Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Arvoisat palstalaiset. Kun puhutte että Toma on pehmeä johtaja valmentajana niin mihin perustatte tämän väitteen? Minä en tiedä totuutta sen sanon suoraan, mutta ne pelaajat joiden kanssa olen jutellut niin ei Toma mikään räyhääjä ole, mutta ei myöskään mikään kaikille kivaa ja mukavaa olalle taputtava valmentaja.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Kova vaatimustaso ja urheilullisuus ei kerro valmennustyylistä mitään. Jokainen varmaan erottaa, jos puhutaan Pekka Virrasta, Hannu Jortikasta tai vaikka Raimo Summasesta, että heidän tyylinsä valmentaa on erilaista kuin esim. Tommin, Karri Kiven tai Jukka Jalosen.

Rautakorpi on myös puhunut siitä, että pelaajille pitää antaa enemmän vastuuta ja valtaa. Silloin tarvitaan vaan pelaajistoon johtavia pelaajia. Sen vuoksi Kalpassa voi ongelmana pitää nyt pelaajarakennetta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Daro

Slaninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Onko jossain tarjolla jotain kriisiapua tuohon eilisen pelin shokkiloppuun? Meni yöunet kun tajuntaan iski että se mitä tapahtui tapahtui oikeasti. Kimen rankkariyritys oli kuin kalpan peli pienoiskoossa.
 

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Arvoisat palstalaiset. Kun puhutte että Toma on pehmeä johtaja valmentajana niin mihin perustatte tämän väitteen? Minä en tiedä totuutta sen sanon suoraan, mutta ne pelaajat joiden kanssa olen jutellut niin ei Toma mikään räyhääjä ole, mutta ei myöskään mikään kaikille kivaa ja mukavaa olalle taputtava valmentaja.
Esim. Joukkuekuri on ollut todella heikkoa. KalPa on ottanut toiseksi eniten 2 min. jäähyjä, Ja näistä iso osa hyökkäyspäässä. Tyhmät jäähyt on ratkaisut useamman pelin, kuluvalla kaudella. Tässä yksi esimerkki, minkä jämäkämpi valmentaja olisi saanut karsittua joukkueesta jo ajat sitten. Virran aikaan KalPa oli yksi vähiten jäähyjä ottanut joukkue, varsinkin tyhmien sellaisten.
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins

"Me emme ole kriisissä." -Tommi Miettinen

Haluaisin kovasti uskoa joka sanan Miettisen haastattelusta, mutta juna kulkee koko ajan.Nyt sitten ne noitatohtorit, laavukahvit ja joukkuekännit käyttöön jos se vaan itseluottamuksesta on kiinni. Periaatteessa 2 viikkoa aikaa leipoa joukkue voittajakuntoon henkisellä tasolla: 1.11. Seuraava peli HIFK:iä vastaan ja Jukurit vasta 13.11. Sen aikaa tämä mestaruusjuhlakausijuna hidastelee asemalla ja vähän tuntuu että sen jälkeen ei kyytiin enää ole asiaa.

Lauantain peliä maistelleena joukkue ei Miettiseen kaatunut, vaan Sebokin E-juniorimaiseen suoritukseen ylivoimalla oman pään aloituksessa (Tappara tekee maalin ). Miten pelaaja voi olla noin koomassa ottelun ratkaisuhetkillä? Sebokin ei tarvitse tuossa tehdä muuta kuin:

A) Voittaa aloitus
B) Jos häviää aloituksen, varmistaa vastustajan sentteri

Mitä tekee Sebok? Unohtuu selkä suorana katselemaan kiekon perään, hukkaa miehensä ja onnistuu nolaamaan itsensä. Tuota pätkää voisi käyttää junioriopetuksessa opetusvideona miten koskaan ei saa toimia.

Jotakin henkisen puolen lukkoja ja pelkoja joukkueessa on koska tuollaista pääsee tapahtumaan.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Oikeasti tuo Sebok vois kans lähtee jo vetämään KalPasta. Vaikka viime pelissä maalin tekikin, niin on kyllä hiton tehoton ja turha pörrääjä. Ja ilmeisen kalliskin.
 
Viimeksi muokattu:

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Sebok on kyllä aika usein, myös viime kaudella pelannut tilanteet niin, että vastustaja on saanut maalin. Nämä maalit on usein myös ratkaisseet pelin. Oisko parempi laidalla, niin ei tarvitsisi niin paljon huolehtia puolustamisesta?

Minua kiinnostaisi yksi joukkueeseen liittyvä tieto, mistä haluaisin paremmin tietäviä ottaa kantaa. Mikä on teidän arviointi onnistumisesta joukkueen kapteeniston osalta? Kapteenisto on se osa joukkuetta, jonka pitäisi hinata joukkuetta vaikeina aikoina.

Nyt tuntuu, että tämä osasto alisuorittaa melkein rankimmin koko joukkueesta. Siitä lähtien, kun Jokinen valittiin kapteeniksi, on hänen omakin suoritustasonsa laskenut selvästi.
 
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
+/- tilasto näyttää mielenkiintoiselta, erityisesti tuolta pakkaspuolelta.

Kärki miinuksissa:
-10 Ruuttu
-8 Wilson
-7 Järvinen
-6 Jokinen, Nousiainen ja Huttunen
-5 Sebok ja Aaltonen

Kärki (okei tässä on muuten kaikki) plussissa:
+5 Klemetti
+2 Lappalainen ja Pitkänen
+1 Parikka ja Seppälä

Kyllähän nuo neljä pahiten miinuksia kerännyttä kokeneempaa kettua vähän tuosta pistää väkisinkin silmään. Ja ne harvat onnistujat näkyvät sitten tuolla plussapuolella. Vahvistuksia olisi tietysti kiva saada, mutta kyllä joukkueessa jonkinlaista kollektiivista herätystäkin nyt kaivataan.
 
You can't trust a man whose loyalty has a price

Veljkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, WPGJ, CBJ, Leijonat, #18, #44, #29
Ymmärrän itse kyllä molemmat pointit, joita täällä on jauhettu. Omaa joukkuetta tulee kannustaa viimeiseen asti myös näinä huonoina hetkinä. Mutta...

Ikävä kyllä tällä hetkellä oma vaakakuppi on hieman kallellaan sille huonommalle puolelle. Tällä hetkellä ei vaan jaksa kiinnostaa liikaa ja vaivautua uskomaan tähän kyseiseen porukkaan.

Jengi on aivan lukossa. Illasta toiseen pelit ratkeaa aivan uskomattomiin E-juniori-tyylisiin virheisiin. Eivät saa edes pelattua vastustajan 2-1 hyökkäyksiä pois oikeaoppisesti.

Kehitystä ja seuraavaa kolmen pisteen voittoa odotellessa.
 
Viimeksi muokattu:
"Uusi slovakiasta tullut puolustaja Maione tullee olemaan floppi.
Lihava kuin mikä, eikä todellakaan jaksanut luistella jäiden päätteksi ollutta reeniä alkuunkaan. Oli vielä kehityskeskustelussa Kapasen ja apuvalmentajan kanssa jäiden päätteeksi." - Tappara-fani

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Pointti oli itselläni ainakin se että perseen näyttäminen kentälle on sama asia kun kävis oksentamassa ylen toimiston ikkunaan koska ei tykkää sisällöstä jota ne tuottaa. Jotta ei menis ihan hölmöilyks niin jättää vaan menemättä sinne peliin sitten. Kaikki taustat huomioiden johonkin asti tuo tämän hetken ahdistus tuolla kentällä on jopa ihan ymmärrettävää esim valmentajanvaihdoksen myötä. Toinen asia tietty se yritetäänkö asialle jotaki tehdä. Se tullaan varmasti näkemään mutta oma mielipide on että liian aikasta. Toiseks se on epäkypsää tilanteessa jossa haluamansa joukkue ei voita lähteä arvostelemaan vaikka kannattajaryhmää tms. Paha mieli pitää tietty saada purkaa. Ei omakaan pinna riitä kaikkeen. En käy peleissä enää(osittain viikonloppu painotteisuuden takia) ja telian paketti on ihan liipasimella kunhan katson pari sarjaa hbo:lta loppuun. Palataan asiaan kun kaudesta on pelattu puolet ja jos selittely, puuhastelu ja räpellys edelleen jatkuu sillon voidaan sanoa että oli mahdollisuus mutta mitään ei tehty. Pelistä voi jäädä hyväkin fiilis tappiosta huolimatta mutta nyt tuosta aiheutuu vaan masennusta. Tulosten seuraaminen riittää.
 
Toivotaan, toivotaan.

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Pari pointtia KalPan nykytilanteesta:
YV on ollut todella huonoa (YV prosentti 10%), maaleja viime vuotiseen verrattuna on tullut 7 vähemmän tähän mennessä. Näillä 7 maalilla, KalPan useasti tiukoissa peleissä olisi saatu enemmän pisteitä. Oma arvio olisi 3-6 pistettä. Sillä oltaisiin sääleissä ja tappelemassa suorasta pleijaripaikasta. Mestiksessä Toman IPK:n YV oli hyvää 26% tasoa, sillä YV:llä KalPa olisi kiinni suorassa playoff paikassa.

Miettinen ei ole lähtenyt shoppailulinjalle vaan ainoastaan viime kautiset IPK luottoratsut on nostettu KalPaan. Liiga on kuitenkin eri sarja joten heistä ei vielä ole ollut vastuunkantajiksi.
Miettinen ajaa sisään täysin samaa sapluunaa jolla viime kaudella IPK muuttui samoilla pelaajilla mestiksen surkeimmasta joukkueesta parhaaksi.

Hyökkääjistä ainoastaan Klemetti ja Pitkänen ovat onnistuneet jollain lailla. Kantolan ja Ruutun pitäisi tehdä enemmän maaleja. Jokinen ja Nuutinen niitä tuskin suuremmassa määrin tekevät. Viimeiset 4 peliä ovat olleet vaikeita vastustajia vastaan joten en vielä rummuttaisi mitään paniikkinappulaa. Hyökkäykseen joku YV:n erikoismestari olisi tarpeen. Tasakentin peli näytti ihan hyvältä Tapparaa vastaan ja Tappara sentään johtaa liigaa.
 
"Mieluummin oon niitä kisoja kommentoimassa kuin panemassa sun muijaas" -Ville Nieminen katsomoon kesken KalPa-Tappara 1. neljännesfinaalin

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tänään saadaan osviittaa siitä, mitä menestymättömyys saa aikaan. Saa lipunmyynnissä pitää kiirettä, mikäli 3000 katsojaa ylittyy! Vastassa HIFK!!! Ei edes tuo ”houkutteleva” Savokin mainos taida nyt auttaa. Pitäisiköhän toimistolla jo herätä tilanteeseen vai mennäänkö kuten Turussa?
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa & Philadelphia Flyers
Tänään saadaan osviittaa siitä, mitä menestymättömyys saa aikaan. Saa lipunmyynnissä pitää kiirettä, mikäli 3000 katsojaa ylittyy! Vastassa HIFK!!! Ei edes tuo ”houkutteleva” Savokin mainos taida nyt auttaa. Pitäisiköhän toimistolla jo herätä tilanteeseen vai mennäänkö kuten Turussa?
Hyvän päivän kannattajat siellä vain osoittavat mieltään. Ei niitä reppanoita tarvitse ottaa niin vakavasti.

Ote Sairaalakatu 15 aamukahvipöydän keskustelusta.
 
(engl. Maniac, 1980)

Palstavaikuttaja @TosiFani KalPa-Ässät 20.10.2021 keskiviikkoillan ottelun ensimmäisen erän viiltävä analyysi:
"Molemmat Kalpan maalit ovat tulleet Ässien kultakypärän säntäilyn seurauksena, ei Kalpan pelitavan."

Uncle Ben

Jäsen
Illan IFK-peliin lähdetään käytännössä samalla kokoonpanolla kuin edelliseen Tappara-peliinkin. Ehkä ihan järkevää, ei noita ole syytä ihan vain muuttamisen ilosta lähteä säätämään.

Jos ei uusia loukkaantumisia tule, niin maajoukkuetauon jälkeen porukka pitäisi olla Joni Ikosta lukuun ottamatta kunnossa. Se olis aika hyvä tilanne se.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Oliskohan mitenkään mahdollista peluuttaa ylivoimassa neljää taikka viittä hyökkääjää? Mun mielestä meidän pakeilla ei vaan riitä kädet noihin hommiin.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Oliskohan mitenkään mahdollista peluuttaa ylivoimassa neljää taikka viittä hyökkääjää? Mun mielestä meidän pakeilla ei vaan riitä kädet noihin hommiin.
Olisko mahdollista olla pelaamatta ylivoimaa? Tasakentällisin maali olisi todennäköisempi.
 

"Tiesin, että tämä saatanan peli alkaa jossain vaiheessa. Se alkoi meidän ensimmäisen sensaatiovoiton jälkeen", Tamminen vuodatti ottelun tauottua.

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
18 peliä takana + harkkapelit. Jääharjoituksia reilun kuukauden ajan. Loukkaantumisia kohtuullisen vähän, ainakin kun viime syksyyn vertaa. Kolme suoraa voittoa!!!

Pelissä ei näy mitään kehitystä. Laukaisukartta osoittaa, että maalipaikoille ei päästä edes ylivoimalla. Mitään toimivia ketjukoostumuksia ei ole löytynyt. Vastustaja pääsee helposti maalipaikoille ja ylivoima pyörii.

Käsi pystyyn, kuka uskoo, että tämä joukkue alkaa yhtäkkiä voittamaan ja ottaa vaikka kymmenen ottelun voittoputken?

Tänään heikoimmat Nuutinen, Sebok, Huttunen ja Timonen(Sebok ja Nuutinen vaan kentälle jatkoajalla ja Nuutinen aina ylivoimalla)
Parhaat Lappalainen, Klemetti ja Pitkänen.

Mutta meillä vaan kartoitetaan pelaajia vielä ainakin jouluun!!
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Ei kai pääomistaja oleta tai odota maakunnan joukkueen aina vaan vetävän yleisöä? Etäkannattajana kävisin enemmänkin mutta aika kova hinta on, jos joukkuekin on vain "ehkä tsemppaamalla pärjätään.
 
Tässä lukee jotain fiksua ja kekseliästä..

Uncle Ben

Jäsen
Tällaisia ei varmaan pitäisi mennä esittämään...

Jos ei uusia loukkaantumisia tule, niin maajoukkuetauon jälkeen porukka pitäisi olla Joni Ikosta lukuun ottamatta kunnossa.
..nythän sitten tippui nuorisoa pois, Leevi Aaltonen taklattiin, mutta onkohan kenelläkään mitään käsitystä miksi Kim Nousiainen jäi pois? Peliaikaa kertyi kokonaiset 45 sekuntia.
 

Kalakukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexy Hockey Tommi Miettinen
..nythän sitten tippui nuorisoa pois, Leevi Aaltonen taklattiin, mutta onkohan kenelläkään mitään käsitystä miksi Kim Nousiainen jäi pois? Peliaikaa kertyi kokonaiset 45 sekuntia.
Hänellä oli jäänyt päälle Tappara-pelin 3. erässä koko joukkuetta koskenut vaiva, vatsatauti. Lähteenä Mullikkabladet.
 
"Tästä muuttui tukeminen yhteistyöksi."

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Paria edellistä peliä en päässyt seuraamaan, mutta eilisestä... No vastustajan siniviivalle kun päästään niin hyökkääjille joko a) valahtaa ripuli housuun b) iskee parkinsonin tauti c) sielun valtaa käsittämätön ja kaikenkattava pimeys ja epätoivo ja tekee mieli hypätä kaivoon, mutta vittu kun on nää luistimet jalassa.

Kaikki näkee että kädet ei riitä pyörittämään YV:llä kuvioita, joten se kiekko nopeasti maalille ja silmät kiinni hakkaamaan kaikkea liikkuvaa. Kulma "ralleista" ei saada paskaakaan aikaiseksi, kukaan ei edes yritä kohti maalia. Klemetti on meidän paras taklaaja. KLEMETTI! Voi saatana että osaa ihmistä ottaa päähän tämä jatkuva suossa tarpominen.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Jääkiekkolehti rankkaa TOP5:ssään kuukausittain jokaiselle pelipaikalle viisi parhaiten tulosta tehnyttä pelaajaa. Eilen ilmestyneessä numerossa (9/2019) vasempien puolustajien kuukauden ykkönen koko Liigassa on KalPerin Lasse Lappalainen kymmenen pelin saldollaan 2+4=6 sekä +6.
 
"Urheilufaniporukat ovatkin yksi vahvimpia todisteita siitä, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Niinkuin sekin yksi ilmeisesti Viikinkiveljien valopää, joka seisoi HIFK-matsista suuren osan SELKÄ KENTÄLLE PÄIN ja oli kuin joku kapellimestari tovereilleen. Ei hyvä luoja millaisia latvakakkosia maa päällään kantaa." (nimim. Jayzon, 18.10.2021)

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Viikon päästä jatkuu liiga. Tiedotuksessa hiiren hiljaista. Onko joku nähnyt tai kuullut edes Huttusen sopimuksen jatkosta muualla kuin päävalmentajan hävityn pelin jälkeisessä kommentoinnissa.

Ilmeisesti seurakaan ei arvosta pätkän vertaa Huttusen sopimusta! Saipa palkkasi SHL-tason pakin, joka olisi varmasti Kalpaankin istunut. Eikö Kalpa houkuta pelaajia vai eikö olla valmiita maksamaan tarpeeksi?

Hifki kiinnosti reilua 3000 katsojaa, vaan miten Jukurit kiinnostaa. Siinä saa somemainostaja peuhata Savon herruudesta, jos 2000 katsojan meinataan ylittää.

Halli remontoitu,puitteet loistavat, juhlakausi! Ei olisi vuosi sitten uskonut, että näin kausi vedetään puolivaloilla läpi.
 

P.P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalmanPallo
Eikö Kalpa houkuta pelaajia vai eikö olla valmiita maksamaan tarpeeksi?
Joskus asiaa täälläkin kyselin ja vastaus oli aika kattavan yksinkertainen. Ei. Syitä oli esim maantieteellisesti perusteltu pitkä matkustus joka suuntaan vieraspeleihin. Kaupunkina ei houkuta. Olisko ollu vielä palkkauksestakin että ei oo varaa maksaa niin suuria summia että se korvais nuo em. asiat.

Kysehän on täysin mielipiteistä vaikka tuo matkustaminen onkin varmaan aika totta. Tosin Jukurit tuskin selviää yhtään helpommalla näistä Kärpät-Tappara reissuista jos niitä tulee. Muutenhan budjettia nostettu jos se nyt vaan aiotaan käyttää myös, hallia rempattu eli puitteet kunnossa ja ei kaupunki ole mielestäni mikään kuppakylä kuitenkaan. Jos tottunut etelän kirkkaisiin valoihin niin ehkä sitten mutta motivaatio työntekoon pitäs myös olla eikä se että yöelämä ei ole tarpeeksi vilkasta.
Sanoisin että kiinnostavuutta lähetään rakentamaan sieltä organisaation sisältä. Muu ulkopuolinen on sitten työn mukana tulevaa plussaa tai miinusta mutta sen ei pitäs vaikuttaa liikaa. Ilmeisesti siis kuitenkin näyttelee erittäin suurta osaa. Mutta harvoin pelaajat tulee ovelle koputtelemaan ja pyytämään töitä jos ei ole aikeitakaan hankkia..
 
Toivotaan, toivotaan.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy