Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 157 679
  • 1 054

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaan minun mielestäni Brookbank pelasi eilen ihan kohtalaisen hyvän pelin. En tiedä olenko yksinäni tämän luulon kanssa?
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Vaan minun mielestäni Brookbank pelasi eilen ihan kohtalaisen hyvän pelin. En tiedä olenko yksinäni tämän luulon kanssa?
Ei ainakaan erottunut huonoudellaan kuten aiemmissa peleissä. Taisi jopa antaa hyviä avaussyöttöjäkin enemmän kuin yhden. Kenties BB pelaa paremmin, kun parina ei ole Mikkola, joka taistelee Jaatisen kanssa kauden 2015-2016 pahimman hazardipakin tittelistä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näitä suuriakin heittelyitä (voitot/tappiot) tuntuu tällä kaudella osuvan monelle jengille ja Lukkokaan ei ole tässä näemmä mikään poikkeus.

Toisaalta huomasin juuri, että joukkueet sijoilla 4.-8. ovat kahden pisteen sisällä.

Meillä piti monen mielestä kauteen lähdettäessä olla parhaat laiturit

Kultakypärä Koivisto tehnyt viimeisessä 11 ottelussa 1+3.
 

Kiekkoguru50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue on Rauman Lukko,Ässät ja TPS
Kyllä koko tämä mennyt kausi on ollut mielestäni aivan hirvittävää katsottavaa kokonaisvaltaisesti. Nyt takana 36 ottelua joista ekat 18 pelattiin seuraavasti saatiin pisteitä 33 , maalit 45-31 nyt jälkimmäinen 18 peliä pisteet 24 , maalit 35-41. joten aika kova on kokonaisero maalit 20 kun otetaan molemmat huomioon , pisteet 10. Sitten kun tarkastelee tehtyjä maaleja niin välittömästi sokeakin löytää yhden ydinongelman eli tehdyt maalit , Lukolla se on ollut ongelmana koko kauden pelattu 36 peliä ja jääty kahteen maaliin tai sen alle kahdessakymmenessä pelissä joka on aivan liikaa. Tässä tietenkin korostuu selvästi sentteriongelma eli ykkössentterin totaallinen puuttuminen , Gagnon on hyvä mutta ei riittävä ykkössenaksi on se vaan ihme ettei ammattiporukka hyväksy ko. puutetta mikä porukassa on.Puolet Lukon porukasta on Duffan tämän kauden aikana menettänyt taidon tehdä maaleja ja ns. tulosyksikkön tehot ovat kanssa huonontuneet merkittävästi. Alkukauden pistesaldo Lukon osalta juontaa suurelta osin muiden porukoiden osalta pelillinen taso oli vielä ehkä Lukkoakin huonompaa , tällä hetkellä muiden pelillinen taso noussut ja Lukon puolestaan laskenut tällä pistevauhdilla mitä nyt on pelattu viimeiset 18 peliä voidaan saavuttaa noin 90 pistettä joka toteutuessaan varmasti on pettymys joskin sillä irtoaisi mahdollinen 8 sija runkosarjassa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hifk vahvistui tänään edelleen

HIFK:lla on avainpuolustajat Grillfors ja Järvinen loukkaantuneina ja lisäksi Taimi on ollut vähän väliä saikulla. En itse usko Aulien vahvistavan joukkuetta millään tavalla, toki tuo lukumääräisesti lisää puolustajia.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
HIFK:lla on avainpuolustajat Grillfors ja Järvinen loukkaantuneina ja lisäksi Taimi on ollut vähän väliä saikulla. En itse usko Aulien vahvistavan joukkuetta millään tavalla, toki tuo lukumääräisesti lisää puolustajia.

Aika näyttää osoittuuko vahvistukseksi, pointti on se että siellä reakoidaan meillä ei kummemmin sentteri ongelmaan, tosin lupaavalta näytti kun Zajac hommattiin ja kun siitä jostain kumman pyystä luovuttiin niin suurin toivein odottelin että kovempi seppähän sieltä tulee ja odottelen edelleen....
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässä tietenkin korostuu selvästi sentteriongelma eli ykkössentterin totaallinen puuttuminen , Gagnon on hyvä mutta ei riittävä ykkössenaksi on se vaan ihme ettei ammattiporukka hyväksy ko. puutetta mikä porukassa on.Puolet Lukon porukasta on Duffan tämän kauden aikana menettänyt taidon tehdä maaleja ja ns. tulosyksikkön tehot ovat kanssa huonontuneet merkittävästi. Alkukauden pistesaldo Lukon osalta juontaa suurelta osin muiden porukoiden osalta pelillinen taso oli vielä ehkä Lukkoakin huonompaa , tällä hetkellä muiden pelillinen taso noussut ja

Gagnon on Liigan maalipörssin sijalla 2, vaikka Lukko on tehnyt todella vähän maaleja. Lisäksi Aaron on Liigan parhaita aloittajia. Paljon enempää ei voi minusta ykkössentteriltä toivoa. Gagnon on saanut peliaikaa Liigan hyökkääjistä toiseksi eniten ja jaksanut kantaa isoa kuormaa.

Minusta Lukon pelaajista kukaan ei ole menettänyt taitoaan tehdä maaleja, RD:n sapluunalla vaan maalipaikkoja ei tasakentin juuri tule kumpaankaan päähän. Nyt kun vastustajat ovat pystyneet pelaamaan jäähyttömästi, niin Lukko on ollut vaikeuksissa. Lukko pelaa todella vähämaalisia ja tylsiä otteluja, niissä aina avausmaalin merkitys (yli)korostuu.

Alkukaudella tilastojen valossa Lukko "ryösti" paljon pisteitä, vaikka oli maalipaikkojen valossa peleissä altavastaaja. Zapolskin maagiset otteet ja loistavat erikoistilanteet olivat tuon "tilastoharhan" takana. Nyt tilanne on tasoittunut, kun Lukko on hävinnyt matseja, joissa on ollut niskan päällä.

Edelleen uskon, että Lukko tulee jyräämään runkosarjassa kuuden joukkoon. Lukon materiaali on todella kova ja kokenut, lisäksi loukkaantumistilanne on helpottanut. Tällä hetkellä sivussa olevista pelaajista vain Vauhkonen on selkeä vahvistus, Mikkolan pelaaminen on ollut lähinnä pelkkää selviytymistä ja Koski saattaisi kunnossakin ollessaan pelata Keuruulla. Malkamäki ei missään tapauksessa mahtuisi pelaavaan kuusikkoon.

Nyt Lukon pitää vain pakottaa vastustaja jäähyihin ja ylivoimista iskeä ne tarvittavat 2-3 maalia.

Lukko tulee mielestäni keväällä olemaan todella veemäinen vastustaja kaikille. Lukko rikkoo peliä kärsivällisesti ja on Liigan kokenein ja työteliäin joukkue. Kun vielä tuohon lisätään Liigan paras maalivahti, niin helpolla ei tule kukaan pääsemään. Silti nykyinen hyökkäyspeli tasakentin ei tule nähdäkseni riittämään Kärppiä vastaan, kiekkoa päätyyn hakkaamalla ja vain puolustamalla mestaruutta ei tule.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Vastustajien jäähyttömyys johtuu pääasiassa siitä ettei niiden tarvi rikkoa Lukkoa vastaan. Koska Lukon pelaajat ei haasta vastustajia kiekollisesti juuri ollenkaan. Punaiselta päätyyn ja kiekko vastustajalle. Eipä siinä tarvi vastustajan juuri rikkoa.

Myös jalalla Lukko on niin saatanan hidas ettei vastustajien juuri tarvi koukkia kun luistelemalla saa kiinni ja pääsee ohi.

Jos kiekosta ei luovuttaisi ilman taistelua, niin silloin myös vastustaja joutuisi hieman painimaan ja rikkomaan myös enemmän.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No tuo on mennyt multa täysin ohi. Ilmankos Lukko on niin paska ollut kun Miko "kaikkien aikojen vahvistus" Malkamäki on poistunut joukkuetta tsemppaamasta ja vahvistamasta. :(

Onhan se varmasti vaikuttanut henkisesti, kun jätkät on tajunneet, että Malkamäki ei tuokaan kannua Raumalle.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ollaan tällä hetkellä jokaisessa ottelussa huonompia kuin vastustaja, ei ehkä selvästi mutta ollaan kuitenkin. Tiedä sitten mikä enää tätä kautta pelastaa? Vauhkosta tässä odotellaan vielä, mutta ei hänkään koko tilannetta pelasta. Pelastaisiko edes uusi kakkossentterikään tai RD:n potkut? En tiedä. Jos hetki sitten oli epävarma olo tästä kaudesta niin tällä hetkellä tuntuu, että tämä kausi on jo ohi. Kaikki ihmeet otetaan vastaan kyllä.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Piste lämmittää mieltä, harvinainen nousu pisteille ilman maalivahtia. Tuomari hoiti sitten voiton Kärpille. Toki tuntui, että Kärpät pelasi vajaamiehisellä porukallakin vain sen verran kuin oli pakko. Että siinä mielessä ei hyvältä edelleenkään näytä.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vauhkosta tässä odotellaan vielä, mutta ei hänkään koko tilannetta pelasta. Pelastaisiko edes uusi kakkossentterikään tai RD:n potkut?
On kyllä ollut monesti ikävä Vauhkosen viimeistelytehokkuutta, mutta ei hänkään tosiaan tekisi kuin siitä yhdestä kentästä ja ehkä ylivoimasta vaarallisempaa. Lisäksi melkeimpä pitää laskea, että ainakin yksi hyökkääjä on koko ajan sairastuvalla ja onhan tuo Vauhkosen pelivirekin vielä arvoitus kun tauko ollut näin pitkä..

Sentteri lisää tekisi hyvää, mutta Dufvan potkut näkisin aivan viimeisenä vaihtoehtona. Ensiksikin sen takia, että Vuori saisi aloittaa aivan puhtaalta pöydältä ja toisekseen Dufvan alaisuudessa ollaan aina parannettu peliä keväällä (pl. aivan alkukaudet)
 
Niin. Jokaisessa maailman muussa ammattilaisjääkiekkojoukkueessa heitettäisiin tässä vaiheessa surffailevat turhakkeet katsomoon ja otettaisiin uutta pirteää verta kehiin KeuPasta tai A:sta, mutta Lukossa todennäköisesti heitetään joukkueen nuorin (Koivistoinen(?)) vilttiin ja Jaatinen pelaamaan sekä pakkia, että hyökkääjä.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Ennen peliä haastattelussa RD maintsi että on ollut liikaa kuormaa avain pelaajilla kun on joutunut pelaamaan syksyn kapealla materiaalilla. Ei voi todeta kuin niimpä sitä huudettiin kuorossa täälläkin kun peluutus ollut ihan älytöntä vaikka reserviä piti kauteen lähdettäessä olla Keupan kautta vaikka kuinka.
Kannattaisko katsoa peiliin...
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hiukan ihmettelin itsekin RD:n kommenttia pelin jälkeen, että Nurmen poissaolon takia ei voitu pelata 4 ketjulla, kun hyökkääjiä ei ole. Onko hyvin pienet minuutit pelannut Suuronenkin pudonnut kokonaan ryhmän ulkopuolelle? Löytyisikö Mestiksestä toinen Lähteen tapainen kokeempi pelimies tilalle, jota Risto voisi peluuttaa? Muutenkaan RD:n aikana ei juurikaan ole 4 ketjulla pelattu. Minusta nykyisen Nurmen vaikutus rosteriin on marginaalinen, niin heikkoa Teemun luistelu on.

Plussat pelistä:
  • Maalinteon tehokkuus oli alkukauden tasolla. Lukko teki jopa 2 maalia ilman laukausta maalia kohti, kun Lähteenmäen tolppalaukaus pomppi Aittokallion selän kautta maalin ja Gagnonin syöttöyritys taas meni maaliin Masuhrin luistimen kautta. 4 tehtyä maalia oli laukaisumäärään ja tekopaikkoihin nähden hieno suoritus.
  • Ilman maavahtia tehty tasoitus oli kokeneiden pelimiesten väkisin runnottu tahtomaali. Noita lisää!
  • Rinne otti avauerässä tärkeitä gamesavereita, kun Lukon puoluspeli vuosi. Onneksi Kärpät oli huolimaton tekopaikoissa, muuten Lukko olisi hävinnyt pelin jo avauserään.
  • Toisessa erässä Lukko sai pari pidempää hyökkäystä.

Miinukset:
  • Avauserä. Täysin uskomatonta, että tuolla rosterilla ei saada yhtään laukausta maalia kohti. Miten on edes mahdollista???
  • Kiekollinen peli oli läpi pelin heikkoa. Syötöt ei osu kohdilleen, ajoitukset ovat hukassa ja peli on roiskimista.
  • Vahvuusalueista alivoimapeli oli eilen heikkoa. Kärpät pääsi iskemään peräti 3 yv-maalia.
  • Kärpät oli niin huolimaton ja löysä, että Lukon olisi pitänyt minusta napata täydet 3 pistettä, sillä pistetarve on kova.

Muuta:
Perjantaina Ilvestä vastaan olisi hyvä saada tappioputki poikki. Toivottavasti heikkoa vastustajaa vastaan Lukko ottaisi pelin haltuun ja hyökkäyspeliin löytyisi kaivattua raikkautta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihmeellistä tosiaan RD:n suusta kuultuna, että 3 ketjua ei riitä, kun sillä määrällä on muutenkin menty ennen Kärppä-matsia sellaiset 45 peliä, CHL mukaanlukien. Olisi sitten siirtänyt vaikka Brookbankin pelaamaan laitaan, jos se yhdestä Nurmesta on kerran kiinni.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ihmeellistä tosiaan RD:n suusta kuultuna, että 3 ketjua ei riitä, kun sillä määrällä on muutenkin menty ennen Kärppä-matsia sellaiset 45 peliä, CHL mukaanlukien. Olisi sitten siirtänyt vaikka Brookbankin pelaamaan laitaan, jos se yhdestä Nurmesta on kerran kiinni.

Olisiko tässä nyt luettavissa se, että Lukossa kaikki ei ole hyvin ja päävalmentajan ja johdon välillä ei ole yhteisymmärrystä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko tässä nyt luettavissa se, että Lukossa kaikki ei ole hyvin ja päävalmentajan ja johdon välillä ei ole yhteisymmärrystä.
Voihan se olla näinkin.

Ihmettelen vaan että tällaista ei kuulunut silloin kun sivussa olivat yhtäaikaa Nurmi, Vauhkonen, Lahti, M. Koivisto ja Koski. Nyt sivussa ovat vain Koski, Vauhkonen ja Mikkola. Toki silloin kauden alussa joukkue teki tulosta nykyistä "heikommalla" kokoonpanolla.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voihan se olla näinkin.

Ihmettelen vaan että tällaista ei kuulunut silloin kun sivussa olivat yhtäaikaa Nurmi, Vauhkonen, Lahti, M. Koivisto ja Koski. Nyt sivussa ovat vain Koski, Vauhkonen ja Mikkola. Toki silloin kauden alussa joukkue teki tulosta nykyistä "heikommalla" kokoonpanolla.

Alkukaudella jätkät jaksoi vielä pelata isolla taakalla, mutta pitkässä juoksussa se kyllä alkaa näkymään kärkijätkissä, jotka tekevät illasta toiseen isoja minuutteja. Siitä johtuen valitus varmaankin on alkanut vasta nyt, kun kukaan ei enää jaksa vetää sillä tasolla millä pitäisi. Joku muu olisi ehkä alkukaudella peluuttanut tasaisemmin, mutta olisiko Lukko saanut pisteitä niin paljon sitten? Epäilen.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Alkukaudella jätkät jaksoi vielä pelata isolla taakalla, mutta pitkässä juoksussa se kyllä alkaa näkymään kärkijätkissä, jotka tekevät illasta toiseen isoja minuutteja. Siitä johtuen valitus varmaankin on alkanut vasta nyt, kun kukaan ei enää jaksa vetää sillä tasolla millä pitäisi. Joku muu olisi ehkä alkukaudella peluuttanut tasaisemmin, mutta olisiko Lukko saanut pisteitä niin paljon sitten? Epäilen.
Voidaan myös kääntäen ajatella, että jos peluutus olisi ollut alkukaudesta tasaisempaa, jaksaisivatko pelaajat nyt paremmin ja pisteitä olisi tullut tasaisemmin. Toistaiseksi ainakin Lukon surkeat jaksot ovat osuneet heti taukojen jälkeisiin aikoihin. Marrskuussa tauon jälkeen eka peli voitettiin, mutta silloinkin voitettiin lähinnä vastustajan huonon pelin takia. Seuraavat 6 peliä sitten hävittiin ja joulutauon jälkeen Lukko on hävinnyt 4 peliä putkeen.

E: Lisätään vielä, että tauot on suurinpiirtein levätty, tai vedetty oma toimisella harjoittelulla. Ei pitäisi väsyttää, ellei jätkät ole vetäneet ihan helvetin kovaa yksistään tauoilla. Ainakin Vahalhti puhui ennen Joulua, että tauolla pääsee treenaamaan kunnolla pitkästä aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voidaan myös kääntäen ajatella, että jos peluutus olisi ollut alkukaudesta tasaisempaa, jaksaisivatko pelaajat nyt paremmin ja pisteitä olisi tullut tasaisemmin. Toistaiseksi ainakin Lukon surkeat jaksot ovat osuneet heti taukojen jälkeisiin aikoihin. Marrskuussa tauon jälkeen eka peli voitettiin, mutta silloinkin voitettiin lähinnä vastustajan huonon pelin takia. Seuraavat 6 peliä sitten hävittiin ja joulutauon jälkeen Lukko on hävinnyt 4 peliä putkeen.

Totta tuokin, mutta RD varmaankin ajatteli ettei pelaajia olisi näin pitkään pois kuten Vauhkonen ja Koski. Vauhkosenhan piti tulla kuitenkin joulukuun tienoilla ja Kosken kausi on ollut koko ajan loukkaantumisten värittämä. Onhan se tietty riski ajatella niin, että kukaan ei loukkaannu tai paluu ei viivästyisi. Materiaalin kapeus tulee taaskin esiin. Osataankohan jo ensi kaudella rakentaa leveällä materiaalilla joukkue?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Materiaalin kapeus tulee taaskin esiin. Osataankohan jo ensi kaudella rakentaa leveällä materiaalilla joukkue?
Kuinka paljon niitä pelaajia pitäisi olla? Jos äkkiseltään terveistä katsoo niin pakkeja on 7, hyökkääjiä 11 ja maalivahteja 2, siis joukkueen omalta listalta. Keupan yhteistyöpelaajat vielä mukaan, sekä A-junnut, niin kuinka paljon niitä pelaajia tarvitaan? Ei kai Kärpillä tai Tapparallakaan mitään loputonta materiaalia ole, aika samankokoiset kun Lukolla (saikulla olevia ei laskettu keneltäkään mukaan) ja kaikilla on kuitenkin A-junnut, Lukolla lisäksi Keupa.

Enemmän mielestäni kyse on siitä että RD ei halua tiettyjä pelaajia peluuttaa, jolloin he eivät pääse kokoonpanoon tai pelaavat sen alle 3min per ottelu. Jos tuolta nyt tippuu vaikka kolme hyökkääjää ja kaksi pakkia perjantaina mahatautiin, niin sitten vedetään ottelu varmaan kahdella kentällä. Ei oikeasti voida olettaa että joukkueessa on vielä kuudennessakin kentässä Riskan, Lähteenmäen, Vauhkosen tai Sipiläisen -tasoisia pelaajia jotta joukkuetta voidaan peluuttaa tasaisesti. Lisäksi kun Lukko on Liigan "työteliäin" (pakko olla RD:n pelitavalla, jokaisen kiekon eteen tehdään hirvittävä määrä töitä) ja puolustusalueellakin vedetään 1v1-jatkuvasti, niin onko mikään ihme että eniten pelaavat alkavat piiputtaa. Tosin se on pakko RD:n puolustukseksi sanottava että nykyinen pelitapa ei oikein suvaitse virheitä ja vaatii helvetin hyvää pelaamista omassa päässä, niin toisaalta se karsii hieman junnuja pois joukkueesta. Hyökkäyspään pelaamiseen sitten riittäisi vaikka Kalervo Kummola, luistellaan keskialueella, kiekko päätyyn ja vaihtoon.
 

senilix

Jäsen
Kuinka paljon niitä pelaajia pitäisi olla? Jos äkkiseltään terveistä katsoo niin pakkeja on 7, hyökkääjiä 11 ja maalivahteja 2, siis joukkueen omalta listalta. Keupan yhteistyöpelaajat vielä mukaan, sekä A-junnut, niin kuinka paljon niitä pelaajia tarvitaan? Ei kai Kärpillä tai Tapparallakaan mitään loputonta materiaalia ole, aika samankokoiset kun Lukolla (saikulla olevia ei laskettu keneltäkään mukaan) ja kaikilla on kuitenkin A-junnut, Lukolla lisäksi Keupa..
Juu ja se kahdestoista hyökkääjä Suuronen on Keuruulla. Eikös hänellä pitänyt olla isompi rooli tällä kaudella:)

Ei Lukon materiaali sen kapeampi ole kuin muillakaan. Pikemminkin päin vastoin. Mutta se materiaali, jota Dufva peluuttaa on kapeampi.
Muut ottavat tarpeen mukaan pelaajia A:sta tai Mestiksestä, jopa Kärpätkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös