Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 91 618
  • 418

Käytös10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olin tekeväni Lukko-peliä seuratessa sellaisen huomion, että huomattavan monta kertaa Kärppä-hyökkääjä heitti vauhdista hyökkäys-siniviivalla päätyyn ja useasti sitä kiekkoa ei omalle joukkueelle enää saatu. Näin toimittiin vaikka oli useampi hyökkääjä rintamassa hyökkäyksessä mukana, kuitenkin niin että vastustaja oli hyvin ryhmittynyt vastaanottamaan hyökkäyksiä. Useaan kertaan huomasin harmitelleeni, ettei päätyyn heittänyt hyökkääjä haastanut kiekon kanssa tai syötöllä hakenut omaa hyökkääjää. Tämä on toki riskien välttelyä, ettei anneta mahdollisuutta kiekonriistoille ja vastahyökkäyksille, mutta toisaalta päädytään painimaan vastustajien pakkeja vastaan päätyyn ja kulmiin eikä saada hyödynnettyä hyökkääjien vauhtia ja taitoa kulmapainien kautta. Nyt tuntuu, että päästetään vastustajan puolustus tietyllä tapaa helpolla kun saavat painia pienehköjä hyökkääjiämme vastaan nurkissa ja suorat hyökkäykset, joissa hyökkäjiemme vahvuudet ovat, jäävät vähemmälle.

En siis tarkoita, että pitäisi alivoimaisena hyökätä ja hakata päätä seinään vaan haastaa tasavoimaisissa hyökkäyksissä taidolla ja vauhdilla enemmän kuin nykytilanteessa tehdään. Voisi jokunen maalikin sitten syntyä. Nyt pelataan hyökkäyspelikin vähän liian varman päälle, eikä saada yhtään maalia tehtyä.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mulla tulee väkisinkin mieleen hyökkäyksen osalta hieman Sheddenin ajan Jokerit. Joukkueessa on rahaa kiinni ja periaatteessa laadukkaitakin pelaajia, mutta silti tulee kovin duunaripitoinen fiilis. Toki Kärpissä on taitoa ja väläyksittäin tätä on nähtykin, mutta jotenkin Ikoset, Aaltoset, Hirsot, Humlit ja monet muutkin tuntuvat aika kädettömiltä perusmiehiltä kovemmissa peleissä. Aho ja ehkä Manninen ovat oikeastaan ainoat, jotka erottuvat positiivisesti kentällä. Muuten aika harva hyökkääjä tekee ketjukavereistaan parempia juuri nyt.

Toivon silti, että pleijareissa konkarit nostavat tasoaan ja laaja materiaali tasoittaa sitä, mitä kärkiosaamisessa ehkä menetetään.
 

Zinetula

Jäsen
Joo ihan vaan raskaista jaloista nämä johtuu :)
Onko joku niin todennut. Heitin vain esiin tuossa yhden pienen näkökulman kun palstaveli ihmetteli väsymystä. En nähnyt itse ainakaan tänään kovin raikasta jalkaa. Tosin oli toinen peli vuorokauden sisäänkin. Mutta en sillä, että nämä mitään selityksiä on tai niiden tarvisi olla. Tai yleensäkään tarvitse selitellä yhtä tappiota. Ei se Lukkokaan ollut sen parempi, vaikka voittikin tällä kertaa. Kuulin vaan, että siellä oli vedetty ainakin osan toimesta aika kovaa pari päivää ja omatoimisia päälle. Eihän näitä taukoja ole enää kauhean monta ja pitkä kevät toivottavasti edessä eli treenatakin pitää. Kyllä se muutaman päivän sisällä voi vaikuttaa hermotuksiin sun muihin ja osalla voi jäädä pieniä jumejakin jos kovaa vedetään pari päivää. Nämä vaan tällaisina spekulaatioina. Ei tarvitse ottaa vakavasti eikä laittaa sanoja suuhun. Eli en väitä, että mahdollinen väsymys tai ei niin raikkaalta näyttänyt liike oli alkuviikon treenistä peräisin puhumattakaan siitä, että pelisuoritus johtui niistä. Siinähän on monia muitakin pointteja kuten vastustaja, peliin valmistautuminen yms. Kunhan herättelin keskustelua sen tiimoilta, miksi ainakaan osa ei näyttänyt olevan kovin raikkaalla jalalla tai muuten fokusoitunut voittavaan peliin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt on McTorso pakko kysyä oletko valmis myöntämään, että kaudenalusennakkosi meni aika metsään ainakin kärjen osalta (muilta osin en veikkaustasi muista) :) ?
No, mitäpä luulet? En tietenkään ole valmis myöntämään, koska runkosarja on vielä kesken. Viisi peliä on jäljellä, eroa on viisi pistettä ja vielä keskinäinen kamppailukin on jäljellä. Ei tässä nyt ihan toivottoman tehtävän edessä olla. Sisuuntuneena eteenpäin!
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
En mä muuta mutta ajattelin kommentoida yhden päävastustajan tekemisiä.
Marjamäki kertoi, että Jonin poisjäänti ei heilauta mihinkään, koska koko ukon olemassaoloon ei oltu valmistauduttu. Eli ilmeisen hyvä että jäi pois.
Samoin kiitteli Jumalanlahjana loppuohjelmaa, että poffitunnelmaan päästään sisään ennen pudotuspelejä.
Nyt on muutama Laten toivoma lahja saatu ja hienostihan se menee.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olin tekeväni Lukko-peliä seuratessa sellaisen huomion, että huomattavan monta kertaa Kärppä-hyökkääjä heitti vauhdista hyökkäys-siniviivalla päätyyn ja useasti sitä kiekkoa ei omalle joukkueelle enää saatu. Näin toimittiin vaikka oli useampi hyökkääjä rintamassa hyökkäyksessä mukana, kuitenkin niin että vastustaja oli hyvin ryhmittynyt vastaanottamaan hyökkäyksiä. Useaan kertaan huomasin harmitelleeni, ettei päätyyn heittänyt hyökkääjä haastanut kiekon kanssa tai syötöllä hakenut omaa hyökkääjää. Tämä on toki riskien välttelyä, ettei anneta mahdollisuutta kiekonriistoille ja vastahyökkäyksille, mutta toisaalta päädytään painimaan vastustajien pakkeja vastaan päätyyn ja kulmiin eikä saada hyödynnettyä hyökkääjien vauhtia ja taitoa kulmapainien kautta.

Hyvin kiteytetty. Tuotahan se on ollut koko kausi, ei pelkästään tämä peli. Jos tuossa tilanteessa variantteina on joko pelata kulmaan, haastaa tai pelata keskelle kaverille niin Kärpät pelaa 90% hyökkäyksistä kulmiin, kun taas joku Ässät tai Saipa pelaa 90% kohti maalille ajavaa pelaajaa. Vain kourallinen pelaajia Liigassa on sellaisia joiden kannattaisi yrittää haastaa, Kärpissä tosin pelaa niistäkin aika monta.

Mutta toki kun sarjataulukkoa katsoo, niin joku viisastelija voisi heti kertoa kumpi tapa toimii paremmin. Sitten kun otetaan materiaalierot huomioon, niin tilanteesta taas voidaan väitellä.

Kyllä Kärpät minusta ihan mainiosti tuolla kulmissakin pärjää, usein ajoitukset toimii ja oma mies on kiekossa ajoissa. Mutta tokihan joukkueen taitotaso sallisi vähän muitakin variaatioita. Olet ihan oikeassa, että ne kiekonmenetykset ja vastustajan nopeat käännöthän ne siinä Latea pelottaa. Kulmista ei vastustajakaan koskaan pääse nopeasti liikkeelle.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko joku niin todennut. Heitin vain esiin tuossa yhden pienen näkökulman kun palstaveli ihmetteli väsymystä.

Joo sori, ei ollut tarkoitettu sulle. Tarkoitin vaan naureskella klassiselle ajatukselle, että peli hävittiin ihan vaan kovien treenien vuoksi, muuten ois viety kyllä selvästi. Jos tappiomatseja on edeltänyt muutaman päivän huili niin aika monesti kovista treeneistä löydetään syy, tämä siis ihan yleisenä ilmiönä eikä vaan tässä Kärppä-osiossa. Ja tosiaan en väitä että sanoit noin, mutta joistain sanoistasi tuli vaan mieleen.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No, mitäpä luulet? En tietenkään ole valmis myöntämään, koska runkosarja on vielä kesken. Viisi peliä on jäljellä, eroa on viisi pistettä ja vielä keskinäinen kamppailukin on jäljellä. Ei tässä nyt ihan toivottoman tehtävän edessä olla. Sisuuntuneena eteenpäin!

Itse näkisin, että vaikka Kärpät voittaisi runkosarjan on arviosi mennyt pieleen. Eli jos Kärppien huonoin mahdollinen sijoitus on ensimmäinen ja HIFK:n paras mahdollinen sijoitus toinen niin kyllähän jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että HIFK:n runkosarjavoitto on mahdollinen kuten myös se, ettei Kärpät voita. Lopuissa peleissä käy miten käy, mutta en näe kuinka voitaisiin todeta, että HIFK:n PARAS MAHDOLLINEN sijoitus olisi toinen.

Sen voisin kuitenkin kysyä, että olet varmaan aika pettynyt joukkueen esityksiin tällä kaudella? Eli jos pidit runkosarjavoittoa päivänselvänä asiana olet varmaan aika yllättynyt, että Kärpät lähtee takaa-ajoasemassa viimeisille kierroksille? No eiköhän oma pointtini ole tullut jo esille, joten yritän malttaa jättää tämän ainakin toistaiseksi. Tulee vähän liiankin hiillostava kuva, en mä sitä oikeasti ihan niin tarkoita. Jotenkin tuo kaudenalusennakkosi, tuntemani pieni myötähäpeä ja muiden joukkueiden kannattajilta tullut kitkeräkin ylimielisyyspalaute jäi tällä kertaa mieleen ja kun puolustelit omia näkemyksiäsi aika tiukastikin aattelin että kestänet pienen leikkimielisen kuittailunkin :) Ymmärrän kuitenkin ettet tarkoittanut sitä ylimielisyytenä vaan ajattelit rehellisesti, että Kärppien runkosarjavoitto on mielestäsi selvää ja muut ratkovat sitten muut sijoitukset. Uskoisin, että tällaisen tiukan runkosarjan myötä muistat itsekin, että ei tämä aina niin helppoa ole.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse näkisin, että vaikka Kärpät voittaisi runkosarjan on arviosi mennyt pieleen.
On tämä kyllä aivan hulvatonta. Ei siinä mitään, näe vain.
Eli jos Kärppien huonoin mahdollinen sijoitus on ensimmäinen ja HIFK:n paras mahdollinen sijoitus toinen niin kyllähän jo tässä vaiheessa voidaan todeta, että HIFK:n runkosarjavoitto on mahdollinen kuten myös se, ettei Kärpät voita. Lopuissa peleissä käy miten käy, mutta en näe kuinka voitaisiin todeta, että HIFK:n PARAS MAHDOLLINEN sijoitus olisi toinen.
Tämän asian selvitin sinulle kovin tarkkaan, kun viimeksi asiaa tivasit. En jaksa enää toistaa itseäni, olen pahoillani. Ihmettelen vain kovin, ettet ole asiaa ymmärtänyt. Ehkäpä täysi luottamukseni Kärppiin on pohjoispohjanmaalaiselle nöyryyden ihannoinnille liikaa. No, ei kai nyt sentään. Nöyryys on kunnioitettava ominaisuus, jota arvostan todella paljon. Keskustelupalsta olisi vain kovin tylsä paikka, jos täällä aina vain nöyristeltäisiin.
Sen voisin kuitenkin kysyä, että olet varmaan aika pettynyt joukkueen esityksiin tällä kaudella? Eli jos pidit runkosarjavoittoa päivänselvänä asiana olet varmaan aika yllättynyt, että Kärpät lähtee takaa-ajoasemassa viimeisille kierroksille?
En ole pettynyt Kärppien esityksiin tällä kaudella. Runkosarjassa pelataan paremmalla pistekeskiarvolla kuin viime vuonna ja CHL:säkin päästiin aiempaa pidemmälle, aina finaaliin asti. HIFK on se, joka on minut positiivisesti yllättänyt. Olkoonkin, että osin suotuisan lohkojaon ansioista.
Tulee vähän liiankin hiillostava kuva, en mä sitä oikeasti ihan niin tarkoita. Jotenkin tuo kaudenalusennakkosi, tuntemani pieni myötähäpeä ja muiden joukkueiden kannattajilta tullut kitkeräkin ylimielisyyspalaute jäi tällä kertaa mieleen ja kun puolustelit omia näkemyksiäsi aika tiukastikin aattelin että kestänet pienen leikkimielisen kuittailunkin :)
Kuittallahan aina soppii. Nyt ei vain vielä ole sen aika. Jos veikkaukseni Kärppien runkosarjamenestyksestä menee ohi, voin sen selkäsuorana ja käsipystyssä ilmoittaa.
Uskoisin, että tällaisen tiukan runkosarjan myötä muistat itsekin, että ei tämä aina niin helppoa ole.
Paljon olen tällä keskustelupalstalla mielipiteitä vaihtanut. Jotenkin olisin toivonut, että kirjoituksistani olisi välittynyt kuva miehestä, joka ei ole sellainen keltanokka, jolle täytyy tällaisia itsestäänselvyyksiä kirjoitella.
 
Viimeksi muokattu:

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillähän on aiemmillakin kausilla ollut runkosarjan loppupuolella hiukan nihkeämpiä pelejä, mutta parina edellisenä kautena pistejohto on ollut sen verran tukeva, että siihen on ollut varaa. Väitän, että tämä johtuu nimenomaan harjoittelun koventamisesta pudotuspelejä silmällä pitäen ja mielestäni asia mainittiin myös jossain TPS-pelin haastattelussakin (Aho?).
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskon, että Laten kertomat todella kovat treenit kevätkoitoksia ajatellen ovat kyllä vaikuttaneet ainakin osin viime ajan tuloksiin. Suuntaviivat ovat kuitenkin selvät ja menossa loppuhionnat. Jos se meinaa runkkarin voiton menetystä, niin so what?!Niitä voittoja meillä on pilvin pimein, joten mulle on se ja sama viekö HIFK runkosarjan vai ei. Asenne siihen kuka tulee vastaan on oltava kaikkia joukkueita kohtaan sama. Ei siellä enää ketään ns."vapaamatkustajaa" vastaan tule, jos sellaisia on ollutkaan. Kaikki ne on voitettava jatkossa.

HIFK voi riemuita täysin rinnoin runkkarivoitosta ja kuvitella jopa, että finaalissa saavat jonkun toisen vastaansa. Sehän sopii meille, että tietynlaista Kärppien aliarvioimista on alkanut esiintymään useammankin kirjoittajan teksteissä:)Hyvä tästä tulee. Lopulliset aseet Kärpillä ovat tilauksessa ja kohta niiden tulivoima alkaa näkyä. Mitään valkoista lippua yksikään vastustaja ei heiluta, mutta taistelukentältä tulee vain yksi voittaja lopulta ja se on Kärpät.Piste.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Tämä kovaa harjoittelu rupee oleen vähän käytetty juttu. Kärpät oli mennyt maanantaina ja tiistaina kovaa, mutta eipä nuo vaikuta viikonlopun suorituksiin. En usko, että mikään joukkue harjoittelee kovaa sen kustannuksella, että pelissä ovat jalat puuroa. Kaikenlisäksi Kärpillä on resursseja kierrättää ukkoja kentällisissä niin myös tuoreita pelimiehiä saadaan kentälle.

Eilisessä pelissä oli ihan riittävästi maalintekopaikkoja ratkaista ottelu. Viimeistely ei ollut riittävän hyvää ja onhan tuo Zapolski jäätävässä vireessä. Eiköhän ne kiekotkin rupea uppoamaan paremmin kuin ratkaisupelit lähenee. Näin ainakin luotan.
 
Aho sanoi ainakin haastattelussa, että hyvin saivat omasta mielestään jalat liikkeelle. Kyllä se on vain lopetettava tekosyiden etsiminen ja todettava, että nyt ei uponnut. Pelien kuva yleensä muuttuu muutenkin, kun jompi kumpi tekee maaleja johonkin väliin. Eli ei noita tarvitse ylianalysoidakaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Aho sanoi ainakin haastattelussa, että hyvin saivat omasta mielestään jalat liikkeelle. Kyllä se on vain lopetettava tekosyiden etsiminen ja todettava, että nyt ei uponnut. Pelien kuva yleensä muuttuu muutenkin, kun jompi kumpi tekee maaleja johonkin väliin. Eli ei noita tarvitse ylianalysoidakaan.
Juuri näin. Tämän viikon pelit on pelattu, ja nyt vaan katse kohti tulevia. Puolustuspää toimii, nyt vielä pikkusen lisää terävyyttä siihen maalintekoon niin kyllä tästä hyvä vielä tulee. Väittäisin että maalinteon suhteen mennään aikalailla samassa tahdissa kuin viime kaudella, ja pistekeskiarvo on parempi kuin vuosi sitten. Nyt vaan IFK on tehnyt vielä vähän parempaa jälkeä, turha sitä on sen kummempaa surkutella. Asetelmat kolmanteen perättäiseen mestaruuteen on edelleen hyvät, parin viikon päästä joukkueita aletaan punnitsemaan vasta ihan tosissaan.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On tämä kyllä aivan hulvatonta. Ei siinä mitään, näe vain.

Tämän asian selvitin sinulle kovin tarkkaan, kun viimeksi asiaa tivasit. En jaksa enää toistaa itseäni, olen pahoillani. Ihmettelen vain kovin, ettet ole asiaa ymmärtänyt. Ehkäpä täysi luottamukseni Kärppiin on pohjoispohjanmaalaiselle nöyryyden ihannoinnille liikaa. No, ei kai nyt sentään. Nöyryys on kunnioitettava ominaisuus, jota arvostan todella paljon. Keskustelupalsta olisi vain kovin tylsä paikka, jos täällä aina vain nöyristeltäisiin.

En vaadi sua selittelemään asiaa uudestaan, tämän kirjoittelun pitäisi olla hauskaa kun ei siitä saa palkkaa ja tiedän, että vanhojen viestien kaivelu ja itsensä puolustelu ei sitä ole. Yritän kyllä ymmärtää mitä ajoit takaa, mutta mielestäni selityksesi eivät lieventäneet juurikaan pointtiasi. Itsekin ihmettelen ettet näe minun pointtia ja välillä ehkä oikein muidenkaan pointteja. Ei aina tarvi nöyristellä, olen siitä samaa mieltä kanssasi, mutta pieni sanavalintoihin paneutuminen on mielestäni kohteliasta muidenkin joukkueiden kannattajia kohtaan ja se ruokkii usein parempaa keskustelua.

Kun kun kuljet omia polkujasi joidenkin ajatustesi kanssa (lähes ikuiselta vaikuttava optimismi sekä ajatuksesi siitä, ettei edes yhdestä maalista pelattaessa tuurilla ole sijaa) ja kun joskus (vain välillä tosin) vastailet hieman kärkkäästi eriäville ajatuksille pitäisi sinun fiksuna kaverina ymmärtää, että niistä tulee väkisinkin välillä vastamietteitä. Itse olen oppinut, että silloin kun MUUT eivät ymmärrä omia pointtejani on jossain vaiheessa hyvä katsoa peiliinkin.

Koita hyväksyä tämä minun näkemyksenäni, enempää mun puolesta asiasta ei tarvi jauhaa. Ja pahoittelut jos annoin kuvan siitä, että puhuisin kuin kokemattomalle kannattajalle, toki tiedän ettet ole mikään märkäkorva! Itselläni on nyt hektisempi jakso, joten yritän vieroksuttaa itseäni välillä kirjoittamisesta, saa nähdä onnistuuko. Kaikella kunnioituksella siis tämän kirjoitan, pidä vaan jatkossakin positiivinen usko omiisi, mutta koita kuitenkin pysyä avoimena muidenkin ajatuksia kohtaan!
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Kyllähän nyt on pari peliä selvästi nähnyt että haetaan tuntumaa pleijareita silmällä pitäen. Meennään puolustuksen kautta ja hyökätään käyttämällä laitoja. Keskikaistan herruutta ei nyt näytetä haastettavan ollenkaan. Vähän sellainen tunne kuin yritettäisiin hakea keinoja voittaa kun tulee tilanne ettei keskikaistaa hallitakaan. Eli kun pleijareissa vastaan asettuu Hifk, Tappara, Jyp, Lukko tai Ässät.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskoisin, että tällaisen tiukan runkosarjan myötä muistat itsekin, että ei tämä aina niin helppoa ole.
mutta pieni sanavalintoihin paneutuminen on mielestäni kohteliasta muidenkin joukkueiden kannattajia kohtaan ja se ruokkii usein parempaa keskustelua.
Itse olen oppinut, että silloin kun MUUT eivät ymmärrä omia pointtejani on jossain vaiheessa hyvä katsoa peiliinkin.
vastailet hieman kärkkäästi eriäville ajatuksille pitäisi sinun fiksuna kaverina ymmärtää, että niistä tulee väkisinkin välillä vastamietteitä.
mutta koita kuitenkin pysyä avoimena muidenkin ajatuksia kohtaan!
Kiitoksia valtavasti ohjauksesta ja opastuksesta!

Minä olen pikkaisen ihmeissäni Kärppien kahden viimeisen pelin tehottomuudesta. Olen sekä Lukon kannattajien että TPS-kannattajien kanssa samaa mieltä siitä, että viikonlopun pelit olivat laadukkaita. Sekä raumalaiset että turkulaiset puhuivat jopa koko kauden parhaista peleistä. Näin ollen ei Kärpät kovin surkea voinut olla. Peli kävi, mutta maalit uupuivat. Miksi?
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Katsoin pelin uudestaan ja hieman huomioita pelistä rystysyöttö näkökulmasta kun se on kaivertanut mieltä nyt jonkun aikaa...

Peliä edistävät rystysyötöt
----------------------
2min Esa Pirnes.
6min Sebastian Aho
7min 15s Mika Pyörälä
17min Juho Keränen

Toinen erä
28.20 Mannio
31.40 yv Pyörälä

Kolmas erä
40.25 Niemi
41.00 Pirnes
46.10 Niemi
51.05 yv Pyörälä
53.40 Niemi
54.05 Huml!!! Maalipaikka maalineteen Puljulle

Rohkeus puuttui
--------------
Eka erä
Pentikäinen
Humaloja
Niemi (2-1 hyökkäyksessä Puljun kanssa)

Toinen erä
31.10 yv Mannio
39.00 Niemi purkupaikka. Käänsi kämmenelle ja menetti kiekon josta vaarallinen maalipaikka vastustajalle.

Kolmas erä
Lukko tiputti itsensä pelin alle täydellisesti ja peli yksinkertaistui niin, että tilanteita ei tullut kuin yksi Manniolle, josta olisi voinut rystyllä edistää peliä. Toisaalta pelimiehet käytti tilanteet hyväksi.


Muita huomioita
--------------
Eka erä
Puljujärvi pelasi leveemmällä otteesta mailaan eka erän lopussa olleen ylivoiman, mutta one timer syötöt olivat laadultaan kehnoja joten joutui ottamaan haltuun. Kiekko pelattiin lopulta maalin eteen Pyörälälle liian pieneen tilaan. Aaltonen ja Aho sortuivat toistuvasti kiekolliseen yliyrittämiseen. Jesse pelasi yksinkertaisesti.

Riskan taklaus päähän oli taklaus päähän. Jos Sailio tai Keränen olisi tehnyt vastaavan taklauksen toisinpäin niin olisiko jäänyt viheltämättä.

!!!Syöttöjen laatu heittelee liikaa!!!

Huml oli todella hyvin pelin sisällä tänään

Tuomarit tuo peliin ja katsomoon tunnelmaa jättämällä viheltämättä selviä rikkeitä puolin ja toisin. Taitava valmentaja ja pelaaja hyödyntäis tämän.

Aho oli selvästi ainakin psyykkisesti väsynyt. Luovuuden tilalla yliyrittäminen. Samoin Niemi.

Kolmannessa erässä Sailiota tökättiin poikittaisella päähän kun Kärpät alivoimalla Niemelle annetun heppoisen kampin jälkeen.

Voittomaalin lyö Virtanen kyseisessä ylivoimassa rystyllä jäitä pitkin längistä oman blokatun rystylaukauksen irtokiekosta.

Puljun epäonnistuneiden laukauksien yhteinen nimittäjä on liian korkeella oleva alakäsi.

Epäonnistuneita rystysyöttöjä löytyi noin saman verran kuin onnistuneita. Ne olivat kuitenkin tilanteissa, jossa syöttöaukko oli jo mennyt kinni. Eli annettiin liian myöhään tai kiekko pyöri lavan ympäri jääden tussuksi. Kasapäin oli sitten myös tilanteita, jossa rystysyöttö olisi vapauttanut maalipaikkaan tai ylivoimahyökkäykseen, mutta jäi sitten antamatta tai pelaaja käänsi väkisin kämmenelle, jolloin syöttölinja sulkeutui.

Nuoret kykenee kantamaan TOISTUVASTI ylivoimavastuun ainoastaan kun tulevat toisena ylivoimana. Toistuvaksi ykkösyyveeksi ei vielä karvoitus riitä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Minä olen pikkaisen ihmeissäni Kärppien kahden viimeisen pelin tehottomuudesta. Olen sekä Lukon kannattajien että TPS-kannattajien kanssa samaa mieltä siitä, että viikonlopun pelit olivat laadukkaita. Sekä raumalaiset että turkulaiset puhuivat jopa koko kauden parhaista peleistä. Näin ollen ei Kärpät kovin surkea voinut olla. Peli kävi, mutta maalit uupuivat. Miksi?
Olen muuten itsekin sitä mieltä, että kaksi viimeistä peliä olivat kyllä pelillisesti erittäin laadukkaita. Noin muutoin lähes täydellisiä lätkämatseja, mutta tosiaan se jääkiekkopelin merkittävin seikka eli maalit jäi uupumaan. Tiedä sitten että miksi näin, koska en edellenkään ole valmis uskomaan tai ostamaan sitä väitettä etteikö joukkueesta löytyisi riittävästi maalintekijöitä. Joukkue on kuitenkin tehnyt tälläkin kaudella neljänneksi eniten maaleja koko Liigassa ja aikalailla samassa tahdissa ollaan maalinteon suhteen kuin vuosi sitten.

Btw, mitä tulee maalivahtipeluutukseen, niin itse kyllä lähtisin Rajaniemi edellä loppukauteen. Jotenkin vaan koko joukkuekin puolustaa paljon rauhallisemmin kun Raju on maalissa, Aittokallion pelatessa se Aittokallion oma säntäily tuntuu tarttuvan myös kenttäpelaajiin. Raju on viilipytty.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitoksia valtavasti ohjauksesta ja opastuksesta!

Minä olen pikkaisen ihmeissäni Kärppien kahden viimeisen pelin tehottomuudesta. Olen sekä Lukon kannattajien että TPS-kannattajien kanssa samaa mieltä siitä, että viikonlopun pelit olivat laadukkaita. Sekä raumalaiset että turkulaiset puhuivat jopa koko kauden parhaista peleistä. Näin ollen ei Kärpät kovin surkea voinut olla. Peli kävi, mutta maalit uupuivat. Miksi?

Äh, meillä menee nyt ihan väärille uomille keskustelu ja tämä taitaa olla niitä juttuja, että kasvokkain ei ois mitään ongelmaa mutta nyt ei vaan oikein edisty. No ei se mitään, annetaan tosiaan olla.

Ei Kärpät munstakaan ollut surkea, mutta toisaalta voi olla, että jos Kärpät olisi ollut loistava olisi pelit olleet Lukon ja Tepsin kannattajien mielestä huonoja. Eli useinhan peliä peilataan omien esitysten kautta, mutta eiköhän kaverisi puhuneet yleisestä pelin tasosta, mikä koski siis Kärppiäkin.

Siinä määrin Kärppien peli oli ihan ok, että vieraskentillä pystyttiin ainakin tasapäisiin esityksiin, mikä ei loppujen lopuksi ole ihan surkeasti kun miettii etenkin Lukon nykyvirettä. Toki sitä toivoisi, että tässä vaiheessa nämä aika tärkeät pelit (runkosarjan voiton kannalta) pystyttäisiin kääntämään eduksi. Yritän nyt itsekin viljellä optimismia ja todeta, että ainakin puolustuspeli toimi mukavasti. Maaleja mätkitään sitten pleijareissa, toivottavasti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Äh, meillä menee nyt ihan väärille uomille keskustelu ja tämä taitaa olla niitä juttuja, että kasvokkain ei ois mitään ongelmaa mutta nyt ei vaan oikein edisty. No ei se mitään, annetaan tosiaan olla.
No, näinpä. Huoli pois.

Mieletön, mieletön viikko on luvassa:

1. Lähtökohdat
- Olemme viisi pistettä piikkipaikkaa perässä. Joukkue voi hyökätä vapautuneesti takaapäin.
- Joukkue on lähes terve, vain Junttila ja Mäenalanen ovat sivussa.
- Herkistely on aloitettu, eikä minkäänlaista fyysistä käsijarrua ole enää päällä.
- Maalivahtipeli on uomissaan.
- Puolustuspeli on uomissaan.
- Hyökkäyspelin tehokkuus on kateissa, mutta pinnan alla poreilee valtava potentiaali.
- Alivoimapeli on uomissaan.
- Ylivoimapeli on hyvää, mutta huutaa vieläkin lisää tehoja.

2. Keskiviikko

* Kärpät-Tappara
- Pakkovoitto, jotta pysymme HIFK:n iholla.
- Raksila on se paikka, jossa ketsuppipullo on hyvä avata.
- Luottavainen olo kolmeen pisteeseen.

*HIFK-Sport
- HIFK on ennakkosuosikki, mutta paineet ovat kovat ja kärkikamppailu odottaa oven takana.
- Sport pelaa raikkaasti kovalla asenteella.
- Pienenpieni toivo yllätyksestä on olemassa.

3. Perjantai

HIFK-Kärpät
- Elämän ja kuoleman peli.
- Mitä kovempi on paikka, sitä kovempi on Marjamäen Kärpät.
- Luottavainen olo kolmeen pisteeseen

4. Lauantai

*Kärpät-TPS
- Pakkovoitto
- Kärkipelin jälkeistä ulospuhalluksen pelkoa ei ole, mikäli runkosarjan voittaminen on edelleen mahdollista.
- Myös TPS on pelannut edellisenä päivänä raastavan vieraspelin. (JYP)
- Luottavainen olo kolmeen pisteeseen.

*Lukko-HIFK
- Levännyt Lukko on ennakkosuosikki.
- Lukolla on peli hyvin uomissaan ja itseluottamus kohdillaan kärppävoiton jälkeen.
- HIFK:n kohdalla iso kysymys on se, miten edellisillan kärkikamppailu on mennyt.

5. Jälkipelit
- Jos kaikki menee nappiin, Kärpät johtaa sarjaa 1-4 pisteellä.
- Jos kaikki menee surkeasti, HIFK on varmistanut runkosarjan voiton.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhdyn @McTorso on. Vittuakos tässä enää pakittelemaan kun on enää vain voitettavaa.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
5. Jälkipelit
- Jos kaikki menee nappiin, Kärpät johtaa sarjaa 1-4 pisteellä.
- Jos kaikki menee surkeasti, HIFK on varmistanut runkosarjan voiton.

Jos kaikki menee surkeasti ( siis Kärppien vinkkelistä katsoen ), Tappara on yhtäkkiä rinnalla ja ohi.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
En mä muuta mutta ajattelin kommentoida yhden päävastustajan tekemisiä.
Marjamäki kertoi, että Jonin poisjäänti ei heilauta mihinkään, koska koko ukon olemassaoloon ei oltu valmistauduttu. Eli ilmeisen hyvä että jäi pois.

Nyt on muutama Laten toivoma lahja saatu ja hienostihan se menee.
Mikäs sinun agendasi oikein on? Nähdäkseni olette edelleen meitä perässä, eikä sitä sinun satuilut muuta mihinkään suuntaan. Kai se vaan on niin, että kun negatiivisuus valtaa oman palstan tai aiheet vaan loppuu, niin tullaan rääkymään toiseen leiriin. Mielestäni meillä ei ole mennyt erityisen huonosti, vaan jopa hyvin. Ei sitä yksi yhden maalin satunnainen tappio poista. Lopuissa otteluissa otetaan voittoja taas tuonkin edestä Raksilassa ja kerran Helsingissä. No, onneksi emme ole keräämässä sympatiapisteitä.

PS. Kohtuu ala-arvoista kommentointia Pitkäsestä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos kaikki menee surkeasti ( siis Kärppien vinkkelistä katsoen ), Tappara on yhtäkkiä rinnalla ja ohi.
No, ei ole enää tätä vaaraa. Olihan suvereeni esitys Kärpältä tänään. Ei pienintäkään saumaa ollut Tapparalla. Joukkueemme on valmis pudotuspeleihin! Seuraava päänahka odottaa irrotustaan perjantaina Helsingissä. Mieletön, mieletön viikko on meillä meneillään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös