Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 187 521
  • 987

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Pikkasen pelottaa sanoa tätä ääneen, mutta joukkueen otteet ovat jo useammassa viime pelissä olleet lupauksia herättäviä. Luotan joukkueen tässä matkan varrella kasvaneen sen verran, ettei mitään housuunpaskomista enää tapahdukaan. Ei liene sattumaa, että siellä on nyt samaan aikaan moni syyskaudella taapertanut pelaaja löytänyt koneesta uuden vaihteen. Näitä ovat mm. Kiviranta, Tallberg, Koivisto, Koskiranta, Brennan, Peltola ja Pukka.

Näyttää siis hyvältä kevään pelien suhteen.

Toivotaan, että trendi jatkuu. Sportille on tällä kaudella ollut erittäin tyypillistä ailahdella. Ensin oltiin kotona hyviä ja vieraissa sysipaskoja, nyt se oli hetken aikaa aivan päälaellaan.

Tärkeitä pelejä on edessä. Ois kova juttu mennä sääleihin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kärppien Niemi ja Aho ovat maajoukkueen mukana juuri noiden meitä vastaan käytävien b2b pelien aikaan. Iso juttu, jos mietitään mahdollisuutta saada noistakin peleistä jotain pisteitä. Pitää nyt toivoa, että omaan joukkueeseen ei enää iske mitään paskatauteja tai muutakaan epäonnea.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
- Sportilta kolmas erä taktisesti yksi kauden parhaimpia esityksiä. Menee samaan kastiin kuin IFK-vierasvoiton kanssa. Osattiin johtoasemassa tunnistaa tilanteet eli osattiin lähteä vastahyökkäykseen ja samalla puolustettiin erittäin fiksusti. SaiPa ei maalilla paljon juhlinut.
- Toisessa ketjussa puhuttiin Pahkalasta. HEI! Meillä on jo parempi versio Pahkalasta, jolla myös pelikäsitys ja kädet riittää - Tommi Tikka. Tikalle välitön 107 vuoden pahvi käteen kuin olisi jo!

Sportin loppukauden kotiotteluiden ohjelma näyttää erittäin makoisalta:

Koodi:
To 4.2.2016 18:30 Sport - HPK
Pe 12.2.2016 18:30 Sport - Kärpät
To 18.2.2016 18:30 Sport - KooKoo
Ti 23.2.2016 18:30 Sport - Lukko
To 25.2.2016 18:30 Sport - KalPa
La 5.3.2016 17:00 Sport - Blues
Ti 8.3.2016 18:30 Sport - Ilves
Yleisömäärien kannalta tulossa vielä kaksi "ohipeliä" (~/alle 3000) eli HPK ja Lukko. Muissa otteluissa voidaan odottaa +3500 yleisömääriä ja ei edes mahdoton ajatus, että +4000 paukkuisi viidessä ottelussa. Pisteitä on odotettavissa, kun viiteen otteluun marssii jengi, joka on kirjoitushetkellä sarjataulukossa alempana. Tosin jos historia yhtään toistaa itseään, niin torstaina pisteitä tulee tasan nolla.

Loppukauden vierasotteluiden ohjelma on hyvin kaksijakoinen:

Koodi:
La 6.2.2016 16:00 Ässät - Sport
To 11.2.2016 18:30 Kärpät - Sport
Ke 17.2.2016 18:30 Ilves - Sport
La 20.2.2016 17:00 Tappara - Sport
Ke 2.3.2016 18:30 HIFK - Sport
To 10.3.2016 18:30 HPK - Sport
Kolmessa ottelussa kolme mestarisuosikkia tulossa vastaan ja toiset kolme ottelua, kun vastassa sijoilla 14-15 jengit ja säälipleijariviivasta taisteleva Ässät. Lisäksi Oulu on edelleen paikkakunta, jossa Sport ei ole voittanut. Pisteitä odotettavissa... ?

Ässillä haasteellisempi loppukauden otteluohjelma, joten Sportilla on suora tie kohti säälipleijareita. KalPalla ja Pelicanseilla myös aavistuksen verran vaikeampi otteluohjelma jäljellä eli jopa kotietu sääleissä ei ole vielä mahdoton ajatus.
 
Viimeksi muokattu:

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kreivin aikaan sai Sport kotitappioputken katkaistua. Nyt on taas luotto omaan tekemiseen ja jengi muistaa miten hienoa on voittaa kotiyleisön edessä. Aivan sama ketä sieltä tulee vastaan. Sport pystyy haastaamaan kenet tahansa tässä sarjassa ja pudotuspelipaikka on täysin omissa käsissä. Upea kevät tulossa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Koodi:
To 4.2.2016 18:30 Sport - HPK
Pe 12.2.2016 18:30 Sport - Kärpät
To 18.2.2016 18:30 Sport - KooKoo
Ti 23.2.2016 18:30 Sport - Lukko
To 25.2.2016 18:30 Sport - KalPa
La 5.3.2016 17:00 Sport - Blues
Ti 8.3.2016 18:30 Sport - Ilves
Yleisömäärien kannalta tulossa vielä kaksi "ohipeliä" (~/alle 3000) eli HPK ja Lukko. Muissa otteluissa voidaan odottaa +3500 yleisömääriä ja ei edes mahdoton ajatus, että +4000 paukkuisi viidessä ottelussa.
Kärppiä vastaan voi tulla tuo 3500+ ja samoin Bluesia ja Ilvestä, jos tilanne on silloin vielä tiukka. Muuten tuskin mitään normaalista poikkeavaa. Tuota yleisömäärää voi kyllä suuresti ihmetellä, sillä tänäänkin tehtiin taas uudet pohjat tällä Liigataipaleella, vaikka panos on joka ottelussa todella iso. Aina puhutaan putoamistaiston tuovan mielenkiintoa, mutta ainakaan playoff taisto ei näytä sitä tuovan.

Noista jäljellä olevista kotipeleistä jokaisessa on kyllä vähintään kohtuullinen mahdollisuus voittoon. Etukäteen kovimmalta vastukselta eli Kärpiltä puuttuu tuolloin kaksi ykkösketjun pelaajaa ja Lukko ei taas noin muuten ole pelannut mitenkään vakuuttavasti.

Vierasohjelma on paha, mutta jos kotona otetaan hyvin pisteitä, niin vieraissa riittäisi Kerhon ja Ilveksen hoitaminen ja Ässiltä vähintään yksi piste.

Eli kotoa 2p/peli = 14 pistettä ja vieraista 7 niin päädyttäisiin 83 pisteeseen. Jos se ei riitä niin sitten voidaan jossitella joulukuun sulamisilla.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Tuota yleisömäärää voi kyllä suuresti ihmetellä, sillä tänäänkin tehtiin taas uudet pohjat tällä Liigataipaleella, vaikka panos on joka ottelussa todella iso.
Sportille osui pahin kotiotteluiden ruuhka, kun kolme kotiottelua alle viikkoon ja neljäskin vielä 1½ viikkoon, joten syystäkin yleisömäärät vaihtelee rajustikin. HPK-pelin jälkeen alkaa mehukkaimmat kotiottelut tulla sopivalla tahdilla, jolloin yleisömäärät ei heittelehdi otteluiden välillä niin paljoa kuin nyt.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olipahan hieno voitto taas tänään. Kiitos Sport. Jotenkin tässä taas kannattajan lapsen usko alkaa heräilemään josko sitä vielä näkisi pelejä yli runkosarjankin oman joukkueen toimesta. Ässät on kyllä kovassa kunnossa myös, KooKoota ei kannata unohtaa ja taas toisaalta ehkä Kalpa tai Pelsutkin saattaisi olla vielä kiinni saatavissa mikäli kaikki menee kohdilleen. Onneksi huomenna on huilipäivä Sportin pelien osalta.
 

Backster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Flyers, Chelsea
Ei kaikkein seksikkäin ja viihdyttävin esitys, mutta tärkeintä voitto. Ja vieläpä varsinaisella. Hattua täytyy nostaa Järviselle, joka oli paikka paikoin maaginen. Alussa pientä pompottelua, mutta niistä selvittiin. Kritiikkiä on tullut Järälle täältäkin suunnasta, mutta tottakai kehutaan kun on sen paikka.

Muutenkin puolustetuspeli oli parasta koko kaudella. SaiPa sai pyöriä ja hyöriä mielinmäärin, mutta parhaat sektorit pidettiin hyvin tukossa. Tottakai tuollaisella myllytyksellä niitä maailmanluokan tonttejakin syntyy, mutta pieni suuri mies Hattulasta oli mies paikallaan.

Jotenkin alkanut uskomaan tuohon jengiin oikein kunnolla. Meno on vakuuttavaa, huoletonta ja rentoa. Voittojen ja onnistumisten myötä itseluottamus on tapissa ja peli kulkee. Katsokaa vaikka Peltolan Nikoa, jätkähän luuli olevansa Bobby Orr! Härregyyd vilken jalkakikka.

Kerho peli pelottaa eniten tämän viikon koitoksista. Toivottavasti Myllyniemi olisi häkissä niin meilläkin olisi tsäänssit. Lauantai sitten Porissa todellinen 6 pisteen ottelu, joka on pakko voittaa. Uskon, että tulee Isomäessä hieno ottelupäivä ja tunnetta ei tule puuttumaan. Melkein vetoa voisi lyödä, että myllykin nähdään.

ETEENPÄIN!
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Tosin jos historia yhtään toistaa itseään, niin torstaina pisteitä tulee tasan nolla.
Bingo. Onneksi muutkin ovat yhtä paskoja, niin ei tarvitse yksin hävetä.

Mitähän tuolle Laaksolle pitäisi tehdä? Miten voikin olla tällä hetkellä noin paska pelaaja.
 

Ralph

Jäsen
Mitähän tuolle Laaksolle pitäisi tehdä? Miten voikin olla tällä hetkellä noin paska pelaaja.
Onko kyseessä sama Laakso, joka oli kesällä vielä ryöstö, vaikka Lahden viime kauden joukkuetta kannattavat varoittivat pelaajan paskuudesta?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Sellainen mental error -peli tähän väliin. Nuppi hirtti kiinni kaikilta 2-0 maalin jälkeen, kun ei työnteko olisi maistunut. Maalin jälkeinen vaihto ja Kerho peliin mukaan...sitten 5-3 alivoima ja tasan...ja Järvisen avustuksella 2-3...loppukiri päättyi pitkään kiekkoon ym. karmeuksia. Kerho kyllä puolusti hyvin päästyään peliin mukaan, mutta olihan taas väliin paska löysää.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Älkää olko huolissanne. Ässien pelaaminen on sellaista ettei tuolla nysväyksellä ole mitään asiaa playoffeihin. Sport pääsee kokeilemaan siipiään säälipoffeissa tänä vuonna...
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Nuppi hirtti kiinni kaikilta 2-0 maalin jälkeen, kun ei työnteko olisi maistunut.
Oikeastaan 2-1 maalin jälkeen. Sen jälkeen alkoi tuo järkyttyvä koomailu ja Peltolan ja Gröndahlin järkyttävän typerät jäähyt. Kaikissa noista maaleista oli vielä sopivasti tuuria mukana, niin sitten kävi näin. Pistän Laakson piikkiin, koska en usko, että peli olisi kääntynyt noin pahasti ilman tuota helppoa kavennusta.

Se mikä tuossa pelissä oli myös vikana oli se, että kiekkoa pelataan omalla alueella jatkuvasti oman maalin taakse ja sitten on 50-50, että voitetaanko se kamppailu. Myös hyökkäysalueella pelattiin koko kolmas erä siellä maalin takana ja yritykset päästä maalille oli melko toivottomia. Montako maalipaikkaa saatiin tasakentällisin luotua? Tuo maalien takana hinkkaaminen ei ole kovin tehokas tapa pelata tappioasemassa.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Älkää olko huolissanne. Ässien pelaaminen on sellaista ettei tuolla nysväyksellä ole mitään asiaa playoffeihin. Sport pääsee kokeilemaan siipiään säälipoffeissa tänä vuonna...
Te sentään hävisitte melkein top-6 joukkueelle, kun me hävittiin jollekin sarjajumbolle. Toivottavasti ei nyt ainakaan niin huonosti pelata, että playoffeihin menisi joku tämän kaksikon ulkopuolelta.
 

Sergei#91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Red Wings, Hermes
Aleksi Laakso on suurin yksittäinen syy tähän tappioon. Ollut kuutamolla joulusta asti, ihme vispaamista viivalla ja sit rannelaukaus ekaan mieheen. Kuinka monta kertaa on maalin takaa lähtenyt nostamaan peliä ja menettänyt kiekon ekalle karvaajalle. Ei ole ansainnut paikkaa ykkösparissa.
 

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Myös hyökkäysalueella pelattiin koko kolmas erä siellä maalin takana ja yritykset päästä maalille oli melko toivottomia. Montako maalipaikkaa saatiin tasakentällisin luotua? Tuo maalien takana hinkkaaminen ei ole kovin tehokas tapa pelata tappioasemassa.

Tämä pisti kyllä räikeästi omaankin silmään merkille, mikä helvetti siinä on että hyökkäysalueella on fokus siellä maalin takana? Varsinkin tollasessa tilanteessa missä pitää vähän yrittää "puskea"? Puskisivat sinne maalille eikä sen taakse.

Sport ylittää punaviivan, kiekko heitetään päätyyn, maalin takana kamppaillaan kahden miehen voimin. Sport saa maalin takana kiekon, ja kiekko pelataan viivalle. Viivalla pelaaja X tekee valelaukauksen, mutta päättää heittää kiekon päätyyn, maalin taakse. Maalin takana Sport pelaaja saa kiekon, kamppailee siellä hetken, heittää pikkusyötön taaksepäin pelaajalle joka on periaatteessa maaliviivan takana. Tästä kiekon saanut pelaaja syöttää vaihteeksi viivalle, mystinen pelaaja X täräyttää ensimmäiseen polkkariin, heittää kiekon päätyyn, ja vaihtoon.

Hävettää hävitä tolle HPK:lle, mutta sitä saa mitä tilaa.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tuo maalien takana hinkkaaminen ei ole kovin tehokas tapa pelata tappioasemassa.
Tämä. Ja sitten kun joskus harvoin sieltä vihun maalin takaa joku onnistuu riistäytymään vapaaksi, niin ketään, EI KETÄÄN ole maalin edustalla ottamassa syöttöä lapaan ja latomassa sitä sisään. Äijjät hiihtelee ihan missä sattuu, tuskin koskaan maalintekopaikoilla eikä ainakaan tee itseään aktiivisesti pelattavaksi.

Kolme lampaanpersettä tänään myös Da Costalle. Perhonen seikkailee ties missä, maali on tyhjä ja mitä tekee meidän huonompi patonki? No yrittää pistää kiekkoa sisään maalin takaa jonkun vastustajan pelaajan luistimen kautta, vaikka Bertrand odottaa täysin vapaana lapa jäässä, että saisi lyödä kiekon tyhjiin ja tasoittee peli. Ei helvetti, niitä silmiä joskus auki siellä kaukalossa!
 

keskipohja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
Omaan typeryyteensä kaatui Sport tänään. PISTE!

2-0 maalin jälkeen olivat pelaajien elekieli ja naureskelu sen kaltaista , että aloin pelkäämään pahinta.
Laakso on tosiaan melkoinen rasite joukkueelle.

Löytyykö valmennukselta kanttia laittaa parin pelin ajaksi katsomoon?
Pukalle pakkolepo ainakin teki hyvää.

Järvinen on välillä oikeinkin maaginen mutta välillä kärsii selvästi koostaan....ensi kaudeksi se kaksi metrinen kirittäjä sitten.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Omaan typeryyteensä kaatui Sport tänään. PISTE!

2-0 maalin jälkeen olivat pelaajien elekieli ja naureskelu sen kaltaista , että aloin pelkäämään pahinta.
Laakso on tosiaan melkoinen rasite joukkueelle.

Löytyykö valmennukselta kanttia laittaa parin pelin ajaksi katsomoon?
Pukalle pakkolepo ainakin teki hyvää.

Järvinen on välillä oikeinkin maaginen mutta välillä kärsii selvästi koostaan....ensi kaudeksi se kaksi metrinen kirittäjä sitten.
Täytyy nyt kyllä vähän kompata keskipohjalaasta. Hyvejä pointteja! Laaksoa olen jo itsekin kotvasen aikaa seuraillut ja ihmetellyt virheiden määrää viivalla, syöttöjen osoitteissa ja muutenkin ihme rimpuloiminen kiekon kanssa. Olisko jollaintapaa keskittyminen olennaiseen herpaantunut kun sai videokameran vaivakseen. Nyt kamera hyllylle ja töihin, tai sitten tekemään seuraavaksi "Kotkan matkassa Kokkolaan ja takaisin" jaksoa.
Järviseen olen myös tyytyväinen, mutta mielestäni ei kärsi koostaan. Hyvinhän se korvaa kokonsa reagoinneillaan. Niemen varmaan piti olla se melkeen kaksi metrinen kirittäjä mutta ei vaan saa peliaikaa jostain syystä. Pommitusta on treeneissä näemmä ainakin saanut viime aikoina, koska kilpi on aika väkevästi mustunut.
Villi heitto. Niemestä leivotaan vielä huippu veskari meille (tai ens kaudelle jollekin muulle).
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Ässät-Sport
Kärpät-Sport
Sport-Kärpät
Ilves-Sport
Sport-KooKoo

Tappara-Sport
Sport-Lukko
Sport-Kalpa
Hifk-Sport
Sport-Blues
Sport-Ilves

HPK-Sport

Tuossa nyt aika realistinen arvio loppukaudesta. Tummennetut pelit siis voittoja.
Joku tappioista varmaan jatkoajalla ja joku voitoista sitten puolestaan jatkoajalla. Toki Sport voi yllättää jotain Hifkiä, Lukkoa tai Tapparaa vastaan, mutta mahdollisuus on myös hävitä jollekin noista heikoista.

Näin ollen pisteitä tulisi noin. 3x6=18, eli pistepotti nousisi 80 pisteeseen. Mitä mieltä, riittäisikö?
 
Suosikkijoukkue
KK
@Raju Erkki, mikä viittaa siihen, että voitatte esim KooKoon? Ainakin jos katsoo edellisiä otteluita tältä kaudelta niin pisteet ovat menneet kouvolalaisille. Toki voi katsoa jotain kuntopuntareita, mutta KooKoo on ollut paha pala Sportille. Onko sitten Mattilan pelitapa sen verran paha Valtosen vastaavalle vai paineet mitkä ovat, mutta itse uskon KooKoon voittoon. Myös Kalpa pelaa varmasti todella kovaa, koska tarvitsee pisteitä. Uskonkin, ettei yhtään helppoa peliä vastaan tulee. Sen todisti jo eilinen tappionne HPK:ta vastaan.

edit: Mutta kyllä tuolla pistemäärällä sääleihin voi päästä helposti. Toki riippuu Ässien ja KooKoon muista peleistä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
@Raju Erkki, mikä viittaa siihen, että voitatte esim KooKoon? Ainakin jos katsoo edellisiä otteluita tältä kaudelta niin pisteet ovat menneet kouvolalaisille. Toki voi katsoa jotain kuntopuntareita, mutta KooKoo on ollut paha pala Sportille. Onko sitten Mattilan pelitapa sen verran paha Valtosen vastaavalle vai paineet mitkä ovat, mutta itse uskon KooKoon voittoon. Myös Kalpa pelaa varmasti todella kovaa, koska tarvitsee pisteitä. Uskonkin, ettei yhtään helppoa peliä vastaan tulee. Sen todisti jo eilinen tappionne HPK:ta vastaan.

edit: Mutta kyllä tuolla pistemäärällä sääleihin voi päästä helposti. Toki riippuu Ässien ja KooKoon muista peleistä.
Viimeksi Sport oli paljon KooKoota edellä, mutta silloin Sportilla oli tuo lopun kammo, mikä alkoi Tappara pelistä ja sen turvin KooKoo pääsi tasoihin. KooKoo ei ole pahemmin vakuuttanut viime peleissä ja Sport on ollut ihan ok, jos HPK peliä ei lasketa. Ja esim. Voihan Sport voittaa sitten vaikka Tapparan, niin kuin viimeksi tai sitten vaikka tuon viimeisen HPK pelin. Lähinnä vain hahmotelmaa siitä, että mitkä ne voitto pelit voisivat olla. Voihan se olla, että voitetaan vaikka Kärpät kahdesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös