Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Meillä ei ole millään muotoa huono joukkue. Mielestäni pelaajahankintojakaan ei tarvitse tehdä. Ehkä Gröndahlin korvaajan vois. Valmennus on se, joka tekee tuosta joukkueesta huonon.
 
"I look forward to discovering further frontiers of my ignorance." - Christopher Hitchens

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tuli jo Godlaa ikävä kun tuota KalPan maalivahtien sekoilua katsoi.. No ei vaan. Molemmille meni helppoja ja läpi ei saisi tietenkään kiekot mennä. No eipä tätä peliä olisi voitettu olipa maalilla kuka tahansa. Ikävä sanoa mutta ei KalPasta kovin moni pelaaja tuossa Kärppien joukkueessa pääsisi edes harjoituksissa jäälle. Valitettavan iso tasoero pelaajien välillä on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Vesa

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Mikäli Kiviaho ei ole loukkaantunut niin älyttömämpää peliliikettä ei voi enään tehdä. En usko, että Miettinenkään niin älyvapaa voi olla, vai voiko?? Hyvä kenraaliharjoitus huomiseen 90 V. juhlaotteluun.

Olisi varmaan henkisesti järkevämpi olla menemättä huomenna hallille. En tiedä kuka valkkasi Tapparan juhlaottelun vastustajaksi, kun vielä edellisenä iltana on peli Oulussa. Siinä on sitä juhlan tuntua, kun Tappara takoo tämän illan Kärppä pelin numeroilla voiton.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Kiviaho oli kylläkin heikko. Maalit meni helposti, vaikka kenttäpelaajatkin sähelsi. Tässä tilanteessa ei auta, kun potkia KOKO valmennus ulos!!!!
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä tilanteessa ei auta, kun potkia KOKO valmennus ulos!!!!
Ei se vaihtamalla parane, valmennusta siis. Tuo joukkue on yksinkertaisesti materiaaliltaan surkea. Vielä kun täsmähankinnat eivät ole tuoneet toivottua tulosta niin tilanne on tämä. Ensiksi pitäisi Mestistasoiset pelaajat laittaa sinne minne kuuluvat. Sen jälkeen muodostaa ketjut lopuista ja sitten hommata uusi ykköskenttä.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Ei se vaihtamalla parane, valmennusta siis. Tuo joukkue on yksinkertaisesti materiaaliltaan surkea. Vielä kun täsmähankinnat eivät ole tuoneet toivottua tulosta niin tilanne on tämä. Ensiksi pitäisi Mestistasoiset pelaajat laittaa sinne minne kuuluvat. Sen jälkeen muodostaa ketjut lopuista ja sitten hommata uusi ykköskenttä.
Totta tuokin, mutta seuralla ei näytä olevan halua muuttaa joukkuetta. Mestispelaajat Mestikseen ja yksitellen niitä ylös testiin. Eihän se niittenkään vika ole, kun ei kulje. Vieläkin tosin tuo Case Kiiskinen harmittaa, mutta se taisi olla Miettisen päätös! Tällä menolla Klemetti, Nousiainen ja Aaltonen menettää paljon, kun heitä peluutetaan väärin!
 

HokiHero

Jäsen
Ei se vaihtamalla parane, valmennusta siis. Tuo joukkue on yksinkertaisesti materiaaliltaan surkea.
Onko nyt aivan näinkään? Siellä on 15 maalin miehet Nuutinen ja Jokinen lähtökohtaisesti 3-4 kentässä ja rutinoituneita miehiä hyökkäyksessä. Puolustus kieltämättä ohut. En siis sano ettei vahvistuksia tarvita mutta ei materiaali ole niin huono että peleissä ei saada kuin se 0-1 maalia tehtyä.

Jos lähes kaikki pelaajat alisuorittavat on silloin nimenomaan kyseessä valmennuksellinen ongelma. Ei tuolla Jukureissa esimerkiksi ole yhtää sen kovempiä jätkiä alaketjuissa ja silti peli-ilme merkittävästi pirteämpi.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Jos lähes kaikki pelaajat alisuorittavat on silloin nimenomaan kyseessä valmennuksellinen ongelma. Ei tuolla Jukureissa esimerkiksi ole yhtää sen kovempiä jätkiä alaketjuissa ja silti peli-ilme merkittävästi pirteämpi.
Tähän väitteeseen on helppo yhtyä. Myönnän kuuluneeni joukkoon, joka viime keväänä puolusti Miettisen valintaa päävalmentajaksi. Kuvittelin Miettisen sopivan paremmin kuin hyvin KalPan vaihtopenkin taakse.

Tässä vaiheessa, kun jo yli neljäsosa runkosarjasta on pelattu, täytyy todeta, että taisin olla väärässä. Enpä ole hetkeen nähnyt noin halutonta, pelillisesti sekavaa ja pahasti itseluottamuksensa menettänyttä KalPaa kuin tuo joukkue tällä hetkellä on.

Nyt on viimeiset hetket vaikuttaa asiaan, jos kausi halutaan pelastaa. Tuntuu aivan absurdilta edes puhua kauden pelastamisesta näin juhlakautena, mutta tällaiseen tilanteeseen on valitettavasti päädytty.

Mitä muutoksia pitäisi tehdä? Näistä on keskusteltu tällä sivustolla useankin kirjoittajan toimesta jo pitkään, mutta tässä on oma listaukseni vaadittavista toimenpiteistä:

1) Valmennusryhmän "tuulettaminen". Tämän kauden valmennusryhmä muodostettiin käytännössä korvaamalla Kapanen Miettisellä. Uusi päävalmentaja ei siis saanut valita valmennusryhmäänsä, vaan joutui tyytymään edeltäjänsä apureihin. En syöttäisi Miettistä vielä tässä vaiheessa susille, vaan antaisin hänelle vapauden koota ympärilleen mieleisensä valmennustiimin. Jos se tarkoittaa joillekin apuvalmentajille potkuja, sitten se tarkoittaa. Viime kädessä päävalmentaja tietää, millaista osaamista ympärilleen tarvitsee.

2) Ykkössentterin hankinta. Kahdessa ensimmäisessä ketjussa on kaksi rakenteellista ongelmaa. Ensiksikin Järvinen ei ole profiililtaan ykkösketjun pelintekijä, vaan sopii pelityyliltään ennemminkin jonkin kärkijoukkueen luotettavaksi kolmossentteriksi. No, KalPan rosterissa luontevin paikka voisi olla kakkosketjun keskellä. Toiseksi mielestäni Pitkäsen luontevin pelipaikka on, viime kauden loistavista esityksistä huolimatta, laidassa. Semminkin, kun aloitukset eivät näytä olevan miehen kirkkain vahvuusalue.

3) Kiekollisen puolustajan hankinta. Kim Nousiaisen peluuttaminen kiekollisten vahvuuksiensa kautta maksaa tulevaisuudessa itsensä korkojen kera takaisin, mutta Nousiainen on roolissaan auttamatta liian yksin. Lappalainen on myös ottanut askeleita oikeaan suuntaan, mutta tälle osastolle KalPa tarvitsee ehdottomasti täsmävahvistuksen. Kunnollinen ja varma pelinavaaja ja ylivoiman viivapelote nostaisi kummasti joukkueen iskukykyä.

4) Puolustavan puolustajan hankinta. Mielelläni näkisin tuossa joukkueessa myös yhden ilkeän, omaa maalia keinolla millä hyvänsä varjelevan puolustajan. Tämän puolustajan pitäisi mielellään osata myös jonkun verran luistella. Jussi Timonen on ollut itselleni pettymys.

5) Ilkka Pikkaraisen "kotiutus". Jos tuo hengetön joukkue jotakin tarvitsee, niin kunnollisen sytyttäjän ja esimerkin näyttäjän. "Täs siul ois sellane..."
 
"Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi." KalPan kotisivujen Ilves-kotiottelun otteluraportti 20.9.2013

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Kukas tämä kolmas pukuherra olikaan tulla penkin takana ja mikä hänen roolinsa on? Kalpallahan on myös videovalmentaja! Ihmettelinkin viime kaudella hänen rooliaan, koska varsinkin puolustuspäähän tuli karmeita sijoittumisvirheitä, joita juuri videovalmentaja tulisi tuoda esille. Samoin on tietysti tänä vuonna.

Kahta viimeistä ottelua seuratessa on sanottava, että Toman kehonkieli alkaa puhua jo luovuttamisen merkkejä. Yksin seisoo kädet tiukasti kainalossa tuskaisen näköisenä. Harmittaa sinänsä, koska on panostanut valmentamiseen paljon ja jos nyt potkitaan ulos, ei todennäköisesti saa enää paikkaa näyttää osaamistaan.

Kuitenkin, kävipä tänään miten tahansa, on johdon keskusteltava maanantaina henkilökohtaisesti jokaisen toimitsijan sekä pelaajan kanssa ja etsittävä syyt tilanteeseen. Jos syyt henkilöityvät tiettyyn/ tiettyihin henkilöihin, on toimenpiteet aloitettava heti. Tai jos kaivataan vahvistuksia, on vahvistuksia palkattava nopeasti!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
1) Tästä samaa mieltä. Jotenkin näen, että suurin syy tälle korpivaellukselle on Tuomaisen Marko.

2) Tämä. Ikosen Jonin piti olla iso osa tuota sentteristöä. Nyt on Pitkänen pakon sanelemana joutunut pelaamaan keskellä. Ruuttu ja Keränen suurimmat kärsijät kun ei ole hyvää pelintekijää rinnalla. Ikosen Jonille ei kuitenkaan nähty tarvetta hankkia paikkaaja...

3) Nousiainen on selvästi liian suurissa saappaissa. Hoitaa kyllä hommansa hyvin, mutta ei pitäisi olla se ykköstykki (vielä). Lappalaiselta iso tasonnosto, mutta ei ole mallia liideri. Koodinimi Maione?

4) Wilson on kuin haamu ensimmäisestä kaudestaan Maionen rinnalla. Liian hidas, mutta hönkii silti kiekon ja miehen perään. Ja on tästä syystä väärin sijoittunut ja hukkaa miehensä. Timonen menee samaan kastiin. Ei riitä enää. Joka nyt ei varmaan ketään yllättänyt ?

5) Pikkarainen olisi pitänyt ehdottomasti signata jo heti! Kenenkähän aivopieru oli, ettei hänele jatkoa annettu ? Mies on kuin tehty kevään peleihin ja ylivoimalle. Ihan kevyesti olisi mennyt tyyliin 10min peliajalla nelosessa.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.
Suosikkijoukkue
KalPa
Odotellaanhan ensin että ollaan reilusti viimeisenä ja säälipaikkaan on 20 pistettä ja hommataan sitten joku vahvistus. Tämähän se strategia on ollut. Alan olla sitä mieltä että Saksman ulos! Saksman ymmärtää kyllä taloudesta mutta ei vittuakaan muusta. Yleisölle pitäisi olla kiinnostavia pelaajia ja reagointia. Kiinnostavia pelaajia olisi ollut Pikkarainen ja Kiiskinen muutama mainitakseni. Noille vitun Iisalmen avuilla näyttöpaikka OK ja sitten takaisin mörönperseeseen pelaamaan. Mutta ei, nyt niitä kentällisen verran tuolla sotkee koko ajan.

Kyllä on edelleen kaikkien aikojen noloin kommentti että seuraikonille sanottiin ei, sen takia että joukkueen kemia särkyy. Toivottavasti AP Järvi otti päivämäärän ylös ja nauretaan tälle tasaisin väliajoin jatkossa.

Pitääkö toimistossa ja kentällä olla Hude kiintiö?
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Varmasti en tiedä mutta muutamat yleensä asioista jotain tietävät puhuivat viime keväänä että Toma olisi halunnut apuvalmentajaksi Jukka Hentusen, mutta sitten jostain syystä Hentunen jäi A junnuihin ja Tuomainen jatkoi liigan mukana. Sinällään vaikka Tuomaista täällä monet kritisoi niin ei takuu varmasti ole pelkästään hänen "käsialaa" joukkueen puolustuspelaaminen vaikka pakkeja peluuttaakin. Tosin on siinä valmentajana kuka tahansa niin jos joukkueessa on 2 - 3 kunnolliseen avauspelaamiseen pystyvää pakkia niin vaikeaa on. Tomalla on sopimus vielä ensi kaudeksi ja KalPalaiseen tyyliin halvempaa olisi vahvistaa valmennusryhmää palkkaamalla uusi apukoutsi. No varmasti joku saattaisi tulla, mutta aika vaikeaa on tuossa tilassa olevalle joukkueelle saada hyvää apuvalmentajaa tähän aikaan, koska päätösvalta on kuitenkin Tomalla. Kups sai Keken, mutta Keke tuli joukkueeseen joka oli materiaaliltaan yksi veikkausliigan parhaista ellei paras ja Kups ei todellakaan ollut missään vaiheessa vastaavassa tilanteessa kuin KalPa nyt, vaikka myös Kupsin alkukausi oli haasteellinen.

Saksmannin tärkein tehtävä on tietysti huolehtia siitä että oy:n talous on kunnossa. Nyt vain toivoisi Toman hyvän kaverin eli tulevan Utj:n Anssi Laineen hommaavan seuralle jonkun hyvän pelaajaan, koska tekee koko ajan töitä taustalla KalPalle vaikka virallisesti työsuhde alkaa 1.5.
Niitä vahvistuksia odotellessa tuon nykyisen joukkueen suoritustaso vaan pitäisi saada nostettua sillä jokainen ymmärtää että jos muu joukkue suorittaa noin kuin eilen 3 erässä niin ihan sama vaikka tulisi minkälaisia vahvistuksia niin ei auta.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Alan olla sitä mieltä että Saksman ulos! Saksman ymmärtää kyllä taloudesta mutta ei vittuakaan muusta.
Olen eri mieltä. Saksman noudattaa vain hallituksen ja pääomistajan tahtoa, eikä TJ siksi vaihtamalla parane. Ylimääräisiä riskejä ei oteta vaan pyritään minimipanoksilla pysyttelemään keskikastissa, toivoen että jonain vuonna tulee taas pelillinen ja taloudellinen jättipotti. Tämä ajatusmalli toimitusjohtajaa vaihtamalla muutu, koska se om omistajan tahto.

Lisäksi Saksman on käsittääkseni tehnyt hyvää työtä talouden näkökulmasta, karsien ylimääräisiä oheiskuluja.
 
"Se päivä milloin Kuopiossa nostetaan kannu ilmaan lähestyy koko ajan." Pekka Virta 28.3.2011

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Saksmanin potkiminen olisi viimeinen niitti matkalla kohti pysyviä jämäsijoja. Taloudellinen puoli on saatu nyt edes hetkellisesti vuositasolla liigan valiojoukkoon. Tästä kiitos Saksmanille, sekä hallitukselle.

Tämän hyvän taloudellisen (ja 16-17 kauden urheilullisen ) pöhinän voi vetää viemäriin monella tapaa, mutta en usko että juuri Saksman on se joka pelaajahankintoja jarruttelee kassaholvia tuijottelemalla.

Kuten sanottu, niin pelaajamarkkinoita seurataan ja hyvä niin. Syytä olisikin.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vielä joku aika sitten luulin ettei ylivoima voi huonommaksi mennä.... Nyt ollaan varmaan maailmantilastoissakin jo tooodella alhaalla.
 
Viimeksi muokattu:

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen viihdyttävin pelitapa
Vielä joku aika sitten, luulin ettei ylivoima voi huonommaksi mennä.... Nyt ollaan varmaan maailmantilastoissakin jo tooodella alhaalla.
Prosentuaalisesti ylivoima on kuitenkin vasta toisiksi huonointa! Yleisesti sitten varmaan ollaan jo todella alhaalla.
 
"Jättäkää jääkiekon pelaaminen niille, jotka osaavat pelata jääkiekkoa ja keskittykää asioihin, jotka osaatte." Norwichin joulutervehdys KalPan kannattajille.

Boston -68

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa. Vahva sympatia "kasvattajaseura" JYPille.
Tehtiin HISTORIAA!!
Puolessatoista minuutissa KOLME AV. MAALIA!
En usko, että minkään maan pääsarjassa vastaavaa on koettu, eikä tulla kokemaan. Ei tähän oikeen voi edes muuta kommentoida. Satanen meni kolmeen lippuun, ne oli sitten viimeiset rahat mitä KalPan peleihin tällä kaudella käytin. Joukkue ja valmennus saa haistaa pitkän paskan.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Turhaa itkua täällä noista av maaleista, peli oli jo paketissa siihen mennessä. Peli ratkesi kun koko halli näki kun kemiläinen huitoi klemettiä naamaan ja tuomarit eivät viheltäneet, tästä 15 sekuntia ja ojamäki tekee maalin, ei ihme että Miettisellä oli asiaa. Tuomaritkin tajusivat mokanneensa ja kohta Vittasmäelle annettiin heppoinen paikkausjäähy. KalPan YV on vaan niin kehnoa että ei sillä maaleja tehdä. Jos tuo YV nyt tekisi edes 20% tehoilla maaleja niin ei tässä olisi mitään hätää. Tältä viikolta ei pitänytkään olla pisteitä jaossa mutta Hpk:ta ja tapparaa vastaan oltiin voitossa kiinni.
 
"Mieluummin oon niitä kisoja kommentoimassa kuin panemassa sun muijaas" -Ville Nieminen katsomoon kesken KalPa-Tappara 1. neljännesfinaalin

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tehtiin HISTORIAA!!
Puolessatoista minuutissa KOLME AV. MAALIA!
En usko, että minkään maan pääsarjassa vastaavaa on koettu, eikä tulla kokemaan. Ei tähän oikeen voi edes muuta kommentoida. Satanen meni kolmeen lippuun, ne oli sitten viimeiset rahat mitä KalPan peleihin tällä kaudella käytin. Joukkue ja valmennus saa haistaa pitkän paskan.


Eikä edes lähellä. Nimimerkki ei tainut viitata suosikkijengiin?

Linkki Boston Bruinsin kolmeen alivoimamaaliin 1:04 aikana.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lähtökohdat eiliseen ei tietysti ihan parhaat olleet kun edellisenä iltana oli tullut 7 - 1 tappio ja vastassa sarjakärki joka ei ole hävinnyt yhtään vieraspeliä. Mielestäni nähtiin hyvää jääkiekkoa 5 vs 5 pelissä molemmilta joukkueilta se noin 50 minuuttia. Joku tuolla kirjoitti että KalPan peli olisi ollut selviytymistä kaksi erää, mutta ei se kyllä minusta siltä näyttänyt. Tietysti asia on niin että Tapparaa vastaa tässä sarjassa yksikään joukkue ei pysty viemään peliä 60 minuuttia, vaan välillä tulee jaksoja jolloin joutuu puolustamaan ja minusta KalPa teki sen hyvin ja sai myös itse paikkoja tehdä maaleja. No maalinteko on tuolle joukkueelle vaikeaa ja varsinkin yv peli on surkeaa. Tuskin kukaan tälläkään palstalla uskoi että tässä vaiheessa Ruutun, Jokisen, Keräsen ja muutaman muunkin maalimäärät on näin heikot. Kun ei tule onnistumisia niin henkinen kantti on sitten todella heikko ja siitä nähtiin taas karmea esimerkki eilen. Vastustajan olisi tietenkin pitänyt saada jäähy tilanteesta jossa maila osui Klementin kasvoihin, mutta kun jäähyä ei tullut ja vastustaja teki maalin niin selkäranka katkesi saman tien.

Se miten asiaan saataisiin muutos onkin jo vaikeampi kysymys. Olisiko vanha kunnon saunailta paikallaan? Joukkueen järjestämiä saunailtoja ei edellisen päävalmentajan aikaan ollut yhtään niin olisiko nyt sen aika? No varmaan jotain muutakin pitää keksiä ja helpoin ratkaisu on hankkia joku uusi pelaaja, mutta melkoinen Connor McDavid pitää vahvistuksen olla jos tuon joukkueen kipsin saa yksin murrettua.
 
Turhaa itkua täällä noista av maaleista, peli oli jo paketissa siihen mennessä.
Ammattilaisurheilussa tuollainen ei vaan ole mahdollista. Tai siis ei pitäisi olla mahdollista. Noh, tulipahan nähtyä tämänkin.

Ilman suurehkoja muutoksia tätä laivaa on vaikeaa enää kääntää. Toma upotti kyllä kätensä melko syvälle paskaan tuossa case-kiiskisen yhteydessä annetuilla lausunnoilla, varsinkin kun nyt näemme tälläistä räpiköintiä joukkueelta.
 

JOFAKKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Joka tapauksessa jotakin muutoksia on tehtävä ja nopeasti. Peli ei näytä millään tapaa valmiilta ja suunta on koko ajan huonompaan. En ihan saunaillan vaikutukseen enää usko.

Yksi iso ongelma on johtajuuden puuttuminen. Joukkueessa ei ole pelaajatyyppiä, joka johtaisi ja saisi toiset parantamaan suorituksiaan. Pitkänen, Järvinen sekä Lappalainen voi ehkä yrittää tätä roolia, mutta kaikista siihen ei vaan ole. Se ei tarkoita pelillisiä taitoja vaan johtamistaitoja.

Lisäksi Tommi on enemmän pehmeän johtamisen valmentaja. Tämä tyyli on nykyaikaa, mutta se vaatii vastuuta pelaajilta. Tähän joukkueeseen tehoaisi Peksin kaltainen vahva valmentaja.

Oiskohan tuo Kiiskinen tuonut sitä tarvittavaa johtajuutta?
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Ammattilaisurheilussa tuollainen ei vaan ole mahdollista. Tai siis ei pitäisi olla mahdollista. Noh, tulipahan nähtyä tämänkin.

Ilman suurehkoja muutoksia tätä laivaa on vaikeaa enää kääntää. Toma upotti kyllä kätensä melko syvälle paskaan tuossa case-kiiskisen yhteydessä annetuilla lausunnoilla, varsinkin kun nyt näemme tälläistä räpiköintiä joukkueelta.
Tulin kehuneeksi Miettisen ulosantia ja suoraselkäisyyttä tapaus Kiiskisen kohdalla. Sitä se olikin ja sitä se olisi ollutkin, mikäli tuo joukkue oikeasti olisi nyt yhteen hitsautunut ja hyvin valmennettu. Kumpaakaan se ei tällä hetkellä ole. Miettisen käsi on olkapäätä myöten lehmän perseessä.
 
"Herkkähipiäisimmille niin kutsutuille hyvän päivän faneille kausi voi olla jo ohi." KalPan kotisivujen Ilves-kotiottelun otteluraportti 20.9.2013
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy