Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 639 206
  • 1 491
Itse kyllä suon miehelle reilun mahdollisuuden näyttää. En pidä minään mahdottomuutena että Matska löytäisi kadoksissa olleen vireen ja pelihuumorin Suikkasen alaisuudessa, vieläpä kun menneen kauden jälkeen kukaan ei odota mitään joten paineet ovat hiukan eri luokkaa kun viime kaudeksi.

Kuntoa ja jalkaa lisää viime kauteen verrattuna niin hyvä tulee. Taidot ne eivät mihinkään katoa, eikä Matska mikään ikäloppukaan ole. Asenneparannukseen uskon kun Toivola/Räsänen vaihtuu reilumpaan ja vaativampaan Suikkaseen.
En nyt täysin ymmärrä tuota ajattelumaailma, jossa Loppi pääsisi nyt yllättämään paineettomassa tilassa.
Jos mies jää käsiin, niin se tarkoittaa sitä, että paikka on joko 1-2 kentässä tai sitten katsomossa. Kyseisen herran puolustusavuilla ei tee 3-4 kentässä yhtään mitään.
"Viimeinen" mahdollisuus, mestarivalmentajan alaisuudessa on onnistuttava, joukkueeseen on satsattu ja viime kautisen pettymyksen jälkeen odotetaan menestystä. Mielestäni Lopilla pitäisi olla nyt jopa enemmän paineita kuin vuosi sitten.

Tuota lisää kuntoa ja jalkaa teesiähän tässä on hoettu koko miehen uran ajan, joten en nyt oikein usko, että sateentekijä Suikkanenkaan ihan mihin vain pystyy.
Tässä täytyy myös muistaa, että esimerkiksi Sami Venäläisen peli parantui ja pisteet lähes tuplaantuivat, heti kun Suikkanen jätti Tepsin. Pointtina tässä on se, että kukaan valmentaja ei automaattisesti nosta kaikkien pelaajien tasoa.
Tuo asenteen parannus liikkuu samalla sektorilla. Eipä se Toivola/Räsänen kaksikko ole HIFK:ssa tai Hampurissa valmentanut ja se asenne oli ymmärtääkseni sielläkin hakusessa.

Oma näkemykseni on se, että Loppi saalisti pilvin pimein niitä "kakkossyöttöjä" Lahessa kausilla 06-08 ja tämän jälkeen mies on ollut yksi yliarvostetuimmista pelaajista tasoonsa nähden.
Tuossa lainauksessa mainitaan, että taidot eivät mihinkään katoa, mutta onhan se jo nähty, että nuo taidot eivät enää nykypäivän liigaan riitä, eivätkä ne tunnu kyseisen herran kohdalla sen kummemmin lisääntyvänkään.

Harmittaa kun Pelicans tarvitsisi nimenomaan nosteessa olevia pelaajia rinkiinsä, eikä tälläisiä uransa pelastajia missään nimessä pitäisi nähdä niin isossa roolissa mitä Lopille on osin pakon sanelemana nyt ehkä tarjolla.

Lahtelainen päänsilittely kulttuuri on kyllä vertaansa vailla, miehen pelistä pitäisi parantua: asenne, kunto, jalat (=nopeus), sekä taitotason/vireen parantuminen vuosien takaiselle tasolleen.
Jokin noista voi loksahtaa kohdilleen, mutta kaikki neljä ei missään nimessä. Loppi sai jo viime kaudella mahdollisuutensa ja epäonnistui täysin, nyt hänelle pitäisi suoda tuo mahdollisuus uudestaan, vaikka viime kausi osoitti vain sen, että nimenomaan asenne, kunto, liike ja vire ovat täysin riittämättömät liigaan.

2003-04 Caldaro SG 39 11+22=33
2005-06 Pelicans 56 7+14=21 -10
2006-07 Pelicans 56 16+25=41 -11
2007-08 Pelicans 55 18+40=58 +15
2008-09 HIFK Helsinki 22 5+3=8 -6
2009-10 Hamburg Freezers 55 7+21=28 -7
2010-11 Pelicans SM-liiga 44 4+17=21 -16
2010-11 HPK Hameenlinna 8 0+2=2 +1
 

Fordél

Jäsen
Voisiko Lopin kohdalle tehdä samoin kuin meneteltiin Niinimäen kanssa Ilveksessä eli siirretään mies laitaan, jolloin puolustusvelvoitteet vähenevät, mutta laidaltakin pystyy hyvin rakentamaan peliä. Keskelle joku hyvä kahden suunnan sentteri ja toiseen laitaan hyvä maalintekijä voisi olla mielestäni kokeilemisen arvoinen koostumus.

2-3. kenttä voisi hyvin olla: maalintekijä - Paakkolanvaara - Loppi
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Hyvä, että saatiin sisältöä tähänkin viestiketjuun kun tuo "paskanpöyhintä"-ketju alkoi tympimään loputtoman pöyhinnän vuoksi =) .

Sitten tämän viestiketjun asiaan: Eikös Pelicansin valmennuspuolelta kerrottu, että ykkössentteriä enää haetaan? En saa tällä foorumilla spekuloitua Töykkälää mitenkään mahtumaan palapeliin. Luulen, että jutun aloittaja on tuonut vanhentunutta asiaa esiin. Ainoastaan Lopin poistuminen joukkueesta muuttaisi tilanteen sopivaksi, tämän arvuutellun Töykkälän saapumiselle 3. ketjuun.

Kuitenkaan Matias Loppia ei mikään seura joukkueeseensa huoline: liian kallis Mestikseen mutta taso ei riitä SM-liigan kärkiketjuihinkaan. Loppi on joukkueen heikko lenkki, ei siitä mihinkään pääse. Siinä saa olla kaikki sormet, varpaat ja munat sekä nännitkin pystyssä, jos vielä toivoo Lopista pelastajaa sentteriosastolle. Lopin käyrä on ollut lähes tasaisesti laskusuunnassa joukkueesta riippumatta, kuten tiedetään.
 
Viimeksi muokattu:

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Nyt on viikon sisään nähty melkeinpä koko skaala siitä mitä ykkössentterin tontille on ulkomailta naarattavissa. Hirso HIFKiin, Beech Kettuihin ja Leavitt Kerhoon. Super-Beech, joka teki vissiin jopa pari pinnaa enemmän kuin meiän Lasse laiturin tontilta. No eihän noita suoraan verrata voi ja sillee. Beech olisi varmaan kuitenkin herättänyt aika hyviä kutinoita Lahen päässäkin, mutta hintalappu on varmaan statuksen mukainen ja kyseessä on enemmänkin juuri Ketuille sopiva kakkossentteri Lindgrenin takana kuin hyökkäyspään maestro. Leavitt taas on väläytellyt hetkittäin jopa AHL:ssä, mutta Saksan kausiensa takia täysi ässä-arpa. Tosin Hämeenlinnassahan nyt lyö kuka tahansa piispanen läpi.

Dixonin nimikin nousi taas viikonloppuna jossain päin intternettiä esiin Pelicans-huhuissa. Mitä tulee Töykkälään, niin veli Hautamäkihän voi olla tietonsa kanssa täysin oikeassa. Eri asia sitten onko Pelicans neuvotellut J. T.:n kanssa tammikuussa vai toukokuussa...
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt on viikon sisään nähty melkeinpä koko skaala siitä mitä ykkössentterin tontille on ulkomailta naarattavissa.

Joo, kunhan ei nyt 2. Budesliigasta ruveta äijiä naaraamaan, niin se on jo jotakin. Beech olisi ollut mun "listalla" kyllä, mutta ei ihan kärkipäässä. Dixon löytyy myös siltä listalta, mutta ei hänkään kärjestä. Vähän arveluttavat Dixonin "kädentaidot" ykkössentteriksi, vaikka hyväpäinen sälli olisikin. Pieni vaara olisi, että menisi "Helmistelyksi".
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Vaihtoaition foorumilla huhuillaan, että tälläisen kaverin kanssa oltaisin neuvottelemassa:

Eliteprospects - Yanick Lehoux

Parilla AHL-kaudella ihan mukavat tehot. Eliteprospectsin mukaan kova hyökkäämään, mutta vastapainona Loppimaisesti laiska puolustamaan eikä pärjää fyysisyydellään. Olisiko kaverista meille ratkaiseva palanen ykköseen?
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lehoux olisi muuten ihan jees, mutta on viimeiset vuodet pelannut lähinnä laiturina. Ykkössentteriä tässä ollaan tietääkseni vailla. Tietenkin hyvä laituri sen sentterin lisäksi olisi ihan tervetullut, mutta en usko, että sellaista hankitaan ainakaan ennen syksyä. Muutenkin tuo Södertälje alkaa olla jo mielestäni kupattu käyttökelpoisista ukoista. Katseet voisi kääntä johonkin muualle.
 

Tintti_vaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heki, Pelicans
Hieman on kaksijakoiset fiilikset tulevasta kaudesta. Ei kai kellään voi turhan suuria odotuksia kohdistua jengiin, joka joutui tänä vuonna karsimaan. Ja oikeastaan hyvä niin, viime vuonna tähän aikaan suurin osa näki jo Pelsun pelaamassa pleijareissa. Täällä ja vähän muuallakin huudetaan kilpaa niitä ykköskorin kavereita, mutta mielestäni juttu ei ole kuitenkaan se, minkälaisia nimimiehiä rosterissa on, vaan kuinka Suikkanen saa nämä kaverit pelaamaan joukkueena ja roolittamaan kaverit omien vahvuuksiensa myötä oikein. Harjoituspelejä on onneksi melkein tuplasti, kuin viime vuonna, toivottavasti joukkue osaa nämä myös hyödyntää oikeanlaisella asenteella. On kuitenkin vähän niinkuin fifty/fifty tuleeko kaudesta floppi vai toppi !
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jossain vaiheessa huhuissa ollut T.J. Hensick on tehnyt jatkosopparin St.Lousiin. Oli myös lähellä sopimusta Ruotsiin HV71:een.

Laskeskelin, että ykkössentteriksi ajateltavia pelaajia on n. 20 kappaletta vapaana. Tietenkään kaikista sopimuskoukeroista en ole selvillä, joten muutamia hyviä jätkiä voi olla vapaana, vaikka sopimukset ovatkin päällä. Ei noita ukkoja kuitenkaan hirveästi ole valittavana ja varmaan muitakin jengejä on senttereiden perässä. Ei oo helppoo ja vähiin käy ennen kuin loppuu.
 

Kummeli1

Jäsen
Suosikkijoukkue
lahelaiset
Nyt Vaihtoaitio-foorumin mukaan Pelicans on lähellä sopimusta kanukkisentteri Kyle Wilsonin ja slovakkihyökkääjä Tomas Surovyn kanssa.

Eihän siinä mitään, kelpaisi kyllä..
 

Jeeveli

Jäsen
Nyt Vaihtoaitio-foorumin mukaan Pelicans on lähellä sopimusta kanukkisentteri Kyle Wilsonin ja slovakkihyökkääjä Tomas Surovyn kanssa.

Eihän siinä mitään, kelpaisi kyllä..
Valitettavasti joudun kyllä tyrmäämään nämä huhut ihan samantein. Ja tämä on tieto. Tällä hetkellä ei olla kenenkään kanssa edes lähellä sopimusta. Neuvotteluja toki käydään ja tarjouksia lähetellään, kuten pitääkin, mutta mitään varmaa ei siis vielä ole näköpiirissä. Nämä kuultu tänään.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näin juuri. Jos joku nimi nousee huhuna esille, niin on pomminvarmaa ettei ko. pelaaja ole missään nimessä tulossa Lahteen. Nää Vaihtoaitioiden ja muiden pilipalifoorumeiden huhut alkaa olla nähty.

En muista koska Pelicansiin olisi tullut joku, josta olisi huhu ollut liikkeellä hyvissä ajoin ennen varmistusta. Lasch tuli puskista, Seikola tuli puskista, York tuli puskista, Marttisesta ja Helmisestä kuulin edellisenä iltana ennen julkistusta. Ainoat joista on pitempään "varmaa tietoa" ollut on Järvinen ja Wärn, jotka olivat näitä Jalosen hankintoja. Muuten Pelicans osaa pitää tiedot sisällään.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näin juuri. Jos joku nimi nousee huhuna esille, niin on pomminvarmaa ettei ko. pelaaja ole missään nimessä tulossa Lahteen. Nää Vaihtoaitioiden ja muiden pilipalifoorumeiden huhut alkaa olla nähty.

Ainakin tämän kevään osalta Vaihtoaition huhut ovat menneet metsään. Osaltaan siihen voi tietysti vaikuttaa KJ:n oharitkin, mutta ei se kaikkea selitä. Ramstedt, Granlundit, Dixon, Hensick, Wilson ja Surovy nyt ainakin ovat olleet enemmän tai vähemmän varmoja hankintoja. Wärnin tiesi lehdistö ennen foorumeja, Järvinen kuului muista lähteistä aikaisemmin. En toki kiellä, ettei näillä huhuilla voisi jotain totuuspohjaakin olla, mutta liian usein ne ilmaistaan käytännössä varmoina. Sopimustarjous tai kysely agentille ei ole yhtä kuin sopimus.

Toisaalta ihmetyttää se, että Jatkoajan foorumillakin tuntuu olevan näitä tietäjiä, jotka systemaattisesti kieltävät kaikki huhut. Yhtään nimeä ei sieltä ole kuitenkaan kuulunut ja luulisi, että tieto kulkisi myös niin päin. Voihan se tietysti olla oma valintakin, ettei kerro tietojaan ulos.

Dixon taitaa olla edelleen vapaana. Yksi sellainen kiitos, sillä Laschin tulon myötä vahvistui se ajatus, ettei mitään valmiita tähtiä tyyliin Keller Lahteen saavu.

Edit: Miten sen tähtistatuksen sitten ottaa. Dixon tehnyt enemmän pisteitä Elitserienissä, kuin Kovimmat siirrot -ketjussa hehkutettu Hirschovits.
 
Viimeksi muokattu:
Kai se nyt on ihan sama vaikka mitä nimiä vatkataan pitkin kesää, ei tässä paljon muutakaan ole. Ei niistä taida paljon jaksaa kirjoittaa mutta onpahan jotain lukemista. Kyllähän sen muutenkin pystyy aika hyvin ennustamaan että nyt haaveillaan, joten antaa palaa vaan.
 

Jeeveli

Jäsen
Siellä ollaan näköjään maalivahtiakin kartoittamassa. Itä-Häme
Mielenkiintoista nähdä minkä tasoinen kaveri sieltä on tulossa. Joku "valmis" kaveri, joka vetää ensi kauden Heinolassa suurella vastuulla ja Nurmisen opeissa vielä hieman kehittyen ja sitten kun Hovinen vuoden päästä lähtee, niin mies Hovisen tilalle Pelicansin maalia tilkitsemään. Ehkä jotain tuon suuntaista on suunnitteilla ?!?
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Siellä ollaan näköjään maalivahtiakin kartoittamassa. Itä-Häme
Mielenkiintoista nähdä minkä tasoinen kaveri sieltä on tulossa. Joku "valmis" kaveri, joka vetää ensi kauden Heinolassa suurella vastuulla ja Nurmisen opeissa vielä hieman kehittyen ja sitten kun Hovinen vuoden päästä lähtee, niin mies Hovisen tilalle Pelicansin maalia tilkitsemään. Ehkä jotain tuon suuntaista on suunnitteilla ?!?
Peliittojen puolella huhuiltiin maalivahdiksi Henri Nousiaista (eliteprospects: Henri Nousiainen), mutta tuskinpa tuossa Itä-Hämeen uutisessa häntä tarkoitettiin.

Ensimmäisenä mieleen tähän kuvioon sopivana pelaajana tuli Antti Härmä (eliteprospects: Antti Härmä). Viime kausi meni todella pahasti penkin alle Joensuussa, mutta onhan hänessä joskus suurta potentilaalia nähty.
 
Ensimmäisenä mieleen tähän kuvioon sopivana pelaajana tuli Antti Härmä (eliteprospects: Antti Härmä). Viime kausi meni todella pahasti penkin alle Joensuussa, mutta onhan hänessä joskus suurta potentilaalia nähty.

Oiskohan tästä kaverista jo juna jättänyt. Mielummin näitä parikymppisiä hiilikasoja mistä Nupe lähtee pusertamaan timanttia. Tai edes Mestiksessä vakuuttaneita ala Niemi.

Sen verran pitää toki mainita että itse olisin kärrännyt Hovisen ja Niemen aikoinaan pois ennen läpilyöntiä, etten näistä tiedä näemmä hevoa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielenkiintoista nähdä minkä tasoinen kaveri sieltä on tulossa.

Jarno Laitinen? Pahaa pelkään, että mielenkiinto lässähti, ennen kuin syttyikään. HeKille varmasti ihan hyvä maalivahti, mutta toivottavasti Pelicans ei rakenna mitään Laitisen varaan. Toki Nupeen täytyy luottaa maalivahtien kohdalla.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Tämä maalivahtikuvio kuullostaa juuri sellaiselta mitä olin itsekin ajatellut ja toivonut. Hovinen tulee kuitenkin pelaamaan todella paljon, joten ei olisi mitään järkeä kenenkään kannalta, että Kuusela istuu availemassa vain luukkua ja pelaa muutaman pelin koko kauden aikana. Toivottavasti löydetään vain joku oikeasti hyvä ja potentiaalisen oloinen kaveri tuohon, ja mieluusti vielä isokokoinen. Niemen ja etenkään Hovisen jälkeen ei jotenkin välittäisi enää mistään minimolarista, vaikka kopin tarttuminen on tietysti tärkeintä.

Nyt saadaan Kuuselalle ja tälle uudelle kaverille toivottavasti paljon pelejä Mestiksessä ja näyttömahdollisuuksia liigassa. Näin he saavat sitten tosissaan kisailla paikasta seuraavan kauden Pelicansissa ja Nupen NHL-vahtikoulussa. Minusta Kuuselaa olis pitänyt jo viimekaudella peluutta Hekissä mahdollisimman paljon, sitä kautta Hovisenkin kehitys lähti lopulta rullaamaan voimakkaasti oikeaan suuntaan.
 

Tintti_vaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heki, Pelicans
Muistaakseni Kuusela pelasikin viime kaudella jokusen ottelun Hekin paidassa, vieläpä loistavin ottein. Ei muuta kuin veskariralli vaan käyntiin ja matseja niin Kuuselallekin kuin tälle uudelle löydökselle Peliitoissa. Jos Hovinen sitten kauden aikana loukkaantuu tai sairastuu, eipähän tarvitsisi soitella Sulo-pappaa avuksi, kun korvaajallakin olisi pelituntumaa alla.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Hoki Vatanen Facebookissa

"Vielä tällä viikolla saadaan maalivahtikolmikko kasaan. Nupe saa uuden projektin pohjoisesta."

Olisiko kyseessä Antti Rautiola ?
 

Fordél

Jäsen
Hoki Vatanen Facebookissa

"Vielä tällä viikolla saadaan maalivahtikolmikko kasaan. Nupe saa uuden projektin pohjoisesta."

Olisiko kyseessä Antti Rautiola ?

Olisi mielestäni hyvä scouttaus Nupelta. "Hehkutin" Rautiolaa jo Jokipoikien ketjussa, koska näen hänessä paljon potentiaalia. Joitain pelejä näin häneltä ja tykkäsin paljon miehen torjuntatyylistä. Kookkana, rauhallisena ja hyvin peittävänä veskana, mutta myös hyvät refleksit omaavana veskana voisi olla hyvä jatkumo Niemen ja Hovisen kehitystyölle. Toki kyseessä olisi pidempi projekti, mutta olisi mielestäni ehdottomasti hyvä haku jos vain kärsivällisyys riittää.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olisiko kyseessä Antti Rautiola ?

Olisi.

Antti Rautiola Pelicansiin | Pelicans

Eipä ole mitään ennakkotietoa kaverista, mutta ilmeisesti potentiaalia on, jos Nupe kerran tänne hänet halusi. Mielenkiintoista nähdä, kuka korvaa Hovisen vuoden päästä. Kuuselasta ei siihen ole*, eikä näistä nuoristakaan kukaan vielä siihen kai pysty?

*Tosin samat sanat olisin voinut sanoa Hovisesta reilu vuosi sitten...
 

Fordél

Jäsen
Olisi.

Antti Rautiola Pelicansiin | Pelicans

Eipä ole mitään ennakkotietoa kaverista, mutta ilmeisesti potentiaalia on, jos Nupe kerran tänne hänet halusi. Mielenkiintoista nähdä, kuka korvaa Hovisen vuoden päästä. Kuuselasta ei siihen ole*, eikä näistä nuoristakaan kukaan vielä siihen kai pysty?

Hienoa, että siirto varmistui. Pelsuilla on nyt maalivahtiosasto kunnossa ja muutenkin tämä kolmen veskan ruletti tuntuu toimivalta ratkaisulta. Kaikille tulee varmasti riittävästi pelejä alle, mutta toisaalta Hovistakaan ei tarvitse kuluttaa loppuun ennen kauden tärkeimpiä pelejä. Oma veikkaus on, että Rautiola nousee ennemmin tai myöhemmin ykkösveskaksi, mutta ensi kausi voi tulla vielä liian nopeasti.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Fordél kirjoitti:
Oma veikkaus on, että Rautiola nousee ennemmin tai myöhemmin ykkösveskaksi, mutta ensi kausi voi tulla vielä liian nopeasti.
Hyvin mahdollista. Itse olen ollut koko ajan sitä mieltä, että Kuuselasta ei 1.mokkea ikinä liigatasolle tule, toki toivon olevani väärässä.

Rautiolan 1+1 vuotiselle sopimukselle peukkua ! Nyt on aikaa katsoa minkälainen on molari on kyseessä, eikä hankita sikaa säkissä ja tehty esim. suoraan 3 vuotista sopparia.
Jotenkin on tästä hyvä kutina ja uskon että Nupen koulussa Rautiolasta leivotaan hyvä mokke.

Kaudeksi 12-13 hommataan vielä 1.molari 1-2 vuoden pahvilla ja otetaan sen jälkeen Rautiola puikkoihin, siinä olisi hyvä gameplan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös