Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 670 767
  • 3 844

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
-Hirvosen Kari: raapi käsittääkseni 17 aloitusvoittoa out of 18. Muutenkin paransi viime pelistä.
-Palle Ramstedt: taas hyvä.
-Grillikoski: yritystä hyökkäyspäässä huonoin tuloksin, harhasyöttöjä ja ihan lapanen omassapäässä. Jaa jaa jaa. Ei hyvä peli.
Onkohan toi Zabo muuten harjoitellut kesällä ollenkaan? Ei ole lihavan näköinen mutta todella pahasti keskenkuntoinen. Joka tilanteessa sen ratkaisevan puoli sekuntia myöhässä että ei pääse paikoille. Rankkarissa taas ei ole muita häiritsemässä niin ei huono kunto haittaa.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Itse pelistä muutamia huomiota. Ylivoimalla ei osattu hyödyntää uutta suurempaa pelitilaa. Se pelialue on suurentunut PITUUSsuunnassa, ei leveys-, joten miksi pakkien pitää yrittää hätä hätä poikittais syöttöä viivassa, kun voisi hakea lisätilaa syötölle pakittamalla metrin tai kaksi. Mm Södellä ja Grillerillä suuria vaikeuksia hahmottaa tämä. Uusi hybridipitkä: tuomarit ihan kuistilla tämän säännön kanssa, usein vihellettiin vaikka pelin olisi nimenomaan pitänyt antaa jatkua. En ole nähnyt Euroopassa vielä yhdenkään joukkueen hyödyntävän tätä. Nyt pitkää voi käyttää jopa hyökkäyksen rakentamiseen: pitkä takalautaan ja oma äijä vauhdilla perään. Se joukkue joka hallitsee Liigassa tämän alussa saa monta maalia hyvää ennen kun muut tajuavat.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Molemmat joukkueet pelasivat eilen aika surkean jääkiekkomatsin, mutta HIFK:n kannalta positiivista oli taas tappioasemasta venyminen voittoon. HIFK:lla tuntuisi olevan pelisapluuna, jota koko joukkue noudattaa, mutta pelaajiston laadusta johtuen tämän suunnitelman toteutus jää vähän vaiheeseen, ja tämän lisäksi maalivahtiosasto ei ole toiminut vaadittavalla tasolla.

Pari viivaa pelaajista:

- Ramulla on hyvä meininki koko ajan. Veikkaan kamppailevan pistepörssin voitosta.
- Leinosta näkee, että potentiaalia on, ja kyllä hän ottaa paikan pelaavasta kokoonpanosta, jos hän sen ansaitsee (lue: yksi laituri joudutaan vielä hankkimaan).
- Tarkkanen oli ihan ok puolustuksessa, vaikkakin hän pelaa aivan liian suurella vastuulla tämän hetkisessä jengissä.
- Partanen jatkoi hyviä otteitaan.
- Kuparinen teki kaksi maalia, joten häntä ei voi paljoa kritisoida.
- Söde ja Taipalus ovat ainoat puolustajat, jotka kykenevät pelaamaan jatkuvasti hyvällä tasolla.

- Puustinen, Zaborsky ja Elkins ovat vähän unessa vielä, joskin Puustinen väläytteli silloin tällöin ja Elkins oli totutun varma aloituksissa. Zaborskylta odotan paljon enemmän,
- Moberg osaa antaa sen ''helpon ensimmäisen syötön'', mutta on auttamatta liian raakile vielä kantamaan noin suurta vastuuta pakistosta.

- Grillfors oli aivan paska eilen. Ylimielistä pelaamista munat kainaloissa. Missä on se vittumaisen varmaa peliä pelaava romuluinen pakki, josta kaikki hänen pelejä nähneet nimimerkit kertoivat? Kankaanperä pesee Grillerin ihan 100-0 ja kyllä se vain vituttaa katsella Kankea Tapparan-paidassa samaan aikaan, kun meillä skulaa näitä wannabe-kankaanperiä, koska Kangelle ei suostuttu maksamaan hänen ansaitsemaansa liksaa.
- Husso oli eilenkin todella epävarmanoloinen maalinsasuulla. Pitää vain toivoa, että heikot otteet johtuvat alkukankeudesta, sillä muuten joudutaan maalivahtiostoksille kauden aikana.
- Blomqvistilla ei ole mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon avainpelaajan rooliin, ja häntä on ihan turha sijoitella mihinkään 3.-4. ketjuihinkaan, koska hänestä ei ole siellä mitään hyötyä.


Hankintalista on edelleen sama: 1-2 korin kiekollinen puolustaja, kovaa pelaava stay at home-puolustaja ja 1.-2. ketjun laitahyökkääjä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
- Husso oli eilenkin todella epävarmanoloinen maalinsasuulla. Pitää vain toivoa, että heikot otteet johtuvat alkukankeudesta, sillä muuten joudutaan maalivahtiostoksille kauden aikana.

Tämä. Meillä luotetaan nyt vähän liikaakin Hussoon. Pääsi viime kaudella vähän puskista ykköseksi, ja tuossa tilanteessa on usein nähty, että on hieman helpompi mennä paineitta maaliin ja ottaa koppia. Kukaan ei odota mitään, eikä nuorena itsekään ajattele sen kummemmin. Nyt sitten selkeä ykkösmaalivahdin paikka molarille ehkä siinä vaikeimmassa jengissä. Minustakin Hussolle kuuluukin antaa paikka ykkösenä viime kauden jälkeen, mutta toivottavasti korvaajaa on kartoitettu, jos homma lipsuukin perseelleen.

Leinosta sen verran, että pääosin Kerhon A- junnujen pelejä katsellut tuttu kyllä on mainostanut, että todella potentiaalisen pelurin saitte. HPK- kirjoittajat jatkiksessa eivät ole kauheasti hehkuttaneet, mutta toisaalta jos on vain liigapelejä katsonut ja niiden pohjalta kommentoi, niin vähän eri juttu. Lupaavasti on kyllä aloittanut. Ylivoimalla vielä turhan hätäisiä ratkaisuja, mutta kokemus opettaa.

Minusta tuossa Grillissäkin on jotain, vaikka eilen olikin paska. Uskon, että täyttää helposti ruutunsa kakkosparissa. Puustinen ja Zabo tulevat varmasti, ei huolestuta yhtään.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noista pakeista vielä... olihan siellä Grillin lisäksi myös Söde ja Taipaluskin ihan ulalla välillä, joten ei tuo alakerran sekasorto ja oudot pakkiparit voi olla vaikuttamatta kaikkien esityksiin. Odotellaan kun saadaan tilanne rauhoitettua, ukkoja saikulta takaisin, ja ne 1-2 alakerran hankintaa (jotka nyt toivottavasti tehdään... 1 nyt ainakin).
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kas kummaa taas, kallein peli mitä koko palvelusta löytyi. En mä nyt kymppiä maksa siitä että näen jotain pikselimössöä taikka mahdollisesti pätkivää TV-kuvaa.

Toivottavasti joku joka olisi paikan päällä voisi referoida tännekin että miltä siellä peli näyttää. Aika paljon siellä on junnuja mukana ja Lankinen maalilla. Että ei ihan koko parhaimmisto mukana.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Kas kummaa taas, kallein peli mitä koko palvelusta löytyi. En mä nyt kymppiä maksa siitä että näen jotain pikselimössöä taikka mahdollisesti pätkivää TV-kuvaa.

Ottelu lähetetään HD-laatuisena, kahdella kameralla kuvattuna.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kas kummaa taas, kallein peli mitä koko palvelusta löytyi. En mä nyt kymppiä maksa siitä että näen jotain pikselimössöä taikka mahdollisesti pätkivää TV-kuvaa.

TPS-Jokerit harkkamatsi tuli tuon saman sivuston kautta samaiseen 10 euron hintaan ja ainakin siinä ottelussa kaikki toimi hienosti. Kuvanlaatu oli hyvä, eikä mitään pätkimistä ilmennyt koko ottelun aikana.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Aika paljon siellä on junnuja mukana ja Lankinen maalilla. Että ei ihan koko parhaimmisto mukana.
Joo Husso on Ruotsissa Jortikan maajoukkueen mukana, mutta esim. Luttinen puuttuu tuolta kokoonpanosta.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luulisi että nyt viimeistään Tomppa ja Stögö ovat nähneet joukkueen heikkouden. Se on yllätys, yllätys alakerta. Joka pelissä soi vähintään kolme kertaa omissa ja se on liikaa.

Yksi pakkihankinta koodilla "Oystrick", niin voidaan aloittaa kausi ja sitten hommata verorajalla vielä lisävahvistusta alakertaan. Tällä hetkellä on kuitenkin erittäin todennäköistä se, että IFK:lla tulee olemaan kauden aikana tilanteita joissa sillä on sivussa parikin vakkaripuolustajaa. IFK:n historia tukee tätä ja samoin myös tiettyjen pelaajien loukkaantumishistoria.

E: No nyt helähti jo neljännen kerran omissa. Prkl.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Puolustaminen on surkeeta, maalinedustalla pitää jakaa vaan makuupaikkoja. Edelleen Kuparinen menee hukkaan ja taisi soitella agentille kun käveli koppiin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Puolustus ollut tuuliajolla tänään(kin), mutta mielestäni myös Lankisen epävarmuuden piikkiin menee pari häkkiä. Epävarmuuteen ei toki varmastikaan auta höntyilevä pakisto.

Hyvää ollut hyökkäyspeli, ylivoima ja Micke Åstenin mylly.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Puolustus ei riitä, sinne tarvitaan vahvistusta. Honkaheimo on hyvä lisä, mutta siihen lisäksi kovaluinen allroundpakki jonka voi laittaa kehiin hieman kovempiin paikkoihin. Nuori IFK pakisto ei riitä millään, vaikka kaikki kunnia Mobergille ja Heikkiselle. Teppo, Honkaheimo ja Mr X sisään, niin pakistokin riittää.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Mitenkäs Auvitu on pelannut tänään? Onko ollut esillä positiivisessa tai negatiivisessa mielessä?
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Tänäänkin vähintään neljä omiin. Nyt on nuoremmat saaneet näytönpaikkoja. Vaikka Honkaheimo tulee kehiin, tarvitaan todellakin alakertaan silti pari varmaa pakkia. Loukkaantumisiakin tulee varmasti. Mieluummin lähiaikoina.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
5-3 pataan Vaasasta ja päästettyjen maalien keskiarvo on kohta lähempänä neljää kuin kolmea näissä kauden ekoissa peleissä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kun Sport pelasi sm-liigaa 70-luvun puolivälissä ja Johannes oli katsomon puolella, nuori teinipoika, niin ensimmäisessä Liiga-pelissä Nordiksella peli päättyi 14-5 ja 1. erän jälkeen HIFK johti peliä 8-0, toisen erän jälkeen 12-1. Nyt hävitään Vaasassa treenipeli 5-3, joten kehitys on kehittynyt Vaasassa. Onnittelut Sportille tämän illan voitosta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
5-3 pataan Sportilta, ja lienee sanomattakin selvää, että 4 pelitilannemaalia omiin on jälleen kerran aivan liikaa! Pakkeja tarvitaan pikaisella aikataululla lisää!

- Heikkinen, Salmi, Moberg ja Tarkkanen eivät ole lähelläkään liigatasoa. Näistä Tarkkanen ja Moberg omaavat mielestäni potentiaalia tulla hyviksi liigapuolustajiksi ( Moberg jopa erinomaiseksi). Salmi taas voidaan mielestäni laittaa kiertoon. Kaveri on nyt saanut mielestäni ihan tarpeeksi näytönpaikkoja ja osoittanut olevansa sysipaska! Heikkisestä vielä vaikea sanoa mitään.

- Blomqvist on kädetön versio Eero Somervuoresta. Ei jatkoon.

- Kuparinen ei pelannut 3.erässä. Toivottavasti ei mitään pahempaa loukkaantumista, sillä olen havaitsevinani Kuprun alkavan pikkuhiljaa vertyä taas lähelle sitä tasoa, mitä nähtiin Kalpassa.
 

Bourne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tarkkanen, Lamberg, Leino ja Åsten (hieno mylly) illan onnistujat. Salmi (tyhmät jäähyt) erityisesti jäi negatiivisesti mieleen. Ei varmaan tarvita niitä pakkivahvistuksia Nybondas, eihän?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Puolustamiseen ei tietystikään voi olla tyytyväinen, kun joukkue sarjatasosta riippumatta tekee sen 4 maalia, mutta muutama asia tässä pitää muistaa. HIFK on pelannut junnupitoisemmalla puolustuksella, kuin mitä on ollut tarkoitus loukkaantumisista johtuen. Myös viime kauden "treenipeleissä" omissa kolisi kovalla tahdilla, mutta esimerkiksi AV oli joulutaukoon mennessä liigan parasta ja omissakaan ei kolissut läheskään samalla tahdilla, kuin European Trophyssä. Onhan tässä HIFK saattanut siinä mielessä mennyt mielestäni oikea pää edellä, että hyökkäyksen rakenteet kuntoon ja puolustusta on sitten helpompi tiivistää kauden edetessä ja tähän vielä se, että saataisiin edes se 5 kokenutta ja liigatason puolustajaa, niin mielestäni ollaan siedettävällä tasolla, mutta ei todellakaan mestarikandidaatin tasolla, jonka HIFK:n pitäisi aina olla.

Silti kun tämmöisiä maalimääriä omiin kolisee, niin huolissaan saa olla. Lisäksi kun rosteria katsoo, niin pakistossahan se seuraavan hankinnan tarve ihan selkeästi on. En pistäisi todellakaan pahakseni, jos pikaisellakin aikataululla yksi puolustaja lisää tulisi. Pitää kuitenkin muistaa tässäkin, että miten kärsimättömiä Keräsen korvaajan kanssa oltiin ja saatiin lopulta laatua. Nyt haluaisin pakistoon saman, eli mielellään se kärkipakki tuohon joukkueeseen, eikä mitään Kauppista tai Laatikaista. Rightin YV-pakki käy, mutta mikäli pelaajaa on L niin silloin ehdottomasti oman pään luuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös