yksilöitä, et ne tuli keskelle "meidän systeemiä" ja hakkasi ne tarvittavat maalit. Kumma juttu, mutta me muut pelattiin paremmin myös eikä omiin kussu samoja määriä.

Junnut on junnuja, mutta tarinan opetus on kyl helppo tajuta.

Kun jengi on jumissa ja maaleja ei tule, niin siitä jumista on todella vaikea päästä.

Uskotteko oikeasti, että tohon joku "Tuokkola" tulee ja tekee hetkessä Janne Hämäläisestä ja Saku Salmelasta liigatason laiturit?

Tai saa Partasen ja Hintzin tekee paikoista?

Jos olisin Nyba tekisin jonkun lainadiilin jostakin Goldobinin tyylisestä viihdyttävästä first rounderista. Pariksi kuukaudeksi vain.

Toisi jonkinlaista piristysruisketta ja Salmelan voisi palauttaa pakkirotaatioon.

Ja tosiaan pariksi kuukaudeksi vain niin että se viestisi joukkueelle, että kevääseen luotetaan terveellä miehistöllä.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Hienoja kirjoituksia on tullut jo monia ja paljon asiaa. Koko kauden aikana en ole kertaakaan poistunut hallilta hyvällä fiiliksellä. Eilisen jälkeen ihan sama. Jotenkin tulee fiilis, että kai tonne hallille pitää vaan mennä kun kortti on hankittu. Vituttaa jo valmiiksi sinne meno, vähän verrattavissa paskaan duunipaikkaan. Mennään, kun täytyy mennä. Alan epäillä onko pelaajilla myös sama fiilis. Eilisen jälkeen ihmettelen, jos ensi pelissä on yli 6000 katsojaa. Kuka tota jaksaa enää katsoa. Hävytöntä meininkiä. Tämä alkaa käydä myös seuralle kalliiiksi. Mikä vittu tämän on paskan on nyt aiheuttanut? Tyytyväisyys onnistuneesta viime kaudesta. Haistakaa nyt jo paska. Huono materiaalia? Vitut. Katsokaa tota rosteria, vaikka loukkaantuneita on. Kyllä tuolla sen tason äijiä on, että esim. maalinteon pitäisi olla ihan pikkasen paremmalla tasolla.

Sitten tullaan siihen, että alan epäilemään jotain vitun syöpää tuolla jengin sisällä. Ei tuolla eilenkään osalla äijistä ollut edes kiinnostusta yrittää. Näitä nimiä täällä on jo pyöritelty. Joukkuehenki paistaa ulospäin, että ei ole tapissa. Kuka ton jengin ottaa reppuselkään ja kertoo mitä pitäisi alkaa tapahtumaan. Pelkään, että ei kukaan. Alan pelkäämään jo, että kaudesta tulee täysi pannukakku. Millä nämä palaset saadaan kondikseen ja pelihuumori takaisin. Se pienikin toivo mikä saadaan niin joku noista velliperseistä vie sen pois. Pelkään pahoin, että tossa jengissä ei vaan ole kaveria, joka saa revittyä yhteen puhaltamisen fiiliksen huippuunsa. Isoa palkkaa nauttivia äijiä on kyllä, mutta ei niitä jotka pystyisivät vetämään tätä rekeä myös perässä.

Alkaa oikeesti vituttaa katsoa noita Partasia, Taimia ja vastaavaa kun äijät pelailee jäällä kun jotain näytösottelua. Pelin lopussa naureskellaan tälle paskalle ja ei edes vituta. Mikäs tässä on ollessa. Palkka on sarjan kärkipäätä, vaikka jäällä ei tapahtuisi mitään. Samaten epäilen jo, että onko pelaajilla tiedossa jo että Stögö lähtee muualle ensi kaudeksi niin vittuakos mä enää tolle pelailen. Sen verta lempeä kaveri, että ei se mitään kuitenkaan sano, vaikka peli menee päin vittua. Kohta eletään joulukuuta ja ei ole siis edes tiedossa kuka tätä laivaa vie ensi kaudella. Mua ainakin helpottaisi tieto, onko meillä valmennuksen puolella tapahtumassa muutos. Nyt ollaan täysin epätietoisia asiasta. Tämän kauden osalta alkaa olemaan usko jo kohta menetetty.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei Ässät tänään mitään esittänyt. Se veti trapin HIFK:n eteen ja odotti HIFK:n virheitä, jotka HIFK teki. HIFK kotijoukkueena on tietyn paineen alla kotihallissaan ja Ässät vierajoukkueena pystyi vetämään rennosti sumppua odottaen IFK:n virheitä.
Tätä on ollut näkyvissä koko kauden. Suoraan sanottuna ihan kauheaa kuraa IFK:n kotipelit pääosin on ollut, vierailla on todella helppo pelata IFK:ta vastaan. Yksi hyvä esimerkki oli joskus reilu kuukausi sitten pelattu IFK-Jukurit, IFK:lla oli terveempi jengi jäällä kuin nyt mutta esitys samaa paskaa kun eilen. Tälläinen puusilmä lätkäjätkä näki jo kaukaa kuinka Jukureilla ei ollut mitään vaikeuksia estää IFK:n hyökkäyksiä ja kotijoukkue joutui heittämään vain punaiselta pitkää päätyyn, IFK hävisi ottelun. Tähän kun vielä lisätään se tosiasia että IFK:n päänahka uudelle Liiga-joukkueelle on kova juttu ja jokaisesta Jukurista näki sen että ottelu halutaan voittaa. IFK:ta ei kiinnostanut juurikaan muuta kuin heitellä pitkää päätyyn, ei väkisin maalille tekemään rumia maaleja, ei tunnetta ei mitään. Tuo peli kertoi meidän joukkueesta paljon, ei kiinnosta, ei kiinnostanut eilenkään, eikä pitäisi kiinnostaa fanejakaan, miksi nähdä päänvaivaa tuollaisen hengettömän porukan eteen.

_
 
Viimeksi muokattu:

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Täytyy sanoa, että Hintz on kauhea pettymys. Loukkaantumisherkkä jätkä, jonka kehitys ei ole mennyt juurikaan eteenpäin sitten Ilves vuosien. Näennäis nättiä pelaamista toisin sanoen tehotonta pörräämistä ja näyttävää luistelua, mutta missä tehot. Kovat pelimiehet pystyvät jo nuorella iällä ottamaan joukkueen reppuselkään kuten Micke Granlund eikä vajoa joukkueen mukana siihen samaan harmaaseen alisuorittavaan massaan.
Otti henkisesti koville kun MM -kisojen jälkeen tipahti, julkisuuden, B/C -koriin. Kaverit ympäriltä lähti joukolla NHL:ään. Jos aikuistuu ja hoitaa hommansa, niin kaikki ovet ovat avoinna. Jos ei, niin Jesse Niinimäen klubi kutsuu.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olipa hyvä peli eilen. IFK:n jätkät pisti kaiken likoon ja näki että on kova halu voittaa. Ja vihdoin alkaa myös loukkaantumisista huolimatta näkymään sitä pelisysteemiä kevättä varten, jolla voidaan murtaa vastustajan träppiä ja osataan sitä oikeassa paikassa harjoittaa itse. Nyt alkaa olla kaikinpuolin parempi meininki, ja ihmettelen jos ei seuraavaan peliin ole jo lähes täysi häkki.

Eli tuon tyyppisen tekstin kun kääntää ylösalaisin, niin siinä on se kuva, jossa IFK menee tällä hetkellä. Eilisen pelin jälkeen ei oikeen osannut muuta kun olla hiljaa... samalla viikolla pudotaan CHL:stä kun tehdään 0 maalia kotona, ja pari päivää sen jälkeen pelataan alkuminuutteja lukuunottamatta niin hirveä kiekkomatsi, että IFK olisi oikeastaan ansainnut sen, että se reilu 6200 katsojaa olisi ottanut ja lähtenyt 2-erässä kohti Nordenskjöldinkadun harmaita hankia, eikä todellakaan palannut enää takaisin samaan peliin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kävin äsken pitkästä aikaa Liigan sivuilla. HIFK on sarjataulukossa 9. sijalla ja se on tehnyt 2. vähiten maaleja koko Liigassa, vaikka samaisessa sarjassa pelaa mm. Jukurit, Sport ja KooKoo. Päästettyjen maalien osalta ollaan tosin koko Liigan parhaita.

Perin epätyypilliset statistiikat, pl. 9. sija, joka on tullut vuosien saatossa meille HIFK-kannattajille varsin tutuksi. No, onneksi on sentään jotain tuttua ja turvallista.

PS. Eiköhän me tuolta vielä nousta muutama pykälä, kunhan loukkaantumiset hellittää.
Kävin taas Liigan sivuilla: HIFK on eilisen pelin jälkeen runkosarjassa 10. sijalla ja se on edelleen tehnyt 2. vähiten maaleja koko Liigassa, vaikka samassa sarjaa pelaa vieläkin mm. Jukurit, Sport ja KooKoo.

Nuo ovat edelleen HIFK:lle perin epätyypilliset tilastot, pl. tuo tuttu ja turvallinen 10. sija runkkarissa.

PS. Uskon vieläkin siihen, että loukkaantumisten hellittäessä nousemme muutaman pykälän, mutta mestaruudesta ei tänä kautena kamppailla.
 

EttanIF

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mä en kyllä vieläkään pistä tätä tilannetta Stögön piikkiin.

Muistuu mieleen omat A-junnuajat. Meillä oli sarjan paras materiaali, mutta samaan aikaan ollut Intti- loukkaantumis- ja tiesmikä aalto tuhosi koko treenaamisen.

Oli saamarin vaikea pelaa, kun oli joka saamarin treeneissä eri jätkiä ympärillä. Milloin oli B-junnuja, milloin lainajätkiä ties mistä.

Ainoat kerrat kun napsittiin pisteitä oli kun liiga vapautti siellä pelaavat meidän käyttöön. Ne oli niin kovia yksilöitä, et ne tuli keskelle "meidän systeemiä" ja hakkasi ne tarvittavat maalit. Kumma juttu, mutta me muut pelattiin paremmin myös eikä omiin kussu samoja määriä.

Junnut on junnuja, mutta tarinan opetus on kyl helppo tajuta.

Kun jengi on jumissa ja maaleja ei tule, niin siitä jumista on todella vaikea päästä.

Uskotteko oikeasti, että tohon joku "Tuokkola" tulee ja tekee hetkessä Janne Hämäläisestä ja Saku Salmelasta liigatason laiturit?

Tai saa Partasen ja Hintzin tekee paikoista?

Jos olisin Nyba tekisin jonkun lainadiilin jostakin Goldobinin tyylisestä viihdyttävästä first rounderista. Pariksi kuukaudeksi vain.

Toisi jonkinlaista piristysruisketta ja Salmelan voisi palauttaa pakkirotaatioon.

Ja tosiaan pariksi kuukaudeksi vain niin että se viestisi joukkueelle, että kevääseen luotetaan terveellä miehistöllä.
Kiitos. Ollaan samoilla linjoilla.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo eipä tuo meidän eilinen matsi ollut missään nimessä hyvää peliä, mutta en lähtisi vielä kaatamaan kaikkea viemäristä alas. Ennen MJ-taukoa oli Pelicansia ja etenkin kovaa Tapparaa vastaan todella hyvää pelaamista (rosterikin huomioiden), sekä Tapparaa että Linköpingiä vastaan IFK:lla oli asenne tapissa, jalka liikkui, voitettiin kaksinkamppailuja, ja oltiin tilanteen tullen sopivan kärsivällisiä. Eilen sitä kärsivällisyyttä ei ollut yhtään, puskettiin mielummin yksin kiekon kanssa, muutenkin IFK vaikutti hermostuneelta, vaikuttiko tiukka CHL:stä tippuminen sitten noin paljon? En tiedä, mutta hyvällä rutiinilla tuo eilinen peli olisi kuitenkin ollut voitettavissa.

Nuo pelit CHL:ssä ja sitä ennen Tapparaa ja oikeastaan Pelicansiakin vastaan, olivat mielestäni kauden parasta IFK:ta, vaikka rosteri oli samalla heikointa tällä kaudella. Puutteita noissakin otteluissa oli, YV, 5vs5-maalit jne, mutta tässä sarjassa ei ole kuin korkeintaan yksi joukkue (Tappara), jolla olisi peli niin kuosissaan, että jokaisella osa-alueella peli toimisi hyvin. Ja voi siellä Tapparallakin olla joillain osa-alueilla isompia ongelmia, pitää katsoa jos kerkeäisi tänään näkemään Tapparan peliä. Hyvin se heidän peli on toiminut, sen verran olen Tapparan omien fanien kommentteja kuullut sekä lukenut.

Miksei IFK:n peli ole hyvässä kunnossa kuten Tampereella tai vaikka Kuopiossa on? Myös meillä jatkoi sama valmentaja, ja pelaajistokin on pääosin sama. No loukkaantumiset vaikuttaa, se on selvä. Tappara ja moni muu joukkue on pystynyt hakemaan ketjuja rauhassa, meillä ne ovat vaihdelleet loukkaantumisista johtuen paljonkin. Tuttu klisee tietää sanoa, että pelkästään loukkaantumisten taakse ei voi mennä ja se pitää myös paikkaansa. IFK pelasi jo alkukaudesta pelillisesti heikosti, ajoittain jopa aivan umpisurkeasti, voittoja tuli välillä silti.

Spekulointia, mutta vaikka noita loukkaantumisia ei olisi ollut, en usko että IFK:n peli olisi ollut siltikään erityisen kasassa, voittoja olisi varmasti tullut enemmän, sen verran paljon ne kärkiyksilöt vaikuttaa. Kuten täällä on aiemminkin kirjoitettu, Stögön IFK:n kauden alut ovat olleet jo aiempina vuosina aika sekavia, tuntuu ettei Stögö vedä alusta lähtien ohjaksia juuri lainkaan kireämmälle, eli antaa varsinkin alussa erityisen paljon pelaajien toteuttaa sitä hommaa, tämä oli lähinnä mutuiltu teoria, mutta jos leikitään että tuo teoria pitäisi paikkaansa, niin mitähän Stögö tuolla sitten tarkalleen hakisi? Uskooko hän että kun pitää ohjakset alussa löysällä, niin loppua ja grande finalea kohden pelaajat jaksavat kulkea sen pitkän polun paremmin, ja suorittaa lopussa vastuullisemmin? Vai onko Stögö niin laiska ettei jaksa alussa pahemmin heilua kopissa tai penkillä, no tuskin, mutta mielenkiintoista olisi tietää että mitä Stögön päässä liikkuu näiden alkukausien aikana.

Muutenkaan erityisen tiukat ohjakset ei kuulu Stögön filosofiaan, mutta kyllähän esim. viime vuoden vaihteesta kevääseen, IFK alkoi selvästi lisätä peliin toisteisuutta tietyillä osa-alueilla. Vielä tammikuussahan IFK:n peli näytti kammottavalta kuralta (vaikka joulukuussa se jo osin toimi), se nopeahko muutos ilmeisesti vaati hintansa, kevättä kohden pelaajat pääsivät siihen vähän tiukempaan raamiin sisään ilman että kaikista vapauksista piti luopua. Toivoa sopii että tällä kaudella nähdään suoritusten osalta abaut samanlainen kehitys kuin viime kaudella. Pelillisesti toivon että Stögö pyrkii joiltakin kohdin uusiutumaan, ja tavallaan sitä on jo vähän nähty, puolustuspeli on ollut lähes koko alkukauden kunnossa, viime kauden runkosarjasta en muista että olisi nähty näin hyvin toimivaa puolustusalueen miesvartiointia.

No, YV ja AV pitäisi saada kuntoon ASAP eli mahdollisimman pian, 5vs5-hyökkäyspeli ja YV paranee varmasti paljon, kunhan saadaan saikulta hyökkääjiä takaisin. Silti 5vs5-pelin pitää kehittyä, yksilöt vaatii riittävän selkänojan jotta he voivat saada itsestään parasta irti. Lisäksi pitää huomioida että siellä on JYP:iä, Kärppiä ja muita, jotka erittäin tod.näk vielä parantavat selkeästi otteitaan. Ja kuten käyttäjä @Apassi aiemmin hyvin totesi, näin lyhennetysti ja vapaasti lainattuna, träppääviä joukkueita vastaan IFK:lla on ne isoimmat 5vs5-pelin ongelmat. Eli sitä träppiä varten Stögön ja muun valmennuksen pitäisi tehdä väsymätöntä työtä koko kauden ajan. Jos nyt katsotaan nopeasti kauas mahdolliseen tulevaan, niin keväällä voittaakseen mestaruuden, joutuu hyvin luultavasti luistelemaan Suomen parhaan träpin yli. Toistaiseksi en näe että mikään toinen joukkue pystyisi poistamaan Tapparaa tieltään, eli mestaruuden voittamiseksi me luultavasti joudutaan tekemään se itse. No sinne on pitkä matka vielä.
 

Stigu

Jäsen
Itse olen tällä kaudella aloittanut Ruudusta lähestulkoon jokaisen matsin katsomisen, mutta olen jaksanut katsoa pari matsia loppuun. Haluan urheilun ja IFKn katsomiselta viihdettä, elämyksiä, verta, hikeä ja kyyneliä. Näitä ei Stögön lätkä tarjoa, ei ole tarjonnut yhdelläkään syyskaudella, eikä tule tarjoamaan myöskään ensi syksynä, jos hän vaikkapa ensi kaudella IFKta valmentaisi.

Tilanne on vähän sama, kun ostaisi vaikkapa Quentin Tarantinon DVD-boxin ja tietäisi etukäteen, että DVD-boxin jokaisen leffan ensimmäiset puolitoista tuntia on kaaosmaists ähellystä, jossa Quentin on iskostanut Samuel Jacksonin, John Travoltan ja Uma Thurmanin pääkoppaan että hei, käsikirjoitusta tai juonta ei ole, menkää ja vetäkää intuitiolla kyllä te opitte. Ja unohtakaa, miten näyttelitte edellisen leffan loppukohtauksen.

Stögön IFKn about 20-25 viimeistä matsiahan ovat yleensä aina viihdyttäviä, poislukien ne 2 viimeistä matsia jotka hävitään Tapparalle. Siihen asti ainakin itse keskityn mm. UFCn seuraamiseen, jossa yhtään matsia ei voi otella puolivaloilla tai ilman gamepläniä tai harjoiteltuja toistoja.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on täysin oma mielipiteeni enkä tuomitse ketään, joka tekee toisten mutta itse en ainakaan oikein osaisi syttyä touhuun vasta siinä kohtaa, kun peli lähtee kulkemaan. Tuntuisi jotenkin väärältä hypätä karavaanin kyytiin vasta siinä kohtaa, kun kaikilla on kivaa.
Vaikka ne pari-kolmekymmentä ensimmäistä peliä melkein jo tietääkin olevan tarpomista, niin silti sitä vain raahaa itsensä hallille tai siihen sohvalle siinä kohtaa, kun avauskiekko on tippumassa. Usein käy vielä juuri se, että arkipelin jälkeen saat vittuuntuneena mennä nukkumaan, toki usein myös hyvillä mielin.

Henkilökohtaisesti se on alusta lähtien mukana tai ei mitään. En osaisi ensimmäistä puoliskoa katsella vain tuloksia pelien jälkeen ja kohautella olkiani ja sitten kun tulee se muutama voitto, niin availla taas telkkaria. Tuntuisi vähän "gloryhunttaamiselta" ja ei olisi elänyt niitä paskoja ja vaikeita hetkiä mukana.
Ja korostan, että tämä on oma mielipiteeni enkä tarkoita tai syytä tällä ketään. Vain omaa mielenlaatuani avasin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Itse taas hieman joskus kauan sitten, kun TVssä sanottiin Jari Kulli, eri lajeja pelanneena katson eri asioita eri vaiheessa kautta.

Aika vähän mietin taktisia kuvioita tässä vaiheessa kautta. Tykkään johonkin tammikuuhun asti tarkkailla yksilöitä, psykologista kasvua ja joukkueen rakennetta.

Syyskausi on mennyt Heiskasta ja Aaltosta tuijottaessa, kun muuten on ollu lähinnä varamiehet kehissä.

Toki Kevin Lankisen kasvaminen oikeaksi maalivahdiksi on ollut hieno juttu seurata. Olla paikalla kun mahdollinen ykkösveskamme vuosiksi eteenpäin puhkesi kukkaan. Samalla tavalla, kun on hieno olla paikalla, kun tuollainen Heiskasen kaltainen lahjakkuus kasvaa korkoa. Sitten kun olen rollaattorilla hallilla katsomassa kun se vetää vikoja MJ-pelejään vikana vuonna, niin tuntuu että on kuljettu joku matka yhdessä, vaikka ei välttämättä ikinä edes käteltäisi.

Ajattelen jotenkin, että tää vuosikymmenien hommaa... hallilla on tullu käytyä kohta kolmekymmentä vuotta. Joskus katsoi junnuna peleistä mallia ja myöhemmin siitä tuli vain tapa ja nykyään tunnustaudun ihan kunnon faniksi.

Mutta ehkä suhtautuminen on analyyttisempi, kun tietää näiden olevan todella monimutkaisia prosesseja. Joskus saatanan hyvä valmentaja ei vain saa hommaa toimimaan, joskus joku asia vain klikkaa ja kaikki siltä väliltä.

Ei siihen oikein ole kaavaa. Yksi kaava on saada sarjan paras materiaali (terveenä) ja sarjan paras koutsi...mutta montas kertaa Jokerit sillä konseptilla floppasi? Ja vielä pahasti pariin otteeseen.

Mutta sen verran tiedän, että Stögö on kevään miehiä. Se vain on. Jos tää jengi olisi pysynyt ehjänä niin ehkä me keikuttaisiin jossain TOP-3 sijoituksissa ja peli olisi snadisti valmiimpaa, mutta tällä nyt mennään.

Marko Virtasta ollaan kovasti JYP-fanien toimesta potkimassa pois. Sekä otettaisiin?
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ny riitti tämä paska, tulin negailemaan palstalle.

Harjoituspelit elokuussa päin persettä, tietänyt aina säälipleijaripaikkaa.
-> 9. sija, ollaan aikataulussa.

Peli paranee kun kausi etenee -jargonit.
-> Ai milloin viimeksi ollaan parannettu kauden edetessä? Jos ei suju heti alusta, ei suju koko kaudella. Vertaa viime kausi.

Pleijareissa näytetään.
-> Ei olla koskaan petrattu. Pitää olla TOP3:ssa runkosarjassa, jos ollaan menestytty.Peli on aina samaa paskaa myös play offseissa, jos ei runkosarjassa kulje.

Materialilla mitattuna ollaan mestarisuosikki.
-> Jos IFK voittasi mestaruuden aina kun se on suosikki, niin mestarus tulisi 3 vuoden välein keskimäärin. Nyt väli on 16v?

PS. Sama tilasto kuin vuosi sitten jatkuu. Tällä kaudella HIFK:n voittanut joukkue on hävinnyt JOKA KERTA seuraavan pelinsä (uskomatonta). Vastustaja latautuu punaisia petoja vastaan niin kovaa, että seuraavassa pelissä lataus ei enää riitä. Niinpä veikkaan taas, että Ässät häviää KooKoo:lle ensi tiistaina lammasmaisella esityksellä. Joukkuetta ei uskoisi samaksi kuin eilen.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jos olisin Nyba tekisin jonkun lainadiilin jostakin Goldobinin tyylisestä viihdyttävästä first rounderista. Pariksi kuukaudeksi vain.

Toisi jonkinlaista piristysruisketta ja Salmelan voisi palauttaa pakkirotaatioon.

Ja tosiaan pariksi kuukaudeksi vain niin että se viestisi joukkueelle, että kevääseen luotetaan terveellä miehistöllä.
Voi olla vähän hiljaisempaa antavalla puolella, jos haluaa viihdyttävän first rounderin pariksi kuukaudeksi tässä vaiheessa kautta. Ellei jotkut kymmenen vuoden takaiset käy...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mä uskon edelleen, että tämä kääntyy, kun sairastupa tyhjenee. Runkkarin voittoa ei todellakaan tule tällä kaudella, mutta neljän joukkoon ei ole matka eikä mikään. Nuo loukkaantumiset nyt kuitenkin oikeasti vaikuttaa ihan kaikkeen treenaamiseenkin, ei pelkästään kokoonpanoon peleissä. Mutta onhan tämä nyt odottamattoman paskaa ollut tämä syyskausi, kun vaihtuvuus oli kuitenkin pientä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös