Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 670 263
  • 3 844

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Jumaleissön, että sattu aivoon kommentaattori Grönmanin Zaborskyn dissaukset. Huomas ettei kaveri ole nähnyt Zabolta peliäkään tällä kaudella. "Laiska", "ei tee omaan päähän hommia" yms. Kultapottamme oli pelin ylivoimaisesti paras pelaaja. Tuo asenne millä hän tekee duunia. Monestiko lähti alivoimalla tappamaan tärkeitä sekunteja yksin Tapparan päätyyn? Ihan huikeeta settiä ja mä en voi käsittää, että tämä mies pelaa meillä ensi kaudellakin. Huikeeta!

Grönmania täytyy puolustaa sen verran, että Zabo ei ollut kovin maaginen ekassa erässä, jolloin hän saikin kritiikkiä ihan syystä. Kun peli alkoi maistua, kääntyi Grönmanin takki lennosta. Niin kuin pitikin. Pelin päätyttyä oli koko studiotiimi, myös Grönman, sitä mieltä, että Zaborsky oli ottelun ykköstähti.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Valtavan paljon hyviä juttuja tänään, etenkin kahdessa viimeisessä erässä.

Ensimmäisessä erässä ei kyllä näyttänyt kovin kaksiselta. Pitkää paineltiin päätyyn jatkuvalla syötöllä ilman tulosta. Tuloksettomuus johtui yksinkertaisesti siitä, että etäisyydet olivat päin helvettiä. Tappara pakeilla oli aina 10 metriä etumatkaa eikä kunnon painestusta saatu aikaan. Loppua kohden kuitenkin parani ja etenkin kolmannessa erässä tämä hyökkäysmuoto toimi.

Tärkeät alivoiman tapot mainittava myös. Lankinen on tekemässä todella väkevää kevättä tällä hetkellä. Häneen ei olla kaaduttu kertaakaan eikä kaaduttu tänäänkään. Rask jaksaa puurtaa illasta toiseen ja tuolla luisteluvoimalla jos jaksaa jatkossakin painaa niin ei voi olla kuin tyytyväinen.

Grönmanista on täällä jo muutama sana mainittukkin. Jos ei tietäisi niin ei välttämättä uskoisi että kaveri on joskus pelannut jääkiekkoa ammatikseen. Aivan käsittämätöntä puusilmäisyyttä illasta toiseen ja tänään sai näitä viisauksia kuunnella jälleen kerran. Toisessa erässä oli sitä mieltä, että mikäli Tappara tästä nyt iskee 2-1 maalin, on IFK:n kevät jo pitkälti taputeltu. Hoh hoijaa.IFK:lla kuulemma myös jalkaa saattaa edelleen painaa ennätyspitkä Ilves-matsi. No näin on varmaan joo..

Vaikka Tappara vei kaksi ensimmäistä matsia nimiinsä niin mielestäni kaikissa peleissä trendi on ollut IFK:n suuntainen pelin edetessä kohti loppuaan, vai kultaako AIKA nyt muistot. Voiko olla niin, että Tapparalla ei jalat kanna koko matsia? Hullulta se kyllä kuuloistaisi, mutta niin näkyvää on Tapparan jalattomuus ajoittain ollut. Nordiksella Tappara lopetti luistelun lähes kokonaan toisessa erässä.
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvinpä YLE:llä pelejä seurataan:

"Ville Husso palasi väkevästi HIFK:n maalille, kun joukkue haki todella tärkeän 4-1-voiton Tapparan vieraana."

Helvetin hieno voitto kuitenkin.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Muutama havainto paikan päältä nähtynä;
Alivoima on loistavalla tasolla.
Zaborsky ottaa roolia niinkuin pitää.
Ramu taas hyvä.
Rask erinomainen.
Pakiston koostumus alkaa löytyä.
Grillfors! Ei ole Tapparan pakkikalustossa tän tasoista äijää.
Antelias-Matti myös hyvä tänään.
Söde parantaa koko ajan.
Nelonen oli hyvä.
Lankiselta erittäin vahva esitys.
Kokonaisuudessaan IFK:n pelin taso on nousujohteista, myös pelin sisällä.
Tänään vika erä oli jo dominanssia. Vaikka Tappara oli maalin perässä ja sai YV:aa, sillä ei ollut mitään eväitä haastaa IFK:ta tänään.
Luisteluvoimassa on selkeä etu Tapparaan nähden, Saravo, Aalto ja varsinkin Kankaanperä (joka on kaikkien mielestä kovin ikinä missään)olivat todella pulassa kovan paineen alla omassa päädyssä. Yhtään pakkia en olisi tänään päikseen vaihtanu Tapparan kanssa, tosin nuori Elorinne on pelirohkea kaveri. Mutta Nyqvistkin täytti hyvin paikkansa.
Tälleen kun IFK jatkaa, niin kevät on vielä pitkä!
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hyvin IFK on maaleja tässä sarjassa tehnyt vaikka ykkösketju on ollut "pimennossa". Jos Ramu saa Zabon tehot paremmin esiin niin tästä voi tulla mielenkiintoinen sarja. Toivottavasti Goldiella on tänäänkin pelipäivä, sen mahdollinen voitto vaatii, yksi kenttä on himassa suht helppo puolustaa pois.
Eka puolikas pitää pelata pomminvarmaa nollaa omaan päähän hyökkäyspelinkin kustannuksella, lisätään vauhtia matsin edetessä. Toivottavasti ykkösketju ei lähde hyökkäämään yltiöpäisesti. Tää perustuu siihen että IFK on ollut pelien loppua kohden aktiivisempi joukkue mun silmään, Tappara on naulannut vastahyökkäyksistä (ja meidän koomailun avustamana) pelin itselleen.

Itse itseäni lainaten, sehän meni melkein just noin. Eka erän Tappara kyllä vei pelillisesti, musta näytti että toka erässä alettiin pelaamaan keskialue tarkemmin eikä annettu siniviivaa enää niin helposti. Alettiin saamaan pelistä kiinni, kolmas erä oli suvereenisti meidän. Oli hienoa tsiigaa, heti kun jäähy saatiin tapettua niin peli oli Tapparan päädyssä!
Edelleen torstaina tiivis nippu ja sopiva lataus niin hyvä tulee. Zabo oli kyllä vähän kujalla eka erän mutta nosti huimasti tasoaan...ja Ramu, hitto äijä on kasvamassa kovien pelien mieheksi.
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Nukuttu yö takana, joten on kiitosten aika. IFK oli eilen hyvä. Ensimmäisessä erässä Tappara sai pari-kolme ihan laatupaikkaa tehdä maali omien pelivirheiden jälkeen, onneksi ei tehnyt. Nyt meillä oli ykköskenttä, jollainen tarvitaan ehdottomasti, että pelit voitetaan. Samaan ketjuun oli kasattu joukkueen parhaat jalat, parhaat kädet sekä paras pelaaja. Ei siitä voi tulla kuin hyvää. Kolmannen erän kaltaista jäähysumaa ei enää toista kertaa kestetä, joten siinä seuraava kasvunpaikka joukkueelle. Pienin askelin kohti kannua!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Hieno peli, hieno ja tärkeä voitto! Hyvä jätkät! Torstaina tasoihin.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Oli se vaan helvetin hienoa seurata, että otettiin täysin ansaittu voitto pelillisesti. Puolustuspelikin oli tänään kondiksessa. Ainoa asia mikä oikeastaan vitutti oli Räpsy-Grönmanin vitun typerät kommentoinnit. Huomenna tasoihin!

HEJA IFK!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kangesta: Kyllähän se, että äijä oli jämäköillä otteillaan mukana voittamassa mestaruutta punapaidoissa keväällä 2011 vaikuttaa ainakin tämän tyyppisen faniin. Niin sen pitääkin vaikuttaa. Kangen lisäksi myös JP Haataja ja Mara Järventie ovat meikäläiselle ikuisesti rakkaita pelaajia. Nyt on 2015 ja Kangella on sen verran ikää mittarissa, että liike on hidastunut. Onneksi Generous on ollut mielestäni kertakaikkiaan bueno haku alakertaan, vaikka häntä alussa aika isosti kritisoitiikiinkin. Muistutin silloin, että Generous hankittiin tasan yhteen roolin: alakerran isännäksi. Ei ole hänen vikansa, että HIFK jätti hankimatta myös sen peliätekevän pakin. Eilen kun Gene ajeli lujan pommin keskialueella, tajusin silmänräpäyksessä, että jäällä on nyt meidän Uusi Kanki! Ja hei, oon mä sen verran Kanki-fani edelleen, että ottaisin hänet alakertaan nykykondiksessaankin sata kertaa mieluummin kuin Nyqvistin / Tepon / Mobergin / Salmen / Heikkisen. Paljonpuhuva nimilista.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onneksi Generous on ollut mielestäni kertakaikkiaan bueno haku alakertaan, vaikka häntä alussa aika isosti kritisoitiikiinkin. Muistutin silloin, että Generous hankittiin tasan yhteen roolin: alakerran isännäksi. Ei ole hänen vikansa, että HIFK jätti hankimatta myös sen peliätekevän pakin. Eilen kun Gene ajeli lujan pommin keskialueella, tajusin silmänräpäyksessä, että jäällä on nyt meidän Uusi Kanki!

Simppeliä ja suht. virheetöntä peliä pelaava alakerran isäntä tarvittiin ja se saatiin Generouksen muodossa. Mitä tulee Kankeen, niin paljon kuin hänestä pidänkin, on ikä ja massa sellainen kombinaatio, ettei se voi olla näkymättä heikentyneenä liikkeenä. Nyt kun pelitempo ottelusarjassa on kasvanut, ovat Tapparan isot pakit alkaneet olla suurissa vaikeuksissa Zaborskyjen ja Raskien kanssa. Mitä tulee Generoukseen, niin se tärkein ominaisuus miksi juuri hänet näistä "alakerran isännistä" hankittiin, lienee kokoisekseen pelaajaksi hyvä liike. Olisihan siellä kauden aikana ollut Jurcinaa yms. tarjolla, mutta ehkä on katsottu, ettei vastaavilla pelaajilla riitä liike toteuttamaan Stögön pelikirjaa?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Hyvinpä YLE:llä pelejä seurataan:

"Ville Husso palasi väkevästi HIFK:n maalille, kun joukkue haki todella tärkeän 4-1-voiton Tapparan vieraana."

Helvetin hieno voitto kuitenkin.

Husson vaikutus joukkueeseen on näköjään yllättävän suuri, ei tarvinnut kuin luukkua availla ja heti tuli voitto
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvinpä YLE:llä pelejä seurataan:

"Ville Husso palasi väkevästi HIFK:n maalille, kun joukkue haki todella tärkeän 4-1-voiton Tapparan vieraana."

Helvetin hieno voitto kuitenkin.

Ja Hesarin mukaan lauantaina Tapparan maalilla pelasi Mika Lehto - suomalaisen urheilujournalismin ja televisiolähetysten lajiasiatuntemuksen taso kaikkine kommentaattoreineen on kyllä melkoisen alhaisella tasolla.

Mutta - hieno, oman pelisuunnitelman toteuttamiseen perustunut voitto eilen Tampereelta. Toivotaan että joukkue saa tästä itseluottamusta ja että kevään parhaat pelit olisivat vasta edessäpäin. Ulkonakin muuten stikkaa snögee...
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Kangesta: Kyllähän se, että äijä oli jämäköillä otteillaan mukana voittamassa mestaruutta punapaidoissa keväällä 2011 vaikuttaa ainakin tämän tyyppisen faniin. Niin sen pitääkin vaikuttaa. Kangen lisäksi myös JP Haataja ja Mara Järventie ovat meikäläiselle ikuisesti rakkaita pelaajia. Nyt on 2015 ja Kangella on sen verran ikää mittarissa, että liike on hidastunut. Onneksi Generous on ollut mielestäni kertakaikkiaan bueno haku alakertaan, vaikka häntä alussa aika isosti kritisoitiikiinkin. Muistutin silloin, että Generous hankittiin tasan yhteen roolin: alakerran isännäksi. Ei ole hänen vikansa, että HIFK jätti hankimatta myös sen peliätekevän pakin. Eilen kun Gene ajeli lujan pommin keskialueella, tajusin silmänräpäyksessä, että jäällä on nyt meidän Uusi Kanki! Ja hei, oon mä sen verran Kanki-fani edelleen, että ottaisin hänet alakertaan nykykondiksessaankin sata kertaa mieluummin kuin Nyqvistin / Tepon / Mobergin / Salmen / Heikkisen. Paljonpuhuva nimilista.
Mä diggaan myös ihan helvetisti! Liikkuu todellakin kepeästi, kun kiloja miettii.
Ja on kova.
Mutta eilen The Kohokohta oli, kun Grilli ajoi Marjamäkeen oikein old school-niitin; vauhti ristiaskelilla, liukuun sinisen suuntaisesti takaperin ja PAM. Ja Masi otti sen hienosti vastaan, propsit myös sille! Noita ei muut kun Grilli ehdi hakea tän päivän liigassa, se huikea pelipää sen tekee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Samalla tavalla Generouksen pommi Erkinjunttiin oli hieno ja tästä jälkiseurauksena kääpiö suoraan vaihtoaitioon (jääpussia niskaan). Nimenomaan IFK:n pitäisi kohdistaa kovia taklauksia näihin Tapparan kääpiöihin. Peli-into loppuu eilisen kaltaisesti hyvin nopeasti. Näihin isompiin pelaajiin ei ole oikeastaan edes tarvetta kohdistaa taklauksia, koska heistä ei ole pelillistä vaaraa IFK:lle. Ainakaan tässä vaiheessa. Muuta agitointia voi sitten toteuttaa senkin edestä ja Green ykkös targettina.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tappara on itse asiassa nimenomaan Tapparaksi aika heiveröinen hyökkääjiensä osalta. Rautakorpi ei olisi kyllä koonnut noin vaisua nippua. Joukkue ei ole kovin kummoinen vastustajan puolustusalueen kaksinkamppailuissa. Palola on ihan törkeän hyvä viimeistelijä ja pari muutakin kovaa yksilöä siellä kyllä on. Mutta mielestäni Tappara on Ipaa vaisumpi kokonaisuudessaan. Tämä ei tietenkään merkitse sitä, etteikö HIFK voi hävitä sarjaa Tapparalle. Kunhan puhun siitä, miltä ko. joukkue tällä hetkellä näyttää. Kun Kärpät samaan aikaan on tiukoilla Saipan kanssa, olisi jopa mestaruus ihan vielä jaossa, mikäli välieriin päästään. Kumpikaan kärkikaksikosta ei ole esittänyt vielä ainakaan kovin kummoisia otteita.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kun Kärpät samaan aikaan on tiukoilla Saipan kanssa, olisi jopa mestaruus ihan vielä jaossa, mikäli välieriin päästään. Kumpikaan kärkikaksikosta ei ole esittänyt vielä ainakaan kovin kummoisia otteita.

Mutta Tappara sekä Kärpät johtavat sarjaansa 2-1 ja heidän ei ole tarvinnut esittää vielä parempaa. Molemmilla on kyllä potentiaalia paljon parempaan täytyy vain toivoa ettei Tappara pääse täyteen iskuunsa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta Tappara sekä Kärpät johtavat sarjaansa 2-1 ja heidän ei ole tarvinnut esittää vielä parempaa. Molemmilla on kyllä potentiaalia paljon parempaan täytyy vain toivoa ettei Tappara pääse täyteen iskuunsa.

Eiköhän me pysäytetä Tapparan diesel! Pointtini oli kuitenkin se, että vaikka Kärpät ja Tappara menisivät sarjoistaan jatkoon, kumpikaan kärkikaksikon jengi ei ole puolivälierissä toistaiseksi esittänyt mitään tyrmäävää ylivoimaa, vaikka saivat vastaansa säälärijoukkueet. Luulisi että liigan ykkönen ja kakkonen johtaisivat säälijengejä vastaan 3-0. Sen verran kaukana ne HIFK:sta ja Saipasta olivat kauden lopussa. Tän kauden sarjaa ovat leimanneet jokaiselle tulleet hyvät ja huonot ajat. Blues oli huikea jossain vaiheessa runkosarjan loppua, nyt ei. Olen kuitenkin 90% varma, että Kärpät voittaa oman sarjansa, mutta sekin on osoittautunut voitettavaksi joukkueeksi.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Eiköhän me pysäytetä Tapparan diesel!

First of all, se on just mitä toivon. Mutta...

IFK ei vieläkään ole mun näkökulmasta osoittanut mitään sellaista, jolla Tappara kaadetaan vielä 3 kertaa useammin. Rosteri on kapea, eikä yhden ketjun onnistuminen yhdessä pelissä riitä mihinkään, jos mietitään, että vastassa on (epäfyysisyydestä huolimatta) mestarisuosikki ja mahdollinen pedonkaataja.

Lankisella on oma ketju, mutta sanottakoon nyt se, että tällä hetkellä "Lankku" sijoittuu omassa pleijarimaalivahtirankingissa ehkä sijalle 8. Jeesus-moodia ei ole nähty, jota mielestäni välieriin pääsyynkin sääläreistä ponnistettaessa tarvittaisiin. Hussoon en luota pätkääkään, vaikka tietty ilmestyminen luukullekin on ainakin ryssäliigaa seuraavalle yleisradiosheiballe antanut jopa avaimet voittoon.

Pakkitilanne ei ole erityisen hyvä, mutta siedettävä, mikäli 3. pari saadaan tasapainoon.

Hyökkäys kaipaa Elkinsiä. Sekään ei välttämättä riitä.

BTW: Kunnioitusta, pitkäaikaselle palstakumppanilleni, mutta vieläkään...en **pardon my French** näe mitään enteitä siitä, että rakas IFK:mme kaataisi Kirveen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Joskus runkosarjan lopussa - olisiko ollut SaiPa-matsin jälkeen - muistaakseni Joonas Tanska puhui Uugen haastattelussa, että IFK:n kuntopohja ja liike ovat niin erinomaiset, että IFK on todella vaikea lyötävä paras seitsemästä sarjassa. Silloin taisin vähän hymähtää kommentille, mutta ilmeisesti Tapparan kone on esittänyt jo parissa matsissa pieniä hyytymisen merkkejä. Onko IFK:n pienet ja liukkaat pörrääjät saaneet vastustajan väsymään vai onko tamperelaisten diesel tankattu kesälaadulla, joka nyt kylmällä säällä hyytyy tankin pohjalle? Noh, sen näyttää tulevat ottelut.

Huomenna yritän itsekin päästä paikalle, jos vain duunit antavat periksi. Toivottavasti siinä vaiheessa saa vielä lippuja, sillä halli taitaa tulla melko täyteen. Varsinkin hyökkäyspään katsomoissa on enää hajapaikkoja jäljellä. Nakkeja ei uskalla yhden voiton jälkeen vielä ajatellakaan, mutta jos huomenna napataan toinen voitto ja pistetään sarja tasoihin, niin olisihan se melkoinen temppu ja sysäisi melkoiset paineet Tapparan niskoille.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
muistaakseni Joonas Tanska puhui Uugen haastattelussa, että IFK:n kuntopohja ja liike ovat niin erinomaiset, että IFK on todella vaikea lyötävä paras seitsemästä sarjassa. Silloin taisin vähän hymähtää kommentille, mutta ilmeisesti Tapparan kone on esittänyt jo parissa matsissa pieniä hyytymisen merkkejä. Onko IFK:n pienet ja liukkaat pörrääjät saaneet vastustajan väsymään vai onko tamperelaisten diesel tankattu kesälaadulla, joka nyt kylmällä säällä hyytyy.
Sitä tsiigasin eilen itsekin että Tapparalta on bensa loppu. Oliko kyse vain yksittäisestä kolmannesta erästä tai henkisestä löpöstä, en tiedä, mutta jospa kuntopohjan suhteen olisi nyt tehty jotain niin paljon toisin kuin muut. Ehkä?
Ilves megapeli muuten saattoi olla hyvä tyhjennysharjoitus, eli treeni joka tehdään noin viikkoa ennen kisoja, ja jossa treenataan niin pitkään että elimistön kaikki hilihydraattivarannot on käytetty loppuun ja kroppa käy enää rasvoja polttamalla. Hyvä ajoitus ennen pleijareita ja varmasti kuului Stögön suunnitelmaan. Varmasti.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Ne on väsyneitä. Vaikka ei pitäisikään.
Ei ole sattumaa, että kolmannet erät on niille vaikeita. Väsyneenä on helvetin vaikea pysyä nopeammin liikkuvan vastustajan mukana.
IFK voittaa huomenna. Ja luulen voittavan tämän ottelusarjankin, jos PAPP pysyy eilisellä tasolla, enkä tarkoita että se olis ollu jotenkin maagista, mutta riittävää se on. Olen nyt kattonu ton eilisen pelin kolme kertaa ja tunne siitä että IFK jatkaa tästä sarjasta eteenpäin on erittäin vahva.
Sanoisin 80/20 IFK:lle.
Perusteluja tässä jo tulikin, mutta lisään vielä sen että Tapparan tuottava hyökkäyspeli on käytännössä täysin kolmen pelaajan varassa, ja eilen niistä onnistui enää yksi, Kuusela. Palola ja Jormakka ihan pimennossa. Nämä kärki-äijät saivat aikaiseksi 7 laukausta yhteensä. Vrt. Zabo yksin ampui 6 kertaa. Tärkein oma huomioni tulee tässä; ne pelaa liikaa, Palola ja Kuusela yli 21 min. eilen. Jormakka taas ei 17 min. ajalla saanut yhtään laukausta aikaiseksi. Tässä on Stögöllä suuri osuus, peliaika on jakautunut koko kauden tasaisemmin, joten virtaa riittää pelata joka toinen päivä rytmillä. Kyllä Tapparan pelaajatkin ovat kovassa kunnossa, en sitä tarkoita, mutta kertakaikkiaan liika on liikaa palautumisen suhteen.
Että tällaisia havaintoja, täältä tähän;-)
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toi IFK:n kuntopohja on mielestäni näkynyt tällä kaudella jo helvetin monia kertoja. Siinä missä vastustajan jalka painaa ja hyytyy, niin IFK:lla ei niinkään. Siitähän kertoo jo pelkästään noi tämän kauden tyrmäävät kolmannen erän tilastot, jotka ovat kestäneet aina kauden alusta tähän päivään saakkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös