Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 673 687
  • 3 844

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennakoin tämän ja väkäsin aamulla joutessani sarjataulukon pisteitä per ottelu -periaatteella. En jaksa pasteta koko taulukkoa tähän, mutta HIFK on siinä versiossa 6. (1,67 ppo).
Eli aiempiin kausiin peilaten HIFK:n pistekeskiarvon pitäisi nousta 0,33 verran, jotta päästäisiin niihin lukemiin, joita Liigan kärkijengeillä on ollut tapana haalia. ''Brosciencea'' hyväksikäyttäen päädyin kaavaan:

Puolustava puolustaja (0,13) + kiekollinen puolustaja (0,2) = 0,3

Yhtälössä on olettamana, että hankinnat osuvat kohdalleen, joskin... tähän aikaan kaudesta ne harvemmin osuvat kohdalleen...

PS. Oystrick täyttäisi melkein yksinään tuon 0,33 pisteen vajeen...
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Paria viimeistä peliä ei olla suoranaisesti huonon vireen takia hävitty, vaan henkilökohtaisten virheiden.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Semmoinen pieni ilmoitusluontoinen asia: Kalpa on taklannut HIFK:lta ilmat pihalle. Tiedän, että pelataan kalakukkolassa, mutta me ei pärjätä fyysisessä pelissä enää edes Kalpalle? Ne hälytyskellot?
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tais olla IFK alkukaudesta herkistelly varmaan CHL:llää varten, nyt on muut joukkueet saavuttaneet ja menneet ohi luistelussa? Tai sitten jalat ovat totaalisesti jääneet bussiin? Todella helpon näköisesti painutaan punaisista kentällä ohi. Aika ronskisti saa mailaakun käyttää. Ja Hussokin näyttää heikolta. No pelissä mukana ja paikkoja maaliin on muutama ollut.
 

Stigu

Jäsen
No niin, Kalpa-peli on vielä kesken, mutta nyt alkaa kyllä näyttää siltä että IFK:n ruususen uni on ohi, ja alamme valua sinne meille tutuille sijoille 6-10. Ja pelikin alkaa näyttää normaalin aneemiselta.

Osasyyllinen on tuo IFK:n pitkä saikkulista, mutta kyllähän pelitavassakin on jotain pielessä. Tänään on nähty viivelähtöjä, joiden pitäisi kaiken järjen mukaan päättyä kontrolloituihin hyökkäyksiin. IFK:n kohdalla viivelähtöjen lopputulos on sama kuin tuossa nopeassa suunnanmuutospelissä: Kiekko roiskaistaan vastustajan siniviivalla päätyyn.

Orastava vitutus nostaa päätään, mutta tosiasia on, että Liigatason jengissä ei pitäisi näillä Åsteneilla, Nyqvisteillä ja Heikkisillä olla mitään asiaa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan liikaa on tällä hetkellä kokoonpanossa jätkiä jotka eivät ole liigatason ukkoja. Åsten, Blomqvist, Heikkinen, Nyqvist, Moberg. Etenkin Blomqvist ja Åsten ovat tänään pelanneet surkean pelin. Tyrehdyttävät joka hyökkäyksen, mitä saadaan luotua.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
No kyllä tuon hyökkäyksen ymmärtää kun sieltä puuttuu nyt Rask, Parru, ja Kuparinen, mutta pakistossa ei pitäisi olla missään tilanteessa samaan aikaan kokoonpanossa Heikkinen, Nyqvist ja Moberg max. 1 noista! Tuon pakiston paskuuden takia hävitään pisteitä tämän tästä...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin itse näin noissa alkukauden monissa tappiopeleissäkin jotain hyvääkin sentään, vaikka tuosta rintamana hyökkäämisen puutteesta ja alivoimaisena/ päätykiekkojen kautta hyökkääminen onkin vastoin omaa mielikuvaa laadukkaasta hyökkäämisestä. Tässä pelissä on nyt kyllä ensimmäisen kerran merkkejä siitä, että HIFK on myös pelillisesti valumassa siihen samaan munattomaan paskaan, eli perinteiseen HIFK-kiekkoon, kuin mitä tämä punainen joukkue pääsääntöisestikin kannattajilleen tarjoilee. HIFK ei saa mitään otetta Kalpaan. Jos HIFK prässää kovaa, niin Kalpa syöttelee vauhtiin HIFK hyökkäyksen ja puolustuksen jäävään väliin. Jos HIFK ei prässää lainkaan, niin Kalpa kiekkottelee HIFK:n pihalle. On ihan käsittämätöntä, että tilanne on 2-2. No HIFK on tällä kaudella hävinnyt monta sellaista peliä, josta olisi ollut pisteitä otettavana. Vastapainona voitaisiin nyt ottaa pisteitä pelistä, jossa meillä ei pelillisesti ole mitään palaa.

Huvittaa kun HIFK:n kaksi laadukkainta maalipaikkaa on tullut Åstenille, joka ei kummastakaan ole saanut edes laukausta aikaiseksi.

Sitten nämä HIFK:n "hyökkäykset". Selostaja on ihan asiallisesti kysynyt, että mikäköhän tässä oli ideana? Kyllähän Kalpakin hyökkää pitkillä kiekoilla satunnaisesti, mutta sekin on suunniteltua. HIFK heittää päätykiekon ja sitten ei oikein tapahdu mitään ja HIFK heittää niitä todella paljon.

Se on pakko sanoa, että HIFK on taas viimeisessä erässä vahva. Se positiivinen asia tästä löytyy. Selvästi HIFK:n paras erä.
 
Viimeksi muokattu:

KIBE#9#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on niin hirveetä muniinpuhaltelua,tunnetilasta ei tietoakaan.Ja oliko IFK äsken yv:llä,en vaan havainnut mitään muutosta viidellä vs viittä vastaan.Tosta lammaslaumasta ei kukaan erotu edukseen,ei edes Husso.Hyi vittu!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
No ainakin yksi piste raavittiin näinkin surkealla esityksellä. Ihmeiden aika ei ole ohi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pääasia että saatiin pinnoja tähän väliin.

Mutta kyllä on saikulla porukkaa nyt...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On ihan käsittämätöntä, että tilanne on 2-2. No HIFK on tällä kaudella hävinnyt monta sellaista peliä, josta olisi ollut pisteitä otettavana. Vastapainona voitaisiin nyt ottaa pisteitä pelistä, jossa meillä ei pelillisesti ole mitään palaa.

No nyt ne 2 pistettä sitten otettiin pelistä, jossa oltiin pelillisesti kaksi erää täysin perässä. Kolmas erä oli jo sinne päin ja kerrankin käytettiin ylivoima kolmea vastaan.

HIFK:n on kyllä ihan pakko reagoida pakkiosastolle. Pakkien kiekollisesta pelaamisesta pisti silmään se, että järjestään kiekollinen puolustaja jättää helpon syöttöpaikan käyttämättä omalla puolustusalueella ja ajaa kiekon kanssa keskialueelle ja näin pelaa itseltään kaikki syöttösuunnat jumiin. Sitten heitellään propellia päätyyn. Ei ollut 1 tai 2 kertaa, kun näin kävi.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Jatkoaika voittohan tästä erittäin epäviihdyttävästä ottelusta lopulta saatiin. Hyvä niin, kolmen pisteen menetys olisikin ollut paha paikka tähän väliin. Puustinen, Heikkinen ja Nyqvist kaikki kesken pois, epäselvää vielä mitä siellä jätkille tapahtui ja kuinka pahasti.
Luttinen tänään kaksi maalia, hyvä esitys häneltä. Muuten tästä matsista ei jäänyt oikein mitään mieleen, välillä ei IFK:n pelaamisesta tullut kyllä mitään. Ei tullut kuitenkaan takkiin, ja se on pääasia.
Loukkaantumistilanne tosin alkaa olemaan erittäin epämieluisa, toivottavasti näistä saadaan pian lisää tietoa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kunnon ripulikiekkoa Kuopiossa, mutta erittäinen harvinainen voitto kalakukoista Kuopiossa ja tappioputki poikki, ei tarvitse valittaa yhtään. Jengiä joutuu saikulle kuin Arsenalin pelaajia konsanaan, onko Vanupuikko vaikuttamassa joukkueen toimintaan jollain tavalla?! Toivottavasti ei. Nättejä maaleja kyhäilivät taas...
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Vaikeaa on ollut peli jo pidemmän aikaan. Loukkaantumiset varmasti tuo oman mausteen tuohon touhuun. On kyllä koomista katsoa kun yv:ssä pakkiparina häärii auvitu ja moberg. Ei sen ihan näin pitäisi mennä.

Onneksi kaikista huolimatta orastava tappioputki tuli päätökseen, vaikka pelin taso nyt oli mitä oli.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Voitto tuli onneksi plakkariin! Ranskalainen pakki suorastaan kuvottaa...Moberg selviytyi ihan mallikkaasti tänään patonkiin verrattuna.
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko sanoa, että Luttinen vetää kyllä hyvää kautta. Perusvarmaa tunnollista pelaamista ja raastamista, näyttää tuo luistelukin vähän kevyemmältä aikaisempiin vuosiin verrattuna. Ei ole tällä kaudella hirveän montaa kertaa tullut katsomossa tai television ääressä tuskasteltua, että Luttinen olisi tehnyt jonkun isomman virheen pelin aikana. Niin ja siihen päälle vielä kuusi maalia eli eniten koko joukkueesta yhdessä Ramun kanssa.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi aivan sysipaskan pelin, ja se pystyi vain ajoittain viemään pelin Kalpan päätyyn. Fyysisyydestä ei ollut merkkiäkään kalakukkojen taklatessa HIFK:n pelaajista ilmat pihalle jatkuvasti, mikä pelit näkemättömälle saattaa kuullostaa todella paradoksaaliselta. Joukkueesta löytyi tänään aivan liian monta pelaajaa, joilla ei tulisi olla mitään asiaa liigakaukaloihin, ja se näykyi otteissa, ja varsinkin puolustuspäässä, jonne tarvitaan vieläkin ne kaksi vahvistusta.

Pelaajista:

- Zaborsky heräilee ja pelaa täydellä sydämmellä
- Ramu parantaa koko ajan
- Goldie oli kuin kala vedessä kalakukkolassa, ja hän oli alati vaarallinen
- Grillfors pelasi upean pelin
- Husso pelasi myös hyvin, vaikka kovin häntä halutaankin jostain syystä lynkata
- Luttinen hoitaa kapteenin virkaa hienosti

- Honkaheimo oli aivan järkyttävän surkea monen sadan liigamatsin pelanneeksi pelaajaksi. Eikö Honkaheimon pitänyt olla fyysinen puolustaja, tai ainakin puolustava puolustaja? Nyt ei onnistu mikään, ja kiekollinenpeli varsinkin on aivan karmivaa katsottavaa...
- Nuorista pakeista kenenkään ei kuuluisi olla pelaavassa kokoonpanossa...
- Åstenille ei ole mitään käyttöä vieläkään...
- Puustisella on pakko olla joku vamma alla, sillä se kaikki tsemppi ja railakkuus otteista huutaa poissaolollaan, ja en usko Puden vain sluibaavan.
- Ikonen oli surkea.

HIFK asettuu runkosarjan sijoille 6-10, ellei joukkueeseen hankita kahta puolustajaa.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Täytyy sanoa että hienoa kun paskalla pelillä saatiin 2 pistettä ja vielä Kuopiosta. Mutta olen kyllä helvetin pettynyt jos ei Nybari saa kahta kovaa pakkia hommattua. Näkeehän sen kuuluisa sokea Reettakin mitä jengi tarvitsee.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Ensimmäistä kertaa IFK-kannattaja urallani en ole harmissani pelaajan loukkaantumisesta. Toivottavasti Heikkinen toipuu piakkoin, mutta sen jälkeen paikan on pakko löytyä Suomisarjasta! Tämä luistimille nostettu tolppa saa Lasse Korhosen ja Tom Walshin näyttämään huippupuolustajilta! Heikkinen on kyllä niin käsittämättömän paska, että oikein hirvittää! Tuon kokoinen kaveri saisi minulta ainakin jonkin verran anteeksi, jos pelaisi Melart tyyppisesti ronskisti, mutta Heikkinen vaikuttaa Miikka Tuomaisen kadonneesta pikkuveljeltä, jota ajelevat levyksi kaiken maailman mikkihiiret.

Peli on edelleen suhteellisen kuraa, mutta kaksi pistettä aina IFKlle vaikeasta Niiralan montusta lämmittää mieltä. Zaborskyn ja Ramun hienot otteet ovat myös jees.
 

redzel777

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin vaikeimman kautta 2-3 vierasvoitto, joka on kuitenkin Kalpalle ensimmäinen tappio tällä kaudella kotona. Pelistä muutama sana. Alivoimalla sekä tasakentällisin IFK lähti vähän juoksemaan väärissä tilanteissa kärkikarvaajalla, jolloin painottomalle puolelle aukesi tilaa. Tästä virheestä tuli toinen maali. Ensimmäisessä taas Hudelta huono irtokiekkokontrolli ja kiekko kaverin lapaan ja tyhjästä sisään. Veto kyllä tuli hieman maskista. Muuten suht vaaratonta kulmissa pörräämistä Kalpalta eli hyvin tukittiin keskustaa pääosa ajasta.

Hyökkäyksiin lähtö oli kyllä aika karmaisevaa. Joko pakit jäätyivät ja jättivät antamatta sen ekan helpon syöton oman sinisen kohdalla tai sitten hyökkääjät karkasivat liian pitkälle ja leikkailivat keskialueella ristiin rastiin. Laita siinä sitten kiekko lapaan kun hiihdellään edes takas vastustajien takana. Hitaissa lähdöissä hyökkääjät karkasivat aivan liian aikaisin liian pitkälle, jolloin kiihdytys muuttu liuksi, eikä päästä nopeudella ohi. Ero KalPan kontrollilähtöön oli huikea. KalPan koko viisikko haki kiekkoa jopa maaliviivan takaa, kuitenkin siten että etäisyys säilyi noin 5 metrissä ja vauhti oli keskialuetta kohti kiihtyvä. Laiturit pysyivät omilla kaistoillaan ja sentteri teki itsensä pelattavaksi. Tällä tavalla kun vauhti on kiihtyvä kohti päätyä jos sentteri ei pysty syöttämään suoraan vauhtiin laiturille on päätykiekkokin hyvä ratkaisu, koska laiturit ovat käytännössä täydessä vauhdissa menossa jo kohti päätyä ja täten voittavat päätykiekon useasti tai ainakin pystyvät antamaan välittömän paineen pakille ja sitä kautta kiekon riistoon.

Jatkoajalla oli aivan karmeaa katsoa, kun kentällä oli Goldobin ja Ramstedt hyökkäyskaksikkona, joilla henkilökohtaista taitoa riittää niin Moberg väkisin puskee keskialueelta ja heittää kiekon ristikulmaan, kun taas em. kaksikko hiihtelee ristiin keskialueella pitällä liulla eikä mitään mahdollisuutta keretä päätykiekkoon.

Sitten pelaajista hieman. Otin ennen matsia erikoistarkkailuun Honkaheimon, Auvitun ja Åstenin. Honkaheimo oli kyllä yllättävän heikko. Hävisi kaksinkamppailuita ja pelasi muutenkin laidan lähellä pehmeästi. Kenties pelkäsi pelaavansi itsensä ulos tilanteesta, koska jätti monta kertaa taklaamatta vastustajan laitaan puolustusalueella ja hiihti vain vieressä/perässä. Kerran toimi pujottelukeppinä, jonka takia Moberg joutui rikkomaan. Jatkoajalla antoi sentään hieman poikkaria maalinedustalla. Viivapelaaminen hyökkäyspäässä korkeintaan kohtuullista, ehkä jopa heikkoa.

Åsten taas pelasi ihan ok matsin. Taidot vaan ei ainakaan tänään riittäneet hyökkäyspäässä hyviin ratkaisuihin. Sai pari hyvää vetopaikkaa, joista suti ohi kiekosta. Kaipaisi ehkä lisää fyysisyyttä peliinsä, että olisi jotain annettavaa neloskentässä. 1vs1 ratkaisut olivat erittäin heikkoja ja pääosin pakki siirsi vain tylysti sivuun.

Auvitu oli taas positiivinen yllätäjä. Vahvuudet ehdottomasti hyökkäyspäässä. Omassa päässä ihan ok peliä ei pahoja virheitä. Avaussyötöt olivat pääosin hyvä ja muutaman kerran toi kiekon hyvällä luistelulllaan hyökkäysalueelle. Hyökkäyspäässä antoi muutaman hyvän syötön. Kaipaa vierelleen stay-at-home pakkia, mutta potentiaali on paljon hyökkäyssuuntaan, tosin veto on heikohko. Kokonaisuudessaan hyvä esitys +.

Ramstedt oli paljon esillä kiekollisena ja pelasi hyvin. Haki useasti liian vaikeaa syöttöä, joista tuli kiekonmenetyksiä. Peliä pari napsua yksinkertaisemmaksi niin jälki on tuhoisaa. Vierelle sopisi Zabo ja Partanen. Pelasi hyvin puolustussuuntaan.

Heikkinen.. Mitähän tästä sanoisi? Hieman hitaahko jalalla, ei pysty paikkaamaan sitä hyvällä pelikäsityksellä. Tänään syötöt olivat useasti huonoja vaikka tilaa ja aikaa oli muutaman kerran vaikka muille jakaa. Ei jatkoon -> mestikseen kasvamaan.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Tiedettiin etukäteen, että vaikea matsi tulossa ja kun kokoonpano oli mikä oli, täytyy kyllä kahteen pojoon olla tyytyväinen, oli peli millaista hyvänsä. Vain pisteet lasketaan.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tavoistani poiketen en ole huolissani jatkosta, kauden loppua kohden noustaan vielä. Nyt ollaan normisijoilla 6-10, mutta eihän näin pienellä pudjetilla voi enempää saadakaan. Jo säälit vältetään niin hyvä kausi on ollut.

Liigaa on pelattu vuodesta -75, onkohan IFK ainoa "suurista" joka ei ole koskaan voittanut runkosarjaa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös