Peliesitykset 2009-10 - Taisteleva Lukko?

  • 135 295
  • 618

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vastaus päätoimittaja Viitarinteelle (kommettien toivominen tähän lienee turhaa):

SM-liigan sarjataulukon kärkipäässä keikkuvat KalPa, Lukko ja Ilves, jälkimmäiset ovat vieläpä pelanneet ilman pistemenetyksiä. Kuka olisi uskonut? Kuopiolaisia sarjan kärkikahinoihin veikkailtiin laajalla rintamalla, mutta Lukko ja Ilves? Moisista veikkauksista saisi jopa hullun maineen.
Mielestäni hullun maineen saa vain arvioimalla liigan voimasuhteita neljän (viiden) pelatun kierroksen jälkeen. Tuskinpa kukaan jääkiekosta oikeasti mitään ymmärtävä väittää sarjataulukon olevan edes lähellekään samassa muodossa esimerkiksi kymmenen pelatun kierroksen jälkeen. Saati sitten runkosarjan lopussa.
Raumalla tilanne ei kuitenkaan ole uusi. Kun katsotaan hieman ajassa taaksepäin, niin syksyllä 2008 Lukko aloitti kautensa erinomaisesti ja joukkue keikkui SM-liigan kärkikahinoissa aina marraskuulle saakka. Sitten tapahtui totaalinen romahdus.
Totaalinen romahdus kyllä tuli vasta tammikuussa, siihen asti Lukko oli hyvinkin mukana sarjataistelussa niiltä osin joihin realistit sen veikkasivat - sijoilla 6-10.
Kauden aluksi Lukon huoltajilla riitti taas kerran töitä, kun uusien pelaajien nimikylttejä sai ruuvata paikalleen pukukopissa. Joukkueesta poistuivat kunnianhimoisimmat pelaajat muualle ja RKT lakaisi osan pois.
Kunnianhimoisimmat? Joukkueesta poistuivat ainoina selkeinä menetyksinä Haataja & Saarenheimo, näidenkin lähtö oli käytännössä selvä jo ennen kauden alkua, veri veti muualle. Joukkueesta poistettiin myös Saarela, joka ei lopulta ollut se liideri mitä odotettiin, ei kentällä eikä kopissa. Määrätietoisesti jatkosopimuksia ei annettu/tarjottu pelaajille jotka eivät olleet sitoutuneet Uramalaiseen kiekkoon, vaan tilalle mieluummin haluttiin tuoretta verta. RKT-asiavirheeseen en edes jaksa puuttua.
Joukkueen hyökkäyspelin kokoaminen jouduttiin aloittamaan jälleen kerran alusta. Pitkäjännitteinen työ on täysin tuntematon käsite Raumalla.
Toisaalta joku voisi nähdä asian siten, että pitkäjänteisesti ajetaan Uramalaista kiekkoilua sisään, ja siihen sopimattomat palaset vaihdettiin paremmin sopiviin. Nyt neljän pelin perusteella näyttää siltä, että vaihto on ollut onnistunut, toivottavasti se kantaa myös pidemmälle.
Päävalmentaja Rauli Urama on saanut nyt ajaa pelitaktiikkaansa yhden kauden ajan sisään. Sikäli huvittavaa, että pelin pitäisi parantua kauden edetessä, niin Lukon peli levisi viime kaudella kuin kuuluisat Jokisen eväät. Nytkin Lukko on aloittanut kauden vahvasti, mutta kestääkö vire pitkässä juoksussa? Siinä Uramalla on paljon tekemistä.

Oman pojan Uraman saapuminen Lukon peräsimeen piti olla uuden aikakauden alku. Viime kauden alussa se näyttikin siltä, mutta sitten tapahtui jotain. Käsittämätön pelaajaliikenne ja muutaman avainpelaajan loukkaantuminen käyvät osaksi selitystä, mutta ei silläkään voi selittää kaikkea. Onko Urama sittenkään maineensa veroinen velho?
Uuden aikakauden alku todellakin on kyseessä. Akatemia on käynnistetty, koko urheilullinen toiminta on uudistettu. Nyt ajetaan sisään Uramalaista pelitapaa. Mihin edellisessä kappaleessa kuuluttamasi pitkäjänteisyys katosi? Tuottaako jokainen "uusi aika" välittömästi mestaruuksia muissa seuroissa?

Viime kauden pelaajaruletti ja loukkaantumissuma on mielestäni yksi harvoja kelpo selityksiä joita voitaisiin käyttää. Silti Urama on itse todennut epäonnistuneensa, korjannut kesän aikana virheitään ja koko muukin organisaatio on parantanut toimintaansa - mm. ulkomaalaisten pelaajien kohdalla ollaan nyt osuttu huomattavasti viime kautista paremmin.
Kuluvaa kautta on ennustettu tasaisimmaksi pitkään aikaan SM-liigassa. Silloin valmentajien taitotaso nousee suureen asemaan. Yksittäisten pelien taktiikkamuutokset ja pienet oivallukset saattavat tuoda juuri tarvittavat lisät pisteiden ja voittojen metsästämiseen. Myös Uraman taidot punnitaan toden teolla, kun Lukon peli jossain vaiheessa alkaa yskähdellä.
Totta kai taidot punnitaan siinä vaiheessa. Tuskinpa yksikään fanaattinen Lukkofanikaan odottaa rökälevoittoja illasta toiseen kuten alkukaudella on tehty. Voitto-ottelut ovat siitä hyviä, että silloin tiedetään mitä tehdään oikein, vasta tappion tullen tiedetään mitä tehtiin väärin - ja pystytään asia korjaamaan. En epäile hetkeäkään, etteikö myös Urama pystyisi pelin sisäiseen reagointiin tai ottamaan oppia virheistään, siinä missä muutkin valmentajat.
Vajaan kymmenen pelin jälkeen on mahdotonta tehdä suurempia analyysejä. Kautta on paljon jäljellä ja sarjataulukko ehtii pyörähtää aivan päälaelleen. Runkosarjan päättyessä Lukkokin löytyy lähempänä sarjan tyvipäätä kuin kärkeä.
Kuitenkin teit ihan koko kolumnin mittaisen "analyysin", tosin ilman viitettäkään oikeasta analyysista, diskurssista tai edes siitä, että olisit yhtäkään Lukon peliä nähnyt. Päätöslauseesi voi pitää paikkansa, aivan yhtä hyvin voit olla abysmaalisesti väärässä.

disclaimer: olen itse erittäin realistisesti varovaisen optimistinen Lukon tämänhetkisestä pelistä. Nautin jokaisesta voitosta ja katsomoon asti välittyvästä peli-ilosta, kiekollisesta pelistä ja loistavista yksilösuorituksista. En uskalla veikata mitään tulevasta, koska mitä tahansa saattaa tapahtua, mutta itse olen tyytyväinen, mikäli Lukko on kauden päättyessä sijoilla 4-8, mieluummin devianssin yläpäässä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Itse ketjun aiheeseen liittyen, niin vaikea viikko on Lukolla edessä. Huomenna aina paha Lahti ja Pelicans, torstaina Lukko-Jyp ja vielä lauantaina Lukko-Kärpät. Pelicans tuntuu olevan sekaisin, mutta en silti lähtisi mitään varmoja pisteitä veikkaamaan. Normitilanteessa pistekin olisi loisto suoritus Lahdesta.

Eiköhän nuo jättiläisetkin (jos Jypistä voi sellaista nimitystä käyttää) ala heräilemään ja varmasti Raumalla nähdään hyvätasoiset kamppailut. Toki Kärpät antaa tasoitusta muutamalla loukkaantumisellaan.

Olisin tyytyväinen 5-6 pisteen viikosta, 3 pistettä olisi lievä pettymys ja 7-9 pistettä yli odotusten. Veikkaan 5 pisteen viikkoa.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kylläpä sain hyvät naurut, kun Oulun oraakkeli (ystäväni, joka asuu Oulussa ja kannattaa Tepsiä...) laittoi tuon "päätoimittajan" kolumnin linkkinä.

On hienoa, että on olemassa Internet, johon kuka tahansa voi perustaa sivuston, jonka päätoimittajaksi voi sitten itsensä nimetä. Ei tarvitse käydä rasittavia kouluja tai muutenkaan välittää mistään journalistiikan hienouksista. Voi suoltaa samaa tuubaa bittiavaruuteen, mitä tulee suollettua jäähallin nakkikioskin jonossa.

Tuo fakta on muistettava ennen kuin repii pelihousujaan Viitarinteen kaltaisten wannabe-toimittajien juttuja lukiessaan.

Ennen kauden alkua hehkutettiin sitä, että "liigan kärkeen" veikatut Jyp, Jokerit ja Blues eivät tarvitse ulkomaalaispelaajia (Dufva, Aravirta ja Matikainen vielä erikseen perustelivat asiaa tv-haastattelussa) ja ulkomaalaisiin turvautuvat vain häntäpään joukkueet. Nyt tämä toimittajien hehkuttama viisaus on tullut tyrmättyä täysin. Ensin mainitut joukkueet tomivat pistepajatsoina ja liigan ulkomaalaispelaajat ovat laajalla rintamalla onnistuneet, Lukossa jopa KAIKKI peliaikaa saaneet ulkomaalaiset ovat pistepörssin TOP20:ssä. Vastustajien kannattajatkin suitsuttavat Petruzalekia ja Morrisonia.

Kysymys kuuluukin: miksi joku "päätoimittaja" kuluttaa energiaansa NYT menestyvän joukkueen dissaamiseen, kuin voisi ihmetellä vaikka näitä ulkomaalaisia tai sitten "suosikkiensa" menestymättömyyttä.

Sen verran voisi ottaa asioista selvääkin, että tulisi kirjoitettua RTK-palvelu oikein.

[INSIDE]Pakko tähän on tottua, nyt kun "Letalam buskistakin" voi olla toimittaja... [/INSIDE]
 
Viimeksi muokattu:

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Kivasti on ollut puolustus kuosissa tässä harjoitus- ja alkukauden ajan. Itse asiassa puolustuspelaaminen on ollut niin hämmentävän tiivistä, että sitä ei pysty selittämään edes Jatkoajan päätoimittajan analyysi syksyn kestomenestyjästä (hah).

Täysimittaiset harjoitusottelut mukaanlukien Lukko on päästänyt 17 ottelussa 23 maalia, eli 1,35 per peli. Tällä vauhdilla Lukko tulisi päästämään 78 maalia runkosarjan aikana. Täytyy kuitenkin huomioida, että Lahden turnauksessa Lukko oli täysin junnuporukalla liikkeellä. Kun nuo kaksi peliä raakataan pois, niin 15 matsissa on soinut omissa 16 kertaa. Tämä lupailisi kauden mittaan 62 päästettyä maalia. Toki nämä tilastot tasoittuvat, mutta jos peli pysyy yhtään siinä kuosissa tai paranee, niin hyvä tulee. Ei ole katastrofi, vaikka tuo 62 päästettyä tuplattaisiinkin.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Kettu
Tulevalla viikolla saadaan vastaan pari joukkuetta joilla (jos tässä vaiheessa noin voidaan sanoa) "pakkovoitto" edessä. Pelicans kun ei missään nimessä aio perseillä kotonaan toista ottelua putkeen, tällaisen murskatappion jälkeen joukkue saattaa yrittää erittäinkin kovaa. toivottavasti kuitenkin pystytään lisäämään lahtelaisten tuskaa ja taotaan hieman tepsiä paremmat numerot tuolla taululle =). Toinen ns. "pakkovoiton" edessä oleva joukkue on JYP, vaikka tiistaina avausvoiton ottaisivatkin niin voitto sieltä täältä ei varmaankaan ole puolustavalle mestarille riittävästi ja jos tuon avausvoiton ottavat veikkaan JYPille pientä voittoputkeakin, ellei sitten tosiaan ole niin että tuo Immonen oli niin jumala pelaaja, että yksin voitti joukkueelleen mestaruuden. Jos eivät avausvoittoa ota niin päästään vanhaan aiheeseen kuinka kaikki tappioputket ym.ym. päättyvät juuri lukkoa vastaan...
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
ellei sitten tosiaan ole niin että tuo Immonen oli niin jumala pelaaja, että yksin voitti joukkueelleen mestaruuden.
Jotenkin tuntuu, että Immosen merkitys joukkueelle oli, ei pelkästään pelillisesti vaan myös henkisesti, erittäin tärkeä. Nyt kun joukkueen tärkein syömähammas ei ole enää joukkueessa ja alkukausi lähtee vielä näin heikosti käyntiin, monen rivipelaajan (joita JYPissä on paljon) itseluottamusta on horjutettu pahemman kerran. Viime kaudellahan joka jampan itseluottamus oli katossaan ja yhteispeli sujui illasta toiseen. Väitän, että pienen seuran menestymiseen tarvitaan pelillisten onnistumisten ja avainpelaajien ehjänä pysymisen lisäksi poikkeuksellinen yhteishenki ja kauden aikana muodostuva kiekkobuumi, joka syntyy kaupunkiin hyvien tulosten myötä.

Tätä toivotaan myös Lukkoon tänä vuonna. Nyt vaan hemmetin kova tsemppi illasta toiseen, niin uskon että tällä jengillä on mahdollisuus menestykseen ihan tosissaan. Palaset ovat olemassa, todellakin. Kunhan pahemmilta loukkaantumisilta vältytään avainpelaajien kohdalla, niin uskon Lukon olevan kuuden sakissa keväällä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
On kyllä ollut käsittämätöntä tällä kaudella tuo Lukon kolmannen erän vire. Tänäänkin Pelicansia vastaan kolmas erä 1-5 Lukolle!
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Ei Lukkoon kukaan tuu.

Erätauoilla selvästi reagoidaan peliin. Urama sittenkin Jumala? Mc "RTK" Clean flopahtaa pelistä toiseen, neljä syöttöpistettä, ei voi olla hirveän huono. Petruzalek jäi nollille tänään, mutta eiköhän se kerro vain hyvästä joukkueesta kun onnistumisia tulee vuoron perään pelistä toiseen. Ainut joka dominoi joka pelissä, on sympaattinen herrasmies Los Angelesistä.
 

luimuri

Jäsen
Ei vittu, eihän tässä oo mitään järkeä! Tarviin kohta nitroja, sen verran sydän hakkaa Lukon otteiden takia. Täytyy kyllä nostaa yks ukko yli muiden...toi Morrisonhan on ihan ylivoimainen! Sen lisäksi Miikka Tuomainen...mitä ihmettä?!
Erittäin hienoa, että onnistumisia saavat myös kolmos- ja nelosketjutkin.
Kunhan kakkosketju vielä rupee paukuttelee maaleja ni huh huh.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Uskomaton kauden aloitus, ei voi muuta sanoa. Maaleja syntyy niin ettei laskuissa meinaa enää mukana pysyä. Toisaalta viime kauden aloitus ja varsinkin lopetus on vielä sen verran kirkkaana mielessä, että ei tässä sen suurempia juhlia kannata vielä aloittaa. Torstaina on taas mielenkiintoinen taisto edessä, kun voittotilinsä tänään avannut JYP saapuu Lukon vieraaksi. Jännityksellä odotan ketkä nuorista pelaajista silloin ovat mukana, ja millaisilla hyökkäysketjuilla Lukko peliin lähtee. Joko Tukonen ottaa alusta alkaen pelipaikan kakkosketjun laidasta, ja palaako Kivimäki takaisin pelaavaan kokoonpanoon? Vielä kun Laaksonen saadaan tuohon mukaan, niin tilanne muuttuu entistä mielenkiintoisemmaksi.

On myös hienoa, että Raanta sai aloittaa kautensa jo tässä vaiheessa. Toivottavasti seuraava pelivuoro koittaa mahdollisimman nopeasti, jotta saadaan nuorelle kaverille peliaikaa sekä samalla elintärkeää kokemusta ja rutiinia tulevaisuutta ajatellen. Uskon myös Vehasen pelaavan viime kautta paremmin, jos saa tasaisin väliajoin huiliaikaakin.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Alkaa jo ylisanat loppua kun ajattelee kauden alkua. Se nyt on jo päivänselvää, että potentiaali tällä jengillä on perkeleellinen.

Kuinkahan pahalta se eka tappio mahtaa tuntua? Messuaako 1963 kolme päivää nonstoppina sen jälkeen? Kirjoittaako Sihvonen profetiansa toteutuneen? Ja mitä sanoo Viitarinne?
 

Pekkis

Jäsen
Näkemieni kahden kotipelin perusteella Tuomainen saanut röyhkeyttä peliinsä. Teki upean maalin tänäänkin. Tätä on odotettu.

Ai saiteri, kun tuntuu makealta tää fanittaminen taas pitkästä aikaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Selailin tossa sm-liiga.fi tilastosivuja ja sieltä lähinnä peliaikavertailuja. Aika mielenkiintoinen seikka, että Lukolla on 4 pelaajaa 100 eniten pelanneen joukossa, niistä 3 on puolustajia, (Kovanen, 63 listalla, Cook, 71 listalla ja Pettinen, 86 listalla) kaikilla alle 19.30 ja Morrisonilla joka on liigassa sijalla 99. peliaika on 17,46/peli. Aika tasaisesti näyttää Urama Lukkoa peluuttavan. Olisko tuo materiaalin leveys kerrankin tuottamassa tulosta, vai oliko taktiikka viime vuonnakin samanlainen? Vielä kun vertaa kärkipelaajaa peliajoissa, niin mestari Jypin Välivaara on vetänyt keskiarvolla 28,41, eli 9 min 20 sek. enemmän / peli kuin Lukon eniten pelannut Kovanen!!. Aika huima ero Lukon kavereihin, ja tällä hetkellä kuitenkin joukkueen sijoitus siellä toisessa ääripäässä.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ässät-ottelusta on Lukon pelaajilta vain ensimmäisen erän peliajat ja HIFK-pelin peliaikoja ei ole ollenkaan, joten ne vääristävät tilastoja vielä aika paljon. Ei luulisi olevan kova homma korjata noita, mutta kyseessä on SM-liiga...
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät-ottelusta on Lukon pelaajilta vain ensimmäisen erän peliajat ja HIFK-pelin peliaikoja ei ole ollenkaan, joten ne vääristävät tilastoja vielä aika paljon. Ei luulisi olevan kova homma korjata noita, mutta kyseessä on SM-liiga...

Ilmankos näyttävät merkillisiltä. Taitaa olla aika turha vierailla liigan sivulla, tänäänkin Ässien voittomaali oli jatkiksen otteluseurantaketjussa noin 5 min ennen kuin sm-liigan virallisilla sivuilla. Poistun takavasemmalle hiljaa.
 

ahal

Jäsen
Näkemieni kahden kotipelin perusteella Tuomainen saanut röyhkeyttä peliinsä. Teki upean maalin tänäänkin. Tätä on odotettu.

Ai saiteri, kun tuntuu makealta tää fanittaminen taas pitkästä aikaa.
No varmasti. Tekee kotimaiselle kiekolle hyvää, kun joku muukin onnistuu kuin nämä perinteiset suurseurat. Vaikka sitten ulkkarien voimalla. Mutta erityisesti lämmittävät tosiaan Tuomaisen otteet. Yhden matsin livenä olen nähnyt, yhden töllöstä, ja nyt tuntuu, että MT lyö itsensä ryminällä läpi. Nyt jo 5 maalia 6 pelissä plakkarissa. Tasaisella tahdilla tekee ihan hirveän luvun, ja ihan mukavan, vaikka välillä olisi hiljaisempaakin. Tänäänkin puikahti jyp-pakkien läpi helponnäköisesti ja vei kiekon maaliin asti. Isona miehenä ei pysähdy minkään Iliakiksen tai Mälkiän syleilyyn ollenkaan - muuten kuin rikkeellä.

Toivotaan Miikallekin hyvää kautta, on aiemmin saanut kuraa niskaansa ihan riittävästi.
 

senilix

Jäsen
Lukko sitten lähti viikon harjoitustauolle
7 ottelua takana, 7 voittoa, 21 pistettä, maaliero 34-11, sijoitus ensimmäinen

Viime kaudella samaan aikaan 4 suoraa voittoa, 1 jatkoaikavoitto ja 2 tappiota, pisteitä 14, maaliero 26-12, sijoitus neljäs pisteen kolmea edellistä jäljessä. Edellä olevista kahdella peli (voitto) enemmän, joten oikeastaan sijoitus oli toinen. Lukon 26 maalia oli silloinkin eniten 7 ottelun jälkeen, samoin 12 päästettyä vähiten. Pistepörssissä Haataja oli toinen (5+5), seuraavat lukkolaiset Viinanen 3+4 ja Saarenheimo 2+5

Pelit ovat menneet paremmin vaikkakaan eivät niin paljon paremmin kuin ensi katsomalta luulisi. Tulos on pisteiden valossa kuitenkin 50% parempi.

Tällä kaudella minut on yllättänyt Keränen. Harjoituspelit ja ensimmäiset sarjapelit menivät nekin kovan yrittämisen merkeissä, kiekko vaan tuppasi hukkumaan kun jotakin ratkaisevaa olisi pitänyt tehdä. Nyt on tullut myös tulosta. Epäilin, että onko palkkansa arvoinen. Ei sitä vieläkään tiedä, mutta mahdollisuudet näyttävät nyt ihan hyviltä. Palataan tähän marraskuussa.

Myös Rantanen on yllättänyt, parannusta viime vuoteen on paljon. Edelleen kuitenkin tulee kylmä rinki ties minne, kun hän yrittää touhuta kiekon kanssa ahtaassa paikassa paineen alla. Jyp-pelissä oli mennä pisteitä.

Jatkossa ensimmäinen tappio on jokaisen voiton jälkeen yhtä ottelua lähempänä. Ja se pitäisi sitten osata käsitellä oikein, ettei jää toinen putki päälle.

Minusta eilen Lukon viisikkopeli ei ollut yhtä tiivistä ja kurinalaista kuin aiemmissa peleissä. Nöyryyden ja tarkkuuden pitää säilyä, jos voittoputkea aiotaan jatkaa.

Ongelmaksi voi muodostua keskushyökkääjätilanne. Nyt kun Keräsestäkin on tehty laitahyökkääjä, ovat seuraavat varamiehet Jere Laaksonen ja Kangasmäki. Loukkaantumisiin ei siis juuri ole varaa.

Keskushyökkääjistä puheenollen, aloituksia pitäisi voittaa enemmän kuin joka neljäs.
 
Suosikkijoukkue
Ketut ja viekkaat eläimet. Sympatiat Pikkuveljille
Ei riitä

Ihan kiva ennätys, jota voisi jatkaa vielä ainakin pari kierrosta. Huolellinen valmistautuminen antaa hyvän alun ja siitä nautitaan nyt. Mutta eihän tuo esitys vielä riitä menestykseen. Tällä pelillä ei vielä voita kuin hajapelejä marraskuussa. Muut tulevat hitaammin, mutta näyttävät tulevan sieltä kovemmin kuin Lukko kehittää omaa peliään.

Juniorin ja ammattilaisen erottaa siitä, että juniori onnistuu välillä ja ammattilainen onnistuu tasaisesti . Nyt pitäisi jo miettiä hyvin huolellisesti mihin kukakin tulee tuolla tekemisellä riittämään. Parin pelaajan eväissä näkyy jo loppumisen merkkejä.

Suurin riski on edelleen Vehasessa. Raannalle pitää saada enemmän myös miesten pelejä alle. Mitä tapahtuu, kun Petriltä menee nivunen ensimmäinen päivä helmikuuta?

Puolustuksessa pitäisi myös uskaltaa kierrättää pelaajia. Esimerkiksi Rantanen on pelannut huomattavasti paremmin kuin viime kaudella, mutta vielä olisi tekemistä. Hyvästä tiestä huolimatta matka on vielä pitkä, työntekoa pitää vielä lisätä. Koska Nevalainen ja tai Vidgren pääsevät koittamaan vai joko kamoja on todella pakattu?

Hyökkäyksessä alkaa hyvästä peluutuksesta huolimatta näkyä myös kuormitus. Peluutusta voisi edelleen parantaa. Erityisesti taktisesti valinnat eivät ole optimaalisia, vielä paremmin pitäisi katsoa mitä tekee ja huomioida vastustaja. Aloituksien jatkuva häviäminen tulee myös maksamaan, kyllä sille voisi tehdä jotain oikeasti. Voitoista huolimatta se on syönyt jo paljon. On Raumalla onnistuttu ennenkin opettamaan aloituksia.

Toivottavasti Laaksosen toipuminen alkaisi edistyä, siinä olisi vähän valoa. Hänelle olisi todella paljon käyttöä kentällä, kun tulee parissa viikossa todellinen syksy ja sateet. Kohta on pimeää.

Jos haluaisi jotain voittaa keväällä, pitäisi myös alkaa miettiä kuntopohjan riittävyyttä. Kärjessä on useita pelaajia, joiden pohjat eivät tule riittämään. Se on vain pakko hyväksyä, missä vaiheessa uskaltaa riskeerata? Keväällä pitää olla parhaassa kunnossa. Jos haluaa keväällä menestyä, niin ringin laajuutta pitää oikeasti hyödyntää ja tehdä paljon paljon enemmän työtä.
Tässä voisi voittaakin jotain, ei vielä tällä esityksellä.

Edit: Yhdet kamat oli jo pakattu ...
 
Viimeksi muokattu:

Visions

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pari pientä huomiota

Hauskaa että täällä ollaan jo huolestuneita... ;)

Mutta huumori pois, pari peliä nähneenä amatööripenkkiurheilijana pari asiaa mitkä viime pelissä pisti silmään:

Kärpät pääsi aika monta kertaa 2vs1 hyökkäyksiin, joko puhtaisiin tai "läheltäpiti" tilanteisiin.

Kärpät oli useasti nopeampi pelitilanteissa kuin lukko. Kolmen pelin viikko väsytti? Olin itse pieni rinki persuksen alla kolmannen erän alkaessa että tässä tulee turpaan.

Tomi Pettisen paikka ei ole ylivoimalla, ainakaan viivassa. Tulee mieleen Silkkikäsi Purontakanen. Joo, sai syötön Tukosen maaliin, mutta ei se nyt oikeasti ole mikään Paul Coffey jolle uskaltaisi antaa vastuun ylivoiman rakentelusta siniviivan tuntumassa. Muuten hyvä pelaaja kyllä, mutta väärässä roolissa tuossa kohtaa.

Sitten meinasin alkaa rutisemaan että Rantanen saa pelottavan paljon peliaikaa, kunnes tarkistin sm-liigan sivuilta että pelasi pakeista pienimmät minuutit... jotenkin ne sekunnit tuntuu kai pidemmiltä kun herra siellä kentällä on? ;) Kiva peruspakki niin kauan kun kukaan ei anna kiekkoa kahta metriä lähemmäs.

Hiukankaan huonommalla maalivahdilla peli olisi hävitty, Vehanen otti pari gamesaveria kolmannessa erässä.

Ihan vaan yleishuomioita, näköjään kaikki negatiivisia vaikka fiilis onkin loistava nyt ja pelin jälkeen. Kai sitä vanhana pessimistinä sitten vaan hakee aina sitä korjattavaa... Mutta miten muut tämän näki?

P.S.
Lisätään jotain positiivista, huomasiko kukaan miten lukon jätkät tuuletti ja paukutti laitaa kun lukko voitti pelin ensimmäisen aloituksen? Vaikuttaa siltä että pienistäkin onnistumisista haetaan hyvää fiilistä, ei pelkästään maaleista tms...
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivottavasti Laaksosen toipuminen alkaisi edistyä, siinä olisi vähän valoa.

No minä jo pelästyin, että minne se raumalainen pessimismi on täältä kadonnut, mutta nou hätä. Vai vähän valoa. On niin saatanan synkkää ollutkin.

Nyt pää perseestä pois ja leuka ylös. Luulisi, että niitä ranteita on jo tarpeeksi männä kausilla viillelty, ettei niitä tekemällä tarvi ennätyksellisessä voittoputkessa viillellä? Lukosta paistaa tekemisen meininki, jätkistä näkee kilsan päähän peli-ilon ja toisia tsempataan. Tosi moni on ottanut isoja askelia eteenpäin. Eilenkin tuli kolme pistettä jättiläiseltä vaikka ei minusta edes täysillä pelattu.
 
Viimeksi muokattu:

Scipio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Lisätään jotain positiivista, huomasiko kukaan miten lukon jätkät tuuletti ja paukutti laitaa kun lukko voitti pelin ensimmäisen aloituksen?

Huomasin saman asian jo Jyp-pelissä. Tosin äijjät taitaa tuulettaa jokaisen erän ensimmäistä aloitusta (jos siis voittavat). Ilmeisesti hakevat fiilistä erien alkuihin. Vähän hassultahan tuo vaikutti, mutta mitä väliä jos homma toimii!
 

Juge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Huomasin saman asian jo Jyp-pelissä. Tosin äijjät taitaa tuulettaa jokaisen erän ensimmäistä aloitusta (jos siis voittavat). Ilmeisesti hakevat fiilistä erien alkuihin. Vähän hassultahan tuo vaikutti, mutta mitä väliä jos homma toimii!

Näinhän uskotaan, että ensimmäisen aloituksen voittanut voittaa pelin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tuolta Hifk osiosta kopion matti&teppo nimimerkiltä seuraavan mielenkiintoisen tilaston:

"Jos otetaan liigasta tämän hetken viisi parasta jengiä niin ottelua kohti tulleet laukaukset omaa maalia kohti ovat seuraavat:

Lukko 24,3
KalPa 25,6
TPS 31,9
HIFK 30,3
Ilves 26,3
"

Mielenkiintoinen tilasto ja kertoo siitä, että omaa maalia varjellaan paljon huolellisemmin mitä esimerkiksi viime kaudella. Toisin sanoen Lukkoa vastaan ei päästä kovinkaan usein laukomaan ja hyviltä maalintekopaikoilta ollaan saatu vastustajat pelattua pois. Sitä ei toki tuo tilasto kerro, mutta päästetyt maalit kertonevat.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toisin sanoen Lukkoa vastaan ei päästä kovinkaan usein laukomaan ja hyviltä maalintekopaikoilta ollaan saatu vastustajat pelattua pois. Sitä ei toki tuo tilasto kerro, mutta päästetyt maalit kertonevat.

Tämän asian olen neljässä kotipelissä pistänyt myös merkille. Se ettei vetoja tule enää niinkuin viime ja toissakaudella, aiheuttaa myös sen että Vehanen ei pääse pelin tähdistöön niin usein. Taisi olla muuten lauantaina ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Pete tähtiä saa, saman tien tulikin sitten kolme.

Kehuttu häntä toki on koko alkukauden ajan, eikä syyttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös